📚مهمانی خدا
✨ماه مبارک رمضان ، ماهی است که خداوند در آن #احکامواجب و حرامی را قرار داده است. یادگیری این احکام بر همه ما که به #سن_تکلیف رسیده ایم، لازم است.
✨آموزش روزه و احکام آن به صورت متنی و تصویری هدف این کتاب است. این کتاب به صورت پرسش و پاسخ طراحی شده و مخاطب در قالب ۲۰ پرسش با موضوعات گوناگون درباره روزه از جمله آیات، روایات و احکام آن آشنا میشود.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
تو جوشن كبير يه عبارتی هست كه مىگیم: "يا كَريمَ الصَّفْح" معناش خيلى جالبه.
✍یه وقتی یه کسی تو رو میبخشه اما یادش نمیره که فلان خطا رو کردی و همیشه یهجوری نگات میکنه که تو حس میکنی هنوز یادش نرفته؛ یهجورایی انگار که سابقهی بدت رو مدام به یادت میاره.
ولی یه وقتی، یه کسی تو رو میبخشه و یهطوری فراموش میکنه انگار نه انگار که تو خطایی رو مرتکب شدی و از برخورد و نگاهش حس بدی بهت دست نمیده.
به این نوع بخشش میگن "صَفح"
و خدای مهربون ما همینجوریه...
پس از صمیم قلب میگیم:
"يا كَريمَ الصَّفْح"
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 دعای زیبای فرشتگان حامل عرش؛ مضمون آیه شامل دعای ملتمسانه فرشتگان حامل عرش برای مومنان است، که خداوند آنها را وارد بهشت جاودان کند. نه تنها براى خودشان بلكه براى پدران، مادران، همسران و فرزندانشان كه در خط مكتب آنها بوده اند نيز تقاضا مى كنند، و از صفات عزت و قدرت او يارى مى طلبند. موضوع این دعا دو گروه از مومنان هستند. گروه اول که در پيروى اوامر خداوند كاملا كوشا هستند. و گروه دوم که در اين حد نيستند، اما به خاطر پيروى نسبى از گروه اول و انتساب به آنها (خانواده گروه اول) نيز مشمول دعاى فرشتگانند. خوشا به حال این گروه...
🔷 آیه روز :
رَبَّنَا و َأَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدْتَهُمْ وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَ أَزْوَاجِهِمْ و َذُرِّيَّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (غافر / آیه 8)
🔶 ترجمه :
{فرشتگان حامل عرش:} پروردگارا! آنها را در باغهاي جاويدان بهشت كه به آنها وعده فرموده اي وارد كن، همچنين صالحان از پدران و همسران و فرزندان آنها را كه تو توانا و حكيمي.
🔰 @p_eteghadi 🔰
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ ویژه
🌹 استغفار بهترین ذکر در ماه درمضان
🎙 #امام_خامنه_ای
📎 #ماه_ضیافت_الهی
📎 #مناجات
📎 #رمضان
🔸 https://btid.org/fa/video/206075
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅ آیۀ ولایت
🔻 آیه:
«إِنّما وَلیُّکُمُ الله و رَسولُهُ والَّذینَ ءَامَنوا الَّذینَ یُقِیمُونَ الصَّلوةَ و یُؤتُونَ الزَّکوة و هُم راکِعونَ.»[1]
✍️ ترجمه:
ولیّ شما فقط خدا، پیامبر و مؤمنانی هستند که نماز را به پا داشته و در حال رکوع زکات میدهند.
📄 شأن نزول:
روزی فقیری وارد مسجد پیامبر (صلواتاللهعلیهوآله) شد و تقاضای کمک کرد، ولی کسی چیزی به او نداد؛ او دستِ خود را به آسمان بلند کرد و گفت: «خدایا! شاهد باش که من در مسجد رسول تو تقاضای کمک کردم، ولی کسی به من چیزی نداد». در همین حال، حضرت علی (علیهالسّلام) که در حال رکوع بود، به انگشتری که در دست راستش بود، اشاره نمود. فقیر نزدیک آمد و انگشتر را از دست ایشان بیرون آورد و این آیه نازل شد.[2]
📅 شیخ مفید تاریخ این ماجرا و نزول آیۀ ولایت را ۲۴ ذیالحجه دانسته است.[3]
📚 پینوشت:
[1]. سوره مائده، آیه 55.
[2]. تفسیر قمی، ج 1، ص 170.
[3]. مسار الشیعه، ص ۴۱.
📎 #شب_قدر
📎 #ماه_ضیافت_الهی
📎 #بهار_معنویت
📎#فضائل_امام_علی_علیهالسّلام
🖇 لینک مطلب:
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| 📖 #برگی_از_کتاب |
📗 شناخت نامه قرآن
✍️ كتابت وحى در مكه
🗯 #پیامبر_اکرم_(ص) سيزده سال در مكّه به دعوت اسلام مشغول بودند و در اين مدت، جمعاً ۸۲ يا ۸۶ سوره از قرآن در اين شهر نازل شد و بقيه آن، حدود ۱۶۰۰ آيه از ۶۲۳۶ آيه قرآن، مدنى است.
🚩 با اين حال، در باره كتابت قرآن در مكه اطلاعات بسيار اندكى در منابع منعكس شده است.
▫️ كاتبان وحى در اين شهر را على عليه السلام ، ابوبكر ، عمر ، عثمان ، ارقم بن ابى ارقم مخزومى ، جهم بن قيس ، حاطب بن ابى بلتعه ،و .... دانستهاند . اين در حالى است كه ميان اين كسان، برخى طبق گزارشهايى، در عصر مكّى، باسواد نبودهاند.
گفتهاند نامهاى كه ابوبكر به دستور رسول خدا صلى اللَّه عليه وآله در ماجراى هجرت، به سراقة بن مالك مدلجى نوشت، نه به خطّ او ، بلكه به خطّ عامر بن فهيره ، غلام ابوبكر بوده است .
برخى محققان در كاتب بودن عمر نيز ترديد كردهاند و با شواهد و قرائنى ثابت كردهاند كه او آن هنگام، خواندن و نوشتن نمىدانسته است.
نيز اين افراد همگى در يك زمان مسلمان نشدند و مدت و مقدار كتابت آنان نيز در منابع ذكر نشده است . ...
══❖══
🔅#امام_علی_علیه_السلام : من كاتب وحى و احكام و قراردادها و اماننامههاى پيامبر خدا صلى اللَّه عليه وآله بودم و در آن روزى كه با ابو سفيان و سهيل بن عمرو ، صلح كرد ، صلحنامه را من نوشتم .
الاحتجاج : ج ۱ ص ۴۴۳ ح ۱۰۲
📝 شناخت نامه قرآن بر پایه قرآن و حدیث، ص ۹۲
#قرآن
🔰 @p_eteghadi 🔰
🇵🇸✌️🇵🇸
«قدس را هدف داریم»
2⃣ ولی امر مسلمین، #امام_خامنهای:
اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.
۹۴٫۶٫۱۸
🇵🇸✌️🇵🇸
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 حدیث روز 💠
💎 سخن رسول خدا (ص) درباره حافظان بیت المقدس
🔻پیامبر (صلىاللهعليهوآله):
لا تَزالُ عِصابَةٌ مِن اُمَّتی یُقاتِلونَ عَلی أبوابِ دِمَشقَ و ما حَولَهُ و عَلی أبوابِ بَیتِ المَقدِسِ و ما حَولَهُ لایَضُرُّهُم خِذلانُ مَن خَذَلَهُم ظاهِرینَ عَلَی الحَقِّ إلی أن تَقُومَ السَّاعَةُ
◻️ پیوسته گروهی از امّت من بر دروازههای دمشق و پیرامونش و بیتالمقدّس و پیرامون آن مبارزه میکنند و یاری نکردن آنان زیانی به آنها نمیرساند. آنان تا روز قیامت پشتیبان حقّ اند.
📚 مسند أبی یعلی، ج ۱۱، ص ۳۰۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 قرآن
🔵روز جهانی قدس گرامی باد 🔵
📋 اشاره قرآن به فساد یهود در فلسطین؛ خداوند در این آیه می فرماید که در کتاب به بنی اسرائیل اعلام کردیم که دو بار در زمین (که با توجه به آیات بعد منظور فلسطین است) فساد بزرگ و برتری جویی می کنید. در آیات بعد خداوند به شرح مجازاتی که به خاطر این فساد کردن ها برایشان مقدر می شود، که همانا تسلط نظامی بر آن ها است، می پردازد و در نهایت خداوند سنتی را بیان و یهود را تهدید می کند که هر گاه چنین مفاسدی را مرتکب شود، چنین مجازاتی برای آن ها تکرار خواهد شد.
🔷 آیه روز:
وَقَضَيْنَا إِلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ فِي الْكِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ و َلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيرًا (اسراء/ آیه 4)
🔶 ترجمه:
ما به بني اسرائيل در كتاب (تورات) اعلام كرديم كه دوبار در زمين فساد خواهيد كرد، و برتري جوئي بزرگي خواهيد نمود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
🏷 یاری مظلومان
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «هركس از يارى رسانى به دوستش غفلت ورزد، با گامهاى دشمنش، هشيار مى گردد» .
🔹 «مَن نامَ عَن نُصرَةِ وَلِيِّه انتَبَهَ بِوَطأَةِ عَدُوِّهِ».
📚 غرر الحكم : ح ٨٦٧٣
🗯#رهبر_معظم_انقلاب : هر یک نفری که روز قدس توی خیابان میآید، به سهم خود دارد به امنیت کشور و امنیت ملت و حفظ دستاوردهای انقلابش کمک میکند.
#روز_قدس
#القدس_هی_المحور
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| #احادیث_داستانی |
☆ تغییر قبله از بیت المقدس به کعبه ☆
🔅#امام_حسن_عسکری_علیه_السلام :
گروهی از یهود، نزد پیامبر خدا(ص) آمدند و گفتند: ای محمّد! تو چهارده سال به سوی این قبله، بیت المقدس، نماز گزاردی و اکنون آن را ترک نموده ای.
آیا چیزی که بر آن بودی، حق بود، و اکنون تو آن را ترک نموده ای و به سوی باطل شده ای، در حالی که باطل، با حقّ، ناسازگار است؟ یا چیزی که بر آن بودی، باطل بوده و تو در این مدّت بر آن بوده ای؟ پس چگونه مطمئن باشیم که تو اکنون نیز بر باطل نیستی؟
❀#پیامبر_اکرم_(ص) فرمود:
«نه، آن، حق بود و این [هم] حق است. خداوند می فرماید:
⚜️ «بگو: مشرق و مغرب، از آنِ خداست. هر که را بخواهد، به راه راست هدایت می کند».⚜️ (*)
▫️ ای بندگان! هر گاه صلاح شما را در رو گرداندن به مشرق بداند، به آن فرمانتان می دهد و هر گاه صلاح شما را در رو گرداندن به مغرب بداند، به آن فرمانتان می دهد و اگر صلاح شما را در غیر آن دو بداند، به همان فرمانتان می دهد. پس، تدبیر خدای متعال را درباره بندگانش و خواست او را در مصالح خودتان، انکار نکنید».
(*) البقره: ۱۴۲.
📚 دانشنامه قرآن و حدیث، ج ۱۲، ص ۲۳۴.
#روز_قدس
🔰 @p_eteghadi 🔰