⭕️ یکی از مبانی مشترک در معنویت های جدید، چاکرا هست.(chakra)
🔻چاکرا، ریشه در آیین های شرقی و از باورهای هندوئیسم است.
🔺اعتقاد هندوها این است که هر کدام از هفت چاکرا، به یکی از خدایان هندوئیسم مرتبط است و از آن ها انرژی مثبت می گیرند.
⚡️ در این میان، برخی بر آن شده اند تا بحث چاکرا را با معارف اسلامی آشتی داده و بدینوسیله درمانگری گرده و مشکلات را حل کنند.
💥 اما سوال مهم و تذکر جّدی به جوانان و نوجوانان عزیزم این است:
1⃣ چه پژوهش علمی و معتبر در دنیا، چاکرا را به رسمیت شناخته و آن را ثابت می کند؟
2⃣ چه آیه و روایتی در منابع دینی ما، از مقوله ی چاکرا سخن به میان آورده است؟
3⃣ کدام عالِم دینی و متفکر اسلامی و در چه منبع معتبری از چاکرا صحبت کرده است؟
⛔️ انتظار می رود، مرزبانان دین و دغدغه مندان فرهنگی، با تقویت مبانی اعتقادی و فکری آحاد جامعه، از سودجی برخی از افراد و افکار التقاطی، جلوگیری کرده و در برابر تهاجمات فرهنگی و آموزه های خطرناک معنویت های نوین، روشنگری کنند.
❌نتیجه اینکه: مفاهیمی چون چاکرا، تناسخ، کندالینی، یوگا، ریشه در هندوئیسم داشته و هیچ دستاورد علمی و عقلی و شرعی، از این مفاهیم پشتیبانی نمی کند و نباید از مدعیان این مفاهیم، در هر لباس و کسوتی تبعیت کرد.
✍ جواد حیدری
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
⭕️ پنل تخصصی بر خط
——
موضوع :
تجارب نزدیک به مرگ؛ ظرفیتها و چالشها
〰️〰️
ارائه دهندگان:
استاد محسن دهقان، استاد جواد حیدری
——
مشاده بر خط:
https://eitaa.com/javadheidari110
——
⏱ زمان :
یک شنبه پنجم فروردین ماه 1403 ش
ساعت: 21 تا 22 : 30
——
حوزه علمیه امام حسین ع سفیران هدایت / مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی نمایندگی اصفهان
📚 تردید در نیت هنگام روزه
💠 سؤال: به جهت عارض شدن ضعف در حال روزه و بدون ضرری بودن ادامه آن، تصمیم گرفتم افطار کنم ولی چیزی نخوردم و بعد از آن روزه را ادامه دادم؛ آیا روزه آن روز را باید قضا کنم؟
✅ جواب: بنابر احتیاط واجب باید روزه آن روز را قضا کنید.
#احکام_روزه #نیت_روزه
#مقام_معظم_رهبری
@pasokhsara
🌙 #احکام_روزه
🔶 احکام خوردن و آشامیدن برای روزه دار :
1️⃣ اگر روزهدار عمداً و آگاهانه چیزی بخورد یا بیاشامد روزهی او باطل میشود .
2️⃣ خوردن و آشامیدن از روی سهو و فراموشی روزه را باطل نمیکند .
3️⃣ احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال [ یعنی به کار بردن ] آمپولهای تقویتی و آمپولهایی که به رگ تزریق میشود و همچنین انواع سِرُمها خودداری کند ولی تزریق آمپول غیر تقویتی در عضله مانند آنتیبیوتیک یا مُسکّن یا آمپول بیحسّی و نیز دارویی که روی زخمها و جراحتها گذاشته میشود ، اشکال ندارد .
4️⃣ اگر موقعی که مشغول خوردن غذا است بفهمد صبح شده ، باید لقمه را از دهان بیرون بیاورد ، و اگر عمداً آن را فرو ببرد روزهاش باطل است .
5️⃣ فرو بردن اخلاط سر و سینه تا به فضای دهان نرسیده روزه را باطل نمیکند ، امّا اگر داخل فضای دهان شود احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد .
6️⃣ خوردن قُرص و مانند آن در صورتی که برای درمان بیماری ضرورت داشته باشد ، اشکال ندارد ولی روزه باطل میشود و باید قضای آن را بگیرد .
📚 منبع : رسالهی آموزشی رهبری ، احکام عبادات ، صفحات ۲۸۱ و ۲۸۲
#احکام
#روزه
@pasokhsara
2_1152921504615511052.mp3
1.8M
✍ پاسخ به شبهه:
⁉ سختی روزه داری یا شلاق روزه خواری😡
❌چرا روزه خوار شلاق می خورد❓
#شبهات_رمضان
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@javadheidari110
اما بالاترین و عالیترین مرتبهٔ یقین حق الیقین است. بدین معنا که انسان بهواسطهٔ تقویت ایمان به حقایق مخفی و نادیدنی عالم دست پیدا میکند. گویی وجود او با حقایق اتحاد مییابد و یکی میشود. بنابراین هرچقدر ایمان خود را تقویت نماییم یقین ما به این مرحله نزدیکتر خواهد شد.
در روایت آمده است:
«رسول خدا (صلیالله علیه واله) با حارثة بن مالک بن نعمان انصاری روبرو شد، و به او فرمود: ای حارثة! در چه حالی هستی؟ گفت: ای رسول خدا! مؤمن حقیقیام که بهیقین رسیدهام. رسول خدا (صلیالله علیه واله) فرمود: هر چیزی را حقیقتی است، حقیقت گفتار تو چیست؟ گفت: ای رسول خدا! به دنیا بیرغبت شدهام، شب را (برای عبادت) بیدارم و روزهای گرم را (در اثر روزه) تشنگی میکشم و گویا عرش پروردگارم را مینگرم که برای حساب گسترده گشته و گویا اهل بهشت را میبینم که در میان بهشت یکدیگر را ملاقات میکنند و گویا ناله اهل دوزخ را در میان دوزخ میشنوم. رسول خدا (صلیالله علیه واله) فرمود: حارثه، بندهای است که خدا دلش را نورانی کرده است. سپس به حارثه فرمود: بصیرت یافتی، ثابت باش. حارثه عرض کرد: ای رسول خدا! از خدا بخواه که شهادت در رکابت را به من روزی کند، پیامبر (صلیالله علیه واله) فرمود: خدایا! به حارثه شهادت را روزی کن. چند روزی بیش نگذشت که رسول خدا لشکری برای جنگ فرستاد و حارثه هم به میدان جنگ رفت و پس از کشتن تعدادی از افراد دشمن، شهید شد».
ادامه دارد...
#کارشناس_اخلاق
#یقین
@pasokhsara
✍چگونه میتوانیم دیگران را تغبیر دهیم
ما فقط قادر هستیم که خودمان را تغییر دهیم. مردم همانی هستند که خود میخواهند باشند، دنیا هم همانی هست که قوانین جاری اش حکم میکند که باشد. هیچ چیزی با اجبار ما تغییر نمیکند. زمانی که ما تغییر میکنیم، به تدریج میبینیم که خیلی مسائل اطراف مان نیز شروع به تغییر میکنند. روابط ما عوض میشود، انسانهای اطراف ما تغییر میکنند، شرایط و اتفاقات زندگی ما عوض میشود و... بنابراین، اگر به دنبال راه حلی برای تغییر دیگران هستید بدانید که خود را برای ناکامی و رنجشی بزرگ آماده میکنید. هیچ راهی برای تغییر دیگران وجود ندارد، تنها راه این است که خود شما تغییر کنید تا دیگران نیز تحت تاثیر تغییر شما میل به تغییر را پیدا کنند. اما همیشه افرادی هستند که نمیخواهند تغییر کنند و شما کاری نمیتوانید انجام دهید جز اینکه یا آنها را بپذیرید یا از آنها فاصله بگیرید. در جنگ با مردم، ما مغلوب هستیم و آنکه در نهایت باید تغییر کند، خود ما هستیم! بنابراین، در جواب این سوال که «چگونه میتوانیم دیگران را تغییر دهیم؟» باید بگوییم که: ما هرگز نمیتوانیم دیگران را تغییر دهیم مگر اینکه آنها خودشان بخواهند که تغییر کنند. ما فقط قادر هستیم که خود را تغییر دهیم. (برگرفته از پایگاه اینترنتی روزنامه دنیای اقتصاد)
#کارشناس_مشاوره
#خودشناسی
#تغییر
@pasokhsara
🌙 استفاده از قرص زیر زبانی هنگام روزه
🔷 س ۸۵۳۷: استفاده از قرص زیرزبانی (دارویی)، در چه صورتی روزه را باطل نمی کند؟
✅ ج: اگر چیزی از قرص زیر زبانی بلعیده نشده و در صورت آغشته شدن با آب دهان، بیرون ریخته شود، استفاده از آن مانعی ندارد و ضرری به صحت روزه وارد نمی کند.
#احکام_روزه #قرص_زیر_زبانی
@pasokhsara
📚 مسافرت به خارج از شهر در ایام نوروز
💠 سؤال: قصد داریم که ایام نوروز به همراه خانواده برای تفریح به خارج از شهر برویم، با توجه به تداخل ایام نوروز با ماه رمضان، آیا روزه ما باطل می شود؟
✅ جواب: اگر سفر شما کمتر از مسافت شرعی* باشد، روزه صحیح بوده و باید آن را ادامه بدهید ولی اگر قصد دارید بیشتر از مسافت شرعی از شهر خارج شوید، می توانید به گونه ای برنامه ریزی کنید که هنگام اذان ظهر در وطن باشید که در این صورت اگر کارهایی که روزه را باطل می کند انجام نداده باشید، روزه شما صحیح است.
------------------------
* مسافت شرعی یعنی چهل و یک کیلومتر، هر چند به صورت رفت و برگشت، آن هم اگر مسیر رفت آن از 5 .20 (بیست و نیم) کیلومتر کمتر نباشد.
#احکام_روزه #روزه_در_سفر
@pasokhsara