فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آیت الله حق شناس
💥 دفع شیطان توسط عزرائیل هنگام مرگ
┄┅═✾•••✾═┅┄┈
(شبلی در خواب)
🔸احیاءالعلوم آورده است: شخصی شبلی را پس از مرگش به خواب دید و به او گفت: "خدا با تو چه کرد؟"
گفت: با من مناقشه کرد تا بیچاره شدم. و چون مرا بیچاره دید در رحمت خود فرو برد.
🔸دیگران نیز او را بخواب دیدند و از حالش پرسیدند وی این دو بیت شعر را گفت:
🌹حاسَبونا فَدَقَّقوا ثُمَّ مَنّو فأعْتَقوا
هکذا شیمَةُ المُلوکِ بالمَمالیکِ یَرفَقُوا🌹
[با دقت به حساب ما رسیدگی کردند، پس منّت گذاشتند و آزاد کردند.
اینچنین است شیوه پادشاهان که با مملوکان مدارا میکنند.]
📙کشکول شیخ بهایی
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 تسخیر هستی
🔹 فرمود: ﴿خَلَقَ لَكُمْ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا﴾؛ هم #بهره_معنوی می توانید ببرید كه اینها آیات الهی اند هم #بهره_مادی می توانید ببرید كه وسایل رفاهی را از این راه تحصیل كنید. اگر كسی با مشاهده آیات أرضی پی به خدای سبحان برد این در حقیقت بهترین بهره را از زمین برده است؛ ممكن است بهره های مادی از گیاهان و دام ها و امثال ذلك نداشته باشد امّا بهترین بهره را یك انسان موحّد، با #مطالعه_آیات_الهی می برد.
🔹 این چنین نیست كه ﴿خَلَقَ لَكُمْ مَا فِي الْأَرْضِ﴾ فقط ناظر به بهره های مادی باشد كه اگر كسی گوسفند نداشت و از دام استفاده نكرد مشمول این آیه نباشد، بلكه از هر چه كه در روی زمین است اگر انسان بهره توحیدی ببرد در حقیقت به مقصد رسیده است و بهرهمند شده است. این ﴿خَلَقَ لَكُمْ مَا فِي الْأَرْضِ﴾ هم ناظر به منافع معنوی است هم ناظر به منافع مادی، لذا هم خدای سبحان اینها را به عنوان آیات ذكر می كند هم به عنوان مواد اولیه برای تأمین رفاه انسان ها؛ فرمود: ﴿خَلَقَ لَكُمْ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا﴾، بعد می پردازند به آفرینش آسمان ها.
🔹 یك مسئله این است كه آسمان قبل از زمین است یا زمین قبل از آسمان است یا آسمان را خدا قبلاً خلق كرد بعد به #دحو_الأرض پرداخت نه خلق الأرض، چون خلق الأرض قبل از سماء است، اینها جداگانه باید بحث شود. یك بحث در این است كه آفرینش آسمان ها هم برای منفعت انسان است، چون این آیه در سیاق شمارش اموری است كه خدای سبحان برای انسان خلق كرد و #مسخر_انسان كرد؛ آیه در این سیاق نیست كه آیات الهی را شمارش كند، آیه در این سیاق است كه نِعَم الهی را شماره كند كه اینها نعمت هایی هستند که خدا آفرید و برای شما خلق كرد. اینكه فرمود: «ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّماءِ فَسَوَّاهُنَّ» یعنی بعد از اینكه #نعمت_های_أرضی را برای شما خلق كرد #نعمت_های_سمائی را هم باز برای شما خلق كرد، پس آسمان ها هم مسخّر شمایند.
🔹 این آیات تسخیر به این معناست كه شمس و قمر و سایر موجودات سمائی را مسخّر شما قرار داد و شما می توانید بر آنها مسلّط باشید نه اینكه اینها را مسخّر خود قرار داد، مسخّر خدا هستند حرفی در آن نیست چه اینکه انسان هم مسخّر خداست؛ امّا در ردیف نِعَم كه می شمارد، می فرماید آسمان ها و زمین را مسخّر شما قرار داد برای شما مسخّر كرد یعنی در تحت تسخیر شما قرار داد.
#روز_دحو_الارض
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه بقره جلسه 88
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 چشمپوشى از خطای دیگران
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 منْ أَشْرَفِ [أَفْعَالِ] أَعْمَالِ الْكَرِيمِ، غَفْلَتُهُ عَمَّا يَعْلَم.
🔹 يكى از باارزش ترين كارهاى كريمان تغافل از چيزهايى است كه از آن آگاهند (و سرپوش گذاشتن بر آن لازم است).
📚 حکمت 222 نهج البلاغه
🔰 @p_eteghadi 🔰
تاریخ ولادت و مدت عمر فاطمه صدیقه سلام الله علیها !!!!
🤔#پرسش :
❓حضرت فاطمه ، یکسال پس از ازدواج حضرت محمد و بانو خدیجه ، بدنیا میآید.
بنابراین ، حضرت محمد که در ۲۵ سالگی با خدیجهٔ ۴۰ ساله ، ازدواج می کند ، یکسال بعد یعنی در ۲۶ سالگی ، صاحب دختری میشود که او را *فاطمه* مینامد.
حضرت فاطمه ، یکسال پس از فوت حضرت محمد ، به رحمت الله میپیوندد و فوت میکند .
حضرت محمد ، در ۶۳ سالگی فوت میکند.
۲۶ سال از آن کم کنید ، میشود ۳۷ ساله.
یعنی حضرت فاطمه ، در زمان فوت ِ پدر ( حضرت محمد) ، *۳۷ ساله بوده است*.
و یکسال بعد از آن، فوت میکند. یعنی در *۳۸ سالگی*.!!!!
💠#پاسخ💠
👌متاسفانه نویسنده متن مذکور مطالب کذب و خلاف واقعی را بیان کرده است .
▫️ازدواج حضرت خدیجه سلام الله علیها با پیامبر گرامی پانزده سال قبل از بعثت بوده است ؛
📚دلائل النبوه ج 2 ص 72_ البدایه و النهایه ج 2 ص 295
❕مورخین متعددی ، سن حضرت خدیجه سلام الله علیها را هنگام ازدواج با پیامبر گرامی ، بیست و پنج سالگی دانسته اند ؛
📚دلائل النبوة بيهقي _ ج 2 ص 71 _ البداية و النهاية ج 2 ص 294 و 295 _ محمد رسول اللّه، سيرته و أثره في الحضارة ص 45 _ السيرة النبوية ابن كثير ج 1 ص 265 و السيرة الحلبية ج 1 ص 140.
❕مورخین متعدد دیگری معتقدند سن ایشان در هنگام ازدواج بیست و هشت سال بوده است .
📚شذرات الذهب ج 1 ص 14 _ بهجة المحافل ج 1 ص 48 _ أنساب الأشراف (قسم حياة النبي ) ص 98 _ تهذيب تاريخ دمشق ج 1 ص 303 _ سير اعلام النبلاء ج 2 ص 111 _ مختصر تاريخ دمشق ج 2 ص 275 _ البحار ج 16 ص 12 مستدرك الحاكم ج 3 ص 82
🔸تولد فاطمه صدیقه سلام الله علیها ، سال پنجم بعثت بوده است چنان که امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« فاطمه در سال پنجم بعد از بعثت پیامبر متولد شد»
📚الکافی ج1 ص457
🔶امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« فاطمه در بیستم جمادی الاخر سال پنجم بعثت متولد گردید »
📚دلائل الامامه ص9 _ بحار الانوار ج43 ص 9
👌بنابراین فاطمه صدیقه سلام الله علیها هشت ساله بودند که پیامبر ص به مدینه هجرت کردند و ده سال هم که پیامبر ص در مدینه بودند , با محاسبه این ده سال روشن می شود که حضرت فاطمه س در هجده سالگی و پس از شهادت پیامبر اسلام س از دنیا رفتند .
🔸بر این اساس می بینیم که ابن شهر آشوب در كتاب مناقب از جابر بن عبد اللَّه نقل كرده است :
" فاطمه پنج سال بعد از نبوّت پدرش و سه سال پس از معراج او، در بيستم جمادى الآخر در مكّه متولّد گرديد و مدّت هشت سال را با پدرش در مكّه بود. آنگاه همراه ايشان به مدينه مهاجرت نمود، و پيامبر خدا او را در سال دوم هجرت، در روز اوّل ذى الحجّه، به ازدواج على بن ابى طالب در آورد.... و هنگامى كه پيامبر رحلت نمود وى هيجده سال و هفت ماه داشت، و هنگامى كه فرزند اوّلش امام حسن عليه السّلام متولّد گرديد مادرش فاطمه دوازده ساله بود. "
َ " وُلِدَتْ فَاطِمَةُ بِمَكَّةَ بَعْدَ النُّبُوَّةِ بِخَمْسِ سِنِينَ وَ بَعْدَ الْإِسْرَاءِ بِثَلَاثِ سِنِينَ ثُمَّ هَاجَرَتْ مَعَهُ إِلَى الْمَدِينَةِ فَزَوَّجَهَا مِنْ عَلِيٍّ بَعْدَ مَقْدَمِهَا الْمَدِينَةَ بِسَنَتَيْنِ أَوَّلَ يَوْمٍ مِنْ ذِي الْحِجَّةِ ... وَ قُبِضَ النَّبِيُّ وَ لَهَا يَوْمَئِذٍ ثَمَانِيَ عَشْرَةَ سَنَةً وَ سَبْعَةُ أَشْهُرٍ وَ وَلَدَتِ الْحَسَنَ وَ لَهَا اثْنَتَا عَشْرَةَ سَنَةً "
📚مناقب آل ابی طالب ج ٣ ص ٣٥٧
👌محقق اربلى در كشف الغمة به نقل از امام باقر عليه السّلام گويد:
" حضرت فاطمه در سال پنجم بعد از بعثت پيامبر اسلام به دنيا آمد و اين در حالى بود كه قريش خانه كعبه را تعمير مىكردند، و وفات نمود در حالى كه سنّش هجده سال و هفتاد و پنج روز بود- و در روايت صدقه آمده كه مدّت عمر او هجده سال و يك ماه و پانزده روز بوده- زيرا مدّت زندگيش با پيامبر، در مكّه، هشت سال بود، و پس از آن با پدرش به مدينه هجرت نمود، و ده سال در مدينه زندگى كرد، پس عمرش حدود هجده سال بوده است "
" وُلِدَتْ فَاطِمَةُ بَعْدَ مَا أَظْهَرَ اللَّهُ نُبُوَّةَ نَبِيِّهِ وَ أَنْزَلَ عَلَيْهِ الْوَحْيَ بِخَمْسِ سِنِينَ وَ قُرَيْشٌ تَبْنِي الْبَيْتَ وَ تُوُفِّيَتْ وَ لَهَا ثَمَانِيَ عَشْرَةَ سَنَةً وَ خَمْسَةٌ وَ سبعين يَوْماً وَ فِي رِوَايَةِ صَدَقَةَ ثَمَانِيَ عَشْرَةَ سَنَةً وَ شَهْرٌ وَ خَمْسَةَ عَشَرَ يَوْماً وَ كَانَ عُمُرُهَا مَعَ أَبِيهَا بِمَكَّةَ ثَمَانِيَ سِنِينَ و هاجَرَتْ إِلَى الْمَدِينَةِ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ ص فَأَقَامَتْ مَعَهُ عَشْرَ سِنِينَ وَ كَانَ عُمُرُهَا ثَمَانِيَ عَشْرَةَ سَنَة "
📚کشف الغمه ج ١ ص ٤٤٩
🔰 @p_eteghadi 🔰
تعداد اصحاب حاضر در نبرد جمل و صفین !!!!
🤔#پرسش :
❓در دوران فتنه (جمل و صفین) چه تعداد از صحابه در آن جنگ شرکت کردند ؟
به اعتقاد علما دوران فتنه (جمل و صفین) جنگ تابعین بوده و تعداد بسیار کمی از صحابه در آن فتنه حاضر شدند (كمتر از 30 نفر)
✅ نتیجه: تابعین با هم جنگیدن وکمتر از سی صحابه در فتنه حاضر بودند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌متاسفانه مولوی های کم سواد و بیسواد مجازی وهابی تنها راه دفاع از اعتقادات باطل خود را کذب و دروغگویی می بینند و نمونه این دروغگویی همین مساله مورد بحث است که می گوید تعداد صحابه حاضر در دو نبرد جمل و صفین کمتر از سی تن بوده اند , در حالی که بزرگان تاریخ تعداد اصحاب حاضر در دو نبرد صفین و جمل را بسیار بیشتر ثبت و ضبط کرده اند !!!!
🔸برخی از محققین در مورد نبرد جمل می نویسند :
"بسيارى از بزرگان صحابيان پيامبر ص به همراه امام على ع در جنگ جمل شركت جُستند؛ ليكن روايتها در گزارش تعداد آنان متفاوت است. برخى مصادر، تصريح دارند كه هشتاد نفر بدرى و هزار و پانصد صحابى پيامبر ص در سپاه على ع بودند. برخى ديگر از مصادر، بيان مىدارند كه تعداد صحابيان شركت كننده در اين جنگ، هشتصد نفر از انصار بود و چهارصد نفر از كسانى كه در بيعت رضوان حضور داشتند. از ميان شخصيتهاى برجستهاى كه در سپاه امام على عليه السلام شركت جستند، مىتوان به اين افراد اشاره كرد:
🔸ابو ايّوب انصارى، ابو هيثم بن تيّهان، خزيمة بن ثابت، عبد اللّه بن بديل، عبد اللّه بن عبّاس، عثمان بن حنيف، عدىّ بن حاتم، عمّار بن ياسر، عمرو بن حمق، عمر بن ابى سلمه و هاشم بن عتبه.....
📚دانش نامه امیر المومنین ع ج 4 ص 494
▫️عبد الرحمن بن ابى ليلى می گوید :
"در جنگ جمل، به همراه على عليه السلام، هشتاد نفر از اهل بدر و هزار و پانصد نفر از ياران پيامبر ص حضور داشتند. " " شهد مع عليّ يوم الجمل ثمانون من أهل بدر، و ألف وخمسمِئةٍ من أصحاب رسول اللّه . "
📚الأمالي للطوسي: ص 726 ح 1527، شرح الأخبار: ج 1 ص 401 ح 350؛ مروج الذهب: ج 2 ص 367
👌ذهبى به نقل از سعيد بن جبير می آورد :
" در روز جنگ جمل، هشتصد نفر از انصار و چهارصد نفر از كسانى كه در بيعت رضوان حضور داشتند، با على عليه السلام همراه بودند. " "كانَ مَعَ عَلِيٍّ يَومَ وَقعَةِ الجَمَلِ ثَمانُمِئَةٍ مِنَ الأَنصارِ، و أربَعُمِئَةٍ مِمَّن شَهِدَ بَيعَةَ الرِّضوانِ. "
📚تاريخ الإسلام للذهبي: ج 3 ص 484، تاريخ خليفة بن خيّاط: ص 138، العقد الفريد: ج 3 ص 314
👌در نبرد صفّين نیز به همراه اميرمؤمنان، بسيارى از صحابيان بزرگ پيامبرو برجستگانى ديگر شركت داشتند؛ كسانى كه در راه تقويت پايههاى اسلام، ارزشمندترين سرمايهها را بخشيده بودند. گزارشهاى تاريخى درباره تعداد اين
شخصيتهاى برجسته، متفاوت است. برخى گزارشها اشاره دارند كه تعداد آنان، هفتاد تا هشتاد نفر از صحابيان بَدْرى و هشتصد نفر از صحابيان حاضر در بيعت رضوان و چهارصد نفر از ديگر صحابيان بوده است. در مقابل، تعداد صحابيان شركت كننده در لشكر معاويه از انگشتان دست، تجاوز نمىكرده و آنان، كسانى بودهاند كه پس از فتح مكّه، مسلمان شده بودند.
❗️از شخصيتهاى برجسته در كنار امام على عليه السلام مىتوان به اينها اشاره كرد: امام حسن عليه السلام، امام حسين عليه السلام، عمّار بن ياسر، سهل بن حنيف، قيس بن سعد، عدىّ بن حاتم، هاشم بن عتبه، عبد اللّه بن بديل، عبد اللّه بن عبّاس، اويس قرنى، ابو هيثم مالك بن تيّهان، عبد اللّه بن جعفر، خزيمة بن ثابت، سليمان بن صُرَد خزاعى و عمرو بن حَمِق خزاعى.
📚دانش نامه امیر المومنین ج 5 ص 289
👌حاکم نیشابوری به نقل از حَكَم می آورد :
" به همراه على ع در جنگ صفّين، هشتاد جنگاور بَدرى و [نيز] دويست و پنجاه نفر از كسانى كه زير درخت [در «بيعت رضوان» با پيامبر خدا] بيعت كردند، حضور داشتند " عن الحكم: شَهِدَ مَعَ عَلِيٍّ عليه السلام صِفّينَ ثَمانونَ بَدرِيّا، وخَمسونَ ومِئَتانِ مِمَّن بايَعَ تَحتَ الشَّجَرَة "
📚المستدرك على الصحيحين: ج 3 ص 112 ح 4559، الفتوح: ج 2 ص 544 _ البداية والنهاية: ج 7 ص 255
🔸یعقوبی نیز می نویسد :
" در جنگ صفّين، با على ع هفتاد نفر از بدريان بودند و از كسانى كه زير درخت (بيعت رضوان) بيعت كردند، هفتصد نفر و از ديگر مهاجران و انصار، چهار صد نفر. "كانَ مَعَ عَلِيٍّ يَومَ صِفّينَ مِن أهلِ بَدرٍ سَبعونَ رَجُلًا، ومِمَّن بايَعَ تَحتَ الشَّجَرَةِ سَبعُمِئَةِ رَجُلٍ، ومِن سائِرِ المُهاجِرينَ وَالأَنصارِ أربَعُمِئَةِ رَجُلٍ. "
📚تاريخ اليعقوبي: ج 2 ص 188؛ تاريخ دمشق: ج 19 ص 442
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚#معرفی_کتاب
📘تفسیر عرفانی بعضی از آیات قرآن (اشراقات الأیام لافاضات الأنام)
🔹کتاب «تفسیر عرفانی بعضی از آیات قرآن (اشراقات الأیام لافاضات الأنام)» اثر حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا کلباسی اشتری و تصحیح و تحقیق حجت الاسلام والمسلمین احمد کلباسی اشتری به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۳۹۲ صفحه منتشر شد.
🔹این کتاب، تفسیری عرفانی - اخلاقی از برخی آیات قرآن کریم است که مؤلف با تجسم عملی آیه مورد بحث، به تاریخ عاشورا و نهضت امام حسین(ع) اشاره کرده و یکی از مصائب سیدالشهدا(ع) را پایان تفسیر هر آیه یادآور می شود.
🔹در این اثر، به تفسیر عرفانی ۶۵ آیه قرآن کریم پرداخته شده است که از جمله موضوعات این آیات می توان به صراط مستقیم، مصلحت وجود حجاب ها، انقطاع الی الله و رؤیت ولایت اولیا، دوری از اولیا جفا بر خود، رابطه ولایت خدا و ولایت انسان، میزان لیاقت و ظرفیت، حضور قلب و حقیقت نماز، مقایسه تفکر و عبادت، حقیقت اخلاص، فرق اخلاص حقیقی و اخلاص بازاری، فرق عمل و اسباب عمل، حقیقت استشفا به قرآن، مجاهده و تربیت نفس، ملک نبوت و ولایت، ولایت الهی امیرالمؤمنین(ع)، رنج و مصیبت روحی امام حسین(ع) اشاره کرد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
17.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
⁉️ چرا خدا اینهمه دین ساخته و یک دین را تا آخر قرار نداده است؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
99.5K
سلام
ببخشید من یه فایل صوتی گوش دادم
توی اون فایل گفته بود شیطان تمثل پیدا کرده بود به شکل یه نفر یا اینکه شیاطین خیلی در اطراف ما هستند......
بعد از اون من واقعا استرس گرفتم و یادش میفتادم حتی شب نخوابیدم.
لطفاً راهنمایی کنید چه کار کنم؟
❓سؤال
✅ پاسخ
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
نه این فکر شما درست نیست چون شیطان به ندرت تمثّل پیدا می کند، کار مهمی باشد، ضرورتی داشته باشد؛ بعد هم جایی که ذکر خدا هست، جایی که نماز هست جایی که قرآن هست، شیطان جرأت نمی کند که پرسه بزند که!
شیطان جاهایی پرسه می زند که یاد خدا نباشد، گناه زیاد باشد و عرض کنم موجوداتی مثل سگ آنجا زیاد باشد و چیز هایی از این قبیل؛ خب بله شیطان آنجا حضور پیدا می کند.
اما جایی که فرشتگان هستند در خانه ای که فرشتگان باشند شیطان که جایی ندارد!
پس فکر شما فکر درستی نیست.
🔰 @p_eteghadi 🔰
⛔️ شبهه
⁉️ اگر امامت از اصول اعتقادی اسلام است؛ پس چرا در قرآن به آن اشارهای نشده است؟
🔰 پاسخ
🔹 قبل از حل این شبهه، جا دارد از این افراد سوال شود که چرا باید حتما امامت در قرآن ذکر شود؟ دلیلی از قرآن و یا روایات بر این مدعای خود دارید؟ آن هم در مورد امامت که نسبت به دیگر اصول اعتقادی اسلام مانند توحید، معاد، نبوت، انگیزه زیادی برای مبارزه با آن به صورت تحریف و تکذیب و ... وجود داشته است.
🔸 بر خلاف اشکال که ناظر به نبود اصل امامت در قرآن بود، این آموزه اعتقادی در قرآن بیان شده است و آیات متعددی ناظر به بحث امامت است که در اینجا به دو آیه اشاره می کنیم:
1️⃣ آیه تبلیغ و نزول در غدیر؛ «يا ايُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما انْزِلَ الَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ انْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَّلَغْتَ رِسالَتَهُ...؛[مائده/۶۷] اى پيامبر! آنچه از سوى پروردگارت برتو نازل شده است به طور كامل [به مردم] ابلاغ كن و اگر چنين نكنى رسالت او را انجام نداده اى...» که بر اساس روایات شیعه و سنی، این آیه در روز غدیر و اعلام جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله نازل شده است.
2️⃣ آیه اولیالامر؛ «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا الله وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِى الأَمْرِ مِنْکُمْ؛[نساء/۵۹] ای کسانی که ایمان آوردهاید، از خدا اطاعت کنید و از رسول و اولوالامر خویش فرمان برید.» مصداق اولوالامر در این آیه بر اساس کلام نورانی حضرت رسول که در روایات فراوانی از منابع شیعی و سنی نقل شده است، ائمه شیعه هستند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/211532
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #عید_غدیر
🔰 @p_eteghadi 🔰
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
⁉️ چرا میگن شب اول قبر میت را نباید تنها گذاشت؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ مناظره زیبای هشام بن حکم با عالم سنی جهت اثبات امامت
🔰 روزی «هشام بن حکم» از یاران خاص امام صادق(علیهالسلام) خدمت حضرت رسید، حضرت از او درباره مناظرهاش با «عمر بن عبید» عالم بزرگ اهل سنت در آن زمان، سوال کرد، هشام در پاسخ گفت: داستان «عمرو بن عبيد» و سخنرانی او در مسجد بصره را بارها شنیده بودم، براى ملاقات و مناظره با او حركت کردم. روز جمعه بود که به مسجد بصره رسیدم، ديدم بسیاری از مردم به دور او حلقه زدهاند و «عمرو بن عبيد» در میان آنان مشغول سخن گفتن است.
✅ جلو رفته و گفتم: اى مرد دانشمند، اجازه مىدهى سوالى بپرسم؟ گفت: آری؛ گفتم آيا چشم دارى؟ گفت: اى فرزند اين چه سوالى است؟ تو که مىبينى من چشم دارم، گفتم: سوال من اینگونه است، گفت: سوال كن، اگر چه سوال تو احمقانه است؛ گفتم: با چشمت چه مىكنى؟ گفت با آن رنگها و اشخاص را مىبينم.
🔶 گفتم: آيا بينى دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با بينىات چه مىكنى؟ گفت: بوها را استشمام میكنم.
گفتم آيا دهان دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با دهانت چه مىكنى؟ گفت: طعم و مزه غذاها را مىچشم.
گفتم: آيا گوش دارى؟ گفت: بلى، با آن صداها را مىشنوم.
گفتم: آيا قوه ادراك و مغز مفكر دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با آن چه مىكنى؟ گفت: با آن، هر چه را كه از راه حواس درک کنم، صحیح را از نادرست آن تشخیص مىدهم.
❇️ گفتم: آيا اين حواس و اعضا بىنياز از مغز و عقل نيستند؟ گفت: نه؛ گفتم: چگونه؟ گفت: اى فرزند، اين جوارح و حواس چون چيزى را ببينند يا بو كنند يا بچشند يا بشنوند و شك کنند که آیا واقعیت دارد یا خیر، اینجاست به عقل و قوه مفکره نیاز پیدا میکنند و عقل است كه صحيح را تشخيص مىدهد و بر آن تكيه مىكند و مشكوك را باطل نموده طرد مىکند.
🔺 به او گفتم: بنابراين خداوند، قلب و مغز را براى رفع اشتباه حواس آفريده است؟ گفت: آرى؛ گفتم: اى «ابا مروان»(کنیه عمرو بود) خداوند تبارك و تعالى جوارح و حواس انسان را مهمل نگذاشته است و براى آنان امامى قرار داده، چگونه ممکن است اين خلق را در حيرت و ضلالت باقى گذارده، تمامى افراد انسان را در شك و اختلاف نگاه داشته و براى آنان امامى كه رافع شبهه و شك آنان باشد و آنان را از حيرت و سرگردانى خارج كند، معيّن نکرده باشد؟
✳️ در این هنگام عمر بن عبيد گفت: تو هشام بن حكم هستى؟ گفتم: نه، گفت: آيا از همنشينان او هستى؟ گفتم: نه، گفت: پس از كجا آمدهاى و اهل كجا هستى؟ گفتم: من اهل كوفه هستم؛ گفت: پس يقينا «هشام» هستى، سپس برخاست و منرا در آغوش خود گرفت و بر جاى خود نشانيد.
💠 در این هنگام هشام گفت: امام صادق(عليهالسلام) از بيان اين مناظره من بسيار خشنود شده و خنديدند و گفتند: «اى هشام، چه كسى به تو یاد داده اينطور مناظره کنى؟» عرض كردم: اينطريق را از وجود مبارك شما ياد گرفته ام.
_____________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/42774
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
🔰 @p_eteghadi 🔰