🔷قابل توجه #مسئولان و #کارکزاران_دولتی
🌹امیرالمومنین علی علیه السلام:
🔻من نفس خود را با #پرهیزکاری میپرورانم تا درروز قیامت که هراسناک ترین روزهاست در أمان و درلغزش گاههای آن ثابت قدم باشد.
🔻من اگرمیخواستم میتوانستم از #عسل_پاک و از #مغز_گندم و #بافته_های_ابریشم برای خود غذا و لباس فراهم آورم
🔻 #ولی_هیهات_که_هوای_نفس_بر_من_چیره_گردد و حرص و طمع مرا وادارد که طعام های لذیذ برگزینم
درحالی که در #حجاز یا #یمامه کسی باشد که به قرص نانی نرسد و یا هرگز شکمی سیر نخورد
🔻یا سیر بخوابم و پیرامونم شکمهایی که از گرسنگی به پشت چسبیده و جگرهای سوخته وجود داشته باشد یا چنان باشم که شاعر گفت 👇👇
🔷🔹این درد تو را بس که شب را با شکم سیر بخوابی و در اطراف تو شکم هایی گرسنه و به پشت خوابیده باشند.🔹🔷
📚نهج البلاغه، نامه ۴۵
@qeseyeporqose
#پل_پیشرفت۲
✅آثار و فواید برنامه ریزی
◀️برنامه ریزی صحیح به افراد این امکان را میدهد که از منابع و امکانات به صورت مناسب و بهینه استفاده نمایند. برنامه ریزی میتواند در تصمیم گیری درست، افراد را یاری دهد و با #شناسایی به موقع #فرصتها و عوامل #تهدید_کننده تشکیلات ، افراد را در استفاده موثر و کارا از فرصتها و مقابله به موقع در برابر تهدیدها کمک کند.
🔸امیر مومنان علی(ع) به مواردی متعدد از آثار و فواید مثبت برنامه ریزی اشاره فرموده اند که برخی از آنها را به #اختصار توضیح میدهیم:
1⃣ جلوگیری از #اشتباه و لغزش در تشکیلات : از فواید مهم برنامه ریزی آن است که کمک میکند تا در مورد فعالیتها بررسی و تحقیق #کافی و #موثر داشته باشند تا جوانب مختلف و عواقب این فعالیتها را پیش بینی کنند و بدینوسیله تشکیلات را از لغزش و اشتباه، مصون و محفوظ نگه دارد. لغزش و خطا در تشکیلات زمانی رخ میدهد که آن تشکیلات بدون توجه به همه جوانب، اقدام به فعالیتی نماید. به عبارت دیگر اگر نسبت به کاری که میخواهد انجام دهد آگاهی و اطلاعات کافی نداشته باشد، در انجام آن موفق نخواهد بود. این نکته را حضرت علی(ع) تذکر میدهند: «التدبیر قبل الفعل یومن العثار» تدبیر و برنامه ریزی قبل از کار، باعث مصونیت از لغزش و خطا است.
2⃣ افزایش #بهرهوری و #کارایی منابع تشکیلات : محدودیت منابع و امکانات تشکیلات ، ایجاب میکند که برای استفاده مناسب و بهینه از آنها برنامه ریزی اصولی و دقیق وجود داشته باشد. بدیهی است که «استفاده بهینه و بهره وری مناسب» از امکانات ، زمانی میسر خواهد شد که مدیران برای استفاده درست از منابع و امکانات و تخصیص آنها به بخشهای مختلف ، به صورت دقیق و منسجم برنامه ریزی کنند. زیرا در سایه برنامه ریزی موثر و کارآمد است که توانهای بالقوه و بالفعل تشکیلات یا فرد به #درستی شناخته میشوند و برای بهره وری مناسب از آنها تلاش مینمایند.
امیر مومنان میفرمایند: لافقر مع حسن تدبیر. با برنامه ریزی نیکو، فقر (و کمبود امکانات) وجود نخواهد داشت. در جای دیگر میفرمایند: القلیل مع التدبیر ابقی من الکثیر مع التبذیر. [امکانات] کمی که با تدبیر مورد استفاده قرار گیرد، از [امکانات] بسیاری که با اسراف همراه باشد ماندگارتر است. در جایی دیگر حضرت برنامه ریزیای را مفید معرفی میفرمایند که اصولی و هدفمند باشد:
حسن التدبیر ینمی قلیل المال و سوء التدبیر یفنی کثیرالمال. برنامه ریزی خوب، مال [امکانات] کم را افزایش میدهد و برنامه ریزی بد اموال [و امکانات] زیاد را از بین میبرد.
3⃣ برنامه ریزی برای پیشگیری از پشیمانی: از دیگر آثار مثبت برنامه ریزی، پیشگیری و مصونیت از پشیمانی است. امیر مومنان(ع) میفرمایند: التدبیر قبل العمل یومن الندم. برنامه ریزی قبل از انجام دادن کار، [انسان را] از پشیمانی درامان نگه میدارد.
اگر قبل از انجام هر کاری، تمامی گزینههای مختلف مورد بررسی دقیق قرار بگیرد هم از جنبه زمان، هزینه و هم از جهت کارایی و اثر بخشی، دیگر پس از انجام آن، فرد تصمیم گیر ، دچار #ندامت نمیشود. در صورتی که قبل از شروع فعالیتی مطالعه کافی در مورد آن نشود نهایتا نتیجه ای جز پشیمانی و شکست برای او ندارد.
4⃣ اهرمی برای #تصمیمگیری کارا و اثربخش : از دیگر آثار برنامه ریزی آن است که به عنوان یک نیروی فوق العاده برای تصمیم گیرندگان است. یکی از مهم ترین عوامل موثر در موفقیت، تصمیم گیری، برنامه ریزی و آینده نگری قبل از اقدام به تصمیم گیری است چرا که برنامه ریزی عبارت است از: تعیین اهداف فردی و پیش بینی راههای دستیابی به آنها. امیر مومنان رابطه بین تصمیم گیری و برنامه ریزی را این طور بیان میفرمایند: اصل العزم الجزم و ثمرته الظفر.
اساس تصمیم گیری، دوراندیشی و نتیجه آن پیروزی است.
آن گونه که از این حدیث مستفاد میشود در صورتی تصمیم گیری موفقیت آمیز و اثر بخش خواهد بود که قبل از اتخاذ تصمیم، #دوراندیشی و #آیندهنگریهای لازم نسبت به آن صورت گرفته باشد.
5⃣ رویارویی با #تهدیدات و رفع آنها: از آثار مثبت دیگر برنامهریزی، توان عکس العمل #مناسب در برابر تهدیدات است. حضرت میفرمایند: بالنظر فی العواقب تومن المعاطب «با نگریستن در پیامدها (کارها) ایمنی از هلاکتها حاصل میشود.» برنامه ریزی مناسب علاوه بر اینکه به افراد امکان استفاده از فرصتهای پیش آمده را میدهد، در مقابله درست و عاقلانه با تهدیداتی که با آنها مواجه است، یاری و کمک میکند. یکی از فعالیتهای مهم و اصلی در فرایند برنامه ریزی، #شناسایی درست مشکلات، خطرات و تهدیداتی است که احتمالا افراد با آنها روبه رو هستند. در صورت برنامه ریزی اصولی، افراد همواره #توانایی بالقوه در مقابله با چالشها و تهدیداتی که در آینده با آن روبه رو خواهد شد #کسب میکند.
6⃣ اطمینان و آرامش خاطر درونی: برنامه ریزی اصولی و صحیح موجب #آرامش درونی شده
و از بروز بسیاری از تنشهای #رفتاری و آشفتگیها و اضطرابهای #روحی جلوگیری میکند؛ به خاطر آنکه با برنامه ریزی اصولی و صحیح است که میتوان تمام ابعاد و زوایای مسئله مورد نظر را بررسی کرد و با آگاهی کامل و پیش بینی عواقب کار، آرامش و اطمینان #قلبی پیدا نمود و در نتیجه، اضطراب از #چگونگی پیشرفت فعالیتها و خطر بروز تهدیدهای احتمالی #کاهش مییابد. حضرت علی(ع) در این مورد میفرمایند: النظر فی العواقب تلقیح القلوب.
ادامه دارد ...
#اصل_فراموش_شده
#تحقیق_نوشت
@qeseyeporqose
#پل_پیشرفت۳
#پرسش :
⁉️می خواهم برنامه #هفتگی داشته باشم و مطابق #سنت رسول الله(صلی الله علیه وآله) باشد. چگونه ایام هفته ام را برای اجرای سنت و عبد بودن تنظیم کنم ؟
#پاسخ :
✅ انسان در زندگی روز مره و عادی خود، اگر به واجبات عمل کند و از کارهای حرام #دوری گزیند، می تواند به هدف مورد نظر که همان #کمال و #سعادت است، دست پیدا کند. به عبارت دیگر، انسان در شبانه روز ضمن پرداختن به امور عادی زندگی و کار تلاش، اما با مراعات #اخلاق، #حسن_خلق در اجتماع و محیط #خانواده، انجام #واجبات و #ترک محرمات و در صورت #امکان با انجام برخی از مستحبات می تواند انسان موفقی باشد و در همین راستا، باید از فرصت ها و اوقات نهایت استفاده و بهره برداری را نمود.
👌لذا آنچه در برنامه ریزی روزانه، هفتگی، ماهانه و ... مهم است، در مرحله اول، #توجه به واجبات و #دوری از محرمات است. گفتنی است که واجبات منحصر به نماز و روزه و ... نیست؛ کار و تلاش برای کسب روزی حلال، نیکی به پدر و مادر، صله ارحام، تحصیل علم و دانش، رسیدگی به امور خانواده و ... نوعی #واجب به شمار می آیند.
◀️ در مرحله بعد باید از میان مستحبات، مواردی که با #نوع_زندگی و #زمان و #مکان زندگی فرد سازگارتر است برگزیده شده و در برنامه قرار گیرد. البته باید فرصتی برای #تفریح و #استراحت نیز قرار داده شود.
🌱آنچه از پیامبر(صلی الله علیه وآله) و ائمه(علیهم السلام) در ارتباط با برنامه زندگی به ما رسیده، #بهترین برنامه برای زمان بندی اوقات شبانه و روزی است.
🌹پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) در این باره فرمود: «زندگی شخص عاقل باید #سه_بخش داشته باشد که در یک بخش آن، مشغول #مناجات با خدا باشد، یک بخش را نیز به #محاسبه نفس بپردازد و بخش باقی مانده را به #خوردن و #آشامیدن(یا امور روزمرّه زندگی) اختصاص دهد که این بخش اخیر، کمک کار آن دو بخش اول خواهد بود».
🌹در روایتی از امام رضا(علیه السلام)، ساعات شبانه روز، به چهار بخش تقسیم شده است؛ آن حضرت می فرماید: «سعی کنید که شبانه روزتان را به چهار بخش تقسیم کنید؛ بخشی را برای #مناجات و #عبادت، بخشی را برای #معاش و به دست آوردن #روزی، بخشی را برای #معاشرت با برادران دینی مورد #اعتماد و کسانی که #عیب هایتان را به شما بشناسانند و باطن شما را #خالص کنند، و بخشی را برای پرداختن به #لذت های [حلال] اختصاص دهید که این بخش اخیر، شما را برای پرداختن به بخش های دیگر زندگی تان آماده تر می کند».
◀️ نقطه مشترک روایات وارده در این زمینه، #دوری_از_افراط_و_تفریط بوده و تقسیم بندی اوقات شبانه روز بدان معنا نیست که نباید یکی از این بخش های زندگی حتی اندکی از دیگر بخش ها زمان برتر باشد، بلکه مراد آن است که در یک شبانه روز زندگی، هیچ یک از این موارد مورد #غفلت واقع نشود.
✳️ با توجه به آنچه بیان شد، نمی توان نسخه ای پیچید که برای تمام افراد قابل استفاده باشد، بلکه هر فردی با توجه به #شرایط_شخصی خود باید برنامه اش را تنظیم کند.
#اصل_فراموش_شده
#تحقیق_نوشت
@qeseyeporqose
⚠️ #نتیجه_اعمال_پنهان
🌹امیرالمومنین (ع) فرمود: هيچكس چيزى را در دل نهان ننمود، جز كه در سخنان بيانديشه اش آشكار گشت يا در صفحات چهره اش، هويدا شود.
📚 نهج البلاغه حکمت ۲۶
@qeseyeporqose
6.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دربندوحصریعنی:
آزادگانی که زیرشکنجه های حیوانات بعثی قدمی از انقلاب پا پس نکشیدند
آنوقت یک عده #خائنین به انقلاب دائما از تهران به ویلای شمالشان می روند اسمش را هم گذاشته اند #حصر
@qeseyeporqose
#جلوه_بصیرت
#عباس علیه السلام یعنی
#چه_زمانی
#چه_مکانی
#چه_اولویتی و
#چه_تصمیمی را به کار ببندی تا ولیِ امرت را به
افضلِ #اقدام ، یاری کنی ...
#مسافر
@qeseyeporqose
#عاشورا همان #غدیر است ...
همانها که در #غدیر جاماندند و پیامبر بر آمدنشان صبر کرد ، همانها یا ازقافله حسین جاماندند یا راه کربلا #گم کردند ..
همانها که در #غدیر هم قطار پیامبر بودند آن روز حجت بر ایشان تمام شد و همانها امشب #حجتِ سعادت را از کلام حسین شنیدند ...
همانها که جلوتر رفته بودند و پیامبر بر بازگشتشان صبر کرد ، همانها از حسین پیشتر رفتند و سرانجام آنها شد سلیمان بن صرد ...
آری #غدیر همان #کربلاست
با این تفاوت که #امتِ_غدیر فرصت داشت از سال ۱۱ هجرت تا سال ۶۱ ، با خود تمرینِ
#خودشناسی
#امامشناسی
#اولویتشناسی
کُنَد و هر کس این سه را شناخت فردا در معرکه ی #عاشقانه و #عاقلانه و پر از #حماسهیِ عاشورا به #سعادت رسید و خورشیدِ #هدایت حسین بن علی بر جانش تابید...
#مسافر
@qeseyeporqose
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شهادت همیشه این نیست که در #میدان_جنگ اتفاق بیفته..
گاهی #شهادت در مجاهدت های خالصانه در سنگرهای متعدد رقم میخوره..
فقط باید حواسمون باشه که پامون از سنگر خدمت صادقانه و خالصانه بیرون نره. بی شک پایان اینگونه خدمت ها که برای خداست، #مرگ را #شهادت گونه می کنه که من اسمش رو گذاشتم #شهادت_تدریجی
@jangoganj
@qeseyeporqose
اگر این #خلوت را ما در خودمان ایجاد نکرده باشیم و در دیدگاهمان جایی را برای ″ولیّ″ در نظر نگرفتیم، آن هایی که برای همه جای خلوت و شلوغ دنیا #برنامه ریخته اند، خب ما را هم در بر خواهند گرفت. و اینجاست که تو با اینکه #زبانت #دلت از عشق حسین پر است، #شمشیرت رگ های حیات حسین را می برد.
در حالیکه از #حجّت می گویی، از مهدی می گویی، از او #فاصله میگیری.
طبیعی است وقتی که تو برنامه ای نگذاشته باشی، خواه و ناخواه در برنامه ی دیگرانی که برای همه ی زاویه های زندگی تو #حساب باز کرده اند، روی همه ی امکانات موجود تو، روی همه سرمایه های تحت الأرضی و فوق الأرضی تو حساب باز کرده اند، تو در طرح آن ها قرار خواهی گرفت.
#استاد_صفایی_حائری
راه حسین را بدون #برنامه نمی شود رفت ...
@qeseyeporqose