#زنان_عقیم_بدترین_زنان
🤔#پرسش
❔پیامبر اسلام می گوید : بدترین زنان، زنان #نازا هستند.
📗ترجمه فروع کافی
❔آیا یک شخص نازا خودش خواسته که این گونه باشد؟ آیا چنین سخنی عقلانی است ❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که اسلام اهمیت فراوانی برای فرزند آوری و ازدیاد نسل و #تقویت جمعیت مسلمین قائل شده است ، تا جایی که پیامبر گرامی فرمود ؛
« زیاد فرزند بیاورید زیرا من به وسیله فرزندان فراوان شما در روز قیامت به امت های دیگر افتخار می کنم »
📚الکافی ج6 ص2
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« اگر می توانی که ذریه و فرزندانی داشته باشی که به #وسیله آنان زمین از تسبیح پرودگار سنگین تر شود ، چنین بکن »
📚همان مدرک
👌برای تحقق این هدف ، اسلام توصیه می کند که انسان با زنانی ازدواج کند که مشکلی در زمینه به دنیا آوردن فرزند نداشته باشند چنان که پبامبر گرامی فرمود ؛
« با زنان باکره #فرزند_آور ازدواج کنید ...چرا که من به وسیله امت شما بر امت های دیگر ، مباهات می ورزم »
📚وسائل الشیعه ج20 ص54
❕با این وجود ممکن است افرادی تمایل چندانی به فرزند آوری نداشته باشند و با زنانی ازدواج کنند که به اصطلاح #عقیم بودن آنها روشن و قطعی است ، به هیچ عنوان این تمایل و تصمیم اشکالی ندارد .
👌اما این که در برخی روایات ، از زنان عقیم به عنوان #بدترین زنان یاد شده است ؛
📚الکافی ج5 ص325_ 326
❕گذشته از آن که سند #معتبری ندارد و به صورت مرسل نقل شده است ( عن عده ...عن #بعض اصحابه ) ، با اصول مسلم اسلامی نیز منافات دارد و قابل اعتماد نمی باشد ، زیرا تنها ملاک برتری در نزد خداوند ، #تقوا است .
💠#قرآن می فرماید:
« ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید ولی #گرامی ترین شما نزد خداوند با تقوا ترین شما است»
🔶#حجرات 13
🔷پیامبر #گرامی فرمود:
« خدای شما یکی است و پدرتان یکی ، نه عرب بر عجم برتری دارد و نه عجم بر عرب ، نه سیاه پوست بر گندمگون و نه گندمگون بر سیاه پوست مگر به #تقوا»
📚#تفسیر نمونه ج22 ص201
📚#تفسیر قرطبی ج9 ص6162
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#زنان_عورت_هستند
🤔#پرسش
❔آیا این مطلب حقیقت دارد ؛ مولای متقیان امام اول شیعیان:
النساء عی و عوره فاستروا عيهن بالسكوت و استروا عوراتهن بالبيوت.
🔁ترجمه: زنان نفهم و #عورت هستند، نفهمیشان را با سکوت و عورت بودنش را با نگه داشتن آنان در خانه پنهان کنید.
👈الکافی/ ج۵/ص۵۳۵
💠#پاسخ💠
👌روایتی است که از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود ؛
« إِنَّمَا النِّسَاءُ عِيٌّ وَ عَوْرَةٌ فَاسْتُرُوا الْعَوْرَةَ بِالْبُيُوتِ وَ اسْتُرُوا الْعِيَّ بِالسُّكُوتِ »
📚وسائل الشیعه ج20 ص66
👌 واژه ( #عی ) به معنای ناتوان است .
📚معجم الوسیط ، ماده عی
❕واژه #عورت هم به معنای چیزی است که پوشاندن آن لازم است ، به آلت تناسلی هم از آن جهت عورت گفته می شود ، که چون پوشاندن آن لازم است .
📚لغات در تفسیر نمونه ص390
📚لسان العرب ج4 ص617
👌بنابراین معنای #روایت چنین می شود ؛
« زنان موجوداتی لطیف و #ناتوان هستند که استتار و پوشاندن آنها لازم است ، پس پوشاندن آنها را با اختصاص دادن آنها به منزل فراهم کنید و ناتوانی آن ها را با سکوت ( و عدم اجبار آنها به امور دشوار ) بپوشانید »
❕لطافت و #ناتوانی زنان اشاره به این گفتار علی علیه السلام است که فرمود ؛
«و به زن بيش از كارهاى #خودش را وا مگذار، زيرا او همچون شاخه گل است نه قهرمان و مسلط بر امور »
📚نهج البلاغه نامه 31 بخش پایانی
❕این جملات اشاره به اين است که زنان به علت داشتن جنبه هاى عاطفى و لطافت #روحی نمى توانند عهده دار امور خشن شوند و مديريتهاى سخت را بر عهده گيرند، بنابراين آنها در محدوده امور مربوط به خويش بايد فعاليت كنند نه امور مربوط به ديگران مخصوصاً پستهاى حساس و سنگين.
❕علتى را كه امام علی عليه السلام براى اين دستور و دستورات مشابه آن بيان فرموده، علت بسيار حساب شده اى است كه با ساختمان روح و جسم زنان سازگار است، هر چند بعضى از غربزده ها در سخن، حاضر به پذيرش اين معنا نيستند؛ ولى در عمل، سعى دارند آن را پياده كنند. حتى در مغرب زمين كه سالهاى طولانى است شعار مساوات زنان با مردان را مى دهند در عمل طور ديگرى رفتار مى كنند به گونهاى كه كمتر زنى مى تواند به پستهاى حساس دست يابد و نسبت آنها كه توفيق بر اين كار پيدا مى كنند به كسانى كه نمى توانند شايد به پنج درصد هم نرسد.
👌کوتاه سخن اينكه رعايت عدالت در ميان زنان و مردان و رفع تبعيض ناروا گر چه يك واقعيّت است؛ اما نمى توان قوانين را طورى تنظيم كرد كه با واقعيّتهاى عامل تكوين در تضاد باشد و شعارهايى كه اين تضاد را پرورش مى دهد شعارهايى است رياكارانه و #دروغين كه هرگز به واقعيّت نمى رسد.
📚پیام امام امیر المومنین ج9 ص691
❕در مورد اختصاص دادن زنان به منزل هم در گذشته توضیح داده ایم که اسلام #معتقد است ، تا ضرورتی مانند کسب علوم لازم برای زنان و اشتغال به مشاغلی که از غیر بانوان بر نمی آید و ...پیش نیاید بهتر است که بانوان کمتر در اجتماع ظاهر شوند و بیشتر به وظائف خود که تربیت نسلی پاک و مستعد برای اداره جامعه است بپردازند.
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#علی_سوزاندن_انسانها
🤔#پرسش
❔آیا حقیقت دارد که حضرت علی افرادی را با #آتش سوزاند ❕آیا این عمل ، کاری ناپسند تلقی نمی شود ❗️
💠#پاسخ💠
👌در طول تاریخ اسلام و تشیع همواره افرادی بودند که نسبت به شان و جایگاه علی علیه السلام و سایر امامان #غلو کرده و معتقد بودند که امامان علیهم السلام اله و رب هستند ، امامان همواره با این افراد برخورد داشتند تا جایی که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
«جوانان خود را از نزدیک شدن به غلات بر حذر دارید زیرا غلات بدترین مخلوقات هستند.عظمت خداوند را کوچک شمرده و ادعای ربوبیت برای بندگان خدا می کنند و به خدا سوگند غلات از یهود و نصاری و مجوس و مشرکین #بدتر هستند »
📚امالی طوسی ص650
❕این غلات در زمان حضرت علی علیه السلام نیز تحرکات خاص خود را داشتند که از جمله آنها عبد الله بن سبا بوده است .
👌مرحوم کشی از امام #باقر علیه السلام نقل می کند ؛
« عبدالله سبأ ادعای نبوت می کرد و گمان می کرد که امیرالمؤمنین همان خداست ، این خبر به امیرالمؤمنین رسید و حضرت او را خواست و در مورد خبر رسیده از او پرسید و او هم اقرار کرد به ادعای نبوت و الوهیت و گفت: آری، اینچنین در ذهن من القا شده است که تو خدا هستی و من هم پیغمبر خدایم. امیرالمؤمنین به او فرمود: وای بر تو ، شیطان تو را تسخیر کرده است، برگرد و توبه کن ، مادرت به عزایت بنشیند! ولی عبدالله سبأ قبول نکرد، لذا حضرت او را زندانی کرد و سه بار او را توبه داد ولی او توبه نکرد. سپس حضرت او را با #آتش سوزاند.»
📚اختیار معرفه الرجال ج1 ص323
📚وسائل الشیعه ج28 ص336
👌در نقل دیگری امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« گروهی به نزد امیر مومنان آمدند و گفتند سلام بر تو ای پرودگار ما ، امیر مومنان آنها را توبه داد اما آنها توبه نکردند ، علی علیه السلام چاهی حفر کرد ، و در آن ، آتش قرار داد و چاهی دیگر نیز در کنار آن حفر کرد و بین آنها را خالی گذاشت ، زمانی که توبه نکردند ، آنها را در #چاه انداخت و چاه دیگر را نیز بر افروخت تا آنکه مردند »
📚الکافی ج7 ص257
📚التهذیب ج10 ص138
❕این شدت عمل آن هم پس از توبه دادن ، حاکی از عظمت و بزرگی این #انحراف دارد و علی علیه السلام برای ریشه کن کردن این اعتقاد با شدت عمل با صاحبان آن برخورد کرد ، چنان که امام سجاد علیه السلام فرمود ؛
« خدا #لعنت کند کسی را که بر ما دروغ ببندد، من یاد عبدالله بن سبا افتادم، تمام موهای بدنم سیخ شد ، او ادعای بزرگی کرده بود، او را چه شده بود؟ خدا او را لعنت کند. به خدا قسم که علی بنده صالح خدا بود، برادر پیغمبر بود، به هیچ کرامتی از ناحیه خداوند نرسید، مگر با بندگی و اطاعت خداوند و اطاعت از پیامبر، و پیامبر هم به هیچ کرامتی از ناحیه خداوند نرسید، مگر از طریق بندگی و اطاعت خداوند.»
📚رجال کشی، اختیار معرفة الرجال، ج1،ص 324
❕آری آتش زدن افراد بی گناه با دلایل واهی و #باطل امری قبیح نزد همگان محسوب می شود ، اما در جایی که پای حدود الهی در میان است و بحث #انحراف بندگان خداوند مطرح است ، باید با تمام توان حدود الهی را اجرا کرد ، چنان که #خداوند می فرماید ؛
« هرگز در دين خدا (و اجرای حدود ) رافت (و محبت كاذب) شما را نگيرد اگر به خدا و روز جزا ايمان داريد»( نور 2)
👌در روایتی از پیامبر گرامی آمده است که فرمود ؛
« روز قيامت بعضى از زمامداران را كه يك تازيانه از حد الهى كم كرده اند در صحنه محشر مى آورند و به او گفته مى شود چرا چنين كردى؟ مى گويد: براى #رحمت به بندگان تو ، پروردگار به او مى گويدآيا تو نسبت به آنها از من مهربانتر بودى! و دستور داده مىشود او را به آتش بيفكنيد! ديگرى را مىآورند كه يك تازيانه بر حد الهى افزوده، به او گفته مىشود چرا چنين كردى؟ در پاسخ مىگويد: تا بندگانت از معصيت تو خوددارى كنند ، خداوند مىفرمايد: تو از من آگاهتر و حكيمتر بودى؟! سپس دستور داده مىشود او را هم به آتش دوزخ ببرند»
📚تفسیر کبیر ج23 ص148
❕بنابراین در جایی که بحث حدود الهی مطرح است ، باید با شدت عمل و بدون گرفتار شدن در دام #احساسات ، حد الهی را جاری کرد تا گناه وانحراف به تمام جامعه #سرایت نکند ، و به خاطر همین اهمیت موضوع است که در روایات متعددی می خوانیم ؛
« حدّى كه در زمين اجرا شود پر بارتر از #چهل شبانه روز باران است»
📚وسائل الشیعه ج28 ص12
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#دست_داشتن_خدا
🤔#پرسش
❔مگر خداوند #جسم است و دست دارد که خدا در قرآن می گوید انسان را با دو دست خویش خلق کردم یا در آیاتی سخن از دست راست خداوند به میان آمده است ❕آیا این تناقض نقل و عقل نیست ❗️
💠#پاسخ💠
❕روشن است که #قبول جسميّت براى خداوند مساوى با نفى الوهيت و واجب الوجود بودن او است، چرا كه هر جسمى اجزائى دارد، و وجود کل وابسته به جزء است و این مستلزم #نیازمندی خداوند است ، بعلاوه هر جسمى داراى زمان و مكان، و در معرض حوادث و تغيير است، و دائماً رو به فرسودگى و فنا مى رود، و اينها اوصافى است كه هريك از آنها براى نفى الوهيت و واجب الوجوب بودن خداوند كافى است.
👌از اين گذشته اگر او جسم باشد #شبيه و مانند دارد، و مى دانيم در آيات متعدّدى از قرآن هرگونه شبيه و مانند از خدا نفى شده است (لیس کمثله شی ء )
📚پیام قرآن ج4 ص284
❕امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« کسی که عقیده به جسمیت خدا داشت ، پشت سرش نماز نخوانید و به او زکات ندهید »
📚بحار الانوار ج3 ص303
👌خداوند #خطاب به شیطان فرمود ؛
«يا إِبْلِيسُ ما مَنَعَكَ أَنْ تَسْجُدَ لِما خَلَقْتُ بِيَدَيَّ أَسْتَكْبَرْتَ أَمْ كُنْتَ مِنَ الْعالِينَ»
« اى ابليس چه چيز مانع تو از سجده كردن بر مخلوقى كه با دو #دست خود او را آفريدم گرديد؟ آيا تكبر كردى، يا از برترين بودى » ( ص 75)
👌بديهى است تعبير به « #يدى » (دو دست) به معنى دستهاى حسى نيست كه خداوند از هر گونه #جسم و جسمانيت پاك و منزه است، بلكه دست در اينجا كنايه از قدرت است، چرا كه انسان معمولا قدرت خود را با دست اعمال مى كند، لذا در تعبيرات روزمره اين كلمه در معنى قدرت، فراوان به كار مى رود، گفته مى شود فلان كشور در دست فلان گروه است، يا فلان معبد و ساختمان بزرگ به دست فلان كس ساخته شده، گاه گفته مى شود دست من كوتاه است يا دست تو پر است.
👌دست در هيچكدام از اين استعمالات به معنى #عضو مخصوص نيست، بلكه تمام اينها كنايه از قدرت و سلطه است.
❕و از آنجا كه انسان كارهاى مهم را با دو دست انجام مى دهد، و به كار گرفتن دو دست نشانه نهايت توجه و علاقه انسان به چيزى است، ذكر اين تعبير در آيه فوق كنايه از عنايت مخصوص #پروردگار و اعمال قدرت مطلقه اش در آفرينش انسان است.
📚تفسیر نمونه ج19 ص338
👌و نیز می فرماید ؛
« وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ وَ الْأَرْضُ جَمِيعاً قَبْضَتُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَ السَّماواتُ مَطْوِيَّاتٌ بِيَمِينِهِ سُبْحانَهُ وَ تَعالى عَمَّا يُشْرِكُونَ »
« آنها خدا را آن گونه كه شايسته است نشناختند، در حالى كه تمام زمين در روز قيامت در قبضه قدرت او است و آسمانها پيچيده در دست راست او، خداوند منزه و بلند مقام است از شريكهايى كه براى او درست مىكنند.»
🔰زمر 67
👌" قبضة" به معنى چيزى است كه در مشت مى گيرند، و معمولا كنايه از قدرت #مطلقه و سلطه كامل بر چيزى است، همانگونه كه در تعبيرات روزمره مىگوئيم فلان شهر در دست من است و يا فلان ملك در قبضه و مشت من مىباشد.
❕تعبیر فوق اشاره به آن است که كسى كه طومارى را درهم پيچيده و در دست #راست گرفته كاملترين تسلط را بر آن دارد، مخصوصا انتخاب" يمين" (دست راست) به خاطر آن است كه غالب اشخاص كارهاى مهم را با دست راست انجام مى دهند و قوت و قدرت بيشترى در آن احساس مىكنند.
👌همه اين تشبيهات و #تعبيرات كنايه از سلطه مطلقه پروردگار بر عالم هستى در جهان ديگر است، تا همگان بدانند در عالم قيامت نيز كليد نجات و حل مشكلات در كف قدرت خداوند است، تا به بهانه شفاعت و مانند آن به سراغ بتها و معبودهاى ديگر نروند مگر در اين دنيا زمين و آسمان به همين صورت در قبضه قدرت او نيست.
👌بنابراین تعبیر به دست راست اشاره به آن است که انسان كارهايى را كه با دست #راست انجام مى دهد از قدرت بيشترى برخوردار است، و به اين ترتيب« يمين » كنايه از قدرت است
📚تفسیر نمونه ج19 ص530
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#سوره_حمد_سخن_خدا
🤔#پرسش
❔چرا در سوره حمد معنی این سوره طوری است که انگار فردی از زبان خویش با خدا #صحبت میکند در حالی که قران از زبان خداوند است ❗️برخی این طور اشکال می کنند آیا الله خودش را ستایش کرده و گفته ما را به راه راست هدایت کن؟پس نتیجه آن که ﺳﺨﻦ ﺍﻟﻠﻪ ﻧﯿﺴﺖ، بلکه ﺳﺨﻦ ﯾﮏ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﺍﺳﺖ ❕
💠#پاسخ💠
👌 سوره حمد اساسا با سوره هاى ديگر قرآن از نظر لحن و آهنگ فرق روشنى دارد به خاطر اينكه سوره هاى ديگر همه بعنوان سخن خدا است، اما اين سوره از زبان #بندگان است، و به تعبير ديگر در اين سوره خداوند طرز مناجات و سخن گفتن با او را به بندگانش آموخته است.
📚تفسیر نمونه ج1 ص2
❕ از يك نظر اين سوره به دو بخش تقسيم مىشود، بخشى از حمد و ثناى خدا سخن مى گويد و بخشى از #نيازهاى بنده.
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
❕خداوند متعال چنين فرموده: من سوره حمد را ميان خود و بنده ام تقسيم كردم نيمى از آن براى من، و نيمى از آن براى بنده من است، و بنده من حق دارد هر چه را مى خواهد از من بخواهد هنگامى كه بنده مى گويد" بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ" خداوند #بزرگ مى فرمايد بنده ام بنام من آغاز كرد، و بر من است كه كارهاى او را به آخر برسانم و در همه حال او را پر بركت كنم، و هنگامى كه مى گويد" الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ" خداوند بزرگ مىگويد بنده ام مرا حمد و ستايش كرد، و دانست نعمتهايى را كه دارد از ناحيه من است، و بلاها را نيز من از او دور كردم، گواه باشيد كه من نعمتهاى سراى آخرت را بر نعمتهاى دنياى او مى افزايم، و بلاهاى آن جهان را نيز از او دفع مى كنم، همانگونه كه بلاهاى دنيا را دفع كردم و هنگامى كه مىگويد" الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ" خداوند مىگويد: بنده ام #گواهى داد كه من رحمان و رحيمم، گواه باشيد بهره او را از رحمتم فراوان مىكنم، و سهم او را از عطايم افزون مىسازم.
و هنگامى كه مىگويد" مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ" او مىفرمايد: گواه باشيد همانگونه كه او حاكميت و مالكيت روز جزا را از آن من دانست، من در روز حساب، حسابش را آسان مى كنم، حسناتش را مىپذيرم، و از سيئاتش صرف نظر مىكنم.و هنگامى كه مىگويد" إِيَّاكَ نَعْبُدُ" خداوند بزرگ مىگويد بنده ام راست مىگويد، تنها مرا پرستش مىكند، من شما را گواه مىگيرم بر اين عبادت خالص ثوابى به او مىدهم كه همه كسانى كه مخالف اين بودند به حال او غبطه خورند و هنگامى كه مىگويد" إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ" خدا مىگويد: بنده ام از من يارى جسته، و تنها به من پناه آورده گواه باشيد من او را در كارهايش كمك مىكنم، در سختيها به فريادش مىرسم، و در روز #پريشانى دستش را مىگيرم.
و هنگامى كه مىگويد" اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ ..." (تا آخر سوره) خداوند مىگويد اين خواسته بنده ام بر آورده است، و او هر چه مىخواهد از من بخواهد كه من اجابت خواهم كرد آنچه اميد دارد، به او مى بخشم و از آنچه بيم دارد ايمنش مى سازم»
📚عیون الاخبار ص174
👌این روایت #مؤيد گفته قبلى ما است، كه گفتيم: اين سوره كلام خداى سبحان است، اما به نيابت از طرف بنده اش، و زبان حال بنده اش در مقام عبادت، و اظهار عبوديت است، كه چگونه خدا را ثناء گويد، و چگونه اظهار بندگى كند، و بنا بر اين سوره اصلا براى #عبادت درست شده، و در قرآن هيچ سوره اى نظير آن ديده نميشود، که منظور از اين حرف چند نكته است.
1⃣اينكه سوره مورد بحث از اول تا به آخرش كلام خدا است، اما در مقام #نيابت از بنده اش، و اينكه بنده اش وقتى روى دل متوجه بسوى او ميسازد، و خود را در مقام عبوديت قرار ميدهد، چه بگويد.
2⃣ اينكه اين سوره بدو قسمت تقسيم شده، #نصفى از آن براى خدا، و نصفى ديگر براى بنده خدا است.
3⃣ اينكه اين سوره مشتمل بر تمامى معارف قرآنى است، و با همه كوتاهيش بتمامى معارف قرآنى اشعار دارد، چون قرآن كريم با آن وسعت عجيبى كه در معارف اصوليش، و نيز در #فروعات متفرعه بر آن اصول هست، از اخلاقش گرفته تا احكام، و احكامش از عبادات گرفته تا سياسات، و اجتماعيات، و وعدهها، و وعيدها، و داستانها، و عبرتهايش، همه و همه بياناتش به چند اصل بر مىگردد، و از آن چند ريشه جوانه مىزند، اول توحيد، دوم نبوت، و سوم معاد، و فروعات آن، و چهارم هدايت بندگان بسوى آنچه مايه صلاح دنيا و آخرتشان است، و اين سوره با همه اختصار و كوتاهيش، مشتمل بر اين چند اصل ميباشد، و با كوتاهترين لفظ، و روشنترين بيان، به انها اشاره نموده است.
📚ترجمه تفسیر المیزان ج1 ص63
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
335.mp3
1.2M
☀️ #تنفس_صبح
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه 335
🎙 قاری: #منشاوی
🔊 بشنویم🔻
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#اغوای_شیطان_برای_شیعیان
🤔#پرسش
❔یکی از #سخنرانان اخیرا گفته است که در روایات آمده شیطان جز با شیعیان با کس دیگری اصلا کاری ندارد ، پس نتیجه سخن ایشون اینه که سایرین رفته آند دنبال رفاه و آبادانی آزادی و استقلال و ما فقط بدنبال راندن شیطان از #خودمان ❗️آیا چنین مطلبی معقول است ❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که یکی از بزرگترین دشمنان انسان که قسم به #گمراه کردن تمام انسانها خورده است ، ابلیس و شیاطین تحت امر او هستند چنان که قرآن از زبان او نقل می کند که می گفت ؛
« نعمتهاى مادى را در زمين در نظر آنها تزيين مى دهم و همگى را گمراه خواهم ساخت ، مگر بندگان مخلصت را » (حجر 39_40) «گفت به عزتت سوگند همه آنها را #گمراه خواهم كرد ، مگر بندگان خالص تو از ميان آنها» (ص82_83)
❕شیطان گمراهی خود را مختص به افراد خاصی نکرده است ، بلکه طبق دو آیه مذکور ، قسم به گمراه کردن #تمام انسانها خورده است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« برای تمام افراد بشر دو ندا است ، که یک ندا توسط ملک ( و فطرت ) صورت می گیرد که انسان را دعوت به نیکی ها می کند و ندای دیگر ، ندای شیطان است که او را دعوت به #معاصی می کند »
📚الکافی ج2 ص266
👌در روایت دیگر آمده است ؛
« هر فرزندی که برای انسان به دنیا می آید ، در مقابل آن دو فرزند برای شیطان به وجود می آید ،و شیاطین همانند جاری شدن خون در رگ ، به بنی آدم نفوذ دارند »
📚بحار الانوار ج60 ص220
❕روشن می شود که #اغوای شیطان تنها اختصاص به شیعیان ندارد ، اما باید توجه کرد که وسوسه هاى شيطان هرگز اختيار و آزادى اراده را از انسان نمى گيرد بلكه او يك #دعوت كننده بيش نيست، و اين انسانها هستند كه با اراده خودشان دعوت او را مى پذيرند ، قرآن در رابطه با وضعیت روز قیامت می گوید ؛
« شيطان هنگامى كه كار #تمام مى شود مى گويد خداوند به شما وعده حق داد و من هم به شما وعده (باطل) دادم و تخلف كردم، من بر شما تسلطى نداشتم جز اينكه دعوتتان كردم و شما پذيرفتيد، بنا بر اين مرا سرزنش نكنيد، خود را #سرزنش كنيد، نه من فريادرس شما هستم، و نه شما فريادرس من...» ( ابراهیم 23)
❕بنابراین دعوت و القای شیطان #عام است و همه بنی بشر را شامل می شود ، اگر چه شکل و کیفیت این دعوت ، نسبت به افراد مختلف فرق می کند و دیگر آنکه این دعوت از انسان سلب اختیار نمی کند و انسان با اختیار خودش می تواند در برابر شیطان مقاومت کند و #پیشرفت کند ، یا در برابر آن #تسلیم شود و در جا بزند .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#سگ_اهل_بیت
🤔#پرسش
❔واژه سگ تو روایتی از امیرالمومنین اومده که میفرماید در سگ ده صفت هست که شایسته ست #مومن داشته باشه
🔷خصلت های ممتاز و نیکوی سگ!!!
ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﻮﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻣﯿﻔﺮﻣﺎﯾﻨﺪ: ✅ ﺳﮓ ۱۰ ﺻﻔﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺷﺎﯾﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻫﺮ ﻣﺆﻣﻦ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺗﺎ ﺑﻪ ﮐﻤﺎﻝ ﺑﺮﺳﺪ ۱) ﺳﮓ ﺭﺍ ﺩﺭﻣﯿﺎﻥ ﻣﺮﺩﻡ ﻗﺪﺭ ﻭ ﻣﻨﺰﻟﺘﯽ ﻧﯿﺴﺖ ﻭﺍﯾﻦ ﺣﺎﻝ ﻣﺴﮑﯿﻨﺎﻥ ﻭ ﺑﯿﭽﺎﺭﮔﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ۲) ﻣﺎﻝ ﻭﻣﻠﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺳﮓ ﻧﯿﺴﺖ ﻭﺍﯾﻦ ﻫﻤﺎﻥ ﺻﻔﺖ ﻣﺠﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ۳) ﺳﮓ ﻻﻧﻪ ﻭ ﺧﺎﻧﻪ ﯼ ﻣﻌﯿﻨﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﺮﺟﺎ ﮐﻪ ﺑﺮﻭﺩ ﺭﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﺍﯾﻦ ﻋﻼﻣﺖ ﻣﺘﻮﮐﻼﻥ ﺍﺳﺖ. ۴) ﺳﮓ ﺍﻏﻠﺐ ﺍﻭﻗﺎﺕ ﮔﺮﺳﻨﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﯾﻦ ﻋﺎﺩﺕ ﺻﺎﻟﺤﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ۵) ﺳﮓ ﺍﮔﺮﺻﺪ ﺗﺎﺯﯾﺎﻧﻪ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺻﺎﺣﺐ ﺧﻮﺩ ﺑﺨﻮﺭﺩ، ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺭﻫﺎ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺻﻔﺖ ﻣﺮﯾﺪﺍﻥ ﺣﻘﯿﻘﯽ ﺍﺳﺖ. ۶) ﺷﺐ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺑﻪ ﺟﺰ ﺍﻧﺪﮐﯽ ﻧﻤﯽ ﺁﺭﺍﻣﺪ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﻋﺎﺷﻘﺎﻥ ﻭ ﺩﻭﺳﺘﺪﺍﺭﺍﻥ ﺍﺳﺖ. ۷) ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺭﺍﻧﺪﻩ ﺷﻮﺩ ﻭﺳﺘﻢ ﺑﯿﻨﺪ، ﭼﻮﻥ ﺻﺪﺍﯾﺶ ﮐﻨﻨﺪ ﺑﺪﻭﻥ ﺩﻟﮕﯿﺮﯼ ﺑﺎﺯ ﮔﺮﺩﺩ ﻭﺍﯾﻦ ﺻﻔﺖ ﻓﺮﻭﺗﻨﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ۸) ﻫﺮ ﺧﻮﺭﺍﮐﯽ ﮐﻪ ﺻﺎﺣﺒﺶ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺑﺪﻫﺪ ﺭﺍﺿﯽ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺻﻔﺖ ﻭ ﺣﺎﻝ ﻗﺎﻧﻌﺎﻥ ﺍﺳﺖ ۹) ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﻭﻗﺎﺕ ﻟﺐ ﻓﺮﻭ ﺑﺴﺘﻪ ﻭﺧﺎﻣﻮﺵ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﯾﻦ ﻋﻼﻣﺖ ﺧﺎﺋﻔﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ۱۰) ﻭﻗﺘﯽ ﺑﻤﯿﺮﺩ ﻫﯿﭻ ﻣﯿﺮﺍﺛﯽ ﺑﺮ ﺟﺎﯼ ﻧﻤﯽ ﮔﺬﺍﺭﺩ ﻭﺍﯾﻦ ﺣﺎﻝ ﺯﺍﻫﺪﺍﻥ ﺣﻘﯿﻘﯽ ﺍﺳﺖ.📚ﻣﻨﺒﻊ:ﮐﺘﺎﺏ ﻟﺌﺎﻟﯽ ﺍﻻﺧﺒﺎﺭ ﺝ ۵ – ﺹ ۳۸۷- ۳۸۸ﺗﺤﺮﯾﺮ ﺍﻟﻤﻮﺍﻋﻆ ﺍﻟﻌﺪﺩﯾﺔ، ﺹ: ۵
❔ شخصیت عظیمی مثل خواجه نصیر الدین طوسی وصیت کردن اون آیه ی سوره ی کهف که مربوط به #سگشون میشه رو سنگ قبرشون حک بشه واگر واکاوی در مفاتیح الجنان داشته باشیدیک شعری رو شیخ عباس قمی مستحب دونستن که توش از سگ استفاده شده اما شخصیتی مثل آقای ایت الله العظمی وحید خراسانی یا صافی گلپایگانی خودشون رو سگ اهلبیت قلمداد میکنن در اشعارشون ❕
❔با تمام اینها باز هم می گویید گفتن جملات من #سگ حسین یا سگ رقیه هستم بد است ❕
💠#پاسخ💠
1⃣روایت مذکور در مورد خصلت های ده گانه سگ سند معتبری ندارد ، زیرا در کتب متقدم و مورد استناد نیامده و در کتاب مذکور هم به صورت مرسل و بدون سند نقل شده است ، به فرض هم که روایت صحیحی باشد ، نهایتا دلالت بر آن می کند که انسان باید خصلت های خوب را از هر موجودی که باشد ، یاد بگیرد ، نه آنکه در نامگذاری خود را #سگ و مانند آن خطاب کند ، چنان که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« از خروس پنج خصلت را یاد بگیرید ، محافظتش بر اوقات نماز ، غیرت ، شجاعت ، سخاء و زیادی طروقه »
📚وسائل الشیعه ج4 ص110
❔آیا بر اساس این نقل انسان باید بگوید من #خروس هستم زیرا خصلت های نیک او را یاد گرفته ام ❕
2⃣در گذشته مفصلا بیان کرده ایم که آنچه از آیات و روایات وفتاوی برخی فقها به دست می آید ، آن است که تعابیری مانند من سگ حسین و ...هستم به جا نمی باشد و بهتر #پرهیز از آن است .
3⃣اگر علمایی از واژه مذکور در اشعار و تعابیر خود استفاده کرده اند ، معنای #صحیحی مورد نظر آنها بوده است و این با آنچه امروزه مورد سوء استفاده قرار گرفته و افراد در هر مجلس و محفلی خود را سگ معرفی می کنند ، تفاوت #ماهوی دارد .
👌ادامه #پاسخ 👇👇👇
👌ادامه 👇
❕مرجع عالی قدر ، صافی #گلپایگانی می نویسد ؛
« امّا اينكه نوشته شده بعضى خود يا ديگران را سگ امام مى شمارند و شرافت مؤمن به اين است كه آدم حقيقى باشد نه #سگ .
👌جواب اين است كه هيچ كس نمى گويد مؤمن سگ است، و اين عبارات كه من سگ درگاه خدا يا سگ در خانه پيغمبر يا امام هستم، معنايش اين نيست كه من سگ هستم. اين الفاظ معناى لطيف و دل پسندى دارد كه خود به خود در ذهن شنونده وارد مى شود و لذا كسى جز شما به گوينده آن اعتراض نمى كند كه چرا خود را سگ خواندى و چرا دروغ گفتى. غرض اين است كه همانگونه كه سگ در خانه صاحبش را رها نمى كند و اگر او را براند و دور كند به جاى ديگر روى نمى آورد و وفا و #حقشناسى دارد و پاس احترام ولىّ نعمت خود را نگاه مى دارد و از صاحبش و خانه اش دفاع مى كند و عنايت كم و لقمه نان صاحبش را بر سفره هاى چرب ديگران بر مى گزيند، من هم بر سر كوى شما مقيم شده و در خانه شما را رها نمى كنم، و به پاسبانى منزل محبوب و مراد خود افتخار مى كنم.
❕اين تعبير بسيار عرف پسند و شيرين و عاطفى و مهيّج است و در اشعار شعرا و اهل ذوق عرب و #عجم، بسيار است كه در درگاه خدا، يا پيغمبر يا امام، حقيرانه خود را سگ مى شمارند؛ مانند اين اشعار:
❕لقمه نانى به اين سگ كن عطا كم نگردد از عطايت اى خدا
شاها چو تو را سگى ببايد گر من بودم آن سگ تو شايد
هستم سگكى ز حبس جسته بر شاخ گل هوات بسته
از مدح تو با قلاده زر زنجير وفا به حلقم اندر
خود را به قبول رايگانت بستم به طويله سگانت
افكن نظرى بر اين سگ خويش سنگم مزن و مرانم از پيش
من سگ اصحاب كهفم بر در پاكان مقيم نيم نانى مىرسد تا نيم جانى در تن است
👌و اين #ضعيف هم در منظومه مناجات على عليه السلام خطاب به آن حضرت عرض كرده ام:
«بسته سنبل گيسوى توام فخرم اين بس كه سگ كوى توام
❕نابغه علم و ادب و افتخار جامعه شيعه و اسلام، شيخ بهاء الدين عاملى قدس سره براى كسى مثل شاه عباس كبير از بين تمام القاب شاهانه اين لقب را برگزيده و در آغاز كتاب" جامع عباسى" چنين مى فرمايد:
👌 «چون توجّه خاطر ملكوت ناظر اشرف اقدس، كلب آستان على بن ابى طالب عليه السلام شاه عباس الحسينى الموسوى ...»
❕به نظر ما اين جمله «#كلب آستان على بن ابى طالب عليه السلام» براى معرفى شاه عباس كبير از تمام القاب نفرت انگيز و پر از مبالغهاى كه براى شاهان صفوى و سلاطين ديگر گفته شده، دلپذيرتر و ارزندهتر و جذابتر است و لطفى كه در اين جمله به كار رفته در هيچ يك از عناوينى كه در ابتداى كتابها براى پادشاهان نوشته شده، وجود ندارد.
👌هم اكنون از تاريخ وفات عضد الدوله ديلمى قريب يك هزار و بيست سال مى گذرد، و اين افتخار در ضمن مفاخر او در كتابها نوشته مى شود كه در روى سنگ قبر او در نجف اشرف، در جوار مرقد مطهر مولاى متقيان على عليه السلام اين آيه نوشته شده:«وَكَلْبُهُم باسِطٌ ذِراعَيْهِ بِالْوَصِيدِ».
❕❕مع ذلك، ما نمى گوييم گويندگان همه اينگونه الفاظ را در هر مجلس و منبر، يا در هر شعر و قصيده تكرار كنند و از طريق بلاغت و تكلم به #مقتضاى حال بيرون روند.
📚سلسله مباحث امامت و مهدویت ج1 ص412
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#امام_باقر_تیر_اندازی
🤔#پرسش
❔یکی از ملحدین کلیپی برایم فرستاده است که در آن سخنران از قدرت امام باقر در تیر اندازی می گوید ، آنگاه به نحو تمسخر می گوید کارتون ها و فیلمهای هالیودی از روایات ائمه شیعه #کپی برداری شده و برتری تیراندازی امام باقر از رابین هود و زورو ثابت می شود ❗️پاسخ چیست ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که امامان علیهم السلام دارای قدرت خارق العاده و بی نظیری به تعلیم الهی بوده اند ، به گونه ای که آگاه و قادر بر تمام علوم و فنون #دنیوی تلقی می شدند .
❕امام #باقر علیه السلام فرمود:
« اسم اعظم خدا دارای هفتاد و سه حرف است .نزد آصف بن برخیا وصی سلیمان تنها #یک حرف بود که توانست تخت بلقیس را در یک چشم به هم زدن از فاصله دور حاضر کند و نزد ما اهل بیت هفتاد و دو حرف از آن #حروف است ( وقدرت ما بی شک قابل مقایسه با آصف نیست) و یک حرف را خداوند به ما تعلیم نداده است و اختصاص به خودش دارد»
📚بحار الانوار ج27 ص25
❕در مورد تسلط #چشمگیر امام باقر علیه السلام بر تیر اندازی ، در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است ؛
« در سالى از سالها هشام بن عبد الملك به حجّ آمده در آن سال من در خدمت پدرم امام باقر به حجّ رفته بودم ... هشام ما را به مجلس خود طلبيد، چون داخل شديم هشام بر تخت پادشاهى خود نشسته و لشكر خود را مسلّح و مكمّل دو صف در برابر خود بازداشته بود، و آماج خانه (يعنى محلّى كه نشانه تير در آن نصب كرده بودند) در برابر خود ترتيب داده بود و بزرگان قومش در حضور او #تیر می انداختند .
👌چون در خانه او داخل شديم، پدرم پيش مى رفت و من از عقب او مى رفتم، چون به نزديك [او] رسيديم با پدرم گفت كه با بزرگان قوم خود تير بينداز ، پدرم گفت من پير شده ام ...اگر مرا معاف دارى بهتر است.
هشام سوگند ياد كرد كه به حقّ آن خداوندى كه ما را به دين خود و پيغمبر خود عزيز گردانيده تو را معاف نمى گردانم، پس به يكى از مشايخ بنى اميّه اشاره كرد كه كمان و تير خود را به او بده تا بيندازد.
👌پس پدرم كمان را از آن مرد گرفت و يك تير از او بگرفت و در زه كمان گذاشت و به قوّت امامت كشيد و بر ميان نشانه زد، پس تير ديگر بگرفت و بر فاق تير اوّل زد كه آن را تا پيكان به دو نيم كرد و در ميان تير اوّل قرار گرفت، پس تير سيّم را گرفت و بر فاق تير دوّم زد كه آن را نيز به دو نيم كرد و در ميان نشانه محكم شد تا آن كه نه تير چنين پياپى افكند كه هر تير بر فاق تير سابق آمد و آن را به دو #نيم كرد ،و هر تير كه آن حضرت مى افكند بر جگر هشام مى نشست و رنگ شومش متغيّر مى شد. تا آن كه در تير نهم بى تاب شد و گفت #نيك انداختى اى ابو جعفر و تو ماهرترين عرب و عجمى در تيراندازى ... مثل اين كماندارى هرگز نديده بودم، اى ابو جعفر، در اين امر مثل تو کسی هست؟
👌حضرت فرمود ما اهل بيت رسالت علم و كمال و اتمام دين را كه حقّ تعالى در آيه: الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِيناً، به ما عطا كرده است از يكديگر ميراث مى بريم و هرگز زمين خالى نمى باشد از يكى از ما كه در او كامل باشد آنچه ديگران در آن #قاصرند...
📚بحار الانوار ج46 ص306
📚منتهی الامال ج2 ص 1316
❕چنان که گذشت ، این جریان نشان دهنده قدرت و تسلط بی بدیل امام باقر علیه السلام بر علوم و #فنون دنیوی و موافق عقیده شیعه در مورد امامان است و قابل #تشکیک یا تردید نمی باشد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
نظام تقديم 88.mp3
6.9M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه پانزدهم
🔔 @Aminikhaah_Media
#عشق_پیامبر_به_زینب_همسر_زید
🤔#پرسش
❔داستان ازدواج پیامبر با زینب همسر زید چی بوده ❕آیا حقیقت دارد که پیامبر زینب رو در حال #غسل کردن دید و عاشقش شد و کاری کرد تا زید زینب رو طلاق بده و خودش زینب رو بگیرد ❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« (به خاطر بياور) زمانى را كه به آن كس كه خداوند به او نعمت داده بود و تو نيزبه او نعمت داده بودى (به فرزند خوانده ات «زيد») مى گفتى: «همسرت را براى خود نگاه دار و از خدا بپرهيز». و در دل خود چيزى را پنهان مى داشتى كه خداوند آن را آشكار مى كند؛ و از مردم مى ترسيدى در حالى كه خداوند سزاوارتر است كه از او بترسى. هنگامى كه زيد نيازش را از آن زن به سر آورد (و از او جدا شد)، ما او را به همسرى تو درآورديم تا مشكلى براى مؤمنان در ازدواج با همسران پسرخوانده هايشان- هنگامى كه از آنها بى نياز شدند (و آنها را طلاق دادند)- نباشد؛ و فرمان خدا انجام شدنى است (و سنّت غلط تحريم اين زنان بايد شكسته شود)» ( احزاب 37)
❕اين آيه با صراحت مى گويد هنگامى كه اختلاف #ميان زيد و همسرش پيدا شد، پيامبر كراراً او را از طلاق دادن بازداشت، ولى هنگامى كه اين توصيفها مؤثر واقع نشد و او همسرش را طلاق داد، پيامبر او را به همسرى خود درآورد تا از يكسو يك سنت غلط جاهلى را كه مى گفت همسر پسر خوانده انسان همانند همسر پسر واقعى او بر انسان حرام است درهم بشكند، و از سوى ديگر شكست زينب همسر زيد را جبران نمايد؛ زيرا او دخترزاده عبدالمطلب و دختر عمه پيامبر و از يك خانواده بزرگ بود كه به توصيه پيامبر تن به ازدواج زيد كه برده آزاد شده اى بود داده بود، و مسلّماً آن ازدواج براى او گران بود و اين جدائى گرانتر.
👌آنچه در اينجا براى ما #مهم است و بايد به توضيح آن پرداخت دو جمله اى است كه در آيه فوق آمده، وگرنه افسانه هاى خرافى كه اثرى از آن در آيات قرآن وجود ندارد چيزى نيست كه ما بخواهيم مورد بررسى قرار دهيم و از آن دفاع كنيم.
❕در يك جمله مى فرمايد وَ تُخْفى فى نَفْسِكَ مَا اللَّهُ مُبْديهِ «در دل خود چيزى را پنهان مى داشتى كه خدا آن را آشكار مى سازد».
👌و در جمله دوّم مى خوانيم: وَ تَخْشَى الْناسَ وَ اللَّهُ احَقُّ انْ تَخْشهُ»: «از مردم بيم داشتى در حالى كه خداوند سزاوارتر است كه از او بترسى».
آيا اين دو جمله با مقام #عصمت پيامبر منافات ندارد؟
❕جمله اوّل مفهومى ظاهراً سربسته دارد، ولى افسانه پردازان مطالب زيادى به آن بسته اند و خوراك مناسبى به دست دشمنان اسلام داده تا پيامبر را- العياذ باللَّه- متهم كنند كه او نسبت به همسر زيد عشق و علاقه داشت.
👌در حالى كه اين مسأله را خود آيه تكذيب مى كند؛ زيرا مى گويد: «تو بارها به زيد توصيه مى كردى كه همسرت را طلاق مده » توجه داشته باشيد كه جمله «اذْ تَقُولُ» به صورت فعل مضارع است و دليل بر استمرار مى باشد و اگر مسأله آنگونه كه دشمنان پنداشته اند بوده باشد، بايد پيامبر از طرح مسأله طلاق استقبال كند، يا لااقل سكوت اختيار كند؛ نه اينكه به طور مكرر از آن نهى نمايد.
👌در مورد جمله دوم نيز توجه به این نکته لازم است که خداوند به «زيد» كه پسر خوانده پيامبر اسلام بود نعمت ايمان را بخشيده بود، و پیامبر نيز او را مشمول نعمت خود قرار داد و آزادش ساخت و حتى او را همچون فرزند خود پذيرفت، و دختر عمه اش را كه از يك خانواده سرشناس و با شخصيت بود به همسرى او درآورد.
👌پيامبر در ميان دو #جريان قرار گرفته بود از يكسو فكر مى كرد اگر صلح ميان دو همسر حاصل نشود و كارشان به طلاق و جدايى بيانجامد بايد براى جبران شكستى كه دامنگير دختر عمه اش زينب شده كه حتى برده آزاد شده اى او را طلاق داده، وى را به همسرى خود برگزيند، و از سوى ديگر از اين بيم داشت كه مردم مخصوصاً منافقان كه منتظر بهانه بودند اين امر را از دو جهت بر او خرده گيرند:
1⃣ يك سنت ريشه دار جاهلى عرب را درهم مىشكست كه همسر پسر خوانده را همچون همسر فرزند حقيقى مى دانستند و ازدواج با او را همچون ازدواج با عروس خود #حساب مى كردند.
2⃣ازدواج با همسر مطلقه يك برده آزاد شده را دون شأن پيامبر فكر مى كردند و بر او عيب مى شمردند.
👌ولى اراده خداوند بر اين تعلق گرفته بود كه بعد از آن جدايى، اين ازدواج صورت گيرد، و اين #سنت غلط درهم كوبيده شود، و همانگونه كه ذيل آيه مى گويد: «مؤمنان در ازدواج با همسران مطلقه پسر خوانده خود هيچ محذورى نبينند»
❕بنابراين آنچه پيامبر در دل مخفى مى داشت و سرانجام خداوند آن را آشكار ساخت همان ازدواج با همسر زيد بود، در صورتى كه زيد اصرار به طلاق او داشته باشد.
💠ادامه پاسخ 👇
❕ادامه #پاسخ 👇👇👇
👌و چيزى كه پيامبر از آن بيم داشت عكس العملهايى بود كه انتظار مى رفت در مقابل شكستن اين سنت جاهلى و همچنين ازدواج با زنى كه در شأن پيامبر نبود نشان دهند؛ ترس تا زمانى بود كه فرمان قطعى الهى صادر نشده بود؛ ولى هنگامى كه فرمان قطعى صادر شد كه تو وظيفه دارى با آن زن مطلقه ازدواج كنى و هر دو سنت غلط را درهم بشكنى و حتى صيغه اين عقد را خداوند جارى كرد همانگونه كه در متن قرآن آمده است زوَّجْنَاكَها از آن پس پيامبر هيچگونه ترس و ترديدى در اين مسأله به خود راه نداد.
📚پیام قرآن ج7 ص152
❕داستان ازدواج پيامبر اسلام با زينب با تمام صراحتى كه قرآن در اين مساله و هدف اين ازدواج به خرج داده و آن را شكستن يك سنت جاهلى در ارتباط با ازدواج با همسر مطلقه فرزند خوانده معرفى كرده باز مورد بهره بردارى سوء جمعى از #دشمنان اسلام گرديده است، آنها خواسته اند از آن يك داستان عشقى بسازند كه ساحت قدس پيامبر را با آن آلوده كنند و احاديث مشكوك و يا مجعولى را در اين زمينه دستاويز قرار داده اند.
👌از جمله اينكه نوشته اند هنگامى كه پيامبر براى حالپرسى زيد به خانه او آمد همين كه در را گشود #چشمش به جمال زينب افتاد، و گفت:
" سبحان اللَّه خالق النور تبارك اللَّه احسن الخالقين"!:" منزه است خداوندى كه خالق نور است و جاويد و پر بركت است خدايى كه احسن الخالقين مىباشد"! و اين جمله را دليلى بر علاقه پيامبر به زينب گرفته اند.
👌در حالى كه شواهد روشنى قطع نظر از مساله نبوت و عصمت در دست است كه اين #افسانه ها را تكذيب مى كند.
1⃣زينب دختر عمه پيامبر بود و در محيط خانوادگى تقريبا با او بزرگ شده بود، پيامبر شخصا او را براى زيد خواستگارى كرد، و اگر زينب جمال فوق العاده اى داشت و فرضا جمال او جلب توجه حضرت را كرده بود نه جمالش امر مخفى بود و نه ازدواج با او قبل از اين ماجرا مشكلى داشت، بلكه با توجه به اينكه زينب هيچگونه تمايلى براى ازدواج با زيد نشان نمى داد بلكه مخالفت خود را صريحا، بيان كرد، و #كاملا ترجيح مى داد همسر پيامبر شود بطورى كه وقتى پيامبر به خواستگارى او براى زيد رفت خوشحال شد زيرا تصور مى كرد پيامبر او را براى خود خواستگارى مى كند، اما بعدا با نزول آيه قرآن و امر به تسليم در برابر فرمان خدا و پيامبر تن به ازدواج با زيد داد.
❕با اين مقدمات چه جاى اين توهم كه او از چگونگى زينب با خبر نباشد؟
و چه جاى اين توهم كه #تمايل ازدواج با او را داشته باشد و نتواند اقدام كند؟
2⃣ هنگامى كه زيد براى طلاق دادن همسرش زينب به پيامبر مراجعه مى نمايد حضرت بارها او را نصيحت مى كند و مانع اين طلاق مى شود، اين خود شاهد ديگرى بر #نفى آن افسانه ها است.
3⃣ قرآن با صراحت هدف اين ازدواج را بيان كرده تا جايى براى گفتگوهاى ديگر نباشد.
❕آرى اگر پيامبر هرگز زينب را نديده بود و نشناخته بود و هرگز زينب تمايل با ازدواج او نداشت و زيد نيز حاضر به طلاق دادن او نبود (قطع نظر از مسئله نبوت و عصمت) جاى اين گفتگو و #توهمات بود، ولى با توجه به نفى همه اين شرائط، ساختگى بودن اين افسانه ها روشن مى شود.
👌به علاوه تاريخ زندگى پيامبر به هيچ وجه نشان نمى دهد كه او علاقه و تمايل خاصى نسبت به زينب داشت، بلكه همچون ساير همسران بلكه شايد از جهاتى كمتر از بعضى #همسران پيامبر بوده، و اين خود شاهد تاريخى ديگرى بر نفى آن افسانه ها است.
❕ آخرين سخنى كه در اينجا اشاره به آن را لازم مى دانيم اينكه ممكن است كسى بگويد شكستن چنين سنت غلطى لازم بود اما چه ضرورتى داشت كه شخص پيامبر اقدام به سنت شكنى كند، مى توانست مساله را به صورت يك قانون بيان نمايد و ديگران را تشويق به گرفتن همسر مطلقه پسر خوانده خود كند.
👌ولى بايد توجه داشت گاهى يك #سنت جاهلى و غلط مخصوصا مربوط به ازدواج با افرادى كه دون شان انسان از نظر ظاهرى هستند با سخن امكان پذير نيست، و مردم مى گويند اگر اين كار خوب بود چرا خود او انجام نداد،؟ چرا او با همسر برده آزاد شدهاى ازدواج نكرد؟! چرا او با همسر مطلقه فرزندخواندهاش عقد همسرى نبست؟
❕در اينگونه موارد يك نمونه عملى به همه اين چراها پايان مى دهد. و بطور قاطع آن سنت غلط شكسته مى شود. گذشته از اينكه نفس اين عمل يك نوع ايثار و فداكارى بود.
📚تفسیر نمونه ج17 ص325
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#باز_نشر
#حکم_مراسم_چهارشنبه_سوری
🤔#پرسش
❓می خواستم نظر اسلام را در مورد مراسم #چهارشنبه_سوری بدانیم که آیا جایز است یا خیر❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌مراسم چهار شنبه سوری و استفاده از مواد #محترقه به خودی خود حرام نیست مگر آنکه مستلزم امور زیر باشد؛
1⃣ مستلزم اذیت و آزار دیگران باشد .
🔶حضرت علی علیه السلام فرمود:
« جایز نیست مسلمانی مسلمان دیگر را مورد اذیت و آزار قرار دهد و بترساند»
📚عیون الاخبار ج2 ص71
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« خداوند می فرماید هر کس بنده مومن من را مورد اذیت و #آزار و تحقیر قرار دهد به من اعلان جنگ کرده کرده است»
📚الکافی ج2 ص354
🔶امام #صادق علیه السلام فرمود:
« زمانی که قیامت شود منادی ندا می دهد کجایند کسانی که اولیاء الهی و مومنان را اذیت می کردند .گروهی بر می خیزند که گوشت به صورت ندارند .آنان همان کسانی هستند که مومنان را اذیت می کردند»
📚بحار الانوار ج72 ص148
2⃣ مستلزم آسیب رسیدن به خود فرد شود؛
🔷خداوند می فرماید:
« خود را با دست خود به #هلاکت و نابودی نیفکنید»
🔶بقره195
👌در روایات ما به صورت کلی این #قاعده بیان شده است:
« لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام»
📚وسائل الشیعه ج26 ص14
📚الفقیه ج4 ص334
❗️به موجب این قاعده انسان حق وارد رساندن ضرر به خود و دیگران را ندارد.
🔶امام رضا علیه السلام فرمود:
« هر آنچه در آن فساد نهفته شده و مایه ضرر برای #جسم و نفس است حرام شمرده شده است»
📚بحار الانوار ج100 ص51
3⃣مستلزم اسراف و صرف مال در امور پست و #بیهوده که نفعی برای دنیا و آخرت ندارد باشد.
🔶قرآن صراحتا می گوید:
« اسراف نکنید»
🔷انعام 141
❗️ومی فرماید:
« مسرفان #اصحاب دوزخ هستند»
🔶غافر43
❗️ومی فرماید:
« خداوند #مسرفان کذاب را هدایت نمی کند»
🔶غافر28
👌این مضمون در روایات متعددی نیز وارد شده است.
📚بحار الانوار ج72 ص302 باب77
❗️روشن است که سه ملاک مذکور در مراسم چهارشنبه سوری به صورت آشکار وجود دارد .
4⃣ملاک #چهارمی را که برخی علما افزوده اند این است که اگر این مراسم نشانه ای از آتش پرستی و یا دیگر مظاهر شرک باشد انجام آن جزء خرافات بوده و قابل قبول نمی باشد.
🔶محقق ارجمند آیت الله #مکارم شیرازی می نویسد:
« مراسم چهارشنبه سوری که در آن برای آتش احترام قائل می شوند سنتی از آتش پرستان است»
📚قهرمان توحید ، پاورقی، ص84
👌لذا فتوا داده اند:
« چهار شنبه سوری و آتش بازی جزء #خرافات است و باید از آن اجتناب کرد»
📚استفتاءات جدید ج1 ص526
👌ایت الله #صافی نیز چنین می نویسد:
« مراسم چهار شنبه سوری از خرافات مجوس و جاهلیت است که اسلام بر آن خط بطلان کشیده و سنت های الهی را به جای آن ها برقرار فرموده است .انجام این مراسم #وهن به هویت اسلامی است و احیاء آن حرام است»
📚معارف دین ، ج3 ص313
❕شهید مطهری نیز چنین می آورد ؛
«آتش روشن كردن شعار آتش پرستان است. از روى آتش پريدن در چهارشنبه آخر سال در اسلام بوى كفر مى دهد. «سرخى تو از من زردى من از تو» در اسلام شرك و كفر است. اينها شعار گبرها و آتش پرستهاست. اسلام براى مبارزه كردن با اينها آمده. اسلام دين اذان و دين لا اله الّا اللَّه است.»
📚مجموعه آثار ج25 ص387
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#استمناء
🤔#پرسش
❔فردی برایم این اشکال را فرستاده و تقاضای پاسخ را دارد ❕
❔جواز خودارضایی توسط امام صادق با سند معتبر
✍️امام صادق می گوید:کسی که باخودش استمنا می کند،#چیزی بر او نیست(اشکالی ندارد)
📗کتاب کافی ج۵ص۳۲۵
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که استمناء و خود ارضایی از جمله گناهانی است که مورد #غضب خداوند است .
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« کسی که خود ارضایی می کند ، #ملعون است »
📚مستدرک الوسائل ج14 ص355
❕و فرمود ؛
« آگاه باشيد كه مورد لعن خدا، ملائكه و همه مردم خواهد بود كسى كه با دستمالى خود، خويش را #ارضا مى كند و كسى كه با كسى از مردان، لواط مى کند »
📚کنزالعمال ج16 ص99
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« از جمله كسانى كه خدا با آنها در روز قيامت سخن نمى گويد و نظر رحمت به آنها ندارد و عذاب دردناكى، آنها را فرامى گيرد، كسى است كه #خودارضايى مى كند.»
📚وسائل الشیعه ج20 ص353
👌و فرمود ؛
« استمنا، گناه بزرگى است كه خداى متعال در قرآن، از آن نهى كرده است. انجام دهنده اين گناه، همانند كسى است كه با خودش آميزش مى كند. اگر بدانم كسى اين كار را مى كند، هرگز با او #غذا نمى خورم...»
❕از امام سوال شد از نظر شدّت گناه، زنا بزرگتر است يا استمناء؟ كه امام اينگونه پاسخ داد ؛
«اين عمل (استمنا) گناه بزرگى است. بعضى ها مى گويند كه برخى گناهان، از برخى ديگر از گناهان سبكترند، درحالى كه همه گناهان نزد خداوند، بزرگ هستند؛ چراكه معصيت هستند و خداوند، ارتكاب گناه از بندگان خود را دوست ندارد.خداوند، ما را از گناهان نهى كرده؛ چراكه معصيت، عملى شيطانى است و فرموده است: (شيطان را عبادت نكنيد؛ به درستى كه شيطان، #دشمن شماست. پس او را دشمن خود بدانيد، چراكه او پيروان خود را به آتش دعوت مى كند).
📚بحار الانوار ج101 ص30
👌از امام عليه السّلام در مورد آميزش با حيوان و استمنا سوال شد ، ایشان پاسخ دادند ؛
«هرچيزى كه مانند اين دو، باعث #انزال منى مرد مى شود، از مصاديق زنا محسوب مى شود.»
📚الکافی ج5 ص541
❕در نقل دیگری فرمود ؛
« مردی را به نزد امیر مومنان آوردند که با دست خود استمناء کرده بود ، علی علیه السلام ( از باب تعزیر ) بر دست او #شلاق زد و از بیت المال برای او زن گرفت »
📚الکافی ج7 ص265
❕حال آنچه مورد اشکال قرار گرفته است روایت زیر است .
👌در حديثى از امام صادق عليه السّلام از مالش آلت، از سوى خود فرد سؤال شد، امام فرمود: ناكح نفسه لا شىء عليه. « او با خودش #آميزش كرده چیزی بر او نیست »
📚وسائل الشیعه ج20 ص353
❕علامه #مجلسی در توضیح روایت می گوید ؛
« چیزی بر او نیست ، یعنی حدی بر او نیست چرا که خودارضایی #حد مشخصی ندارد ، بلکه صاحب آن تعزیر می شود ، بنابراین جمله مذکور با گناه بودن استمناء و #تعزیر صاحب آن منافاتی ندارد »
📚مراه العقول ج20 ص385
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ترور_در_اسلام
🤔#پرسش
❔وقتی مسلم بن عقیل سفیر امام حسین(ع) در کوفه و در منزل هانی بود خبر رسید که ابن زیاد والی کوفه میخواد به عیادت هانی بیاید (البته برای ریا) و هانی از مسلم خواست که وقتی ابن زیاد آمد او را #بکشد و خلاصه این که مسلم او را نکشت.
❔حالا سوال اینجاست که چرا مسلم عقیل ابن زیاد ملعون رو نکشت این که در جواب گفت به یاد سخنی از مولایم علی افتادم که فرمود :" ایمان مانع کشتن غافل گیرانه است" . این حرف درستی است که دچار چنین اشتباه بزرگی شد؟ آیا در فاسد بودن این ملعون شک داشت؟
درصورتی که اگر ابن زیاد #ملعون زنا زاده را کشته بود دیگر کسی نبود تا در بین مردم فساد و فتنه کند و دیگر امام حسین(ع) در کربلا شهید نمیشد و تا زمانی که خبر مرگ ابن زیاد به یزید ملعون میرسید امام حسین(ع) به کوفه میرسید و کار تمام بود.
❔و اگر این حرف صادق است پس شهید نواب صفوی و یارانش و امثالهم که آدم های فاسد رو به این شیوه (غافل گیرانه و ترور) میکشتند انسانه های بی ایمانی بودند و بردن لفظ شهید برای چنین اشخاصی صحیح نیست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ترور کردن و کشتن غافلگیرانه در اسلام ممنوع و مذموم بوده و اسلام معتقد است که جنگ و نبرد باید به صورت #جوانمردانه صورت گیرد .
❕علی علیه السلام فرمود ؛
« پیامبر نهی کرد که در بلاد مسلمین سم پخش شود ( و آنان به صورت غافلگیرانه کشته شوند )»
📚الکافی ج5 ص28
👌در نقل دیگری امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« رسول خدا هیچ گاه شبانه و به صورت غافلگیرانه به دشمن حمله نبرد »
📚وسائل الشیعه ج15 ص63
👌علی علیه السلام فرمود ؛
« به خدا سوگند ، معاويه، از من سياستمدارتر نيست، امّا او (براى پيش برد اهداف شخصى خود)، نيرنگ مى زند و مرتكب انواع گناه مى شود و اگر از خدعه و نيرنگ بيزار نبودم، من، از #سیاستمدارترين مردم بودم »
📚نهج البلاغه خطبه 200
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« رسول خدا از ترور و کشتن #غافلگیرانه نهی کرد ، اسلام مانع ترور و کشتن غافلگیرانه است »
📚الکافی ج7 ص375
❕ابن ابی الحدید می نویسد ؛
« چون پيامبر خدا رحلت فرمود و على عليه السلام مشغول غسل و كفن و دفن آن حضرت گرديد و با ابوبكر بيعت شد، زبير و ابوسفيان و گروهى از مهاجران، براى مشورت، با عباس و على عليه السلام خلوت كردند و سخنانى تحريك آميز و مهيّج گفتند. عبّاس رضى الله عنه، گفت: صحبتهاى شما را شنيديم. اما نه به دليل در اقليّت بودن از شما كمك مى گيريم و نه از روى بدگمانى نظرات شما را رها مى كنيم. پس، به ما فرصت دهيد كه بينديشيم ... به خدا سوگند اگر نبود كه اسلام كشتن غافلگيرانه را جلو گرفته است، هر آينه صخره ها و تخته #سنگها چنان به هم مى خوردند و متلاشى مى شدند كه صداى برهم خوردن آنها از جايگاه مرتفع شنيده مى شد»
📚شرح نهج البلاغه ج1 ص218
👌در جریان ترور عبیدالله نیز آمده است ؛
« هانى به مسلم گفت من دوست ندارم كه او- ابن زياد- در خانه من كشته شود. وقتى مسلم [از نهانگاه] بيرون آمد، شريك به او گفت: چرا او را نكشتى؟ مسلم گفت: به دو سبب ، اول اين كه هانى خوش نداشت ابن زياد در خانه او كشته شود. دوم حديثى كه مردم از پيامبر صلى الله عليه و آله برايم روايت كرده اند كه فرموده است: #ايمانْ بندِ كشتنِ غافلگيرانه است و مؤمن غفلتاً نمى كشد »
📚بحار الانوار ج44 ص344
❕آری براى يك «سياستمدار الهى» پيروزى بر دشمن در درجه دوم اهميت است و در درجه اوّل حفظ ارزشها مهم است، ارزشهايى كه ماندنى است، و بهترين وسيله تكامل جامعه انسانى و پرورش انسانهاى شايسته و تشكيل «حيات طيبه» است. اختلاف اين دو ديدگاه در سياستهاى الهى و شيطانى سبب مى شود كه گاه افراد ناآگاه به حاميان #سياستهاى الهى خرده بگيرند و اعمال آنها را بر ساده انديشى و عدم آگاهى به فنون سياست حمل كنند، غافل از اين كه آنها در عالم ديگرى سير مى كنند كه اصول و ضوابط حاكم بر آن جز اين روش را اجازه نمى دهد .
👌البته برخی از فقها چنین می آورند که ممنوعیت ترور و کشتن غافلگیرانه یک اصل است ، و ايمان كشتن غافلگيرانه (ترور) را ممنوع كرده است، و به مؤمن اجازه اقدام به چنين كارى نمى دهد،اما هيچ مانعى ندارد كه بعضى از استثناهاى #محدود و #معدود داشته باشد (خصوصا آنجایی که راهی جز ترور و کشتن غافلگیرانه برای دفاع نباشد ).
📚پیام امام امیر المومنین ، مکارم شیرازی ، ج2 ص457 پاورقی
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#خورشید_ماه_شب_روز_در_بهشت
🤔#پرسش
❔آیا در #بهشت هم خورشید و ماه است که به وسیله آن در بهشت هم شب و روز داشته باشیم یا خیر ❗️
💠#پاسخ💠
👌خورشید و ماه و ستارگان در آستانه قیامت در معرض زوال و نابودی و #خاموشی قرار می گیرند ، چنانكه قرآن مى گويد: «در آن هنگام كه طومار خورشيد درهم پيچيده شود و ستارگان تاريك گردد» اذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ وَ اذَا النُّجُومُ انْكَدَرَت »( تکویر 1_2)
❕در سوره قيامت نيز مى خوانيم: «در آن هنگام كه چشمها در شدّت وحشت به گردش درمى آيد، و #ماه بى نور مى گردد، و #خورشيد و ماه يكجا جمع مى شود، و انسان مى گويد راه فرار كجاست» ( قیامت 7_10)
👌و می فرماید ؛
«هنگامى كه ستارگان محو و #تاريك شوند» (مرسلات- 8)
❕بنابراین خورشید و ماه و ستارگان در آستانه قیامت بی فروغ شده و از بین می روند و در بهشت #خبری از آنها نیست ، لذا خداوند می فرماید ؛
« بهشتیان نه خورشید ( و گرمای آزار دهنده آن را ) می بینند و نه سردی هوی را » ( انسان 13)
👌البته خداوند در آیه ای می فرماید ؛
« هر صبح و شام روزى آنها در بهشت #مقرر است » ( مریم 62)
💠در تفسیر علی بن ابراهیم چنین آمده است ؛
« این که خداوند می گوید ، روزی بهشتیان در بهشت ، هر صبح و شام آماده است ، منظور بهشت دنیوی و برزخی قبل #قیامت است ، زیرا خداوند می گوید روزی آنها صبح و شام به آنها می رسد ، در حالی که در آخرت صبح و شامی نمی باشد ( زیرا خورشید و ماه در آنجا نیست ) ، صبح و شام در بهشت برزخی و دنیوی است که ارواح #مومنین پس از مرگ به آنجا منتقل می شوند که خورشید و ماه نیز بر آن پرده می افکند »
📚تفسیر قمی ج2 ص 52
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
امام على عليه السلام:
اگر كار كردن مايه زحمت است، پيوسته بي كار بودن نيز موجب فساد است
إنْ يَكُنِ الشُّغلُ مَجهَدَةً فاتِّصالُ الفَراغِ مَفسَدَةٌ
ميزان الحكمه ج9 ص115
🔴 بمب ساعتی را جدی بگیرید
🔘 بنا به آماری اعلام شده، از حدود ۱۰/۵ میلیون جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله ایرانی، ۳۰ درصد آنان نه در حال تحصیلند، نه مشغول مهارت آموزی و نه در جایی مشغول به کار هستند
➖ نرخ بالای افراد بیکار، علاوه بر افزایش فشار اقتصادی به سرپرست خانوار، زمینه بزهکاری و آسیب های اجتماعی فراوان را با خود دارد
📎 مشکلات اشتغال بر کسی پوشیده نیست ولی متاسفانه بسیاری از جوانان توقعات بسیار بالایی از شغل مورد نظر خود دارند و حاضر نیستند ابتدای کارشان را با حقوق پایین شروع کنند و بسیاری دنبال کار راحت و پشت میز نشینی هستند واز طرفی خانواده های مرفهی هم وجود دارند که به شکل غیر اصولی فرزندان را نازپروده بار می آورند و بدون اصول هر چقدر پول فرزندانشان بخواهند در اختیارشان قرار می دهند و باعث بی کار بار آوردن فرزند می شود و این بی کاری ها آثار سوء فراوانی دارد که زندگی فرد، خانواده و جامعه را تهدید می کند
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
336.mp3
1.49M
☀️ #تنفس_صبح
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه 336
🎙 قاری: #منشاوی
🔊 بشنویم🔻
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁