331.mp3
1.25M
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه331
🎙 قاری: #منشاوی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#اسلام_و_ولنتاین
🤔#پرسش
❔نظر اسلام در مورد روز #ولنتاین چیست ❗️آیا ترویج این روز از نظر اسلامی حرام است ❕
💠#پاسخ💠
👌در رابطه با چیستی #ولنتاین گفته شده است ؛
❕«ولنتاين» نام كشيشى (روحانى مسيحى) در روم باستان در سده سوم ميلادى بوده، كه مخفيانه عقد سربازان رومى را با دختران محبوبشان جارى مى كرد. زيراكه فرمانرواى روم بنام كلوديس دوم، براين باور بوده كه سربازى در جنگ خوب خواهد جنگيد كه مجرد باشد. از اين رو ازدواج را براى سربازان امپراطورى روم قدغن مى كند. كلوديوس به قدرى سنگدل وفرمانش به اندازه اى قاطع بود كه هيچ كس جرات كمك به ازدواج #سربازان را نداشت. ولى كشيشى به نام والنتيوس (ولنتاين)، مخفيانه عقد سربازان رومى را با دختران محبوبشان جارى مى كرد. كلوديوس دوم از اين جريان خبردار مى شود و دستور مى دهد كه والنتاين را به زندان بيندازند و به جرم جارى كردن عقد او را اعدام كنند. از آن زمان در كشورهاى غربى روز 14 فوريه را روز ولنتاين (روز عشاق يا روز عشق ورزى) مى گويند و آن را جشن مى گيرند.
📚نرم افزار پرسمان ، کلید واژه ولنتاین
👌نکته قابل توجه آن است که روز ولنتاين و روز #عشق كه يك فرهنگ و شعار غربى است، نبايد براى خودمان مبنا و#الگو قرار دهيم و به مرور آن را در بين خودمان و در جامعه به عنوان يك سنت و يك فرهنگ به جا بيندازيم. كه اين ناپسند وقبيح است.
❕ زيرا همين تقليد از غرب در فرهنگ ومستند كردن سنن وآيين خود، به انديشه غربيان، نمونه از خود بيگانه شدن و از شخصيت ملى و دينى و تاريخى خود تهى گشتن مى باشد. ونيز نوعى تاييد برتر بودن فرهنگ وانديشه آنان و طعن و خرده گيرى به داشته ها و #فرهنگ خودى است.
❕در روایات ما نیز از این نوع تقلید کردن نهی شده است .
🔰امام #صادق علیه السلام فرمود :
« خداوند به یکی از پیامبران خود چنین وحی کرد که به مومنین بگو لباس دشمنانم را نپوشند و غذای آنها را نخورند و راه و #روش ایشان را نپیمایند که اگر چنین کنند همانند دشمنان من خواهند بود»
📚الفقیه،صدوق،ج 1 ص 252
📚وسایل الشیعه ،ج 4 ص 385
🔶علی علیه السلام فرمود ؛
« هر کس خود را شبیه #قوم خاصی بسازد ، از آن قوم #شمرده می شود »
📚مستدرک الوسائل ج17 ص440
❕بهتر آن است که به جای روز ولنتاین غربی ، روز ازدواج امام علی و حضرت زهرا علیهما السلام را در اول ذی الحجه ملاک و #معیار روز عشق و ازدواج و مانند آن قرار دهیم .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ویروس_کرونا_نشانه_ظهور
🤔#پرسش
❔آیا بیماری کرونا که فراگیر شده است می تواند یکی از نشانه های ظهور محسوب شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما از شیوع بیماری « طاعون » قبل از قیام قائم علیه السلام خبر داده شده است .
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
«پيش از قائم، دو مرگ است ؛ مرگ سرخ و مرگ سفيد، تا آن جا كه از هر هفت نفر، پنج نفر مى ميرند . مرگ سرخ، يعنى كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، يعنى بيمارى طاعون »
📚كمال الدين یک جلدی ص 655 ، العدد القويّة: ص 66 ، بحار الأنوار: ج 52 ص 207 ح 42.
🔸امير مؤمنان عليه السلام فرمود ؛
«پيش از قائم، مرگ سرخ و مرگ سفيد خواهد بود و نيز ملخ در فصل خود و ملخ در غير فصل خود، كه سرخ و به رنگ خون است. مرگ سرخ، كشته شدن با سلاح و مرگ سفيد، طاعون است»
📚الغيبة، طوسى ص 438 _ الإرشاد ج 2 ص 372
❔حال منظور از بیماری طاعون که در روایات فوق آمده است چیست ❕آیا همان بیماری است که در طب جدید به عنوان بیماری طاعون شناخته می شود که در توضیح آن می گویند ؛
« طاعون یک بیماری واگیردار است که عامل آن باسیل یرسینیا پستیس (Yersinia pestis) است. این باسیل گرم منفی است که با رنگهای اختصاصی مثل رایت و گیمسا و وایسون به صورت دو قطبی دیده میشود. رشد این باکتری در محیطهای حاوی خون و مایعات بافتی و در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد به سرعت اتفاق میافتد. کلونیها به صورت نامنظم و خشن است.
❕بیماری طاعون، بیشتر از راه ککهای بدن موش مبتلا، به انسان سرایت میکند. موش صحرایی سیاه مهمترین مسیر انتشار بیماری طاعون است اما برخلاف تصور عمومی جوندگان مخزن این بیماری نیستند چه بسا خودشان اولین قربانی آن هستند و مرگ دستهجمعی موشها میتواند نشانه شیوع طاعون باشد. وقتی یک کک مبتلا به طاعون یک موش را گاز میگیرد باکتری طاعون را به او منتقل میکند. سپس ککهای دیگر با گاز گرفتن آن موش صحرایی به این بیماری مبتلا میشوند و با گاز گرفتن انسان آن را به انسان منتقل میکنند.
راههای دیگر ابتلا به طاعون، گازگرفتگی از طریق جوندگان یا خوردن جاندار مبتلا به طاعون است. انتقال طاعون از انسان به انسان هم از طریق تماس و تنفس (در صورتی که فرد بیمار به طاعون ریوی مبتلا باشد) انجام میگیرد. »
🌐https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%B7%D8%A7%D8%B9%D9%88%D9%86
❕یا مقصود از طاعون ، هر گونه بیماری مسری و واگیر دار است ❗️
👌به نظر می رسد که احتمال دوم صحیح تر باشد ، زیرا از دیر باز در لغت عرب ، به هر گونه بیماری واگیر دار ، وبا و طاعون گفته می شده است.
🔸در کتاب قاموس المحیط آمده است ؛
« وبا یا طاعون هر بيمارىِ واگيردارِ ديگرى است »
📚القاموس المحيط ج 1 ص 31
❕در کتاب معجم الوسیط هم آمده است ؛
« طاعون ، وبا ؛ هر بیماری ایپدمی و فراگیر و واگیر دار است »
📚ترجمه معجم الوسیط ج 2 ص 2146
❕همین مضمون در سایر کتب لغوی هم آمده است ؛
📚لسان العرب ج 13 ص 267 _ مجمع البحرین ج 6 ص 276 _ تاج العروس ج 18 ص 357
❕در کتاب فرهنگ فقه هم آمده است ؛
« مقصود از طاعون ( مورد بحث در روایات ) بیماری عفونی و کشنده (واگیر دار) است »
📚فرهنگ فقه ج 5 ص 178
❕بنابراین به نظر می رسد که مقصود از طاعون در روایات ، هر بیماری واگیر و کشنده باشد چنان که در نقلی آمده است که راوی می گوید ؛
« برخى از دوستان ما درباره حكم فرار از طاعون از امام كاظم علیه السلام پرسيدند كه آيا اگر در شهر يا روستا يا خانه اى طاعون بيايد، مى توان از آنجا به جاى ديگر رفت؟ فرمود: آرى. گفتم: از رسول خدا حديث داريم كه فرمود: «فرار از طاعون مانند فرار از [ميدان] جنگ است.» امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« پيامبر خدا اين را درباره گروهى فرمود كه در مرزها، در برابر دشمن بودند و طاعون در ميانشان افتاد و مواضع و سنگرهايشان را خالى گذاشتند و فرار كردند. پس ايشان اين را در باره آنان فرمود. »
📚معانى الأخبار، ص 153
👌به هر حال ، اگر مقصود از طاعونی که قبل از ظهور امام زمان علیه السلام شیوع پیدا می کند ، همان چیزی باشد که طب جدید به عنوان طاعون می شناسد ، بر ویروس کرونا قابل تطبیق نیست ، اما اگر طاعون هر گونه بیماری مسری و کشنده باشد ، کرونا می تواند یکی از مصادیق آن باشد و به عنوان نشانه ظهور محسوب شود ، اگر چه سایر بیماری های مسری هم که تا قبل از ظهور فراگیر می شود ، همه می تواند داخل در عنوان « طاعون » باشند و از نشانه های ظهور امام عصر علیه السلام محسوب شوند .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شیخ_انصاری_و_ولایت_فقیه
🤔#پرسش
❔جوابهای شما قانع کننده نیست در مورد ولایت فقیه شما یک طرفه قضاوت میکنید .مثلا شیخ انصاری ولایت فقیه راقبول ندارد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در گذشته توضیح داده ایم ، اسلام دینی سیاسی و حکومتی است و به حکم آیات و روایات ، مسلمین ناگزیر هستند که برای اجرای دستورات اسلام ، حکومتی دایر کنند ؛
👌روشن است که کسی باید در راس حکومت باشد که نسبت به احکام اسلامی آگاهی داشته باشد تا بتواند احکام اسلامی را در جامعه پیاده کند و نیز اهل گناه و معصیت نباشد تا مبادا حکومت رافدای هوای نفس خودش کند و چنین کسی همان است که ما از او تعبیر می کنیم به « فقیه عادل »
👌آیات قرآن و روایات متعددی نیز موید این حکم روشن عقلی مبنی بر ولایت فقیه می باشد ؛
❕فقهای شیعه هم در طول تاریخ عقیده به ولایت فقیه داشته اند که ما از برخی از آنها در گذشته یاد کرده ایم ؛
👌از جمله این فقها ، شیخ بزرگوار انصاری است . شيخ در كتاب مكاسب به مشهور بودن ولايت فقيه بين اصحاب تصريح كرده است: «... كما اعترف به جمال المحققين فى باب الخمس بعد الاعتراف بان المعروف بين الاصحاب كون الفقهاء نواب الامام عليه السّلام ؛ « همانگونه كه جمال المحققين در باب خمس اعتراف كرده به اينكه در ميان شيعه معروف است كه فقيه نايب امام مى باشد ...».
📚کتاب المکاسب ج 3 ص 559
❕ وى در كتاب القضاء و الشهادات در مورد ولايت عامه فقيه مى گويد ؛
«حكم فقيه جامع الشرايط در تمام فروع احكام شرعى و موضوعات حجت و نافذ است؛ زيرا مقصود از لفظ [حاكم] كه در مقبوله آمده، نفوذ حكم او در تمام شئون و زمينه هاست و مخصوص امور قضايى نيست؛ همانند آنكه سلطان وقت كسى را به عنوان حاكم معين كند كه مستفاد از آن تسلط او بر تمام شئون مربوط به حكومت- اعم از جزئى و كلى- است. ازاينرو، امام عليه السّلام لفظ [حكم] را كه مخصوص باب قضاوت است، [در مقبوله] به كار نبرده، بلكه به جاى آن لفظ «حاكم» را به كار برده تا عموميت نفوذ سلطه او را برساند؛ با اينكه مناسب سياق اين بود كه امام عليه السّلام بفرمايد: فانى قد جعلته عليكم حكما.
📚القضاء و الشهادات ص 48
❕ نيز در ادامه مى گويد ؛ «و منه يظهر كون الفقيه مرجعا فى امور العامه » « و از آن، مرجعيت فقيه جامع الشرايط در تمامى شئون عامه مرتبط با امت روشن مى شود».
📚همان ص 49
❕ وى در مورد توقيع شريف نيز مى فرمايد ؛
« گرچه صدر روايت مربوط به احكام شرعى كلى است، امّا تعليل قول امام عليه السّلام كه مى فرمايد فقها حجت من بر شمايند، مى رساند كه همه احكام صادره از سوى او نافذ و حجت است؛ زيرا در مقام نماينده ولى عصر (عج) حكم نموده است. »
📚همان منبع
❕ بر اين اساس، شيخ جواز حكميت فقيه در خصومات را شعبه اى از ولايت مطلقه فقيه مى داند كه از سوى معصوم عليه السّلام به او اعطا شده است ؛
« بى گمان حكم فقيه در موضوعات قضايى، نافذ و حجت است و تعليلى كه امام عليه السّلام براى پذيرفتن حكم فقيه بيان داشته، مى رساند كه پذيرش حكم فقيه [جامع شرايط] در مسائل قضايى، فرع پذيرفتن همه احكام صادره از سوى اوست و اختصاصى به امور قضايى ندارد؛ زيرا وى نماينده امام معصوم است، همانگونه كه توقيع شريف بر آن دلالت دارد و در مقبوله نيز به طور مطلق، امام فقيه را حاكم و حجت قرار داد. بنابراين ولى هرچه حكم كند، نافذ است».
📚همان منبع
🔸ادامه 👇
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🔸ادامه 👇
👌آنچه برای برخی شبهه ایجاد کرده است که شیخ انصاری ولایت فقیه را قبول ندارد ، دیدگاه ایشان در مورد ولایت فقیه در کتاب المکاسب است .
❕شيخ در بحث ولايت فقيه، در کتاب مکاسب براى فقيه سه منصب را بر مى شمرد ؛
1⃣افتاء ؛ شيخ وجود اين منصب را براى فقيه اجماعى مى داند: «احدها الافتاء فيماء يحتاج اليها العامى فى عمله و مورده المسائل الفرعيه ... لا اشكال و لا خلاف فى ثبوت هذا المنصب للفقيه».
📚 کتاب المکاسب ج 3 ص 545
2⃣قضاوت: وى اين منصب را نيز براى فقيه فتوا و نصا ثابت مى انگارد ؛ «الثانى، الحكومه فله الحكم بما يراه حقا فى المرافعات و غيرها فى الجمله و هذا المنصب ثابت له بلا خلاف فتوى و نصا».
📚همان
3⃣«ولايت التصرف فى الاموال و الانفس و هو المقصود بالتفصيل هنا».
📚همان
❕ وى در كتاب مكاسب به بحث در اينباره مى پردازد و آن را مقصود از تفصيل بيان مى كند.پيش از بيان قسم اخير، شيخ در مسئله ولايت اصلى را بنيان مى نهد ؛
«اصل عدم ثبوت ولايت كسى بر ديگرى است، مگر موردى را كه دليل قطعى سبب خروج آن از اين اصل گردد».
📚همان
❕وى سپس ولايت را بر دو وجه تقسيم مى كند ؛
1⃣ استقلال ولىّ در تصرف اموال و نفوس با صرفنظر از اينكه آيا تصرف ديگران منوط به اذن او است يا خير؛
2⃣ عدم استقلال ديگران در تصرف اموال و نفوس و منوط بودن تصرف آنان به اذن ولىّ.
❕شيخ درباره ولايت استقلالى مى گويد ؛
«آنچه بعد از تتبع و تأمل در ادله چهارگانه [- كتاب، سنت، عقل و اجماع] استفاده مىشود، اين است كه امام عليه السّلام از جانب خداوند بر مردم سلطنت و ولايت مطلقه دارد و تصرفش در امور مردم به طور مطلق نافذ و معتبر است».
📚همان
❕با اين همه، شيخ چنين ولايتى را براى فقيه جامع شرايط قاطعانه رد مى كند و مى نويسد: «اقامه دليل بر اينكه اطاعت از فقيه نيز همچون امام معصوم عليه السّلام واجب است؛ [يعنى همان سلطنت و ولايت مطلقه امام بر اموال و نفوس مردم براى فقيه نيز در زمان غيبت ثابت باشد]، سختتر از دست كشيدن بر بدنه گياه پر از خار مى باشد».
📚همان ص 546
❕شايان يادآورى است بيشتر فقهايى كه ولايت مطلقه فقيه را به معناى زعامت سياسى و اجتماعى فقيه پذيرفته اند، با شيخ انصارى نيز هم عقيده اند. اينان تصريح مى كنند كه ولايت بر اموال و نفوس مردم استقلالا براى فقيه ثابت نيست. براى مثال، مرحوم سيد محمد آل بحر العلوم (متوفاى 1326 ه) دراينباره چنين سخنى دارد ؛
« شكى نيست كه ادله از اثبات اولويت فقيه نسبت به نفوس مردم قاصر است، با اينكه چنين اولويتى براى تمام ائمه عليهم السّلام ثابت مى باشد ...».
📚بلغه الفقیه ج 3 ص 230
❕ولايت غير استقلالى (ولايت اذنى در حوزه امور عمومى) ؛
👌شيخ انصارى در اين مورد براى فقيهان جامع شرايط ولايت قائل است و آن را به سبب اذنى مى داند كه از طريق روايتى مانند مقبوله و توقيع شريف به فقيه اعطا شده است و می گوید ؛
« علاوه بر مقبوله عمر بن حنظله كه از آن استفاده مى شود، امام عليه السّلام فقيه را مانند حاكمان زمان پيامبر و صحابه حاكم قرار داده ... توقيع شريف امام زمان عليه السّلام نيز بر ولايت فقيه دلالت دارد».
📚همان منبع ازکتاب المکاسب
❕پس از آن، شيخ محدوده اين ولايت براى ولىّ فقيه جامع شرايط را امور اجتماعى مى داند كه مردم عرفا، عقلا و شرعا در آن مورد به رئيس خود مراجعه مى كنند ؛
«مراد از پيشآمدها- كه در توقيع شريف ذكر شده و امام دستور داد در آن موارد به فقهاى جامع شرايط مراجعه كنيد- همه امورى است كه مردم ناچارند از نظر عرف يا عقل و يا شرع به رئيس قوم خود مراجعه كنند».
📚همان
❕نيز در اينباره در جاى ديگر مى نويسد ؛ « وقتى سلطان فردى را به عنوان حاكم نصب مى كند، عرفا فهميده مى شود كه در همه امور مورد نياز مردم بايد به او مراجعه كرد».
📚همان
👌با نظر به آنچه گفتيم، به نظر مى رسد كه شيخ انصارى در كتاب القضاء و الشهادات، ولايت عامه فقيه را پذيرفته است، اما در كتاب مكاسب آنچه مورد نفى شيخ انصارى قرار گرفته، ولايت تصرف استقلالى به معناى سلطه بر نفوس و اموال ديگران است، به همانگونه كه شخص بر نفس و مال خود، و يا امام معصوم عليه السّلام بر آنها ولايت دارد؛ حال آنكه سلطه تصرف در امور اجتماعى و سياسى را كه از آن به ولايت زعامت نيز تعبير مى شود براى ولىّ فقيه ثابت مى داند.
📚اندیشه های سیاسی شیعه در عصر غیبت ص 89
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#دروغگویی_ملحد_صورت_خدا
🤔#پرسش
❔وقتی به منابع اسلامی مینگریم، درمییابیم که اسلام کپی برداری شده و اقتباسی از دین یهود است که در این قسمت یک نمونه را خدمت شما می آوریم.
⚡️در صحیح #بخاری که معتبر ترین کتاب روائی عموم مسلمین دنیا است در روایت صحیحی از آن آمده است که پیامبر اسلام صحبت از "صورت الله" می کند :
#متن_عربی : ۶۲۲۷- حَدَّثَنَا يَحْيَى بْنُ جَعْفَرٍ، حَدَّثَنَا عَبْدُ الرَّزَّاقِ، عَنْ مَعْمَرٍ، عَنْ هَمَّامٍ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: " خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ عَلَى صُورَتِهِ...
#منبع : کتاب صحیح بخاری صفحه ۱۵۵۴، روایت شماره ۶۲۲۷، انتشارات دار ابن کثیر بیروت
#ترجمه : پیامبر اسلام گفت: خداوند آدم را به صورت و شکل خود آفرید.
⚡️همانطور که مشاهده کردید، طبق این روایت صحیح از کتب مسلمین، پیامبر اسلام صحبت از صورت خدا می کند و این را دقیقا از تورات #کپی کرده است، در کتاب عهد عتیق یهودیان چنین آمده است :
۲۸: پس خدا آدم را به صورت خود آفرید او را به صورت خدا آفرید ایشان را نر و ماده آفرید.
#منبع : عهد عتیق، سفر پیدایش، باب اول، آیه ۲۸
💠#پاسخ💠
👌روشن است که #قبول جسميّت براى خداوند مساوى با نفى الوهيت و واجب الوجود بودن او است، چرا كه هر جسمى اجزائى دارد، و وجود کل وابسته به جزء است و این مستلزم #نیازمندی خداوند است ، بعلاوه هر جسمى داراى زمان و مكان، و در معرض حوادث و تغيير است، و دائماً رو به فرسودگى و فنا مى رود، و اينها اوصافى است كه هريك از آنها براى نفى الوهيت و واجب الوجوب بودن خداوند كافى است.
👌از اين گذشته اگر او جسم باشد #شبيه و مانند دارد، و مى دانيم در آيات متعدّدى از قرآن هرگونه شبيه و مانند از خدا نفى شده است (لیس کمثله شی ء )
📚پیام قرآن ج4 ص284
❕امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« کسی که عقیده به #جسمیت خدا داشت ، پشت سرش نماز نخوانید و به او زکات ندهید »
📚بحار الانوار ج3 ص303
❕روایت فوق و #کتابی که آن را نقل کرده است ، نزد شیعیان جایگاه و ارزشی ندارد ، چگونه چنین نباشد در حالی که راوی آن #ابوهریره است که امام صادق علیه السلام در مورد او فرمود ؛
« سه نفر پیوسته به پیامبر دروغ می بستند ؛ #ابوهریره ؛ انس بن مالک ؛ و یک زن»
📚الخصال ج1 ص190
🔸ابن ابی الحدید عالم بزرگ اهل سنت روایت می کند که علی علیه السلام فرمود ؛
« بدانید دروغگو ترین مردم بر رسول خدا #ابوهریره است »
📚شرح نهج البلاغه ج4 ص68 ( به نقل از کتاب سوالات ما؛ حسین تهرانی ص429 )
❕اهل بیت علیهم السلام نیز به روایت #فوق به زیبایی پاسخ داده اند .
🔸در حديثى از امام علىّ بن موسى الرّضا عليه السّلام مى خوانيم ؛
« كسى در محضرش عرض كرد مردم روايتى به اين مضمون از پيامبر نقل مى كنند: «إنّ اللّه خلق آدم على صورته؛ خداوند #آدم را به شكل خودش آفريد». امام فرمود: خداوند آنها را بكشد آغاز حديث را حذف كرده اند اصل حديث چنين است كه پيامبر اكرم از كنار دو نفر عبور كرد كه به يكديگر دشنام مى دادند يكى به ديگرى گفت: قبّح اللّه وجهك و وجه من يشبهك؛ خداوند صورت تو و صورت هركس را شبيه توست زشت كند. پيامبر فرمود: يا عبد اللّه لا تقل هذا لأخيك فإنّ اللّه عزّ و جلّ خلق آدم على صورته؛ اى بنده خدا اين سخن را به برادرت مگو، زيرا خداوند آدم را هم شبيه او ( این #برادرت ) آفريد (در واقع تو به همه انسانها از آدم گرفته تا آخر دشنام مى دهى).
📚عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 110؛ بحار الانوار، ج 4، ص 11.
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#جهاد_برای_غنیمت
🤔#پرسش
❔نيروى محركه مسلمانان به جهاد، شهوترانى و رسیدن به زنان زيبا ؛
❗️براى تكميل كردن بحث و زدن مهر ختامى بر ادعاى اين بحث به يك حديث از پيامبر اسلام اشاره ميكنم كه محمد بن جرير #طبرى در اشاره به تفسير آيه ٤٩ سوره توبه به آن اشاره كرده است.
#ترجمه:
روايت به نقل از پيامبر اسلام است كه گفته است: به #غزوه_تبوك برويد كه دخترانى با موهاى بور و زنان رومى را #تصاحب كنيد...
#منبع: تفسير طبرى، محقق محمود محمد شاكر جلد ١٤ صفحه ٢٨٧
(تفسير آيه ٤٩ سوره توبه)
❔ببينيد عزيزان در اينجا پيامبر مسلمانان نه نامى از جهاد در راه خدا مى آورد و نه نامى از ثواب جنگيدن،
بلكه براى ترغيب پيروانش به جنگ به آنها وعده #دختران_مو_بور و زنان زيباى رومى را ميدهد ...
❔آيا پيامبر اسلام براى ترغيب ياران و نيروهايش هيچ دليل منطقى و عقلانى در دست نداشت كه بايد بعنوان نيروى #محركه از گرفتن زنان اسير بهره ببرد؟؟
💠#پاسخ💠
👌نقل های فوق عموما در مجامع روایی اهل #سنت نقل شده است و ما کاملا آنها را مردود و مجعول می دانیم که هیچگاه چنین تعابیری از پیامبر گرامی صادر نشده است .
❕چگونه قابل قبول است پیامبری که اخلاق و خلق و خوی پسندیده و الهی او بارها مورد #تاکید خداوند و قرآن قرار گرفته است ( قلم 4 ) _ ( احزاب 21) پیروان خود را برای رسیدن به مطامع دنیوی تشویق به جهاد کند در حالی که قرآن اخلاص و انجام دادن امور تنها به نیت #الهی را از وظائف لازم مومنین می داند و با تعابیری چون «يريدون وجهه»، «اتّبع رضوان اللّه»، «أسلم وجهه للّه»، «نصحوا للّه»، «لن ندعوا من دونه إلها»، «ابتغاء وجه ربّهم»، «لوجه اللّه»، «قربات عند اللّه»، «للّه»، «ابتغاء مرضات اللّه»، «إن أجرى إلّاعلى ربّ العالمين»، «اعبدوا اللّه ما لكم من إله غيره» بر اهمیت آن #تاکید می کند .
📚فرهنگ قرآن ج 2 ص 451
❕خود پیامبر گرامی بارها و بارها بر لزوم اخلاص در اعمال خصوصا اخلاص در #جهاد تصریح کردند و می فرمودند ؛
« اى مردم ، جز اين نيست كه اعمال به نيّت هاست و در حقيقت براى هر كس آن چيزى است كه نيّت مى كند. پس هركه هجرتش براى خدا و رسول او باشد، به سوى خدا و رسول او هجرت كرده است و هركه #هجرتش براى رسيدن به چيزى از دنيا يا ازدواج كردن با زنى باشد، هجرتش به سوى همان چيزى است كه به نيّت آن هجرت كرده است. »
📚میزان الحکمه ج 12 ص 516
🔸در نقل دیگری آمده است ؛
« پيامبر اسلام هنگامى كه على عليه السلام را با فرماندهى سپاهى روانه جنگ كرد و مردى به برادر خود گفت: با ما در #سپاه على به جنگ بيا شايد غلامى يا چهارپايى يا چيزى كه به دردمان بخورد به دست بياوريم .
❕پیامبر گرامی در این هنگام فرمود ؛
« جز اين نيست كه اعمال به نيّتهاست و براى هركس همان چيزى است كه نيّتش را دارد. پس هركه براى تحصيل آنچه نزد خداست بجنگد، بى گمان اجرش با خداست و هركس براى رسيدن به متاع دنيا يا به نيّت #عقالى (زانوبند شتر) بجنگد، او را [نصيب و پاداشى] جز همان چه برايش جنگيده است، نباشد. »
📚امالی طوسی ص 618
🔸و باز فرمود ؛
« هركه در جهاد شركت كند امّا نيّتى جز دست #يافتن به عقالى (زانوبند شتر) نداشته باشد، برايش همان باشد كه به نيّت آن جنگيده است. »
📚کنزالعمال ح 10777
👌و فرمود ؛
«جز اين نيست كه خداوند #جنگجويان را بر اساس نيّتهايشان بر مى انگيزد. »
📚کنزالعمال ح 10778
❕علی علیه السلام شاگرد مکتب پیامبر گرامی نیز فرمود ؛
« مرد مى گويد: جهاد كردم، در صورتى كه جهاد نكرده است. جهاد در حقيقت دورى كردن از حرامها و مبارزه با دشمن است. عدّه اى مىجنگند و خوب هم مى جنگند، امّا هدفى جز نام آورى و مزد ندارند و [گاه] مرد چون طبعاً شجاع است مى جنگد و از آشنا و بيگانه دفاع مى كند و [گاه] چون طبعاً ترسوست، نمىجنگد و پدر و مادرش را تسليم دشمن مى كند. كشته شدن در حقيقت يك نوع مرگ است و هر انسانى به انگيزه اى مىجنگد. #سگ هم براى دفاع از خانواده اش مى جنگد.»
📚الغارات ج 2 ص 503
👌لذا در حدیث قدسی آمده است که خداوند می فرماید ؛
« من بهترین شریک ها هستم ، هر کس عملش برای غیر من باشد ( و دیگری را در عملی که باید برای من باشد شریک کند ) ، من آن عمل را از او #قبول نمی کنم تا زمانی که عملش تنها برای من خالص باشد »
📚تفسیر عیاشی ج 2 ص 353
❕جهاد کردن برای رسیدن به #غنیمت یک عمل مذموم و ناپسند است که مورد مذمت آیات و روایات و سخنان خود پیامبر گرامی اسلام قرار گرفته است و هیچگاه پیامبر گرامی که اسوه اخلاق الهی بوده است ، پیروان خود را برای رسیدن به غنائم مادی #ترغیب به جهاد نمی کرده است ، نقل های اهل سنت بر خلاف این #مطلب مردود بوده و مورد قبول شیعه نمی باشد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 84.mp3
9.81M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه یازدهم
🌺انسان خلیفه خداست همه علوم رو داشتیم نیاز به تذکر داریم.ائمه این گنجینه ها رو از وجودمون درمیارن
🤯هر ذره در این دنیا درک و حافظه دارد!
☺️هرچه در این عالم داریم نازل شده عالم بالاست!
وقتی با حیوانی حرف می زنند یعنی با نفس ملکوتی او حرف می زنن
اطلاعات قبل از آفرینش آدم ، عالم ذر ، تفسیر آیات و ..... در وجود ماست
👨👨👧👧انسان فعلی که از نسل آدم است چیزی بین فرشته و حیوان است!
🐒بشر قبل آدم چیزی بین حیوان و جن بوده عقل و اراده نداشتن
😱داستان ملائکه که شنیده بودند یکی از مقربین به زودی دچار لعنت الهی میشه!
👹شیطان مطلقا زندگی آروم نداره و ترس از مرگ دارد!
😢با سکرات موت فراموشی میاد
😇زندگی در عالم ذر
هر جمعی که با هم رفیق میشن در عالم ذر باهم بودیم حتی خانواده
اسامی آنجا با زمین فرق می کند
🤔تناسخ یک دروغ بزرگه!
امیرالمومنین فرمودند وقتی بخوام کسی رو در جنگ بزنم همه ی هفتاد پشتشو تا قیامت نگاه می کنم اگر مومنی باشد نمی زنم.یعنی عالم ذرشو بررسی می کنم
در عالم ذر خبر داریم کجا قراره به دنیا بیاییم و با چه شرایطی!
🧚♂فرشته ها و تعدادشون!
🔔 @Aminikhaah_Media
#اختصاص_نمازها_به_اهل_بیت_علیهم_السلام
🤔#پرسش
❔سوال کردند #نمازهای پنج گانه هرکدام به یک امام معصوم اختصاص دارد لطف نموده اگر این مورد صحیح است توضیح دهید ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اینکه نمازهای پنج گانه منتسب به اهل بیت علیهم السلام باشد مستند نیست بلکه آیات قرآن تصریح دارد که انتساب نماز تنها به خداوند است و می فرماید ؛
« إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ أَنَا فَاعْبُدْنِي وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْرِي » « من اللَّه هستم، معبودى جز من نيست، مرا پرستش كن و نماز را براى ياد #من به پادار »
🔸طه 14
❕البته ممکن است از آیاتی از قرآن و اشاراتی از روایات ، این احتمال ایجاد شود که نمازها #منتسب به اهل بیت علیهم السلام هستند .
👌خداوند می فرماید ؛
« حافِظُوا عَلَى الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطى وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتِين»« در انجام همه نمازها، (به خصوص) نماز وسطى [نماز ظهر] كوشا باشيد! و از روى خضوع و اطاعت، براى خدا بپاخيزيد.» ( 238 بقره )
👌با این ادعا که در روایات آمده است که منظور از « الصلوات » اهل بیت و « الصلاه الوسطی » #علی علیهم السلام است .
❕اما باید توجه کرد که تفسیر ظاهری آیه همان است که مفسران ذکر کرده اند که قرائن #مختلفى كه در دست است روشن میرسازد كه منظور از « الصلاه الوسطی » همان نماز ظهر است زيرا علاوه بر اينكه نماز ظهر در وسط روز انجام مى شود، و شان نزول آيه نيز گواهى مى دهد، و روايات متعددى كه از معصومين علیهم السلام نقل شده بر آن تاكيد دارند .
📚وسائل الشیعه ج 4 ص 22 باب 5
❕ تاكيد روى اين #نماز به خاطر اين بوده كه بر اثر گرمى هواى نيمروز تابستان، يا گرفتاريهاى شديد كسب و كار، نسبت به آن كمتر اهميت مى دادند، آيه فوق اهميت نماز وسطى، و لزوم محافظت بر آن را مورد تاكيد قرار داده است.
📚تفسیر نمونه ج 2 ص 206
❕اما تفسیر معنوی و #باطنی آیه شریفه نقلی است که از امام صادق علیه السلام آمده است که فرمود ؛
« منظور از نمازها که باید بر آن محافظت کرد ، رسول خدا و امیر مومنان و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام است و منظور از نماز وسطی علی علیه السلام است و منظور از « قوموا لله قانتین » اطاعت از ائمه است ( زیرا اطاعت آنان ، اطاعت خداوند است )»
📚تفسیرعیاشی ج 1 ص 128
❕روایت فوق یک تفسیر معنوی و باطنی برای آیه فوق و بیان کننده یکی از #بطون آیه در کنار تفسیر #ظاهری آن است اما باز هم به معنای اختصاص داشتن نمازهای پنج گانه به اهل بیت علیهم السلام نمی باشد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ازدواج_پیامبر_با_ماریه
🤔#پرسش
❔لطفا در مورد ازدواج پیامبر با ماریه قبطیه توضیح بدید که چرا پیامبر با او ازدواج کرد ❗️آیا جریان #همخوابی پیامبر با ماریه ونزول آیات ابتدایی سوره تحریم که ملحدین اشکال می کنند واقعیت دارد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ماريه دختر شمعون قبطيه است، خاندان او قومى مصرى بوده اند. و برخى گويند فرزندان #قبط بن هام بن نوح عليه السّلام هستند؛ ليكن مادر ماريه رومى بوده است.
📚محدثات شیعه ص 274
❕#مقوقس پادشاه اسكندريه و مصر در سال هفت هجرى، ماريه و خواهرش سيرين را با پيرمردى به نام ماپور (كه به جريح معروف است) و هزار مثقال طلا و بيست جامه حرير و الاغى و استرى براى رسول خدا هديه فرستاد. ماريه و خواهرش قبل از رسيدن به مدينه اسلام آوردند و ماپور پس از ورود به مدينه اسلام آورد. رسول خدا ماريه را از بردگی آزاد کرد و با او ازدواج کرد. ماريه در سال هشتم هجرى ابراهيم فرزند رسول خدا را به دنيا آورد. در سال دهم ابراهيم از دنيا رفت. #ماريه پس از شهادت پيغمبر گوشه گير بود و فقط به زيارت قبر آن حضرت و بر سر خاك فرزندش ابراهيم مى رفت و تنها با خواهرش سيرين ديدار مى كرد.
📚همان _ بحار الانوار ج 22 ص 193
🔸مولى قهپايى و علامه مامقانى #ماريه را از راويان نساء حديث ذكر كرده اند و مامقانى مى نويسد ؛ ابن عبد البر و ابن منده و ابو نعيم او را از صحابيات شمرده اند.
📚مجمع الرجال ج 7 ص 178 _ تنقيح المقال ج 3 ص 82 باب النساء.
🔸 عمر رضا كحاله مى گويد ؛ «من فواضل نساء عصرها» :« از #برترين زنان زمان خويش بود.»
📚اعلام النساء ج 5 ص 10
❕ازدواج پیامبر با ماریه به خاطر بالا بردن شخصیت و کرامت او و درس به #مسلمین بوده است .پيامبر گرامی او را از قيد بردگى آزاد كرد و به همسرى خود پذيرفت، و اين خود جزئى از برنامه كلى اسلام براى آزادى تدريجى بردگان و باز گرداندن #شخصيت انسانى به آنها بوده است.
📚تفسیر نمونه ج 17 ص 377
👌آنچه در مورد #همخوابگی پیامبر گرامی با ماریه و شیطنت عایشه و حفصه در این رابطه و نزول سوره #تحریم در برخی کتب نقل شده است و مورد اشکال ملحدین قرار گرفته است ، همه #جعلی و غیر قابل استدلال بوده
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#نفخه_صور
🤔#پرسش
❔در هنگام نفخه صور اول و وقوع قیامت آیافقط شامل زنده های آن هنگام است ویا اینکه میلیاردها انسان مرده تا آن زمان نیز مشمول قیامت می شوند❗️ دفتر یکی از مراجع وروحانی مسجد بیان داشتند قیامت فقط مشمول زنده هاست و مرده ها درنفخه #دوم بعد از قیات محشور می شوند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در آيات فراوانى از قرآن مجيد اشاراتى به مسأله نفخ صور آمده است، از اين آيات به خوبى استفاده مى شود كه دوبار در صور دميده مى شود ؛
1⃣يك بار در پايان جهان كه همه #خلايق چه آنانی که در دنیایند و چه آنانی که در برزخ زنده اند ،همه مى ميرند و اين نفخه مرگ است .
2⃣و بار ديگر در آستانه رستاخيز كه همه #مردگان زنده مى شوند، و اين نفخه حيات است که قیامت در این هنگام برای همگان محقق می شود .
❕در حقيقت توقف و از كار افتادن اين جهان، و آغاز حركت جهان ديگر تشبيه به توقف و حركت لشكرها و #قافله ها شده است كه با صداى شيپور مخصوص يا صداى بلند ديگرى همگى با هم از راه رفتن باز مى ايستند و متوقف مى شوند، و با صداى ديگرى به پا مى خيزند و حركت مى كنند.
🔸خداوند می فرماید ؛
« و در صور دميده مى شود و تمام #كسانى كه در آسمانها و زمين هستند مى ميرند مگر كسانى كه خدا بخواهد، سپس بار ديگر در صور دميده مى شود ناگهان همگى به پا مى خيزند و در انتظار (حساب و جزا) هستند.» ( زمر 68)
❕مفهوم آيه فوق همان مرگ #ناگهانى است كه تمام موجودات عالم را چه در دنیا و برزخ و چه در آسمان (بر اثر نفخ صور) فرا مى گيرد و پس از آن با نفخه دوم همگان زنده می شوند و در عرصه قیامت حاضر می شون .
❔در اينكه منظور از الّا مَنْ شاءَ اللَّهُ (مگر كسانى كه خدا بخواهد) چيست؟ در ميان مفسّران #گفتگوست، بعضى آن را اشاره به جمعى از فرشتگان بزرگ خدا (همچون جبرئيل و ميكائيل و اسرافيل و عزرائيل) دانسته اند، و بعضى اشاره به شهيدان راه خدا، و بعضى علاوه بر چهار فرشته فوق، حاملان عرش الهى را نيز مشمول آن دانسته اند اما در #روایت بیان شده است که منظور اسرافیل است .
❕ به هر صورت مسلم است كه همگان سرانجام به حكم كُلُّ نَفْسٍ ذائَقَةُ الْمَوْتِ (آل عمران- 185) طعم مرگ را مى چشند و تنها ذات پاك خداوند كه حَىٌّ لا يَمُوْتُ است مى ماند وَيَبْقى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلالِ وَ الْأكرامِ (رحمان- 27).
🔸لذا امام #سجاد علیه السلام فرمود ؛
« در هنگام نفخه صور اول خداوند اسرافیل را امر می کند که به دنیا بیاید و در صور بدمد که در این هنگام هیچ ذی روحی نمیماند مگر این که می میرد به غیر خود اسرافیل ، خداوند به خود #اسرافیل هم امر می کند که بمیرد ، اسرافیل هم می میرد ... پس از آن خود خداوند نفخه صور دوم را به صدا در می آورد ( که همگان برای ورود به عرصه قیامت زنده می شوند ) و تمام اهل آسمانیان و حاملان عرش زنده می شوند و خلائق هم برای حساب و کتاب زنده و محشور می شوند »
📚بحار الانوار ج 6 ص 325
❕در رابطه با #فلسفه نفخه صور نیز گفتنی است ؛
1⃣نفخه صور اولًا بيانگر اين حقيقت است كه مسأله مرگ و حيات عمومى موجودات عالم مسأله و پيچيده اى در پيشگاه خداوند نيست، با يك صيحه عظيم و مرموز و عالمگير همه خلايق مى ميرند، و با يك #بانگ عظيم مرموز ديگر همه زنده مى شوند، گويى خفتگانى بوده اند كه با اين فرياد بيدارگر، بيدار مى گردند.
❕اين پاسخى است به گفته كسانى كه در امر معاد ترديد مى كردند، و آن را مسأله محال يا مشكلى مى پنداشتند و #پيوسته بر پيغمبر اسلام خرده مى گرفتند.
2⃣ثانياً: هشدارى است به همه انسانها كه زندگى را پايدار ندانند و گرفتار غرور و غفلت نشوند، و هر زمان احتمال دهند #صيحه رستاخيز و نفخه مرگ برخيزد، و آنها در همان حال به سوى ديار عدم بشتابند و با تمام آرزوهاى دور و دراز در كام مرگ فرو روند.
3⃣ثالثاً: چگونگى نفخه صور و پايان اين جهان و آغاز جهان ديگر درس تربيتى عميق ديگرى به انسانها مى دهد كه در هر لحظه و هر حال آماده استقبال از چنين حادثه عظيمى باشند، هرگز كار و #وظيفه امروز خود را به فردا نيفكنند، چرا كه هيچ تاريخ معينى براى اين حادثه ناگهانى تعيين نشده، و تقريباً بدون مقدمه آغاز مى شود.
📚پیام قرآن ج 6 ص 59
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#پاسخ_به_شبهه_تناقض_در_قرآن
🤔#پرسش
❔یک تناقض آشکار در #قرآن
⚡️اگر قرآن را کلام الهی بپنداریم نبایستی حتی یک مورد تناقض در آن دیده شود اما با مراجعه به قرآن و مطالعه آن با تعدادی تناقض #مواجه میشویم که نشان از بشری بودن آن دارد.
#متن_عربی : سوره زلزله : فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ ﴿٧﴾
#ترجمه : پس هر کس اندازهی ذرهای عمل خیر انجام داده باشد، [پاداش] آن را میبیند.
⚡️طبق این آیه، قرآن مدعی میشود که هر انسانی که کوچکترین عمل خیری انجام دهد پاداش آن به او داده میشود؛ اما این آیه با سایر آیات قرآن در تناقض است :
#متن_عربی : سوره محمد : الذِينَ كَفَرُوا وَصَدُّوا عَن سَبِيلِ اللَّـهِ أَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ ﴿١﴾
#ترجمه : الله اعمال نیک کسانی را که کافر شدند و مردم را از راه خدا باز داشتند باطل مینماید.
⚡️همانطور که مشاهده کردید، آیه ۱ سوره محمد با آیه ۷ سوره زلزله در تضاد و تناقض است :
👈طبق آیه ۱ محمد : خدا اعمال نیک کافران را تباه می کند.
👈طبق آیه ۷ زلزله : هر انسانی ذره ای کار نیک کند، پاداش آن را میبیند.
⚡️این تناقض آشکار، نشان از بشری بودن قرآن است؛ قرآن کلام خود محمد است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌آیات فوق اشاره به یک اصل مسلم قرآنی تحت عنوان « #احباط » دارد و به هیچ عنوان تضاد و تناقضی از این #اصل ایجاد نمی شود .
❕از آيات قرآن به خوبى استفاده مى شود كه بعضى از اعمال سوء، آنقدر اهميّت دارد كه مى تواند آثار اعمال #نيك را از بين ببرد . اگر شخصى تمام كارهاى نيك را انجام بدهد و تمام اعمال او شايسته باشد؛ ولى در دقايق و لحظات حسّاس پايانى بى ايمان از جهان رخت بربندد، تمام #اعمالش از بين مى رود و در آخرت هيچ سودى براى او نخواهد داشت .
❕اين مسئله يكى از مصاديق «احباط» است كه در قرآن مجيد به صورت گسترده مطرح شده است. شانزده آيه از آيات قرآن مجيد درباره «حبط اعمال» سخن مىگويد كه به دو مورد از آن اشاره مى شود ؛
1⃣در آيه 88 سوره انعام آمده است ؛ « اگر آنها مشرك شوند، اعمال نيكى كه انجام دادهاند، #نابود مى گردد و نتيجه اى از آن نمى گيرند. »
🔸آيه شريفه فوق شرك به خداوند را يكى از عوامل نابودى و حبط اعمال نيك شمرده است.
2⃣ در آيه 65 سوره زمر آمده است ؛ « به تو و همه پيامبران پيشين وحى شده كه اگر مشرك شوى، تمام اعمالت تباه مى شود و از زيانكاران خواهى بود.»
👌اين آيه اگرچه خطاب به پيامبر است، ولى روشن است كه او- كه خود كانون
توحيد و يكتا پرستى است- هرگز #مشرك نخواهد شد. بنابراين، آيه هشدارى است براى ديگران.
❔آيا حبط و نابودى اعمال نيك فراوان، با يك گناه و لغزش عادلانه است؟ به ديگر عبارت، آيا اين كار موافق با قوانين جهان #طبيعت است؟
👌در پاسخ بايد گفت: مسئله حبط هم در جهان طبيعت و عالم تكوين وجود دارد و هم در عالم تشريع و قوانين دينى، و هم در كارهاى عادى روزمره انسانها.
❕#باغبانى كه ساليان درازى زحمت كشيده و با تلاش و كوشش فراوان و شب زنده دارى هاى بسيار باغى بزرگ و پرميوه آماده كرده است، بر اثر غفلت و سهل انگارى در گوشهاى از باغ آتشى روشن مى كند؛ اين آتش به باغ سرايت نموده، ظرف مدّت كوتاهى تمام دسترنج باغبان بيچاره را طعمه حريق قرار مى دهد.
❕انسان سالم و نيرومندى كه #سلامت او مرهون دهها سال زندگى صحيح با رعايت اصول بهداشتى است، با روى آوردن به موادّ مخدّر، پس از چند صباحى تمام قدرت، نيرو، شادابى، صبر، حوصله، همه و همه را از دست مى دهد؛ بنابراين آن آتش، باغ باغبان و اين موادّ مخدّر، سلامت اين انسان را حبط و نابود مى كند.
❕مثال سومى نيز مى توان زد و آن اين كه تعدادى از مهندسين و كارگران ساليان درازى با زحمت فراوان سدّى عظيم بنا مى كنند. با #بارش باران سيلاب پشت سد جمع مى شود؛ ولى بر اثر يك غفلت و باز نكردن پنجره هاى مخصوص به هنگام زياد شدن آب پشت سد، فشار زياد سيلاب، زحمات چندين ساله آنها را از بين مىبرد و سدّ عظيم را مى شكند!
👌بنابراين، مسئله حبط اختصاص به مسايل دينى و اعتقادى ندارد، بلكه در جهات تكوين و كارهاى روزمره انسان نيز جريان دارد و هيچ منافاتى با عدالت الهى ندارد .
❕بايد دانست كه علّت و عامل اصلى حبط كارهاى #خود انسان است؛ همان گونه كه عامل اصلى آتش گرفتن باغ، خود باغبان و عامل از بين رفتن سلامت معتاد خود او، و عامل شكستن سد نيز نگهبان سد است.
📚مثالهای زیبای قرآن ج 1 ص 325
🔸#ادامه 👇
🔸#ادامه 👇
👌قرآن مجيد درباره از بين رفتن ثواب صدقات به وسيله منّت و آزار بعدى با صراحت مى گويد: «اى كسانى كه ايمان آورده ايد! #صدقات خود را با منت گذاردن و آزار باطل نسازيد». ( بقره 264)
❕در سوره حجرات نيز مى فرمايد ؛ « اى كسانى كه ايمان آورده ايد! صداى خود را از صداى پيامبر بالاتر نبريد و در #برابر او بلند سخن مگوييد (و او را بلند صدا نزنيد) آنگونه كه بعضى از شما در برابر بعضى بلند صدا مى كنند مبادا اعمال شما نابود گردد در حالى كه نمى دانيد». ( حجرات 2)
👌درباره عُجب و خود بزرگ بينى بعد از عمل نيز در روايات آمده است ؛
«عجب حسنات انسان را از بين مى برد #همانگونه كه آتش هيزم را».
📚روح البیان ج 8 ص 522
👌در مورد حسد نيز شبيه همين تعبير آمده است از جمله در حديثى از پيغمبر مى خوانيم ؛
«إِيَّاكُمْ وَالْحَسَدَ فَإِنَّ الْحَسَدَ يَأْكُلُ الْحَسَنَاتِ كَمَا تَأْكُلُ النَّارُ الحطب »
📚بحارالانوار، ج 70، ص 255، ح 26
👌از بعضى از روايات نيز استفاده مى شود كه #جسور بودن و بى باكى در برابر گناه نيز از عوامل حبط اعمال است .
📚مستدرک الوسائل ج 11 ص 280
❕بنابراین این آیات و روایات تبیین کننده آیه ای است که به صورت مطلق می گوید هر کس هر کار #خوبی کند آن را در قیامت می بیند که این دیدن در صورتی است که انسان عمل خود را تا روز قیامت نگه دارد تا بتواند اثر آن را ببیند و موجبات حبط آن را فراهم نکند ، چنان که همین سخن درمورد گناهان هم است که انسان در صورتی عقاب گناهان را در آخرت می بیند که آن ها را با توبه و کارهای خوب از بین نبرده باشد ( تکفیر ) ، با در نظر گرفتن این نکته روشن می شود که نسبت میان آیات فوق ، نسبت تناقضی نیست بلکه نسبت مجمل و مبین است لذا پیامبر گرامی فرمود ؛
❕ «كسى كه سبحان اللَّه بگويد خداوند درختى در بهشت براى او مى نشاند و كسى كه الحمد للَّه بگويد خداوند درختى در بهشت براى او مى نشاند، و كسى لا اله الا اللَّه بگويد خداوند درختى در بهشت براى او غرس مى كند، و كسى كه اللَّه اكبر بگويد خداوند درختى در بهشت براى او مى نشاند».
🔸مردى از قريش در آنجا بود و عرض كرد اى رسول خدا بنابراين درختان ما در بهشت زياد است! پيامبر در جواب فرمود «آرى! ولى بر حذر باشيد از اينكه آتشى بر آنها بفرستيد و آنها را بسوزانيد»
📚بحار الانوار ج 8 ص 186
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
332.mp3
1.44M
☀️ #تنفس_صبح
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه 332
🎙 قاری: #منشاوی
🔊 بشنویم🔻
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#بار_سفر_بستن_برای_زیارت
🤔#پرسش
❔پیامبر فرمود «لا تشدّ الرحال إلّا إلى ثلاثة مساجد؛ مسجدى هذا و مسجد الحرام و مسجد الأقصى؛ بار سفر را جز براى سه مسجد نمى بندند، مسجد من و مسجد الحرام و مسجد الاقصى» شیعه چرا بر خلاف این #روایات برای زیارت امام حسین یا امام رضا بار سفر می بندد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌وهابيان به حسب ظاهر اصل زيارت پيامبر را تجويز مى كنند ولى هرگز #مسافرت براى زيارت قبور را جائز نمى دانند. محمّد بن عبد الوهاب در رساله دوم از رسائل «الهدية السنيّة» اين چنين مى نويسد ؛
«زيارت پيامبر مستحب است، ولى مسافرت جز براى زيارت مسجد و نماز در آنجا، جائز نيست. »
🔸دليل مهم آنان براى تحريم مسافرت به عنوان زيارت، #حديث زير است كه در صحاح نقل شده، و راوى حديث هم ابو هريره است كه مى گويد پيامبر فرمود ؛
«بار سفر بسته نمى شود مگر براى سه مسجد، مسجد خودم و مسجد الحرام و مسجد الأقصى »
📚این مضمون را «مسلم» در صحيح خود ج 4- كتاب حج- باب «لا تشد الرحال» ص 126 نقل كرده است و سنن ابى داود ج 1- كتاب الحج- ص 469 و سنن نسائى بشرح سيوطى ج 2 ص 37، نيز آورده اند.
👌در اين كه حديث در #كتابهاى صحاح وارد شده است سخنى نيست و هرگز مناقشه نمى كنيم كه راوى آن ابو هريره است، ولى مهم فهم مفاد حديث است.
❕فرض كنيم متن حديث چنين است، «لا تشدّ الرّحال الاّ ثلاثة مساجد ...» بطور مسلم، لفظ «الاّ» استثناء است و «مستثنى منه» لازم دارد و بايد در تقدير گرفت و پيش از مراجعه به #قرائن، مى توان مستثنى منه را دو جور در تقدير گرفت ؛
1- لا تشدّ إلى مسجد من المساجد إلاّ ثلاثة مساجد ...
2- لا تشدّ إلى مكان من الامكنة الاّ إلى ثلاثة مساجد ...
🔸براى درك مفاد حديث بستگى دارد كه يكى از اين دو تقدير را برگزينيم.
هرگاه مفاد حديث، #فرض اول باشد، در اين صورت مفاد آن اين مى شود كه به هيچ مسجدى از مساجد بار سفر بسته نمى شود مگر به اين سه مسجد، نه اينكه «شد رحال» براى هيچ #مكانى، و لو مسجد نباشد جايز نيست.
❕هرگاه كسى براى زيارت پيامبران و امامان و انسانهاى صالح، بار سفر ببندد هرگز مشمول #نهى حديث نخواهد بود، زيرا موضوع بحث، عزم سفر براى مساجد است، و از ميان تمام مساجد، اين سه مسجد استثناء شده است و اما عزم سفر، براى زيارت مشاهد كه از موضوع بحث بيرون است، داخل در نهى نمى باشد.
👌هرگاه مفاد حديث فرض دوم باشد، در اين صورت تمام سفرهاى معنوى جز سفر به اين سه نقطه #ممنوع خواهد بود خواه، سفر براى زيارت مسجد باشد، يا براى زيارت نقاط ديگر.
🔸ولى با توجه به قرائن قطعى روشن خواهد شد كه مفاد حديث بر فرض صحت سند، #همان اولى است.
💠اولا: مستثنى، مساجد سه گانه است، از آنجا كه استثناء، استثناء متصل است قطعا «مستثنى منه» لفظ مساجد خواهد بود نه مكان .
💠ثانيا: هرگاه هدف #ممنوع ساختن تمام مسافرتهاى معنوى است، حصر، صحيح نخواهد بود. زيرا در اعمال حج، انسان براى «عرفات» و «مشعر» و «منى»، «شدّ رحل» كرده و بار سفر مى بندد، هرگاه مسافرت مذهبى جز براى غير اين سه مورد جائز نيست، پس چرا #سفر به اين نقاط سه گانه جائز شده است.
💠ثالثا: مسافرت براى جهاد در راه خدا، و آموزش علم و دانش و صله رحم و زيارت والدين از جمله #مسافرتهائى است كه در آيات و روايات بدانها تصريح گرديده است، آنجا كه مى فرمايد ؛ «(سوره توبه آيه 120) چرا از هر قبيله اى گروهى كوچ نمى كنند كه دين را بياموزند و قبيله خود را پس از بازگشت، بترسانند شايد آنان بترسند. »
🔸#ادامه 👇
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🔸ادامه 👇
👌بنابر اين آنچه مورد نهى است، «شد رحال» به مسجدى غير از مساجد سه گانه است نه شد رحال براى #زيارت، و يا امور معنوى ديگر.
❕در اين جا از تذكر نكته اى ناگزيريم و آن اين است كه اگر پيامبر گرامى مى فرمايد به غير اين سه مسجد بار سفر بسته نمى شود، مقصود اين نيست كه «شد رحال» براى غير آنها #حرام است، بلكه مقصود اين است كه آنهاى ديگر، ارزش اين را ندارند كه انسان براى آنها بار سفر ببندد، و رنج را بر خود هموار سازد و به زيارت آنها برود، زيرا غير اين سه مسجد از نظر فضيلت چندان تفاوت چشم گيرى ندارند، زيرا مساجد جامع جهان يا مساجد محله، و يا مساجد قبيله دنيا، همه از نظر ثواب، ثواب مساوى دارند، ديگر لزومى ندارد، با بودن مسجد جامع در نقطه نزديك، انسان بار سفر براى مسجد #جامع در نقطه دور ببندد. نه اينكه اگر يك چنين كارى انجام داد، كار او حرام و سفر او معصيت است.
🔸گواه اين مطلب اين است كه نويسندگان صحاح و سنن نقل كرده اند كه: پيامبر گرامى و صحابه روزهاى شنبه به مسجد #قبا مى آمدند، و در آنجا نماز مى گزاردند. اين متن صحيح بخارى:
«إنّ النّبىّ كان يأتي مسجد قباء كلّ سبت ماشيا و راكبا و إنّ ابن عمر كان يفعل كذلك»
📚صحيح بخارى 2: 76- صحيح مسلم بشرح النووى ج 9 ص 171- 169 سنن نسائى بشرح سيوطى ج 2 ص 37
👌پيامبر گرامى، در هر شنبه پياده و سواره براى زيارت مسجد قبا مى آمدند و فرزند عمر نيز اين چنين مى كرد.
❕اصولا طى مسافت براى گزاردن نماز براى خدا، در يكى از مساجد الهى بدون كوچكترين شائبه #ريا، چگونه مى تواند حرام و منهى عنه باشد. در صورتى كه نماز گزاردن در مسجد مستحب باشد .
📚آیین وهابیت ، سبحانی ، ص 130
❕مضمون فوق در مورد مساجد در برخی #نقل های شیعه نیز آمده است که پاسخ آن همان است که در بالا گذشت .
👌علی علیه السلام فرمود ؛
« مسافرت تنها به سوى سه مسجد مى توان كرد مسجد الحرام و مسجد پيامبر در مدينه و مسجد #كوفه».
📚بحار الانوار ج 96 ص 240
👌که مفهوم آن این است که سفر و شد رحال برای رفتن به سایر مساجد مستحب نیست اگر چه نماز خواندن در تمام مساجد و برخی از مساجد بالخصوص دارای ثواب زیادی است اما سفر کردن برای نماز خواندن در آن ها جز مساجد مذکور دارای ثواب نیست .
📚وسائل الشیعه ج 5 ص 46 ( بَابُ عَدَمِ اسْتِحْبَابِ السَّفَرِ لِلصَّلَاةِ فِي شَيْءٍ مِنَ الْمَسَاجِدِ إِلَّا الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ وَ مَسْجِدَ الرَّسُولِ ص وَ مَسْجِدَ الْكُوفَة )
❕فلسفه آن هم می تواند این باشد که اين گونه مساجد در واقع يكى از مراكز مهمّ #فرهنگى اسلام است؛ و ساليان طولانى در صدر اسلام و بعد از آن محل درس و بحث بوده، و علماى بزرگى در آنها به تعليم علوم، آموزش و پرورش شاگردان اشتغال داشته اند، هم اكنون نيز در مسجد الحرام و مسجد النّبى در طول سال جلسات درس تشكيل مى شود، و بسيارى از مساجد مهمّ اسلامى در كشورهاى ديگر مانند ايران و سوريه و عراق نيز كانون تعليم و تربيت است، و گاه بزرگترين كلاس هاى درس در آن تشكيل مىشود؛ و شايد تشويق مسلمانان به «شدّ رحال» و حركت از نقاط دور و نزديك به قصد عبادت در اين مساجد به خاطر اين بوده، كه علاوه بر استفاده از معنويّت مسجد، و توجّه به سوابق #تاريخى آن از سرمايه هاى علمى اين مساجد نيز بهره گيرى كنند.
📚پیام قرآن ج 10 ص 274
❕جدای از تمام آنچه گذشت ، گفتنی است که ما برای شد رحال و رجحان سفر کردن برای زیارت #قبور امامان علیهم السلام دلیل خاص داریم چرا که امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« برای زیارت هیچ قبری شد رحال نمی شود و بار سفر بسته نمی شود ، جز برای زیارت قبور ما »
📚عیون الاخبار ج 2 ص 254
👌که مفهوم آن این است که اگر چه زیارت قبور تمام مومنین مستحب است ، اما نفس سفر کردن برای زیارت قبور آن ثواب ندارد ، مگر سفر کردن و شد رحال برای #قبور امامان و انبیاء علیهم السلام .
📚وسائل الشیعه ج 14 ص 561 ( بَابُ عَدَمِ اسْتِحْبَابِ السَّفَرِ إِلَى زِيَارَةِ شَيْءٍ مِنَ الْقُبُورِ غَيْرِ قُبُورِ الْأَنْبِيَاءِ وَ الْأَئِمَّةِ )
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#عذاب_قبر
🤔#پرسش
❔لطف میکنید در مورد عذاب قبر توضیح دهید .در یه مدرسه #سخنرانی کردن که عذاب قبر وجود ندارد پرسش کردن در کدوم آیه به عذاب قبر اصلا اشاره شده ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌مساله فشار و عذاب قبر اگر چه در قرآن بالخصوص مورد اشاره قرار نگرفته است ، اما در سنت قطعی پیامبر گرامی و اهل بیت علیهم السلام مورد تاکید و تبیین قرار گرفته است و همه #فرق اسلامی به آن معتقدند .
❕شیخ صدوق میفرماید ؛
🔸 «عقیده ما در مورد سؤال در قبر این است که آن حق است و هر کس که پاسخ صحیح گوید برای او در قبر، سرور و شادمانی است، و بهشت در سرای دیگر و آن کس که پاسخ صحیح نگوید، در قبر و سپس در عالم آخرت #معذب خواهد شد».
📚اعتقادات الامامیه ص 58
👌شیخ مفید میفرماید ؛ «در اخبار صحیح از پیامبر روایت شده است که فرشتگان به قبور فرود آمده و از آنان درباره دین آنها سؤال میکنند، در برخی از روایات آماده است که دو فرشته که به آنها«نکیر و منکر» میگویند بر میت نازل میشوند و از پروردگار و از پیامبر و امام و دینش سؤال میکنند پس اگر پاسخ درست گوید او را به ملائکه نعمت و #شادمانی تسلیم میکنند و گرنه او را به ملائکه عذاب واگذار میکنند».
📚تصحیح الاعتقاد ص 45
👌محقق طوسی در این باره میگوید ؛ «عذاب در قبر، واقع خواهد شد، زیرا کاری است شدنی و ممکن و دلایل #سمعی در حد تواتر بر آن اقامه شده است».
📚کشف المراد، مقصد ۶، مسأله ۱۴.
🔸احمد بن حنبل در رساله خود که رؤوس عقاید اهل حدیث را در آن نوشته است میگوید ؛ «عذاب قبر حق است و در آن از گناهان بندگان و از پروردگارشان و از بهشت و دوزخ #سؤال میکنند و مسأله دو فرشته به نام«منکر و نکیر» نیز حق است».
📚طبقات الحنابله ص 226
❕امام صادق علیه السلام فرمود:
« فشار قبر برای مومن کفاره #ضایع کردن نعمت ها از ناحیه او است»
📚بحار الانوار ج6 ص221
👌در روایت دیگر امام علی علیه السلام فرمود:
« معیشت تنگ همان است که خداوند #کافران را از عذاب و فشار قبر بر حذر داشته است»
📚بحار الانوار ج6 ص218
❗️پیامبر گرامی در مورد سعد بن معاذ فرمود:
« او گرفتار فشار قبر شد زیرا در خانه با خانواده اش رفتار #خوبی نداشت»
📚بحار الانوار ج6 ص220
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« یکی از خوبان از دنیا رفت . فرشتگان عذاب به سراغ او آمده و خبر از فشار قبر به او دادند زیرا او روزی بدون وضو نماز خوانده و از نصرت ضعیفی خود داری کرده بود»
📚بحار الانوار ج6 ص221
👌حضرت علی فرمود:
« فشار قبر به سبب سخن چینی و #پرهیز نکردن از بول و دوری کردن از همسر است»
📚بحار الانوار ج6 ص222
👌چون بیشتر مومنان اعمال خوب و بد را با هم آمیخته اند و گناهانی در پرونده اعمالشان #ثبت است لذا امام صادق علیه السلام فرمود:
« چه کم کسانی هستند که فشار قبر ندارند»
📚بحار الانوار ج6 ص260
👌البته باید توجه داشت که منظور از فشار و عذاب قبر ، عذاب شدن در عالم برزخ است و منظور از قبر ، #برزخ است نه قبر مادی نیست چنان که علامه مجلسی می نویسد ؛
« مراد به قبر در اکثر اخبار ، چیزی است که روح در آن در عالم #برزخ قرار دارد »
📚بحار الانوار ج 6 ص 271
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#عید_الزهراء_لعن_کردن
🤔#پرسش
❔سوالم این بود که اصلا لعن کردن چه معنایی دارد ❗️در کجا آمده که لعن کردن دیگران کار #خوبی است ❕قرآن که می گوید دیگران را دشنام ندهید ❕❕
💠#پاسخ💠
👌دشنام و ناسزاگويى كه در لغت عرب به آن «سبّ» مى گويند، يكى از محرمات الهى است كه پيامبر گرامى به شدّت از آن نهى كرده است. محدثان اسلامى از هر دو گروه از پيامبر #گرامی نقل مى كنند كه آن حضرت فرمود ؛
«دشنام دادن به مسلمان و ناسزاگويى به وى، فسق و گناه است».
📚صحیح بخاری ج 4 ص 71 _ وسائل الشیعه ج 12 ص 281
❕ابوبصير از امام باقر (عليه السَّلام) نقل مى كند كه فردى از قبيله تميم به حضور پيامبر گرامی رسيد و از آن حضرت موعظه درخواست كرد. از جمله امورى كه پيامبر گرامی به او سفارش كرد، اين بود ؛
«ناسزا نگوييد تا از #دشمنى آنان در امان بمانيد».
📚وسائل الشیعه ج 12 ص 297
👌همچنين امام صادق (عليه السَّلام) مى فرمايد ؛
«دشنام به مؤمن انسان را در آستانه هلاكت قرار مى دهد».
📚الکافی ج 2 ص 359
👌وقتى به اميرمؤمنان (عليه السَّلام) گزارش دادند كه برخى از ياران وى شاميان را ناسزا مى گويند، آنان را فرا خواند و چنين فرمود ؛
«دوست ندارم #دشنام دهنده باشيد، اما اگر كردار آنان را بازگو كنيد و روش آنان را تشريح كنيد، به حقيقت نزديك تر و عذرى رساتر براى شما خواهد بود».
📚نهج البلاغه خطبه 201
👌بنابراين «سب» در اسلام حرام است و لذا هيچ فرد عاقل و دانايى به دشنام پناه نمى برد و از دشنام و ناسزاگويى بهره نمى گيرد؛ و اين كه در بسيارى از گفتارها و نوشته ها آمده است كه #شيعه «يسبّ الصحابة»، نتيجه غفلت از معناى حقيقى سبّ و دشنام است.
❕آنچه موضوع سخن است، مسأله لعن به معنى بيزارى از اعمال زشت يك فرد است، خواه از صحابه باشد يا از تابعان يا از گروه هاى ديگر.
🔸اظهار بيزارى و تنفر از اعمال زشت يك فرد، شاخه اى از امر به معروف و نهى از منكر به شمار مى آيد و از #شئون انسان هاى وارسته است. حتى خداوند متعال نيز در قرآن گروهى را لعن كرده است.
👌 لعن (به معنى اظهار بيزارى و دورى از عملكرد يك انسان) لازمه ايمان به دين و احكام آن است. آنچه مايه اشتباه شده اين است كه: سب و لعن با هم مترادف و به يك معنى هستند در حالى كه دو #مفهوم متغاير دارند، روش خدا و پيامبر او، بر سبّ نكردن بوده است ولى اشخاصى را لعن كرده، يعنى از عملكرد آنها اظهار انزجار و بيزارى نموده اند. اينك سخنان اهل لغت را در تفسير و تبيين معناى لعن از نظر مى گذرانيم ؛
❕ابن منظور مى نويسد: لعنت به معنى بيزارى و طرد است. عرب مى گويد: «لعنَه» به معنى «طردَه» است و در قرآن كريم آمده است: «بَلْ لَعَنَهُمُ اللّهُ بِكُفْرِهِمْ» «خدا آنان را به خاطر #كفرشان از رحمت خويش دور ساخت».
📚لسان العرب ج 13 ماده لعن
👌به خاطر اين تفاوت جوهرى كه بين لعن و سبّ است قرآن گروه هايى را لعن مى كند، ولى سبّ نمى نمايد. اينك به برخى از گروه ها كه در قرآن مورد لعن قرار گرفته اند، اشاره مى كنيم ؛
1. كافران: احزاب/ 64.
2. شيطان: نساء/ 118.
3. يهود: مائده/ 68
4. تهمت زنان به بانوان پاكدامن: نور/ 23.
5. آزار دهندگان پيامبر: احزاب/ 54.
6. منكران حق: بقره/ 159 و....
❕البته اين گروه ها كه مورد لعن خدا قرار گرفته اند، اعم از كافر و مسلمانند. علاوه بر اين كه در قرآن، ظالمان و #مفسدان مورد لعن قرار گرفته اند که جهت آگاهی رجوع شود ؛
📚فرهنگ قرآن ج 25 ص 185 به بعد
🔸#ادامه 👇👇👇
🔸#ادامه
👌پيامبر گرامی طوايفى را به صورت كلى لعن كرده است، مانند: دزد، جوانى كه خود را به شكل زن درآورد و كسى كه حيوانى را به غير نام خدا ذبح كند، و كسى كه والدين خود را دشنام دهد و يا رشوه بگيرد و....
📚فهارس مسند احمد ج 2 ص 56_58
💠 گاهى هم آن حضرت افراد #مشخص و معينى را لعن نموده است ؛
1⃣ احمد در مسند خود مى نويسد ؛
«خدايم به من دستور داد قريش را دو بار لعن كنم، هم #چنان كه به من دستور داد دوبار در حق آنان دعا كنم».
📚مسند احمد ج 4 ص 387
2⃣ شعبى گويد: عبداللّه بن زبير در حالى كه بر كعبه تكيه زده بود، گفت: سوگند به صاحب اين خانه «لَقَدْ لَعَنَ رَسُولُ اللّه فُلاناً وَما وُلِدَ مِنْ صُلْبِهِ».
سوگند به صاحب خانه #پيامبر فلانى و آن كس كه از صلب او درآيد، لعن كرده است».
📚مسند احمد: 4/ 5.
👌در مورد اين كه آن شخص كيست، درحديث مستدرك وارد شده است ؛
«پيامبر #حكم بن عاص و فرزندان او را لعن كرد».
📚مستدرک ج 4 ص 481
👌نتيجه اين كه: هرگز از خدا سب و دشنامى سر نزده و رسول او از اين رفتار ناهنجار پيراسته است، ولى در عين حال همان خداى حكيم و رسول داناى او، از اظهار انزجار از گروه ها يا افراد خوددارى نكرده اند و نمونه هايى ارائه گرديد.
با توجه به اين مقدمه، اكنون درباره بيزارى از صحابه سخن مى گوييم ؛
❕صحابه رسول خدا ، بويژه آنان كه در مكه معظمه تحت فشار بوده و اسلام خود را حفظ كردند و دعوت حق را لبيك گفتند، يا آنان كه پس از هجرت به مدينه با ريختن خون خود، درخت اسلام را در #جنگ هاى بدر و احد و حنين آبيارى كرده اند، يا آنها كه پس از درگذشت پيامبر گرامى خانه و كاشانه خود را ترك گفته و به جهاد پرداخته اند.
❕همه اين گروه ها مورد تكريم و تعظيم مى باشند، زيرا آنان به سان شمع، سوخته و اطراف خود را روشن نموده اند و احدى درباره آنان سخنى ندارد. اصولًا پيامبر گرامى پانزده هزار صحابى شناخته شده و هشتاد و پنج هزار صحابى ناشناخته دارد، چگونه انسان- هر چه هم دور از حقيقت باشد- مى تواند به اين افراد كه شناسايى صحيحى از آنها ندارد،- نعوذ باللّه جسارت كند؟
👌سخن در جاى ديگر است؛ اين كه هرگاه فردى از ياران پيامبر به حكم اين كه معصوم نيست گناهى را مرتكب شد و ملاك لعن در حق او تحقق يافت، ابراز انزجار از اين فرد چه حكمى دارد؟! طبعاً #حكم او با ديگر افراد كه با او همسو هستند، تفاوتى نخواهد داشت.
❕اگر شيعه از گروه بس انگشت شمارى از صحابه پيامبر بيزارى مى جويد، بايد در ملاك آن دقت و تحقيق كرد. آيا به خاطر اين است كه- نعوذ باللّه- آنان از صحابه پيامبر بودند؟ هرگز چنين نيست. مسلمانى كه قلبش براى اسلام مى تپد و روح و جان او از مهر نبوى مالامال است، چگونه مى تواند به چنين كارى دست زند كه نتيجه آن دشمنى با خدا و رسول او است؟
📚راهنمای حقیقت ، سبحانی ، ص 659
❕احتمال دوم اين كه شيعيان به خاطر اين برخى از آنها را لعن مى كنند كه آن فرد از مقام و #موقعيت خود غافل گرديده و با وجود درك مصاحبت پيامبر، بر خلاف دستور او رفتار كرده، به نحوى كه مستحق بيزارى گرديده است، چنان كه قرآن مجيد مى فرمايد: «إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِيناً».
«آنان كه خدا و رسول او را آزار مى دهند، خدا از آنان در دو جهان بيزار بوده و براى آنان عذاب خوار كننده اى آماده ساخته است». ( احزاب 54)
❔حال اگر فردى از صحابه موجبات آزار پيامبر را فراهم ساخت مگر به دخت پیامبر جسارت کرد #محكوم به حكم اين آيه خواهد بود چنان که پیامبر گرامی « فاطمه پاره تن من است، هركس او را به #خشم آورد مرا خشمگين ( و اذیت ) كرده است »
📚صحیح بخاری ج6 ص491
👌از این گذشته ، در روایات فراوانی ، دین مساوی دانسته شده است با دوست داشتن دوستان خدا و دشمنی و بغض داشتن #دشمنان خداوند به گونه ای که اگر کسی به این اصل توجه نداشته باشد دین ندارد ؛
📚بحار الانوار ج 66 ص 237 باب 36
👌لعن دشمنان اهل بیت و هتکان آنها از مصادیق بغض و دشمنی کردن با آنها است چنان که علمای اهل #سنت نقل می کنند که پیامبر گرامی فرمود ؛
« شش دسته اند که من آنها را لعنت می کنم و خداوند و تمام انبیاء نیز آنها را لعنت می کنند که یک دسته از آنها کسانی هستند که هتک حرمت عترت و اهل بیتم را کنند »
📚سنن ترمذی ج 4 ص 207
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 85.mp3
8.3M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه دوازدهم
🔔 @Aminikhaah_Media
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | رهبر انقلاب: گریه در مجالس عزاداری، گریه اراده و عزم است. ۹۸/۱۱/۲۶
💻 @Khamenei_ir
مولودیخوانی_محمود_کریمی_برای_میلاد.mp3
12.99M
🔊 مولودیخوانی محمود کریمی برای میلاد حضرت زهرا(س)
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🚩 ثبت نام اعتکاف در مسجد مقدس جمکران از ۲۷ بهمن ماه آغاز می شود
🔹معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران گفت: ثبتنام متقاضیان برای اعتکاف در این مسجد شریف از ۲۷ بهمن ماه در سایت مرکزی اعتکاف انجام میشود.
🔹 متقاضیان میتوانند برای ثبت نام به پایگاه اطلاع رسانی ستاد مرکزی اعتکاف به نشانی www.etekafqom.com مراجعه کنند.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁