پرســـ❓ــش
⁉️چرا در اسلام زن برای خروج از منزل باید از همسرش اجازه بگیرد؟
هر چند بسیاری از علت و حکمت های احکام الهی برای ما روشن نیست ولی در رابطه با سوال مذکور نکاتی تقدیم حضورتان میگردد:
1⃣ هر مجموعهای نیازمند به یک مدیر و رهبر است تا آن مجموعه را اداره کند؛ به همین دلیل نیازمند آن است که برای این مجموعه قوانینی وضع شود و اسلام برای مجموعه کوچک خانواده به صورت معمول مرد را با توجه به این که اکثر مسئولیتهای ادارهی خانه به دوش اوست او را به عنوان مدیر خانه قرار داده است و این یک امتیاز نیست بلکه یک بار مسئولیت سنگین برای اداره خانه و خانواده است.
به همین جهت یکی از قوانین خانه این است که زن با هماهنگی همسرش از خانه خارج شود تا به نظم و ادارهی خانه لطمهای وارد نشود.
2⃣ یکی دیگر از حقوق مرد؛ حق جنسی است که بر عهدهی زن میباشد که در این نیاز متقابل؛ زن باید درخواست همسرش را تامین کند و به این جهت که گاهی خروج از منزل به این نیاز لطمه وارد می کند، اجازه برای ترک منزل لازم و ضروری است.
3⃣ باید به این نکته توجه داشت که این گونه قوانین در حد یک اصل قانونی است برای زمانی که اختلافی پیش آمد برای حل اختلاف، مبنا و قانونی باشد اما ما در عرف جامعه نداریم که زن برای هر خروجی از منزل بخواهد اجازهای از همسرش بگیرد بلکه بصورت توافقی خیلی از این مسائل بین زوجین حل شده است و کسی به این نکات توجهای ندارد و در خانه اصول اخلاق باید حاکم باشد و نه اصول فقه
♻️نتیجه اینکه
این حکم فقهی، برای همیشه نیست بلکه استثناهایی نیز دارد که زن میتواند بدون اجازهی همسرش از خانه خارج شود بطور مثال اگر زن هنگام عقد شرط کند که بتواند بدون اجازه از خانه خارج شود این قانون اجازه گرفتن لازم الاجرا نخواهد بود.
#کارشناس_کلام
#شبهات_زنان
#اجازهی_خروج_از_منزل
@pasokhsara
✍اختلال سلوک نوجوانان
اختلال سلوک به گروهی از مشکلات رفتاری و عاطفی گفته میشود که معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی شروع میشود. کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال با رعایت قوانین و رفتار اجتماعی مورد قبول جامعه مشکل دارند. آنها ممکن است رفتارهای تهاجمی، مخرب و فریبکارانهای از خود بروز دهند که میتواند حقوق دیگران را پایمال کند. بزرگسالان و سایر کودکان این افراد را بی تربیت یا بزهکار تلقی میکنند نه به عنوان یک بیمار روانی.
اگر فرزند شما دارای اختلال رفتاری است، ممکن است جسور و با اعتماد به نفس به نظر برسد. اما در واقعیت، کودکانی که اختلال رفتاری دارند اغلب احساس ناامنی و ترس میکنند و به طور نادرست معتقدند که از طرف مردم درخطر هستند و هر عاملی را تهدیدکننده تلقی میکنند.
درصورت مشاهده تکرار همه یا بعضی از این نشانه ها حتما به روانشناس مراجعه نمایید.
نشانه های اختلال سلوک:
1_ پرخاشگری نسبت به افراد یا حیوانات
2_ تخریب اموال
3_ فریبکاری یا سرقت
4_ نقض جدی مقررات
#کارشناس_مشاوره
#اختلال_سلوک_نوجوانان
@pasokhsara
پرسش
خیلی از مواقع به هنگام ناراحتی از دیگران بدیهای آنها را برای خودم بازگو میکنم. یعنی با خودم حرف میزنم و بدیهایشان را بیان میکنم آیا این بدگویی هم غیبت محسوب میشود؟
پاسخ
حرفهایی که ما در رابطه با دیگران میزنیم اگر سه ویژگی داشته باشد غیبت محسوب میشود:
اول اینکه در غیاب شخص و درواقع پشت سر او حرفی را بزنیم پس چنانچه شخص، در جمع حضورداشته باشد و حرفی را مقابلش بزنیم غیبت محسوب نمیشود.
دوم اینکه عیوب یا نواقصی که در شخص وجود دارد (چه در جسم و چه در اخلاق و رفتار) را برای دیگران بیان کنیم بنابراین غیبت نوعی بدگویی در رابطه با دیگران بهحساب میآید. افراد ممکن است بدیها و عیوبی داشته باشند که ما از آنها باخبریم اما اشخاص دیگر بیخبر، وقتی ما این عیوب را پشت سر شخص بیان کنیم مرتکب غیبت شدهایم.
سومین ویژگی این است که اگر غیبت شونده صحبتهایی که ما پشت سر او گفتهایم را بشنود ناراحت میشود.
پس چنانچه کلام و گفتار شما این ویژگیها را داشته باشد غیبت محسوب میشود و در غیر این صورت غیبت نیست.
حرف زدن در رابطه با دیگران در خلوت و تنهایی چون مصداق بیان عیوب مقابل دیگران نیست و انسان بدون حضور دیگران مطلبی را در مورد شخصی بیان میکند غیبت نکرده است اما درعینحال بر همه ما لازم است که مواظب پیشزمینههای گناه باشیم.
گاهی انسان چنان درگیری ذهنی نسبت به مسئلهای پیدا میکند که در ابتدا در ذهن خویش مدام بدیهای طرف مقابل را مرور میکند در ادامه کمکم این درگیری ذهنی بهصورت لفظ درآمده و از ذهن به کلام منتقل میشود تا جایی که انسان بابیان الفاظ شروع به بدگویی میکند اما این امر نیز خودش زمینهای میشود برای آمادگی انسان نسبت به بیان این الفاظ در جمع دیگران بهگونهای که شخص با حرف زدن با خود و در تنهایی پشت سر کسی، بهنوعی آمادگی و پتانسیل لازم برای غیبت را به دست میآورد تا جایی که از گفتن همان حرفها، این بار مقابل دیگران ابایی ندارد.
پس هرچند این عمل غیبت نیست اما توصیه میشود ذهن خود را بر امور نیک متمرکز کنید چون بیان بدیهای دیگران در خلوت موجبات کینه و کدورت بیشتر را فراهم آورده و بر روح انسان تأثیر نامطلوب دارد بهگونهای که باعث تیره شدن قلب و جسور شدن انسان بر انجام گناه میشود. هرگاه به یاد بدیهای دیگران افتادید سریعاً آنها را دعا کرده و از خداوند هدایتشان را طلب نمایید تا بدین واسطه خداوند بهترینها را نصیبتان کند.
#کارشناس_اخلاق
#غیبت
@pasokhsara
➖ شک در تعداد تسبیحات اربعه
✍ کسی که میداند تسبیحات اربعه را گفته، ولی تعداد آن را نمیداند، چیزی بر او واجب نیست ولی تا به رکوع نرفته میتواند بنا را بر اقل گذاشته و آن را تکرار کند تا یقین کند که سه مرتبه گفته است.
📚 رساله نماز و روزه، مسأله ۱۸۵
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
#کارشناس_فقه
@pasokhsara
🔴 برخورد حکومتی با بدحجابی در سیره ی معصومان 1️⃣
✍️جواد حیدری
🔷 یکی از سوالات دغدغه مندان و شبهات دگراندیشان در حوزه ی حجاب بانوان، نبود مستنداتی در سیره ی رسول مهربانی و حضرات معصومان علیهم السلام نسبت به برخورد با بدحجابان در جامعه ی اسلامی است.
🔺با تاکید بر این دو نکته که: (در پست جداگانه ای تفصیل داده می شود ان شاء الله).
⬅️اجرای احکام دینی در حد توان؛ توسط حاکمان دینی، از مسلمات قرآنی و روایی است حتی اگر یک بار در سیره ی معصومان علیهم السلام اتفاق نیافتاده باشد. ( مثال: اجرای حد نسبت به دزد)
◀️ و اینکه از جهات متعدد مقایسه ی جامعه ی صدر اسلام با جامعه ی کنونی، مع الفارق و اشتباه می باشد.
🔵 به چند سند تاریخی که نشانگر برخورد معصومان علیهم السلام می باشد اشاره می رود.👇
🔻پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم، هنگامی که عَمرو بن حَزم را به عنوان والی نجران در یمن معرفی و نصب کردند، وظائفی برای ایشان مشخص فرمودند.
حضرت در بخشی از دستورات خود، او را مسئول پاکدامنی و حجاب مردم می داند و از او می خواهد به اقدامات عملی در این زمینه همت گمارد: «عهدٌ من محمد النبى رسول الله لِعَمرو بن حزم حين بعثه الى اليمن، أمره بتقوى الله فى أمره كلّه... و ينهى الناس أن يصلّى أحدٌ فى ثوب واحد صغير، الا أن يكون ثوبا يثنى طرفيه على عاتقيه، و ينهى الناس أن يحتبى أحد فى ثوب واحد يفضى بفرجه الى السماء. و ينهى أن يعقص أحد شعر رأسه فى قفاه؛ اينكه مردم را از نماز خواندن در يك لباس كوچك نهى كند مگر اينكه پوششى باشد كه بتواند دو طرف آن را به دو شانه خود گره بزند. و مردم را از اينكه لباس كوچكى بپوشند كه عورتشان آشكار شود بازدارد و از اينكه كسى موهايش را پشت سرش انباشته كند، نهى كند». (میانجی، مکاتیب الرسول، ج2، ص528).
🔹دستورالعمل حکومتی حضرت رسول، نسبت به حوزه ی پوشش و حجاب در جامعه ی دینی در این آئین نامه ی نبوی به یکی از کارگزارانشان، روشن و واضح است.
#ادامه_دارد_...
#حجاب
#برخورد_قانونی
#کارشناس_کلام
@javadheidari110
✍اختلالات نوجوانان:
امروزه سلامت رفتاری و روانی نوجوانان، یکی از دغدغه های اصلی والدین است. والدین در پی یافتن جواب این سوال هستند که وجود چه علائم رفتاری یا روانی در فرزندشان، نشانگر مشکل خاصی است که نیاز به مراجعه به متخصصین روانشناسی نوجوان دارد!
قبل از بررسی نشانهها به این نکته مهم دقت کنید که نقش والدین و کیفیت رابطه والدین با فرزندشان در این دوره نقش بسیار مهمی در سلامت روان و بدرفتاریهای نوجوانان دارد. والدین با ارتقای مهارتهای ارتباطی و شناخت بهتر دوره نوجوانی میتوانند فرزند خود را در این مسیرهمراهی کنند.
امروزه از هر پنج نوجوان، یک نفر دارای مشکلات روانشناختی قابل تشخیص مانند افسردگی یا اضطراب یا سو مصرف مواد است. بروز این دست از اختلالات روانی در نوجوانان رو به افزایش است و آمارها نشان میدهد که به بالاترین حد خود در تمام دوران رسیده است.
#کارشناس_مشاوره
#اختلالات_نوجوانان
@pasokhsara
💠پرسش:
چرا دختران باکره را قبل از اعدام صیغه می کنند؟!
✍️ پاسخ:
اين مسئله كه در مجازات دختر باكره پيش از قصاص و كشته شدن، بكارت او گرفته مي شود، يك تهمت آشكاري است كه از سوي دشمنان اسلام وارد شده است و اين فريب كاران هيچ دليلي بر اين اتهام ندارند. در صورتي كه دختر باكره عمدا مرتكب قتل نفس شود و اولياي مقتول درخواست قصاص نمايند. حكم قصاص با همان حالت باكره بودن جاري مي شود. هر كسي كه محكوم به قصاص گردد، با همان حالتي كه محكوم به قصاص و اعدام شده باشد، اعدام مي شود. فرق نمي كند دختر باكره باشد يا غير باكره.(1)
پی نوشت:
1. امام خميني، تحرير الوسيله، مؤسسه دار العلم، قم، ج2، كتاب القصاص، م 49.
#کارشناس_کلام
#خرافات
@pasokhsara
💠پرسش:
آیا «قدم بد» داشتن که در بین مردم رایج است و به بعضی از افراد نسبت میدهند؛ صحت دارد؟
✍ پاسخ:
اگر منظور از «قدم بد» داشتن، این است که؛ فلان فرد به خاطر اخلاق بد و یا گنهکار بودن، باعث میشود رزق و روزی و برکت در زندگی تحت تأثیر قرار بگیرد، صحبت صحیحی است.
در قرآن کریم، ریشهی بلا و مصیبت، اعمال ناشایست انسان بیانشده است. در سورهی شوری آمده است: «وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُم»؛ «هر مصيبتى به شما رسد به خاطر اعمالى است كه انجام دادهايد». (1)
در روایتی از امام صادق علیهالسلام میخوانیم: «إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَيَنْوِي الذَّنْبَ فَيُحْرَمُ رِزْقَهُ»؛ «مؤمن با نیت بر گناه از رزق خود محروم میشود». (2)
ولی اگر منظور از «بدقدم» بودن مطلب دیگری است، خرافه بوده و بههیچوجه نمیتوان دیگران را متهم به این امور کرد.
نتیجه اینکه: بر اساس آیات و روایات، علت شومی و محرومیتها، اعمال انسانها هست و نه «پاقدم» و «بدقدم» بودن.
پینوشتها:
1. شوری/30
2. ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، النص، ص: 241
#کارشناس_کلام
#خرافات
@pasokhsara
✍افسردگی در نوجوانان
افسردگی در دوران بلوغ به دو دسته افسردگی ناشی از رشد (Developmental depression) و افسردگی غیرعادی (Atypical depression) طبقهبندی میشود.
افسردگی ناشی از رشد باعث ناآرامی درونی فرد میشود و فصل جدیدی از زندگی یک نوجوان را نشان میدهد که در آن حس جدیدی نسبت به خویشتن در او شکل میگیرد.
این ناآرامی، طبیعی و ضروری است، زیرا نوجوانان نمیتوانند بدون عبور از حس ناامنی و عدم اطمینان به هویت خود پی ببرند. این نوع افسردگی نیاز به درمان ندارد و شخص باید با آن کنار بیاید. علائم افسردگی ناشی از رشد عبارتند از:
ناپایداری خلقوخو
احساس غم و اندوه
از دست دادن علاقه به برخی از فعالیتهای لذتبخش البته نه تمام آنها
اضطراب اجتماعی
خستگی گاهبهگاه،
بیخوابی یا پرخوابی
ایده خودکشی یا قتل بهمیزان کم و بدون اقدام به انجام
#کارشناس_مشاوره
#اختلالات_نوجوانان
#افسردگی
@pasokhsara
✍افسردگی غیرعادی
برخلاف افسردگی ناشی از رشد که در آن نوجوان سطح قابل تحملی از اندوه را تجربه میکند، افسردگی غیرعادی
نوجوان را با ناامیدی ویرانکننده و فشار روانی شدید در هم میشکند.
در این نوع افسردگی احساسات ناخوشایند مانند خشم، یأس و ناامیدی در فرد شعلهور میشوند و خلقوخوی متغیر، منفینگری یا وسواس مخرب وجود نوجوان را در برمیگیرد.
نشانههای افسردگی غیر عادی شامل موارد زیر هستند:
خلقوخوی غالبا افسرده یا تحریکشده از دست دادن علاقه به فعالیتهایی که زمانی لذتبخش بودند.
انزوای اجتماعی
خستگی مداوم، بیخوابی یا پرخوابی احساس ناامیدی و بیتفاوتی
نوسانات روحی شدید
وجود افکار خودکشی یا قتل بهصورت مداوم
توجه داشته باشید که دورههایی از سرخوشی افراطی و نامتعارف هم میتواند از نشانههای افسردگی در نوجوانان باشد، این نوجوانان معمولا از طرف والدین غیرمسئول و بیخیال توصیف میشوند.
افسردگی در این سن معمولا قابل درمان است. برخی اوقات مشاوره با روانشناس نوجوان بهتنهایی کافی است و بعضی اوقات ترکیبی از رواندرمانی و دارودرمانی میتواند بهترین نتیجه را حاصل کند.
اما بهخاطر داشته باشید که در صورت عدم درمان، افسردگی میتواند شدیدتر و خطرناکتر شود.
#کارشناس_مشاوره
#اختلالات_نوجوانان
#افسردگی
@pasokhsara