بسم الله الرحمن الرحیم
✍ ۲۴ آبان روز کتاب و کتاب خوانی است اولین آیه نازله بر نبی اکرم صلّےاللهعلیهوآله "اقراء" بود که امر به خواندن میکرد درحالی که در آن منطقه کسی کتاب نمیخواند. خداوند کسانی را که کتاب مُنزَل را تلاوت میکنند مومن به آن میداند یعنی تا نخوانی ایمان نداری؛ کتاب خواندن شرط ایمان به کتاب است و آنرا به "قرآن" تبدیل میکند یعنی نوشته شده "کتاب" را به خوانده شده "قرآن" تبدیل میکند. قرآن پر تیراژترین کتاب جهان است و بیشترین خواننده را دارد؛ قاریان و تالیان مرتبا آن را میخواندند وخواندن علامت سواد و سواد مقدمه دانستن است؛ بخوان به نام خدایت که آفرید که انسان را از علق آفرید یعنی از شیء اخس، اشرف آفرید یعنی خلاقیت با خواندن ارتباط دارد و بخوان که پروردگارت اکرم است یعنی ربوبیت او کرامت آمیز است یعنی خواندن علت کرامت است؛ خدایی که قلم و نوشتن را تعلیم داد یعنی ارتباط خواندن با نوشتن و یادگرفتن. در اولین سوره دو بار امر به خواندن میشود خواندنی که رأس مثلثی است که دو قاعده دیگر آن قلم و علم است که در اولین سوره ردیف شدهاند و حال با این زیر ساخت ما را چه شده است که کتاب نمیخوانیم؟! البته کتاب زیاد نوشته میشود. نویسندهها باید خواندنی بنویسند تا خوانده شود کتابها ماندگارند و باعث اتصال زنجیره فرهنگ و تمدن بین نسلی؛ البته این نسل در دنیای مجازی سیر میکند و به جای قلم از صفحه کلید استفاده میکند. دنیای مجازی زمانی در خدمت دنیای حقیقی است که نوشتههای حقیقی را نشر و بازنشر دهد. و در عین همین افسوس ایران اسلامی بیشترین شتاب را در تولیدات علمی دارد یعنی سواد رسانهای و نوشتن و خواندن بی کاغذ جای خود را باز کرده است نباید نگران بود نسل ما سر به زیر شده یعنی دائما کتاب مجازی را باز میخواند. برای تشویق به خواندن باید خوب نوشت کاربردی نوشت کوتاه و مفید نوشت تا خوانده شود؛ لذا فرهنگ کتاب نویسی مقدمه فرهنگ کتابخوانی است مثل قرآن که خواندنی نوشته شده لذا بیشترین خواننده را دارد ما مینویسیم و میخوانیم و میدانیم.
#کتاب و #کتابخوانی
#روز_کتابخوانی #مطالعه
🔻 @Qavami
بسم الله الرحمن الرحیم
به بهانه سالروز وفات علامه طباطبایی
٢۴ آبان ١٣۶٠ در ٧۸سالگی عالمی بزرگ از دنیا رفت و امام به عنوان ضایعهای برای مسلمین و حوزههای علمیه از این رحلت یاد کرد با تفسیرالمیزان و اصول فلسفه و روش رئالیسم او از قبل انقلاب مأنوس بودم؛ سیراب کننده قلب و عقل بود مخصوصا که شرح استاد مطهری بر غنای اصول فلسفه میافزود او از خاندان اصیل طباطبایی بود. استاد عرفانش قاضی طباطبایی از جمله این اقوام بود؛ از غروی و نایینی فقه و اصول آموخت و فلسفه را از سید حسین بادکوبه ای. وقتی یک مجتهد مسلم مفسر و فیلسوف میشود گنجی گران و گبرا همچون المیزان و اصول فلسفه رئالیسم را پردازش و تولید میکند و تفسیر و فلسفه را از آسمان به زمین میآورد و بر سر این خوان گسترده نوع روحانیون که در انقلاب اسلامی تاثیر گذار بودند همچون رهبرمعظم، بهشتی، مصباح، جوادی و باهنر متنعم میشوند. نوع شاگردان او و امام مشترک بودند او که مدتی مستأجر خانه امام بود حالا خانهاش دارالقرآن شده است؛ او علیرغم حرف خناسان، انقلابی و سیاسی بود و الا از نفس او این همه عالم انقلابی و سیاسی پرورش نمییافت؛ او در پردازش فکر و پرورش متفکر بینظیر بود. هانری کربن فیلسوف، ایرانشناس، اسلامشناس، و شیعهشناس فرانسوی میگفت همه عادت داشتند اسلام را از اهل سنت اخذ کنند و من از علامه طباطبایی فرا گرفتم. از جمله آثار باقیه مجموعه مذاکرات این دو دانشمند اندیشمند است که مدتی در منزل مرحوم مجدطباطبایی در شمال تهران در حضور حکمایی همچون سید جلال الدین آشتیانی شکل گرفت؛ او که یکسال قبل از انقلاب اسلامی و ۵ سال قبل از علامه طباطبایی از دنیا رفت حامل فلسفه اشراق سهروردی و حکمت متعالیه صدرایی به اروپا بوده است. علامه بیتردید در میان معاصرین تاثیرگذارترین استاد بود هرچند حجاب معاصرت او را خیلی آزار داد ولی طبق یک سنت غیرشیرین پس از رحلت، نامی و سامی شد و حال هیچ نظریهپردازی نیست که مستغنی از افکار و نظریات او باشد و افتخار نکند.
خدایا امام و علامه را با هم محشورنما و از شراب طهورت آنها را سقایت کن و سرمست نما تا غزل معروفش "کیش مهر" راست آید که: "پرستش به مستی است در کیش مهر"
✍️ سیدصمصامالدین قوامی
#علامه_طباطبایی #انقلابی
#مفسر_قرآن #فیلسوف
🔺 @Qavami
گام دوم پشتیبان.MP3
10.55M
پرسمان محله محوری مسجد محور با گروه پشتیبان گام دوم ✍️
@Qavami
مردم سالاری دینی و لیبرال دمکراسی.MP3
2.97M
🎙سیدصمصامالدین قوامی
✍ پایان لیبرال دمکراسی
آغاز مردمسالاری دینی.
@Qavami
✍ یاد #علامه_محمدتقی_جعفری
شارح نهجالبلاغه و حکیم متأله بهخیر باد.
@Qavami
✍ مرحوم حجتالاسلام اژهای طاب ثراه چهل سال در منصب خدمت به استعدادهای درخشان، پایدار بود. کاری که برای خود تعریف کرده بود و هیچ سمت دیگری را نپذیرفت از این جهت بینظیر بود طوبی له و حسن مآب.
#مجاهد_خاموش
@Qavami
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ گندم غذایی اساسی است در ادبیات روایی و فقهی امامیه از آن به طعام یاد میشود یعنی بارزترین مصداق طعام است در آیات قرآن نیز همین معنا وجود دارد، در نیکوترین قصه قرآن برنامه سیلوهای گندم برنامهریزی شده یوسف صدیق مصریان را از قحطی رهانید و او را عزیز مصر نمود. نشان از این دارد که دولت کریمه باید در خودکفایی این ماده حیاتی دائما تدبیر کند و اصولا نان که قوت اصلی و همگانی است از گندم است و ۲۶ آبان که جشن خودکفایی گندم است و در تقویم ثبت شده، یک آرزو بوده است که قبل از انقلاب وابستگی آن به واردات شهره افاق بود آنهم در سرزمینی که ظرفیت خودبسندگی در این زمینه را داشته است؛ آنها در انقلاب سفید خود، روی تاریخ را سیاه و کشاورزی را وابسته کردند چون با خام فروشی نفت به پول هنگفت میرسیدند و با آن گندم وارد میکردند یک وابستگی کامل که اگر گندم را به گونه تراریخته خواستند و آرد کنند و نسلی را مسخ خود نمایند، بتوانند. و شاهیان اصلا برایشان مهم نبود. خودکفایی در گندم نماد خودکفایی در اقتصاد و خودایستادگی در پدافند و آفند است که اکنون این چنین شده است.
سازمان فائو که سازمان ضامن امنیت غذایی جهانیان است علیرغم برنامههای اعلامی ممکن است در لحظه حساس اسیر سیاسیون جهان شود و این امنیت را بههم بزند بویژه در مراکز مقاومت. حال این خود کفایی، رویای استکبار را به کابوس بدل کرده است.
#گندم #غله_استراتژیک #خودکفایی
@Qavami
مسجدی ها.MP3
12.72M
پرسمان مدیریت اسلامی - با موسسه فرهنگی منتظران شهادت ( مسجدی ها) -✍️
@qavami
۲۷ آبان سالروز اعدام انقلابی رزم آرا نخست وزیر شاه توسط شهیدخلیل طهماسبی گرامی باد. ✍
@qavami
✍ ۲۷ آبان روز شاه شدن بهرام گور
در ۴۲۰ میلادی عبرت باد.
بهرام در سال 438 ميلادي در جريان شكار «گور» ناپديد شد و ايرانيان نزديك به دو سال او را زنده مي پنداشتند و شاهِ تازه انتخاب نكردند. برخي از مورخان حدس زدهاند كه به باتلاق هاي زاينده رود فرو رفته باشد.
فردوسي درباره مرگ بهرام گفته است:
بهرام كه گور ميگرفتی همه عمر
ديدي كه چگونه گور بهرام گرفت.
@qavami
پخش سریال «خانه امن» در سالروز اغتشاشات آبان ۹۸ که در پی افزایش بهای بنزین اتفاق افتاده بود ، برای استکبار پیام خاصی دارد ✍️
@qavami