#در_محضر_بزرگان ۸۴
💠 علامه طباطبایی 💠
🔸 آیا از خداوند باید ترسید؟ 🔸
ذات خداوند موجب ترس و وحشت نیست، اما اینكه میگویند از خدا باید ترسید یعنی از عدل الهی باید ترسید؛ عدالت هم به نوبه خود امر موحش و ترسآوری نیست.
انسان كه از عدالت میترسد در حقیقت از خودش میترسد كه در گذشته خطاكاری كرده و یا میترسد كه در آینده از حدود خود به حقوق دیگران تجاوز كند.
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۱۰۹
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 چرا قرآن کریم میفرماید:
*وَ نَحْشُرُهُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ عَلى وُجُوهِهِمْ*
(... و روز قيامت آنها ـ که خود را به کوری و لالی و کری زدهاند ـ را بر چهره هایشان محشورشان میکنیم ...) (إسراء/۹۷)
#پاسخ
🌿 آری، وقتی در آن مراسم بزرگی که فرعون برای رسوا کردن حضرت موسی علیه السلام تدارک دیده بود، به فرمان الهی، ایشان *عصای* خود را (که ظاهراً یک تکه چوب بود) انداخت و به حیوانی تبدیل شد و سحر ساحران را بلعید و دوباره به *صورت* اولش برگشت، معلوم شد که: *تمام پدیده های دنیا،* دارای *یک صورت مادی و زمینی* و *یک سیرت آسمانی* هستند.
که *حواس* انسان، فقط *ظاهر* و *صورت مادی و زمینی* هر چیزی را ادراک میکند و *ذهن و علم* بشر، فقط می تواند همین *صورت های مادی و ظاهری و زمینی* را در خود *بایگانی و مرور* کند: *يَعْلَمُونَ ظاهِراً مِنَ الْحَياةِ الدُّنْيا* ... (روم/۷)
متأسفانه در این زمان، *بیشترین تلاش* غالب مردان و زنان، فقط برای *ظاهرآرائی* خودشان صرف می شود و آنها بیشتر عمرشان را به *ظاهرسازی* خود میپردازند.
*تولید و مصرف* این همه *لوازم آرایشی،* و *تولید و مصرف* این همه *زینت آلات و لوازم تجملاتی،* و تولید و مصرف این همه *نقابهای متنوع و فراوان!* ... حکایت از این دارد که *بیماری ظاهربینی و سطحینگری و ظاهرسازی،* چقدر در جوامع بشری، شایع است.
پس در دنیا، افراد می توانند خود را با هر نوع آرایشی، *بزک و خوشگل* کنند، بعضیها می توانند *لباس* أنبیاء و أولیاء الهی صلوات الله علیهم را بپوشند،
بعضیها می توانند خود را در صف *أحبار و رهبان و مراجع و مجتهدین و فقهاء* جا بزنند، بعضیها میتوانند به اسم *داعش و طالبان و وهابی،* چهره هولناک خود را در زیر *پرچم لا إله الا الله و محمد رسول الله* پنهان کنند، افراد می توانند با عنوانِ *اصولگرا یا إصلاح طلب یا وطن پرست یا مدافع حقوق بشر* خود را *ظاهر الصلاح* معرفی کنند، بعضی ها هم می توانند در زمینه های مختلف، خود را *دایه مهربان تر از مادر* مطرح کنند، و حتی شیطان هم می تواند *قسم بخورد!!* که *ناصح و خیرخواه انسان!!* است: فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطانُ ... وَ *قاسَمَهُما* إِنِّي لَكُما *لَمِنَ النَّاصِحينَ* (اعراف/۲۱)
اما در *پایان این آزمون الهی،* وقتی تمام *جن و إنس* در صحنه قیامت حاضر می شوند، *تمام نقاب های ساختگی و دروغین و منافقانه،* کنار میرود و *چهرة حقیقی و سیرت* همه ظهور پیدا میکند.
پس به طور *طبیعی و عادلانه،* آنهایی که در دنیا با *کوری و لالی و کری جاهلانه و لجوجانه و عمدی* خود، نخواسته اند که *سیرت و چهره خداپسندانه* داشته باشند و فقط به *صورت دنیوی و زمینی* خود پرداخته و *مجرمیت* آنها در *چهره* آنها نمایان است، با همان *چهره تیره، سیاه، کریه، زشت، عبوس، غمبار و ترسان* و *چهرهای رو به جهنم: وُجُوهِهِمْ إِلى جَهَنَّمَ* محشور شوند.
خدایا؛ ما را از بیماری *ظاهربینی و سطحی نگری و ظاهرسازی* و گفتار و رفتار *تصنعی* و *خوی منافقانه* و هر نوع *غفلت و جهالت و لجاجت و عنادی* حفظ بفرما و به ما توفیق بده *گفتار صادقانه و رفتار مؤمنانه و مخلصانه* داشته باشیم و *سیرت و چهره ای خداپسند* پیدا کنیم و در زمینه سازی *ظهور آخرین حجتت* هم سهیم باشیم. إن شاء الله تعالی
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دکتر_محمدعلی_انصاری ۶۸
" راه معرفت به حضرت پروردگار "
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حدیث_گرافی
✅ امام علی (علیهالسلام):
مومن مانند کوه استوار است
و توفانها او را تکان نمیدهد.
💠 کافی ، ج ۹ ، ص ۱۸۱ 💠
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ندای_ملکوت
" کتابی شکست ناپذیر "
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِالذِّكْرِ لَمَّا جَاءَهُمْ وَ إِنَّهُ لَكِتَابٌ عَزِيزٌ《۴۱》لَّا يَأْتِيهِ الْبَاطِلُ مِن بَيْنِ يَدَيْهِ وَلَا مِنْ خَلْفِهِ ...《۴۲》
ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﭼﻮﻥ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻪ ﺳﻮﻳﺸﺎﻥ ﺁﻣﺪ، ﺑﻪ ﺁﻥ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻧﺪ، [ﺑﻪ ﻛﻴﻔﺮ ﺧﻮﺩ ﻣﻲ ﺭﺳﻨﺪ.] ﻭ ﺍﻳﻦ [ﻗﺮﺁﻥ] ﻛﺘﺎﺑﻲ شکست ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ《۴۱》ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﻭ ﺁﻳﻨﺪﻩ ﻯ ﺁﻥ، ﺑﺎﻃﻞ ﺭﺍﻩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ...《۴۲》
(سوره مبارکه فصلت)
💠 قاری: حمدی محمود الزامل 💠
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۱۱۰
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 با سلام محضر استاد ارجمند، آیا می توان از نیت های ریاکارانه کارهای خوب گذشته توبه کرد و نیت را خالصانه کرد؟ و آیا بعد از انجام یک کار خیر می توان نیت آن را توسعه داد؟ مثلاً اگر کار خیری را برای شادی روح پدرم انجام داده ام، الان نیت آن را تغییر دهم و ثواب آن را نثار همه حق داران و درگذشتگان و ... نمایم؟
#پاسخ
🌿 سلام و رحمت الهي بر شما
۱ـ در نظام حكيمانه الهي، فقط *حـــال* هر فرد ملاك ارزيابي او قرار مي گيرد.
پس اگر جناب حرّ بن رياحي، موفق به توبه شود و خود را از بردگي يزيد خارج كند و به بندگي خداوند برساند و به اردوگاه امام حسين صلوات الله عليه بپيوندد، تمام گذشته او پاك مي شود.
طبق آيات و احاديث، اگر استغفار و توبه انسان، *صادقانه و با مراقبت مؤمنانه همراه باشد،* قطعاً *گذشته* او را مي پوشاند و او مانند يك *نوزاد، تطهير و پاك مي شود.*
۲ـ *نيت* مؤمنين براي هر عبادت و دعا و كار خيري، *فقط تقرب خودشان به بارگاه الهي است.*
و اين نيت، در تمام عمر و براي تمام كارها، *ثابت* است و *تغيير پيدا نمي كند.*
اما *ثواب و بركات* كارهاي صادقانه و مؤمنانه و مخلصانه هر فرد، *به تمام بستگان و دوستان و همسايگان و همشهري و هم وطنان لايق و قابل و مستحق او سرايت پيدا مي كنند* و آنها از بركات عبادات و دعاها و كارهاي خير او برخوردار مي شوند. (چه در خاطر آن فرد خطور پيدا كرده باشند يا مطرح نشده باشند.)
مثلاً: فرموده اند: بركت و نورانيت نماز شب هر مؤمني، تا *چهل همسايه* را فرا مي گيرد. (پس لازم نيست چهل همسايه را در ذهنمان مرور كنيم و آنها را نيت عبادت خود قرار دهيم.)
در واقع، عبادت و دعا و كارهاي خير مانند *چراغي نورافكن،* محيط را روشن مي كنند پس لازم نيست كه *قصد* كنيم كه چه افرادي از نور آنها برخوردار بشوند يا نشوند و يا بخواهيم افرادي را به آن اضافه كنيم.
پس قطعاً *استغفار و توبه و دعاها و كارهاي خير و خداپسندانه شما،* «*تمام گذشتگان و حاضران و حتي نسل شما*» را (بدون اينكه لازم باشد شما آنها را در ذهنتان مرور كنيد) در بر مي گيرد.
اما نكته مهم اينست كه آنها *فقط به اندازه طهارت و لياقت و قابليتشان* از كارهاي خير شما بهره مي برند.
موفق باشيد.
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۸۵
💠 علامه حسن زاده آملی 💠
🔸 فرصت اندک است ... 🔸
برادر و خواهر من، این رودخانهی هراز را میبینید، آب این رودخانه با چه سرعتی میرود؟ ما از سرعت آب رودخانهی هراز قویتر به سوی ابدمان، الان رهسپاریم.
همین الان! وقتی نمانده است! جای امروز و فردا کردن نیست؛ جای مسامحه کردن نیست.
@golestan_quran
#حدیث_گرافی
✅ امام علی (علیهالسلام):
خوابی که همراه یقین باشد،
بهتر از نمازی است که با شک باشد.
💠 غررالحکم ، ح ۹۹۵۸ 💠
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۱۱۱
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 سلام استاد بزرگوار، لطفاً معانی واژگان: ظلم، قسط، جور و عدل را بیان فرمائید.
#پاسخ
🌿 با سلام و احترام، خداوند، «خالق» ما و جهان است پس «مالک» ما و جهان است و ما و تمام مخلوقات «باید» مطابق تعالیم و سنتها و قوانین و حدود الهی و احکام شرعی و در یک کلام مطابق با «حق» زندگی کنیم.
به «تمام تعالیم و سنتها و قوانین و حدود و احکام الهی» که «جـــا» یا «حـــق» هر فرد و هر چیزی را «مشخص» می کنند و باید برای تمام افراد بشر «برابر» باشند ، «قسط» گفته میشود.
پس «تمام مردم» در طول تاریخ به «دو گروه اصلی» تقسیم می شوند که هر قدر به «ظهور آخرین حجت الهی» نزدیک شویم، «مرز» این دو گروه روشن تر میشود.
آن گروه عبارتند از:
گروه اول: آنان که «تمام قوانین و حدود الهی» را عاقلانه و مؤمنانه و متواضعانه «قبول» کردهاند و آنها را در هر فرصتی و در هر شرائطی در زندگی خود «إقامه» می کنند و در «جای» خودشان (که حق تعیین کرده) قرار میگیرند و «هیچ امتیاز خاصی برای خود و نزدیکان خود» قائل نیستند (در هیچ صفی، نوبت را بهم نمیزنند) (از هیچ چراغ قرمزی عبور نمیکنند) (از هیچ خط ویژه ای عبور نمیکنند) (دنبال هیچ رانتی برای سکه، ارز، ماشین، خانه و... نیستند) که نامشان «مقسطین» است.
این گروه در «عمــــل» و در هر «انتخابی» هم «تمام آن قوانین و حدود الهی» و «جا» و «حق» هر فرد و هر چیزی را «رعایت» میکنند و طرفدار «عدالــت» هستند.
گروه دوم: آنهایی هستند که «تمام قوانین و حدود الهی» را غافلانه و جاهلانه و متکبرانه «قبول» ندارند و به آنها در زمینهای «پُشت و ظُلم» میکنند و «نظر و هوس و میل خود» را ملاک قرار میدهند و «دنبال امتیاز خاص برای خود و نزدیکان خود» هستند (در هیچ صفی، نوبت را رعایت نمیکنند) (از هر چراغ قرمزی عبور میکنند) (از هر خط ویژه ای می گذرند) (برای سکه، ارز، ماشین، خانه و هر چیزی دنبال رانت اند) که نامشان «ظالمین» است.
این گروه در «عمــــل» و در هر «انتخابی»، «از کنـــــار» قوانین و حدود الهی و حقوق مردم، میگذرند و «کناره گیری» میکنند و آنها را برای خود و دیگران «رعایت نمیکنند » و «جائـــــر» نامیده میشوند.
پس:
ظلم: پشت کردن و مبارزه با حق
قسط: مبنا قرار دادن حق و قانون با جان و دل در تمام زندگی.
جور: از کنار حق گذشتن در عمل
عدل: هر چیزی و هر فردی را در «جای حق» خودش قرار دادن.
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
#اخبار_قرآنی
✅ اعلام نتایج مرحله دوم پانزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
✅ آغاز شانزدهمین دوره از اسفند: 👇
http://telavat.com/fa/node/56252
@golestan_quran
17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دکتر_محمدعلی_انصاری ۶۹
" نادیده گرفتن حقوق محرومان "
@golestan_quran