فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت قرآن
سوره مبارکه انسان.آیه8
قاری: شحات محمدانور
🆔@quranlive
29.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙صوت:#نشست قرآنی_جلسه سوم
#موضوع:شرح زیارت امیرالمومنین(ع)در روز عید غدیر
👤سخنران: #استاد ابوالفضل بهرام پور
🆔@quranlive
#شرح زیارت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در روز عید غدیر
به نام خدا
✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨
◀️ خلاصه مباحث نشست قرآنی
🗓 تاریخ: 99/5/13
⏺ موضوع: زیارت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در روز عید غدیر
✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨
❇️ منظور از "سیدالوصیین":
در زیارتنامه داریم: یا سیدالوصیین؛ ای آقا و برتر وصیها. گفتهاند مراد، ائمه اطهار (علیهمالسلام) هستند که همه آنها وصی پیامبرند و امیرمؤمنان (علیهالسلام) در راس آنان است. "وصی" یک صفت و عنوان است. همه پیامبران وصی و جانشین داشتند که در غیاب آنان یا پس از آنان تا زمانیکه پیامبر بعدی بیاید، کار آنها را انجام میداد. در میان انبیا،
🔸 بنابراین، یا سیدالوصیین، یعنی اگر اوصیای پیامبران هزار نفر باشند، ایشان در میان آنها پیامبرشان و در راس آنان است. بعد هم وقتی بعد از پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) در عالم اسلام سیدالوصیین شد، غیر ایشان دیگر نمیتواند جانشین و خلیفه پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) باشد.
❇️ منظور از "صفوه المرسلین":
در جملههای زیارتنامه داریم: یا صفوه المرسلین.
در عربی قرآن "صفوه" یعنی انتخاب از میان خوبان، نه انتخاب از کل. هر پیامبری از میان مردم انتخاب شده است؛ اما پیامبران اولوالعزم از میان خود پیامبران انتخاب شدهاند. پیامبر ما (صلیاللهعلیهوآله) اولوالعزم اولوالعزمها است.
❇️ منظور از "وارث علم النبیین":
وقتی امام هادی (علیهالسلام) میفرمایند: ای وارث علم نبیین، علی (علیهالسلام) شباهت پیدا میکند جای پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) باشد. دیگران حق ندارند چون این علم را ندارند. بنابراین علی (علیهالسلام) بهترین وصیها و وارث علم نبیین است. نبیین هر قدر علم دارند او هم دارد، بیشتر هم دارد.
✍️ دلیل بیشتر بودن علم علی (علیهالسلام) نسبت به بقیه وصیها این است:
پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) رهبر و معلم اولوالعزمها است و از همه آنها بیشتر علم دارد؛ چون قرآن و رسالت تا آخر باید بماند و پاسخگوی بشر تا ظهور حضرت ولی عصر (عجلاللهتعالیفرجه) باشد، بالاترین علم را دارد. دین مسیحیت و یهودیت به همان زمان محدود است ولی پیامبر اسلام (صلیالله علیهوآله) برای دانشمندان امروز و آینده است. و چون علی (علیهالسلام) شاگرد همین پیامبر یعنی پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله) است، قطعا علم او بیش از علم آنها و پیامبرانشان است.
❇️ منظور از "مولی":
مولی دو معنا دارد: یکی به معنای رهبر و سرپرست و حاکمی که امرش واجب الاطاعه است که در جمله "من کنت مولاه فهذا علی مولاه" مولی به همین معناست. و دیگری به معنای دوست خوب و قوی.
❇️ منظور از "امین الله فی ارضه":
دومین امین خدا روی زمین علی (علیهالسلام) و نخستین امین، پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) است که در منتقل کردن آیات وحی به مردم، عین سخن خدا را برگردانده و امانت قرآن را بدون کم و زیاد آورده است.
🆔@quranlive
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مدیحه سرایی
🆔@quranlive
#شرح خطبه غدیر
به نام خدا ⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️
◀️خلاصه مباحث نشست قرآنی
🗓تاریخ 99/5/13
⏺موضوع:خطبه غدیر ⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️
✴️نصب امام از سوی خداست.
🔻«فاعْلَمُوا مَعاشِرَ النّاسِ ذلِکَ فیهِ وَافْهَمُوهُ، وَاعْلَمُوا أَنَّ اللّه قَدْ نَصَبَهُ لَکُمْ وَلِیا وَإماما .....»؛ ای مردم، این مطلب را درباره او بدانید و بفهمید، و بدانید که خداوند او را برای شما صاحب اختیار و امام قرار داده است.
🔻اولا؛پیامبر(صلی الله علیه و آله )، امام را انتخاب نکرد تا بعد از ایشان عده ای گمان کنند، آنها هم می توانند، جانشین پیامبر را به صورت شورایی انتخاب کنند.
🔻ثانیا؛ خداوند می فرماید:«الر كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّور»ِ (ابراهیم/1)؛این کتابی است که بر تو نازل کردیم تا مردم را از تاریکیها به سوی نور خارج کنی.
🔻در آیه شریفه خروج مردم از تاریکها به سوی نور، برعهده پیامبر(صلی الله علیه و آله) گذاشته شده است؛پس اگر کتابی هست،پیامبری هم باید باشد تا مردم را هدایت کند. 🔻جمله«حسبنا کتاب الله؛کتاب خدا ما را کفایت می کند.»کاملا غلط است.و بعد از پیامبر( صلی الله علیه و آله )باید افراد برگزیده ای باشند تا در جایگاه هدایت مردم قرار گیرند.
🔻بنابراین ماجرای سقیفه،یک اتفاق فرهنگی هم بود؛ زیرا نپذیرفتن امامت امام علی (علیه السلام)، در امر تربیت و هدایت مردم خلل ایجاد کرد، چنانچه حتی امروز هم آثار منفی آن دیده می شود، مانند اینکه برخی به حکم خدا و قرآن و جهاد مردم بیگناه را قتل عام می کنند.
✴️اطاعت امام علی (علیه السلام)بر همه واجب است.
🔻«فَرَضَ طاعَتَهُ عَلَی..... ماضٍ حُکْمُهُ، جازٍ قَوْلُهُ، نافِذٌ أَمْرُهُ، مَلْعُونٌ مَنْ خالَفَهُ، مَرْحُومٌ مَنْ تَبِعَهُ وَصَدَّقَهُ»؛ اطاعتش را واجب نموده ....حکم او اجرا شونده و کلام او مورد عمل و امر او نافذ است .هر کس با او مخالفت کند ملعون است، و هر کس تابع او باشد و او را تصدیق نماید مورد رحمت الهی است.
🔻امیرالمومنین (علیه السلام)، امام امت و مردم مأموم او هستند و مأموم در همه کارها و شئون زندگی باید مطیع امام باشد. 🔻تأکید دین بر نماز جماعت،تمرینی است برای مردم که هیچ کاری را جلوتر از امام انجام ندهند، حتی صدایشان در جامعه از صدای امام بلندتر نباشد.
✴️امام علی(علیه السلام)،منبع دانش است.
🔻معاشِرَ النّاسِ، فَضِّلُوهُ. ما مِنْ عِلْمٍ إلاّ وَقَدْ أَحْصاهُ اللّهُ فِی، وَکُلُّ عِلْمٍ عُلِّمْتُ فَقَدْ أَحْصَیتُهُ فی إمامِ الْمُتَّقینَ، وَما مِنْ عِلْمٍ إلاّ وَقَدْ عَلَّمْتُهُ عَلِیا، وَهُوَ الاْءمامُ الْمُبینُ الَّذی ذَکَرَهُ اللّهُ فی سُورَةِ یسآ: «وکُلَّ شَیءٍ أَحْصَیناهُ فی إمامٍ مُبینٍ»؛ ای مردم، او را فضیلت دهید. هیچ علمی نیست مگر آنکه خداوند آن را در من جمع کرده است و هر علمی را که آموختهام در امام المتقین جمع نمودهام، و هیچ علمی نیست مگر آنکه آن را به علی آموختهام. اوست «امام مبین» که خداوند در سوره یس ذکر کرده است: «و هر چیزی را در امام مبین جمع کردیم».
🔻امروزه دانشمندان در علوم مختلف، به دیدگاههای حکیمان گذشته توجه دارند و همه این علوم در وجود امام (علی علیه السلام)و فرزندانش به ودیعه نهاده شده است.علم آنان از علم الهی نشأت گرفته و کامل و بی نقص است.
✴️از علی (علیه السلام)منحرف نشوید.
مَعاشِرَ النّاسِ، لا تَضِلُّوا عَنْهُ وَلا تَنْفِرُوا مِنْهُ، وَلا تَسْتَنْکِفُوا عَنْ وِلایتِهِ.....؛ ای مردم، از علی به سوی دیگری گمراه نشوید، و از او فاصله نگیرید و از ولایت او سرباز نزنید.
🔻در صحیح بخاری در سه باب ؛یوم الخمیس و یوم الرزیه و یوم الدوات و القلم، این روایت آمده که پیامبر (صلی الله علیه و آله)، در پنج شنبه آخر عمر شریفشان، فرمودند: برایم قلم و دوات بیاورید تا برایتان وصیتی بنگارم که «لن تضلوه بعده»؛ بعد از آن هیچ کس گمراه نشود.
🔻ابن ابی الحدید معتزلی می گوید: آنچه پیامبر اکرم می خواست وصیت کند، چیزی جز وصایت علی بن ابی طالب (علیه السلام ) نبود.
🔻آثار گمراهی از علی (علیه السلام) امروزه نیز آشکار است؛ چنانچه با حکم سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) ، اتفاقات شومی در جهان اسلام روی می دهد.
🔻امروز هم طریق امام علی(علیه السلام) و هم طریق مخالفانش در همه شئون زندگی پیش روی مردم هست و آنها باید با معرفت و بیداری انتخابگر باشند.
🆔@quranlive
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت_قرآن
سوره مبارکه واقعه.آیات10تا20
🆔@quranlive
26.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙صوت:#نشست_قرآنی_جلسه_چهارم
#موضوع:شرح زیارت امیرالمومنین(ع)در روز عید غدیر
👤سخنران: #استاد_ابوالفضل_بهرام_پور
🆔@quranlive
#شرح_زیارت_امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در روز عید غدیر
به نام خدا
✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨
◀️ خلاصه مباحث نشست قرآنی
🗓 تاریخ: 99/5/14
⏺ موضوع: شرح زیارت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در روز عید غدیر
✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨
زیارت غدیریه، استدلال قرآنی و عقلی بر ولایت علیبنابیطالب (علیهالسلام) است، برای اهل سنت نه برای عوام. اولین کسی که به پیامبر ایمان آورد و سابقه شرک هم نداشت، علی (علیهالسلام) بود. آیا این مساله، برای جانشینی پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) امتیاز نیست؟!
در اینجا حرفهای مقبول شیعه و سنی و حتی حرفهایی که خلفا قبول دارند را آورده است.
🔴 فرازهایی از زیارت غدیریه:
🔹 و أَنْتَ وَلِیُّ اللَّهِ وَ أَخُو رَسُولِهِ: و تو، ای علی، دوست خدای تعالی و برادر رسول او هستی.
کسی که شرایط پیامبران را دارد، کسی که تمام علوم را دارد، اولین کسی است که ایمان آورده، سابقه شرک هم ندارد، در حالیکه برادر پیامبر است و لایق خلافت میباشد.
🔹 و الذَّابُّ عَنْ دِینِهِ: و دفاع کننده از دین او هستی که در لیلهالمبیت، خطر را به جان پذیرفته و در برابر چهل نفر تروریست، در جای پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) خوابید و در جنگ، دشمنانی مانند مرحب و عبدود را بر زمین انداخت.
🔹 و الَّذِی نَطَقَ الْقُرْآنُ بِتَفْضِیلِهِ قَالَ اللَّهُ تَعَالَى وَ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِینَ عَلَى الْقَاعِدِینَ أَجْرا عَظِیما: ای قرآن ناطقی که قرآن را با آن حالت و معنایی که بایستنی است تلاوت کردی. و خداوند مجاهدین در راه خدا را بر نشستگان برتری داد، نه اجر معمولی که اجری عظیم.
مصداق اتم و یکی از مصادیق درجه اول مجاهدین، امیر مومنان (علیهالسلام) است، که بر غیر خودش تفضیل داده شده است.
🔹 أجَعَلْتُمْ سِقَایَةَ الْحَاجِّ وَ عِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ کَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ وَ جَاهَدَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ لا یَسْتَوُونَ عِنْدَ اللَّهِ وَ اللَّهُ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ: آیا آب دادن به حاجیان و تعمیرات مسجدالحرام که یک عبادت است از ایمان کامل آوردن به خدا و قیامت و جهاد در راه خدا برتر است؟! این دو، نزد خدا برابر نمیشوند. خدا روی خوشی به ظالمان ندارد. قابل هدایت نیستند، خدا هم به اجبار، کسی را هدایت نمیکند.
🔹 الَّذِینَ آمَنُوا وَ هَاجَرُوا وَ جَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولَئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ یُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُمْ بِرَحْمَةٍ مِنْهُ وَ رِضْوَانٍ وَ جَنَّاتٍ لَهُمْ فِیهَا نَعِیمٌ مُقِیمٌ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدا إِنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِیمٌ: کسانی که جان و مالشان را در جهاد سرمایه کردهاند، عزیزکردههای خدا هستند. خدا به چنین انسانهایی راستا، بشارت میدهد رحمتی را و رضوانش را و در جنات قرار میگیرند که برای آنها نعمت مقیم و دائم است نه نعمت فصلی و زودگذر.
🔹 أشْهَدُ أَنَّکَ الْمَخْصُوصُ بِمِدْحَةِ اللَّهِ: یا علی، من شهادت میدهم، مدح و تعریف مخصوص خدا درباره توست. ای کسی که خدای تعالی تو را مدح مخصوص کرده است.
🆔@quranlive
#خطبه غدیر
به نام خدا ⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️
◀️خلاصه مباحث نشست قرآنی
🗓تاریخ :99/5/14
⏺موضوع: خطبه غدیر ⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️
✴️ پیروان اهل بیت علیهم السلام و دشمنانشان
🔻 معاشرالناس؛این خطاب شامل همه مردم(مسلمان و غیر مسلمان)می شود،پس پیامبر(صلی الله علیه و آله) در خطبه غدیر فقط مسلمانان را مورد خطاب قرار نمی دهد.
🔻 إنَّ اللّه قَدْ أَمَرَنی وَنَهانی: خداوند واجبات و محرماتی دارد که آنها را به منِ پیامبر فرموده است.
🔻وقَدْ أَمَرْتُ عَلِیا وَنَهَیتُهُ بِأَمْرِه: من هم به دستور خدا، علی را امر و نهی نمودم.
تفاوت امر و نهی پیامبر با امر ونهی امام: پیامبر هرآنچه خدا به او امر و نهی می کند، به مردم می رساند و امام آنچه از خدا، اما توسط پیامبر به او ابلاغ شده به مردم امر و نهی می کند.
امیر المومنین(علیه السلام) فقط آموزش ندید، بلکه قبل از اینکه به عنوان امام مردم را امر و نهی کند، خودش عمل کرده است.
🔻فعِلْمُ الاْءَمْرِ وَالنَّهْی لَدَیهِ: علم امام توسط پیامبر به او منتقل شده است و پیامبر واسطه بین خدا و امام است.
🔻فاسْمَعُوا لاِءَمْرِهِ تَسْلِمُوا: بعضی می شنوند،عمل نمی کنند و بعضی اصلا گوش نمی کنند. «يَجْعَلُونَ أَصابِعَهُمْ فِي آذانِهِم»(بقره/19) پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید:اوامر علی را بشنوید زیرا امر علی امر منِ پیامبر و امر من امر خداست.اما متاسفانه وقتی حق امام علی (علیه السلام) غصب شد و درِ خانه مهاجر و انصار رفت، اصلا حرف امام را گوش نکردند.
🔻وأَطیعُوهُ تَهْتَدُوا : شرط هدایت توسط امام معصوم،اطاعت است، محبت بدون اطاعت در حد خودش خوب است، اما هدایت نمی آورد.
🔻وانْتَهُوا لِنَهْیهِ تَرْشُدُوا: راه رشد و عاقبت بخیری،خودداری از انجام اعمالی است که امام علی (علیه السلام) نهی می کند.
🔻وصیرُوا إلی مُرادِهِ: ببینید او چه می گوید، مراد علی(علیه السلام) چیست،آن مسیر را بروید.
برخی گفتند: «إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ » امام علی (علیه السلام) فرمود: سخن درستی است (کلمه الحق)، اما مرادشان باطل است(یُراد بها الباطل). اما پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید: دنبال مراد علی (علیه السلام) بروید.
🔻ولا تَتَفَرَّقْ بِکُمُ السُّبُلُ عَنْ سَبیلِهِ: راههای مختلف شما را از راه علی دور نکند.تفرقه از زمانی به وجود آمد که امیرالمومنین (علیه السلام) اطاعت نشد.
🔻معاشِرَالنّاسِ، أَنَا صِراطُ الله الْمُسْتَقیمُ الَّذی أَمَرَکُمْ بِاتِّباعِهِ: ای مردم! صراط مستقیم خداوند منم که شما را به پیروی آن امر فرموده.
🔻ثمَّ عَلِی مِنْ بَعْدی :و پس از من علی است.
🔻ثمَّ وُلْدی مِنْ صُلْبِهِ: و آن گاه فرزندانم از نسل او، یعنی پیامبر (صلی الله علیه و آله) می خواهد بفرماید آنان فرزندان من هستند.
🔻أئِمَّةُ الْهُدی یَهْدونَ إِلَی الْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلونَ: پیشوایان راه هدایتند که به سوی حق هدایت می کنند و با آن عدالت را برپامی کنند.
🔻ثمَّ قَرَأَ: «بِسْمِ الله الرَّحْمانِ الرَّحیمِ الْحَمْدُلِلَّهِ رَبِ الْعالَمینَ...» إِلی آخِرِها:سپس پیامبر (صلی الله علیه و آله) سوره حمد را قرائت فرمود.
🔻وقالَ: فِی نَزَلَتْ وَفیهِمْ وَالله نَزَلَتْ، وَلَهُمْ عَمَّتْ وَإِیَّاهُمْ خَصَّتْ: این سوره درباره من نازل شده، و به خدا قسم درباره امامان نازل شده است. شامل امامان می باشدو به آنان اختصاص دارد.
سوره حمد در شأن پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اهل بیت (علیهم السلام) نازل شده، زیرا صراط مستقیمی که در این سوره آمده، پیامبر (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام) و فرزندان پیامبر (صلی الله علیه و آله) از نسل امام علی (علیه السلام) هستند.
🔻أولئِکَ أَوْلِیاءُ اللّه: ایشان(اهل بیت علیهم السلام) دوستان خدایند.
🔻الَّذینَ لا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلا هُمْ یحْزَنُونَ: که ترسی بر آنان نیست و محزون نمیشوند.
🔻ألا إنَّ حِزْبَ اللّه هُمُ الْغالِبُونَ:آگاه باشید که حزب خداوند غالب هستند.
🔻ألا إنَّ أَعْداءَهُمْ هُمُ السُّفَهاءُ الْغاوُونَ إخْوانُ الشَّیاطینِ: آگاه باشید که دشمنان ایشان سفهاء گمراه و برادران شیاطیناند.
🔻یوحی بَعْضُهُمْ إلی بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُورا: برای گمراهی مردمان، سخنان بیهوده و پوچ را به یکدیگر می رسانند.
کسانی که حرفهای قشنگی می زنند اما می خواهند با آن حرفها مردم را فریب دهند.
🆔@quranlive