"بسمالله الرّحمن الرّحيم "
✨بیا باهم نهجالبلاغه بخوانیم✨
🌺 خطبه ۴ [پند و اندرز به مردم]
#مولامیفرمایند:
بِنَا اِهْتَدَيْتُمْ فِي اَلظَّلْمَاءِ وَ تَسَنَّمْتُمْ ذُرْوَةَ اَلْعَلْيَاءِ
شما مردم به وسيله ما، از تاريكىهاى جهالت نجات يافته و هدايت شديد، و به كمك ما، به اوج ترقّى رسيديد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸شرح:
امام (ع) در آغاز اين خطبه به نعمتهاى فراوان و چشمگيرى كه در سايۀ اسلام نصيب مسلمانان - مخصوصا مسلمانان آغاز اسلام - شد اشاره كرده و در سه جملۀ كوتاه كه با تشبيهات زيبايى همراه است اين مطلب را چنين توضيح مىدهد: «به وسيلۀ ما در تاريكيهاى (جهل و گمراهى و جاهليّت) هدايت يافتيد و به كمك ما به اوج ترقّى رسيديد و در پرتو شعاع ما (خاندان پيامبر - ص -) صبح (سعادت) شما درخشيدن گرفت و تاريكيها پايان يافت» (بنا اهتديتم فى الظّلماء ، و تسنّمتم ذروة العلياء، و بنا افجرتم عن السّرار ) .
در جملۀ اوّل، امام به شرايط زمان جاهليّت كه تاريكى جهل و فساد و جنايت همه جا را فرا گرفته بود اشاره مىفرمايد كه در پرتو وجود پيامبر (ص)، مردم صراط مستقيم را پيدا كردند و با سرعت به سوى مقصد حركت نمودند. در جملۀ دوّم، ترقّى و تكامل را به شترى تشبيه مىكند كه داراى كوهان است (با توجّه به اين كه «تسنّمتم» از مادۀ سنام به معناى كوهان شتر مىباشد) و مىفرمايد: شما بر بالاى آن كوهان قرار گرفتيد كه اشاره به اوج ترقّى و تكاملى است كه نصيب مسلمين در پرتو اسلام شد و همۀ مورّخان شرق و غرب در كتابهاى خود به هنگام شرح تمدّن اسلام به آن اعتراف و اذعان دارند.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#کلامامیر
#نهجالبلاغهخوانی
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفرَج
#اَللّٰهُمَّالْعَنِالْجِبْتَوَالطّٰاغُوتَوَالنَعثل
🍂🍂🍂🍂🍂
https://eitaa.com/qa_alghadir
هدایت شده از همگام با صحیفه تا ظهور
📌کارگاه همراه با مرزبانان
(دعای بیست و هفتم صحیفه سجادیه)
#جلسه_دوم:
✅مروری بر مطالب جلسه اول
✅بیان موانع بر سر راه مرزبانان
✅رابطه مباحث اقتصادی و امنیت و عبادت
✅چرایی نفرین کردن بر دشمنانان
پاسخ به شبهات موجود امروز در جامعه از کلام سیدالساجدین علیه السلام
#ویژه_بانوان
⏳زمان:
شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۹ ساعت 15:45
🌹هزینه کلاس ۱۴ شاخه گل محمدی صلوات نذر ظهور مولا صاحب الزمان ارواحنافداه
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
📲جهت ثبت نام ؛ نام و نام خانوادگی و شماره همراه خود را به آیدی ذیل ارسال کنید
👇
@zainab_moradi
📮آدرس: قزوین ،غیاث آباد، بلوار آزادگان، نبش خیابان شهید مفتح ، ضلع جنوبی ساختمان غذا و دارو نبش کوچه ۱۴ ، بنیاد بین المللی غدیر استان قزوین.
☜کانال همگام با صحیفه تا ظهور
#ایتا #بله
@sahifehsajjadieh1
دعای عهد(حسین حقیقی).mp3
17.13M
خدایا،به حق نامت که پیشینیان و پسینیان به آن شایسته میشوند؛ برسان به مولای ما، امام راهنمای راه یافته، سلام خدا را بر او و بر پدران پاکش.
#قرارعاشقی
هدایت شده از حامد کاشانی
6.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 توصیه امام زمان(عج) به توسل بساحت مقدس زینب کبری سلام الله علیها را در این کانال ملاحظه بفرمایید
https://eitaa.com/az_o_bego
"بسمالله الرّحمن الرّحيم "
✨بیا باهم نهجالبلاغه بخوانیم✨
🌺 ادامه خطبه۴[پند و اندرز به مردم]
#مولامیفرمایند: وَ بِنَا أَفْجَرْتُمْ عَنِ اَلسِّرَارِ، وُقِرَ سَمْعٌ لَمْ يَفْقَهِ اَلْوَاعِيَةَ وَ كَيْفَ يُرَاعِي اَلنَّبْأَةَ مَنْ أَصَمَّتْهُ اَلصَّيْحَةُ
صبح سعادت شما با نور ما درخشيد، كر است گوشى كه بانگ بلند پندها را نشنود،و آن كس را كه فرياد بلند، كر كند، آواى نرم حقيقت چگونه در او أثر خواهد كرد؟
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸شرح:
در جملۀ سوّم، وضع جامعۀ جاهلى را به شبهاى تاريك ماه و محاق (با توجّه به اين كه سرار به معناى شبهايى است كه ماه مطلقا در آن نمىدرخشد) تشبيه كرده و مىفرمايد: «به وسيلۀ پيامبر و خاندان او پردههاى تاريكى شكافته شد و داخل در فجر و صبح سعادت شديد». در واقع اين تعبيرات از سرچشمۀ قرآن گرفته شده كه اسلام و ايمان و وحى الهى را تشبيه به نور كرده، گاه مىفرمايد: «اَللّٰهُ وَلِيُّ اَلَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ اَلظُّلُمٰاتِ إِلَى اَلنُّورِ» ، خداوند ولىّ و سرپرست كسانى است كه ايمان آوردند و آنها را از تاريكيها به سوى نور بيرون مىبرد» و در جايى ديگر مىفرمايد: «قَدْ جٰاءَكُمْ مِنَ اَللّٰهِ نُورٌ وَ كِتٰابٌ مُبِينٌ يَهْدِي بِهِ اَللّٰهُ مَنِ اِتَّبَعَ رِضْوٰانَهُ سُبُلَ اَلسَّلاٰمِ وَ يُخْرِجُهُمْ مِنَ اَلظُّلُمٰاتِ إِلَى اَلنُّورِ بِإِذْنِهِ» ، به يقين از سوى خداوند نور و كتاب آشكارى به سوى شما آمد و خداوند به بركت آن، كسانى را كه از خشنودى او پيروى كنند به راههاى سلامت هدايت مىكند و به اذن خود از تاريكيها به سوى روشنايى مىبرد» و گاه مىفرمايد: «وَ إِنَّهُ لَذِكْرٌ لَكَ»
سپس امام (ع) به عنوان نكوهش از كسانى كه گوش شنوا ندارند و تعريف و تقدير از افراد واقعبين و آگاه، مىافزايد: «كر باد! گوشى كه نداى بلند پند و اندرز را درك نكند» (وقر سمع لم يفقه الواعية) . واژۀ «وقر» هم در مورد كرى به كار مىرود و هم سنگينى گوش، و منظور از «واعية» فريادهاى بلند است و اشاره به آيات صريح و كوبندۀ قرآن در مسائل مهمّ اعتقادى و عملى و اخلاقى و همچنين سنّت آشكار پيامبر اسلام (ص). و تعبير به «لم يفقه، درك نكرده» به جاى «لم يسمع، نشنيده است» به خاطر اين است كه تنها شنيدن اثرى ندارد مهم درك كردن است.
سپس مىفرمايد: «كسى كه صيحه و فرياد، او را (كر) كرده است چگونه مىتواند آهنگ ملايم (مرا) بشنود» (و كيف يراعى النّباة من اصمّته الصّيحة) . اشاره به اين كه اينها كه فرمان خدا و پيامبر اكرم (ص) را زير پا گذاردهاند چگونه ممكن است سخنان مرا بشنوند؟!
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
#کلامامیر
#نهجالبلاغهخوانی
#اللّٰھُمَعجلْلِّوَلیڪَالفرَج
#اَللّٰهُمَّالْعَنِالْجِبْتَوَالطّٰاغُوتَوَالنَعثل
🍂🍂🍂🍂🍂
https://eitaa.com/qa_alghadir