#ازدواج_با_زن_نازا
🤔#پرسش
❔پیامبر اسلام: با زن خوب و صالح که بچهدار نمیشود و یا بچه نمیآورد، ازدواج نکنید!
در دین اسلام، نگاه به زنان یک نگاه جنسی است؛ زنان باید فقط با مردان سکس کنند و بچه بیاورند و به همین مقدار خلاصه میشود و هیچ حق و حقوقی را نیز ندارند.
#متن: محمد پیامبر اسلام میگوید که زن باکره بخواهید که فرزند بسیار آورد، و زن مقبولی که فرزند نیاورد مخواهید، که من مباهات میکنم.
#منبع: کتاب حلیه المتقین، نوشته محمد باقر مجلسی، صفحه ۹۲، انتشارات نیلوفرانه
✍🏻تکلیف این زن صالح و نیکوکارِ نازا چیست؟ آیا او حق خوشبخت شدن را ندارد؟ آیا نباید ازدواج کند و یک زندگی آرام را تجربه کند؟ چرا دین اسلام دینی خشونت آمیز است که آرامش و آسایش را از بشریت میگیرد ❗️❗️
👇👇👇
💠#پاسخ💠
👌يكى از اهداف ازدواج و نيازهاى فطرى بشر، تناسل و تكثير نسل است به گونه اى كه اگر اين هدف از برنامه ازدواج حذف مى گرديد، بسيارى از مردم تن به ازدواج نمى دادند. از همين رو و به خاطر اين نياز در رواياتى، مردان از ازدواج با زنان نازا منع شده اند، البته اين منع به معناى حرمت و يا حتى كراهت ازدواج با آنان نيست بلكه به اين معناست كه اگر طالب فرزند و نسل هستى، نبايستى با زنانى كه نازا هستند، ازدواج كنى، همان گونه كه از نظر ملاك، ازدواج با مردانى كه عقيم هستند نيز همين حكم را دارد . اين روايت و امثال آن در حقيقت ارشاد به راه بهتر است، نه اينكه منع شرعى در كار باشد .
🔸در اهمیت فرزند آوری روایات متعددی وارد شده است ، از جمله ؛
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« فرزند بخواهيد و آن را طلب كنيد؛ چرا كه مايه روشنىِ چشم و شادىِ قلب است»
📚مکارم الاخلاق ج 1 ص 480
❕و فرمود ؛
« هيچ يك از شما نبايد فرزندخواهى را وا گذارد؛ چرا كه وقتى انسان بميرد و فرزندى نداشته باشد، از نام و آوازه مى افتد. »
📚المعجم الکبیر ج 23 ص 210
👌و فرمود ؛
« خانه اى كه كودك در آن نباشد، بركت در آن نيست.»
📚الفردوس ج 5 ص 359
🔸اهمیت فرزند آوری به گونه ای است که فرمودند با زنی زشتی که فرزند آور است ، ازدواج کنید اما با زن زیبای عقیم ازدواج نکنید ، چنان که فرمود ؛
« زن زيباى نازا را رها كنيد و با زن زشتِ فرزندزا، ازدواج كنيد؛ چرا که كه من در روز قيامت، به فراوانىِ شما، بر ديگر امّتها افتخار مى كنم. »
📚نهج الفصاحه ص 483
👌 روایتی هم که شبهه افکن به آن استناد کرده بود ، شبیه روایت بالا است و در آن از ازدواج با زن زیبای نازا نهی شده است . متن عربی روایت چنین است ؛
« تَزَوَّجوا بِكراً وَلوداً، و لا تَزَوَّجوا حَسناءَ جَميلَةً عاقِراً؛ فَإنِّي اباهي بِكُمُ الامَمَ يَومَ القِيامَةِ » « با دختران باكره و فرزندزا ازدواج كنيد؛ ولى با زنان نيكو و زيبا، امّا نازا، ازدواج نكنيد؛ چرا كه من روز قيامت، در برابر ديگر امّتها، به شما افتخار مى كنم. »
📚الکافی ج 5 ص 333
👌می بینیم مورد نهی ، ازدواج کردن با زنان زیبارو اما نازا است ، اما معاند آن را بر زن صالح و نیکوکار حمل می کند . علامه مجلسی هم در حلیه المتقین واژه « حسناء جمیله » که به معنای « نیکویی و زیبا رویی » است به مقبولیت و دلنشین بودن در نزد انسان ترجمه می کند ؛
« زن باکره بخواهید که فرزند بسیار آورد و زن مقبولی که فرزند نیاورد مخواهید »
📚حلیه المتقین ص 52
🔸ادامه 👇
💠ادامه 👇
❕در منابع اهلسنت هم به این مطلب تصریح شده است , چنان که بزرگان اهلسنت از ابن عباس نقل می کنند که گفت :
"على، چهار ويژگى داشت: او اوّلين فرد از بين عرب و غير عرب بود كه با پيامبر نماز گزارْد؛ و او كسى است كه پرچم پيامبر در هر جنگى با او بود؛ 👈و او كسى است كه در جنگ احد، با پيامبر پايدارى كرد و همه مردم بجز او فرار كردند؛ 👉و او همان كسى است كه پيامبر را غسل داد و همان كسى است كه او را در قبر گذاشت. "
" لِعَلِيٍّ أربَعُ خِصالٍ: هُوَ أوَّلُ عَرَبِيٍّ وعَجَمِيٍّ صَلّى مَعَ النَّبِيِّ صلى الله عليه و آله، وهُوَ الَّذي كانَ لِواؤُهُ مَعَهُ في كُلِّ زَحفٍ، وهُوَ الَّذي صَبَرَ مَعَهُ يَومَ المِهراس، انهَزَمَ النّاسُ كُلُّهُم غَيرَهُ، وهُوَ الَّذي غَسَّلَهُ، وهُوَ الَّذي أدخَلَهُ قَبرَهُ. "
📚تاریخ دمشق ج 42 ص 72
❕دیگران از علمای اهلسنت هم این روایت را نقل کرده اند :
📚 المستدرك على الصحيحين: ج 3 ص 120 ح 4582، الاستيعاب: ج 3 ص 197 الرقم 1875، المناقب للخوارزمي: ص 58 ح 26
❕قوشجی عالم بزرگ اهلسنت هم می گفت :
" در روز احد , تمام اصحاب فرار کردند به غیر علی ع " "«فانهزم الناس عنه سوى علي "
📚شرح التجريد للقوشجي ص 486
❕یا باز علمای اهلسنت نقل می کنند :
" پیروزی در روز احد به خاطر صبر و مقاومت علی ع بود " " كان الفتح يوم أحد بصبر علي "
📚 نور الأبصار شبلنجی (ط مصر) ص 80 و عن باكثير الحضرمي في وسيلة المآل (نسخة المكتبة الظاهرية بدمشق) ص 148.
❕طبری مورخ مشهور , رشادت علی علیه السلام در میدان احد را چنین نقل می کند :
" چون على بن ابى طالب ، پرچمداران [قريش] را كشت، پيامبر خدا گروهى از مشركان قريش را ديد و به على فرمود: «بر آنها يورش ببر!». او يورش بُرد و جمعشان را پراكنده كرد و عمرو بن عبد اللّه جمحى را كشت. سپس پيامبر خدا، گروهى [ديگر] از مشركان قريش را ديد و به على فرمود: «بر آنها يورش ببر!».پس يورش بُرد و جمعشان را پراكنده كرد و شيبة بن مالك، يكى از بنىعامر بن لُؤَى را كشت. پس جبرئيل گفت: اى پيامبر خدا! اين، فداكارى است. پيامبر خدا فرمود: «او از من است و من از اويم». جبرئيل گفت: و من هم از شمايم. پس صدايى شنيدند [كه مىگفت]: شمشيرى جز ذوالفقار نيست و جوان مردى جز على نيست. "
" لَمّا قَتَلَ عَلِيُّ بنُ أبي طالِبٍ أصحابَ الأَلوِيَةِ أبصَرَ رَسولُ اللّهِ جَماعَةً مِن مُشرِكي قُرَيشٍ، فَقالَ لِعَلِيٍّ: احمِل عَلَيهِم، فَحَمَلَ عَلَيهِم، فَفَرَّقَ جَمعَهُم، وقَتَلَ عَمرَو بنَ عَبدِ اللّهِ الجُمَحِيَّ.قالَ: ثُمَّ أبصَرَ رَسولُ اللّهِ جَماعَةً مِن مُشرِكي قُرَيشٍ، فَقالَ لِعَلِيٍّ: احمِل عَلَيهِم، فَحَمَلَ عَلَيهِم فَفَرَّقَ جَماعَتَهُم، وقَتَلَ شَيبَةَ بنَ مالِكٍ أحدَ بَني عامِرِ بنِ لُؤَيٍّ، فَقالَ جِبريلُ: يا رَسولَ اللّهِ! إنَّ هذِهِ لَلمُواساةُ، فَقالَ رَسولُ اللّهِ إنَّهُ مِنّي و أنَا مِنهُ، فَقالَ جِبريلُ: و أنَا مِنكُما، قالَ: فَسَمِعوا صَوتا: لا سَيفَ إلّا ذُو الفَقارِ ولا فَتى إلّا عَلِي "
📚تاريخ الطبري: ج 2 ص 514، الكامل في التاريخ: ج 1 ص 551 و 552
🔰 @p_eteghadi 🔰
✉️ نامه امام رضا
🔻نامه امام رضا(علیهالسلام) به حضرت عبدالعظیم حسنی و توصیههای ایشان به دوستدارانش
🔸ای عبدالعظیم! سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در دلهای خویش برای شیطان راهی نگشایند.
و آنان را به راستگویی در گفتار و ادای امانت و سکوت پرمعنا و ترک درگیری و جدال در کارهای بیهوده و بیفایده فراخوان.
و به صلهرحم و رفتوآمد با یکدیگر و رابطه گرم و دوستانه با هم دعوت کن، چرا که این کار باعث تقرب به خدا و من و دیگر اولیاء اوست.
🔸دوستان ما نباید فرصتهای گرانبهای زندگی و وقت ارزشمند خود را به دشمنی با یکدیگر تلف کنند. من با خود عهد کردهام که هر کس مرتکب اینگونه امور شود یا به یکی از دوستانم و رهروانم خشم کند و به او آسیب رساند، از خدا بخواهم که او را به سختترین کیفر دنیوی مجازات کند و در آخرت نیز اینگونه افراد از زیانکاران خواهند بود.
🔸به دوستان ما توجه ده که خدا نیکوکرداران آنان را مورد بخشایش خویش قرار داده و بدکاران آنان را، جز آنهایی که بدو شرک ورزند و یا یکی از دوستان ما را برنجانند و یا در دل نسبت به آنان کینه بپرورند، همه را مورد عفو قرار خواهد داد؛ اما از آن سه گروه نخواهد گذشت و آنان را مورد بخشایش خویش قرار نخواهد داد.
جز اینکه از نیت خود بازگردند و اگر از این اندیشه و عمل زشت خویش بازگردند، مورد آمرزش خواهند بود اما اگر همچنان باقی باشند، خداوند روح ایمان را برای همیشه از دل آنان خارج ساخته و از ولایت ما نیز بیرون خواهد برد و از دوستی ما اهلبیت نیز بیبهره خواهند بود و من از این لغزشها به خدا پناه میبرم.
📜 اختصاص، شیخ مفید، ص۲۴۱
🔰 @p_eteghadi 🔰
#طهارت_در_اسلام
🤔#پرسش
❔یکی از دروغهایی که اسلامگرایان مطرح میکنند این است که مدعی میشوند اسلام دین پاکی است و رعایت نظافت از پایه های ایمان به شمار میرود.
#منبع: الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : ۳ صفحه : ۳۶۸
#ترجمه: عبد اللّه بن سنان میگويد: امام صادق گفت: زمانی که در حال نماز شپشى يافتى، آن را در ميان سنگريزهها پنهان كن.
✍🏻این حدیث کاملا صحیح است، چنانچه علامه مجلسی بعد از نقل این حدیث میگوید: الحديث السادس : صحيح.
#منبع: مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول نویسنده : العلامة المجلسي جلد : ۱۵ صفحه : ۲۴۳
✍🏻شپش بدن امام صادق و یارانش را فراگرفته و در نمازشان شپشها را در زمین دفن میکردند و یکی از دلایل مبتلا شدنان به شپش، بلندی ریش و عدم نظافت میباشد
✍🏻چرا امام صادق یارانش را به پاکیزگی تشویق نمیکند؟ چرا نمیگوید به حمام بروید و شپش ها را از بین ببرید، در حالی که میگوید آن ها را در زمین بیاندازید ❗️❗️
👇👇👇👇
💠#پاسخ💠
👌پاکیزگی شعار اسلام و پیشوایان دین علیهم السلام بوده است و قرآن در یک تعبیر عام صراحتا تاکید بر پاکی و پاکیزگی کرده و می فرماید ؛
« خداوند، توبه كنندگان را دوست دارد، و پاكان را (نيز) دوست دارد » ( بقره 222)
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« خداوند پاك است و شخص پاك را دوست دارد، پاكيزه است و پاكيزگى را دوست دارد. »
📚سنن الترمذی ج 5 ص 112
👌و فرمود ؛
« اين بدنها را پاكيزه سازيد، [تا] خداوند [جان] شما را پاكيزه گرداند؛ زيرا هيچ بنده اى نيست كه شب با بدنى پاكيزه بخوابد مگر اينكه فرشته اى در ميان جامه او با وى مى خوابد و هيچ ساعتى از شب از اين پهلو به آن پهلو نمى چرخد مگر اينكه آن فرشته گويد: خدايا! بنده ات را بيامرز؛ زيرا كه با بدنى پاكيزه خوابيده است.»
📚میزان الحکمه ج 12 ص 262
👌و فرمود ؛
« چه بد است بنده كثيف و لاقيد. »
📚الکافی ج 6 ص 439
👌و فرمود ؛
«مردمان كثيف و پلشت به هلاكت در افتند.»
📚کنزالعمال ح 7422
👌پيامبر خدا وقتى مردى را ديد كه موهايى ژوليده و جامه اى چركين و سر و وضعى نامرتّب داشت فرمود: «استفاده از نعمتهاى خدا و آشكار ساختن نعمت جزو دين است. »
📚الکافی ج 6 ص 439
👌و فرمود ؛
« خودتان را با هر وسيله اى كه مى توانيد پاكيزه كنيد؛ زيرا كه خداوند متعال اسلام را برپايه پاكيزگى بنا كرده است و هرگز به بهشت نرود مگر كسى كه پاكيزه باشد. »
📚میزان الحکمه ج 12 ص 264
👌 امام رضا عليه السلام فرمود ؛« پاكيزگى از اخلاق پيامبران است.»
📚بحارالانوار ج 78 ص 335
❕بنابراین روشن می شود که اساس اسلام و سیره پیشوایان دین بر پاکیزگی بنا شده است ، اما متاسفانه برخی از افراد به این مساله توجه نکرده یا نمی کنند و مطابق روایتی که معاند به آن استناد کرده و سایر روایات به نزد امامان می آمدند و سوال می کردند که اگر در هنگام نماز بر خود شپشی یافتیم آیا کشتن آن به نماز خللی وارد می کند و نماز و وضو را باطل می کند ، امامان می فرمودند خیر ، کشتن آن جایز است و می توانید شپش را در نماز کشته یا از خود طرد کنید و زیر سنگریزه ها پنهان کنید .
📚وسائل الشیعه ج 7 ص 274 باب 20 باب جواز قتل المصلی القمله و طرح القمله ودفنها فی الحصی
👌امامان با این بیان تکلیف افرادی را روشن می کردند که احیانا به پاکیزگی توجه نداشتند و بر بدن خود شپش می یافتند ، نه آنکه خودشان معاذ الله گرفتار ناپاکی باشند یا سایرین را به ناپاکی توصیه کنند . آنان مطابق نقل های فوق همواره همگان را به پاکی و پاکیزگی دعوت می کردند و اساس دین را بر پاکیزگی می دانستند .
🔰 @p_eteghadi 🔰
#عدالت_علی_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔خوی توحش علی بن ابی طالب در تاریخ ثبت شده است. بلاذری در کتاب جمل من انساب الاشراف میگوید;
=========================
🔵وبعث علي بن أبي طالب عبد الرحمن بن جزء الطائي إلى سجستان فقتله حسكة. فقال على: لأقتلن من الحبطات أربعة آلاف. فقيل له: إن الحبطات لا يكونون خمس مئة.
🔴امام علی عبدالرحمان بن جز طائی را به سیسستان فرستاد. لکن حسکه حبطی وی را بکشت👈🏿،پس علی فرمود: بیاید که چهار هزار تن از حبطیان را به قتل رسانیم. وی را گفتند: حبطیان پانصد تن هم نشوند.👉🏿
=========================
👇👇👇👇
💠#پاسخ💠
👌مطلب فوق کاملا بی سند و جعلی ، توسط افرادی نقل شده است که اعتقادی به ولایت علی علیه السلام نداشته اند ،این گونه افراد برای سرپوش گذاشتن به جنایات خلفای ثلاثه ، سعی دارند که دامان علی علیه السلام را آلوده به این بی عدالتی ها کنند در حالی که ؛
❕عمر همواره می گفت ؛
« علی از همه ما به داوری و قضاوت ( الهی ) آشناتر است »
📚صحیح بخاری ، ج 7 ص 116 _ مستدرک علی الصحیحین ، ج 3 ص 305 _ مسند احمد ج 5 ص 113
❕علمای اهل سنت از پیامبر گرامی نقل می کنند ؛
« علی بن ابی طالب آگاه ترین شخص به امر قضاوت است »
📚سنن ابن ماجه ، ج 1 ص 161
🔸از ابن مسعود نقل می کنند ؛
« علی از همه مردم مدینه به امور قضاوت آشناتر بود »
📚استیعاب ج 2 ص 461_ فتح الباری ج 9 ص 236
❕ابونعیم در حلیه الاولیاء نقل می کند که پیامبر گرامی خطاب به علی علیه السلام می فرمود ؛
« تو از همه بهتر عدالت را میان مردم رعایت می کنی »
📚حلیه الاولیاء ج 1 ص 65 _ الریاض النضره ج 2 ص 198
❕در نقل دیگر فرمود ؛
« تو ازهمه بهتر به رعیت مهربان هستی »
📚حلیه الاولیاء ج 1 ص 66
❕هیثمی نقل می کند که پیامبر گرامی خطاب به فاطمه زهرا سلام الله علیهما می فرمود ؛
« تو را به همسری مردی در آوردم که مهربانیش به مردم از همه زیادتر است و در میان همه آنها عدالت را به بهترین وجه اجرا می کند و داوری او از همه بهتر است »
📚مجمع الزوائد ج 9 ص 165
🔸در روایات فراوانی از نقل های شیعه نیز علی علیه السلام به عدالت و مهربانی با مردم ستوده شده است ؛
📚بحار الانوار ج 41 ص 102 باب 107
👌آنچه گذشت نقل های اهل سنت در مورد عدالت و مهربانی علی علیه السلام نسبت به مردم و علم و دانش او به قضاوت عادلانه بود ، آیا فردی که اوصاف او چنین است تصمیم می گیرد که در ازای کشته شدن یک فرد ،چهار هزار تن را بکشد ❗️
🔸نقل مورد استناد معاند کاملا بی سند و ضعیف است که به هیچ عنوان قابل اعتناء نیست و با روایات فوق که توسط اهل سنت در مورد عدالت و مهربانی علی علیه السلام نقل شده منافات دارد .
🔰 @p_eteghadi 🔰
•❀•
| 📖 #برگی_از_کتاب |
اخلاق کريمانه در پرتو کلام امام حسن عليه السلام
📄 #امام_حسن_علیه_السلام مردمانی را، که در نزد ایشان حاضر بودند، خطاب کرد و از یکی از برادران خویش یاد کرد.
امام علیه السلام در این بیان برای یکی از مؤمنان که او را برادر خویش خطاب میکند، ویژگیهای برجسته اخلاقی برمیشمرد و به نظر میرسد با برشمردن این ویژگیها، قصد دارد تا او را به عنوان الگوی قابل دسترس برای مؤمنان معرفی کند. ...
🔰 انسان شایسته ستایش در نظر #امام_حسن_علیه_السلام :
▫️ دنیا در نظرش : بیارزش و خوار
▫️ نسبت به خودش : بیتکلف و برخوردار از کرامت نفس
▫️ در برابر دین : متعهد و پایبند به اصول و احکام
▫️ در برابر خدا : خاشع و مطیع و شاکر
▫️ در برابر همنوع : مهربان، بخشنده، خیرخواه، فروتن، خاموش و بردبار
▫️ در برابر جامعه : مسئول و متعهد و پرکار و کممصرف
▫️ در برابر دشمن : هوشیار و زیرک و محکم و انعطافناپذیر
▫️ در امور شخصی : خردمند و اهل مشورت و کتوم و صبور
▫️ ارزشمندترین چیز در نظر او : عقل و دانش و فضایل اخلاقی
🔰 @p_eteghadi 🔰
حلول ماه ربیع، مبارک 🌷.
#اعمال روز اول ماه ربیع الاول
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| #حدیث_انتظار |
⁉️ چه کسانی از گمراهی های عصر غیبت نجات مییابند؟
▫️ ائمه معصومین علیهمالسلام در روایات متعدد درباره غیبت امام زمان، کیفیت آن و منتظران راستین سخن گفتهاند.
#امام_حسن_عسکری_علیه_السلام در روایتی راه نجات از گمراهی و هلاکت در دوران آخرالزمان و غیبت را تشریح کرده اند:
🔅 به خدا سوگند، غيبتى خواهد كرد كه جز كسانى كه خداى عزّ و جل آنان را بر عقيده به امامت او، استوار كرده و به دعا براى تعجيل در فَرَجش موفّقشان نموده، از هلاكت رهايى نمىيابند»
📚 كمال الدين : ص ۳۸۴ ح ۱
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 خورندگان مال حرام در جهنم
✍ (از مشاهدات پیامبر صلی الله علیه و آله در معراج)، فرمودند: قومی را دیدم که سفره عالی برایشان گسترده شده، ولی اطرافشان مردارهای متعفنی افتاده بود که آنها از همان مردارها می خوردند. پرسیدم: جبرئیل، اینها چه کسانی هستند؟ گفت: آنان که غذای حلال دارند، ولی به سراغ مال حرام و رزق حرام می روند.
📚 منبع: کتاب بهشت و جهنم
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍃🌺🍃 اعمال هر ماه نو قمری:
💠خواندن دعاهاى نقل شده در وقت ديدن هلال، كه بهترين آنها دعاى چهل و سوّم صحيفه كامله است
💠 خواندن هفت مرتبه سوره حمد براى دفع درد چشم.
💠 اندكى پنير خوردن، چه روايت شده: هركه خود را به خوردن آن در اول هر ماه مقيّد كند، اميد است در آن ماه حاجتش ردّ نشود.
💠 در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتى اش را در آن ماه از خدا خريده است.
💠و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
💠بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِين
🔰 @p_eteghadi 🔰
•┈┈•❀•┈┈•
| #زلال_معرفت |
💠 وصيّت کتبی #پیامبر_اکرم_(ص) در بستر بیماری
✍️ پيامبر(ص) در بستر آرميده بود و جسم مطهّرش در تب می سوخت.
اكنون از پس سال ها تلاش و رنج، آهنگ رحيل داشت. او نگران آينده بود :
آينده امّت، آينده آيين نوپا، آينده شجره طيّبه ای كه هنوز نيازمند حراست ها، نگهبانی ها، آبياری ها و ايثارها بود. فرمود:
🔅 ايتوني بِكِتابٍ أكتُب لَكُم كِتاباً لَن تَضِلّوا بَعدَهُ أبَداً
برايم برگه ای بياوريد تا برايتان نوشته ای بنويسم كه پس از آن، هرگز گم راه نشويد.
غوغا در گرفت و فريادها برخاست . درگيری در محضر پيامبر خدا اوج گرفت و برخی، سخنی بس ناروا بر زبان راندند. غوغا بدان سان بود كه زنان، بر حال پيامبر(ص) دل سوزاندند و چون اعتراض كردند، غوغاگران بر آنها طعن زدند. پيامبر(ص) فرمود:
🔅 «قوموا عَنّي» ! به پا خيزيد و برويد.
▫️ اين وصيّت، نوشته نشد ؛ امّا برای بسياری روشن بود و هست كه محتوای آن، چه بود و چرا نوشته نشد.
🚩 بی گمان، محتوای وصيّت، تأكيد بر همان چيزی بود كه در غدير ابلاغ شد : تأكيد بر ولايت و آينده امّت .
📚 دانش نامه اميرالمؤمنين(ع) ج۱ ، ص ۵۶۲
🌐 بیشتر بخوانید
🔰 @p_eteghadi 🔰
طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي
توسل به ذیل عنایت معصومین (علیهم السلام) و فرزندان آنها کار بسیار خوبی است، ولی بهتر این است که برنامه های جدیدی که در میان شیعه سابقه نداشته است ترتیب داده نشود تا برنامه های موجود کم رنگ نگردد.
آيت الله شبيري زنجاني:
افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد. از آنجا که جامعه نمی تواند نسبت به همه عزاداری های پیاپی مراقبت داشته باشد سرانجام به انکار مجموع عزاداری روی میاورد.
افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد
همین طور پشت سر هم دهه درست کردن،توسط جامعه قابل پذیرش نیست و به مرور زمان زمینه انکار مجموعه عزاداری ها را به وجود می آورد.افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد.
موضوع هتک عزاداری را عرف تشخیص می دهد و مسأله ای شرعی نیست، خاطرنشان کردند: حدیث خاصی راجع به مدت زمان عزاداری ها وجود ندارد. از نظر شرعی هتک حرمت عزای اهل بیت – علیهم السلام- خلاف شرع است، اما این که چه کاری هتک حرمت است را خود افراد باید تشخیص بدهند.
عقیده ما درباره اینکه آیا شادی در ایامی غیر از روز شهادت، موجب هتک حرمت می شود یا خیر، حجت نیست بلکه تشخیص این موضوع بر عهده عرف است جامعه مشخص می کند تا چه زمانی باید عزا نگه داشته شود.
ایشان با ابراز نگرانی از اینکه عده ای امروزه با افراط در عزاداری ها زمینه هتک حرمت را فراهم می کنند فرمودند: این افراد در این زمینه مسئولند.آیا واقعا کسی که مدعی محب اهل بیت – علیهم السلام- بودن است موظف به چنین کارهایی است؟!
امروزه برخی از منبری ها و بعضی از مداح های بی تقوا حرفهای بی سند و مجالس بی سندی را ترویج می کنند نظر عرف، پس از ترویج آن در جامعه، ممکن است به اینکه هرگونه مجلس شادی در این ایام، هتک حرمت باشد تغییر کند البته در این صورت موضوع هتک حرمت محقق است و افراد هم شرعا موظفند هتک حرمت نکنند ولی آیا ما باید دنبال این باشیم که آنقدر در اذهان مردم بعضی از مصادیق را به عنوان هتک عزاداری مطرح کنیم و آن را تبلیغ کنیم تا واقعا عرف آن را هتک بداند؟ آیا شرع چنین سفارشی به ما کرده است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍️پاسخ: درخصوص زیارت امام حسین (ع) و نیز زیارت امام رضا (ع) در روایات داریم که گناهان گذشته و آینده زائر بخشیده می شود؛ البته روایات متعددی در این موضوع وجود دارد و چون یک تک روایت نیستند و چند روایت هستند، نمی توان با صرف ضعف سند، آن ها را کنار گذاشت و کلا نامعتبر دانست. اما برای روشن شدن منظور و مراد این روایات، چند نکته عرض می شود:
1️⃣ قطعا این روایات نمی خواهند مجوز و تشویقی برای انجام گناه در آینده باشند.
2️⃣برخی گناهان از روی عمد و آگاهی هستند و تکرار می شوند ولی برخی گناهان از روی غفلت و لحظه ای هستند؛ این روایات می گویند آن گناهانی که از روی غفلت و لحظه ای بوده است، بخشیده می شوند.
3️⃣هر گناهی قابل بخشش نیست، مثلا گناه شرک، کفر، و...؛ لذا مراد این روایات، هر گناهی نیست.
4️⃣ شاید هم مراد روایات این است که برکت این زیارت ها این است که زائر، در ترک معاصی و نیز انجام توبه، توفیق بیشتری پیدا می کند.
5️⃣ این روایات شامل همه افراد نیست بلکه افرادی مراد است که از مراتب بالای تقوا برخوردار هستند و همیشه سعی در رعایت پاکی و تقوا دارند، لذا اگر لغزشی از روی غفلت و جهالت داشتند، خداوند به برکت این زیارت، آن را می بخشد؛ کما این که در روایت هم می گوید کسی که امام را با معرفت و شناخت کامل (حق امام، جایگاه امام و شناخت ولایت امام) زیارت کند؛ پس هر کسی مراد نیست.
6️⃣ممکن است مراد از «ما تقدم» و «ما تأخر»، گناهان گذشته و گناهان آینده نباشد بلکه مراد «ما تأخر» آخرین گناهان باشد، یعنی گناهان قدیمی و آخرین گناهانی هم که مرتکب شده بخشیده می شود.
💠بنابر این: منظور این نیست که انسان با یک زیارت یا یک عمل خاص، می تواند آزادانه هر گناهی را مرتکب شود. از طرفی بخشش گناه، بدون قید و شرط نیست؛ این شرائط از انسان های مؤمن و پرهیزکار که همیشه سعی در رعایت تقوا داشته اند، بر می آید. این روایات ناظر به هر گناهی نیستند، بلکه گناهانی که از روی غفلت و جهالت و لحظه ای سر زده اند، نه گناهانی که با توجه و از روی عمد و آگاهی تکرار شده است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍️پاسخ:
✅چگونه می توان باور كرد كه پیامبر با وجود چنین آیه ای مبنی بر لزوم وصیت ، وصیت ننموده باشند؟ (كُتِبَ عَلَیْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَیْراً الْوَصِیَّةُ لِلْوَالِدَیْنِ وَالأقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَي الْمُتَّقِینَ )هر گاه يكي از شما را مرگ فرا رسد و مالي بر جاي گذارد، مقرر شد كه درباره پدر و مادر و خويشاوندان، از روي انصاف وصيت كند. و اين شايسته پرهيزگاران است. (۱)
◾️آنچه در واقعه یوم الخمیس (روز پنج شنبه) اتفاق افتاد، مبنی بر درخواست دوات و قلم برای نگاشتن وصیت مطلب تازه ایی نبوده است ،بلكه تاكید بر وصایت علی (ع)بوده است كه از آغار دعوت پیامبر به اسلام تا زمان رحلت در موقعیت های مختلف پیامبر به آن تصریح می نمودند.
👈اما از اهمیت این نوشته نیز نباید غافل شد كه اگر در واپسین لحظات عمر پیامبر نیز این وصیت مكتوب و مجددا به وصایت حضرت تصریح می گشت، می توانست تا حدودی از بروز اختلافات بسیاری جلوكیری كند.
🔹به هر روی نگارش وصیت پیامبر اگر چه عملی نشد اما اعلان ولایت و وصایت علی (ع)توسط پیامبر(ص)در موقعیت های گوناگونی بیان گشته، مانند آیه های ولایت، تبلیغ، اولو الامر و قربی نیز ماجرای یوم الدار،وزارت، منزلت،غدیر و...... در واقع وصیت شفاهی حضرت در مقابل انبوهی از مردم بوده و اینكه در روز پنجشنبه به علت كار شكنی برخی موفق به نگارش وصیت نگشت، منافات با اصل وصیت ندارد.
◾️تأخیر در نگارش وصیت ممكن است به دلایل متعدد باشد، از جمله این كه وصیت در آخرین لحظات عمر عاطفی و بیشتر تأثیرگزار است. از همه مهمتر معمولاً وصیتهای مهم سیاسی و اخلاقی در آخر عمر صورت می گیرد.
👈افزون بر آن شاید حضرت از طرف خداوند مأمور بود كه در آخرین لحظات عمر خود ، آن وصیت خاص را بنماید. شاید هم این تأخیر بدان جهت بود كه اهمیت موضوع را نشان دهد. همچنان در وصیتهای مهم به همین صورت عمل می شود. شیعیان باور دارند در حدیث موسوم به حدیث دوات كه مانع تدوین آن شدند حضرت میخواست بار دیگر مردم را به ولایت امام علی(ع) سفارش كند؛ و اهمیت آن را نشان دهد از این رو برخی مانع بیان آن شدند.
💠نتيجه آن كه در واقع پیامبر در لحظه آخر عمر چیزی را می خواست بگوید كه قبلاًگفته بود، با این تفاوت كه درخواست كرد قلم و كاغذی بیاورند تاآن را مكتوب نماید. اگر چه از نوشته شدن آن وصیت جلوگیری شد، اما این بدان معنا نبود كه پیامبر آن وصیت و سفارش را قبلاً انجام نداده باشد.
👈 برای آگاهی بیشتر به كتاب فروغ ولایت از آیت الله سبحانی مراجعه نمائید.
📚پي نوشت ها:
۱. بقره (۲)آيه ۱۸۰.
📎 #تاریخی
🌐منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔰آیا انسان در #بهشت میتواند به دیدار افرادی برود که در دنیا آنان را میشناخت؟
👇👇👇
✍️پاسخ:
✅ یکى از بزرگترین لذتهای انسان بهرهگرفتن از مجلس انس با دوستان یکرنگ و باصفا است؛ از اینرو یکی از نعمتها و لذتهای بهشتیان ملاقات و دیدار با همدیگر است. از مجموع آیات و روایات میتوان چنین برداشت نمود که دیدار و مهمانی بهشتیان دست کم در دو سطح انجام میشود:
🔹 دیدار تمام بهشتیان با هم: این مطلب را شاید بتوان از آیات شریفهای که بیان میکند بهشتیان «روبروی» هم و یا در کنار هم هستند، استنباط کرد:
🔸«به یقین، پرهیزکاران در باغها(ى سرسبز بهشت) و در کنار چشمهها هستند. (فرشتگان به آنها میگویند) داخل این باغها شوید با سلامت و امنیّت؛ هرگونه غلِّ [حسد و کینه و دشمنى] را از سینه آنها برمیکنیم (و روحشان را پاک میسازیم) در حالى که همه برابرند، و بر تختها روبروى یکدیگر قرار دارند».
🔹بنابراین، تعبیر روبروی هم بودن بهشتیان نشان میدهد که آنها اولا: دارای دیدار عمومی و جلسات جمعی هستند؛ ثانیا: آنها در جلسات اجتماعیشان گرفتار تشریفات آزاردهنده این دنیا نیستند و مجلس آنان بالا و پایین ندارد، و از اصول زندگى طبقاتى رنجآور این دنیا در آنجا خبرى نیست. همه برادرند؛ همه روبروى یکدیگر و در یک صف - نه یکى بالاى مجلس و دیگرى در پایین- مینشینند.
👈البته، این منافات با تفاوت مقام آنها از نظر درجات معنوى ندارد. این مربوط به جلسات اجتماعى آنها است، و گرنه هر کدام بر حسب درجهی تقوا و ایمان جایگاه مخصوص به خود را دارند.
🔹 دیدار خویشان و اقوام: «باغهاى جاویدان بهشتى که وارد آن میشوند، و پدران و همسران و فرزندان صالح آنها و فرشتگان از هر درى بر آنان وارد میشوند».
👈برخی از مفسران میگویند: «نه تنها آیهی فوق که بعضى دیگر از آیات قرآن نیز تصریح دارند که در جمع بهشتیان، پدران، همسران و فرزندان آنها که صالح باشند وارد میشوند، و این در حقیقت براى تکمیل نعمتهاى الهى بر آنان است، تا هیچ کمبودى حتى از نظر فراق افراد مورد علاقهی خود نداشته باشند. و از آنجا که در آن سرا که سراى نوین و متکاملى است همه چیز تازه و نو میشود؛ آنها نیز با چهرههاى تازه و نو و محبت و صمیمیتى داغتر و گرمتر وارد میشوند، محبتى که ارزش نعمتهاى بهشتى را چند برابر میکند.
💠اگرچه در آیهی فوق تنها پدران، فرزندان و همسران ذکر شدهاند، ولى در واقع همهی بستگان در این جمع، حاضرند؛ چراکه حضور فرزندان و پدران بدون حضور برادران و خواهران و حتى سایر بستگان ممکن نیست، و این مطلب با کمى دقت روشن میشود؛ زیرا هرگاه کسى بهشتى باشد، پدر صالح او نیز به او ملحق میشود، و از آنجا که پدر صالح بهشتى است، همهی فرزندانش به او میپیوندند و به این ترتیب برادران به هم ملحق میشوند. و با همین محاسبه سایر بستگان نیز در آن جمع حضور خواهند داشت».
📎 #اعتقادی
🌐منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔘
💠 نشانه هاى هدايت
🔅 #امام_حسن_علیه_السلام :
🔸 امام حسن عليه السلام ـ در پاسخ معاويه كه بعد از پيمان صلح به ايشان گفت: از فضيلت ما سخن بگو ـ : به جانم سوگند كه ما، نشانه هاى هدايت و مناره هاى پرهيزگارى هستيم؛ امّا تو ـ اى معاويه ـ، يكى از كسانى هستى كه سنّت ها را ميرانْد و بدعت ها را زنده ساخت و بندگان خدا را به بردگى بُرد و دين خدا را به بازى گرفت .
❀ الإمام الحسن عليه السلام ـ حينَ قالَ لَهُ مُعاوِيَةُ بَعدَ الصُّلحِ : اُذكُر فَضلَنا ـ : لَعَمري إنّا لَأَعلامُ الهُدى ومَنارُ التُّقى ، ولكِنَّكَ يا مُعاوِيَةُ مِمَّن أبارَ السُّنَنَ ، وأحيَا البِدَعَ ، وَاتَّخَذَ عِبادَ اللّهِ خَوَلاً ، ودينَ اللّهِ لَعِبا .
▫️ تحف العقول : ص ۲۳۳
🔰 @p_eteghadi 🔰