🔺 #اعمال مشتركه ماه شعبان
1⃣ هر روز هفتاد مرتبه بگويد اَسْتَغْفِرُاللّهَ وَ اَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ
2⃣ هر روز هفتاد مرتبه بگويد اَسْتَغْفِرُاللّهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحيمُ الْحَىُّ الْقَيّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَيْهِ و در بعضى روايات الْحَىُّ الْقَيُّومُ پيش از الرَّحْمنُ الرَّحيمُ است.
از روايات مستفاد مى شود كه بهترين دعاها و ذكرها در اين ماه #استغفار است
3⃣ تصدّق كند در اين ماه اگرچه به نصف دانه خرمايى باشد.
4⃣ در تمام اين ماه هزار بار بگويد لا اِلهَ اِلا اللّهُ وَلانَعْبُدُ اِلاّ اِيّاهُ مُخْلِصينَ لَهُ الدّينَ وَ لَوُ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ كه ثواب بسيار دارد از جمله آنكه عبادت هزار ساله در نامه عملش بنويسند.
5⃣ در هر پنجشنبه اين ماه دو ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه توحيد و بعد از سلام صد بار صلوات بفرستد تا حق تعالى برآورد هر حاجتى كه دارد از امر دين و دنياى خود
و روزه اش نيزفضيلت دارد و روايت شده كه در هر روز پنجشنبه ماه شعبان زينت مى كنند آسمانها را پس ملائكه عرض مى كنند خداوندا بيامرز روزه داران اين روز را و دعاى ايشان را مستجاب گردان.
@qurantehran
📇 تفسیر سوره مبارکه #شوری ـ آیه ۲۳
📚 مفسر: علامه محمدحسین #طباطبایی ـ (تفسیر المیزان)
🔸" ذلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ"- اين جمله بشارتى است به مؤمنين صالح.
🔹 كلمه" عباد" را بر ضميرى كه به خدا برمى گردد اضافه كرد تا بندگان صالح را احترام كرده باشد.
🔸" قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى" آن چيزى كه درخواست اجر مزد در مقابل آن نفى شده، تبليغ رسالت و دعوت دينى است. مى فرمايد: بگو در برابر اينها مزدى درخواست نمى كنم. و خداى تعالى اين معنا را از عده اى از انبياء از قبيل نوح و هود و صالح و لوط و شعيب (ع) حكايت كرده كه در ضمن سخنانى كه به امت خود مى گفتند، اين را نيز خاطرنشان كرده اند كه" وَ ما أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلى رَبِّ الْعالَمِينَ"
🔹 آيه به علت مزد نخواستن اشاره كرده، مى فرمايد: قرآن تذكرى است براى تمام عالم، نه براى يك طايفه معين، تا از آن طايفه مزد گرفته شود.
🔸 و نيز فرموده:" قُلْ ما أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِلَّا مَنْ شاءَ أَنْ يَتَّخِذَ إِلى رَبِّهِ سَبِيلًا" و معناى آن به بيانى كه در تفسيرش گذشت اين است كه: مزد من اين است كه يكى از شما بخواهد راهى به سوى پروردگارش اتخاذ كند، يعنى دعوت مرا به اختيار خود بپذيرد، همين مزد من است، و خلاصه چيزى بجز دعوت در كار نيست، نه اجرى و نه مزدى.
خداى تعالى در این آيه بر خلاف آيات قبلی اجرى براى رسول خدا (ص) معين كرده، و آن عبارت است از #مودت نسبت به اقرباى آن جناب، و اين را به يقين از مضامين ساير آيات اين باب مى دانيم كه اين مودت امرى است كه باز به استجابت دعوت برگشت مى كند، حال يا استجابت همه دعوت، و يا بعضى از آن كه اهميت بيشترى دارد.
و به هر حال، ظاهر اين استثناء اين است كه استثناء متصل است، نه منقطع، چيزى كه هست بايد بطور ادعاء مودت به ذى القربى را از مصاديق اجر دانست، پس ديگر حاجتى نيست به اينكه ما نيز مانند ديگران خود را به زحمت بيندازيم تا هر طور شده استثناء را منقطع بگيريم.
مودت به ذى القرباى رسول خدا (ص) به چه معنا است؟ اقوال مفسرين در معناى آن مختلف است.
🔸بعضى از مفسرين گفته اند: خطاب در اين آيه به قريش است، و اجرى كه در آن درخواست شده مودت قريش نسبت به رسول خدا (ص) و نزديكان ايشان از قريش است، و اين بدان جهت بوده كه قريش آن جناب را تكذيب مى كردند و دشمن خود مى دانستند، چون آن جناب- بر اساس آنچه كه در برخى از روايات ذكر شده- متعرض خدايان قريش مى شد، لذا خداى تعالى دستورش داده كه از ايشان بخواهد: اگر ايمان نمى آورند حد اقل با او دشمنى نكنند، براى اينكه آن جناب با آنها قرابت و خويشاوندى داشته. و نيز آن حضرت را مورد بغض و كينه خود قرار ندهند و اذيت ننمايند. پس بنا بر اين تفسير، كلمه" قربى" به معناى خويشاوند نيست، بلكه به معناى قرابت و خويشاوندى است، و حرف" فى" به معناى سببيت است.
🔹ولى اين تفسير اشكال دارد، براى اينكه معناى اجر وقتى تمام مى شود كه درخواست كننده آن، كارى كرده باشد، و سودى به مردم رسانده باشد، و در ازاء آن مزد طلب كند، مزدى كه برابر عمل عامل باشد، و در مورد بحث، اجر وقتى معنا دارد كه رسول خدا قريش را هدايت كرده باشد، و ايشان ايمان آورده باشند، چون با فرض باقى ماندن در كفر و تكذيب دعوت آن جناب، چيزى از آن جناب نگرفته اند تا در مقابلش اجرى بدهند، و به فرض هم كه به آن جناب ايمان آورده باشند، تازه به يكى از اصول سه گانه دين ايمان آورده اند، نه به همه آن تا باز بدهكار مزد باشند، علاوه بر اينكه در همين فرض ديگر بغض و دشمنى تصور ندارد، تا ترك آن مزد رسالت فرض شود، و رسول خدا آن را از ايشان بخواهد.
🔸و كوتاه سخن اينكه: در صورتى كه پرسش شدگان در اين سؤال كافر فرض شوند معناى اجر تصور ندارد، و در صورتى كه مؤمن فرض شوند، دشمنى تصور ندارد تا به عنوان مزد بخواهند دست از آن بردارند.
@qurantehran
#پله هفدهم ـ درمان سیاهی ها
💠 هر دردی درمانی دارد، داروی گناه #استغار است.
علامه حسنزاده: إلهی، گریه زبان كودك بی زبان است، آنچه خواهد از گریه تحصیل می كند. از كودكی راهِ كسب را به ما یاد داده ای، قابل كاهل را از كامل مكمّل چه حاصل؟
منبع: الهی نامه
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری واقعا دیدنی 👌
❗️دوستان ماه رجب رفت❗️
🎤 آیت الله مجتبی تهرانی (ره)
پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمود: «رَحِمَ الله من اعانني فی هذا الشهر...»
⚠️ #ماه_شعبان
@qurantehran
🌸 نشسته ام بنویسم گدا گدا آقا
چقدر محترم است این گدای با آقا
نشسته ام بنویسم حسن، کریم، کرم
🌸 مدینه، سفره ی آقا، برو بیا، آقا
نشسته ام بنویسم به جای العفوم
🌸 الهی؛ یا حسن، یا کریم، یا آقا
تو مهربانی ات از دستگیری ات پیداست
🌸بگیر #دست مرا هم تو را خدا، آقا
دخیلهای نبسته شده زیاد شدند
چرا ضریح نداری؟ چرا چرا آقا؟
تویی #کریم کرم زاده من #گدا زاده
مرا خدا به تو داده تو را به من داده
#حـسـن_جانــم؛
دوباره صبح دوشنبه، دوباره روز کریم
دوباره یاد #حسن، یاد بارگاه و حریم
سلام عليكم و رحمة الله،صبحتون بخير، #دوشنبتون_امام_حسنی
🌸امروز اول ماه #شعبانه
#نماز اول ماه و #صدقه فراموش نشود.
ضمنا ماه قمری با #دوشنبه آغاز شده است و ختم سوره مبارکه #واقعه جهت گشایش در امور مادی و معنوی توصیه شده است.
@qurantehran
9.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸🍃ماه خوبان ماه شعبان میرسد
🌸🍃موسم گل های بستان میرسد
🌸🍃شاخ طوبی سر زد از خلد برین 🌸🍃 مژده اینک ماه #غفران میرسد
صلوات شعبانیه:
نقل شده از امام سجاد(ع) که مستحب است در هر روز ماه شعبان هنگام زوال (ظهر شرعی) و نیز شب نیمه شعبان خوانده شود. مضمون اصلی این صلوات بیان جایگاه اهل بیت(ع) و تأکید بر ولایت ایشان است.
@qurantehran
🌛 #ماه_شعبان فرصت آمادگی ورود به ماه رمضان
❤️رهبرمعظم انقلاب: ماه رجب، ماه شعبان، یک آمادگاهی است برای اینکه انسان در ماه مبارک رمضان -که ماه ضیافت الهی است- بتواند با آمادگی وارد شود. آمادگی به چیست؟ در درجهی اول، آمادگی به توجه و حضور قلب است؛ خود را در محضر علم الهی دانستن، در محضر خدا دانستن، همهی حالات خود را، حرکات خود را، نیّات خود را، خطورات قلبی خود را در معرض و محضر علم الهی دانستن؛ در درجهی اول، این مهم است.
۱۳۹۲/۰۲/۲۵
🌸تلاش کنیم در این ماه پر عظمت حداقل یکباربا مناجات شعبانیه که مناجات مورد علاقه همه ائمه علیهم السلام بوده با خدای مهربونمون نجوا کنیم.
@qurantehran