پس از کناره گیری آیت الله یزدی از شورای نگهبان، حجت الاسلام سید احمد خاتمی جایگزین وی شد.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج سیداحمد خاتمی دامت توفیقاته
با عنایت به اینکه جناب آیتالله آقای حاج شیخ محمد یزدی دامبقائه پس از سالها حضور ارزنده در مسئولیتهای گوناگون جمهوری اسلامی و عضویت در شورای نگهبان بخاطر عوارض جسمی و کهولت از آن شورای محترم کنارهگیری کردهاند، با تشکر از ایشان جنابعالی را به عضویت در شورای نگهبان منصوب میکنم و مزید توفیقات آن شورا و شخص جنابعالی را از خداوند مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۱ آبان ۱۳۹۹
🆔️ @rajaaei
شاعری گفته است: "پاییز بهاری است که عاشق شده است".
ولی راستش به نظر من، پاییز پاییز است؛
فصلی زیبا با هزار رنگ که هر کدامشان جلوهای از جمال خالقشان است.
چقدر دلم یک سفر پاییزی میخواهد،
سفری به عمق جادههای رنگارنگ،
که مرا عاشقتر کند؛
عاشق خالق این همه رنگ.
این همه رنگ را دوست دارم،
چون مرا به یک رنگ میرساند؛
رنگ خدا، "صبغة الله".
🆔️ @rajaaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عید شما مبارک...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مولودی خوانی سیاسیِ مهدی رسولی
خمینی کبیر به فرزندان خود آموخت که "الاسلام هو الحکومة".
با این نگاه، حتی جشن میلاد پیامبر اکرم و امام صادق را نمیتوان خنثی و بدون تبرّی از طاغوتهای زمان برگزار کرد.
شادی برای میلاد پیامبر اسلام بدون موضع گیری سیاسی علیه دشمنان امروز او و لعن آنها بی معناست.
اینها فرزندان گام دوم انقلاب خمینی اند که در اوج شادی شان در سالروز میلاد پدر امت، این چنین برای آمریکا و اسرائیل خط و نشان میکشند و آنها را لعن میکنند.
🆔️ @rajaaei
باسلام و عرض خدا قوت با توجه به عدم برگزاری راهپیمایی ۱۳ ابان ضرورت دارد بزرگواران بصورت گسترده در امضای طومار الکترونیک با موضوع افول امریکای جنایتکار در فضای مجازی به ادرس زیر مراجعه نمایند و اطلاع رسانی نیز صورت پذیرد .
Http: // www.beest.ir/ downwithusa
🌐 اشاره رهبر انقلاب در سخنرانی امروز خود به فتنه فرقه گرایی در پاکستان
💠قسمت مهمی از بیانات رهبر معظم انقلاب ، آیت الله العظمی خامنه ای به توطئه فرقه گرایی در پاکستان در ایام محرم ارتباط داشت.
💠توطئه ای را در یک کشور همسایه (پاکستان) مشاهده می کنید که در آن مردی به منبر می رود و به مقدسات فرقه دیگری توهین می کند و سپس به او در انگلیس پناهندگی می دهند.
💠چهارم محرم امسال بود که این منبر آتشین در شهر اسلامآباد، آتشی به باروت اختلافات مذهبی در کل کشور پاکستان زد.
💠جناب آصف رضا علوی در این خطابه ماجرای فدک و حضرت زهرا سلام الله علیها را به میان میکشد که البته واکنشی بود به صحبتهای یکی از علمای اهل سنت که چندی قبل کار حضرت زهرا را در طلب فدک العیاذ بالله نادرست انگاشته بود. جناب ذاکر هم در همین خطابه منکرین حق فدک را کافر و خارج از دین قلمداد میکند.
💠شب به صبح نرسیده اوضاع اسلام آباد به هم میخورد و جناب ذاکر به طرقی که هنوز احراز نشده نه از اسلام آباد که از پاکستان میرود و پایش را به دروازه جهان شهر لندن میگذارد.
🔰شما هم به اعضای کانال خبری تحلیلی " مطالعات پاکستان " بپیوندید.
🔗 ble.ir/PakistanStudies
🔗 eitaa.com/PakistanStudies
🔗 telegram.me/PakistanStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضور حماسی ملت همیشه در صحنهی آمریکا پای صندوقهای رأی گیری🇺🇲
فقط اونجاش که میگه: اومدیم تا مشت محکمی باشه بر دهان استکبار...😁
🆔️ @rajaaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #لباهنگ_رسول_عشق | عید شما مبارک 🌹
🔰 کاری از دانش آموزان گروه اقتدار
کانون فرهنگی تربیتی مسجد جامع بم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📲 قرارگاه فرهنگی تربیتی شهدای گمنام بم
🆔 @mjbam_ir
📲 https://instagram.com/mjbam_ir
#نشست_هم_اندیشی_فقه_حکومتی
🔰دوازدهمین نشست هم اندیشی فقه حکومتی با ارائه نظریه«اجتهاد تمدنی» توسط استاد عبدالحمید واسطی
🔹پنجشنبه پانزدهم آبانماه ۱۳۹۹ ساعت ۹ تا ۱۲
🔹جلسه به صورت وبینار در فضای مجازی برگزار میگردد.
🌐لینک شرکت در نشست:
🆔https://b2n.ir/653613
🌀علاقهمندان جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۰۰۹۳۱۰۸۱ (دبیرخانه هم اندیشی فقه حکومتی) تماس حاصل نمایند.
🆔️ @rajaaei
تربیت و حکمرانی
#نشست_هم_اندیشی_فقه_حکومتی 🔰دوازدهمین نشست هم اندیشی فقه حکومتی با ارائه نظریه«اجتهاد تمدنی» توسط ا
انشاءالله مجری جلسه خواهم بود...
📌داستان دندانِ هفتِ پایینِ راستِ من!
بگذارید همین اول کار پیام اخلاقی داستان را بگویم تا اگر دوست نداشتید، ناچار نشوید بقیه مطلب را بخوانید:
"وقتی تعهد نباشد، از تخصص چندان کاری برنمیآید".
چند روز پیش برای پر کردن دندان هفتِ پایین سمت راستم به بخش دندانپزشکی #درمانگاه_خیریه_بقیة_الله رفتم. چند سال قبل برای ترمیم یکی دو تا از دندان هایم رفتم آنجا. پزشکی که دندانهایم را درست کرد، #دکتر_مهدی_حاتمی بود. خیلی خوش اخلاق و مؤدب و بسیار ماهر. با اینکه میدانستم دکتر حاتمی دیگر آنجا نیست، ولی چون درمانگاه از نظرم درمانگاه خوبی است، رفتم آنجا.
پزشکی که معاینهام کرد، گفت باید اول عصب کشی و بعد پر شود. بعد هم گفت این یک ترمیم تخصصی است و کار من نیست. من را به یکی دیگر از اتاقها ارجاع داد. در اتاق بعدی هم همین حرف را شنیدم و به اتاق دیگری ارجاع داده شدم. در اتاق سوم هم همین حرف را شنیدم، البته با یک جمله اضافه. آقای دکتر گفت: کار این دندان سخته، اینجا نمیتونم؛ اگه میخوای بیا مطب واست انجام بدم!!!😲
از آقای دکتر پرسیدم: تفاوت هزینه اینجا با مطب چقدره؟ جواب شنیدم: هزینه در درمانگاه ۷۰۰ هزار تومانه و در مطب ۸۰۰ هزار تومان!!!🤔 با خودم فکر کردم: یعنی واقعاً برای ۱۰۰ هزار تومان تفاوت پرداخت؟!!
به اتاق مدیر بخش دندانپزشکی درمانگاه رفتم و پس از توضیح ماجرا، از این وضع شکایت کردم. آقای مدیر ناراحت شد و اخمهایش رفت توی هم و گفت: اسم این کار بیماردزدی است. تا الآن چند بار به همین چند پزشک در این باره تذکر داده ام. دیگه چهکار باید بکنم وقتی تعهد نیست؟
به آقای مدیر گفتم: یعنی در شأن این آقایان دکتره که برای تفاوت پرداخت ۱۰۰ هزار تومانی این کارو بکنن؟ لبخند تلخی زد و گفت: دروغ گفته بهت؛ هزینه مطب بیشتر از این حرفهاست. راست میگفت: وقتی بعد از خروج از درمانگاه، زنگ زدم به مطب، منشی گفت هزینه کار دندانم یک میلیون و دویست هزار تومان است.
به آقای مدیر گفتم: دم دکتر حاتمی گرم؛ تا وقتی اینجا کار میکرد درست و تمیز کار میکرد. وقتی هم که دید اینجا کار کردن با شرایطش جور نیست، خداحافظی کرد و رفت و چسبید به طبابت در مطب خودش. یک بار هم نگفت برای فلان کار بیایید مطب.
💠💠💠
القصه امروز رفتم #درمانگاه_خیریه_آستانه_فاطمه_معصومه و یک نوبت معاینه گرفتم. #دکتر_صادق_سکوتی معاینه ام کرد و گفت دندانم را ترمیم میکند. دو سه ساعت بعد روی صندلی زیر دست آقای دکتر بودم. حدود یک ساعت بعد هم کار دندانم تمام شد.
با اینکه نفر آخر بودم و دکتر برای رفتن به مطبش کمی دیرش شده بود، اما در تمام مدت با حوصله و البته بسیار تَر و فرز مشغول کار بود. حتی برای دیدن عکس پایان کار دندانم، جلوی در اتاق عکس ایستاد و در حالی که لباس هایش را پوشیده بود و آماده رفتن بود، عکس دندانم را دید و وقتی خیالش راحت شد، خداحافظی کرد و رفت؛ همین قدر متعهد.
پ.ن۱: به این ترتیب، کاری که قرار بود در مطب با ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان انجام شود، در این درمانگاه با کمتر از ۷۰۰.۰۰۰ تومان انجام شد.
پ.ن۲: با اینکه درمانگاه آستانه از نظر بعضی از امکانات و زیرساختها تا حدی ضعیف تر از درمانگاه بقیة الله است، دندان من به خوبی ترمیم شد. با این حساب روشن است منظور پزشکانی که می گفتند در درمانگاه بقیة الله نمیتوانیم کاری بکنیم چه بوده است.
🆔️ @rajaaei
#با_مخاطبانِ_جان
💐 سلام همراهان گرانمایه
برخی از فضلا گلایه می کنند که چرا تبادل و تبلیغات ندارید.
پاسخم این است که نویسندگان حوزوی همه اش تبلیغات است؛ تبلیغ نویسندگان. از اسمش هم پیداست؛ اما با شیوه مرسوم در دیگر کانال ها و گروه ها متفاوت عمل می کنم، به این دلیل که معرفی دیگران هم باید روشمند و دارای اهدافی بالاتر از جذب به اصطلاح «ممبر» باشد. کسانی هستند که شب ها خواب «چند K یی» شدن می بینند، به اعتقاد من این آسیب جدی در تولید فکر و فرهنگ است.
رویکرد کانال نویسندگان معرفی فعالان، نویسندگان و نوقلمان حوزوی است.
درباره خودتان و صفحات مجازی تان بنویسید و به دست @rahil1357 برسانید.
تردیدی ندارم ⏬
اگر نوشتن را عمل کنیم، شعارش فراگیر می شود.
اگر کتاب بخوانیم، شعارش همگانی می شود.
✍ از این که در کنارم هستید سپاس وافر. من و شما می خواهیم در کنار «به میدان آوردن استعدادهای گمنام و خوشنام» باشیم.
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنش امام خمینی به کسانی که برای حل مسائل داخلی ایران به نتیجه انتخابات آمریکا دل بسته اند...😁
🆔️ @rajaaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌وقتی همسر شهید برونسی، به علاقهمندان نویسندگی درس "صحنه پردازی" در یک روایت داستانی میدهد.
💠یکی از عناصر اصلی نوشته های داستانی، صحنه و صحنه پردازی است. بعضی از علاقهمندان نویسندگی خیال میکنند برای دستیابی به این مهارت، باید استاد خاصی ببینند و ریاضت عجیب و غریبی بکشند.
💠البته هر مهارتی نیازمند تمرین است و مشمول قاعدهی کلیِ "کار نیکو کردن از پر کردن است"؛ ولی کافی است کمی حواستان جمع باشد تا بتوانید درزمینه صحنه پردازی در روایت داستانی، درسهای متعدد و متنوعی از اطراف خود بگیرید.
💠در این فیلم، خانم معصومه سبک خیز که در حال خاطره گویی است، کاملاً ناخواسته یک صحنه را چنان پردازش میکند که ما میتوانیم آن را زنده و در حالِ رخ دادن، در پیش چشمان خود ببینیم؛ مخصوصاً بخش آخرش را.
💠ایشان میگوید:
وقتی گوشوارههایم را فروختم و از طلافروشی بیرون آمدیم، به پسرم مهدی گفتم: "تو از بقیه خواهر و برادرات باهوشتری؛ وقتی بزرگ شدید، بهشون بگو مامان به خاطر ما تنها طلاشو فروخت". وقتی این را گفتم، اشک از چشمان مهدی سرازیر شد و روی زمین ریخت. هنوز هم بعد از این همه سال، هر وقت از آنجا رد میشوم، احساس میکنم قطرههای اشک مهدی هنوز خشک نشده است و روی زمین مانده است...
#نویسندگی
#صحنه_پردازی
#داستان_نویسی
🆔️ @rajaaei
🕊 اگر بنا بود؛
آمریکا را سجده کنیم،انقلاب نمی کردیم،
ما بنده خدا هستیم
و فقط برای او سجده میکنیم،
سر حرفمان هم ایستاده ایم!
اگر همهی دنیا ما را
محاصره نظامی و تسلیحاتی کنند،
باکی نیست؛
سلاحِ ما ایمانِ ماست..!
#شهیدعلیچیتسازیان❣'
🆔️ @rajaaei
یازده سال پیش که میخواستم پایاننامه کارشناسی ارشدم را در رشته "دینشناسی" بنویسیم، یکی از دوستان پیشنهاد کرد که حجتالاسلام دکتر فیرحی را به عنوان استاد راهنما انتخاب کنم.
اراده الهی بر این بود که این اتفاق نیفتد؛ همانطور که سالها قبل خدا اینطور خواست که با وجود کسب رتبه در دو رشته فلسفه و حقوق در دانشگاه مفید، دانشجوی این دانشگاه نشوم.
حجتالاسلام دکتر فیرحی استاد راهنمای من نشد و بعضی از جهتگیریهای فکریمان همسو نبود، ولی بعضی از نوشتههایش را خواندهام و هنوز هم گاهی مراجعه میکنم. تقریباً همه کسانی که با او ارتباط داشتهاند، معترفاند که شخصیتی علمی و اندیشمند و البته اخلاقی و متواضع بود. و اینها قطعاً ارزشمند است، تا زمانی که کار این اختلاف نظرهای سیاسی، به سطح مخالفت عملی نرسیده است؛ که درباره ایشان چنین بود.
دکتر فیرحی، سحرگاه امروز، پس از تحمل یک دوره بیماری کرونا درگذشت. خداوند به لطف و کرم خویش از همه قصورها و تقصیرهای محبان اهلبیت درگذرد و خدمات آنها را به اسلام و مسلمین، به احسن وجه جزا دهد.
#دکتر_فیرحی #علوم_سیاسی #سیاست #کرونا
🆔️ @rajaaei
۲۱ آبان، سالروز شهادت پدر موشکی ایران، شهید حسن طهرانی مقدم است.
در این نوشته، برادرزاده شهید با اشاره به ساعت شهادت او در ۱:۲۰ دقیقه بعد از ظهر آن روز و شباهت آن به ساعت شهادت حاج قاسم سلیمانی در ۱:۲۰ بامداد، آن دو را از اصحاب آخرالزمانی امام عصر دانسته که قرار است در عصر ظهور رجعت و در رکابش جهاد کنند.
بی شک این شهیدان والامقام، که هر کدام مبدأ فتوحاتی مهم در جبهه انقلاباند، فقط یک فرد نیستند، یک مکتباند؛ این فرموده رهبر معظم انقلاب است: " به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم، به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درس آموز نگاه کنیم".
باید دید کدام مکتب و مدرسه توانسته است از این دو سردار رشید اسلام و دیگر همرزمانشان، ستونهایی استوار برای انقلاب اسلامی بسازد تا بتوانند بی آنکه گرفتار آفات شوند، همه عمر خود را وقف جهاد فی سبیل الله کنند.
ما در عصر انقلابیم؛ عصری که قدرت و ساختارها در اختیار انقلاب است. دیگر نمیتوان پذیرفت که افرادی انگشت شمار و در گوشه و کنار به چنین ریشه های عمیقی دست یابند. اگر نتوانیم کمیت و کیفیت تربیت چنین نیروهائی را یک گام به پیش ببریم، قطعاً کم کاری کرده ایم.
اکنون پرسش این است: آیا مدارس ما و ساختار آموزش و پرورش ما، طهرانی مقدم پرور و قاسم سلیمانی آفرین است؟ تفاوتهای فردی افراد و تلاشهای شخصی هر کس را نمیتوان و نباید نادیده انگاشت، اما سخن در ساختارهاست. پیمودن گام دوم انقلاب، بدون تلاش برای تحول بنیادین تربیت و مدارس، کاری دشوار و فرسایشی خواهد بود. برای دستیابی به این هدف، چه کردهایم؟
💠 مدرسه تراز انقلاب اسلامی
🆔️ @mettaa
۴
تربیت و حکمرانی
۲۱ آبان، سالروز شهادت پدر موشکی ایران، شهید حسن طهرانی مقدم است. در این نوشته، برادرزاده شهید با اش
عضویت در این کانال رو به علاقهمندان حوزه تربیت، مخصوصاً کسانی که مقوله مدرسه و مدرسه داری برایشان مهم است، توصیه میکنم.
انشاءالله قراره به صورت تخصصی در همین زمینه فعالیت بشه.
ضرورت نیروسازی برای انقلاب
چرا امیر مؤمنان علیه السلام، ۲۵ سال سکوت کردند. در روایتی راوی می گوید: «سَأَلْتُ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى الرِّضَا»، من خدمت امام رضا علیه السلام رسیدم، سؤال کردم؛ «فَقُلْتُ لَهُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ»، عرض کردم ای پسر پیامبر خدا؛ «أَخْبِرْنِي»، به من بگو؛ «عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ»، در رابطه با امیر مؤمنان علیه السلام؛ «لِمَ لَمْ يُجَاهِدْ أَعْدَاءَهُ خَمْساً وَ عِشْرِينَ سَنَةً بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ»، چرا ۲۵ سال با دشمنانشان بعد از حضرت جنگ نکردند؟؛ «ثُمَّ جَاهَدَ فِي أَيَّامِ وِلَايَتِهِ»...
علی ابن موسی الرضا علیه السلام طوری جواب می دهند که [یک] قاعدۀ تاریخی در[بارۀ] حرکت ائمه به دست می دهد. حضرت می فرمایند: «لِأَنَّهُ اقْتَدَى بِرَسُولِ اللَّهِ فِي تَرْكِهِ جِهَادَ الْمُشْرِكِينَ بِمَكَّةَ ثَلَاثَ عَشْرَةَ سَنَةً بَعْدَ النُّبُوَّةِ وَ بِالْمَدِينَةِ تِسْعَةَ عَشَرَ شَهْراً»... [و در ادامه] می فرمایند که «وَ ذَلِكَ لِقِلَّةِ أَعْوَانِهِ عَلَيْهِمْ»، به دلیل اینکه یاوران پیامبر و یاوران امیر مؤمنان صلوات الله علیهما در برابر دشمنانشان کم بود...
علت عدم قیام [که] معلوم است؛ [اینکه] وقتی [اهل بیت] قیام نمی کنند به چه کاری مشغول اند، آن هم معلوم است؛ مشغول نیرو سازی و تربیت اند...
ممکن است بگویید داستان [صلح] امام حسن علیه السلام چطور [تحلیل] می شود؟ باز تحلیلش همین است. امام حسن علیه السلام صلح کردند؛ چرا؟ «لِقِلَّةِ الأعوان».
(حجتالاسلام و المسلمین محمدتقی هادیزاده، دوره تربیتی عهد، ۹۹/۰۵/۱۸)
💠 مدرسه تراز انقلاب اسلامی
🆔️ @mettaa
۶
به مناسبت سالروز تحمیل صلح به امام حسن علیه السلام:
کلید کرب و بلا در متانت حسن است
قیام آنکه به نی شد قیامت حسن است
سکوت مسئله سازش فراتر از درک است
که حفظ وحدت امت سیاست حسن است
نه با معاویه لبخند زد نه سازش کرد
به زیر سلطه نرفتن ظرافت حسن است
به رغم مدعیانی که در پی صلح اند
زمان گواه شکوه و شجاعت حسن است
فقط سکوت حسن را شنیده اند انگار
وگرنه جنگ جمل هم علامت حسن است
فقط نه اینکه به یادش دل من آشفته است
زمین... زمان... همه جا حرف غربت حسن است
(معین اصغری)
🆔 @rajaaei
به بهانهی ۲۴ آبان، روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار
مدتی است بسیاری از مجموعههای تربیتی، از جمله مدرسههای تربیتمحور، همسو با نهادهای فرهنگی که به دنبال ترویج فرهنگ کتاب در سطح جامعهاند، نهادینه سازی کتابخوانی را یکی از اهداف تربیتی خود تعیین کردهاند.
در خیلی از مدارس خاص، معاونان پرورشی و فرهنگی به دنبال طراحی و اجرای برنامههایی اند که بتواند سرانه مطالعه کتاب را در میان دانشآموزان بالا ببرد. از قضا، این برنامهها اگر با اندکی دقت طراحی و با خوشذوقی اجرا شود، بازده خوبی هم دارد و میتوان برای ارائه گزارش و جذب بودجه از آن استفاده کرد.
چنین برنامههایی در شرایطی مانند دوره غیبت کرونایی دانشآموزان از مدرسه جذابتر و پررنگتر هم میشود؛ زمانی که مجموعههای تربیتمحور که دستشان به متربیانشان نمیرسد و چون در شرایط مجازی فعالیت تربیتی دیگری به ذهنشان نمیرسد، شروع میکنند به تشویق کتابخوانی در متربیان.
اما یک سؤال: این شیوه ترویج انبوهخوانی کتاب که در بسترهایی مانند مسابقه و رقابت متربیان با هم و با ابزارهایی مانند تشویق و جایزه صورت میگیرد، دقیقاً چه تفاوتی با آموزشهای انبوهی دارد که در کتابهای درسی به دانشآموزان داده میشود؟ اگر ما به روند مرسوم آموزش نقد داریم که اطلاعات محور است و ذهن و مغز دانشآموزان را انباری فرض کرده که باید پر از اطلاعات شود، آیا این روش ترویج کتابخوانی از همان منطق پیروی نمیکند؟ گیرم که این کتابها که ما ترویج میکنیم، به جای کتاب درسی، کتاب داستان اند و به جای ارائه بی ضابطه، کارشناسی شده و مورد تأییدند.
آیا اصلاً میتوان چیزی به اسم "روحیه کتابخوانی" در نظر گرفت و آنگاه دستیابی به آن را یک هدف تربیتی دانست، یا اینکه این مفهوم، یک چیز مندرآوردی است و مبنای خاصی ندارد؟ آیا تا به حال به این مطلب فکر کردهایم و براساس یک مبنای مشخص عمل میکنیم، یا مثل خیلی از کارهای دیگرمان، شتابزدهایم؟
اصلاً کتابها وقتی به کار میآیند که فرد پرسشی داشته باشد و برای دستیابی به این پرسشها کتاب بخواند، وگرنه صِرف کتاب خواندن، آن هم انبوهخوانی، میتواند یک عادت باشد، یک اعتیاد؛ گیرم که اعتیاد به یک کار خوب.
حتماً کتابخوانی کار خوبی است، وقتی متربی پرسش دارد و به دنبال پاسخ آن در حال تفکر است و حتماً کتاب میتواند یکی از ابزارهای گردآوری منابع و داده های خام برای تفکر باشد؛ ولی اینها وقتی است که ما در نظام تربیتی خود، ذهن متربیان را با سؤال درگیر کنیم تا خودشان برای یافتن پاسخ، تشنهی مطالعه شوند؛ نه اینکه آنها را به ضرب و زور مسابقه و جایزه کتابخوان کنیم تا نه خودشان بفهمند چرا این کار را میکنند و نه جامعه از برآیند این کتابخوانی بهرهی خاصی ببرد.
به قول شاعر:
آب کم جو، تشنگی آور به دست
تا بجوشد آب از بالا و پست
💠 مدرسه تراز انقلاب اسلامی
🆔️ @mettaa
۸