☑️☑️ پاپ کره ای/ خطر بسترسازی جهت آشوب
🔻 کیپاپ ها( پاپ کره جنوبی) از گروههای نوپدیدی هستند که در بستر موج کرهای ایجاد شدهاند اما بهنظر قدرت نرم و فراگیر موج کرهای، از برخی شبه معنویتها و عرفان های کاذب فعال در ایران پیشی گرفته است.
➕ طرفداران کیپاپ در فضای مجازی به شدت فعال هستند و اگر روزی بنا به اتفاقی تجمعی در فضای واقعی داشته باشند، چالشهای متعدد فرهنگی، اجتماعی و امنیتی ایجاد خواهند کرد. عموماً فنها (طرفداران) نوجوان هستند و فضای هیجانی و احساسی بر آنان غلبه دارد و همین موضوع بر چالشهای ذکر شده میافزاید.
⚠️ در ماه جاری خبری در محافل فرهنگی منتشر شد مبنی بر اینکه در مجموعه عباس آباد تهران و درست در مقابل باغ موزه ملی دفاع مقدس، محفل یادبودی برای خواننده تازه درگذشته کرهای برگزار شد. در این مراسم، دختران با لباس سیاه و ... در حال گریه و زاری برای مرگ این خواننده درجه چندم کرهجنوبی بودند که اتفاقاً خودکشی کرده است. در شهر رشت هم مراسمی توسط نوجوانان دهه هشتادی و نودیها برگزار شد. در برخی شهرهای دیگر هم خبر برگزاری این مراسم منتشر شد.
➕ در فضای مجازی هم بسیاری از فنها همین رویه را داشتند. نکته جالب توجه این بود که فنهای گروههای مختلف کیپاپ معمولاً با سایر فنها تعامل خوبی ندارند ولی در این حادثه یک همبستگی بین آنها ایجاد شد و بدون توجه به اینکه فن(طرفدار افراطی) کدام گروه باشند با یکدیگر مراسم برگزار نمودند.
📌 علاقه طرفدارن کیپاپ به خوانندگان کیپاپ، باعث میشود قوای شناختی و تعقل، تحت تاثیر قرار گیرد. توجه افراطی روی این خوانندگان به الگوگیری سبک زندگی غیراخلاقی و نامتعارف میانجامد. بهتر است بدانید که این آیدولها(خوانندگان و اعضای اصلی گروه) همچون عروسکهای دستساز هستند و برای اینکه ظاهر جذابی پیدا کنند، عملهای زیبایی متعددی با هزینه بسیار بالایی بر روی آنها انجام شده است تا از طریق ظاهر پرستی به جذب مخاطب بپردازند.
▫️ با توجه به اینکه این آیدولها از لحاظ سیاسی تابع نظام سرمایهداری غرب هستند و در مسائل فرهنگی و اجتماعی و... مروّج فرهنگ منحط غربی میباشند، احتمال اینکه از ظرفیت فنها برای اعتراضات استفاده شود بسیار زیاد است.
▫️ فنها قبلاً با تعاملات در فضای مجازی توانستهاند یک کار تشکیلاتی و منظم انجام دهند، مثلاً در فراخوانی که در خبرگزاری فارس با عنوان «درخواست اجازه برای اجرای کنسرت بیتیاس در ایران» داشتند تا تاریخ 29 اردیبهشت 1402 تعداد 56565 نفر شرکت و از این پویش حمایت کردند. شروع این پویش اول اردیبهشت بود، یعنی در عرض کمتر از یک ماه این جمعیت وارد پویش و از آن حمایت کردند. لازم بهذکر است فنها هم قبلاً پویشهایی در این رابطه داشتهاند؛ همچنین اگر یک صفحه در فضای مجازی علیه این موج کرهای محتوا تولید کند، سعی میکنند به صورت هماهنگ با گزارشدهی باعث مسدود شدن فعالیت آن شوند.
⛔️ رویدادهایی مانند این نشان از نفوذ قابل توجه فرهنگ کشور کره و کِی پاپ (پاپ کُرهای) در میان نوجوانان و جوانان سرزمینمان دارد که در سایه غفلت مسئولین و با استفاده از اینستاگرام در حال جولان دادن در پوست زیرین فرهنگ کشور است.
⚠️ فضای مجازی یک بستر برای آمادگی و تمرین میباشد که اذهان را برای فعالیت در دنیای حقیقی آماده میکند. تسخیر ذهن نوجوانان یعنی همین؛ این یک جنگ شناختی است که بسیاری از فرزندان ما در این جنگ آسیب دیدهاند و اگر به فکر چاره نباشیم، در آینده نهچندان دور با یک بحران مواجه خواهیم شد.
#کارشناس_کلام
#نفوذ_فرهنگی
@pasokhsara
پرسش:
بهعنوان یک جوان اگر بخواهم تهذیب نفس را شروع کنم چهکاری باید انجام بدهم؟
پاسخ:
هدف از تزکیه نفس، پاک کردن نفس از آلودگیهای اخلاقی بهمنظور گام برداشتن در جهت کسب فضائل اخلاقی است که درنهایت موجب کمال و سعادت واقعی در دنیا و آخرت برای انسان میشود.
در این مسیر لازم است برای خود یک برنامه اخلاقی داشته باشید و متناسب با برنامه پیش بروید. برای به دست آوردن چنین برنامهای شما باید ضعفها و ایرادها و نقاط منفی رفتاری و اخلاقی خود را شناخته و بعد از شناخت، درصدد ترک آنها برآیید.
یکی از مراحل مهم در برنامه تهذیب نفس مشارطه است؛ شما میتوانید هرروز موقع نماز صبح با خود شرط کنید که امروز گناه نمیکنم و قصد و نیتتان نیز پایبند بودن به شرطتان باشد.
در مرحله بعدی نوبت به مراقبه میرسد بدین معنا که در تمام طول روز حواستان باشد که گناه نکنید و از خود مراقبت نمایید. ویژگیها و ضعفهایی که قبلاً مورد شناسایی قراردادید را موردتوجه قرار داده و حواستان جمع باشد که هرگز به آنها رجوع نداشته باشید. در مرحله مراقبه انسان مدام با وسوسه نفس اماره و شیطان روبروست اما باید تلاش کند و سر قولش بماند.
مرحله بعدی محاسبه است بدین معنا که در انتهای شب نسبت به عملکرد روزانه خود بازبینی داشته باشید و ببینید چقدر به برنامه عمل نموده و چه میزان تخطی کردهاید؛ در این حالت چنانچه گناهی را مرتکب شدهاید باید توبه نموده و درصدد جبران برآیید؛ در این شرایط حتی میتوانید برای خود جریمه اخلاقی در نظر بگیرید مثلاً اگر یک دروغ گفتید یک روز بهجای آن روزه مستحبی بگیرید یا مبلغی را بهعنوان صدقه پرداخت کنید و به همین ترتیب...
اگر مدتی بدون اغماض بدین برنامه ادامه دهید میتوانید راههای نفوذ شیطان را مسدود سازید و نفس امّاره را کاملاً مهار کنید؛ اما مشروط به اینکه قاطعانه تصمیم بگیرید و بدون کوچکترین ارفاق، نفس سرکش را مورد مؤاخذه قرار دهید.
#کارشناس_اخلاق
#تهذیب
@pasokhsara ..
✍وسواس فکرى:
وسواس هایى که تمام فکر و اندیشه افراد را تحت تاثیر قرار داده و احاطهشان مى کند معمولا بصورت هاى زیر است:
اندیشه درباره بدن
بدین گونه که بخشى مهم از اشتغالات ذهنى و فکرى بیمار متوجه بدن اوست. او دائما به پزشک مراجعه مىکند و در صدد بهدست آوردن دارویى جدید براى سلامت بدن است.
رفتار حال یا گذشته
مثلا در این رابطه مى اندیشد که چرا در گذشته چنین و چنان کرده؟ آیا حق داشته است فلان کار را انجام دهد یا نه؟ و یا آیا امروز که مرتکب فلان عملى مىشود آیا درست مىاندیشد یا نه؟ تصمیمات او رواست است یا ناروا؟
در رابطه با اعتقادات
زمانى فکر وسواسى زمینه را براى تضادها و مغایرت هاى اعتقادى فراهم مىسازد. مسایلى در زمینه حیات و ممات، خیر و شر، وجود خدا و پذیرش یا طرد مذهب ذهن او را به خود مشغول مى دارد.
#کارشناس_مشاوره
#وسواس_فکری
@pasokhsara
✍افسردگی در نوجوانان
با توجوه به تحقیق ها و پژوهش هایی که در این زمینه وجود دارد افسردگی در نوجوانان علت خاصی ندارد و معمولا در سنین نوجوانی نمایان می شود. عوامل بیولوژیکی، زیست محیطی،استعداد ژنتیکی و روانی از جمله مهم ترین عوامل در بروز افسردگی در نوجوانان می باشد.اما در همین حال عوامل محیطی، طلاق، از دست دادن، درگیری و دعوای خانوادگی و عدم حمایت عاطفی می تواند سبب بروز افسردگی شود.
ژنتیک
یکی از عوامل مهم در به وجود آمدن افسردگی بیماری های ژنتیکی می باشد. همچنین داشتن سابقه خانوادگی در این بیماری می تواند از دلایل افسردگی در نوجوانان باشد.
بی توجهی
از مهم ترین نیاز های اصلی در نوجوانان در این سن جذب محبت و توجه از سوی اطرافیان می باشد.
آسیب های کودکی
نوجوان ممکن است که در زمان کودکی یک واقعه ناگواررا تجربه کرده
باشداین مسائل ممکن است که در دروان نوجوانی یاد آوری شود و سبب بروز افسردگی در فرد شود.
هورمون ها
برخی از مشکلات هورمونی مانند کم کاری تیروئید روی عملکرد هورمون ها تاثیر می گذاد
یکی از موارد مهمی که وجود دارد این است که کنجکاوی نوجوانان می تواند سبب گرایش آنها به مواد مخدر شود و مصرف این مواد هم می تواند روی هورمون ها تاثیر بگذارد و در نهایت موجب بروز افسردگی در نوجوانان شود.
#کارشناس_مشاوره
#افسردگی_نوجوانان
@pasokhsara
خانواده ( همسر، پدر، مادر، فرزندان، خواهر و برادر) در نگاه اسلام اصالت دارد. اصیل است و عزیز.
خانواده را دریابید حتی اگر از آنها رنجیدهاید.
به آغوش خانواده باز گردید حتی اگر کسی به استقبالتان نیاید.
اخم خانواده به هزار لبخند غریبه میارزد.
آنجا امنترین نقطهی جهان است.
#کارشناس_اخلاق
#خانواده
@pasokhsara
#یک_دقيقه_مطالعه
می گفت سوار يک تاكسى شدم ، صد متر جلو تر يک خانم با آرایشی غلیظ كنار خيابان برای ماشین ايستاده بود #راننده بوق زد و خانم رو سوار كرد
چند ثانيه گذشت راننده ی تاكسى به خانـم گفت چقدر رنگِ رُژتون قشنگه، لباتون رو برجسته كرده. مسافر سايه بون جلو صندلى روداد پايين ولباشو داخل آينه نگاه کرد
خانم مسافر گفت واقعاً؟؟ راننده هم خنديد و دست چپِ خانم مسـافر رو گرفت و نگاه كرد. راننده گفت با رنگِ لاكتون #سِت كردين ها؟ واقعاً كه با سليقه هستید ، تبريك ميگم
خانم مسافر گفت ممنونم ، چه دقتى دارین شما ، معلومه آدمِ خوش ذوقى هستين. تلفنِ همراه من زنگ خورد و اون دو نفر هـم گرمِ حرف زدن بودند
موقع پياده شدن راننده كارت رو داد بهخانم مسافر وگفت هرجا خواستى برى، اگه #ماشين خواستى زنگ بزن به خودم . مسافر هم كارت راننده رو گرفت و رفت
این طور تعريف نكردم كه بخوام بگم خانم مسافر مشكل اخلاقى داشت يا راننده ی تاكسى. تـوی اين یک دقيقه #مطالعه ، ممکنه کمتـر کسی از ما به ذهنش رسيده باشه كه راننده تاكسى هـم يك خانم بوده . ماها با تصوراتی كه توی ذهنِ خودمونِ داریم قضاوت می كنيم.
#قضاوت_نکنیم
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
پرســـ❓ــش
⁉️چرا در اسلام زن برای خروج از منزل باید از همسرش اجازه بگیرد؟
هر چند بسیاری از علت و حکمت های احکام الهی برای ما روشن نیست ولی در رابطه با سوال مذکور نکاتی تقدیم حضورتان میگردد:
1⃣ هر مجموعهای نیازمند به یک مدیر و رهبر است تا آن مجموعه را اداره کند؛ به همین دلیل نیازمند آن است که برای این مجموعه قوانینی وضع شود و اسلام برای مجموعه کوچک خانواده به صورت معمول مرد را با توجه به این که اکثر مسئولیتهای ادارهی خانه به دوش اوست او را به عنوان مدیر خانه قرار داده است و این یک امتیاز نیست بلکه یک بار مسئولیت سنگین برای اداره خانه و خانواده است.
به همین جهت یکی از قوانین خانه این است که زن با هماهنگی همسرش از خانه خارج شود تا به نظم و ادارهی خانه لطمهای وارد نشود.
2⃣ یکی دیگر از حقوق مرد؛ حق جنسی است که بر عهدهی زن میباشد که در این نیاز متقابل؛ زن باید درخواست همسرش را تامین کند و به این جهت که گاهی خروج از منزل به این نیاز لطمه وارد می کند، اجازه برای ترک منزل لازم و ضروری است.
3⃣ باید به این نکته توجه داشت که این گونه قوانین در حد یک اصل قانونی است برای زمانی که اختلافی پیش آمد برای حل اختلاف، مبنا و قانونی باشد اما ما در عرف جامعه نداریم که زن برای هر خروجی از منزل بخواهد اجازهای از همسرش بگیرد بلکه بصورت توافقی خیلی از این مسائل بین زوجین حل شده است و کسی به این نکات توجهای ندارد و در خانه اصول اخلاق باید حاکم باشد و نه اصول فقه
♻️نتیجه اینکه
این حکم فقهی، برای همیشه نیست بلکه استثناهایی نیز دارد که زن میتواند بدون اجازهی همسرش از خانه خارج شود بطور مثال اگر زن هنگام عقد شرط کند که بتواند بدون اجازه از خانه خارج شود این قانون اجازه گرفتن لازم الاجرا نخواهد بود.
#کارشناس_کلام
#شبهات_زنان
#اجازهی_خروج_از_منزل
@pasokhsara
✍اختلال سلوک نوجوانان
اختلال سلوک به گروهی از مشکلات رفتاری و عاطفی گفته میشود که معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی شروع میشود. کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال با رعایت قوانین و رفتار اجتماعی مورد قبول جامعه مشکل دارند. آنها ممکن است رفتارهای تهاجمی، مخرب و فریبکارانهای از خود بروز دهند که میتواند حقوق دیگران را پایمال کند. بزرگسالان و سایر کودکان این افراد را بی تربیت یا بزهکار تلقی میکنند نه به عنوان یک بیمار روانی.
اگر فرزند شما دارای اختلال رفتاری است، ممکن است جسور و با اعتماد به نفس به نظر برسد. اما در واقعیت، کودکانی که اختلال رفتاری دارند اغلب احساس ناامنی و ترس میکنند و به طور نادرست معتقدند که از طرف مردم درخطر هستند و هر عاملی را تهدیدکننده تلقی میکنند.
درصورت مشاهده تکرار همه یا بعضی از این نشانه ها حتما به روانشناس مراجعه نمایید.
نشانه های اختلال سلوک:
1_ پرخاشگری نسبت به افراد یا حیوانات
2_ تخریب اموال
3_ فریبکاری یا سرقت
4_ نقض جدی مقررات
#کارشناس_مشاوره
#اختلال_سلوک_نوجوانان
@pasokhsara
پرسش
خیلی از مواقع به هنگام ناراحتی از دیگران بدیهای آنها را برای خودم بازگو میکنم. یعنی با خودم حرف میزنم و بدیهایشان را بیان میکنم آیا این بدگویی هم غیبت محسوب میشود؟
پاسخ
حرفهایی که ما در رابطه با دیگران میزنیم اگر سه ویژگی داشته باشد غیبت محسوب میشود:
اول اینکه در غیاب شخص و درواقع پشت سر او حرفی را بزنیم پس چنانچه شخص، در جمع حضورداشته باشد و حرفی را مقابلش بزنیم غیبت محسوب نمیشود.
دوم اینکه عیوب یا نواقصی که در شخص وجود دارد (چه در جسم و چه در اخلاق و رفتار) را برای دیگران بیان کنیم بنابراین غیبت نوعی بدگویی در رابطه با دیگران بهحساب میآید. افراد ممکن است بدیها و عیوبی داشته باشند که ما از آنها باخبریم اما اشخاص دیگر بیخبر، وقتی ما این عیوب را پشت سر شخص بیان کنیم مرتکب غیبت شدهایم.
سومین ویژگی این است که اگر غیبت شونده صحبتهایی که ما پشت سر او گفتهایم را بشنود ناراحت میشود.
پس چنانچه کلام و گفتار شما این ویژگیها را داشته باشد غیبت محسوب میشود و در غیر این صورت غیبت نیست.
حرف زدن در رابطه با دیگران در خلوت و تنهایی چون مصداق بیان عیوب مقابل دیگران نیست و انسان بدون حضور دیگران مطلبی را در مورد شخصی بیان میکند غیبت نکرده است اما درعینحال بر همه ما لازم است که مواظب پیشزمینههای گناه باشیم.
گاهی انسان چنان درگیری ذهنی نسبت به مسئلهای پیدا میکند که در ابتدا در ذهن خویش مدام بدیهای طرف مقابل را مرور میکند در ادامه کمکم این درگیری ذهنی بهصورت لفظ درآمده و از ذهن به کلام منتقل میشود تا جایی که انسان بابیان الفاظ شروع به بدگویی میکند اما این امر نیز خودش زمینهای میشود برای آمادگی انسان نسبت به بیان این الفاظ در جمع دیگران بهگونهای که شخص با حرف زدن با خود و در تنهایی پشت سر کسی، بهنوعی آمادگی و پتانسیل لازم برای غیبت را به دست میآورد تا جایی که از گفتن همان حرفها، این بار مقابل دیگران ابایی ندارد.
پس هرچند این عمل غیبت نیست اما توصیه میشود ذهن خود را بر امور نیک متمرکز کنید چون بیان بدیهای دیگران در خلوت موجبات کینه و کدورت بیشتر را فراهم آورده و بر روح انسان تأثیر نامطلوب دارد بهگونهای که باعث تیره شدن قلب و جسور شدن انسان بر انجام گناه میشود. هرگاه به یاد بدیهای دیگران افتادید سریعاً آنها را دعا کرده و از خداوند هدایتشان را طلب نمایید تا بدین واسطه خداوند بهترینها را نصیبتان کند.
#کارشناس_اخلاق
#غیبت
@pasokhsara