✍۱۸ اسفند ۴۲,شاه امیر اسدالله علم نخست وزیر بیست ماهه را عزل و در همین روز حسنعلی منصور را به جای او نصب کرد اعتنایی به مجلس نکرد . دیکتاتوری ومجلس فرمایشی بخلاف الان که مجلس در راس امور است و ولایت فقیه به تصمیمات آن احترام میگذارد و حمایت میکند .
@qavami
✍️روز جهانی زنان
روز جهانی زنان یک روز بزرگداشت جهانی است که هر ساله در ۸ مارس (۱۸ اسفند) برای بزرگداشت دستاوردهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و اقتصادی زنان جشن گرفته میشود. این روز همچنین یک نقطه کانونی در جنبش حقوق زنان است تا توجهات را به موضوعاتی مانند برابری جنسیتی، حقوق باروری و خشونت و سوء استفاده علیه زنان جلب کند. البته ۸هزار زن فلسطینی در طول ۵ماه گذشته به دست آمریکا کشته و شهید شده و مابقی هم تحت شرایط زیستی سختی بسر می برند.
@qavami
✍️شیخ محمد خیابانی، روحانی دلاور و آذربایجانی برای قطع ایادی استعمار و مبارزه با بیگانگان و ستمکاران داخلی، در هفدهم اسفند ۱۲۹۵ش برابر با ۱۴ جمادیالاول ۱۳۳۵ق حزب دموکرات تبریز را به وجود آورد. ما در نظام انقلابی باید تکلیف احزاب را روشن کنیم .
@qavami
سید صمصام الدین قوامی
@qavami ارسالی از کرمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✍️سیدجمالالدین اسدآبادی (۱۲۱۷–۱۹ اسفند ۱۲۷۵ خورشیدی (همچنین مشهور به سید جمالالدین افغانی) اندیشمند سیاسی و مبلغ اندیشه اتحاد اسلام بود؛ همچنین از اولین نظریه پردازان انقلاب اسلامی محسوب میشود. گفته میشود که جد سیام وی حسین بن علی ع امام سوم شیعیان است.سید جمالالدین اسدآبادی اولین متفکر مدرن و فعال اجتماعی بود که نسبت به بیماریهای اجتماعی جوامع مسلمان و ضعفهای موجود در آن هشدار داد؛ و در مقابل قدرتهای غربی اسلام گرائی را تبلیغ نمود. تأثیر او بر کشورهای اسلامی، مخصوصاً افغانستان، ایران و مصر شایان توجه است. دانشگاهی به نام ایشان در همدان تاسیس شده است که با بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تفاهم نامه تولید رشته مدیریت اسلامی را امضا کرده است .
@qavami
✍️9 مارس 418میلادی(19 اسغند) - امپراتوری روم یهودیان را از داشتن مشاغل دولتی محروم کرد.
@qavami
✍️آیینه عبرت
-9مارس551میلادی(19اسفند) روزی که کار ساختن طاق کسرا (ایوان مدائن) پایان یافت
نهم مارس (مارچ) سال ۵۵۱ میلادی کار ساختن تالار تازه در کاخ سلطنتی تیسفون (۳۶ کیلومتری جنوب بغداد وپایتخت ایران به مدت ۷۷۲ سال تا نبرد قادسیه و فتح اسلام) که بقایای آن هنوز باقیست و به طاق کسرا (ایوان مدائن) شهرت یافته با شتاب به پایان رسانده شد تا برای آیین های نوروزی آن سال آماده باشد. طاق کسری تنها ساختمان مسقّف باستانی جهان است که به صورت آزاد و بدون تکیه داشتن به عاملی دیگر، برسر پا باقی مانده است. برخی از شاعران پارسی زبان، در اشعار خود از تالار خسروانوشیروان در تیسفون (طاق کسرا) به نام «بارگه داد» یادکرده اند. کار ساختن این تالار که با فرش معروف «بهارستان» مفروش شده بود از سال ۵۴۹ میلادی، به تصمیم خسروانوشیروان ـ شاه ساسانی وقت ـ آغاز شده بود. خسروانوشیروان علاقه مند به دیدار مردم (اصطلاحا؛ دادن بار عام) بود و به همین دلیل خواسته بود که تالاری بزرگ با عمارت ضمیمه آن ساخته شود.
نقل کردهاند که ایوان مدائن، در شب تولد حضرت محمد (ص) به لرزه افتاد. این لرزه باعث شد که ۱۴ کنگره از این طاق، سقوط کند. امام خمینی تاویل کرد که 14 قرن بعد نظام شاهنشاهی کلا سقوط میکند که مرادش وقوع انقلاب اسلامی در 1400قمری بود (هر طاق یک قرن)
همچنین تاریخ نشان میدهد که مسلمانان از طاق کسری، بهعنوان مکانی برای نماز خواندن استفاده میکردند. از سویی، گفتهاند که ایوان کسری محل نماز خواندن امیرمومنین علی (ع) بوده است.
.@qavami
آیا پیامبر فرمود; من در زمان انوشیروان عادل متولد شدم؟
https://hawzah.net/fa/Article/View/3631/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85
.@qavami