💠 حدیث روز 💠
💎 جوان شیعه باید اینگونه باشد
🔻امام صادق عليهالسلام:
لَستُ اُحِبُّ أن أرَى الشّابَّ مِنكُم إلاّ غادِيا في حالَينِ : إمّا عالِما أومُتَعَلِّما
❇️ دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم:
دانشمند يا دانشجو.
📚 الأمالى، طوسى، ص ۳۰۴
🗓 #روز_دانشجو
•┈┈••✾••┈┈•
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
21.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظات ديدنی گفت و شنود رهبر معظم انقلاب با دانشجویان
#روز_دانشجو
@pasokhsara
کسالت
از جمله اموری که میتواند زمینهساز گناه شود کسالت و بیحوصلگی است. یکنواخت شدن زندگی و دویدنهای بینتیجه، ما را دچار روزمرگی کرده و همین روزمرگیها، نتیجهای را جز کسالت و بیحوصلگی عایدمان نمیکند.
وقتی بیبرنامه باشیم شیطان به راحتی برایمان برنامهریزی میکند. افرادی که برنامهای در زندگی ندارند و همواره احساس کسالت و خستگی دارند افرادی بیانگیزه هستند که گامی در جهت موفقیت بر نمیدارند؛ بنابراین به محض اینکه احساس کسالت نمودید، تنبلی را کنار گذاشته و به دنبال ایجاد یک برنامهی منظم علمی، فکری، هنری و تفریحی باشید.
امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
《ايّاك والْكَسل والضَّجر فانّهما يَمنعانك مِن حظّك من الدُّنيا والا خره》
《از كسالت و بى حوصلگى دورى كن زيرا اين دو تو را از بهرهات در دنيا و آخرت باز مىدارند》.(1)
و یا در روایتی دیگر اینگونه میفرمایند:
《ومن كسل عما يصلح به امر معيشته فليس فيه خير لامر دينه》
《كسى كه در مورد امورى كه زندگياش را تامين مىكند، بىحوصله و سست باشد، در چنين كسى خيرى در مورد دينش نيست.》(2)
کسالت در اموری معمولی زندگی وقتی ادامه پیدا کند کمکم ما را نسبت به امور دینی و مذهبی و انجام عبادات نیز سست خواهد نمود.
پی نوشت ها:
1.فروع کافی، ج 5 ص 85
2. همان
#کارشناس_اخلاق
#کسالت
@pasokhsara
حقارت
از جمله زمینههای گناه در وجود افراد، عقدهی حقارت است. هیچ انسانی با عقدهی حقارت متولد نمیشود؛ اما آنچه که در خانه و اجتماع برایش رخ میدهد ممکن است عزت نفس او را خدشهدار نموده و او را دچار عقدهی حقارت نماید.
تحقیر کودک چه در خانه و چه در اجتماع موجب خودکم بینی او شده و منجر به سرکوب شدن غرور کودک می شود و همین مساله در آینده زمینهای برای گناه خواهد شد؛ چرا که کودک وقتی با این عقده بزرگ شود همواره به صورت خفته و پنهان درصدد انتقامجویی برمیآید و در آینده با گرایش به سمت بزهکاری و ارتکاب گناه، انتقام این عقدهها را از خانواده و اجتماع میگیرد.
بنابراین یکی از راههاى مهم تربيت و هدايت، شخصيت دادن به افراد مخصوصا به كودكان است. هرروز بر سر چهار راهها و در سطح پیادهروها و پارکها کودکان متعددی را میبینیم که با عنوان دست فروشی و یا حتی تکدیگری در متن اجتماع رها شدهاند، اینکه آیا این بچهها متعلق به باند و گروه خاصی هستند یا نه بحث ما نیست؛ آنچه در اینجا برای ما اهمیت دارد روش برخورد مردم با این کودکان است.
حتی اگر آنها به صورت تیمی و گروهی کار میکنند و حتی اگر حقیقتا نیازمند کمک مالی هم نیستند و تظاهر به فقر میکنند، باز هم بر من و شما لازم و واجب است با مهربانی و لبخند با این کودکان برخورد کنیم.
بالا کشیدن شیشهی خودرو از چند متری و رو برگرداندن از آنها و همچنین کممحلی و بیتوجهی به درخواست آنها میتواند بر حجم عقدهی حقارتشان بیافزاید و در آینده مشکل ساز شود .حالا حسابش را بکنید که روزانه یک کودک معصوم چند بار با چنین صحنههایی روبرو میشود؟!
بنابراین حتی اگر نمیخواهیم و یا صلاح نمیدانیم به این کودکان کمک مالی کنیم مشکلی نیست؛ اما باید در برخورد با آنها دقت بیشتری به خرج دهیم. گرفتن دستهای کوچک آنها و کشیدن دست نوازش بر سرشان میتواند آرامش آنها را تأمین نماید.
#کارشناس_اخلاق
#عقده_حقارت
@pasokhsara
📚 دکانی به نام سر کتاب
◀️اشخاصی فال می گیرند و سر کتاب باز می کنند و خبرهایی در مورد شخص می دهند و دعایی می نویسند و می گویند برای دفع طلسم همراهت باشد و در ازای این کارها مبلغی پول می گیرند؛ آیا مراجعه به این اشخاص صحیح است؟
پاسخ:
مراجعه به این اشخاص و تصدیق و تأیید ادعاهایشان در روایات متعددی مذمت شده است که چند مورد را ذکر می کنیم:
از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که فرمودند: منجم (مدعی پیش گویی و طالع بینی از روی حساب ستاره ها) ملعون است و کاهن (خبر دهنده از گذشته و آینده و امر پوشیده) ملعون است و ساحر ملعون است.(1)
◀️همچنین از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل شده که از رفتن به نزد عَرَّافِ نهی کرد و فرمود: کسی که به نزد عراف برود و او را تصدیق کند، از آنچه خدا بر محمد (صلی الله علیه و آله) نازل نموده است بیزار است.»(2) «عَرَّافِ» به کسی گفته می شود که از گذشته و آینده و از امر پنهان و سری خبر بدهد و اشخاص را به چیز گم شده و غیره راهنمائی کند.
⭕️باید دانست اغلب دعا نویس ها؛
1. دعاهایی که می نویسند سند و مدرک ندارد و بدعت است.
2. شکل ها و کلمات نامفهوم در آن می آورند، این کار در احادیث مذمت شده است. یعنی تعویذ را انسان باید بفهمد که چه چیزی در آن هست.
از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که فرمود: تعویذ (خواندن یا نوشتن دعای مخصوص) برای چشم زخم یا تب یا درد دندان یا صاحب نیش زهردار اشکالی ندارد در صورتی که شخص بداند چه می گوید و در تعویذ خود، چیزی که آن را نمی شناسد وارد نکند.»(3)
بنابراین مراجعه به کاهن و منجم یعنی شخص خبر دهنده از گذشته یا آینده یا خبر دهنده از امر پنهان مانند مکان شیء دزدیده شده و غیره شدیداً مذمت شده است و اینکه گاهی اوقات حرف آنها درست از کار در می آید نشانه صحت امر آنها نیست، همانطور که در روایات وارد شده است و نیز دستورات و دعاهایی که توصیه می کنند مبنای دینی ندارد و اکثرا نامفهوم است.
پی نوشت:
[1]. خصال، ج١، ص٢٩۶.
[2]. من لا یحضره الفقيه، ج۴، ص۶.
[3]. طب الأئمه، ص۴٨.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
#سر_کتاب
@pasokhsara
💠سلام به نامحرم
💬سلامکردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم حرامه؟
✅پاسخ
🔹 همه مراجع: اشکال نداره، مگر اینکه کسی توی دلش مرض داشته باشه و این کار رو به قصد لذت جنسی انجام بده یا آدمی باشه که خودش رو میشناسه و ترس از افتادن به حرام و گناه داره.
⭕️ نکته: اگه جنس مخالف دختر جوان باشه، بهتره به ایشون سلام نکنیم تا از لغزش و گناه در امان باشیم.
📚 العروةالوثقی، ج۲ (النکاح)، م۳۹ و ۴۱؛ مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی.
#احکام
@pasokhsara
🔰احڪــ🔎ــام نجاساتــ🔴ــ
⭕️ پاک بودن خون باقیمانده در حیوان ذبح شده🐑
⁉️ آیا خونی که بعد از ذبحِ گوسفند باقی می ماند و به مرور خارج می شود، نجس است؟🤨
✅ اگر پس از ذبح حیوان، خون به طور طبیعی و کامل خارج شود سپس خون ها و محل ذبح تطهیر گردد، خون های باقیمانده در بدن حیوان و خارج شده پس از آن، پاک خواهند بود.
#احکام_نجاسات
#خون
@pasokhsara
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️🎥روایت رائفیپور از اصفهانی صحبت کردن حضرت علی علیه السلام.
✅ وقتی این کلیپ را دیدم، به اصل روایت مراجعه کردم که در اصل، حضرت علی علیه السلام، اصفهانی ها را مذمت کرده بودند و فرموده بودند: اصفهانی ها، پنج خصلت ندارند: سخاوت، شجاعت، امانت و حب اهل بیت علیهم السلام.
و وقتی شخص اصفهانی در خواست میکند حضرت بیشتر صحبت کنند، می فرمایند: اروت این وس ( برات بسس).
⭕️چند نکته:
۱. تکلم اهل بیت علیهم السلام به زبان های مختلف در روایات صحیح و متعدد در منابع شیعه و سنی بیان شده است.
۲. این روایت در کتاب خرائج و جرایح و بدون سند و از ابن مسعود نقل شده است.
۳. با چشم پوشی ار سند، حضرت در بیان ویژگی های اهالی اصفهان زمان خود بودند که علامه ی مجلسی می فرمایند: در آن زمان اهالی اصفهان، ناصبی و دشمن اهل بیت علیهم السلام بودند.
❇️نتیجه اینکه این روایت، سند ندارد و در شرح مردم اصفهان زمان امام علی علیه السلام صادر شده و ارتباطی به مردم امروزه ی اصفهان که در دوستی اهل بیت علیهم السلام، نظیری در عالم برایشان نیست، ندارد.
#سوالات_دانش_آموزان
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
📚 چیزهایی كه نماز را باطل می كند
🔷 یکی از مبطلات نماز: کاری که صورت نماز را به هم بزند.
🔸 انجام کارهایی که صورت نماز را به هم می زند؛ مانند کف زدن و به هوا پریدن؛ چه عمدی باشد یا سهوی، نماز را باطل میکند.
📌توجه: خاموش کردن گوشی همراه یا در آوردن آن از جیب هنگام نماز اگر به حدی نباشد که بگویند: فرد مشغول نماز نیست، اشکالی ندارد؛ ولی با خضوع و خشوع در نماز منافات دارد. پس بهتر است گوشی هنگام نماز خاموش یا در حال سکوت باشد.
🏷 پینوشت:
رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای/ مسأله ۳۳۷
#احکام
@pasokhsara