♨️شبهه
⁉️خدا را پیامبران اثبات میکنند در صورتی که اثبات وجود خود پیامبر منوط بر اثبات وجود خدا قبل از آن میباشد و این دور است.
✅پاسخ
🔸اثبات وجود خدا مقدم بر اثبات وجود پیامبر است، به این صورت که در سیر اعتقادی، انسان اول وجود خدا را برای خود اثبات مینماید مبنی بر این که خدایی وجود دارد. برای اثبات وجود خدا و خداشناسی نیز ادلههای فراوان وجود دارد که برخی از آنها براساس فطرت تبیین شده است و برخی از آنها ریشه عقلی و استدلالی دارد.
🔹 ما ابتدا وجود خدا را به وسیله عقل اثبات مینماییم، سپس از همین راه ضرورت وجود پیامبر را اثبات مینماییم، بعد از آن نیز مصداق پیامبر را به وسیله معجزه توسط مدعی نبوت میشناسیم.
🔸مبحث نبوت آرمیده بر یقین به وجود خدایی عادل و حكیم است؛ به همین خاطر توحید و صفات الهی، مانند عدل و حكمت، در اثبات نبوت مفروغعنه به حساب میآیند؛ چون آنها را باید قبل از اثبات نبوت با عقل اثبات نمود.
✍🏼در نتیجه جایگاه ادله عقلی، پیشینی میباشد، ادله نقلی نیز پس از اثبات خدا و رسول میتوانند جزئیات و زوایای پنهان الهی و دین را اثبات نمایند که به وضوح روشن میشوند که جایگاه این ادله پسینی میباشد. هر یک از ادله عقلی و نقلی جایگاه خاص خود را دارند و در سیر خداشناسی نباید دچار اشتباه بشویم و باید هر یک از براهین را در جایگاه خود استفاده نماییم.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #خداشناسی
🔰 @p_eteghadi 🔰
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ضدخش؛ فیلم کوتاه ۱۳۰ ثانیهای درباره #حجاب
🛑 انتشار حداکثری...
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️سوال
⁉️آیا اهل بیت علیهمالسلام با موسیقی موافق هستند❓
✅پاسخ
✍🏼جهان امروز تحت عناوین روانشناسی، مبارزه با افسردگی و... ترویج گسترده موسیقی را در دستور کار قرار داده است. در این میان اندیشمندان صاحب نظر دچار اختلاف شده و برخی موسیقی را مفید و گروهی آنرا مضر دانستهاند. از آنجایی که قرآن و اهل بیت علیهمالسلام معصوم بوده و احتمال خطا و اشتباه در ایشان وجود ندارد، بهترین راهکار برای فهم مفید و یا مضر بودن موسیقی مراجعه به ایشان است.
⬇️موسیقی در قرآن
🔹امام رضا علیهالسلام فرمودند: خداوند متعال در آیه 6 سوره لقمان: «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ» موسیقی را نهی کرده و برای آن وعده عذاب جهنم داده است.
«البرهان،ج2،ص362»
«لهو» یعنی غفلت، یعنی دورشدن از ذکر خدا، دورشدن از معنویت، دورشدن از واقعیتهای زندگی، دورشدن از کار و تلاش و فرو غلتیدن در ابتذال و بیبند و باری
«نکتههای ناب، ص۱۰۲»
⬇️موسیقی در روایات
1️⃣اولین موسیقی
🔸پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله فرمودند: «کان اِبلیسُ اَوّلَ مَن تَغَنّی»؛ «نخستین کسی است که به غناء و آوازه خوانی پرداخت ابلیس بود»
«وسائل الشیعه،ج۱۲،ص۲۳۱»
2️⃣نهی از موسیقی از اهداف بعثت پیامبر
🔸موسیقی از موانع بزرگ هدایت انسان و رسیدن او به کمال است و یکی از اهداف بعثت پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله مبارزه با آن است؛ «اَنَّ اللهَ بَعثَنی رحمهً للعالَمین و لِاَمحقَ المعازفَ و المزامیرَ و امورَ الجاهلیه»؛«خداوند مرا مبعوث کرد تا رحمتی برای جهانیان باشم و ساز و نیها و امور جاهلیت را نابود سازم» «بحارالانوار،ج۷۹،ص۲۵۰»
3️⃣پیامد موسیقی در خانه
🔹امام صادق علیهالسّلام سه پیامد مهم و خطرناک خانهای که در آن موسیقی وجود دارد را چنین بیان فرمودند:
1.«لا تُؤمَنُ فیه الفجیعهُ»؛ «از مصیبتها و بلاهای دردناک در امان نیست»
2.«لا تُجابُ فیه الدَّعوهُ»؛ «دعا در آن خانه مستجاب نمیگردد»
3.«لا تَدخلُه الملائکه»؛ «فرشتگان به آن خانه وارد نمیشوند»
«دعائم الاسلام،ج2، ص۲۸۰»
4️⃣موسیقی در بهشت
🔹 امام رضا علیهالسّلام فرمودند:«کسی که خود را از غناء و ساز و آواز، پاکیزه و دور نگه دارد در عوض آن در بهشت درختی است که خداوند به باد فرمان میدهد که آن درخت را به حرکت درآورد و از آن درخت صدایی دل نواز به گوش میرسد که هرگز مانند آن را نشنیده است، اما کسی که در دنیا خود را از غناء، پاکیزه و دور نگه ندارد آن صدا را نمیشنود»
«کافی،ج6،ص434»
♻️در نتیجه با بررسی روایات موجود در منابع حدیثی، در سیره اهل بیت علیهمالسلام مشاهده نمیشود که ایشان علاقه به موسیقی داشته، آنرا نواخته و یا به آن گوش داده باشند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث
💠امام صادق عليه السلام: دنيا را خداوند عزّوجلّ به دوست و دشمنش مى دهد؛ ولى ايمان را جز به كسى كه دوستش دارد، نمى دهد
📚کافی جلد 2 صفحه 215
🔰 @p_eteghadi 🔰
معرفی کتاب آفاق اندیشه:
حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی (مد ظله العالی) با بیان و بنان راسخ، در ایفای رسالت الهی، در سطح محلی، منطقهای و بین المللی، در دیدار با شخصیتهای جهانی و مسلمانان مقیم خارج از كشور، سران ادیان و مكاتب گوناگون شرق و غرب، با حضور عالمانه و سخنان حكیمانه، در این جایگاه رفیع نقش سازندهای داشته و دارد.
«آفاق اندیشه» در پنج بخش، دیدار و گفتوگوهای حضرت استاد با مسلمانان كشورهای اسلامی، رهبران سیاسی شوروی سابق، گروههایی از كشورهای هند، تایلند و تانزانیا، دانشمندان، مسئولان و طلاب غربی، و سخنرانی استاد را در كشورهای اروپایی و امریكا و... را روایت میكند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
زن در آینه جلال و جمال
#فصل_سوم
💠 زن در برهان
▫️ شما در هر بخشی از بخش های نظامی، سیاسی، عرفان و حدیث بررسی کنید می بینید #زنان_نمونه بسیارند، منتها وقتی نام زن در حجاب باشد، خبری از او در جامعه نخواهد ماند. باید خودش در حجاب و نامش در کتاب باشد تا عظمت او ظهور کند. چه این که ذات اقدس اله در حالی که زن را به حجاب آشنا می کند نامش را در کتاب آورده است، درباره ملکه سبا فرمود:
« أسلمت مع سلیمان للَّه ربّ العالمین »
که با عظمت از او یاد می کند و نام می برد، و سرانجام او را #عاقله معرفی می نماید.
▫️ هنر در این نیست که انسان در برابر حق سرفرازی کند ـ چون سر، می شکند ـ بلکه هنر این است که انسان در پیشگاه حق خضوع نماید، و این هنر را ذات اقدس اله به ملکه سبا نسبت می دهد.
با این که ملکه سبا از قدرت فراوانی برخوردار بود:
« وأُوتیت من کلّ شی ء ولها عرش عظیم »
اگر کسی که چنین قدرتی دارد، و از همه امکانات و قدرتهای سیاسی، نظامی برخوردار است، تسلیم بنده خدا شود، این نشانه عقل است. آنها که «تهور» را به حساب شجاعت می گذارند، کسانی هستند که در #تشخیص_صراط_مستقیم دچار خلط شده اند.
▫️ در ذکر این نمونه ها از معصومین، و فرزندان و تربیت شدگان آنها نام برده نشد، زیرا نام آنها در کتابها فراوان آمده و تاریخشان بازگو شده است، و از طرفی مهم این است که زنان عادی به این مقامات رسیده و به عنوان الگو و حجت برای زنان و مردان شده اند.
بر اساس این شواهد قرآنی و عقلی و قلبی باید گفت در آن بخش اساسی که موضوع تکامل است، ذکورت و انوثت اصلاً راه ندارد، و اگر کسی بگوید: زنی مانند نبی اکرم صلی الله علیه وآله نشده و به مقام او نرسیده است، باید گفت: خیلی از انبیا نیز همانند او نشدند و به آن مقام راه نیافتند، و این مورد نقض نیست، یا آنهایی که مردند می توانند مثل نبی اکرم صلی الله علیه وآله بشوند؟ این چه تفاخری است؟ البته هر کسی که از نظر سیر کمالی به آن حضرت نزدیک تر باشد، جا دارد که فخر نماید، منتها فخر او در بی فخری است، فخرش در #تواضع و احساس مذلت است.
▫️ سخن در بحث حقوق زن، تکامل زن، تساوی زن و مرد، در مسائل اخلاقی و تربیتی و... برای این است که زمینه رشدی باشد تا اگر مردها تلاشی و کوششی دارند، زنها هم اهل کوشش و جهاد باشند، مردهای متعارف به هر مقامی می رسند، زن هم می تواند برسد، و اگر همان گونه که جریان مردان تاریخ بازگو شد، جریان زنان تاریخی نیز بازگو می شد، وضع غیر از این بود که هست.
آنجا که خدای سبحان در قرآن کریم می فرماید:
« یا أیّها الانسان انّک کادح الی ربّک کدحاً فملاقیه »
این خطاب به انسانیت است و در انسانیت ذکورت و انوثت نقش ندارد. آنچه مهم است این است که، انسان بالاخره به لقاءاللَّه می رسد، یا به لقاء جمال الهی راه می یابد و یا به لقاء جلال الهی، و در این راه زن و مرد همتای یکدیگرند.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#کتابخوانی
#زن_در_آینه_جلال_و_جمال
📚 زن در آینه جلال و جمال، ص328
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢مواقف قیامت💢
«مواقف», جمع «موقف» ؛يعني مكان توقف, ايستگاه , باز داشتگاه و غيره است.
پس از اين كه بندگان در صحنه قيامت حاضر مىشوند، ايستگاههايى را بايد طى كنند تا به مقصد و مقصود نهايى خود برسند. به حسب روايات صحنه محشر و قيامت پنجاه موقف و ايستگاه دارد كه نخستين آنها به پاخاستن از قبر و حضور در صحنه محشر است.
خداوند منان در قرآن مجيد مىفرمايد: تَعْرُجُ الْمَلائِكَهُ وَ الرُّوحُ إِلَيْهِ فِى يَوْمٍ كانَ مِقْدارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَهٍ:
فرشتگان و روح به سوى او عروج مىكنند، در روزى كه مقدارش پنجاه هزار سال است.
امام صادق(ع) با استناد به اين آيه مىفرمايد: فَحَاسِبُوا أَنْفُسَكُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا عَلَيْهَا فَإِنَّ لِلْقِيَامَهِ خَمْسِينَ مَوْقِفاً كُلُّ مَوْقِفٍ مِقْدَارُهُ أَلْفُ سَنَهٍ ؛
پيش از اين كه حساب شما را محاسبه كنند، از خود حساب بكشيد؛ زيرا قيامت داراى پنجاه ايستگاه است كه هر ايستگاه هزار سال به طول مىانجامد.
اما در مورد اسامي مواقف قيامت مطالب زيادى در آيات و روايات نيافتيم، به نظر مىرسد اين مواقف و مشكلات مربوط به كافران و مؤمنانى كه به نحوى داراى مشكل هستند مىباشد و به جهت پرسش و پاسخ از اعمال انسان است و هر موقفى مربوط به بخشى از اعمال انسان است.
اما در احاديثي كه از معصومين رسيده اگرچه از مواقف قيامت نام برده شده، اما اين گونه نيست كه يك جا و مفصل بيان شده باشد، بلكه پراكنده و در احاديث متعدد به يكي يا چند مورد از مواقف اشاره شده است كه بيان همه آنها در فرصت اين مركز نيست. لذا به چند مورد اشاره مي كنيم:
1- يكى از مواقف قيامت صراط است و آن ديواري است كه روى جهنم كشيده شده كه يك طرف آن صحراى محشر است و يك طرف آن راه بهشت است كه جهنم فاصله است بين صحراى محشر و بين بهشت بايد از روى اين صراط عبور كنند و به بهشت روند و آيه شريفه وَ إِنْ مِنْكُمْ إِلَّا وارِدُها كانَ عَلى رَبِّكَ حَتْماً مَقْضِيًّا ثُمَّ نُنَجِّي الَّذِينَ اتَّقَوْا وَ نَذَرُ الظَّالِمِينَ فِيها جِثِيًّا:
به همين صراط تفسير شده است
2- يكى از مواقف قيامت ميزان عدل است كه مي فرمايد وَ نَضَعُ الْمَوازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيامَةِ
ضمنا توجه داشته باشيد كه احتمال دارد مراد از ذكر عدد 50 در اين روايات، خود عدد نباشد، بلكه كنايه از كثرت مواقفي است كه در روز قيامت انسان بايد طي كند چنان كه همين احتمال دربارة 50 هزار سال بودن قيامت هم بيان شده و برخي علماء گفتهاند كه مراد از آن خصوص عدد نيست، بلكه كنايه از كثرت و طولاني بودن اهوال روز قيامت بر گناهكاران است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚 #معرفی_کتاب
🏴 به مناسبت ایام شهادت بانوی دو عالم، حضرت فاطه زهرا سلام الله علیها 🏴
📚مجموعۀ #ریحانه_خدا ، اتّفاقی نو، در میان کتابهایی با موضوع حضرت زهرا علیهاالسلام، نوشتۀ استاد#محسن_عباسی_ولدی.
1⃣«منبع نور بهشت، خندۀ تو فاطمه» اوّلین کتاب از مجموعۀ «ریحانۀ خدا» است که دوست داره مقام ملکوتی حضرت زهرا سلام الله علیها رو به تصویر بکشه .
2⃣«بانو! اجازه»، کتاب دوم از مجموعۀ «ریحانۀ خدا»، چهارده تا درس کلیدی از سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیهاست که دنیای جدیدی رو در مقابلمون به نمایش میذاره.
3⃣چه قدر به این جمله فکر کردیم که امام زمان علیه السلام فرمودن: «همانا در دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله برای من الگوی نیکویی است»؟
«فاطمهای که تو یادمان دادی» کتاب سوم از مجموعۀ «ریحانه خدا»، دلنوشتههای مهدوی با رنگ و بوی فاطمیهست.
4⃣همۀ ما به روضههای بانو حسّاسیم.
کتاب چهارم این مجموعه سری زده به محلّۀ واژهها و چهارده مجلس، روضه به پا کرده. «واژههای خیس» رو میشه خوند و یه دل سیر گریه کرد.
🚚ارسال رایگان برای مجموعه ریحانه خدا
🔸 لینک تهیه کتاب🔻
🌐 http://ketabefetrat.com
🔰 @p_eteghadi 🔰
156.9K
⭕️ سوال
⁉️ اگر بند پ و پارتیبازی قبیح هست، آیا خدا با بعضیها پارتیبازی نکرده؟؟! خمس رو داده به اهل بیت، سادات فقیر؟!!
🔰 پاسخ
بِسماللّهالرَّحمنِالرّحیم
💢 نه اینکه برعکس است که!
[خداوند] ایشان را از زکات که بیتالمال است...عرض کنم که بیتالمال عمومی است و خیلی هم زیاد است، محرومشان کرده است!
📌 این کار را کرده خداوند، که اقوام پیامبر و نزدیکان او، دستشان از خزانهی مملکت و بیتالمال کوتاه باشد. خمس را حلال قرار داده اما زکات را برایشان حرام کرده.
اگر هم زکات بگیرند و هم خمس، خب حق با شما بود!
خداوند شرایطی را برای ایشان جهت دریافت خمس قرار داده مثلا اینکه:👇👇
1️⃣ یک؛ باید فقیر باشد. [چون اگر] فقیر نباشد خمس به او نمیرسد.
2️⃣ دو؛ زکات برایش حرام است.
خب وقتی فقیر است، گرسنه هم هست، زکات هم برایش حرام است... باید از گرسنگی بمیرد؟! چون از اقوام پیامبر بوده! یا نه باید یک راهی برایش باشد؟
💢 همانطوری که برای فقرای دیگر زکات هست، برای این فقیر هم خمس هست.
🔰 پس با ایشان نه تنها پارتی بازی نشده بلکه برعکس! ایشان تحت فشار قرار گرفتهاند که دستشان از بیتالمال مردم کوتاه باشد.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
📎 #فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️اولین بانوی جهاد تبیین در اسلام
🔸حضرت فاطمه سلاماللهعلیها نزديکترين فرد به رسولالله صلیالهعلیهوآله و آگاهترين زن نسبت به ديدگاه اسلام و نظرات پيامبر پيرامون آينده بودند و میدانستند صلاح و پیشرفت اسلام در گرو امر امامت است.
🔸حضرت بصیرترین بانو نسبت به اوضاع و شرايط دینی و سياسی جامعه بود. از این رو بعد از این که در جريان سقيفه تعداد اندكی از خواص بر موضع حق پايدار ماندند، ایشان نتوانست در قبال جريان بهوجود آمده، در مدت اندک بعد از رحلت پيامبر صلیالهعلیهوآله سكوت كند و روشنگریهای مختلفی را انجام دادند. از این رو حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها اولین بانوی جهاد تبیین میباشند.
📎 #کلام_عقاید
📎 #فاطمیه
📎 #امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
🎯دلت پاک باشه، ظاهر مهم نیست.
✍🏼این کلام به ظاهر، ســخن صحیحــی میباشد، اما کلامی فریبنده و غیرمنطقی است.
🔸آیـا دلِ پـاک کـه یـک امـر درونـی اسـت، نبایـد نشـانههای بیرونـی هم داشـته باشـد؟! یعنـی میشـود کسـی دلـش پـاک باشـد، امـا از رفتـار زشـت دوری نکنـد؟ اگـرچنیـن چیـزی ممکـن باشـد، پـس دل ناپـاک چـه نشـانههایی خواهـد داشـت؟!
🔹ظاهـر انسـان بـه دل انسـان کمـک میکنـد... به عنوان مثال وقتـی ظاهـر موقـر، متین و پوشــیده باشــد، افــراد باوقارتــری جــذب انســان میشــوند و بـه حــال دل انســان اثــر میگذارنـد و یـا برعکـس... از این رو ظاهـر انسـانها، زمینههـای مثبـت و منفـی را بـرای فــرد همــوار میکنــد. البتـه وقتـی کـه حجـاب بـرای اطاعـت از خداونـد متعـال برخواسـته باشـد، نـور آن بر دل اثـر خواهـد گذاشـت. بنابرایـن، بخشـی از ایـن حـرف درسـت میباشد کـه دل پـاک اهمیتـش از ظاهـر بیشـتر اسـت؛ امـا ایـن بـه معنـی بیارزشـی ظاهـر نیسـت.
📎 #کلام_عقاید
📎 #فاطمیه
📎 #امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰