⭕️ سوال
❓آیا دین اسلام برای کوچکترین مسائل انسان دستور و برنامه دارد؟
✅ دین اسلام، جامعترین دینی است که دستورات آن مطابق با فطرت و سرشت انسان است بر همین اساس، برای خصوصیترین مسائل زندگی انسان نیز قوانینی وضع کرده است.
🔸 علاوه بر دلیل عقلی بر جامعیت دین، آیات و روایات فراوانی بر این مسئله دلالت دارد، مانند: «قُلْ يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ جَميعا؛ بگو ای مردم من پیامبر خدا به سوی همه شما هستم.» پس چون پیامبر برای همه مردم است دین نیز باید جامع باشد.
🔸 از سویی دستورات دین سهل و آسان است و هیچ سختی و فشاری در آن وجود ندارد؛ زیرا «ما جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَج؛ و در دين (اسلام) كار سنگين و سختى بر شما قرار نداد.»
🔹از همه مهمتر، دین به تمام نیازهای بشریت تا روز قیامت پاسخ گو است. زیرا قوانین آن بر اساس فطرت است، از جمله توجه دین به خانواده و نظام مستحکم آن، توجه به ریزترین مسائل زندگی زناشویی و توجه به دستورات وارد شده بهداشتی در هر زمینهای.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/200513
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 توصیف سکرات موت در کلام امیرالمؤمنین علیه السلام
✍ آنچه بر انسان در لحظة مرگ میگذرد، قابل وصف نیست. از طرفی سکرات مرگ و سختی جان دادن و از طرف دیگر غم و اندوهِ فرصتهایی که از دست داده اند، تمام وجودشان را میگیرد.
در آن لحظات سخت اعضای بدن سست میگردد و رنگش تغییر میکند. با لحظه لحظه زیاد شدن آثار مرگ، زبان از کار میافتد و قدرت سخن گفتن سلب میگردد، ولی همچنان در بین اعضای خانوادة خود، آنها را با چشم نگاه میکند و با گوش هایش میشنود. عقلش نیز سالم و فکرش باقی است.
فکر میکند عمرش را در چه راهی تباه کرده و روزگارش را در اش میافتد، به طوری که از نشستن نزد او وحشت میکنند و از نزدیک شدن به او دوری مینمایند.
در این حال دیگر نه گریه کننده ای او را یاری میکند و نه کسی جوابش را میدهد. سپس او را برداشته به سوی آخرین منزلگاهش، یعنی قبر میبرند و او را در آنجا تنها میگذارند و به دست عملش میسپارند و از دیدارش برای همیشه چشم میپوشند.
🔹 البته از قرائن کلام حضرت بر میآید که این نوع جان دادن مربوط به کسی است که حلال و حرام را در زندگی رعایت نکرده و عمرش را تباه نموده، وگرنه برای مؤمنانی که اهل مراقبت و مراعات شئون دینی و الهی بوده اند، صحنه صحنة دیگری است.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌼ما چگونه میتوانيم در زمان غيبت امام زمان به آن حضرت خدمت کنيم؟
✍خدمت به امام زمان عليه السّلام، خدمت به دين مقدّس اسلام است هر چه انسان به اسلام بيشتر خدمت کند به امام زمان عليه السّلام بيشتر خدمت کرده است، چون امام زمان عليه السّلام کار شخصی به آن صورت ندارند که مثلا بخواهند سوار اسب شوند شما کمکشان کنيد، در هيچ يک از اين گونه مسائل احتیاجی به کسی ندارند.
بهترين خدمت و کمکی که میتوان کرد همان کاری است که خود آن حضرت هم مشغول آن کار هستند وخدمت به هدف آن حضرت است که تربيت انسانها میباشد و اينکه شما افرادی را که با شما در ارتباط هستند به سوی انجام واجبات و ترک محرمات و تزکيه نفس بکشانيد. اين بهترين خدمتی است که میتوان به آن حضرت کرد.
لذا وظيفه واجب هر مسلمانی اين است که مردم را با آن حضرت آشنا کند تا مطيع فرمايشات او و اجداد و آباء طاهرينشان عليهم السّلام باشند.
🌼الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآل مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
📚منبع کتاب شریف انوار صاحبالزمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
در یکی از صفحات به صورت بزرگ نوشته شده بود(صفحه اعمال) : کمک به یک خانواده فقیر شرح جزئیات و فیلم آن موجود بود، ولی راستش را بخواهید من هرچه فکر کردم به یاد نیاوردم که به آن خانواده کمک کرده باشم!
یعنی دوست داشتم، اما توان مالی نداشتم که به آنها کمک کنم. آن خانواده را می شناختم. آنها در همسایگی ما بودند و اوضاع مالی خوبی نداشتند. خیلی دلم می خواست به آنها کمک کنم، برای همین یک روز از خانه خارج شدم و به بازار رفتم. به دو نفر از اعضای فامیل که وضع مالی خوبی داشتند مراجعه کردم.
من شرح حال آن خانواده را گفتم و اینکه چقدر در مشکلات هستند، اما آنها اعتنایی نکردند.
حتی یکی از آنها به من گفت: بچه، این کارا به تو نیومده. این کار بزرگترهاست. آن زمان من ۱۵ سال بیشتر نداشتم، وقتی این برخورد را با من داشتند، من هم دیگر پیگیری نکردم. اما عجیب بود که در نامه عمل من، کمک به آن خانواده فقیر ثبت شده بود!
به جوان پشت میز گفتم: من که کاری برای آنها نکردم؟
او هم گفت: تو نیت این کار را داشتی و در این راه تلاش کردی، اما به نتیجه نرسیدی. برای همین، نیت و حرکتی که کردی، در نامه عملت ثبت شده. یاد حدیث رسول گرامی اسلام در نهج الفصاحه، ص۵۹۳ افتادم: «خدای والا می فرماید: وقتی بنده من کار نیکی اراده کند و نکند (یانتواند انجام دهد) آن را یک کارنیک برای وی ثبت می کنم...)
البته فکرونیت کار خوب، در بیشتر صفحات ثبت شده بود. هرجایی که دوست داشتم کار خوبی انجام دهم ولی امکانش را نداشتم، اما برای اجرای آن قدم برداشته بودم، در نامه عمل من ثبت شده بود.
📚 منبع کتاب سه دقیقه در قیامت
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ذکری عالی ازامام رضا(ع)برای موفقیت
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چه کنم غم از دل برود؟
🎙#استاد_پناهیان
🔰 @p_eteghadi 🔰
آیا این درسته که وقتی امام زمان عج ظهور کنند بر سر قبور مومنین می روند و از آنها سوال می کنند که اگر دوست دارند بیایند و در رکاب او بجنگند؟.mp3
1.1M
⭕️ سوال
❓آیا این درسته که وقتی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) ظهور کنند بر سر قبور مومنین می روند و از آنها سوال می کنند که اگر دوست دارند بیایند و در رکاب او بجنگند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️#حدیث_روز
🔸امام حسین (ع)
🔹عمِيَت عَينٌ لا تَراكَ عَلَيها رَقيبا، وخَسِرَت صَفقَةُ عَبدٍ لَم تَجعَل لَهُ مِن حُبِّكَ نَصيبا
🔹كور باد چشمى كه تو را مراقب خود نبيند و زيان بار باد سوداى بنده اى كه از محبّتت نصيبى برايش ننهاده اى!
🔺الإقبال: ص ٣٤٨
🔰 @p_eteghadi 🔰
هدایت شده از قاصدک
♨️کانال آسمان در ایتا راه اندازی شد♨️
❤️ برای دریافت احادیث کوتاه و اثربخش به کانال آسمان وارد شوید❤️
https://eitaa.com/joinchat/942800896C6f98df1911
پرسمان اعتقادی
آيا شخص حضرت حجت(عج) از زمان ظهورشان آگاهى دارند؟ لطفا توضيح دهيد؟ آيا از بين مومنين و عرفا كسى مى ت
بر اساس رواياتى چند، علم به زمان ظهور فقط در دست خداوند است وهيچ كس از زمان آن خبر ندارد.
كميت از امام باقر (ع) در مورد همين قضيه پرسيد امام (ع) فرمود: (لقد سئل رسول الله (ص) عن ذلك فقال انما مثله كمثل الساعه… لاتأتيكم الا بغته) از پيامبر (ص) در همين مورد سؤال شد، ايشان فرمودند. مثل ظهور مهدى (عج) هم چون بر پايى قيامت است كسى جز خدا از وقت آن آگاه نيست. (بحار الانوار ج ۵۱ ص ۱۵۴]
در روايت ديگرى داريم: (و اما وقت خروجه (ع) فليس بمعلوم لنا على وجه التفصيل، بل هو مغيب الى ان يأذن الله بالفرج، و اما زمان ظهور مهدى (عج)، به روشنى براى ما مشخص نيست بلكه او تا زمانى كه خداوند اذن خروج دهد غائب است) [كتاب الغيبه شيخ طوسى ص [۴۲۵ و باز روايت ديگرى مىفرمايد: (و اما ظهور الفرج فانه الى الله، اما وقت ظهور فقط در نزد خداوند معلوم است) [بحار الانوار ج ۵۲ ص [۱۱۱۳ و روايات بسيار زياد ديگرى كه همگى دلالت بر انحصار علم به وقت ظهور در خداوند تبارك و تعالى كرده و روايات ديگرى كه از توقيت و تعيين وقت نهى كرده و امر فرمودهاند بر تكذيب كسانى كه وقت بر آن معين مىكنند.
البته امام (ع) به علم غيب، آگاهى دارند، اما اين علم به اذن و اجازه خداوند است. و احتمالا بر اساس حكمتى در علم الهى، علم دقيق به زمان ظهور، به آن حضرت اعطا نشده است. امام زمان (عج) خود در توقيع شريف و در پاسخ به نامه اسحاق بن يعقوب مىفرمايد: «…. اما وقت ظهور من به اراده خداوند متعال بستگى دارد كسانى كه وقت آن را تعيين مىكنند، دروغگو هستند». (كمال الدين، ج ۲، ص ۲۳۷). در بيان امام مهدى (عج) و روايات ساير معصومين (ع) تعيين وقت براى ظهور مردود شمرده است.
مفضل بن عمر از امام صادق (ع) روايت كرده است: از آقايم امام صادق (ع) پرسيدم: آيا ظهور مهدى منتظر وقت معينى دارد كه مردم آن را بدانند؟ فرمود: حاشا كه خداوند براى آن وقتى تعيين كرده باشد يا شيعيان ما براى آن وقتى معين كنند. عرض كردم: اى مولاى من اين از چه جهت است؟ فرمود: زيرا كه آن همان «ساعتى است كه خداى عزوجل فرمود: «يسألونك عن الساعه ايان مرسيها قل انما علمها عندربى لا يجليها لوقتها الا هو…» «اى رسول ما از تو درباره قيامت مىپرسند كى خواهد بود؟ بگو: ظاهر و روش نمىكند…».
در اين روايت، زمان ظهور امام زمان (عج) به ساعت قيامت تشبيه شده است و همان گونه كه كسى از زمان قيامت- حتى معصومين- خبر ندارند و آن علمى است كه اختصاص به خداوند متعال دارد پس علم به زمان ظهور امام زمان (عج) نيز اختصاص به خداوند دارد.
با توجه به اين روايات و ساير احاديث، چند نكته مهم قابل برداشت است:
۱ علم و آگاهى از زمان دقيق ظهور، تنها به خداوند متعال اختصاص دارد.
۲ همواره معصومين (ع) مردم را از تعيين وقت ظهور بر حذر داشتهاند.
۳ روايات فراوانى ظهور را ناگهانى دانسته و احاديث ديگرى، امر فرج را يك شبه ذكر كرده است (البته با مقدماتى چند).
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| #حدیث_انتظار |
💠 آميختگىِ علائم #ظهور با برخى مفاهيم ديگر
✍️برخى عنوان ها و مفاهيم به جهت شباهت و اشتراك هايى در كنار علائم ظهور، پُركاربرد هستند . از اين رو بايد مفهوم يابى شوند و حسابشان از علائم ظهور، مجزّا شود. برخی از اين مفاهيم پُركاربرد، عبارت اند از:
۱. ملاحم
اين كلمه، جمع ملحمه و از ماده لحم گرفته شده كه معناى آن، تداخل و درهم بودن و در لغت به معناى جنگ است.
دليل نام گذارى جنگ به ملحمه را : يكى اين كه در جنگ، جنگجويان در هم مى آميزند و ديگر اين كه كشته هاى جنگ همچون گوشت افتاده بر روى زمين هستند گفته اند.
۲. فتن
جمع كلمه فتنه را فتن گفته اند كه به معناى ابتلا و امتحان مى آيد.
مراد شيعيان از دو عنوان ملاحم و فتن، احاديثى است كه پيش بينى وقايع آينده را پس از حضورظاهرى امامان، در بر دارند؛ وقايعى كه فتنه و آتش را در پى دارند و موجب وقوع جنگ هاى آينده مى شوند.
اين وقايع، از علائم ظهور شمرده نمى شوند، اگر چه در برهه اى از تاريخ، اين وقايع با ظهور امام عصر(ع) ارتباط وثيق مى يابد. لذا نبايد مفهوم علائم ظهور را با ملاحم و فتن، مترادف دانست.
پيش آمدهاى فراوانى كه در باره حكومت هاى معاصر ائمه(ع)... اتفاق مى افتد، صرفاً پيشگويىِ اين اتفاقات در همان زمان هاست. اين گونه موارد، فتنه هايى است كه قبل از ظهور ايشان اتفاق مى افتند؛
🚩 نكته مهم اين است كه در بسيارى از اين نقل ها اصلاً به مسئله امام مهدى(ع) و علامت ظهور او اشاره اى هم نشده است.
📚 دانشنامه امام مهدی(عجّ) ج ۷ ص ۴۱۳
🌐 بیشتر بخوانید
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 آثار عجیب زیارت امام رضا (ع) در قیامت
✍ حضرت آیت الله شیخ مرتضای حائری یزدی که عاشق امام رضا (ع) بود می فرمود: ما چهارده معصوم را در امام رضا خلاصه کرده ایم. ایشان زیاد به زیارت می رفت و باز می فرمود: هر کس در قیامت ذخیره ای دارد و ذخيره من زیارت هم امام رضا (ع) است. حدود هفتاد بار به زیارت حضرت رفته بود.
با مرحوم آیت الله مرعشی نجفی قراری گذاشته بودند که هر که از دنیا رفت، دیگری را از احوال آن طرف باخبر کند. آقای حائری زودتر مرحوم می شود. آیت الله مرعشی او را در خواب می بیند و می پرسد: چه خبر؟ آقای حائری می گوید: وقتی مُردم، دو ملک برای سؤال آمدند. ناگهان از پشت سر صدایی شنیدم که می گفت: نترس نترس. با این صدا خوف من كم شد. با نزدیک شدن صاحب صدا، آن دو ملک رفتند و ترس من هم به کلی زائل شد. صاحب صدا که بسیار زیبا و نورانی بود، نزدیک آمد و فرمود: ترسیدی؟ گفتم: آقا تا به حال این قدر نترسیده بودم. فرمود: دیگر با تو کاری ندارند. پرسیدم: شما کیستید؟ فرمود: این یک بار بازدید زیارت من بود، شصت و نه بار دیگر هم می آیم. فهمیدم امام رضا (ع) بودند که محبت شان از همین هنگام ورود به عالم برزخ شامل حالم شد.
📚 از احتضار تا عالم قبر
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌕واسطه گری خداوند در قیامت، برای مسأله حق الناس
🌸رسول خدا صلى الله عليه و آله در حالى كه نشسته بودند، ناگهان لبخندى بر لبانشان نقش بست ، به طورى كه دندان هايشان نمايان شد! از ايشان علت خنده را پرسيدند،
✨ فرمود:
- دو نفر از امت من مى آيند و در پيشگاه پروردگار قرار مى گيرند؛ يكى از آنان مى گويد:
🔸خدايا! حق مرا از او بگير!
🌹خداوند متعال مى فرمايد: حق برادرت را بده !
🔹آن دیگری عرض مى كند:
خدايا! از اعمال نيك من چيزى نمانده، متاعى دنيوى هم كه ندارم .
🔸 آنگاه صاحب حق مى گويد:
پروردگارا! حالا كه چنين است از گناهان من بر او بار كن !
🌹پس از آن اشك از چشمان پيامبر صلى الله عليه و آله سرازير شد و فرمود:
آن روز، روزى است كه مردم احتياج دارند گناهانشان را كسى حمل كند.
🌹خداوند مهربان به آن كس كه حقش را مى خواهد مى فرمايد: چشمت را برگردان ، به سوى بهشت نگاه كن ، چه مى بينى؟
🔸او سرش را بلند مى كند، آنچه را كه موجب شگفتى اوست - از نعمت هاى خوب مى بيند، عرض مى كند:
🔸پروردگارا! اينها براى كيست ؟
🌹پروردگار مى فرمايد:
براى كسى است كه بهايش را به من بدهد.
🔸عرض مى كند:
چه كسى مى تواند بهايش را بپردازد؟
🌹مى فرمايد: تو.
🔸مى پرسد: چگونه من مى توانم ؟
🌹مى فرمايد: به گذشت تو از برادرت.
🔸عرض مى كند: خدايا! از او گذشتم .
🌹بعد از آن ، خداوند مى فرمايد:
دست برادر دينى ات را بگير و وارد بهشت شويد!
🌟آن گاه رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
پرهيزكار باشيد و مابين خودتان را اصلاح کنید...
📚بحارالانوار،ج7،ص89
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️سوال
⁉️آیا ما در مقابل بی حجابی خانواده خود مسئول هستیم؟
🔸انسان علاوه بر آن که مسئول اعمال خویش است، باید در همه حال از کسانى که وابسته به او هستند نیز مواظبت کند تا آنان را از کجروى و گناه باز دارد.
قرآن در این مورد می فرماید:«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النّاسُ وَ الْحِجارَةُ عَلَیْها؛ اى کسانى که به خدا و رسولش ایمان آوردهاید خود و خانواده را از آتش دوزخى که خود مردم و سنگ ها، هیزم و آتش آن هستند حفظ کنید.»
🔸باید اهل خانه را مورد مدیریت قرار داد و از برآوردن خواسته هاى نابجاى آنان که خلاف آموزه های اسلام و باعث خسارت های جبران ناپذیر در زندگی می گردد، پرهیز کرد.
رسول خدا صلى الله علیه وآله می فرمایند:«کسى که از زنش اطاعت نماید، خداوند او را به صورت، در آتش مى اندازد. پرسیده شد: آن اطاعت چیست؟ فرمود: این که زن درخواست رفتن به حمام ها و عروسی ها و مراسم عید و جشن ها و نوحه سرایى ها و یا پوشیدن لباس هاى نازک و بدننما را داشته باشد و شوهر از او اطاعت کند.»
🔸حجاب حائل بین زن و نامحرم می شود و او را از شروری که در اثر بی حجابی متوجه او می گردد حفظ می نماید و موجبات سعادت او و خانواده اش را تامین می نماید، خانواده نیز در مقابل زن مسئولیت دارند و این گونه نیست که پدر، برادر و همسر هیچ گونه احساس مسئولیتی در زندگی او نداشته باشند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/200079
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #حجاب_زن
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
❓زندگی در دنیا بهتر است یا در برزخ؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗 https://btid.org/fa/video/198459
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یاران امام زمان (عج) چه کسانی هستند؟
🎙#استاد_پناهیان
🔸 روز جمعه است صلواتی هدیه کنیم برای تعجیل در ظهور آقا امام زمان (عج)
🌹 اللهم صلی علی محمد وآل محمد
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آيا آرزوی مرگ کردن گناه و کفر است؟
🎙#استاد_محمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔷 سوال🔷
عقیده انجمن حجتیه چیست؟ و آیا امروزه این گروه فعال است؟
👇👇👇
انجمن حجتیه، مقارن با کودتای 28 مرداد سال 1332، توسط شیخ محمود ذاکر زاده تولایی حلبی، با انگیزه مبارزه با فرقه بهائیت، تاسیس شد.
این انجمن از یک ساختار تشکیلاتی پیچیده سراسری و کمیته های: تدریس، تحقیق، نگارش، ارشاد، ارتباط با خارج و کنفرانس ها، برخوردار بوده است.
🔸عقاید انجمن
1. عقیده قشری و تحلیل ناروا پیرامون علائم و نشان های ظهور حضرت حجت.
2. اعتقاد به جدایی دین از سیاست
3. مخالفت با قیام و نهضت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی مردم ایران و اعتقاد به این که هر حکومت دینی، (قبل از ظهور امام زمان(عج)) منجر به شکست می شود و تشکیل حکومت سد باب مهدویت و حکومت جهانی است.
🔺این افکار در نهایت باعث شکست انجمن شد، چون انجمن که تا نزدیک انقلاب، راهپیمایی های مردم ایران و افکار امام خمینی(ره)را محکوم می کرد، با پیروزی انقلاب، تضعیف شد و تشکیلات آن حدود پنج شش ماه دچار تحیر و حیرت گردید و پس از آن یک دفعه تغییر موضع داد و به تدریج جلسات آن تعطیل شد و بر اثر فشار عده ای از اعضاء آن تغییر اساسنامه داد و در پی سخنرانی امام خمینی(ره) در 5 مرداد سال 1362 بطور رسمی اعلامیه تعطیلی داده است، هر چند به صورت غیر رسمی ممکن است دارای فعالیت باشد.
🔷پاسخ تفصیلی
چون نام انجمن حجتیه با نام شخ محمد حلبی (مؤسس این گروه) پیوند خورده است، اشاره مختصری به زندگی او می نماییم:
شیخ محمود حلبی، از روحانیان سیاسی ای بود که در جریان جنبش ملی نفت سخنرانی های بسیار آتشین در تهییج مردم و در حمایت از آیت الله کاشانی ایراد می کرد، اما به واسطه بروز اختلاف بین رهبران نهضت ملی شدن نفت به یکباره فروکش نموده و سیاست را رها کرده است و مثل خیلی از نیروهای انقلابی مذهبی که از ادامه فعالیت های سیاسی ناامید شدند او نیز به این نتیجه رسید که عرصه سیاست را به سیاستمداران باید بخشید.
او در آغاز روحانی هیأت مسلم بن عقیل[1] به عنوان مأمور تحقیق و پژوهش پیرامون بهاییان شد.[2]
ایشان مقارن با کودتای 28 مرداد سال 1332، انجمن حجتیه را به انگیزه و مبارزه با فرقه بهابیت، تاسیس کرد.[3]
🔸این انجمن دارای یک ساختار تشکیلاتی پیچیده سراسری و کمیته های: تدریس، تحقیق، نگارش، ارشاد، ارتباط با خارج و کنفرانس ها، بود که همه این ها، زیر نظر هیأت مدیره، به ریاست شیخ محمود حلبی کار می کردند.[4] ، [5]
🔵عقاید انجمن حجتیه
1. تحلیل ناروا درباره علائم و نشانه های ظهور حضرت حجت مثل حدیث:"خداوند دنیا را از عدل و داد پر می کند، همانطوری که پر از ظلم و جور شده باشد[6] ، [7].
لذا انجمن در بسیاری از نشریات خود تصریح کرد که یکی از نشانه های ظهور حضرت قائم (ع) این است که در اثر شیوع گناه و فحشا انسان بدترین خلق خدا در روی زمین می شود و خداوند آنها را به سه بلا دچار می کند، جور سلطان، قحطی زمان، ستم حکام.[8]
2. در ارتباط با رابطه دین و سیاست، معتقد بودند: دین از سیاست جداست، عمده ترین محور تفکر سیاسی انجمن این بود که در زمان غیبت امام عصر (ع) ورود دین به عرصه ی سیاست اشتباه است، این تفکر هم در اساسنامه آنها آمده و هم در جلساتشان از آن تبلیغ می شد و هم شرط عضویت در انجمن بود و مخالفت با آن موجب اخراج از انجمن می شد.[9]
3. در ارتباط با تشکیل حکومت دینی قبل از ظهور امام عصر معتقد بودند: امام زمان (عج) رضایت به تشکیل حکومت نمی دهد و هر حکومت دینی، منجر به شکست می شود و تشکیل حکومت سد باب مهدویت و حکومت جهانی است.[10]،[11]
4. انجمن نسبت به مبارزه با هر حاکم ظالم، معتقد است که در روزگار غیبت، ستیز و نبرد انسان منتظر، کمتر آشکار است. زیرا که باید نیروها و سلاح ها و امکانات و تجهیزات را برای آن جنگ بزرگ نگه داشت... پس نیازمند استتار و اختفا می باشد و از آن بالاتر نیازمند بردباری و شکیبایی است؛[12] ازاین جهت به شدت با نهضت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) مخالف بودند.[13]
🔵عملکردهای انجمن
1.مبارزه با فرقه ی ضاله بهائیت،
2. مبارزه با پپسی کولا، با جایگزینی کوکاکولا و کانادا، به جای آن.
3. مبارزه با فیلم های سینمایی، با پخش فیلم های کمدی به جای آن،
4. مخالفت با اهل سنت، با ترویج فضایل امیرالمؤمنین (ع) در شجاعت، با پخش عکس های متناسب با آن،
5. مخالفت با فلاسفه و عرفا، به تبع مخالفت با فلسفه و عرفان و بدعت شمردن آن دو.[14]
6. مخالفت با قیام و نهضت امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی مردم ایران .
👇👇👇👇
🔷این افکار و رفتار در نهایت باعث شکست انجمن شد، چون انجمن که تا نزدیک انقلاب، راهپیمایی ها و امام را محکوم می کرد، با پیروزی انقلاب، شکست خورد و تشکیلات آن حدود پنج شش ماه دچار تحیر و حیرت گردید و پس از آن یک دفعه تغییر موضع داد و به تدریج جلسات آن تعطیل شد و بر اثر فشار عده ای از اعضای آن تغییر اساسنامه داد.[15] و در پی سخنرانی امام خمینی(ره) در 5 مرداد سال 1362بطور رسمی اعلامیه تعطیلی داده است. هر چند به صورت غیر رسمی ممکن است دارای فعالیت باشد.
[1] یکی از هیئت های تحت پوشش مؤتلفه اسلامی.
[2].جریان شناسی انجمن حجتیه،سید ضیاء الدین علیانسب، سلمان علوی نیکو، صص 13، 14، 15، 16 و 17.
[3].همان، ص 17.
[4].همان، ص 97.
[5].برای آشنایی بیشتر با کار کمیته ها، ر.ک: همان، صص 97 و 98.
[6]. این روایت با عبارات متعدد در منابع روایی ما آمده است: اصول کافی، ج 1، ص 341؛ بحارالانوار، ج 3، ص 268، ج 36، ص 359، ج 51، ص360، ج 52، ص 151.
[7].برای تحلیل صحیح روایت، ر.ک: همان، صص 67 و 68.
[8].همان،ص 54.
[9].همان، صص 75، 76، 77 و 78.
[10].همان، ص 78.
[11].برای رد این دیدگاه، ر.ک: نظر امام (رضوان الله علیه) و شهید باهنر . همان، صص 78، 79 و 80.
[12].همان، ص 57. آنان برای اثبات این دیدگاه به روایت تقیه، مبارزه علمی، اعتقادی و تقلید، تمسک می جستند، جهت آگاهی از دلایل رد این دیدگاه، نک: همان، صص 78 - 89.
[13]. برای آگاهی از مخالفت های انجمن با امام خمینی ره، ر.ک: همان، صص 143 - 172.
[14].همان، صص22،24و94.
[15].همان، صص 27و 28و 31و 37و 55و 113و 145و 147.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨ #هر_روز_یک_آیه
✨یَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ (۳۵)
✨خداوند به نور خود هر کس را بخواهد
✨هدایت می کند(۳۵)
📚سوره مبارکه النور
✍آیه ۳۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
💠 اگر کسی نتوانست روزه بگیرد، چه کند؟
🗯 ذکر جایگزین روزه در #ماه_رجب:
الإقبال به نقل از ابو سعید خُدری:
#پیامبر_اکرم_(ص) فرمود: «آگاه باشید که رجب، ماه خدا و بدون غوغای جنگ است»
و فضیلت روزۀ آن و پاداش روزه داشتن روزهای آن را بیان نمود و سپس در پایان سخنش، در پاسخ این که: اگر کسی نتوانست روزه بگیرد، چه کند تا به این پاداشها برسد؟
🔅فرمود: «در هر روز ماه رجب تا پایان آن، خدای متعال را با این ذکر، صد مرتبه تسبیح کند:
▫️ سبحانَ الإِلٰهِ الجَليلِ، سُبحانَ مَن لا يَنبَغِي التَّسبيحُ إلّا لَهُ، سُبحانَ الأَعَزِّ الأَكرَمِ، سُبحانَ مَن لَبِسَ العِزَّ وهُوَ لَهُ أهلٌ.
"منزّه است معبود جلیل! منزّه است کسی که جز تنزیه او، روا نیست! منزّه است آن که عزیزترین و بزرگوارترین است! منزّه است آن که جامۀ عزّت به تن نموده و شایستۀ آن است"».
📚 الإقبال: ج ۳ ص ۱۹۷
🔰 @p_eteghadi 🔰