هدایت شده از جامعه ایمانی مشعر
.mp3
21.21M
📌 #صوت_سخنرانی
🔻این نبرد،
نبردآوارگان در پشت جبهه است.
🎙 برادر #رحیم_آبفروش
🔰 سلسلهنشستهای هیأتوجهانیاندیشی
❇️ روایتلبنان (نشست اول)
🗓 ۳ آذرماه ۱۴۰۳
💠 احرار | هیأت و جهانیاندیشی
✅ @ahrar1542
💠 جامعهایمانیمشعر
✅ @www1542org
و خدّام کعبه خدا میفروشند
غزلی از حسن بیاتانی در نقد «دینفروشی»
🔺رسانه بافتار
🆔 @baftar_resane
🆔 @qoqnoos2
غزل «از این پیرهنها...» سرودهٔ حسن بیاتانی در سال 1393، یک شعر عاشورایی است و مسئلهای مهم در سر دارد: «ظاهرگرایی در دین و طعنه به این نوع دینداری». این شعر در پی برملاکردن معرکهٔ مدعیان مسلمان است که با اصول ذبح شرعی، دین را سَر میبرند. فعل «میفروشند» ردیف شعر است و به همین نکته اشاره میکند که این بهظاهر مسلمانان، همهچیز را فدای تجارت و دنیا میکنند حتی دین را. بیت دوم شعر البته ما را یادِ سوءاستفادهٔ سیاسی از مناجات «ربنا»ی شجریان در سال ۸۸ نیز میاندازد. سراسر این غزل، علیه اسلام منفعتطلب ظاهرگرای عافیتطلب بازاری است. او موقعیتی را توصیف میکند که مفاهیم مهم دینی مانند جهاد و نماز و حج به گوششان رسیده و اتفاقا همینها دستمایهٔ دنیاطلبی آنهاست و بیتوجه به حقیقت و اساس دین که به مقتل برده شده است. شعر بیاتانی، محور عمودی دارد و هر بیت آن با بیت بعدی ارتباط دارد. او پس از اشاره به مفاهیم مختلف دینی که بازیچه عدهای اِسماًمسلمان شده، در بیت آخر، معنا و جوهرهٔ اصلی دین را رو میکند و خطاب به امام حسین(ع) میگوید: «تو ای زخم کهنه که در بوریایی، از این پیرهنها کجا میفروشند؟».
میزانسن شعر، دقیقاً ما را یاد اسلام آمریکایی میاندازد. همین اسلامی که نماینده تام و تمام آن، برخی کشورهای مسلمان مثل عربستان است و اتفاقاً این روزها، نمودش را در جشنواره «موسم ریاض» میبینیم. عربستانی که به دنبال تصویری مدرن و شیک از اسلام است، دیگر هیچکدام از مفاهیم اصلی اسلام مانند وحدت و جهاد برایش مهم نیست و حاضر است برای جلب مشتری و گردشگر و نرمال شدن، همهٔ داروندارش را فدای شکمبارگی و شهوترانی و پول و... کند. کسانی که کلیددار مهمترین اماکن اسلامی از جمله کعبه و مسجد النبی و گنبدالخضرا هستند. هممضمون این شعر در میان ادبیات جهان عرب، شعری از «نِزار قبانی» است. او در قصیدهٔ «الحب و البترول»، چفیه خلیجی را نماد تنپروری، بیغیرتی و اشرافیت میداند.
هنر، نحوهای از اندیشیدن است و از جهتی نیز آدمی را به اندیشیدن وادار میکند. به همین جهت، حتی یک اثر هنری برای ساعتها تأمل و تفکر کافیست و نیازی به ردیفشدن دهها اثر هنری نیست. به همین جهت، هرازچندگاهی در بافتار، این فرصت پیش میآید که تنها به یک اثر هنری توجه کنیم و آن را با حوصله بخوانیم. پیشتر نیز فرستههایی با محوریت یک شعر داشتهایم و بر آن بودیم تا به اندازهٔ یک شعر، تجربه هنری داشته باشم. پس نام اینگونه فرستهها را «یک غزل(اثر)تجربه» گذاشتیم.
🔺رسانه بافتار
🆔 @baftar_resane
🆔 @qoqnoos2
5.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩 «شبیه قاسم، شبیه عبدالله...»
بیسبب نبود اگر حضرت صادق(ع) فرمودند نوجوانان را دربیاید... عَلَيكَ بِالأْحداثِ فَإنَّهُم أسرَعُ إلى كُلِّ خَيرٍ...
نسل زد و ایکس و ایگرگ را میخواهی بشناسی، این صحنهها را خوب بنگر...
حتی یک صحنه اینچنین که برخلاف جریان فراگیر باطل جهانی شکل بگیرد، باطلالسحر تمام یاوهبافیهای بوقهای استکبار است... حال آنکه به برکت خونهای مطهر شهداء، سرزمین ما از این صحنهها بسیار دارد...
▫️▫️▫️
در حاشیه روایتگری حاج #حسین_یکتا
کودکی سیزدهساله اصرار دارد به لبنان اعزام شود...
ترکیب اصرارهای نوجوان با صحنههایی از دوران جنگ، خروجی زیبایی را خلق کرده است...
#لبنان
#احداث
✍️ #رحیم_آبفروش
▫️@qoqnoos2