هدایت شده از قم آنلاین
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب:
🔹وقتی شما که مسئول هستی ماسک نمیزنی آن جوان هم که در خیابان حوصله ماسک ندارد تشویق میشود که ماسک نزند!
🔹انسان غصه دار میشود وقتی میبیند آمار تلفات ما دورقمی بود و به سی و چند نفر رسیده بود و الان به صدوسیوچند نفر رسیده است.۹۹.۰۴.۰۷
#من_ماسک_میزنم
http://eitaa.com/joinchat/3298492416Cc8880c401c
🕌بزرگترین کانال قمیها در ایتا🔝
یادداشت اختصاصی/ اکنون وقت مذاکره است؟!
👈 همه می دانیم اولویت اول مسائل کشور فشارهای اقتصادی و نابسامانی های مدیریتی در این حوزه است، اما در موضوع راه حل ها اختلاف نظر زیاد است.
جریان سیاسی همسو با دولت علت اصلی مشکلات را در تحریم های آمریکا میداند، ما عجیب آن که از بانی مشکلات انتظار دارد مشکل را برطرف کند .اگر آمریکا اراده حل مشکل ایران را داشته باشد که مشکل را ایجاد نمی کرد. هرچند در برجام این مسیر طی شد و نتیجه هم معلوم است، اما اصرار بر پیمودن همان مسیر تعجببرانگیز است.
جریان سیاسی دیگر علت اصلی مشکلات را در نوع مدیریت اجرایی میداند، هرچند تاثیر تحریم ها را منکر نمی شود. طبعاً راهحل این جریان اصلاح روشهای مدیریتی حوزه اقتصادی است. اما انتظار از این جریان آن است که برنامه های عملی خود را برای برون رفت از این وضعیت ارائه کند و در دام شعارزدگی نیفتد .
نکته قابل تامل در فضای سیاسی و رسانهای جریان همسو با دولت، شانتاژ رسانهای برای مذاکره با آمریکاست، آمریکایی که در ۱۳ آبان انتخابات ریاست جمهوری آن است و جناب آشنا مشاور آقای روحانی خطاب به ترامپ توییت زدند که: " تو بازنده انتخابات هستی و ما این را می دانیم" خوب اگر می دانید چرا می خواهید روی اسب بازنده شرط بندی کنید؟ درخواست کمی هوشمندی از شما عالیجنابان که مدعی هستید زبان دنیا را بهتر از دیگران بلدید، انتظار زیادی نیست! ضمن آنکه بد نیست یک بار دیگر شروط ۱۲ گانه پمپئو برای مذاکره با ایران را مرور کنید، بعد منصفانه بگویید در صورت اجرای آن شروط چیزی از استقلال ایران باقی خواهد ماند؟
اگر جواب منفی است که هست، به آقایانی که مصاحبه میکنند، توییت می زنند و یا نامه سرگشاده به رهبری می نویسند و بدون پذیرش خطاهای خود استقلال کشور را به حراج میگذارند و از رهبری میخواهند مقابل آمریکا کوتاه بیاید، باید گفت برای تحقق اهداف و اغراض خود، ژست دلسوزی برای ملت را نگیرید که متهم اصلی نابسامانی های فعلی خود شما هستید.
🛑 دکتر حبیب زاده_ کارشناس مسایل سیاسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴قاچاق میکنند بعد میگویند قیمت دلار را کنترل کن
عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی: به اسم ته لنجی، لنجها را تا کله پر از کالای خارجیِ قاچاق میکنند؛ بعد میگویند چرا همتی نتوانست قیمت دلار را کنترل کند؟ وقتی اینکارها را ادامه میدهید، چگونه میتوانم قیمت دلار را کنترل کنم؟
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
تسنیم ۳۱۳:
🔴 همه پرچم خواهان عدالت‼️(بخش اول)
🖌 #عبدالله_گنجی
🔻 عدالتخواهی در نظام جمهوری اسلامی برگرفته از معرفت دروندینی است که قله آرمانی آن سیره امیرالمؤمنین (ع) است. رهبران انقلاب اسلامی ارزش و جایگاه عدالتخواهی را در تراز «مشروعیت» خود و نظام میدانند و همیشه جوانان را به «عدالتخواهی واقعی» ترغیب و تشویق کردهاند. بدون تردید پس از رحلت امام هیچ سازمان و فردی به اندازه رهبری بر این موضوع تأکید نکردهاند و در عین حال با صراحت اعلام کردند که در این باره وضع مطلوبی نداریم.
🔹 اما عدالتخواهی کمکم از امری ارزشی و دینی و انسانساز وارد مجاری جدیدی میشود که ممکن است به لوث شدن آن بینجامد و همانند بسیاری از مفاهیم پرقدرت پس از لوث شدن به سخره گرفته شود و به واژه «بیحس» و بیخاصیتی تبدیل شود که به ضد خود عمل کند. برای اینکه عدالت در ریل و دالان اصلی و ذاتی خود حرکت کند و هرکسی نتواند پشت آن سنگر بگیرد، باید اصالت یا تقلبی بودن پرچمداران آن احراز شود.
🔹 پدیدار شدن مقوله فساد از یک سو و فشار اقتصادی سالهای اخیر بر طبقه پایین اقتصادی از سوی دیگر بستر گفتمان عدالتخواهی را پررنگتر کرد و اینجا بود که عدالت همانند ابزاری برای اهداف متفاوت و حتی بیربط با عدالتخواهی مورد برنامهریزی قرار گرفته و میگیرد.
🔻 سؤال اساسی این است که طیفهای متفاوت عدالتخواه، عدالت را «در نظام» میطلبند و یا عدالت را «بر نظام» دنبال میکنند و یا عدالت را رهاورد مهمی برای «عبور از نظام» شناسایی کردهاند. با عدالتخواهی نوعی براندازی عامهپسند را دنبال میکنند یا دنبال اصلاح پلشتیهای نظام جمهوری اسلامی هستند. منافع خود را در عدالتخواهی میبینند و از زمان و موقعیت خاصی به میدان میآیند یا آن را امری بهحق، دائمی و همتراز نظام جمهوری اسلامی میدانند؟ محرومیت خود از مزیتی را نقطه عزیمت عدالتخواهی میدانند یا دغدغه فروکاستن مشروعیت نظام جمهوری اسلامی را دارند؟
🔻 بنابراین، به جز آنان که عدالتخواهی را با هویت انقلاب اسلامی معنا و دنبال میکنند و جز تولید سرمایه اجتماعی برای نظام و اجرای واقعی عدالت هدف دیگری ندارند، دیگرانی نیز هستند که یا به اشتباه و شناخت ناقص یا به عمد و خباثت مسیرهای دیگری را طی میکنند.
1⃣ عدهای عدالت را همتراز «مبارزه با فساد» گرفتهاند و تمرکز آنان بر اشخاص و افراد است. سوژهیابی آنان سلبی و روش عدالتخواهی نوعی مبارزه عاطفی (تولید تنفر) است. این جماعت شاید نیت خیرخواهانهای دارند، اما تقلیل عدالت به بخشی از آن معرفی ناقص از آن و رهایی جنبههای ایجابی است. شاید مقام معظم رهبری به این نقص رسیده بودند که در شیراز دانشجویان را از ورود به مصداق منع کردند و خواستار توجه به روندها و فرایندها شدند. نشر عدالت، فرهنگسازی برای عدالت، تولید گفتمان عدالت و مطالبه عدالت توزیعی معمولاً بیمشتری مانده است و عدالتخواهی معادل منازعه رخنمایی میکند. البته دستگاه قضایی میتواند با اقدامات اقناعی و بدون تبعیض این مسیر را اصلاح کند.
2⃣ برای عدهای عدالتخواهی به مثابه سیاستورزی است. در جامعه فسادزده و معیشتزدا عدهای عدالت را پرچمی برای تصاحب قدرت میدانند و اینجا است که عدالتخواهی رنگ سیاستزدگی به خود میگیرد، رأی با پرچم عدالتخواهی مطالبه میشود و در این عدالت خواهی نیز امر ایجابی نمیبینید. حملات بر غیریتی صورت میگیرد که ضدعدالت معرفی میشود. به تعبیر دیگر عدالت ابزار مبارزه انتخاباتی برای بیرون راندن رقیب است و گرهی از زندگی مردم باز نمیکند. از آنجا که طبع و طبیعت عدالتخواهی در جوانان مهمتر است، حمله به مصادیق انسانی بیعدالتی هم بسیار جذاب میشود و مرزهای سلایق تا مرزهای دشمنی گسترش مییابد.
3⃣ دستهای هستند که اهداف متمایز از کلیت نظام را در دستور کار دارند و سالهاست برای آن مبارزه میکنند، اما فشار کنونی بر مردم را فرصتی مغتنم میدانند تا همان راه و همان هدف را «عدالتمالی» کنند. راههای رفته قبلی را کورهراه میبینند و نارضایتی موجود را زمینه مستعد برای مبارزه با نظام میدانند و دستاویزی موجهتر از عدالتخواهی برای ایجاد اجماع پیرامون خود نمییابند...
🔴 همه پرچم خواهان عدالت‼️(بخش دوم)
🖌 #عبدالله_گنجی
🔻 جابهجایی واژهها در همان مسیر تاکتیک اصلی این جماعت است. مثلاً دیروز دموکراسیخواهی را شعار خود قرار میدادند، اما امروز بدون تغییر راهبرد و هدف، عدالتخواهی را جایگزین دموکراسیخواهی میکنند. جنس عدالتخواهی علویتبار، جلاییپور و حجاریان را باید در اینجا جستوجو کرد.
🔹وقتی ضعف اقتصادی رخ مینماید، سوسیالدموکرات و عدالتخواه میشوند و وقتی رفاه نسبی پدیدار شد لیبرالدموکرات و حامی طبقه متوسط و روشنفکر میشوند. «عدالت اقتضایی» و سوءاستفاده از خاستگاه بومی عدالت در جامعه ایران اتهام این جم
اعت است.
4⃣ عدهای بود خود و نبود دیگران را مصداق عدالت میدانند. تا دیروز رهبری را مظلوم و تنها میدانستند، اما وقتی رهبری با صراحت از «پشت بلندگو» سخن گفتند، همین رهبری پرچمدار بیعدالتی میشوند و فقه شیعه ضدعدالت معرفی و به دنبال تقدم و تأخر عدالت و ولایت میگردند. عبارت امام را که «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا مملکت شما آسیب نبیند»، به «پشتیبان عدالت باشید تا، ولی فقیه از عدالت ساقط نشود» تبدیل میکنند و اگر همهچیز به مذاق خوش آید، گویی هیچجای جهان عدالت به اندازه ایران اجرا نمیشود و اصلا مسئلهای وجود ندارد.
🔹متأسفانه عدول از تربیت و اخلاق دینی و بددهانی در این جماعت شاخص مواجهه عدالتخواهانه است.
5⃣ آنچه از همه بیشتر به نظام جمهوری اسلامی لطمه وارد میکند، پدیدار شدن پلشتی در مدعیان عدالتخواهی است. متقلبینی که عدالتخواهی و انقلابیگریشان گوش فلک را کر میکند و بعضاً داغ سیاه بر پیشانی دارند، یک مرتبه از منجلاب فساد بیرون کشیده میشوند. اگرچه این جماعت به تیغ عدالت نظام سپرده میشوند، اما همین نظامی که آنان را به عدالتخانه کشیده است، مجدداً زیر تازیانه کسانی قرار میگیرد که عدالتخواهی را بستری برای عبور از نظام و مبارزه با مشروعیت آن میدانند.
🔹بنابراین، اجرای عدالت پیچیدهترین و سختترین مأموریت حکومت و به تعداد انسانها تفسیربردار است. اما با همه چالشهای موجود در کشور تردید نباید کرد که جز راهی که، ولی امر در آن گام مینهد، هر راه دیگری که برای عدالتخواهی تعبیه شود، به انحراف کشیده خواهد شد. این تجربه ۴۰ ساله ما در پس از انقلاب اسلامی و تجربه دهه ۴۰ و ۵۰ جریان چپ در دوران پهلوی است که همگی به انحراف کشیده شدند و دست به اسلحه بردند، اما جامعه را پشت سر خود حس نکردند.
6⃣ چندین سال پیش یکی از تئوریسینهای معرفتهای پستمدرن دینی پیش از خروج از کشور توصیه کرد که جمهوری اسلامی را نقد اخلاقی کنید و نه نقد سیاسی و اقتصادی. گویی این راهبرد درحال بازتولید است. هدف عدالتخواهی در اینجا سوار شدن بر مشکلات مردم و حرکت به سمت امریکای تمامیتخواه است. باور کنیم برخی عدالتخواهی و راه رسیدن به عدالتاجتماعی را پذیرفتن مطالبات امریکا از ایران میدانند و بهرغم بدعهدیها باز عطش مذاکره دارند و برای فرار از عوارض عزتسوز، سخن خویش را با واژه «موضع برابر» در زرورق میپیچند و حال میدانند که داستان چیست، اما خود را میفریبند تا بتوانند مردم را بفریبند.
7⃣ اما دستهای هستند که عدالتخواهی امروز را نقطه عزیمت فاصله از گذشته خود در انقلاب اسلامی میدانند. شرایط سخت امروز را مناسب برای پاسخگویی به مشکلات نمیدانند، از سویی چشماندازی نیز برای تسلیم شدن مسئولان نظام نمییابند. بنابراین، با سوار شدن بر مشکلات و شمردن آنان مرز خود را جدا القا میکنند که «ما نیستیم و نبودیم»، اما تاریخ به همین راحتی یقه آنان را رها نخواهد کرد.
🔹 مواجهه با تاریخ حیات سیاسی ۵۰ ساله موسوی خوئینیها پس از نامه اخیر به رهبری این امر را ثابت کرد و برای دیگران نیز چنین خواهد شد. همراهان واقعی انقلاب کسانی هستند که در روز حادثه و حوادث تلخ در کنار آن باشند وگرنه در فضای گل و بلبل و ریخت و پاش همه انقلابی و همه مدعی انقلابند و چه زیبا فرمود امام راحل که «لازمه انقلابی بودن تحمل سختیهاست»
هدایت شده از آنتی نفوذ
@Mohsen5541
⛔️افشاگری رضا رحمانی، وزیر سابق صمت:
در دولت مدام به من میگفتند چرا در صحبتهایت زیاد از حضرت آقا یاد میکنی؟!
🔸حسین فریدون برادر رئیسجمهور برای حضور یک دلال در وزارت صمت به من فشار میآورد، برای اسقاط تاکسیها مرکزی ایجاد کردند اما بنده مانع شدم
🔸دفتر ریاستجمهوری پیگیر انتصاب آقای علی همت برای مدیر عاملی شرکت فولاد مبارکه بود اما بنده ایستادم و جلوی انتصاب را گرفتم
🔸برای انتصاب سعیدی به سمت سازمان توسعه تجارت هم دوبار مانع شدم و با این اقدامات محمود واعظی نسبت به من بدبین شد
🔸یک نامه به حضرت آقا نوشته بودند و گفته بودند که اوضاع خوب نبوده و درآمد نیست، بنده نامه را امضا نکردم و اجازه ندادم وزیر راه نیز امضا کند و آقای علی ربیعی با یک حالت بدی و با ناراحتی نامه را از من گرفت
🔸البته فکر میکنم همه امضاء کردند و نامه رفت، آقای روحانی بنده را خواست و گفت چرا نامه را امضاء نکردی، گفتم نامهای را که اجازه نمیدهند بخوانم چرا باید امضاء کنم؟ گفتند نه دفتر ریاستجمهوری تهیه کرده بودند، منم در جواب گفتم نامهای که برای آقا نوشته شده باشد را من باید حتما بخوانم و بعد امضا کنم! این موضوع مهم باعث رنجش و تکدر خاطر رئیس جمهور از بنده گردید
🔸روزی که واعظی با بنده تماس گرفت و گفت دیگر وزیر نیستی، معاون اول رئیسجمهور در جلسه برای من ماموریت تعریف میکرد، وقتی گفتم دیگر وزیر نیستم تاکید کرد خبر درست نیست و با رئیسجمهور تماس میگیرد اما بعد اتمام جلسه خبر برکناریام را از تلویزیون شنید، جهانگیری از اینکه برایش به اندازه یک کارمند هم ارزش قائل نشدند ناراحت و پیش بقیه وزرا خراب شد
🔸وقتی دیدم میخواهند خط خبری ایجاد و مدعی شوند بهخاطر خودرو مرا کنار گذاشتهاند نامهام به رئیسجمهور درخصوص تهدیدات واعظی را رسانهای کردم.
https://eitaa.com/antinofoozeqom
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✅ تصاعد بحران در منطقه به نفع کیست؟
🔹پس از وقوع حادثه در سایت نطنز مسئولان کشور برخلاف رویه برخی کشورها در پنهانکاری بلافاصله وقوع حادثه را تایید کرده و عکسهایی از آن منتشر کردند.
🔹پس از اعلام خبر توسط بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، اظهارنظر درباره علت حادثه به کیوان خسروی سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی واگذار شد که واجد پیام متفاوتی برای مخاطبین داخلی و خارجی بود.
🔹اظهارات سخنگوی شورای امنیت نشان می دهد مسئله در سطح موضوعات مرتبط با امنیت ملی بوده است.
🔹بدلیل حفاظت شدید از این سایت و آفلاین بودن فعالیتهای آن، عملا دو فرضیه نفوذ از خارج از منطقه و حمله سایبری منتفی است.
🔹اظهار خرسندی جان بولتون مشاور اخراجی امنیت ملی کاخ سفید از این حادثه اما سناریوی استخدام جاسوسان داخلی را تقویت میکند.
🔹با توجه به تلاش دولت آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران شاید بتوان گفت چنین حادثهای به نفع کشورهایی است که به دنبال تنش زایی جدید هستند که میتواند موجب تصاعد بحران شود.
🔹حمله به مراکز هستهای در هیچ کجای دنیا مورد قبول نیست لذا اگر مسجل شود که این اقدام از سوی واشنگتن، تل آویو یا ریاض صورت گرفته، به معنای عبور از خطوط قرمز ایران است و ایران در موارد مشابه نشان داده که عبور از خطوط قرمزش را تحمل نخواهد کرد.
🔹اگر اظهارات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را به معنای دخالت این رژیم در این خرابکاری تفسیر کنیم، ایران با شکایت به شورای امنیت حق دفاع مشروع خواهد داشت که طبعا این مسئله برای رژیمی که توان مقاومت در برابر گروههای فلسطینی را ندارد به معنای نابودی است.
دکتر غضنفری
هدایت شده از صدای انقلاب
sedayeenghelab 152.mp3
8.01M
🔸 #صدای_انقلاب شماره: ۱۵۲
💠 پاسخ به فرافکنیهای موسوی خوئینیها
🔘 کارشناس برنامه: سردار یدالله جوانی
#موسوی
#فرافکنی
🆔 @sedayeenghelab_ir
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
⭕️جیغ بنفش احمدی نژاد و اصلاح طلبان در برابر دیوار چین
(قسمت اول)
🔹چند از روز از فضاسازی تبلیغاتی بزک کنندگان آمریکا و مذاکره در روزنامه های زنجیره ای اصلاحات و اظهارات محمود احمدی نژاد که در حقیقت تکمیل کننده پازل فشارحداکثری ترامپ جهت تغییر رفتار جمهوری اسلامی و به پای میزمذاکره کشاندن ایران نگذشته است، که همان جریان خط جدید خبری با حمله بی مبنا و کور به قرارداد راهبردی 25 ساله ایران و چین را آغاز کرد.
🔹ابتدا محمود احمدی نژاد که روزی مخالف تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و موافق تسخیر سفارت شوروی بود و پس از برجام نیز سکوت اختیار کرد و هیچ واکنش درخوری نسبت به خسارت محض برجام نشان نداد و اخیرا نیز چندبار بحث کنار آمدن ایران با آمریکا و مذاکره را طرح کرده، در اظهاراتی از یک قرارداد 25 ساله با یک کشور خارجی گفت که بناست منافع ملی کشور به حراج گذاشته شود. پس از احمدی نژاد در یک هماهنگی تعجب برانگیز جریان رسانه ای اصلاح طلبان و افراد شاخصی چون عبدالله رمضان زاده نیز همین موج خبری علیه روابط ایران و چین را برجسته کردند.
🔹ماجرای قرارداد 25 ساله ایران و چین به سفر شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین در اسفند 94 برمی گردد. طی این سفر توافقات اولیه تحت عنوان «مشارکت جامع استراتژیک ایران و چین» انجام شد و جزییات و گسترش آن به مذاکرات بعدی موکول شد. همان زمان رهبرمعظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس جمهور چین ضمن تایید کلیت این حرکت فرمودند: «دولت و ملت ایران همواره به دنبال گسترش روابط با کشورهای مستقل و قابل اطمینان همچون چین بوده و هستند و بر همین اساس، توافق رؤسای جمهوری ایران و چین برای یک روابط استراتژیک ۲۵ ساله، کاملاً درست و حکمتآمیز است. ایشان با اشاره به سیاستهای سلطهگرانهی برخی کشورها بهویژه آمریکا و همکاری غیرصادقانهی آنها با کشورهای دیگر افزودند: این وضعیت موجب شده است که کشورهای مستقل، بهدنبال همکاریهای بیشتر با یکدیگر باشند و توافق ایران و چین برای روابط استراتژیک ۲۵ ساله در همین چارچوب است که باید با پیگیری جدی دو طرف، توافقها حتماً به مرحلهی عملیاتی برسند.»
🔹اما پس از انعقاد برجام و سیاست دولت در جهت گرایش به غرب و اعتماد به آمریکا و اروپا، توسعه روابط با بقیه کشورهای دنیا از جمله آمریکای لاتین، آسیا و آفریقا مهجور ماند و دولت تمام تخم مرغ های خود را در سبد آمریکا و اروپا قرار داد. حتی پس از خروج آمریکا از برجام و عیان شدن بی ثمر بودن برجام، کماکان دولت به امید وعده های اروپایی و گشایش های احتمالی اراده جدی بر پیگیری توافقات جامع با چین نداشت تا جائیکه 6 ماه ایران در چین هیچ سفیری نداشت. اکنون پس از پوچ شدن وعده ها و همراهی آشکار اروپا با آمریکا در اعمال راهبرد فشارحداکثری علیه ایران، دولت ناچارا به سمت احیا و توسعه روابط با چین رفته است.
🔹چین که طی تمامی سال های تحریم توسط آمریکا و اروپا، نه تنها خریدار نفت ایران بوده است، بلکه بسیاری از نیازهای ایران را بدون نگاه سلطه آمیز و براساس منافع متقابل رفع کرده است.
بطور مشخص باید گفت قرارداد 25 ساله ایران و چین نه تنها هنوز نهایی نشده است، بلکه صرفا پیش نویسی ابتدایی آماده شده که باید مورد موافقت طرف چینی و احتمالا مذاکرات متعددی میان طرفین واقع شود. مجید رضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین نیز «با بیان اینکه با توجه به عمق و گستردگی این قراردادها به نظر نمی رسد اجرای آنها به دولت دوازدهم برسد، گفته است بایستی این قرارداد مورد تایید دولت چین نیز قرار گیرد. در مرحله نهایی بایستی این قراردادها به مجلس ارسال شده و پس از تصویب مجلس حالت رسمی پیدا میکنند.»
🔹بنابراین این پروپاگاندای تبلیغاتی که بدون هیچ استناد و اطلاعاتی ادعا کنند چین در حال استثمار ایران است و برجام شرقی اتفاق افتاده است، از اساس بی مبناست چرا که هنوز هیچگونه توافقی نشده و به متن مشخصی نیز نرسیده است.
هرچند شفافیت و اعلام جزئیات قراردادهای بین المللی به مجلس شورای اسلامی جهت تصویب و بخصوص با به بی اعتمادی به مخفی کاری های دولت حسن روحانی امری ضروری است که در ادامه با پیشرفت روند امور باید تحقق یابد.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
ادامه دارد...
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
🔴 #سالروز_کودتای_نوژه| ماجرای کودتای نوژه چه بود؟
🔻 # کشف و انهدام شبکه کودتای آمریکایی «نقاب» در پایگاه هوایی خلبان شهید نوژه همدان، یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ انقلاب اسلامی در ۱۸ تیرماه ۵۹ است.
🔹کودتای نقاب (با سرواژه «نجات قیام ایران بزرگ») که بعدها به نام کودتای نوژه معروف شد، حرکت نظامی بود که چندی پس از به قدرت رسیدن نظام جمهوری اسلامی در ایران، توسط تنی چند از افسران ارتش شاهنشاهی ایران و با تمرکز افسران نیروی هوایی شاهنشاهی برای بازگرداندن شاپور بختیار و نابودی نظام نوپای جمهوری اسلامی، طرحریزی شده بود.
🔹برنامه کودتا در ۱۸ تیر ماه ۱۳۵۹ (۹ ژوئیه ۱۹۸۰) با دستگیری و کشته شدن تعدادی از عوامل آن فاش شد. پایگاه هوایی شاهرخی (حر) در شهر کبودراهنگ استان همدان مرکز فرماندهی آن بود. هدف نخست کودتا حملهٔ هوایی به منزل امام خمینی در تهران و سپس حمله به برج مراقبت فرودگاه مهرآباد و در ادامه تسخیر ساختمان مجلس و مراکز رادیو و تلویزیون و نهایتاً فتح ارتش و شکست انقلاب بود
✅ ماجرای خلبانی که کودتای نوژه را لو داد به روایت رهبر معظم انقلاب:
کودتای نوژه توطئه خطرناکی بود. اما این توطئه هم بهوسیله ارتشیها خنثی شد. یک #خلبان_جوان در نیمه شب آمد و درِ خانه ما را زد و با اصرارِ زیاد ما را وادار کرد که حرفش را گوش کنیم. حرفش این بود که این کودتا در ظرف بیستوچهار ساعت آینده انجام میگیرد. بعد هم عناصر دنبال کننده این قضیه - نظامیان و ارتشیهای متدیّن آن پایگاه - بیشترین نقش را در خنثی کردن آن کودتا داشتند. آن کسی که در این صحنه از ارتش دفاع کرد، خودِ ارتش بود. خودِ ارتش نگذاشت که این چنگال دشمن به او وصل شود و توطئه خود را در ارتش پیاده کند. آن جوان خلبان هم، بعدها جانباز شد