💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَاكْتُبْ لَنَا فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ إِنَّا هُدْنَا إِلَيْكَ ۚ قَالَ عَذَابِي أُصِيبُ بِهِ مَنْ أَشَاءُ ۖ وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ ۚ فَسَأَكْتُبُهَا لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَالَّذِينَ هُمْ بِآيَاتِنَا يُؤْمِنُونَ { ۱۵۶ - اعراف }
وَاكْتُبْ = بنویس (مقرر کن)
لَنَا = برای ما
فِي = در
هَٰذِهِ = این
الدُّنْيَا = دنیا
حَسَنَةً = نیکی
وَفِي = و در
الْآخِرَةِ = آخرت (نیکی)
إِنَّا = که همانا ما
هُدْنَا(هَوْد) = بازگشته ايم
إِلَيْكَ = به سوی تو
قَالَ = گفت
عَذَابِي = عذابم را
أُصِيبُ (صَوْب) = می رسانم
بِهِ = به او
مَنْ = هرکس
أَشَاءُ = که بخواهم.
[أُصِيبُ: مى رسانم]
وَرَحْمَتِي = و رحمت من
وَسِعَتْ (وُسْع) = فرا گرفته است
كُلَّ = همه
شَيْءٍ = چیز را.
فَسَأَكْتُبُهَا = پس به زودی خواهم نوشت (مقرر خواهم کرد) آن را
لِلَّذِينَ = برای کسانی که
يَتَّقُونَ (وَقَىَ) = تقوا پیشه می کنند
وَيُؤْتُونَ (أتَىَ) = و مى پردازند
الزَّكَاةَ = زکات را
وَالَّذِينَ = و كسانى كه
هُمْ = آنها
بِآيَاتِنَا = به آيات ما
يُؤْمِنُونَ = ايمان دارند
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 156)- اعراف
در این آیه دنباله تقاضای موسی (ع) از پروردگار و تکمیل مسأله توبه که در آیات قبل به آن اشاره شد چنین آمده است.
خداوندا! «در این جهان و در سرای دیگر نیکی برای ما مقرر بدار» (وَ اکْتُبْ لَنا فِی هذِهِ الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ).
سپس دلیل این تقاضا را چنین بیان میکند: «ما به سوی تو بازگشت کردهایم» (إِنَّا هُدْنا إِلَیْکَ). و از سخنانی که سفیهان ما گفتهاند که شایسته مقام با عظمت تو نبود، پوزش طلبیدهایم.
سر انجام خداوند دعای موسی (ع) را به اجابت میرساند و توبه او را میپذیرد، ولی نه بدون قید و شرط، بلکه با شرایطی که در ذیل آیه آمده است، میگوید: «خداوند فرمود: عذاب و کیفرم را به هر کس بخواهم (و مستحق ببینم) میرسانم» (قالَ عَذابِی أُصِیبُ بِهِ مَنْ أَشاءُ).
سپس اضافه میکند: «اما رحمت من همه چیز را در برگرفته است» (وَ رَحْمَتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ).
ولی برای این که کسانی خیال نکنند، پذیرش توبه و یا وسعت رحمت پروردگار و عمومیت آن، بیقید و شرط و بدون حساب و کتاب است، در پایان آیه اضافه میکند: «من به زودی رحمتم را برای (کسانی که سه کار را انجام میدهند) مینویسم، آنها که تقوا پیشه میکنند، و آنها که زکات میپردازند، و آنها که به آیات ما ایمان میآورند» (فَسَأَکْتُبُها لِلَّذِینَ یَتَّقُونَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ الَّذِینَ هُمْ بِآیاتِنا یُؤْمِنُونَ).
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالْأَغْلَالَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ ۚ فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ ۙ أُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ { ۱۵۷ - اعراف }
الَّذِينَ = همان کسانی که
يَتَّبِعُونَ = پیروی می کنند
الرَّسُولَ = از این رسول،
النَّبِيَّ = پیامبر
الْأُمِّيَّ = درس نخوانده.
[الْأُمِّيَّ: درس نخوانده، منسوب به مادر]
الَّذِي = که
يَجِدُونَهُ (وَجْد) = می یابند
مَكْتُوبًا = مکتوب (نوشته شده) (وصف)
عِنْدَهُمُ = او را نزد خویش
فِي = در
التَّوْرَاةِ = تورات
وَ الْإِنْجِيلِ = و انجيل
يَأْمُرُهُمْ = امر مى كند آنها را
بِالْمَعْرُوفِ = به کارهای پسندیده (کار نیک، مطابق عرف شریعت)
وَيَنْهَاهُمْ (نَهْى) = و منع می کند آنها را
عَنِ = از
الْمُنْكَرِ = کار ناپسند (کار انکار شده، ناشایست و گناه)
وَيُحِلُّ = و حلال می کند
لَهُمُ = برای آنها
الطَّيِّبَاتِ = پاکیزه ها را
وَيُحَرِّمُ = و حرام می کند
عَلَيْهِمُ = برای آنها
الْخَبَائِثَ = پلیدی ها را
وَيَضَعُ = و بر می دارد
عَنْهُمْ = از آنها
إِصْرَهُمْ = تکالیف سنگین
وَالْأَغْلَالَ = و غل و زنجیر هایی
الَّتِي = که
كَانَتْ = بود
عَلَيْهِمْ = بر (گردن) آنها .
فَالَّذِينَ = پس کسانی که
آمَنُوا = ایمان آوردند
بِهِ = به او
وَعَزَّرُوهُ (عَزْر) = و حرمتش را نگه داشتند، حمایت و پشتیبانی کردند
وَنَصَرُوهُ = و یاری کردند او را
وَاتَّبَعُوا (تَبعَ) = و پیروی کردند
النُّورَ = نوری را
الَّذِي = که
أُنْزِلَ = نازل شده بود
مَعَهُ = با او
أُولَٰئِكَ = آنان
هُمُ = واقعاً
الْمُفْلِحُونَ = رستگارانند
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 157)- اعراف
از چنین پیامبری پیروی کنید: این آیه در حقیقت، مکمل آیه گذشته در باره صفات کسانی است که مشمول رحمت واسعه پروردگار هستند، یعنی پس از ذکر صفات سه گانه تقوا و اداء زکات و ایمان به آیات پروردگار، در این آیه صفات دیگری به عنوان توضیح برای آنها ذکر میکند و آن پیروی از پیامبر اسلام صلّی اللّه علیه و آله است، زیرا ایمان به خدا از ایمان به پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و پیروی از مکتبش جدایی ناپذیر است، لذا میگوید: «کسانی مشمول این رحمت میشوند که از فرستاده پروردگار پیروی کنند» (الَّذِینَ یَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ).
سپس برای این رسول، شش صفت علاوه بر مقام رسالت بیان میکند:
1- او «پیامبر خداست» (النَّبِیَّ).
«نبی» به کسی گفته میشود که پیام خدا را بیان میکند و به او، وحی نازل میشود- هر چند مأمور به دعوت و تبلیغ نباشد- اما «رسول» کسی است که علاوه بر مقام نبوت، مأمور به دعوت و تبلیغ به سوی آیین خدا و ایستادگی در این مسیر میباشد.
2- «پیامبری که درس نخوانده و از میان توده جمعیت برخاسته، از سرزمین مکه امّ القری» کانون اصلی توحید طلوع کرده است (الْأُمِّیَّ).
3- «پیامبری که صفات و علامات و نشانهها و دلائل حقانیت او را در (کتب آسمانی پیشین) تورات و انجیل مشاهده میکنند» (الَّذِی یَجِدُونَهُ مَکْتُوباً عِنْدَهُمْ فِی التَّوْراةِ وَ الْإِنْجِیلِ).
4- پیامبری که محتوای دعوت او با فرمان عقل کاملا سازگار است «به نیکیها و آنچه خرد آن را میشناسد و نزدش معروف است، دعوت میکند، و از بدیها و زشتیها و آنچه نزد خرد ناشناس است، نهی مینماید» (یَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْکَرِ).
5- محتوای دعوت او با فطرت سلیم هماهنگ است، «طیبات و آنچه را طبع سلیم میپسندد، برای آنها حلال میشمرد، و آنچه خبیث و تنفر آمیز باشد بر آنها تحریم میکند» (وَ یُحِلُّ لَهُمُ الطَّیِّباتِ وَ یُحَرِّمُ عَلَیْهِمُ الْخَبائِثَ).
6- او بسان مدعیان دروغین نبوت و رسالت که هدفشان به زنجیر کشیدن تودههای مردم و استعمار و استثمار آنهاست، نیست نه تنها بندی بر آنها نمیگذارد، بلکه «بارها را از دوش آنان بر میدارد، و غل و زنجیرهایی را که بر دست و پا و گردنشان سنگینی میکرد، میشکند» (وَ یَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتِی کانَتْ عَلَیْهِمْ).
و چون این صفات ششگانه به ضمیمه مقام رسالت که مجموعا هفت صفت میشود، روی هم رفته نشانه روشن و دلیل آشکاری بر صدق دعوت اوست اضافه میکند: «پس کسانی که به او ایمان بیاورند و مقامش را بزرگ بشمرند و او را در ابلاغ رسالتش یاری کنند، و از نور آشکاری که با او نازل شده (یعنی قرآن مجید) پیروی کنند، بدون شک چنین افرادی رستگارانند» (فَالَّذِینَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِی أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُون
نکتهها:
1- پنج دلیل برای نبوت در یک آیه!
نخست این که او «امّی» بود و درس نخوانده، اما با این حال کتابی آورد که نه تنها سرنوشت مردم حجاز را دگرگون ساخت، بلکه نقطه بازگشت مهمی در تاریخ بشریت بود.
دوم این که: دلایل نبوت او با تعبیرات مختلف در کتب آسمانی پیشین وجود دارد آنچنان که انسان را به حقانیت او مطمئن میسازد.
سوم این که: محتویات دعوت او با عقل و خرد سازگار است.
چهارم: محتویات دعوت او با طبع سلیم و فطرت هماهنگ است.
پنجم: اگر او از طرف خدا نبود، حتما به خاطر منافع خویش دست به چنین کاری میزد و در این صورت نه تنها نباید غل و زنجیرها را از مردم بگشاید بلکه باید آنها را همچنان در جهل و بیخبری نگهدارد تا بهتر بتواند آنها را استثمار کند، در حالی که میبینیم او زنجیرهای گران را از دست و پای بشریت گشود.
زنجیر جهل و نادانی از طریق دعوت پیگیر و مستمر به علم و دانش.
زنجیر انواع تبعیضات و زندگی طبقاتی! و زنجیرهای دیگر، هر یک از اینها به تنهایی دلیلی است بر حقانیت دعوت او و مجموع آنها دلیلی روشنتر.
2- بشارت ظهور پیامبر در کتب عهدین:
گرچه شواهد قطعی تاریخی و همچنین محتویات کتب مقدسه یهود و نصاری (تورات و انا جیل) نشان میدهد که اینها کتابهای آسمانی نازل شده بر موسی و عیسی (ع) نیستند و دست تحریف به سوی آنها دراز شده است بلکه بعضی از میان رفتهاند و آنچه امروز به نام کتب مقدسه در میان آنهاست مخلوطی است از زائیدههای افکار بشری و قسمتی از تعلیماتی که بر موسی (ع) و عیسی (ع) نازل گردیده و در دست شاگردان بوده، ولی با این حال در همین کتب تحریف یافته عباراتی دیده میشود که اشارات قابل ملاحظهای به ظهور این پیامبر بزرگ دارد
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫🎇
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
اعجاز علمی قرآن:
سوره ی نور آیه ۳۰ و ٣١
به مؤمنان بگو چشمهای خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند، و فروج خود را حفظ کنند، این برای آنها پاکیزه تر است، خداوند از آنچه انجام میدهید آگاه است.
و به زنان مؤمن [هم] بگو دیدگانشان را فروگذارند …
نگاهداشت چشم
دانشمندان در جدیدترین تحقیقات علمی، کشف کرده اند که حضور یک غریبه زیبا باعث افزایش استرس می شود. دانشمندان در ده مورد مطالعه در مردان دیده اند که این استرس در مردان به سلامتی آنها آسیب وارد میکند. این مطالعه میگوید حضور ۵ دقیقه مردان با یک غریبه زیبا بسیار استرس زا و برای قلب مضر است و به میزان قابل توجهی کورتیزول آنها و در نتیجه احتمال حمله قلبی و مغزی را بالا می برد.
اگر این مقدار زمان طولانی تر شود بطور مزمنی میزان کورتیزول را بالا می برد که کورتیزول منجر به دیابت بزرگسالان، فشار خون و ضعف جنسی می شود.
فایل صوتی آیه های داخل متن:
نور 30
نور 31
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
قُلْ يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ جَمِيعًا الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ ۖ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ الَّذِي يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَكَلِمَاتِهِ وَاتَّبِعُوهُ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ { ۱۵۸ - اعراف }
قُلْ = بگو
يَا = ای
أَيُّهَا النَّاسُ= مردم
إِنِّي = همانا من
رَسُولُ = رسول
اللَّهِ = خدا هستم
إِلَيْكُمْ = برای شما
جَمِيعًا = همه
الَّذِي = کسی که
لَهُ = برای اوست
مُلْكُ = فرمانروایی
السَّمَاوَاتِ = آسمان ها
وَالْأَرْضِ = و زمین
لَا = نیست هیچ
إِلَٰهَ = معبودی
إِلَّا = جز
هُوَ = او
يُحْيِي (حیّ) = زنده مى كند
وَيُمِيتُ = و مي ميراند
فَآمِنُوا = پس ايمان بیاورید
بِاللَّهِ = به خدا
وَرَسُولِهِ = و رسول او
النَّبِيِّ = آن پیامبر
الْأُمِّيِّ = امّي (درس نخوانده)
الَّذِي = که
يُؤْمِنُ = ايمان دارد
بِاللَّهِ = به خدا
وَكَلِمَاتِهِ = و كلمات (سخنان) او
وَاتَّبِعُوهُ = و از او پیروی کنید
لَعَلَّكُمْ = امید است که
تَهْتَدُونَ = هدایت شوید.
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫🎇
(آیه 158)- اعراف
دعوت جهانی پیامبر: در حدیثی از امام مجتبی علیه السّلام چنین
میخوانیم: عدهای از یهود نزد پیامبر صلّی اللّه علیه و آله آمدند و گفتند: ای محمد تویی که گمان میبری فرستاده خدایی و همانند موسی (ع) بر تو وحی فرستاده میشود؟! پیامبر صلّی اللّه علیه و آله کمی سکوت کرد، سپس فرمود: آری منم سیّد فرزندان آدم و به این افتخار نمیکنم، من خاتم پیامبران و پیشوای پرهیزکاران و فرستاده پروردگار جهانیانم.
آنها سؤال کردند به سوی چه کسی؟ به سوی عرب یا عجم یا ما؟
خداوند آیه مورد بحث را نازل کرد، و رسالت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله را به تمام جهانیان با صراحت در ضمن آن شرح داد.
نخست به پیامبر صلّی اللّه علیه و آله دستور میدهد: «بگو: ای مردم! من فرستاده خدا به سوی همه شما هستم» (قُلْ یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعاً).
این آیه همانند آیات بسیار دیگری از قرآن مجید، دلیل روشنی بر جهانی بودن دعوت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله است.
سپس خدایی را که پیامبر صلّی اللّه علیه و آله به سوی او دعوت میکند با سه صفت معرفی میکند: «خداوندی که حکومت آسمانها و زمین از آن اوست» (الَّذِی لَهُ مُلْکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ).
خداوندی که «معبودی شایسته پرستش، جز او وجود ندارد» (لا إِلهَ إِلَّا هُوَ).
خداوندی که «زنده میکند و میمیراند» و نظام حیات و مرگ به فرمان اوست (یُحیِی وَ یُمِیتُ).
و در پایان از همه مردم جهان دعوت میکند که «به خدا و فرستاده او پیامبر درس نخوانده و قیام کننده از میان تودههای جمعیت، ایمان بیاورید» (فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ).
«پیامبری که (تنها دیگران را دعوت به این حقایق نمیکند، بلکه در درجه اول خودش به آنچه میگوید، یعنی) به خدا و سخنان او ایمان دارد» (الَّذِی یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ کَلِماتِهِ).
نه تنها آیاتی را که بر خودش نازل شده میپذیرد، بلکه تمام کتب راستین انبیاء پیشین را نیز میپذیرد.
تمام تاریخ پیامبر صلّی اللّه علیه و آله به این حقیقت گواهی میدهد، که او بیش از همه به تعلیمات خویش و آیات قرآن پای بند بود و ایمان داشت.
آری! از چنین پیامبری باید پیروی کنید، تا نور هدایت در قلب شما بتابد و در مسیر سعادت قرار گیرید، میفرماید: «و از او پیروی کنید تا هدایت یابید» (وَ اتَّبِعُوهُ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ).
اشاره به این که ایمان به تنهایی کافی نیست، بلکه در صورتی مفید خواهد بود که با پیروی عملی تکمیل گردد.
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
اعجاز علمی قرآن:
سوره ی بقره آیه ۶۷:
(و بخاطر بیاورید) هنگامی را که موسی به قوم خود گفت خداوند به شما دستور میدهد ماده گاوی را ذبح کنید…
براساس پژوهشهای آنسفالوگرافی الکتریکی(EEG) و الکتروکاردیوگرافی (ECG) دانشگاه دامپزشکی هانوفر آلمان (۱۹۷۸) و یک تز دکترای دامپزشکی دانشکده دامپزشکی تولوز (فرانسه-۱۹۹۲) ذبح شرعی تنها روش بهداشتی و البته بدون درد برای ذبح حیوانات است.
در ذبح اسلامی، با یک چاقوی تیز، شکافی در عرض یک ثانیه بر روی گردن حیوان انجام می شود که همه رگهای گردن، به جز طناب نخاعی قطع شده و با این عمل، خونریزی به سرعت و ناگهانی اتفاق میافتد. در این حالت به سرعت فشار خون، از دست رفته و مغز دچار فقر خون شده و حیوان هیچگونه دردی را احساس نمی کند، در نتیجه قلب با فشار بیشتری به عمل تلمبهای خود ادامه داده تا فشار از دست رفته را جبران کند. به این سبب خون بیشتری از لاشه خارج می شود و از نفوذ باکتری های خطرناک به گوشت جلوگیری می شود و گوشتی سالم با ماندگاری بیشتر حاصل می گردد.
و براستی، علم چه زیبا پرده از حقانیت این دین مبین بر می دارد.
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَمِنْ قَوْمِ مُوسَىٰ أُمَّةٌ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ { ۱۵۹ - اعراف }
وَمِنْ = و از
قَوْمِ = قوم
مُوسَىٰ = موسی
أُمَّةٌ = گروهی هستند که
يَهْدُونَ = هدایت می کنند
بِالْحَقِّ = به حق
وَبِهِ = و به آن
يَعْدِلُونَ = داوری می کنند (حکم به عدل می دهند، دادگری می کنند)
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 159)- اعراف
در این آیه باز سخن پیرامون بنی اسرائیل و سرنوشت و رویدادهای تاریخ آنهاست، نخست اشاره به واقعیتی میکند که شبیه آن را در قرآن بسیار دیدهایم واقعیتی که حکایت از روح حق طلبی قرآن دارد، و آن احترام به موقعیت اقلیتهای صالح است یعنی: چنان نبود که بنی اسرائیل یکپارچه فاسد و مفسد باشند و این نژاد عموما مردمی گمراه و سرکش معرفی شوند، بلکه در برابر اکثریت مفسده جو، اقلیتی وجود داشتند صالح و ناهماهنگ با کارهای اکثریت، قرآن برای این اقلیت صالح اهمیت خاصی قائل شده است.
میگوید: «از قوم موسی (ع) گروهی هستند که دعوت به سوی حق میکنند و حاکم به حق و عدالتند» (وَ مِنْ قَوْمِ مُوسی أُمَّةٌ یَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلُونَ).
این آیه ممکن است اشاره به گروه کوچکی باشد که در برابر سامری و دعوت او تسلیم نشدند و همه جا حامی و طرفدار مکتب موسی (ع) بودند و یا گروههای صالح دیگری که بعد از موسی (ع) به روی کار آمدند.
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
وَقَطَّعْنَاهُمُ اثْنَتَيْ عَشْرَةَ أَسْبَاطًا أُمَمًا ۚ وَأَوْحَيْنَا إِلَىٰ مُوسَىٰ إِذِ اسْتَسْقَاهُ قَوْمُهُ أَنِ اضْرِبْ بِعَصَاكَ الْحَجَرَ ۖ فَانْبَجَسَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْنًا ۖ قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَشْرَبَهُمْ ۚ وَظَلَّلْنَا عَلَيْهِمُ الْغَمَامَ وَأَنْزَلْنَا عَلَيْهِمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَىٰ ۖ كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ ۚ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ { ۱۶۰ - اعراف }
وَقَطَّعْنَاهُمُ (قَطْع) = و تقسیم کردیم آنها را
اثْنَتَيْ = به دوازده
عَشْرَةَ = قبیله که هریک
أَسْبَاطًا = شاخه ای بود.
أُمَمًا = از امتها
[ أسْباط: «جمع سِبط»، نوه ها، فرزندان «بنی اسرائیل دوازده قبیله بودند از نسل یعقوب». اُمَم: «جمع امت»]
وَأَوْحَيْنَا (وَحْى) = و وحی کردیم
إِلَىٰ = به
مُوسَىٰ = موسی
إِذِ = هنگامی که
اسْتَسْقَاهُ (سَقَى) = آب خواستند
قَوْمُهُ = از او قومش.
[اسْتَسْقَىٰ: طلب آب كرد. ]
أَنِ = که
اضْرِبْ = بزن
بِعَصَاكَ = با عصايت
الْحَجَرَ = به اين سنگ
فَانْبَجَسَتْ (بَجْس) = آنگاه جوشید
مِنْهُ = از آن
اثْنَتَا عَشْرَةَ = دوازده
عَيْنًا = چشمه
قَدْ = همانا
عَلِمَ = شناخت
كُلُّ = هر
أُنَاسٍ = گروهی
مَشْرَبَهُمْ = محل آب خوردن خود را.
[ أُنَاسٍ: گروه، مردم ]
وَظَلَّلْنَا (ظِلّ) = و سايبان كرديم
عَلَيْهِمُ = براى آنها
الْغَمَامَ = ابر را
وَأَنْزَلْنَا = و نازل كرديم
عَلَيْهِمُ = برايشان
الْمَنَّ = نوعى خوراكى كه معانى مختلفى براى آن نقل شده
وَالسَّلْوَىٰ = مرغ بریان
كُلُوا (أکَل) = بخورید
مِنْ = از
طَيِّبَاتِ = چیزهای پاکیزه
مَا = آنچه
رَزَقْنَاكُمْ = روزی تان کرده ایم
وَمَا ظَلَمُونَا = و آنها ستم نکردند به ما
وَلَٰكِنْ = و بلکه
كَانُوا = بودند
أَنْفُسَهُمْ = به خودشان
يَظْلِمُونَ = ستمکار
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 160)- اعراف
گوشهای از نعمتهای خدا به بنی اسرائیل: در این آیه اشاره به چند قسم از نعمتهای خدا بر بنی اسرائیل میکند. نخست میگوید: «ما آنها را به دوازده گروه- که هر یک شاخهای (از دودمان اسرائیل) بود- تقسیم کردیم» تا نظمی عادلانه و دور از برخوردهای خشونت آمیز در میانشان حکومت کند (وَ قَطَّعْناهُمُ اثْنَتَیْ عَشْرَةَ أَسْباطاً أُمَماً).
نعمت دیگر: «و هنگامی که قوم موسی (در بیابان سوزان، به سوی بیت المقدس در حرکت بودند و گرفتار عطش سوزان و تشنگی خطرناکی شدند) و از او تقاضای آب کردند، به او وحی فرستادیم که عصایت را بر سنگ بزن و او چنین کرد، ناگهان دوازده چشمه از سنگ جوشید» (وَ أَوْحَیْنا إِلی مُوسی إِذِ اسْتَسْقاهُ قَوْمُهُ أَنِ اضْرِبْ بِعَصاکَ الْحَجَرَ فَانْبَجَسَتْ مِنْهُ اثْنَتا عَشْرَةَ عَیْناً).
و آنچنان این چشمهها در میان آنها تقسیم شد «که هر کدام به خوبی چشمه خود را میشناختند» (قَدْ عَلِمَ کُلُّ أُناسٍ مَشْرَبَهُمْ).
نعمت دیگر این که، در آن بیابان سوزان که پناهگاهی وجود نداشت «ابر را بر سر آنها سایه افکن ساختیم» (وَ ظَلَّلْنا عَلَیْهِمُ الْغَمامَ).
بالاخره چهارمین نعمت این بود که «من و سلوی را (به عنوان دو غذای لذیذ و نیروبخش) بر آنها فرو فرستادیم» (وَ أَنْزَلْنا عَلَیْهِمُ الْمَنَّ وَ السَّلْوی) «1».
و به آنها گفتیم «از غذاهای پاکیزهای که در اختیار شما گذاردهایم بخورید» (کُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناکُمْ). و فرمان خدا را به کار بندید.
اما آنها خوردند و کفران و ناسپاسی کردند، آنها «به ما ستم نکردند بلکه به خودشان ستم روا داشتند» (وَ ما ظَلَمُونا وَ لکِنْ کانُوا أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ).
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
(سوره مرسلات آیات ۷-۱۰)
اِنَّمَا تُوعَدُونَ لَوَاقِعٌ * فَاِذَا النُّجُومُ طُمِسَتْ * وَاِذَا السَّمَاء فُرِجَتْ * وَاِذَا الْجِبَالُ نُسِفَتْ
آن چه وعده یافته اید قطعاً رخ خواهد داد * پس وقتی که ستارگان محو شوند * و آن گاه که آسمان بشکافد * و آن گاه که کوه ها از جا کنده شوند
بخش اول: “محو شدن ستارگان“
بی شک بیان چنین سخنانی و پذیرش آنها برای مردم روزگار جاهلیت اعراب و حتی مردم سراسر دنیا تا قبل از اختراع دستگاه ها و فضاپیماهای پیشرفته امروز و نظریه های جدید درمورد اتفاقات پایان جهان غیر قابل باور بوده است. اما امروزه ثابت گردیده که همه ی ستارگان از جمله خورشید ما، پس از چند میلیارد سال نورافشانی، سرانجام با اتمام سوخت هسته ای خود، خاموش می شوند و می میرند.
بسته به میزان جرم، ستاره پس از تبدیل شدن به کوتوله ی سفید یا ستاره نوترونی یا سیاهچاله، خاموش میشود. به عنوان مثال در مورد پایان عمر ستاره ای مانند خورشید، از آنجایی که حرارت ناگهان فروکش می کند و فشار تشعشعی به بیرون رانده می شوند، آغاز به انقباض میکند، در هم فرو میرود تا به اندازه زمین برسد. در این روند هیچ انفجار واقعی و قابل توجهی رخ نمیدهد. ستاره فقط به تودهای از خاکستر رادیواکتیو تنزل میکند و به آرامی سوسو میزند.
فایل صوتی ایه های داخل متن:
مرسلات آیه 7 - 10
منابع :
۱) سازمان فضایی ناسا
۲) سایت علمی بیگ بنگ (چگونه ستارگان متولد می شوند و چگونه می میرند؟)
۳) سایت علمی بیگ بنگ (مرگ خورشید چگونه است؟)
۴) دانشنامه رشد (مرگ خورشید)
۵) دانشنامه رشد (مرگ ستاره)
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
سوره عنکبوت آیه ۴۱ :
«مَثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِن دُونِ اللَّهِ أَوْلِیَاء کَمَثَلِ الْعَنکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُیُوتِ لَبَیْتُ الْعَنکَبُوتِ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ»
«مثل آنان که سوای خدا را دوستان میگیرند، مثل عنکبوت است که خانهای بساخت و کاش میدانستند هر آینه سستترین خانهها، خانه عنکبوت است»
عجایب سوره عنکبوت (۲)
در آیه فوق به صراحت بیان شده که عنکبوت ماده به ساخت خانه اقدام میکند، چرا که از فعل مونث(… اتَّخَذَتْ بَیْتًا) برای عنکبوت استفاده نموده است.
علم امروزی نیز دقیقا ثابت نموده است که وظیفه ساخت خانه بر عهده عنکبوت ماده است که با غدد ترشح کننده ماده ابریشمی، اقدام به ساخت لانه میکند. هرچند در برخی مواقع عنکبوت نر هم در کار ساخت، ترمیم یا توسعه او را یاری میکند، با این حال وظیفه مذکور بهصورت یک وظیفه محض برای حیوان ماده حفظ میشود.
و براستی؛ تاکیدات مکرر قرآن به تفکر و تعقل در آیات آن، بی حکمت می باشد؟!
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
من الشیطان الرجیم
وَإِذْ قِيلَ لَهُمُ اسْكُنُوا هَٰذِهِ الْقَرْيَةَ وَكُلُوا مِنْهَا حَيْثُ شِئْتُمْ وَقُولُوا حِطَّةٌ وَادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا نَغْفِرْ لَكُمْ خَطِيئَاتِكُمْ ۚ سَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ { ۱۶۱ - اعراف }
وَإِذْ = و آنگاه که
قِيلَ = گفته شد
لَهُمُ = به ایشان
اسْكُنُوا = مسکن گزینید
هَٰذِهِ = در این
الْقَرْيَةَ = شهر
وَكُلُوا = و بخورید
مِنْهَا = از آن
حَيْثُ = هر کجا
شِئْتُمْ (شاء)= که خواستید
وَقُولُوا = و بگویید (بارالها گناهان ما را)
حِطَّةٌ = فروریز
وَادْخُلُوا = و وارد شوید
الْبَابَ = از این دروازه
سُجَّدًا = فروتنانه
نَغْفِرْ = تا بیامرزیم
لَكُمْ = برای شما
خَطِيئَاتِكُمْ (خَطأ) = گناهانتان را
سَنَزِيدُ (زَيد) = و البته خواهیم افزود
الْمُحْسِنِينَ = به پاداش نیکوکاران
🎇💫🎇💫🎇💫🎇
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 161)- اعراف
در تعقیب آیات گذشته در این آیه و آیه بعد به قسمت دیگری از مواهب پروردگار به بنی اسرائیل و طغیانگری آنان در برابر این مواهب اشاره شده است، نخست میگوید: «و (به خاطر بیاورید) هنگامی را که به آنها گفته شد در این سرزمین (بیت المقدس) ساکن گردید و از نعمتهای فراوان آن، در هر نقطه و هرگونه که میخواهید بخورید» و بهره گیرید (وَ إِذْ قِیلَ لَهُمُ اسْکُنُوا هذِهِ الْقَرْیَةَ وَ کُلُوا مِنْها حَیْثُ شِئْتُمْ).
«و بگویید: خداوندا! گناهان ما را بریز و از در بیت المقدس با خضوع و تعظیم وارد شوید» (وَ قُولُوا حِطَّةٌ وَ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً).
که اگر این برنامه را انجام دهید «خطاهایی را که مرتکب شدهاید میبخشیم
(1) در باره «منّ» و «سلوی» ذیل آیه 57 سوره بقره بحث کردیم.
و به نیکوکاران پاداش بیشتر و بهتر خواهیم داد» (نَغْفِرْ لَکُمْ خَطِیئاتِکُمْ سَنَزِیدُ الْمُحْسِنِینَ).
«حطّه» به معنی نزول چیزی از طرف بالاست و این کلمه در واقع شعار آنها به هنگام ورود به بیت المقدس بود، یعنی «تقاضای ما ریزش گناهانمان و یا ریزش باران عفو و رحمتت بر ماست».
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨﷽✨
🌸 لطیف ترین آیه قرآن 🌸
خداوند در بسیاری از آیات قرآن با بندگان خود با استفاده از لفظ «من» و «ما» سخن گفته است، یکی از شگفتانگیزترین آیات، آیهای است که خداوند در آن هفت بار لفظ «من» را بکار برده است و این آیه در وصف رابطه خدا با بندگان و ضمانت کردن استجابت دعای ایشان است:
🌸«و اذاسَئَلَکَ عِبادی عَنّی فَاِنّی قَریب اُجیبُ دَعوَةَ الدّاعِ اِذا دَعان فَلیستَجیبُوالی وَ لیؤمِنُوا بی لَعَلَّهُم یرشُدُون"🌸
🌺ایمان آورند تا راه راست یابند».
مفسّر بزرگ قرآن علامه طباطبایی (ره) این آیه را یکی از زیباترین و لطیفترین آیات قرآن در زمینه دعا میداند
سوره بقره آیه ۱۸۶
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🌿🌺
#از_قرآن_بیشتر_بدانیم
#مراحل_تسلط_شیطان
📛سیاست شیطان گام به گام است خطوات💌بقره۱۶۸
1⃣مرحله اول القای وسوسه است
😈وسوسه الیه💌طه۱۲۰
2⃣ در مرحله دوم تماس می گیرد
📞مسهم طائف💌اعراف۲۰۱
3⃣ مرحله سوم در قلب نفوذ کرده و جای می گیرد
❤️🔥فی صدور الناس💌ناس۵
4⃣ مرحله چهارم در روح می ماند
🫂فهوه له قرین💌زخرف۳۶
5⃣ مرحله پنجم انسان را عضو
حزب خود قرار می دهد
💢حزب الشیطان💌مجادله۱۹
6⃣ مرحله ششم سرپرست انسان می شود
⚜ومنیتخذالشیطان ولیا💌نساء۱۱۹
7⃣ مرحله هفتم انسان خود یک شیطان می شود
😱شیاطین الإنس و الجن💌انعام۱۱۲
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان