✍روشهای برخوردبا نوجوان سیگاری:
سیگار کشیدن نوجوانان ممکن است غیرعمد آغاز شود اما در طولانی مدت می تواند به یک مشکل تبدیل شود. در حقیقت بیشتر افرادی که در بزرگسالی سیگار می کشند زمینه آن را از نوجوانی خود فراهم کرده اند.
کسب لذت و تقلید و خود نمایی، محرک های روانی، دوری از خانواده، بیکاری، اصرار دوستان و خویشان و حتی علاقه شخصی از عوامل مؤثر در تحریک افراد به مصرف سیگار است. آغاز مصرف سیگار در نوجوانی، ترک آن را دشوارتر می کند و آسیب های جدی حتی با وجود ترک سیگار در بدن ایجاد می شود.
👈1- سیگار کشیدن در نوجوانانی رایج تر است که والدین سیگاری دارند.پس اگر سیگار می کشید ترک کنید. از پزشک خود راهکارهایی برای ترک کردن را درخواست کنید.در مقابل نوجوان خود سیگار نکشید و محصولات دودی را به دور از محیط خانه ببرید. به نوجوان خود توضیح دهید که از سیگار کشیدن او ناراحت هستید و در صورت ادامه دادن چقدر ترک آن دشوار خواهد بود.
با ما بمانید...
#کارشناس_مشاوره
#مشکلات_نوجوانی
#سیگار
@pasokhsara
💠 فرستادن صلوات در بین نماز
💬سوال: حکم فرستادن صلوات در صورت شنیدن اسم مبارک پیامبر (صلی الله علیه و آله) چیست؟
✅ پاسخ:
هر وقت انسان، اسم مبارک حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و اله) مانند: محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل: مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
✅ منبع: امام خمینی، توضیح المسائل (محشی - امام خمینی و دیگر مراجع)، ج 1، ص 607، م 1124
@pasokhsara
پرسش:
چه کنیم که نفسمان مطیع شود؟
پاسخ:
نفس «امّاره»، نفسی است که انسان را به زشتیها سوق میدهد و خواهشها و تمنّاهایی دارد. اگر خواستههایش برآورده شود، بازهم قناعت نمیکند و لحظهبهلحظه، چیزهای جدیدی میطلبد تا آدمی را مطرود درگاه الهی سازد. پرهیزکاران به خواستههای نفس پلید توجهی نمیکنند و آن را رها نمینمایند، بلکه بر کنترل او همت میگمارند و مرتّب او را تحت سرزنش قرار میدهند.
انسان پرهیزکار، اگر نفس را بر کاری بگمارد، ولی متابعت نکند او را جریمه میکند. یعنی ازآنچه دوست دارد محرومش میکند.
برای مبارزه با گناه و هواهای نفسانی، رعایت چند نکته لازم است:
1) کوچک نشمردن هیچ گناهی، هرچند به نظر صغیره باشد.
2) عزم جدی و آهنین بر ترک معصیت و مراقبت جدی و دائمی نسبت به تمام افعال.
3) شرط کردن باخدا مبنی بر ترک معصیت و از او استعانت جستن.
4) هرگاه فکر گناه و وسوسه آن به ذهن آمد، بلافاصله آن را از لوح ذهن خارج کردن و توجه خود را به خدا و امور شریف مشغول داشتن. جدیت و موفقیت در این امر پیروزی بزرگی است و درواقع دفع دشمن (شیطان نفس)، ازهمان خاکریز اول است.
5) خود را همواره در محضر حقتعالی دانستن و او را بهیقین در همه حال مراقب و بینای به افعال خود نگریستن و برقرار کردن ارتباط پیوسته و قلبی با او.
6) توجه به چهره کریه و زشت واقعی گناهان.
7) برای ترک معاصی لازم است در بسیاری از موارد انسان از مکروهات و چهبسا از برخی مباهات نیز چشم پوشد تا او را به انجام زشتیها نزدیک نسازد.
8) در حد ممکن دوری جستن از مکانها و شرایطی که آدمی را به گناه ترغیب مینماید.
9) تقویت اراده از طریق ورزش، هفتهای یک روز روزه گرفتن، استقبال از فعالیتهای سخت و دشوار و...
10) محاسبه نفس همهروزه و در صورت رخداد خطا، خود را محاکمه و توبیخ نمودن و بلافاصله استغفار کردن. در این رابطه جدولی تنظیم نموده و هر شب اعمال نامطلوب خود را با ذکر تعداد موارد، در آن ثبت کنید. سپس در ستون دیگری شرح اقدامات متقابل خود را برای ترک گناه بنویسید و همواره آن عوامل را تقویت نمایید تا ستون کردارهای ناشایست، نمره صفر را نشان دهد. تا چهل روز بهدقت این شیوه را مطابق جدول ادامه دهید.
11) مطالعه پیرامون زندگی پارسایان و زاهدان و مطالعه کتابهای اخلاقی و...
12) نشستوبرخاست با انسانهای خداترس و باایمان، شرکت در جلسات دینی و...
#کارشناس_اخلاق
#نفس_اماره
@pasokhsara
✾﷽✾ ═══════💎💎══
🔰احڪـ🔎ــام نمــ📿ــاز
💢 نماز با غسل زیارت🤔
📥 سوال :
❓ آیا با غسل زیارت میتوان نماز خواند؟
📤 پاسخ :
👤 آیات عظام خامنه ای و سیستانی:
✍🏻 نميتوان با غسل زيارت نماز خواند و بايد وضو هم گرفت.
👤 آیت الله مکارم شیرازی :
✍🏻 با غسل زیارت امام رضا علیه السلام می توان نماز خواند البته غسل زیارت تا يك روز معتبر است؛ و اگر حدث اصغر از او سر زند، باید برای نماز وضو بگیرد.
🖥 استفتاء از سایت مراجع عظام
@pasokhsara
✍روشهای برخوردبا نوجوان سیگاری:
👈رابطه خود را تقویت کنید:
تضعیف رابطه، راه حلی خوب برای فراری شدن خودتان از مسئولیت تربیت فرزندتان است نه اینکه به فرزند خود کمک کنید. به جای کم کردن رابطه خود ، آن را تقویت کرده و به نقاط قوت فرزندتان توجه بیشتری نشان دهید. به اینکه چقدر به خاطر توانایی های دیگر او افتخار می کنید ، خود گامی مثبت جهت تقویت رابطه شما می باشد.
👈جذابیت مصرف را برای او رادرک کنید:
استعمال دخانیات توسط نوجوان می تواند راهی برای هم سو شدن و متناسب شدن با گروه خاصی از دوستان باشد و یا این که احساس سرخوشی یا استقلال کاذب برای او به همراه داشته باشد. با نوجوان خود در مورد چگونگی تاثیر این محصولات بر سلامتی صحبت کنید و او را به ترک کردن تشویق کنید.
👈نه بگویید:
شاید احساس کنید که نوجوان صحبت های شما را نمی شنود، اما به هر حال شما حرف های خود را به او بزنید. به او بگویید استعمال سیگار و استنشاق مواد مخدر برایش مجاز نیست، زیرا عدم رضایت شما تاثیر بیشتری از آن چه تصور می کنید بر او خواهد گذاشت.
با ما بمانید...
#کارشناس_مشاوره
#مشکلات_نوجوانی
#سیگار
@pasokhsara
⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━━━━═━⊰❀⊱
#احکـ📚ــام نامحــ👤ــرم
💢 حکم دیدن عکس دوران کودکی زنان نامحرم ، در صورتی که پوشش کافی ندارند 🧐
┘◄ مساله :
✍ اگر این دیدن باعث هتک آنان نباشد و باعث تهییج شهوت نشود اشکال ندارد.
📚امام خامنهای/احکام روابط/سوال ۶۳
@pasokhsara
پرســـ❓ــش
⁉️ امام زمان در جزیرهی خضراء سکونت دارد؟
🛶 نکاتی پیرامون جزیرهی خضراء
1️⃣ مرحوم علامهی مجلسی -رحمهاللهعلیه- از علیبنفاضل روایت مفصلی را نقل میکنند و در آن اشاره به جزیرهی خضراء و زندگی کردن فرزندانی از نسل امامزمان -عجلاللهتعالیفرجهالشریف- میکند که بخاطر این عبارتی که علامه آوردهاند اینگونه استفاده میشود که این روایت اعتبار و سندیت چندانی نزد علامه ندارد.
آن عبارت از این قرار است:
مرحوم مجلسی میفرمایند:
"چون در کتابهای معتبر به این حدیث دست نیافتم آن را در فصلی جداگانه آوردم"
📚بحارالانوار، ج۵۲،ص۱۵۹
2️⃣ بسیاری از بزرگان از جمله شیخ آقا بزرگ تهرانی جریان جزیرهی خضراء را تخیّلی میشمارند.
📚 الذریعه، ج۵، ص۱۰۸
3️⃣ در متن این ماجرا تناقضات و سخنان بیاساس و بیمبنائی مشاهده میشود.
4️⃣ در سند این روایت افراد مجهول و ضعیف وجود دارد.
نتیجه اینکه داستان جزیره ی خضراء اعتباری ندارد.
#کارشناس_کلام
#سوالات_دانش_آموزی
#مهدویت
@pasokhsara ..
پرسش:
یکی از دوستانم مرتکب دزدی شده و حالا پشیمان است به نظر شما من چه برخوردی با او داشته باشم؟
پاسخ:
از اینکه نسبت به عملکرد دوست خود نگران هستید و احساس مسئولیت میکنید صمیمانه سپاسگزاریم و از خداوند برای شما و ایشان بهترین بهرههای معنوی را خواهانیم.
احساس ندامت و پشیمانی از گناه، خود نشان از طینت پاک انسان دارد چراکه اگر انسان دچار تکرار گناه شود دیگر خبری از ندامت و پشیمانی نیست و درواقع نهتنها از انجام گناه ناراحت نیست، بلکه گناه برایش لذتبخش خواهد بود و باافتخار گناه میکند. لذا وجود چنین حالتی در وجود دوست شما که از گناهش نگران است نشاندهنده روح لطیف و پاک ایشان است و بدین معناست که هنوز روحشان نسبت به گناه حساس است و حساسیتش را از دست نداده است.
پشیمانی از گناه اولین گام درمسیرتوبه است و همینکه انسان نسبت به گناه خود پشیمان شده و ابراز ندامت میکند بهگونهای مورد لطف الهی واقعشده است. دقت کنید که پشیمانی شرط لازم برای توبه است؛ اما شرط کافی نیست چراکه انسان در ادامهی ندامت، باید عزم خویش رابرترک گناه دوچندان کرده و تلاش برای جبران مافات نماید.
خداوند در قرآن میفرماید:
«وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَنُکَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَیئاتِهِمْ وَ لَنَجْزِینَّهُمْ أَحْسَنَ الَّذی کانُوا یعْمَلُونَ» (1)
«و کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادند، گناهان آنان را میپوشانیم (و میبخشیم) و آنان را به بهترین اعمالی که انجام میدادند پاداش میدهیم».
در آیه دیگری از قرآن میخوانیم:
«قُلْ یا عِبادِی الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ»
بگو: «ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را میآمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»(2)
کلمه "جمیعاً" در این آیه تصریح دارد بر اینکه توبه عمومیت دارد و همه گناهان را شامل میشود.
انسان نادم از گناه، باید حقوقی از خداوند مثل نماز و روزه و عبادات و تکالیفی را که ضایع و ترک کرده جبران نماید.
در رابطه با سرقت و دزدی نیز وظیفه دارد تمام آنچه را دزدیده عیناً به صاحبش برگرداند و اگر عین آن موجود نیست و یا از بین رفته با پرداخت پول و هزینه آن، جبران مافات نماید.
اگر خواست کالای دزدیدهشده را برگرداند لازم نیست به صاحبمال چیزی بگوید بلکه میتواند دور از چشم او، این مال را بهجایی که از آن دزدیده برگرداند و استغفار نماید.
اگر شما توانایی هدایت کردن و راهنمایی او را دارید و بابت تأثیر منفی نپذیرفتن خودتان از این دوستی، خیالتان راحت است میتوانید به او کمک کرده و او را به راه مستقیم برگردانید.
تذکر دادن و نصیحت کردن مهربانانه، میتواند روشی برای حل موضوع باشد .میتوانید از صمیمیتی که بین شما و ایشان وجود دارد بهره برده و ایشان را با زبان خوش و از روی دلسوزی متوجه اشتباهش نمایید. شما میتوانید از عوارض رفتارهای نادرستش او را مطلع نمایید و به او گوشزد کنید که راهی که انتخاب کرده چه عواقب و ضررهایی خواهد داشت. رابطه عاطفی خود را با او بیشتر کرده و در حین ارتباط و لابهلای گفتگوها از تأثیر مال حرام و اثرش بر بیبرکت شدن زندگی برایش صحبت نمایید.
پینوشتها:
1 سوره عنکبوت (29)، آیه 7
2 سوره زمر (39)، آیه 53
#کارشناس_اخلاق
#دوستی
@pasokhsara