پرسش:
راههای تحصیل حضور قلب در نماز چیست؟ (بخش سوم)
پاسخ:
حضور قلب در نماز به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله:
7. توجه كردن به معاني الفاظ نماز
براي آنهایی كه دغدغهی حضور قلب را در نماز دارند، آموختن معاني نماز، بسيار راه گشاست. كسي كه از معاني جملههاي نماز ناآگاه است، نه از نماز به شايستگي لذت ميبرد و نه آنچنان كه سزاوار است، از حضور قلب بهرهمند مي شود. نمازگزاري كه به دليل ندانستن معاني نماز، نه ميداند چه ميگويد و نه آگاه است كه چه ميخواهد، نميتواند از شجره نماز، ميوه هاي گوناگون بچيند.
8 . توجه داشتن به تك فرصتي بودن نماز
يكي از مواردي كه مي تواند به حضور قلب بيشتر در نماز كمك كند و در روايتها نيز به آن اشاره شده، در نظر داشتن اين نكته است كه احتمال دارد اين نماز، آخرين نمازي باشد كه ميخوانيم.
در روايتي نقل است كه پيامبر اكرم به يكي از ياران خود فرمود:
«فَصَلِّها صلاةَ مُوَدِّعٍ؛ به هنگام نماز، به گونهاي نماز بخوان كه گويا اين آخرين نمازي است كه ميخواني و نماز خداحافظي توست». به راستي، از كجا ميدانيم كه پس از اين نماز، آن قدر زنده بمانيم كه به نماز ديگر نيز برسيم؟ ما وقتي وارد نماز ميشويم، حتي نميتوانيم يقين كنيم كه همين نماز را به پايان خواهيم برد، تا چه رسد به اينكه بخواهيم، به نمازهاي ديگر دل خوش كنيم! اگر انسان چند لحظهاي پيش از نماز بنشيند و بينديشد كه شايد اين آخرين نماز من باشد، باري شايد آن نماز را با حالت توجه به درگاه خداوند به جا آوَرَد.
#کارشناس_اخلاق
#حضور_قلب
@pasokhsara
⭕️ خواست خدا، جریان امور هستی بر اساس نظم و قانون طبیعت هست.
♦️سیل بیاید، کعبه هم خراب می شود.
♦️با بمباران، خانه ی خدا هم فرو می ریزد.
♦️با افتادن جرثقیل، در حال طواف هم افرادی کشته می شوند.
⭕️ بله اگر خدا و اولیاء خدا به اذن خدا، اراده کنند، اصحاب فیل و سپاهیان ابرهه را با ابابیل، ذره ذره می کنند.
✅ به لطف خدا و وحدت مردم و جمع شدن زیر خیمه ی ولی فقیه و استفاده از موشک ها و پهبادهای برخواسته از اراده ی جوانانی که مسیر حضرت احمد بن موسی علیه السلام را در شجاعت پیموده اند، حیفا و تل آویو تا افول نهایی، روی آرامش به خود نمی بیند.
❇️ ان شاءالله ❇️
✍ #کارشناس_کلام
#شاهچراغ
@pasokhsara
💬پرسش: جبران خسارتهایی که کودک به دیگران وارد کرده، بر عهده کیست؟
✅ پاسخ:
🔹 همه مراجع تقلید: اگر به گونهای باشد که خسارتزدن منتسب به کودک میشود، خود او ضامن است و پدر میتواند از مال او خسارت را بپردازد اما اگر پدر حتی از اموال فرزند پرداخت نکرد، بعد از بلوغ، باید خودش جبران کند و یا از شخص خسارتدیده، طلب حلالیت نماید.
📚 منابع: استفتا آنلاین از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
@pasokhsara
✍شکل گیری هویت در نوجوانان
فرد در مرحله نوجوانی با بحرانی روبرو می شود که میخواهد به سوال “من کیستم” پاسخ دهد. نوجوان نیاز دارد تا در مورد مسائل ارتباطی، اجتماعی، عاطفی، جنسی و اخلاقی، ارزش هایی پیدا کند و به آن ها متعهد شود.اگر این کاوش ها به نحو مطلوبی به نتیجه برسند منجر به حل شدن بحران هویت می شوند و در نهایت هویت شکل می گیرد.
افرادی که هویت خود را به نحو مطلوبی شکل می دهند، خود را به راحتی می پذیرند و خودپنداره قوی پیدا می کنند، اهداف روشنی در زندگی دارند، عزت نفس بالایی دارند، می توانند به راحتی در زندگی خود تصمیم بگیرند و کمتر دچار تزلزل می شوند. این افراد به طور کلی مسئولیت پذیر هستند. ولی اگر نتوانند بر بحران فائق بیایند، دچار مشکلات زیادی در دوره نوجوانی و سپس در دوره های بعدی زندگی می شوند.
👈اگر هویت در نوجوان درست شکل نگیرد چه می شود؟
شکل گیری هویت در نوجوانان یکی از اساسی ترین مراحل زندگی افراد است. اگر هویت درست شکل نگیرد می تواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند. این مشکلات هم در دوره نوجوانی اتفاق می افتد و هم تاثیرات دراز مدت می گذارد. بزهکاری، اعتیاد به مواد مخدر، اختلالات اضطرابی، افسردگی و رفتار های خودکشی از جمله مواردی است که برای فرد مشکل ایجاد می کند. از آن جایی که والدین در نحوه هویت یابی نوجوانان نقش اصولی ایفا می کنند، با دریافت خدمات مشاوره روانشناسی و آگاهی از نحوه رفتار صحیح با نوجوان می توانند هدایتگر او در این گذار دشوار از کودکی به بزرگسالی باشند.
#کارشناس_مشاوره
#مشکلات_نوجوانی
#هویت
@pasokhsara
💠آیا مردها میتوانند صورت خود را با لوازم آرایش خانمها زینت کرده و یا زیر ابرو بر دارند؟
💬. اگر تشبّه مرد به زن محسوب شود و یا مفسدهانگیز باشد و یا ترویج فرهنگ مبتذل غرب به حساب آید، جایز نیست و بنابر این کسب درآمد از این طریق جایز نیست. و در غیر اینصورت جایز است.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@pasokhsara
کولهپشتیها را بستید؟!
استیکرها را چسباندید روی کولهها؟!
کفش و لباس راحتی را هم با خود بردید؟!
ظاهرا همهچیز آماده است.
بلیطهایتان هم انتظار میکشند تا برسند به دست رانندگان اتوبوسها!
و اتوبوسها منتظرند تا نشان لیاقت بگیرند برای جابجایی زائران اربعین.
حالا که همهچیز آمادهی رفتن است، دلتان را هم آماده کنید. تکلیفتان را با خودتان یکسره کنید.
از خودتان بپرسید قرار است کجا بروم؟ و چرا؟
اگر جواب درستی به این سوال بدهید آن وقت از خیلی رفتارهایی که ممکن است در طول این سفر ناخواسته از شما سر بزند امتناع میورزید.
ما که نرفتهایم، اما شنیدهایم برخی خانمها لوازم آرایششان را هم دنبال خودشان میبرند!
چه سنخیتی است میان زائر بودن و زیبا شدن؟
همینکه دعوت شدهاید نشان از قشنگی روحتان دارد؛ پس این چند روز لااقل دغدغه برای زیبایی ظاهری را کنار بگذارید.
ما که نرفتهایم، اما شنیدهایم که بعضیها با وجود سختی راه و موکب باز میخواهند که راحتطلبی را تجربه کنند.
تلاش برای جاگرفتن بسیار و جاندادن به دیگران.
تلاش برای غذا خوردن و نوبت ندادن به بقیه!
تلاش حتی برای زودتر به زیارت رسیدن اما با پهلوزدن به مردم!
ما که نرفتهایم، اما شنیدهایم برخی رفتارهای نادرست بعضیها، زیبایی اربعین را کمرنگ میکند!
امسال تصمیم بگیرید که اربعینتان، حسینیتر باشد!
کولهها را از نو بچینید!
چادرها را محکمتر بگیرید!
و دلهایتان را مهربانتر به کربلا برسانید!
#کارشناس_اخلاق
#اربعین
#حجاب
@pasokhsara
💠پرسش:
آیا اصرار بر دعا اشکال دارد؟
................................................................................................
✍ پاسخ:
نکته اول: در روايات اهلبیت علیهمالسلام، اصرار بر دعا مدح و ستایششده است. امام باقر علیهالسلام میفرماید: «واللّه لا يُلِحُّ عبدٌ مُؤمِن علَى اللّه عز و جل في حاجتِهِ إلاّ قضاها لَهُ»؛ «بـه خـدا سوگند هيچ بـنده مؤمنى در حاجت خود به درگاه خداوند عز و جل اصرار نورزد، مگر آنکه حاجتش را برآورد». (1)
پس اصرار بر دعا هم مطلوب است و هم باعث اجابت دعا میشود.
نکته دوم: توجه داشته باشيم، اصرار بر دعا بهتنهایی براي اجابت دعا کافي نبوده و بايد شرایط ديگري نيز رعايت و موانع اجابت رفع گردد.
نکته سوم: اصرار بر دعا با اصرار بر اجابت آن متفاوت است.
مثلاً يک کسي که صاحب فرزند نمیشود هميشه و تا آخر عمر خوب است که بر دعا به صاحب فرزند صالح شدن اصرار کند ولي بر استجابت آن اصرار نکند؛ و از اينکه بهظاهر اين دعا برآورده نمیشود بیتابی نکند و ناامید از رحمت الهي نشود و افسرده نگردد چراکه ممکن است اجابت اين مسئله به صلاحش نباشد.
نتيجه اينکه: اصرار بر دعا انسان را به اجابت آن نزدیکتر میکند و البته اين اجابت شرایطی دارد که بايد مراعات شود؛ ازجمله: تلاش و کوشش، به صلاح فرد نبودن، نبود مانع (مانند گناه).
پینوشت:
1. الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 475
#کارشناس_کلام
#سوالات_دانش_آموزی
#دعا
@pasokhsara