☫ ﷽. ☫
🌹( قرآن چراغ هدایت)🌹
🚩وظایف مومنین نسبت به پیامبرشان
⚠️حرام بودن غیبت⚠️
(۱۲)
✍🏻#سوره حجرات آیه12
🕋يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيراً مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضاً أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ (12)🍀🌷
📖اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از بسيارى گمان ها دورى كنيد، زيرا بعضى گمان ها گناه است. و (در كار ديگران) تجسّس نكنيد و بعضى از شما ديگرى را غيبت نكند، آيا هيچ يك از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ (هرگز) بلكه آن را ناپسند مى دانيد و از خدا پروا كنيد، همانا خداوند بسيار توبه پذير مهربان است.
🔻تفسیر المیزان:👇👇
🌸فلسفه حرام بودن غیبت:غيبت عامل مؤثر در سقوط منزلت و هويت اجتماعى انسان🌸
✅و انسان كه از روز ازل به حكم ضرورت، اجتماع تشكيل داد، براى اين تشكيل داد كه يك زندگى اجتماعى داشته باشد، و در اجتماع داراى منزلتى شايسته و صالح باشد، منزلتى كه به خاطر آن ديگران با او حشر و نشر داشته باشند، و او هم بـا ديـگران همینطور، او از خير ديگران بهره مند، و ديگران از خير او برخوردار شوند. و غـيـبـت عـامـل مؤثرى اسـت بـراى ايـنـكه او را از اين منزلت ساقط كند و اين هويت را از او بـگـيـرد. در آغـاز يـك فـرد را از عدد مجتمع صالح كم كند، و سپس فرد دوم و سوم را، تا آنجا كه در اثر شيوع غيبت تمامى افراد جامعه از صلاحيت زندگى اجتماعى ساقط شوند، و صلاح جامعه به فساد مبدل گردد، و آن وقت ديگر افراد جامعه با هم انس نگيرند، و از يـكـديـگـر ايـمـن نـبـاشـنـد، و بـه يـكـديـگـر اعـتـمـاد نـكـنند، آن وقت است كه دواء كه همان تشكيل جامعه از روز نخست بود، به صورت دردى بى دواء درمى آيد.👌
🔰لطفا چند بار خوانده بشود🙏🌸🌹👇
حالا چرا فرموده گوشت برادر مرده؟🤔
👌✅علت اینکه انسان دست او زخم میشود و بعد از چند روز خوب میشود و گوشت جای آن رویش پیدا میکند بخاطر این است که انسان زنده است و خون او در جریان است لذا با عملیاتهای خاص خودش علاوه بر اینکه زخم را خوب میکند گوشتی که از بدن انسان کنده شده به مرور زمان رویش پیدا میکنه ولی اگر یک زره گوشت از بدن مرده کنده بشه دیگه چیزی جای آن رویش پیدا نمیکنه
اما تشبیه زیبای خداوند👌👌✅👇👇
اگر کسی غیبت بکنه مثل این است که گوشت برادر مرده راخورده است(نه زنده)یعنی همانطور که اگر از بدن مرده گوشتی کنده بشه چیزی جای آن رویش پیدا نمیکنه آبروی برادر مومن هم همینطوره اگر کسی غیبت او را بکند مثل این است که قسمتی از آبروی او را کنده که دیگه هیچ وقت برنمیگرده مثل آبی است که ریخته شده(درسته در روایت فرموده اگر نزد کسی که غیبتش را کردی بروی حلالیت بگیری خداوند ان شاالله میبخشد ولی آبروی او که بر نمیگرد)😊
🕋" يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ..." 💢
✅مراد از ظنى كه در اين آيه مسلمين مامور به اجتناب از آن شدهاند، ظن سوء است، و گر نه ظن خير كه بسيار خوب است، و به آن سفارش هم شده، هم چنان كه از آيه" لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْراً" چرا مؤمنين و مؤمنات وقتى تهمتها را میشنوند به يكديگر حسن ظن نمیورزند.سوره نور، آيه 12 هم استفاده میشود.🌸
👌و مراد از" اجتناب از ظن" اجتناب از خود ظن نيست، چون ظن، خود نوعى ادراك نفسانى است، و در دل باز است، ناگهان ظنى در آن وارد میشود و آدمى نمیتواند براى نفس و دل خود درى بسازد، تا از ورود ظن بد جلوگيرى كند، پس نهى كردن از خود ظن صحيح نيست. بله، مگر آنكه از پارهاى مقدمات اختيارى آن نهى كند(مثلا تجسس که یک امر اختیاری است اگر کسی انجام بدهد دچار سوء ظنی خواهد شد که غیر اختیاریه). پس منظور آيه مورد بحث نهى از پذيرفتن ظن بد است، میخواهد بفرمايد: اگر در باره كسى ظن بدى به دلت وارد شد آن را نپذير و به آن ترتيب اثر مده.
و بنا بر اين، پس اينكه فرمود بعضى از ظنها گناه است، باز خود ظن را نمیگويد، (چون ظن به تنهايى چه خوبش و چه بدش گناه نيست، براى اينكه گفتيم اختيارى نيست)، بلكه ترتيب اثر دادن به آن است كه در بعضى موارد گناه است،
✅👌 (مثل اينكه نزد تو از كسى بدگويى كنند، و تو دچار سوء ظن به او شوى و اين سوء ظن را بپذيرى، و در مقام ترتيب اثر دادن بر آمده و او را توهين كنى، و يا همان نسبت را كه شنيدهاى به او بدهى و يا اثر عملى ديگرى بر مظنهات بار كنى كه همه اينها آثارى است بد و گناه و حرام).💢
🌹ادامه دارد🌹
〰❁🍃❁🌸❁🍃❁〰
🌷ذکر امروز یکصدمرتبه🌷
🌸یارب العالمین 🌸
🌤أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ
🥀🥀🥀🥀🥀🥀برادر عزیز؛ این امتیاز که وجود خارجی ندارد! (نکته)🥀
این روزها و در حالی که به اجرای یکی از اصلیترین مفاد طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» نزدیک شدهایم و قرار است در صورت خودداری آمریکا و اروپا از انجام تعهدات خود، ایران نیز در ادامه کاهش تعهدات برجامی خود، اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند، حریف که تا چند روز قبل رجز میخواند و اعلام میکرد جمهوری اسلامی ایران باید انجام آن بخش از تعهدات برجامی خود را که کاهش داده بود، از سر گرفته و اجرا کند، اکنون که ایران اسلامی را در اجرای مصوبه مجلس و خروج از پروتکل الحاقی جدی و مصمم میبیند، از یکسو به واسطهتراشی روی آورده است و از سوی دیگر تلاش میکند با پیشکشیدن برخی امتیازات جعلی و دروغین، ایران را از ادامه مسیری که در پیش گرفته است منصرف کند! در این باره اگرچه گفتنی بسیار است و به آن خواهیم پرداخت ولی به عنوان خندهدارترین نمونه از این ترفندها، میتوان به اظهارات دیروز «ریچارد میلز»، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل اشاره کرد که گفته است «واشنگتن با ارسال نامهای به شورای امنیت اعلام کرده است که آمریکا ادعای دولت ترامپ در سپتامبر ۲۰۲۰ درباره بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران (فعالکردن مکانیسم ماشه) را پس گرفته است»!
این ادعا در حالی است که درخواست ترامپ برای بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران یعنی «فعال کردن مکانیسم ماشه» که شهریورماه ۹۹ (سپتامبر ۲۰۲۰) به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده بود در همان هنگام از سوی این شورا رد شده بود و «دیان دجانی» رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل در نشست این نهاد رسماً اعلام کرده بود «این درخواست آمریکا بلافاصله از سوی ۱۳ عضو شورای امنیت رد شده است». یعنی آمریکا قصد دارد درخواستی را که قبلاً و رسماً از سوی شورای امنیت سازمان ملل رد شده است، بهعنوان امتیاز به ایران بفروشد!
آنچه در این میان سؤالبرانگیز است بیدقتی آقای دکتر ظریف، وزیر محترم امور خارجه کشورمان است که در واکنش به اظهارات ریچارد میلز، توئیت کرده و نوشتهاند:
«آمریکا اذعان کرد که ادعاهای پامپئو درباره قطعنامه ۲۲۳۱ هیچ اعتبار قانونی ندارد. ما هم موافق هستیم. آمریکا باید در پایبندی به قطعنامه ۲۲۳۱، تمام تحریمهایی که توسط ترامپ احیا و بازاعمال شده بود را بیقید و شرط و بهصورت مؤثر بردارد. بعد از آن، ما فوراً تمام اقدامات اصلاحی (کاهش تعهدات) را به عقب برمیگردانیم». و اما، جناب ظریف باید به این نکات توجه میکردند که؛
۱- درخواست پمپئو از شورای امنیت سازمان ملل، رسماً از سوی این شورا رد شده است! بنابراین آنچه آقای ریچارد میلز به عنوان امتیاز مطرح میکند، وجود خارجی ندارد!
۲- شرط ایران برای توقف کاهش تعهدات برجامی خود، محدود به تحریمهایی نیست که به قول شما «توسط ترامپ احیا و بازاعمال شده بود»! بلکه ایران با صراحت اعلام کرده است تنها راه بازگشت آمریکا به برجام، اولاً لغو همه تحریمهاست، ثانیاً انجام راستیآزمایی لغو تحریمها از سوی ایران برای اطمینان از لغو عملی آنها، ثالثاً هیچگونه مذاکرهای با آمریکا در میان نخواهد بود، رابعاً در صورت لغو تمامی تحریمها و تأیید لغو آنها به آمریکا اجازه داده میشود به عنوان یکی از کشورهای ۱+۵ در برجام حضور داشته باشد. ضمن آنکه مسئله اصلی کشورمان بازگشت آمریکا به برجام نیست. مسئله اصلی لغو تمامی تحریمهاست.
توضیح آن که بالاترین میزان تحریمها در دولت اوباما بوده است و از تأکید بر ترامپ نباید تطهیر اوباما تلقی شود.
۳- این بخش از توئیت برادر عزیزمان آقای ظریف که نوشتهاند «ما فوراً تمام اقدامات اصلاحی (کاهش تعهدات) را به عقب برمیگردانیم» نیز با شرایط اعلام شده ایران ناهمخوان است و یا دستکم اینکه میتواند برای حریف سخنی «دوپهلو»! تلقی شود. چرا که توقف مسیر کاهش تعهدات برخلاف نوشته ایشان «فوراً» نخواهد بود، بلکه باید واقعی بودن لغو تحریمها از سوی جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی شود.
حسین شریعتمداری
🔴 رهبر معظم انقلاب در پیامی به پنجاه وپنجمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا:
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به پنجاه وپنجمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، نشاندن نشان «نقشآفرینی در مسائل اساسی» بر سینه جوانان برومند کشور را از برترین افتخارات انقلاب اسلامی خواندند.
🔹️متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که صبح امروز حجتالاسلام احمد واعظی نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان در اروپا آن را در نشست مجازی این اتحادیه قرائت کرد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
دانشجویان عزیز
هر روز که میگذرد اهمیت نقش جوانان در پیشرفت کشور و تضمین آیندهی آن بیشتر آشکار میشود. بلیّهی عمومی کرونا هم این را یکبار دیگر به اثبات رسانید. همت و انگیزه و امید شورانگیز جوانان در این ماجرا نیز مانند بسیاری از مسائل کشور، پیشران گشایشهای علمی و عملی شد. این یکی از برترین افتخارات انقلاب اسلامی است که توانسته است نشان «نقشآفرینی در مسائل اساسی» را بر سینه جوانان برومند کشور بنشاند.
از شما دانشجویان عزیز انتظار میرود که در این فرصت مغتنمی که در اختیار شما است، خود را هر چه بیشتر به صلاحیتهای علمی و دینی و اخلاقی آراسته کنید و آمادهی نقشآفرینی شوید، و اتحادیهی انجمنهای اسلامی در اینباره دارای وظیفهئی سنگینتر و البته افتخارآمیزتر است.
والسلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنهای
یک اسفند ۱۳۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
°• 🎞🌿 •°
○° نجفُ
نمازُ
گریہ ♥️🌱
#استوری | #Story 📸
#روزشمارولادتمولا📆
#حسنڪاتبڪربلایی 🎤
۵ روز تا ولادت حضرت امیرالمؤمنین 🦋
➖🍓⃤⊰💈
❥❥❥
#امیردلبرے|•♥️🌱•|
.
~🌿| ابو بصیر از امامباقر از پدرانشان
نقل میکند کھ : رسول خداصلواٺ اللھ
علیہ وآله،بہامیرالمومنینعلےعلیہالسلام
فرمودند : اے علے جان!♡
حالِ تو آنگونهاستآنگاهکهصراط،بـر..
روے دوزخکشیدهشود،و تو بر لبِپرتگاه
دوزخایستادهباشےو به مردمگفتهشود :
عبور کنید . .
.
~🦋| آنگاهتو بهدوزخمیگویۍ : این
شخصاز آنِمن و اینشخص ازآن تو..
امیرالمومنینعرض کرد :اےرسولخدا!
اینانکهمنبراےخودبرمیگزینــم . .
چہکسانے هستند❓
حضرتفرمودند : آنھا شیعیانتو هستند
وهر جا کهباشے ''باتو'' خواهند بود :)💕
.
~☂| ۱۰۰۱ نور از فضائلعلے
محمدرضا رمزے اوحدے
#کپیصلواتینذرفرج🍓✨
❥❥❥
✨﷽✨
📝 چهار حدیث زیبـا از صلوات
1⃣ با صـدای بلنــد صلــوات فرستـادن، نفــاق
را بر طـرف می کند.
📚ثـواب الاعمـال ص ۱۹۰
2⃣هر کس یک مرتبـه صلـوات بفـرستد ، خـدا
درِعافیت را براو میگشاید.
📚 جامع الاخبـارص۶۷
3⃣ رسـول خـدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بـه حضرت علی (علیه السلام) فرمود : هر کس بر من صلـوات بفرستد شفاعت من بر او واجب می شود.
📚جـامـع الاخبـار ص ۶۷
4⃣ یکی ازآداب فرستادن صلوات این است که دل با زبـان مـوافقـت نمـایـد ، به این معنـا که از روی غفلـت زبـان را به گفتـن صلـوات حرکت ندهد.
📚شـرح صلـوات ص ۱۱۶
ب🌟اللّٰهمَّ صَلِّ عَلی مُحَمّدٍوآل مُحمّدوَ عَجّل فَرَجهُم🌟
هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️سرایت آب غیر وضو در مسح
🔷س 5284: اگر شخص وضو گیرنده در اثر عدم آگاهی هنگام شستن دستها و صورت به قصد وضو، اقدام به باز و بسته کردن شیر آب نماید؛ آنهم در موقعی که رطوبت (خیسی) روی شیر آب در مسح او تداخل نماید وضوی او باطل است. حکم نمازهایی که با این حالت خوانده شده چیست؟
✅ج: در حال حاضر تا یقین به بطلان وضو و نماز ندارد، محکوم به صحّت است و تکلیفی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️شراکت در نذر
🔷س 5285: اگر شخصی توان پرداخت نذر خود را داشته و هیچ مشکلی در ادای انجام آن ندارد، آیا دیگران با رضایت خودشان می توانند در پرداخت مبلغ یا اقلام مورد نیاز مقداری را به عهده بگیرند، و در این نذر شریک شوند یا خیر؟
✅ج: تابع چگونگی نذر است، و اگر نذر کرده که خودش انجام دهد، نباید کسی با او شریک شود.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam