🔴 باید برای ظهور ظرفیت پیدا کنیم
🔵 آیت الله جوادی آملی(دامت برکاته):
🌕 وجود مبارك حضرت امیر(سلام الله علیه) خط مشی امامت را مشخص كرد، همان خط مشی هم در جریان ظهور و حضور و غیبت ولی عصر (ارواحنا فداه) هم مطرح است.
وجود مبارك حضرت امیر فرمود كه سالیان متمادی مردم ظرفیت حضور مرا نداشتند و تحمل نمی كردند؛ حرف های معقول ما را اینها نمی پذیرفتند و مقبولشان نمی شد تا اینكه بالأخره تجربه نشان داد كه غیر از علی بن ابی طالب كسی نمی تواند رهبری نظام را به عهده بگیرد. تقریباً بیست و پنج سال اینها تلفات دادند و آزمودند اگر كاری هست از غدیر ساخته است، بعد از اینكه مردم فهمیدند و كم كم زمینه فراهم شد، من پذیرفتم
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : لَولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِيامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ الناصِرِ، و ما أخَذَ اللّه ُ عَلَى العُلَماءِ أن لا يُقارُّوا على كِظَّةِ ظالِمٍ، و لا سَغَبِ مَظلومٍ ، لأَلقَيتُ حَبلَها على غاربِهِا :
اگر نبود حضور آن جمعيت و تمام شدن حجّت با وجود يار و ياور و اگر نبود كه خداوند از دانايان پيمان گرفته است كه بر سيرى ستمگر و گرسنگى ستمديده رضايت ندهند ، هر آينه مهار شتر خلافت را بر شانه اش مى انداختم .
.[نهج البلاغة : الخطبة 3.]
#امام_زمان
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
سلام و عرض ادب خدمت قرآن پژوهان محترم
فردا تمامی کلاسها برگزار می شود و دارالقرآن باز است.
#پرسش_و_پاسخ
روز قیامت، دقیقاً چه اتفاقی برای نظام مادی می افتد؟ آیا از بین می رود؟ آیا اتفاقات روز قیامت با قانون بقای ماده و انرژی سازگار است؟
✍️#پاسخ👇👇
1️⃣روز قیامت، حوادث گوناگونی برای دنیای مادی رخ می دهد. مانند وقوع زلزله ای مهیب، کم نور شدن خورشید، جمع شدن خورشید و ماه، شکافتن دریاها، به حرکت در آمدن کوهها و متلاشی شدن آنها و تبدیل شدن آنها به توده ای از شن و ... .
2️⃣بنابراین اجزای مادی این نظام دچار تغییراتی می شوند، ولی هیچ سخنی از «نابود مطلق شدن» به این معنا که «نیست شود» و «از بین رود» نیست. ازاینرو، تعارضی با قانون بقای ماده و انرژی ندارد.
3️⃣ اجزای مادی این نظام، دارای ماده است که این ماده قابلیت تغییر به شیء مادی دیگر را دارد؛ مانند «موم» که آن را می توان به شکل های مختلف در آورد. هر شکلی هم که پدید آید، با شکل قبلی متفاوت است، هرچند به لحاظ آن ماده، همان شیء قبلی است. ازاین جاست که می گوییم، «تبدیل و تغییر» اتفاق افتاده است.
4️⃣برای نمونه، مادۀ کوه که به شکل کوه بود، در قیامت به شکل شن ریزه و سپس اشکال دیگر در می آید؛ چنانکه امروزه نیز وقتی کوه منهدم می شود، تبدیل به شن می شود.
5️⃣قرآن در یک بیان کلی از تبدیل زمین و آسمان به زمین و آسمان دیگری سخن می گوید: «يَوْمَ تُبَدَّلُ الْأَرْضُ غَيْرَ الْأَرْضِ وَ السَّماواتُ؛ روزى كه زمين به غير اين زمين، و آسمانها [به غير اين آسمانها] مبدل گردد» (ابراهیم، 48)
6️⃣بنابراین، آنچه اتفاق می افتد، معدوم شدن این نظام مادی نیست، بلکه تبدیل آن به نظامی دیگر است که البته خصوصیات کامل آن نظام بر ما پوشیده است.
#معاد
🔰بیانات استاد دکتر محمدحسین فاریاب
دکترای کلام اسلامی
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
#دانستنی_های_قرآنی
✅ فصیح ترین آیه قرآن
خداوند سبحان بعد از مجازات قوم نوح میفرماید:
وَقِيلَ يَا أَرْضُ ابْلَعِي مَاءَكِ وَيَا سَمَاءُ أَقْلِعِي وَغِيضَ الْمَاءُ وَقُضِيَ الْأَمْرُ وَاسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِيِّ وَقِيلَ بُعْدًا لِّلْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
ﻭ[ﭘﺲ ﺍﺯ ﻫﻠﺎﻙ ﺷﺪﻥ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ]ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ : ﺍﻱ ﺯﻣﻴﻦ! ﺁﺏ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻓﺮﻭ ﺑﺮ ، ﻭ ﺍﻱ ﺁﺳﻤﺎﻥ ! [ ﺍﺯ ﺭﻳﺨﺘﻦ ﺑﺎﺭﺍﻥ ] ﺑﺎﺯ ﺍﻳﺴﺖ ، ﻭ ﺁﺏ ﻛﺎﺳﺘﻲ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﻛﺎﺭ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻳﺎﻓﺖ ﻭ ﻛﺸﺘﻲ ﺑﺮ [ ﻛﻮﻩِ ]ﺟﻮﺩﻱ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺖ ﻭ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ : ﺩﻭﺭﻱ [ ﺍﺯ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﺪﺍ ] ﺑﺮ ﮔﺮﻭﻩ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭﺍﻥ ﺑﺎﺩ.
(هود/٤٤)
تعبیرات این آیه در عین کوتاهی، گویا، زنده و کوبنده است. هرچند همه آیات قرآن مظهر فصاحت و بلاغت است اما به گفته جمعی از دانشمندان عرب این آیه فصیحترین آیات قرآن است.
💠 گروهی از کفار قریش به مبارزه با قرآن برخاستند و تصمیم گرفتند آیاتی مثل قرآن بیاورند.
علاقمندانشان برای مدت 40 روز بهترین غذاها را برایشان فراهم کردند تا آن ها با خیال راحت به ترکیب جمله هایی همانند قرآن بپردازند!
‼️اما این آیه چنان آن ها را تکان داد که به یکدیگر نگاه کردند و گفتند
👈این سخنی است که هیچ کلامی شبیه آن نیست و اصلا شباهت به کلام مخلوق ندارد.
بعد هم از تصمیم خود منصرف شدند و مأیوسانه پراکنده شدند.
📚 تلخیص از مجمع البیان، ج5، ص 165
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
قابل توجه قرآن پژوهان محترم
آزمون پایان ترم ۱۹ شهریور ماه می باشد.
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
🔵برنامه ریزیات توی حفظ، طوری باشه که از انجامش لذت ببری.
اگر اون قدر کار میکنی که دائما برای حفظ ، اضطراب داری یک جای کار میلنگه. اگر همیشه وقت کم میاری و فرصت کافی برای همه کارهای لازم و مهم زندگیت نداری، اشکالی در برنامهریزی داری.
🔵اگر از حفظ و مرور و کارهای اون لذت نمیبری ایرادی هست.
معمولا افراد برای اینکه عجله دارن برنامه های سنگینی بر میدارن و خودشون و دیگران را با حفظ قرآن آزار میدن.
ولی اصل لذت در حفظ میگه قرآن برای لذت بردن است. باید با قرآن زندگی کنی. باید با قرآن قلبت پر از شوق و میل نسبت به معشوقت بشه.
🔵پس اگر این شرایط رو در خودت میبینی در اولین فرصت در هدفگذاری ها و برنامهریزی ها تجدید نظر کن و اونها رو متناسب با شرایط زندگی خودت تنظیم کن و از بودن با قرآن لذت ببر.
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
#صدای_مشاور
#نظم
🍀 نظم یکی از ابزار ضروری برای رسیدن به موفقیت در هر مسیری و از جمله حفظ قرآن کریم است.
🍀و آن چنان اهمیت دارد که حضرت امیرالمؤمنین_علیه السلام_ در وصیت خویش، در صدر آخرین توصیه هایی که برای همه ما دارند، آن را مورد توجه قرار میدهند
🌷«أُوصِیکُمَا وَ جَمِیعَ وَلَدِی وَ أَهْلِی وَ مَنْ بَلَغَهُ کِتَابِی بِتَقْوَى اللَّهِ وَ نَظْمِ أَمْرِکُم»🌷
پس به نیت قربت و با طلب یاری از معصومین_علیهم السلام_ برای برقراری نظم در برنامه ها و از جمله کار حفظیتان اقدام کنید.
💠چند راهکار برای برقراری نظم:
1⃣ هر روز عنوان همه برنامه ها و کارهای روزانه تان را بنویسید و حدود زمانی را که برای هرکدام باید صرف کنید مشخص کنید.
برنامه را جایی مقابل دیدتان نصب کنید.
2⃣ برنامه ها را بر اساس اهمیتشان اولویت بندی کنید و از مهمتر ها شروع به انجام کنید تا در صورتی که مجبور به حذف برخی از آن ها شدید کم اهمیت ها را حذف کنید.
3⃣ زمان کافی برای استراحت و فراغت در برنامه تان پیش بینی کنید.
4⃣ برنامه های حفظیتان را در طول روز تقسیم کنید. بخشی صبح، بخشی بعدازظهر و بخشی شب. به این صورت هم کار برایتان سبکتر میشود هم تمام روزتان برکت قرآنی پیدا میکند.
5⃣ عوامل هدر رفت زمان را شناسایی و با برنامه ریزی کنترل کنید. مثلا خواب زیاد، مشغولیت زیاد به موبایل و فضای مجازی یا تلویزیون یا...
6⃣ هر کاری را که انجامش میدهید در برنامه مکتوبتان علامت بزنید.
7⃣ هیچ کاری را به «بعد» موکول نکنید. خودتان را مقید کنید که هر کاری را سر وقت خودش انجام دهید.
8⃣ همیشه یک ساعت به همراه داشته باشید تا از گذر زمان غافل نشوید.
9⃣منطقی و مطابق شرایط و توانمندی هایتان برنامه ریزی کنید. به دور از افراط و تفریط.
🔟 هرشب خودتان را ارزیابی کنید. ببینید تا چه میزان به برنامه هایتان پایبند بوده اید. بسته به اجرا یا عدم اجرای برنامه ها میتوانید برای خود تشویق و تنبیه درنظر بگیرید.
1⃣1⃣ برنامه های حفظیتان را به همراه یک دوست قرآنی و در قالب یک رقابت سالم پیش ببرید.
نظم یک مهارت آموختنی است. با تمرین، منظم بودن را به یک عادت در زندگیتان تبدیل کنید.🌻
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوتی زیبا و دلنشین با صدای استاد مهدی شجاع از سوره مبارکه زمر.
سلامتی و تعجیل در فرج صلوات.
اللَّهُمَّ صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
شادی روح امام، شهدا، شهدای خدمت و شهید رئیسی مظلوم، صلوات.
اللَّهُمَّ صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
#دارالقرآن مهدیه تهران
@quran_mahdiehtehtran
هدایت شده از A. Alipour
مداحی_آنلاین_من_ایرانم_و_تو_عراقی_محمدحسین_پویانفر.mp3
5.98M
من ایرانم و تو عراقی
چه فراقی چه فراقی
#جاماندگان💔
#استودیویی🔊
#۸_روز تا #اربعین🏴
#محمدحسین_پویانفر
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
💠یک حفظ قوی و مسلط، حاصل رعایت چند اصل اساسی است:
💠۱. حفظ اولیه استاندارد و اصولی با توجه به معنا
💠۲. ماندگارسازی آیات جدید در ذهن با مرور هر روزه آیات جدید تا ۲۰ روز آینده
💠۳. مرور_منظم، اصولی و به اندازه محفوظات از حفظ
💠۴. خواندن محفوظات از روی قرآن (هر یک تا سه ماه یک دور کل محفوظات)
💠۵. مباحثه منظم و درست محفوظات جدید و گذشته
💠۶. مرور استماعی و انس با ترتیل قاریان برتر
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
💠 صراط مستقیم
🔹 ذات اقدس الهی وقتی در قرآن كریم نعمت را به انبیای الهی می دهد، سیره آنها را هم بازگو میكند تا انسان بداند که چه چیزی نعمت است و چگونه باید از #نعمت استفاده كند. سوره مبارکه قصص آیه هفدهم سخنان موسای كلیم (سلام الله علیه) را تشریح می كند، می گوید موسای كلیم فرمود: ﴿قَالَ رَبِّ بِمَا أَنْعَمْتَ عَلَی فَلَنْ أَكُونَ ظَهِیراً لِلْمُجْرِمِینَ﴾؛ پروردگارا به شكرانه نعمتی كه بر من روا داشتی، من و پشتیبان تبهكاران نیستم؛ این نعمت خداست! آن كه خود مجرم نیست و آن كه از مجرم حمایت نمی كند از #نعمت_خاص خدا برخوردار است، او همانند موسای كلیم (سلام الله علیه)توان طی این راه را دارد. مگر نه آن است كه ما می گوییم ﴿اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ﴾؟![1] مگر نه آن است كه این #صراط مستقیم را قرآن بیان كرد كه ﴿صِرَاطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیهِمْ﴾؟![2] مگر نه آن است كه این ﴿أَنْعَمْتَ عَلَیهِمْ﴾ را هم بیان كرده است كه «نبیین» هستند؟! مگر نه آن است كه موسای كلیم ﴿مِنَ النَّبِیینَ﴾[3] (علیهم السلام) است؟! مگر نه آن است كه موسی از نعمت خاص برخوردار است؟! حالا ببینیم #نعمت چیست و روش او چیست.
🔹 می گوید: ﴿قَالَ رَبِّ بِمَا أَنْعَمْتَ عَلَی فَلَنْ أَكُونَ ظَهِیراً لِلْمُجْرِمِینَ﴾؛ من پشتیبان مجرم نخواهم بود. این میشود نعمت! این صرف نعمت در جای خودش است. انسان كه بتواند نه مجرم باشد نه از یك مجرمی حمایت كند، این راه، #راه_انبیاست. آن گاه توفیق طی این راه نصیبش میشود.
🔹 چرا انسان مجرم است یا از مجرم حمایت می كند؟ برای محبت دنیاست! اگر کسی نه مجرم بود، نه با سكوت از مجرم حمایت كرد، این از راه خاص و از #نعمت_مخصوص برخوردار است. گاهی انسان با سكوتش از یك ظالمی حمایت میكند. گاهی با حرفش از یك ظالمی حمایت میكند. موسای كلیم میفرماید من با هیچ كارم ﴿فَلَنْ أَكُونَ﴾ كه یك نفی تأكیدی است ﴿فَلَنْ أَكُونَ ظَهِیراً لِلْمُجْرِمِینَ﴾، این #راه_نعمت است. حالا اگر كسی گفت: ﴿صِرَاطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیهِمْ﴾، آن گاه خود یا مجرم بود یا حامی مجرمین بود، او هرگز این راه را طی نمیكند، در وسط میماند؛ این یا «مغضوب علیه» است یا «ضالین»، گرچه هر روز بگوید: «غیر المغضوب» یا «غیر الضالین».
🔹 این چنین نیست كه قرآن #تمام_خطوط را بیان نكرده باشد! اگر خدای سبحان فرمود این كتاب #نور است، در نور كه جای مبهمی نیست كه چیزی را بیان نكرده باشد. اگر همه ابعاد این راه را بیان كرد، آن گاه خود انسان باید داور باشد كه آیا من جزء كسانی ام كه شایسته ام بگویم: ﴿غَیرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیهِمْ وَ لاَ الضَّالِّینَ﴾[4] یا خودم ـ معاذ الله ـ یكی از این دو گروهم؟! اگر كسی مجرم بود یا حامی مجرم بود، او می تواند به جد بگوید: ﴿غَیرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیهِمْ وَ لاَ الضَّالِّینَ﴾؟! من هرگز از مجرم حمایت نمی كنم، خواه فرزندم باشد، بستگانم باشد، خواه از خودم هم اگر اشتباه كردم حمایت نمی كنم! نه اشتباه میكنم، نه سعی میكنم از یك انسان اشتباه كننده حمایت بكنم. این راه پیمودن این #صراط_مستقیم است، توفیق صراط مستقیم است.
[1] . سوره فاتحة الکتاب، آیه6.
[2] . سوره فاتحة الکتاب، آیه7.
[3] . سوره نساء، آیه69؛ سوره مریم، آیه58؛ سوره احزاب، آیه7.
[4] . سوره فاتحة الکتاب، آیه7.
#نعمت_خاص
#نور_قرآن
#نعمت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فاتحة الکتاب
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
💠اهمیت استمرار حفظ روزانه💠
✍قطع و وصل کردن حفظ روزانه، فقط حفظ را متوقف و مختل نمیکند، بلکه حافظه را هم تخریب میکند.🙅🏻♂
👈🏻 یعنی اگر ما نظم حفظ روزانه را جدی نگیریم و گاهی اوقات حفظ کنیم و گاهی اوقات رها کنیم، باید متوجه و مطمئن باشیم که علاوه بر حفظمان، حافظهمان هم دچار اختلال خواهد شد. 🙌🏻
✅حفظ قرآن نیاز به استمرار و پشتکار دارد. و باید
به صورت روزانه و پیوسته انجام شود.
🤍به قول شاعر
رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود
رهرو آن است که👈آهسته و پیوسته👉 رود.
✅انجام حفظ روزانه به شکل مستمر، باعث تقویت حافظه میشود. شروع و اتمام صفحات و حفظ را به صورت هفتهای تعیین کنیم و خودمان را مقید کنیم پایان هفته به جایی که تعیین کردهایم، برسیم.
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
#باید_بدانیم
🔶یکی از مشکلات ما موقع حفظ عدم تمرکز کافی و پراکنده بودن ذهن هست 🤦🏻♂
🟢همه ما دچار دغدغه های فکری هستیم که هیچ وقت تنهامون نمیزارن و مدام حواسمونو پرت میکنن😏
🔷گاهی وسوسه ها و خیال پردازی هایی سراغمون میان که ذهن و درگیر میکنن و از کاری که مشغولش بوده دور میکنن👌🏻
🔺اگه موقع حفظ یا مرور افکار ذهنیتون مزاحم کارتون میشه و سرعت انجام حفظ و مرورتونو پایین میاره یه پیشنهاد خوب براتون دارم😍:
‼️ یه کاغذ دم دست بذارید، هر فکر مزاحمی موقع مرور سراغتون اومد رو یادداشت کنید و به خودتون قول بدید که بلافاصله بعد اتمام مرور، به اونا بپردازید.
این کار باعث میشه بتونید با فراغت ذهن و تمرکز بیشتری کارتون رو ادامه بدید👌🏻
#دارالقران - مهدیه _ تهران
@quran_mahdiehtehtran
#تائبین
🔰«الهي! إِنْ كَانَ النَّدَمُ عَلَى الذَّنْبِ تَوْبَةً فَإِنِّي وَ عِزَّتِكَ مِنَ النَّادِمِينَ وَ إِنْ كَانَ الِاسْتِغْفَارُ مِنَ الْخَطِيئَةِ حِطَّةً فَإِنِّي لَكَ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ.»
خدايا! اگر پشيماني بر گناه توبه محسوب ميشود، به عزتت قسم من از پشيمانان هستم و اگر استغفار از خطيئه، موجب ريزش گناه است، من از استغفار کنندگان درگاه تو هستم.
🔶در روايات وارد است که حضرت رسول اکرم(ص) از هر مجلس بر ميخواستند 25 مرتبه #استغفار ميکردند و در بعضي از روايات تعداد استغفار حضرت را هفتاد تا صد مرتبه نيز شمردهاند که نشانهي کثرت است.
🔶توجهات دنيايي و روزمرگيها و دل مشغوليها به طور طبيعي براي انسان کدورت به وجود ميآورد و به همين جهت انسان هرگز نبايد از استغفار #غافل شده به بهانهي عدم وجود شرايط استغفار، از آن دست بکشد؛ زيرا شرايطي که براي استغفار ذکر شده است، دستيابي به توجه حقيقي است.
اما در مجموع، ائمهي اطهار(ع) به تناسب حالات مختلف انسان دستورات متفاوتي دادهاند و هدف عمومي اين است که انسان از تمامي امور در طول زندگي مطلوب بهرهمند شود.
🔶در اين مناجات همنوا با #سيد_عابدان، حضرت امام سجاد(ع) به خداوند متعال عرض ميکنيم:
«الهي! هَلْ يَرْجِعُ الْعَبْدُ الْآبِقُ إِلَّا إِلَى مَوْلَاهُ؟»
معبود من! آيا بندهي فراري جز به مولايش رجوع ميکند؟
🔶روشن است بنده با کارهاي خلاف و #تمرد_و_طغيان، از حيطهي حاکميت مولا فرار کرده است هر چند هرگز نميتواند از تحت حاکميت تکويني حق خارج شود؛ چرا که همواره از جانب او فيض هستي و شئون هستي را دريافت ميدارد.
👌مولي المتقين و #امام_العارفين حضرت امام علي(ع) در دعاي کميل اينگونه ناله سر ميدهد:
«اللَّهُمَّ! عَظُمَ سُلْطَانُكَ وَ عَلا مَكَانُكَ وَ خَفِيَ مَكْرُكَ وَ ظَهَرَ أَمْرُكَ وَ غَلَبَ قَهْرُكَ وَ جَرَتْ قُدْرَتُكَ وَ لا يُمْكِنُ الْفِرَارُ مِنْ حُكُومَتِك.»
همين توجهات، موجب شرمندگي بنده خواهد شد؛ زيرا مشاهده ميکند با اموري که از جانب مولا به او افاضه شده و با نعمتهاي مولاي خويش، به مخالفت با او پرداخته است.
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
🌺صلوات خاصه امام حسن مجتبی🌺
اَللَّهُمَّ صَلَّ عَلَی الْحَسَنِ بْنِ سَیَّدَ النَّبِیَینَ وَوَصِیَّ اَمیرِالْمؤمِنینَ السَّلام ُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ سَیَّدِ الْوَصَیّینَ اَشْهَدُ اَنَّکَ یَابْنَ اَمیرِ الْمْؤمِنینَ اَمینُ اللّهِ وَابْنُ اَمیِنِه
عِشْتَ مَظْلُوماً وَ مَضَیْتَ شَهیداً واَشْهَدُ اَنَّکَ الْأِمامُ الزَّکِیُّ الْهادِی الْمهْدِیَّ
اَللّهُمَّ صَلَّ عَلَیْهِ وَبَلَّغْ رُوحَهُ وَجَسَدَهُ عَنّی فی هذهِ السّاعَةِ اَفْضَلَ الْتَّحِیَّة
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
#سیر_الی_الله
🌴جایگاه علم در قرآن و سنت
🔶علم، آگاهى و درك واقعيات است كه به لحاظ نوع، ابزار، نحوهى تحقّق و كاربردهاى آن، به اقسام گوناگونى تقسيم مىشود و هر يك از آن اقسام نيز داراى احكام، مقدّمات و شرايطى است كه به همان علم اختصاص دارد و نمىشود به اقسام ديگر آن سرايت داده شود.
🔶دين مقدّس اسلام، به لحاظ ارزش ذاتى علم، مرد و زن مسلمان را به فراگيرى علوم ملزم ساخته است. پيامبر خدا ـ صلّىاللّهعليهوآلهوسلّم ـ در اين باره مىفرمايد: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَة.»
🔴دو نوع علم در یک تقسیم کلی در قرآن کریم مطرح است؛
1️⃣علم حضوری: با آگاهی یافتن و درک ذات و حقیقت اشیا بدون وساطت چیز دیگر، که علم خداوند متعال به موجودات از این قسم محسوب می گردد: «وَ اللَّهُ يَعْلَمُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْض »
2️⃣علم حصولی: علمی که به واسطۀ صورت ها یا مفاهیم ذهنی از اشیا به دست می آید و تعلیم و تعلّم های رایج بین انسان ها بر اساس آن انجام می گردد «هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولاً مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ ».
🔶ائمه ـ عليهمالسّلام ـ ناچارند علوم حقيقى خود را در قالب الفاظ مناسب و مفهوم مناسب به ديگران القا كنند، لذا علوم ايشان نيز جنبهى علم حصولى پیدا می کند و براى رسيدن به علوم حقيقى ايشان، بايد از علوم رايج آنان كه شاگردانى را در علوم گوناگون پرورش دادهاند استفاده كرد.
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقام_معظم_رهبری_مد_ظله_العالی
برای اینکه درست فکر کنید قرآن بخونید و تأمل کنید.
# دارالقرآن _ مهدیه_ تهران
@quran_mahdiehtehtran
بشنو از رندى كه از
مشهد حكايت ميكند
صاحب نقاره ها
بر ما كرامت ميكند
دست خالى برنگردد
یک نفر از ارض طوس
چون على موسى الرضا
او را شفاعت ميكند
#السلطان_اباالحسن✋
#شهادت_امام_رضا(ع)🍂🖤
#تسلیت_باد 🥀
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran
مشکی از تن به درآرید ربیع آمده است
خم ابرو بگشایید ربیع آمده است
مژده ای، ختم رسل داد که: آید به بهشت
هر که بر من خبر آرد که ربیع آمده است
بشارت باد پایان صفر
حلول ماه ربیع الاول ماه جشن و سرور اهل البیت (ع) بر شما خوبان مبارک باد💐
#دارالقران_مهدیه_تهران
@quran_mahdiehtehtran