فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #احکام به زبان ساده
✅ رکن نماز یادت نره!
🔸احکامی که باید بدانیم
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔺فَأَحْيِهِ بِتَوْبَةٍ مِنْكَ يَا أَمَلِي وَ بُغْيَتِي! وَ يَا سُؤْلِي وَ مُنْيَتِي!
👈 پس دل را با توبهاي از جانب خويش زنده کن، اي آرزو و غايت من! و اي خواسته و آرمانم!
🔹مطلوب بودن مطلق #استغفار، حتي بدون گناه
🔺هر کسي به لحاظ مرتبهي ايماني خود استغفار خاصي دارد. در بحث #اظهار_ذلت به درگاه الهي به حسب هر مرتبهي ايماني، گذشت که اولياي الهي به لحاظ توجه خاصي که به ذات اقدس الهي دارند، وقتي بعضي کارهاي خويش را شايستهي مرتبهي خاص از توجه نميبينند، استغفار ميکنند. نبي بزرگوار اسلام که اشرف مخلوقات و سيد انبياي الهي است و عالم هستي به طفيل وجود مبارکش به وجود رسيده، به درگاه الهي استغفار ميفرمود و با اين که گناهي نداشتند، به فرمودهي حضرت امام صادق : روزي هفتاد بار «اتوب الي الله» و «استغفرالله» ميگفت.
🔸همچنين در روايت ديگري حضرت امام صادق ع ميفرمايد:
«أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ كَانَ لَا يَقُومُ مِنْ مَجْلِسٍ وَ إِنْ خَفَّ حَتَّى يَسْتَغْفِرَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَمْساً وَ عِشْرِينَ مَرَّة.»
آن حضرت در هيچ مجلسي نمينشست هر چند کوتاه باشد و از آنجا بلند نميشد مگر اين که #بيستوپنج مرتبه استغفار ميفرمود.
🌱 بنابراين رجوع عبد به حق تعالي و طلب رحمت از ذات مقدس الهي، براي همگان مطلوب است، اگرچه انسان گناهي هم نداشته باشد.
🔹تأثير و اهميت #استغفار
1⃣ هر مرحلهي از توبه، نتيجهي حياتي خاص در روح انسان ميگذارد و استغفار نيز چنين است. به همين جهت در اعمال مستحب ذکر استغفار براي ساعات متفاوت شبانه روز وارد شده است: #بعدازظهر؛ #شب؛ #نيمهشب و آثاري نيز براي آن ذکر گرديده است.
2⃣ نکتهي مهم اين است که عدم توجه کامل به مفاد استغفار، نبايد موجب ترک آن شود؛ زيرا اصل انجام اين ذکر مطلوب است و قطعاً بدون اثر نيست. وقتي انسان ملتزم ميشود در تعقيبات نماز عصر هفتاد مرتبه استغفرالله ربي و اتوب اليه بگويد، همين #التزام_عملي و توجه اوليه به انجام اين عمل، تأثيرگذار است.
3⃣ البته #شيطان که دشمن آشکار انسان است هرگز بي کار نمينشيند و تلاش ميکند همين مرتبه از ذکر و دعا را هم از او بگيرد. اين هنر انسان است که در برابر وساوس شيطان استقامت داشته از کوچکترين اعمال خير، دست برندارد تا بتواند مرحله به مرحله، مدارج سير به سوي حق را طي کند و به کمال نايل شود و در اين راه هيچ کار به ظاهر کوچکي را حقير نشمارد.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔺فَأَحْيِهِ بِتَوْبَةٍ مِنْكَ يَا أَمَلِي وَ بُغْيَتِي! وَ يَا سُؤْلِي وَ مُنْيَتِي!
👈 پس دل را با توبهاي از جانب خويش زنده کن، اي آرزو و غايت من! و اي خواسته و آرمانم!
🔅 لزوم شناخت راههاي #وسوسهي_شيطان
🔻يکي از مسائل مهم و ظريف در مورد مبارزه با وساوس شيطاني، شناخت روزنههاي نفوذ وساوس است. شيطان گاهي از راه #وساوس_اعتقادي قصد رسوخ به دل و جان انسان را دارد.
🔸 وظيفهي انسان در اين مورد آن است که بي اعتنايي کرده، با تفکر و تأمل در بديهيات اعتقادي، حملهي شيطان را خنثي سازد.
🔹تحت هيچ شرايطي انسان نبايد از #استغفار غافل شود. کار شيطان وسوسه و مانع تراشي است و هدفش جلوگيري از سعادت ابدي انسان است و البته از اولين گام کارش را شروع ميکند و ميگويد:
چرا توبه و استغفار ميکني؟ از تو اين کار بر نميآيد؛ چون باز هم گناه را انجام خواهي داد. اين توبه به چه دردي ميخورد؟
در پاسخ او بايد گفت:
قصدم اين است که انجام ندهم و انشاءالله انجام نخواهم داد. تو چه کاره هستي؟ تو وکيل يا ولي من نيستي.
🔹هدف اصلي شيطان با اين وسوسهها آن است که زمام امر انسان را در دست بگيرد و او را تحت ولايت خويش درآورد. در مقابل، انسان بايد استغفار نموده و از خدا کمک بخواهد که در جهت تحقق توبه قدم بردارد و در اين زمينه تصميم جدي داشته باشد و تا آنجا که ميتواند از اعمال صالح دريغ نورزد هر چند استغفار و توبه نيز به خودي خود از اعمال صالح به شمار ميروند.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
#سلام_امام_زمانم
📖 السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْقائِمُ...
▫️سلام بر تو ای مولایی که تمام حقهای بر زمین مانده، قیام تو را انتظار میکشند...
کاش در این رمضان لایق دیدار شوم
سحری با نظر لطف تو بیدار شوم
کاش منت بگذاری به سرم مهدی جان
تا که همسفره تو لحظهی افطار شوم..
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
11.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
🔹اللَّهُمَّ لاَ تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ وَ لاَتَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ
و زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ بِمَنِّكَ وَ أَيَادِيكَ يَا مُنْتَهَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ
🔸 اى خدا مرا در اين روز بواسطه ارتكاب عصيانت خوار مساز و به ضرب تازيانه قهرت كيفر مكن و از موجبات خشم و غضبت دور گردان به حق احسان و نعمتهاى تو به خلق اى منتهاى آرزوى مشتاقان.
♦️ پیامهای دعا
1⃣ گناه موجب خواری؛
2⃣ لزوم دورشدن از انتقام و خشم غضب خدا؛
3⃣ اشتیاق خداوند به بندگان.
🔰پیام منتخب
🔹 هر گناهی بهنوبۀ خود، موجبات خشم و كيفر الهی را فراهم میسازد.
🔻 امام كاظم (علیه السلام) میفرماید:
«در هر شب و روز از جانب خداوند ملکی ندا میدهد، ای بندگان خدا! از نافرمانی او بازايستيد که اگر بهخاطر حيوانات چرنده، كودكان شيرخواره و سالخوردگان پشتخميده نبود، چنان عذابی برای شما ريخته میشد كه خُرد و خمير میشدید
📗 الكافی ج ۲ ص ۲۷۶
#شرح_دعای_هر_روز_ماه_رمضان
https://eitaa.com/qurantehran
👈 مروری بر فضائل ماه رمضان و توصیههای رهبر انقلاب برای بهرهبرداری بهتر از این ظرفیتِ عظیم معنوی
🔹ماه فرصتها
✳️ ماه رمضان «ماه تلطیف دل و جان است.» ۱۴۰۲/۱/۱۵
✳️ زندگی مادّی و بخصوص زندگی ماشینی «روابط ما را، درون ما را، باطن ما را، عملکرد ما را از لطافت میاندازد.»۱۴۰۲/۱/۱۵
✳️ و از طرفی بشر «در میان انواع عوامل و موجبات غفلت از خدا و از راه اوح محاصره شده و انگیزههاى گوناگون، او را به سمت پایین و تنزّل و سقوط مىكشاند.» ۱۳۶۹/۱/۱۸
✳️ و از آنجا که ماه رمضان، «ماه فرصتها» ۱۳۸۶/۶/۲۳ است «به بركت ماه رمضان، برای مسلمان فرصتی پیش می آید كه باید از آن در جهت تقویت حیات معنوی و نشاط مادی خود استفاده كند.» ۱۳۸۱/۹/۱۵
✳️ «اگر از این فرصتها بتوانیم درست استفاده کنیم، یک ذخیرهی عظیم و بسیار ارزشمندی در اختیار ما خواهد بود.» ۱۳۸۶/۶/۲۳
✳️ در حقیقت ماه رمضان فرصت بسیار مغتنم برای تقرب به خدا است؛ چرا که معمولا «گرفتاری زندگی؛ گرفتاری معاش؛ گرفتاری امور شخصی؛ گرفتاری اهل و اولاد، و انواع گرفتاریها مانع می شود که ما به خودمان، آن چنان که شایسته است، برسیم.» ۱۳۷۱/۱۲/۴
✳️ و فرصت بسیار خوبی است «برای اینکه خودمان را به خدا نزدیک کنیم، به کمال نزدیک کنیم، از مفاسد دور کنیم، از گناهان پاک کنیم.» ۱۳۷۶/۱۰/۱۲
✳️ «اگر ماها از سحر استفاده نکنیم، در این دنیای شلوغ، وقت دیگری نداریم برای خلوت با خودمان، با دلمان، با خدای خودمان.» ۱۳۸۹/۲/۱۰
https://eitaa.com/qurantehran
✳️ #سی_روز، #سی_آیه
⬅️سوره مبارکه مائده، آیه ۴۴
🔸تفسیر رهبر معظم انقلاب:
❇️ قرآن صریحاً نهی کرده است که ما از دشمنان بترسیم: ″فلا تخشوا الناس و اخشون " مردمی را خدای متعال معین میکند که وقتی به آنها میگویند: «ان النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشوهم» به جای این که بترسند، «فزادهم إيماناً و قَالُوا حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِیل».
🔻 اگر آمدند به شما گفتند «آمریکا و اروپا و قطبهای اقتصادی و قطبهای سیاسی و مجرمین قضایای فاجعه آمیز عالم، از جمله مسأله ی #فلسطین همه علیه شما دست به یکی کرده اند به جای این که #بترسید بگویید؛ «حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيل» بگویید: «ما از اینها نمی ترسیم، از خدا می ترسیم.
🔻بگویید که خدای متعال به ما وسیله ی باقی ماندن و حفظ شدن و مقتدر شدن را بخشیده است و آن وسیله ی ارتباط با خداست «فمن يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنُ بِاللهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الوثقی»
⬅️ #عروهی_وثقی یعنی چه؟ یعنی اگر شما چنگ به آن زدید و متمسک به آن شدید نمی لغزید، نمی افتید، سقوط نمی کنید، از بین نمی روید. هر چه میتوانیم کفر به طاغوت و ایمان به خدا را باید تقویت کنیم. هرچه می توانیم باید عوامل بقا را تقویت کنیم. ارتباط با خدا را باید بیشتر کنیم.
https://eitaa.com/qurantehran
ادامه👇👇
✳️ #سی_روز، #سی_آیه
🔸یک آزادی دیگری وجود دارد که میتوان آن را #آزادی_معنوی دانست و آن آزادی از چنگ عوامل درونی ای است که مانع عمل آزاد ما در جامعه می شود یا مانع آزاد اندیشی ما در جامعه میشود؛ مثل ترس از #مرگ، ترس از #گرسنگی، ترس از #فقر، در قرآن به این ترسها اشاره شده است: «فلا تخشوا الناس و اخشونِ " ، و ″فلا تَخَافُوهُمْ وَ خَافُونَ إِن كُنتُمْ مُؤْمِنِینَ″ ، خطاب به پیغمبر و «تخشى الناس و اللهُ أَحَقُّ أَن تَخشاه» .
🔺يا ترس از سلب امتیازات؛ فرض کنید ما در فلان دستگاه یک امتیازی داریم اگر این حرف را بزنیم، اگر این آزادگی را به خرج دهیم، اگر این #امر_به_معروف را بکنیم ساقط میشویم!
🔻 یا #طمع؛ طمع موجب میشود که من عیب شما را نگویم با شما آزادانه برخورد نکنم! شمائی که صاحب قدرت هستید، به خاطر اینکه در شما طمع دارم!
🔺 یا #حسادت یا #تعصبهای بیجا و غلط یا #تحجر.. اینها هم یک نوع موانع درونی است. نمیگذارد من مواضع خودم را آشکارا بگویم من را دچار #نفاق میکند دچار #دورویی میکند.
✅ بروید سراغ کارهای نشدنی تا بشود. تصمیم بگیرید بر برداشتن کارهای سنگین تا بردارید. «و لا یخشون أحداً إلا الله». خب، زحمت هایش چه؟ رنجهایش چه؟ محرومیت هایش چه؟ جوابش این است که: «و کفی بالله حسیبا» خدا را فراموش نکن خدا حسابت را دارد در میزان الهی، رنج تو محرومیت تو، کفّ نفس تو، حرصی که خوردی، زحمتی که کشیدی، کاری که کردی، خون دلی که خوردی، دندانی که روی جگر گذاشتی اینها هیچ وقت فراموش نمی شود؛ و کفی بالله حسیبا. این راه ماست. آنجا خشوع را به ما به عنوان علما - توصیه می کند. «يُبَلّغون رسالات الله» را توصیه میکند.
👈خب «رسالات الله»، «رسالات انبياء الله» است دیگر، خدای متعال می فرماید: «و كذلك جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِي عَدُوًّا شَيَاطِينَ الْإِنسِ وَالْجِنِّ يُوحِي بَعْضُهُمْ إِلى بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُوراً وَ لَوْ شَاءَ رَبُّكَ مَا فَعَلُوهُ فذَرْهُمْ وَ ما يَفْتَرُونَ»
وضع موضعگیری و آرایش پیرامون نبی این است. «و عدوا شياطين الإنس والجن» هم شیطان #جنی هم شیطان #انسی به طرفش حمله می کنند. خب اگر بناست من و شما تبلیغ رسالات الهی را بکنیم، منتظر شیاطین انسی و جنی باشیم به ما حمله میکنند. آماده بشویم از لحاظ روحی، در درون خود حصار مستحکمی به وجود بیاوریم که این حصار، حصار #ایمان و #توکل است تا #مغلوب نشویم و از درون شکست نخوریم. فرار و هزیمت بیرونی ناشی از فرار و هزیمت درونی است. شکست درون انسان است که شکست بیرونی را نصیب انسان میکند، بر انسان تحمیل میکند. اگر شما در دلت شکست نخوری هیچ کس نمی تواند شکستت بدهد! حصاری که باید در دل شما به وجود بیاید حصار ایمان به خدا و توکل علی الله است و على الله فليتوكل الْمُؤْمِنُونَ ، وَ عَلَى اللهِ فليتوكل المُتَوَكَّلُونَ ". وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ، وَأَلَيْسَ اللهُ بِكَافٍ عبده » اینها درسهای ماست.
✳️ قرآن را با #تأمل بخوانیم اینها را به عنوان درس یاد بگیریم اینها دستور العمل زندگی است. این یک جور آمادگی است.
📚 بیانات در نهمین گردهمایی سراسری و ائمه جمعه ۱۳۷۲/۶/۲۸
➖ بیانات در چهارمین نشست اندیشه های راهبردی با موضوع آزادی ۱۳۹۷/۸/۲۳
➖بیانات در جمع روحانیون شیعه و اهل سنت کرمانشاه ۱۳۹۰/۷/۲
https://eitaa.com/qurantehran
13.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یک_آیه_یک_درس
هر روز یک تفسیر از قرآن کریم
💠موشن گرافیک تفسیر قرآن کریم 7⃣
🔸سوره طلاق آیات ۲,۳
🔸حجت الاسلام قرائتی
🔹 ومَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا* وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ
🔹و هر کس که از خدا پروا کند، خداوند براى او راه بیرون شدن و رهایى [از مشکلات و تنگناها را] قرار مىدهد،و او را از جایى که گمان ندارد، روزى مىدهد.
https://eitaa.com/qurantehran