D-R 23.mp3
3.21M
شرح #دعای روز ۲۳ ماه مبارک #رمضان:
🎤: آیة الله #مجتهدی_تهرانی (ره)
🌺 بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🌺 اللَّهُمَّ اغْسِلْنِی فِیهِ مِنَ الذُّنُوبِ
🌺 وَ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الْعُیُوب
🌺ِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِی فِیهِ بِتَقْوَی الْقُلُوبِ
🌺 یَا مُقِیلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِین
🔹اعمال ما باید از هفت آسمان بالا برود. در هر آسمانی برای هر عیبی می گویند « قف » به معنی « ایست » و ماموران الهی در آسمان اول به نامه عمل ما نگاه می کنند و اگر دیدند امروز من غیبت کرده ام می گویند: بروید و « اضربوا هذا العمل بوجه صاحبه » این عمل را بر صورت صاحب آن بزنید و عمل در آسمان اول متوقف می شود، عمل بعضی ها از آسمان اول می گذرد چون اهل غیبت نبودند، ولی باز ملائکه آسمان دوم می گویند « قِف » عمل را بررسی می کنند و متوجه می شوند که این شخص «عُجب» داشته است، بعض دیگر اهل عُجب هم نبوده اند و عمل به آسمان سوم می رسد و باز دستور به توقف می دهند و اگر آن شخص اهل « حسد » نبود به آن عمل اجازه می دهند که به آسمان چهارم برود و در آنجا برای رذیله « تکبر » عمل را متوقف می کنند، اگر اهل مراقبت نباشیم اموری مانند؛ ریاست، ثروت و علم تکبر می آورند.
@qurantehran
🔰اگر سرّ لیلةالقدر را بدانیم، همه مشکلات آسان میشود
🔹قرآن سرّی است بین حق و ولیّاللّه اعظم که رسول خداست، به تبع او نازل میشود تا میرسد به اینجایی که به صورت حروف و کتاب در میآید که ما هم از آن استفاده ناقص میکنیم. و اگر سرّ «لیلةالقدر» و «نزول ملائکه» در شبهای قدر ـ که الآن هم برای ولیّاللّه اعظم حضرت صاحب ـ سلام اللّه علیه ـ این معنا امتداد دارد ـ را بدانیم، همۀ مشکلات ما آسان میشود. ۱۳۶۴/۰۳/۳۰
#بهار_قرآن
📇 تفسیر سوره مبارکه #حدید ـ آیه ۴
📚 مفسر: علامه محمدحسین #طباطبایی ـ (تفسیر المیزان)
🔹غرض اين سوره تحريك و تشويق مؤمنين به انفاق در راه خداست، هم چنان كه تكرار امر صريح به اين معنا در خلال آياتش اشعار بدان دارد، يك جا مى فرمايد:" آمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ أَنْفِقُوا مِمَّا جَعَلَكُمْ مُسْتَخْلَفِينَ فِيهِ ..." و جاى ديگر مى فرمايد:" مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً ..." و باز جاى ديگر مى فرمايد:" إِنَّ الْمُصَّدِّقِينَ وَ الْمُصَّدِّقاتِ وَ أَقْرَضُوا اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً" و در تشويق مردم به اين عمل همين بس كه #انفاق مردم را قرض دادن آنان به خدا دانسته، و معلوم است كه خداى عز و جل عالیترين و مقدسترين و بهترين مطلوبست، او هرگز خلف وعده نمى كند.
🔹" هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ" تفسير اين آيه در سوره اعراف و يونس و هود و فرقان و قاف گذشت.
🔹" ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ يَعْلَمُ ما يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَ ما يَخْرُجُ مِنْها وَ ما يَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ وَ ما يَعْرُجُ فِيها": استواى بر عرش كنايه است از شروع در تدبير ملك وجود، و به همين جهت است كه دنبال استواى بر عرش مساله علم به جزئيات احوال موجودات آسمانى و زمين را ذكر كرده، چون علم از لوازم تدبير است.
🔹" يَعْلَمُ ما يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَ ما يَخْرُجُ مِنْها وَ ما يَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ وَ ما يَعْرُجُ فِيها"
- كلمه" ولوج" كه مصدر فعل مضارع" يلج" است- به طورى كه راغب گفته- به معناى داخل شدن چيزى در محلى تنگ است، و كلمه" عروج" به معناى بالا رفتن است،
🔹 معناى آيه اين است كه: خداى تعالى از آنچه در زمين فرو مى رود و نفوذ مى كند از قبيل آب باران و تخم گياهان و غير اينها آگاه است، و نيز از آنچه كه از زمين سر بر مى آورد چون نباتات و حيوانات و آب خبر دارد، و از آنچه كه به زمين نازل مى شود چون بارانها و اشعه اجرام نورانى و ملائكه و غيره با اطلاع است، و از آنچه كه از زمين به طرف آسمان بالا مى رود مانند دودها و بخارها و ملائكه و اعمال بندگان با خبر است.
" وَ هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ ما كُنْتُمْ" او هر جا كه باشيد با شما است، براى اينكه به شما احاطه دارد، و در هيچ مكان و پوششى از او غايب نيستيد.
🔹 در اينجا سؤالى پيش مى آيد، و آن اين است كه: خداى تعالى در هر حال بر ما احاطه دارد، و در هر زمان و مكان محيط به ما است، با اين فرض چرا تنها مساله مكان آمده، و چرا نفرمود:" و هو معكم اينما كنتم و فى اى زمان و اى حال كنتم- او با شما است هر جا و هر زمان و در هر حال كه باشيد"؟
🔹در پاسخ مى گوييم: درست است كه احاطه خداى تعالى به ما تنها احاطه مكانى نيست، بلكه در همه احوال و اوقات نيز به ما احاطه دارد، ليكن از آنجايى كه معروفترين ملاك در جدايى چيزى از چيزى ديگر و غايب شدنش از آن جدايى مكانى است، و هر كس بخواهد از كسى ديگر جدا شود، مكان خود را عوض مى كند، از اين جهت تنها معيت مكانى را ذكر كرد، و گرنه نسبت خداى تعالى به مكانها و زمانها و احوال يك نسبت است.
🔹بعضى هم گفته اند: مراد از اين معيت، معيت مجازى است، كه منظور از آن احاطه علمى است.
🔹" وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ" اين آيه نظير فرع و نتيجهاى است كه بر مطالب قبل مترتب مىشود، كه مىفرمود: او با شما است هر جا كه باشيد، و او به هر چيزى عالم است، چون نتيجه حاضر بودن او نزد مردم و جدا نشدنش از ايشان و عالم بودنش به هر چيز اين است كه بيناى به اعمال ايشان نيز باشد، ظاهر اعمالشان را ببيند و باطن آن را كه همان نيتها و مقاصد درونى ايشان است، ناظر باشد.
@qurantehran
28.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔹 جلسه ۲۲
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی
تاريخ جلسه: ۱۳۷۵
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
@qurantehran
@dars_akhlaq(3).mp3
2.17M
#کلیپ_صوتی شهید آیت الله دستغیب (ره)
🔵 موضوع: از زبانت مواظبت کن!
🔹قسم به خدا، مؤمن را بعد از #توبه و ایمان و استغفار عذاب نخواهد کرد مگر به سه چیز؛ یکی #سوء_ظن به خدا، دوم #سوء_خلق (وای از بد خلقی). سعد که از شهدای اسلام بود و زمانی که حضرت رسول اکرم (ص) ایشان را در خاک نهادند مادرش گفت که بر تو بهشت گوارا باد که حضرت رسول (ص) لرزید و فرمودند که شما از کجا چنین حرفی را میزنی. ایشان دچار عذاب قبر شدهاند به خاطر سوء رفتار با زن و فرزندانش. هر کسی میخواهید باشید باید بدانید که حساب در کار است.
سومین موضوع که موجب عذاب میشود #غیبت است. خیلی باید مواظب زبان بود.
@qurantehran
970315-Panahian-Ofogh-RamezanMaheOmidBarayeZohoor-20-64k.mp3
7.37M
🌺 شرح #دعای_افتتاح ـ جلسه ۲۰
💭استاد #پناهیان
▪️ فراز «اللهم ما عرَّفتَنَا مِن الحقِّ فحَمِّلنَاهُ وَمَا قَصُرناعنه فبلِّغناهُ» بسیار هوشمندانه و متناسب با فرازهای قبل از خود طراحی شده است.
▪️چرا هوشمندانه؟ به این دلیل که مسئولیت داشتن در حکومت امام زمان کار ساده ای نیست؛ وفرد باید تحمل فوق العاده ای برای حق داشته باشد.
▪️دعای افتتاح به ما می آموزد که اگر می خواهیم افراد موثری در حکومت حضرت باشیم، باید از همین حالادعا کنیم تا توفيق تحمل حق در آن زمان را پیدا کنیم.
▪️حکومت امام زمان یک حکومت سرشار از معجزه نیست، بلکه طبق سنتهای الهی حاکم بر حیات بشری اداره خواهدشد و یاران و فرماندهان حضرت باید پیش از ظهور در جامعه ای مناسب تربیت شده وتجربه کسب کرده باشند.
@qurantehran
📸 هيچ دعايی بیاستجابت نيست
رهبر معظم انقلاب:
🔹 هيچ دعايی بیاستجابت نيست. استجابت بمعنای اين نيست كه خواسته انسان حتما برآورده شود.
🔹 استجابت، توجه و التفات خداست؛ ولو آن خواستهای كه داريم تحقق هم پيدا نكند؛ اما همين «يا الله» شما بیگمان لبيكی به دنبال خواهد داشت.
@qurantehran