هدایت شده از براده ها
✂️مفهوم نظم درونی یک نظریه علمی.
❇نظریهها نظمی درونی دارند که سبب* شایستگی و برتری آنها نسبت به اظهارنظرهای معمولی و غیرعلمی است. نظم [درونی] نظریههای علمی از #مبانی متقن نظریه شروع میشود، با #منطق_درونی و مشخص نظریه توجیه میگردد و با #چهارچوب_تحلیلی نظریه معرفی میشود.
❇نظریههای علوم انسانی بدون نظم و انسجام قادر به تحلیل** پدیدههای انسانی و اجتماعی نیستند؛ همچنین نمیتوانند ابزاری برای تبیین و توضیح پدیدهها باشند.
🔹️صدق و کذب ادعاهای نظریه قابل راستیآزمایی نیست، اگر انسجام نداشته باشد؛
🔹️نظریهها تطبیق و تعمیم داده نمیشوند اگر منطق نداشته باشند؛
🔹️مدل و الگوی مناسبی ارائه نمیدهند اگر خودشان تهی از چهارچوب و الگو باشند؛
❇[خلاصه آنکه] درواقع، نظریه نامیده نمیشوند اگر در منطق خود مستقر نباشند و در ادعای خود انسجام و استحکام نداشته باشند.
(*در اصل متن واژه "نشانهی" به کار رفته، که به نظر میرسد عبارت جایگزینشده گویاتر باشد.
**در اصل متن واژه "تحویل" به کار رفته بود، که به نظر میرسد خطای تایپی بوده باشد.)
📚میرچراغ خانی، حسین؛ مقاله «چهارچوب تحلیلی نظریۀ مقاومت در توصیف و تحلیل پدیده های انسانی و اجتماعی»، در دوفصلنامۀ علمی پژوهش های سیاست اسلامی، سال دوازدهم، شمارۀ بیست و پنجم، بهار و تابستان ۱۴۰۳، ص۶۸.
#نظریه_علمی
#نظم_درونی_نظریه
🆔️ @boradeha
هدایت شده از تربیت و حکمرانی
🧩نقشه مرسوم جهان یک دروغ بزرگ است!
وقتی میخواهید نقشه جهان را در ذهن خود تجسم کنید، احتمالاً شکل مستطیلی مانند تصویر بالا👆است. سالهاست کودکان ما با این باور بزرگ شدهاند که این تصویر مسطح و مستطیلی از جهان، نمایشی دقیق از سیاره زمین است. اما حقیقت آن است که #نقشه_مرکاتور بسیار تحریف شده است.
سیستم تصویر نقشه مرکاتور توسط #جیراردوس_مرکاتور در دهه ۱۵۰۰ معرفی شد. در اصل، این نقشه بهدلیل حفظ جهتمندی و شکل کشورها محبوب شد. این برای دریانوردان بهمنظور ناوبری مفید بود. اما دقیقاً برای همین حفظ شکل و جهتمندی، اندازه کشورها در نقشه مرکاتور به طور گستردهای اشتباه ارائه شدهاند.
در سیستم تصویر مرکاتور کشورهای نزدیک به قطبهای سیاره زمین بزرگتر و کشورهای نزدیک به خط استوا کوچکتر نشان داده میشود.
مثلاً #گرینلند در شمال اروپا، بیش از ۱۰برابر #ایران دیده میشود، حال آن که مساحت آن ۲میلیون و ۱۶۰ کیلومتر مربع است و مساحت ایران، ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار کیلومتر.
مثال دیگر مقایسه همین #گرینلند با #قاره_آفریقا است که در سیستم تصویر مرکاتور تقریباً هماندازه به نظر میرسند، اما آفریقا حدود ۱۴برابر بزرگتر است.
همین اعتماد به نقشه مرسوم سبب شده که بیشتر مردم حدس هم نزنند که قاره آفریقا بزرگتر از مجموع آمریکا، کانادا و چین است؛ ولی باور کنید که اینگونه است.
متن کاملتر این یادداشت را اینجا👇 مطالعه کنید:
https://www.asriran.com/fa/news/949293/
#ژئوپلتیک
#حکمرانی
🆔️ @tarbiat_hokmrani
هدایت شده از حکمرانی مقاومتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✊ دو احتمال درباره ادعای "سوریه از مقاومت خسته است!"
اینکه #فرمانده_نظامی_تحریرالشام از درون اتاقش این پیام را به #جامعه_جهانی میفرستد که "سوریه خاستگاه هیچ اقدام خصمانهای برای کشورها و برای منطقه نخواهد بود. سوریه از جنگ [بخوانید: مقاومت] خسته است"، دو حالت کلی بیشتر ندارد:
یا این حرف را واقعاً به نمایندگی از عموم مردم سوریه میزند و مردم واقعاً از #مقاومت خستهاند؛ یا دارد این حرفها را از طرف خودش و همپالکیهایش به حساب مردم سوریه فاکتور میکند!
هر کدام باشد، مؤید خلأ #حکمرانی_مقاومتی در سالهای منتهی به #سقوط_سوریه است.
در حالت اول، حاکمان سوریه حواسشان نبوده که "اینجور نیست که ما هرجور عمل کنیم، ولو بیتفاوت، ولو با عدم توجه به وظایف حساس و مهم، باز هم همین ظرفیت مقاومت [در مردم] باقی بماند" (رهبر معظم انقلاب، ۲۴ آذر ۱۳۸۷).
اما در حالت دوم، این وضعیت احتمالاً ناشی از کمکاری فعالان اجتماعی و سیاسی و اقتصادی موافق با مقاومت در سوریه است که حواسشان نبوده باید از سرمایه ایمان مردم و اعتقادشان به مقاومت برای تولید عمل صالح مقاومتی بهره بگیرند (رهبر معظم انقلاب، ۱۴ خرداد ۱۴۰۱) و در چنین شرایطی، تحریرالشامیها میتوانند این بیعملی یا کمعملی مردم در جهت مقاومت را به خستگی عموم جامعه از مقاومت تفسیر کنند. تا زمانی هم که ایمانهای احتمالی نهفته در ذات مردم جامعه، با استفاده از فناوریهایی امکان تبدیل به عمل مقاومتی و بروز نداشته باشد، هیچکس هم نمیتواند این ادعا را رد کند.
نتیجه این خلأ، یک #حکمرانی_سازشکارانه است که نمونهاش در این فیلم مشهود است.
🆔️ @resistivegovernance
♦️ «جهت» مجموعه گفتارهای اندیشمندان علوم انسانی پیرامون شخصیت، سیرهٔ رفتاری و منش مجاهدت فرمانده شهید «حاج قاسم سلیمانی»
🔸روزهای فرد - ساعت ۲۲ - شبکه افق
🔄بازپخش این برنامه را میتوانید روزهای زوج، ساعت ۱۴:۳۰ از قاب شبکه افق سیما ببینید.
📣ارائه: حسین مهدیزاده
✅موضوع: قهرمان سرزمین میانه
⏰یکشنبه 2 دی؛ ساعت 22؛ شبکه افق
▫️«برنامه تلویزیونی جهت»
▫️@jahat_talk
🔸 @Soleimany_ir
هدایت شده از میم مثل معلم
دو هفته قبل از روز مادر توی ذهنم برنامهریزی کردم که هفتهی آخر آذر و نزدیک روز مادر، مامانم رو دعوت کنم به کلاسم تا از مامان برای همه زحماتی که تمام این سالها و مخصوصا چند سال اخیر برای من کشیده و همهی لطفها و مهربونیهایی که داشته، تشکر کنم. که بخاطر آلودگیها و برودت هوا، مدارس تعطیل شد و قسمت شد که دقیقا یک روز قبل از روز مادر این کار رو انجام بدم.
هیچ وقت یادم نمیره که وقتی هفت ساله بودم و کلاس اول بودم و مجبور شدیم مدت کوتاهی رو توی مشهد سکونت داشتهباشیم، با چه زحمتی پیگیر بود تا آموزش و پرورش مشهد من رو توی یکی از مدارس ابتداییش ثبتنام کنه. مامان همیشه دوست داره ما خوب درس بخونیم و بتونیم آدمهای مفیدی باشیم.
دلم میخواست برای قدردانی از مامان، دعوتش کنم به محل کارم تا خودش حسی رو که من در مدرسه تجربه میکنم، حس کنه و اون لذتی رو که من از حضورم در کلاس تجربه میکنم، تجربه کنه چون مامان شریک اصلی این حس و تجربه هست.
مامان ازت ممنونم بخاطر همهی فداکاریهایی که داشتی، همه زحماتی که برام کشیدی، همه شببیداریها و صبح زود بیدار شدنها.
این حس خوب، این محبت و دعای خیری که از سمت بچهها و خانوادههاشون برام روانه میشه همهاش سهم قلب مهربونت باشه.
مامان🌱
اون دختر هفت سالهای که برای مدرسه رفتنش کلی سختی کشیدی و نذاشتی کلاس اولش دچار وقفه بشه، حالا خودش آموزگار کلاس اول هست. حالا خودش شده مادر دومِ سی و چهارتا پسر شیطون و میخواد سعی کنه هم آموزگار خوبی باشه و هم مادر خوبی؛ درست مثل خودت که هم آموزگار کوشش و خستگیناپذیری بودی و هم مادر دلسوز و فداکار.
روزت مبارک مامان.🤍🌱
@z_rajaaei
هدایت شده از تربیت و حکمرانی
🧩 جنگ را چه کسی اداره کرد؟!
(یادداشتی با رویکرد #تربیت_و_حکمرانی در گرامیداشت #روز_زن)
پاسخ شما به پرسش بالا چیست؟ به نظرم در مترقیترین حالت پاسخ خواهید داد: «جنگ را نه دولتها اداره کردهاند و نه نیروهای مسلح؛ جنگ بهوسیلهٔ مردم اداره شده است.» احسنت، حرف درستی است؛ اما اجازه بدهید کمی دقیق تر شویم.
چند باری در میانهٔ مباحثههای دوستانه یا در کلاس درس و موقع گفتوگوهای رسمی از زبانم درآمده که «به نظر من، جنگ ما را زنان اداره کردهاند.» حالا میخواهم به بهانهٔ یک روز بزرگ، برای اولین بار دربارهٔ این ادعا چندخطی بنویسم؛ شاید بعدها بیشتر و دقیقتر دربارهاش نوشتم و گفتم، و راستش خیلی دوست دارم که بتوانم.
جنگ را #زن_مسلمان_ایرانی اداره کرد، زمانی که کیفدستی شوهرش را که سایهٔ سر و نانآور خودش و بچههای قدونیمقدش بود، میبست و قرآن بالای سرش میگرفت و او را راهی جبههها میکرد، بیآنکه غُر بزند یا بغض کند و کرشمهٔ زنانه بیاید و دلش را درست لحظهٔ رفتن، بلرزاند؛ جنگ را زن اداره کرد، وقتی نهتنها از شوهر تازهدامادش دل میکند، که به او قوت قلب میداد تا او هم از نوعروسش دل بکند و برود؛ جنگ را زنها اداره کردند، وقتی بچههایشان را که با خوندل بزرگ کرده بودند، بیهیچ چشمداشتی و فقط به عشق آقای خمینی روانهٔ جبهه میکردند و نگرانیشان این بود که مبادا آقا خم به ابرویش بیاید به خاطر خالی ماندن جبههها از فرزندان این وطن.
در طول جنگ، دولت نمیتوانست شهرها و محلهها را اداره کند، اگر در هر محله یک یا چند شیرزن نبود که چادر همت به کمر ببندد و بقیهٔ خانمهای محله را دورهم جمع کند تا هم به فکر تأمین نیازمندیهای خط مقدم جبههها باشند و هم با تدبیر منزلهای خودشان، نگذارند اعصاب شوهرهای جبههرفته یا نرفتهشان بهدلیل کمبودهای ناشی از جنگ چنان به هم بریزد که با اعتراض به دولت و شلوغکاری، باری بر دوش مسئولان نظام و غصهای به غصههای امام امت اضافه کنند. راستی، هیچ فکرش را کردهایم اگر این شبکهٔ زنان هر محله ـ که گاهی با شبکهٔ زنان محلههای دیگر هم پیوند میخورد ـ نبود، چطور میتوانستیم کمبود و حتی نبود بسیاری از مواد غذایی و سوخت و امکانات زندگی را در سطح محلهها مدیریت کنیم، بدون اینکه جنجال و هیاهویی به پا شود؟ مثلاً اگر یک شب یکی از خانههای محله نیاز به پهن کردن یک سفرهٔ آبرومند برای یک امر خیر داشت، یا اگر بخاری نفتی خانهای لنگ یک تَه پیت نفت بود تا بچههای قدونیمقد خانه تا صبح از سرما نچایند، این شبکهٔ زنان حتی اجازه نمیداد کار به سطح مردان برسد، که بعضی وقتها با شلوغکاریهایشان کار را خرابتر هم میکنند؛ اینها خودشان طوری کار را رفعورجوع میکردند که آب هم از آب تکان نخورد.
دراینباره گفتنی و نوشتنی زیاد است، باشد وقتی دیگر؛ اما جان کلام که دوست دارم مخاطبان این نوشته به آن بیندیشند و کمک کنند تا بیشتر دربارهٔ آن بیندیشیم و بگوییم و بنویسیم این است: اگر #حکمرانی را «روش شکلگیری #تصمیمگیری_جمعی بهمنظور ایجاد یک #هماهنگی_اجتماعی» بدانیم، الحق و الانصاف، زن مسلمان ایرانی در همهٔ جنگها و بلکه در همهٔ ادوار تاریخی، یکی از تعیینکنندهترین نقشها را برای شکل گیری تصمیم جمعی برای #مقاومت و ایجاد هماهنگی اجتماعی لازم برای آن داشته است.
بگذارید راحتتر بنویسم: الگوی سوم زن (زن مسلمان ایرانی)، نقشآفرینی در جایگاه متولی یک #حکمرانی_پنهان، یا به ادبیات دانش حکمرانی، یک #حکمرانی_نرم است؛ نه همچون زن غربی که #ابزار_حکمرانی است و نه مانند زن غالباً شرقی، که همچون #قلمروی_حکمرانی است.
این یادداشت باید ادامه داشته باشد تا مفهوم تر شود...
🎥پ.ن. بخشی از فیلم مهمان مامان را که بیتناسب با این نوشته نیست، صرفاً بهعنوان یک ضمیمه تزیینی پیوست کردهام؛ اگر دوست داشتید تماشا کنید.
🆔️ @tarbiat_hokmrani
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
57.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
1⃣ارائه ای که یکشنبه شب از من در برنامه جهت منتشر شد، تقریبا تا امروز، زاویه دید و حتی کلان روایت من از زمینه و زمانه ای است که از بودن در آن بسیار خوشحال هستم.
روایت زبان علم نیست که کسی بپرسد این ارائه نه دانش سیاست بود و نه ژئوپولتیک و نه مثل بحث های سابقت نظریه اجتماعی!
روایت برای انسان گونه ای از فکر کردن و بیان کردن است که به وسیله آن رخدادها را از زمان و مکانهای بی نهایت پرداکنده جمع آوری می کند و سامان می دهد و معنای زندگی را از انتزاعی بی دلیل فلسفی و شعاری بودن بی دلیل نجات می دهد.
روایت مثل ساعت است! همان طور که ساعت با تیک تاک ثانیه هایش وقایع را با هم نسبت می دهد، روایت نیز با توالی که به رخدادها می دهد، برای ما زمان می سازند و اساسا این رخدادها هستند که تیک تاک ساعت روایت هستند.
و به همین ترتیب هم مکان! ما به وسیله روایت، مکان خودمان در عالم را پیدا می کنیم و آن را به فضای زندگی بدل می کنیم! به وسیله روایت متوجه می شویم که کدام مکان ها با ما تنازع دارند! مکان ما اگر چگونه باشد، حاضر به زندگی در آن نیستیم و...
در روایت سرزمین میانه، من مکانم را محور مقاومتی پیدا کردم؛ محوری که نصرت الهی را پیدا کرده تا در یک مبارزه ای که در تونل زمان، دریچه ای به روی ما گشوده تا بتوانیم امت وسط بودن را همراه پیامبر و امیرالمومین انتخاب کنیم و بر علیه علو فرعونی حاکم بر زندگی بشر، افقی جدید بگشاییم.
🆔 @social_theory
هدایت شده از محمدمسلم وافی/جهادتبیین
14.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تلخ #نشرحداکثری #لبنان
🚨 پشت پرده تلخ هرمل لبنان
🎥 ایکاش تکتک ایرانیها این فیلم را میدیدند!!!
امروز صحنههای را دیدیم که نه تنها قابل انتشار تصویری نیست حتی به صورت متنی هم نمیشود منتقل کرد😓
❗️ راستی الان خانه شما گرم است؟!
محمدمسلم وافی/ ۴ دی/لبنان/هرمل
#وعده_صادق_سه
🆔 @Moslemvafi
📣 جهت اطلاع از اخبار جبهه مقاومت 👇
https://eitaa.com/joinchat/3215786108C2e3d97f8ef
━🍃❀💠❀🍃━═•••
📞۰۹۱۰۴۴۴۱۴۱۲
هدایت شده از حکمرانی مقاومتی
در همین روزهای سرد زمستانی که رژیم نجس نحس صهیونیستی راه را طوری بر شیعیان و محبان اهلبیت در #لبنان و #غزه بسته که "فعالان مردمی جبهه مقاومت" برای رساندن یک پتوی ساده و یک وعده غذای گرم به آنها باید خوندل بخورند و پول گزاف به قاچاقچی و دلال بپردازند، امروز "فعالان دولتی کشور محور مقاومت" در شورای عالی فضای مجازی با #رفع_فیلتر_واتساپ_صهیونیستی، راه را برای دشمنان باز کردند؛ احتمالاً به بهانه رونق کسب و کار مردم و آرام کردن فضای روانی جامعه.
باشد؛ این نیز بگذرد، ولی روسیاهیاش به زغال خواهد ماند.
#حکمرانی_غیرمقاومتی
🆔️ @resistivegovernance