eitaa logo
انجمن علمی حقوق بین‌الملل دانشگاه قم
4.1هزار دنبال‌کننده
1.4هزار عکس
82 ویدیو
200 فایل
انجمن علمی حقوق بین الملل دانشگاه قم ارتباط با ادمین : @PegahrzdhS
مشاهده در ایتا
دانلود
10.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞🖥ویدیوی کوتاه و کاربردی "ارتباط حقوق بین الملل بشر دوستانه با آمریکا و متحدانش" آیا رعایت حقوق_جنگ ارتباطی با آمریکا و متحدانش دارد؟
19.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گفتارهای حقوقی «آیا حقوق بین‌الملل بر سایر شاخه‌های حقوق تأثیر می‌گذارد؟» 💠دکتر سید قاسم زمانی حقوق بین‌‎الملل مجموعه‌ای از اصول، قواعد و مقررات حاکم بر جامعه بین‌المللی است. جامعه‌ای که صرفا متشکل از دولت‌ها نیست، سازمان‌های بین‌المللی، شرکت‌های فراملی، سازمان‌های غیردولتی، افراد، جنبش‌های رهایی‌بخش ملی و دیگران نیز در زمره اعضای چنین جامعه‌ای محسوب می‌شوند. حقوق بین‌الملل اگر در گذشته در روابط محدود میان دولت‌ها در صحنه‌های جنگ و روابط دیپلماتیک و غیره محدود می‌شد امروز در قرن بیستم به تمام حوزه‌های زیستِ بین‌المللی تسری پیدا کرده است.
📣 با سلام و احترام خدمت همراهان همیشگی کانال، ضمن سپاس از اظهار لطف بی‌شائبه‌ی سرورانِ گرامی، به اطلاع می‌رساند این کانال با هدف اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به حقوق بین‌الملل در ایران و جهان تأسیس شده و کارکرد تبلیغاتی ندارد. امیدواریم بتوانیم همچون گذشته، به لطف خداوند و حمایت مخاطبانِ عزیز در ایفای رسالت علمی خود به نحو احسن عمل کنیم. با احترام مجدد روابط عمومی انجمن علمی حقوق بین‌الملل دانشگاه قم
مجموعه مقالات جنگ غزه.pdf
4.6M
انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در اولین سالگرد جنگ غزه منتشر کرد: 🗓 تاریخ انتشار: مهر ۱۴۰۳
🔴 بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی بسم الله الرحمن الرحیم 🔸وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه چند مرکز نظامی در ایران را به عنوان نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد، به ویژه اصل منع تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی کشورها، دانسته و به شدیدترین وجه محکوم می‌کند. 🔸همانطور که بارها توسط مراجع صلاحیت‌دار جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است، جمهوری اسلامی ایران با ابتنای بر حق ذاتی دفاع مشروع، که در ماده ۵۱ منشور ملل متحد نیز منعکس شده است، خود را محق و موظف به دفاع در برابر اعمال تجاوزکارانه خارجی می‌داند. 🔸جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر استفاده از همه توانمندی‌های مادی و معنوی ملت ایران برای دفاع از امنیت و منافع حیاتی خود، و نیز با وقوف به وظایف خود در قبال صلح و امنیت منطقه ای، مسئولیت فردی و جمعی همه کشورهای منطقه برای حراست از صلح و ثبات منطقه را خاطرنشان می‌کند و از همه کشورهای صلح‌ دوست در منطقه و سایر کشورها که با درک شرایط خطیر موجود از اقدام تجاوزکارانه رژیم اشغالگر اسرائیل ابراز انزجار نموده و آن را محکوم کرده‌اند، قدردانی می‌کند. 🔸بی‌تردید استمرار اشغالگری، اقدامات غیرقانونی و جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه، به ویژه نسل کشی مردم فلسطین و تجاوزگری علیه لبنان - که در سایه حمایت همه جانبه تسلیحاتی و سیاسی آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی تداوم یافته است- عامل اصلی تنش و ناامنی در منطقه است. 🔸جمهوری اسلامی ایران با یادآوری مسئولیت تک‌تک دولت‌های عضو سازمان ملل متحد، دولت‌های عضو 'کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی' و دولت ‌های عضو 'کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو ۱۹۴۹'، برای اقدام عاجل و جمعی در برابر نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، کنوانسیون منع نسل کشی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی که همزمان به مثابه نقض جدی صلح و امنیت بین‌المللی به شمار می‌آیند، بر ضرورت تحرک فوری و عاجل جامعه جهانی برای توقف نسل‌کشی، جنگ و تجاوز علیه غزه و لبنان و مهار جنگ‌ افروزی رژیم صهیونیستی تاکید می‌نماید. 🌍 سوییس، عربستان، عمان، اردن قطر ،بحرین ،لبنان سوریه ترکیه پاکستان و شماری از مقامات منطقه‌ ،حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند و آن را نقض حاکمیت و زیرپا گذاشتن قوانین بین المللی دانستند.
«‌‌ما گفتیم، زدیم. شما هم بگید، زدند.» (دیالوگ جالبی از فیلم قیصر) ‌ ۵ آبان ۱۴۰۳، نفرین به جنگ و جنگ افروزان خون‌آشام منطقه امروز حملات محدود و هدفمندی را به ایران انجام داد. به نظر می‌رسد،بسیار محتاطانه‌بودن این حملات را بتوان حاکی از قدرت بازدارندگی موشکی ایران و البته شاید مهار اسراییل توسط دموکرات‌های آمریکایی دانست. ضمن ادای احترام به تمام کوشندگان عرصه نظامی ایران، بویژه مهندسان و دلاورمردان موشکی آن، این‌نکته را برجسته می‌کنم که باید سیاست خارجه جمهوری اسلامی به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که خاک مقدس ایران اساسا مورد تعرض بیگانه قرار نگیرد اقتدار نظامی ایران، بدون شک، باید گسترش و توسعه یابد، اما مهمتر از آن، توسعه سیاسی(آزادی، برابری: مردم‌سالاری واقعی، نه هدایت‌شده)، توسعه اقتصادی، توسعه فرهنگی و توسعه اجتماعی است. بدون این مقدمات، ممکن است بتوانیم، قدرت بازدارندگی خود را به رخ بکشیم، اما از درون خواهیم پژمرد. ‌✍️دکترگرجی ازندریانی "امروز بی‌تردید صد برابر از زمان جنگ تحمیلی قوی‌تر شده‌ایم و توانایی‌های کشور قابل مقایسه با آن زمان نیست اما صِرف حضور در میدان نظامی و پیشرفت‌های خوب در این زمینه کافی نیست بلکه باید بر روی دلها و فکرها و زبان ها و جهت گیری ها نیز کار مؤثر انجام داد"( بیانات رهبری/ پنجشنبه ۳ آبان ۱۴۰۳)
موضوع سکوت دولت‌ها و پیامدهای حقوقی اون در زمره جدیدترین و چالشی‌ترین مباحث پژوهشی در حقوق بین‌الملل قرار می‌گیره. در دانشگاه کالج لندن یک نهاد تخصصی برای انجام مطالعات در این رابطه تأسیس شده: https://www.statesilence.org/ اخیراً سرکار خانم فاطمه میرآخورلی، از دانشجویان ساعی دکتری حقوق بین‌الملل دانشکده حقوق دانشگاه قم، به همراه جناب آقای دکتر احمدرضا توحیدی، دانشیار محترم گروه حقوق بین‌الملل دانشکده، یک مقاله علمی ـ پژوهشی منتشر کردند که به موضوع آثار سکوت دولت در حل و فصل اختلاف‌های بین‌المللی می‌پردازه و مطالعه اون به منظور آشنایی با یک موضوع پژوهشی جدید و به روز خالی از فایده نیست: https://jls.shirazu.ac.ir/article_7715_1cc5cfcdb01447a3a47b810f78c429f7.pdf