🏴 #یادداشت | حقیقت فلسفه عاشورا چگونه زنده ماند؟ - ۳
#ادامه_یادداشت :
* نجات تاریخ در دستان علیبنالحسین (ع)
▪️خطبهها و افشاگریها و حقیقتگوئیهای حضرت زینب (سلام اللَّه علیها) و امام سجاد (علیه الصّلاة و السّلام) مثل یک رسانهی پر قدرت عمل کرد. علاوه بر تبیین «#امام_سجاد نیز سالهای پس از واقعهی کربلا به تعلیم و تغییر اخلاق در جامعه اسلامی کمر بست... چون طبق تحلیل آن امام بزرگوار، بخش مهمّی از مشکلات اساسی دنیای اسلام که به فاجعه کربلا انجامید، ناشی از انحطاط و فساد اخلاق مردم بود. اگر مردم از اخلاق اسلامی برخوردار بودند، یزید و ابنزیاد و عمر سعد و دیگران نمیتوانستند آن فاجعه را بیافرینند. اگر مردم آنطور پست نشده بودند، آنطور به خاک نچسبیده بودند، آنطور از آرمانها دور نشده بودند و رذایل بر آنها حاکم نمیبود، ممکن نبود حکومتها – ولو فاسد باشند؛ ولو بیدین و جائر باشند – بتوانند مردم را به ایجاد چنان فاجعه عظیمی؛ یعنی کشتن پسر پیغمبر و پسر #فاطمه_زهرا سلاماللهعلیها وادار کنند... یک ملت، وقتی منشأ همه مفاسد خواهد شد که اخلاق او خراب شود. این را امام سجاد علیهالصّلاةوالسّلام، در چهره جامعه اسلامی تفحّص کرد، و کمر بست به اینکه این چهره را از این زشتی پاک کند.» ۱۳۷۲/۰۴/۲۳
* زنده ماندن حقیقت فلسفهی عاشورا
▪️در پایان باید توجه داشت مهمترین عنصر قیام تبیینی امام حسین، زینب کبری و امام سجاد علیهمالسلام، عنصر منطق و عقل در این حرکت عظیم است. از اینرو اباعبدلله (علیه السلام)، منزل به منزل فلسفه حرکت خویش را بیان میکند و تاکید دارد که به سخن پیامبر عمل میکند و این تکلیفی بر گردن همه #بشریت برای اقامه حق و عدل است. اما «اگر زینب کبرى و امام سجّاد در طول روزهاى #اسارت... بعد در آمدن به کربلا و زیارت، بعد در رفتن به مدینه، و بعد در طول سالهاى متمادى که این بزرگواران زنده ماندند مجاهدت نکرده بودند، نگفته بودند، تبیین نکرده بودند، حقایق را افشا نکرده بودند، حقیقت #فلسفه_عاشورا را و هدف حسینبنعلى را و ظلم دشمن را بیان نکرده بودند، واقعهی عاشورا تا امروز جوشان و زنده و مشتعل باقى نمیماند.» ۱۳۶۸/۰۶/۲۹
@rahbari_plus
9.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 #نوحه | خیمههای اهل غزه خیمه خون خداست
▪️ نوحهخوانی حاج مهدی رسولی با موضوع فلسطین در حسینیه امام خمینی(ره)
@rahbari_plus
🏴 #معرفی_کتاب | «همرزمان حسین(علیهالسلام)»
📝 کتاب «همرزمان حسین» شامل مجموعه سخنرانی های محرم سال ۱۳۵۱ حضرت آیتالله خامنهای در هیئت انصارالحسین تهران است که به تحلیل رسالت و مبارزات سیاسی ائمه(علیهمالسلام) میپردازد.
▪️در این کتاب به مباحثی همچون اهمیت شناخت امامان و توطئههای دشمنان برای تحریف چهرهی مبارزاتی و مجاهدانهی ائمه، مقامات و وظایف امامان، نظریه انسان ۲۵۰ ساله، شرح سیاسی و اجتماعی امامان و تشریح موضع گیریهای ائمه در این کتاب اشاره شده است.
#خط_رهبری در این مجموعه سخننگاشت کتاب «همرزمان حسین» را معرفی میکند.
@rahbari_plus
واجبِ عظیم.pdf
134K
🔰 #یادداشت | واجبِ عظیم
🔸بررسی و تبیین زمینههای شکلگیری و اهداف قیام امام حسین (علیهالسلام) بر اساس بیانات رهبر انقلاب
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | آیتالله کاشانی مهره کلیدی در نهضت ملی شدن صنعت نفت
📝 «#آیتالله_کاشانی کسی است که اگر او نبود، نهضت #ملی شدن صنعت #نفت یقیناً در این کشور به وقوع نمیپیوست... دشمن فهمید که راز پیروزی ملت ایران چیست؛ لذا درصدد برآمد تا سیاسیّون و سردمداران دولتی را از #روحانیت و #دین جدا کند. آنها را از آیتالله کاشانی جدا کردند و بینشان فاصله انداختند و متأسفانه موفّق هم شدند.
🔸 از سی تیر ۱۳۳۱ که مرحوم آیتاللَّه کاشانی توانست #ملت_ایران را آنطور به صحنه بیاورد، تا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که عوامل امریکا در تهران توانستند مصدّق را سرنگون و تمام بساط او را جمع کنند و مردم هیچ حرکتی از خود نشان ندادند، یک سال و یک ماه بیشتر طول نکشید. در این یک سال و یک ماه، با وساطت ایادی ضدّ استقلال این کشور و با توطئهی دشمنان این ملت، دکتر #مصدق مرتّب فاصلهی خود را با آقای کاشانی زیاد کرد، تا اینکه مرحوم آیتاللَّه کاشانی چند روز قبل از ماجرای ۲۸ مرداد نامه نوشت - همهی این نامهها موجود است - و گفت من میترسم با این وضعی که دارید، علیه شما #کودتا کنند و مشکلی به وجود آورند.
دکتر مصدّق گفت: من مستظهر به پشتیبانی مردم ایران هستم! اشتباه او همینجا بود. ملت ایران را سرانگشت روحانیت - کسی مثل آیتاللَّه کاشانی - وادار میکرد که صحنهها را پُر کند و به میدان بیاید و جان خود را به خطر بیندازد.
🔹 در ۲۸ مرداد که کاشانی منزوی و خانهنشین بود - و در واقع دولت مصدّق او را منزوی و از خود جدا کرده بود - عدم حضور او در صحنه موجب شد که مردم نیز در صحنه حضور نداشته باشند؛ لذا کودتاچیهای مأمور مستقیم #آمریکا توانستند بیایند و بهراحتی بخشی از ارتش را به تصرّف درآورند و کودتا کنند. یک مشت اوباش و الواط تهران را هم راه انداختند و مصدّق را سرنگون کردند. پس از آن، #دیکتاتوری محمدرضاشاهی به وجود آمد که بیستوپنج سال این ملت زیر چکمههای دیکتاتوری او لگدمال شد و ملی شدن صنعت نفت هم در واقع هیچ و پوچ گردید؛ چون همان نفت را به کنسرسیومی دادند که امریکاییها طرّاحی آن را کردند. هرچه دشمن خواست، همان شد؛ به خاطر جدا شدن از روحانیت و دین. اینها #عبرت است.» ۱۳۸۰/۰۸/۲۰
➕ انتشار به مناسبت ۳۰ تیرماه روز بزرگداشت آیتالله کاشانی
@rahbari_plus
📸 #عکس | حضور رهبر معظم انقلاب بر سر مزار شهید بزرگوار عباس دوران ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
➕ انتشار به مناسبت ۳۰ تیرماه سالگرد شهادت شهید عباس دوران
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | رهبر معظم انقلاب: «اگر مرحوم آیتاللَّه كاشانی نبود، مطمئن باشید كه مسئلهی ملی شدن صنعت نفت بههیچوجه در این كشور پا نمیگرفت.» ۱۳۸۵/۰۸/۱۷
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | آیتالله کاشانی چگونه مردم را با جنبش ملی شدن نفت همراه کرد؟ - ۱
📝 ۳۰ تیر سالروز قیام تاریخی #ملت_ایران با حکم #آیتالله_کاشانی در حمایت از نخست وزیری #مصدق و در مقابل توطئههای نیروهای استعماری و #رژیم_پهلوی است.
➕ «خط رهبری» به همین مناسبت در این یادداشت به قلم «امیر حمزهنژاد» ابعاد مختلف موضوع اثرگذاری آیتالله کاشانی در جنبش #ملی_شدن صنعت نفت و تحلیل تاریخی رهبر معظم انقلاب دربارهی نقش بیبدیل روحانیت در جنبشهای تاریخی ایران معاصر را براساس بیانات ایشان بازخوانی میکند:
🔸 رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تاثیرات آیتالله کاشانی به عنوان یک عالم دینی در وقایع سیاسی تاریخی به ویژه ملی شدن صنعت نفت سخن گفتهاند.
🔹 با دقت در حرکتی همچون جنبش ملی شدن صنعت نفت میتوان به روشنی دریافت که در عقبهی یک حرکت عمیق #ملی و #مذهبی بر ضد استعمارگران یک عالم دینی قرار داشت که با تزریق آگاهی به مردم توانست یک موج سیاسی ایجاد کرده و با پشتیبانی از دکتر مصدق برگ زرینی در تاریخ ایران به یادگار بگذارد.
* مردم چگونه طرفدار ملی شدن صنعت نفت شدند؟
🔸 بنابر بیانات رهبر انقلاب مرحوم آیتالله کاشانی به عنوان نماینده مردم تهران و رئیس مجلس آن روز، پشتیبان طرح ملی شدن صنعت نفت بود. نمایندگان مرحوم آیتالله کاشانی به سرتاسر کشور مسافرت میکردند و مردم را نسبت به امور آگاه میکردند: «من خودم آن وقت نوجوان بودم. نماینده مرحوم آیتالله کاشانی به مشهد آمد و منبر رفت.
🔹 او چنان دلهای مردم را مثل مغناطیس به خود جذب میکرد که هیچ عامل دیگری نمیتوانست جای این حرکت را بگیرد. و به این ترتیب در سال ۱۳۲۹ شمسی - یعنی پنجاه و یک سال قبل که شروع نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران است - مردم طرفدار ملی شدن صنعت نفت ایران شدند و علیرغم اینکه محمدرضا موافق نخستوزیری مصدّق نبود، به پشتیبانی حمایت مردمی، مصدّق نخستوزیر شد.
🔸اگر مرحوم آیتالله کاشانی این #حمایت عظیم مردمی را برای مصدّق به وجود نمیآورد، او نخستوزیر نمیشد. بعد در سال ۱۳۳۱ که ضدّ حمله دربار علیه مصدّق شروع شد و او از نخستوزیری برکنار گردید، فقط یک عامل توانست مجدّداً قدرت را به مصدّق برگرداند و او مرحوم آیتالله کاشانی بود.» (۱۳۸۰/۰۸/۲۰)
🔹 ایشان در جای دیگری نیز بر اثرگذاری جدی و بیبدیل این #عالم_شیعی بر جنبش ملی شدن صنعت نفت تأکید میکنند: «آیتاللَّه کاشانی کسی است که اگر او نبود، نهضت ملی شدن صنعت نفت یقیناً در این کشور به وقوع نمیپیوست. من به جوانان عرض میکنم، با تاریخ گذشتهی نزدیک کشورتان آشنا شوید؛ چون یکی از راههای فریب و اغواگری، #تحریف_تاریخ است که امروز متأسفانه این کار بهوفور صورت میگیرد.
🔸 مرحوم کاشانی کسی است که به کمک او دکتر مصدّق و دیگر سرانِ نهضت ملی شدن صنعت نفت توانستند حمایت مردم را به این حرکت جلب کنند؛ والاّ حمایت مردم جلب نمیشد. کسی مصدّق را نمیشناخت؛ کسی معنای ملی شدن صنعت نفت را نمیدانست؛ تودههای عظیم مردم که رأی و حضور و اقدام آنها در تحوّلات اجتماعی تعیین کننده است، در جریان وارد نبودند و برای آنها توضیح داده نشده بود. دستگاه #دربار که مخالفت چیزفهمیِ مردم بود، خودش هم عامل دست انگلیسیها بود.
🔹 روشنفکران و سیاسیّونی که جهت حرکتشان این بود، وسیله و راهی نداشتند و مردم به آنها اعتماد نمیکردند. مرحوم آیتاللَّه کاشانی وارد میدان شد. سابقهی این مرد را، علما میشناختند و مردم ایران هم به او ارادت داشتند. او کسی بود که به وسیلهی قشون غاصبِ مداخلهگرِ #انگلیس در ایران، از کشور تبعید شده بود.» (۱۳۸۰/۰۸/۲۰)
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | آیتالله کاشانی چگونه مردم را با جنبش ملی شدن نفت همراه کرد؟ - ۲
#ادامه_یادداشت :
🔸 رهبر انقلاب درباره چگونگی حضور مصدق به عنوان نخست وزیر نیز تاریخ را اینگونه را میکنند: «وقتی شاه، قوامالسلطنه را به جای مصدّق به نخستوزیری انتخاب کرد، مرحوم آیتاللَّه کاشانی در مقابل قوامالسلطنه اعلامیه داد؛ مردم کفن پوشیدند و در تهران و شهرهای دیگر به خیابانها آمدند؛ لذا قوامالسلطنه سه روز بیشتر نتوانست به عنوان #نخستوزیر بماند. اصلاً مگر میشد در مقابل امواج عظیم مردم که آیتاللَّه کاشانی راه انداخته بود، مقاومت کرد؟ لذا قوامالسلطنه کنار رفت و دوباره مصدّق بر سرِ کار آمد.
🔹 انگلیسیها نفت ایران را #ملک_شخصی خود به حساب آورده بودند و دهها سال استفادهی غاصبانه میکردند و مال ملت ایران را تقریباً مفتِ مفت میبردند و دربار سلطنت هم برای اینکه چهار روز بیشتر به حکومت ننگین خود ادامه دهد، با انگلیسیها همکاری میکرد. اما این بساط را نهضت ملی شدن صنعت نفت به هم زد، که عامل و سرچشمهی اصلی جوشش در این #نهضت، همین مرد بزرگ و شجاع بود: مرحوم آیتاللَّه سید ابوالقاسم کاشانی.» (۱۳۸۰/۰۸/۲۰)
* درس تاریخیِ ملی شدن صنعت نفت
🔸با این نگاه است که میتوان نقش بنیادین #روحانیت در آگاه سازی مردم خصوصا در مقاطع تعیینکننده و حساس تاریخ ایران از جمله، نهضت تنباکو، انقلاب مشروطه، ملی شدن صنعت نفت و در ادامه مسیر آن انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) را به روشنی فهم کرد.
🔹 رهبر انقلاب دربارهی این هدایتگری و نقشآفرینی روحانیت در ایران اسلامی بر نقش علما در #بسیج_سیاسی مردم ایران تأکید میکنند: «هیچ كانون و مركزی در ایران وجود نداشت كه بتواند ملت را بسیج كند؛ مگر روحانیت و پرچمداران دین، با شعار دین. در كشور ما این یك تجربهی طولانی است؛ اینها را باید با چشم دقّت نگاه كرد.در قضیهی مشروطه اگر علما نبودند، مشروطیت به وجود نمیآمد و به پیروزی نمیرسید. وقتی هم كه غربزدهها و نوچههای انگلیسی در ایران، علمای دین و شعارهای دینی را كنار زدند، باز استبداد و تسلّط و #نفوذ خارجی مسلّط شد. در نهضت ملی شدن صنعت نفت هم همینطور بود.
🔸 تا وقتی روحانیت وسط میدان بود - كه مرحوم آیتاللَّه كاشانی یكی از اصلیترین محورهای این مبارزه بود - ملت در میدان حضور داشت؛ اما وقتی با سوء رفتارها، كجسلیقگیها و انحصارطلبیها، دستِ روحانیِ روشنفكر و آگاه و شجاعی مثل مرحوم كاشانی كوتاه شد، ملت هم كنار كشید و رؤسای دولت نهضت ملی تنها ماندند» ۱۳۸۱/۰۳/۱۴
🔹 و تصریح میکنند که: «در ایران همیشه ملت با ندای دین به میدان آمده است؛ عدالت را در سایهی دین دیده است؛ به خاطر #اعتماد به روحانیت، هر جایی كه آنها پیشگام در تحوّلی شدهاند، آنها را تنها نگذاشته است. بنابراین وقتی امام بزرگوار ما به عنوان یك مرجع، یك عالِم دین و یك انسان آزمایششدهی پاك و صدیق، با آن عزم راسخ وارد میدان شد و روحانیت پشت سر او وارد میدان شدند، همهی ملت به میدان كشیده شدند و دشمن دیگر نتوانست مقاومت كند. آن روز، حضور ملت توانست ریشهی استبداد را از این كشور بكَند.» ۱۳۸۱/۰۳/۱۴
@rahbari_plus