بر اساس نظریه کلاسیک، از جمله عوامل موثر در افزایش خودکشی، نابسامانی های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که باعث بریده شدن افراد از جامعه می شود.
با وضعیت موجود باید در آینده نزدیک شاهد افزایش آمار خودکشی به ویژه در میان جوانان و مردان کشور باشیم.
فشارهای روانی ناشی از مشکلات اقتصادی با ایجاد استرس، اضطراب و احساس ناتوانی در اداره امور زندگی، سلامت روحی و روانی افراد را بهخطر انداخته و بریده شدن از جامعه و پیوندهای ارتباطی را بهدنبال خواهد داشت.
با ایجاد مشکلات اقتصادی در خانواده ها و افزایش تنوع طلبی در افراد، زوج ها با عدم تامین اقتصادی روبرو شده و فشارهای روانی آنها افزایش می یابد.
این عوامل، موجب ایجاد تنش، قهر، دوری زوجین از یکدیگر و طلاق عاطفی درمیان زوجها و در نهایت طلاق کامل خواهد شد.
با شرایط موجود و ناتوانی افراد در تامین مالی زندگی، بهزودی شاهد افزایش آمار اعتیاد، جرم و جنایت، فرار دختران و خودفروشی زنان برای تامین نیازهای مالی خود خواهیم بود.
@mehrazinravanshenas
https://eitaa.com/rsvanshenas
در تمام دنیا بخصوص جوامع پیشرفته در هر حوزهای (فرهنگی، اقتصادی ، اجتماعی ، علمی ، سیاسی ، نظامی و .... ) از مشورت و مشاوره ی کارشناسان روانشناسی و مشاوره استفاده میشود ؛ و این امر موجب موفقیت در هر عرصهای است و شعار معروف پیشگیری بهتر از درمان است فقط یک شعار و شعر نیست بلکه یک راهبرد اصلی و استراتژی تضمینی است ؛ بنابراین در مقابل کسانی که از این قانون و علم بهره نبرند و بی اعتنا باشند بدون شک با احتمال بالا دچار خسران و ضرر خواهند شد .
هدفمندی یارانه ها ،سهمیه بندی سوخت و هر تصمیم دیگری بخصوص تصمیمهای کلان و مهم در یک نظام و دولت و حاکمیت نیاز به بررسی های کارشناسی و مشورت های تخصصی دارد چه به لحاظ اقتصادی چه به لحاظ فنی و علمی اما آنچه که فقدانش محسوس است عدم توجه به نظر و آراء جامعه شناسان ، مشاوران و روانشناسان است .
پیش بینی عواقب و پیامدهای یک تصمیم و انتخاب در سطوح مختلف برای افراد ، خانواده ها و گروه های مختلف فرهنگی و اجتماعی ... از جمله کارهای این متخصصان است؛متاسفانه در جامعه ما به راهبرد پیشگیری توجه نمیشود و طبیعتاً جامعه شناسان و روان شناسان نیز مهجور قرار خواهند گرفت تا کماکان افراد ، خانواده ها ، گروه ها و جوامع بشری هزینههای بیشتر درمان را بدوش بکشند .پیشگیری بهتر از درمان است و البته این بهتر بودن در ابعاد مختلف و هزینههای گوناگون است ، چه به لحاظ مالی و اقتصادی چه به لحاظ فرصت و وقت و زمان و غیره .هرکس به علم احترام نگذارد محکوم به شکست و فناست هرکس به بخشی از علم اعتنا نکند از همان ناحیه آسیب پذیر است حالا هر علمی که باشد اگر به علوم پزشکی بی توجه باشیم یا علوم قضایی یا تکنولوژی و یا هوا شناسی و زمین شناسی و .... #جامعه_شناسی و #روانشناسی .
اتفاقات اخیر بعد از اجرای غافلگیر کننده طرح #سهمیه_بندی_بنزین نشان از عدم توجه حاکمیت و دولتمردان و تصمیم گیران ( سران قوای سه گانه ) به علوم روانشناسی اجتماعی و جامعه شناسی فرهنگی است .در صورت ادامه رویکرد غلط بی توجهی به علوم همچنان شاهد اتفاقاتی از این دست خواهیم بود و آنچه را که دشمن ایران و ایرانی و نظام جمهوری اسلامی نتوانست با جنگ سخت و نظامی بدست آورد با جنگ نرم و همین علومی که ما نسبت به آن بی توجهیم بدست خواهد آورد و نمیتوان از موفقیت و حکومت علم فرار کرد به استناد : ( و لا یمکن الفرار من حکومتک _ فرازی از دعای کمیل _ که حکومت خدا همان حکومت دین است و حکومت دین همان حکومت عقل و علم ) پس اگر میخواهیم پیروز شویم باید به سمت علم برگردیم ( ففرو الی الله ) استغفار کنیم و بازگردیم بلکه فرار کنیم به سمت علم به سمت دین به سمت خدا به سمت قرآن ﴿ آیه 11 سوره مبارکه #رعد : لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ ۗ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ ۚ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ
برای هر کس پاسبانها از پیش رو و پشت سر برگماشته شده که به امر خدا او را نگهبانی کنند. خدا حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم حالشان را تغییر دهند (و از نیکی به بدی شتابند)، و هرگاه خدا اراده کند که قومی را (به بدی اعمالشان) عقاب کند هیچ راه دفاعی نباشد و برای آنان هیچ کس را جز خدا یارای آنکه آن بلا بگرداند نیست.
دغدغه فرهنگی ها اصلاح جهان اصلاح ایران و مملکت و مهمتر اصلاح خود با تغییر نگرش و اصلاح آموزش میسر است.
اگر هر عملی را با اتحاد و بر مدار علم و عقل بین خودمان شروع کنیم و به پایان برسانیم، همه چیز ممکن است. بنابراین لازم است اجتماع اطراف خود را تغییر دهیم. مطالعات فراوان در زمینه #روانشناسی و #علوم_اجتماعی ثابت می کند که اجتماع، ارزشهای انسانی را مشخص می کند. مشکل تفاوت قیمت حاملهای انرژی با کشورهای همسایه نیست. مشکل همانند سایر مشکلات نهادها ، ارگانها ، ادارات ، رسانهها و زمینه ها و مجموعه هاست: مشکل در #نگرش غلط است نگرش غلط به اداره مملکت ، اداره با روشهای غیر علمی و غیر منطقی روشهای هیجانی و احساسی ؛ به عبارتی : میخواست ابروش و درست کنه چشمش کور کرد.آری مسولین و دولتمردان نه فقط در این دوره یا این کشور بلکه در تمام دوران ها و سرزمین ها به دلیل عدم توجه به علم به دین و به خدا برای خود و مردمشان مشکلات و چالش های فراوانی ایجاد کرده و بعضاً موجبات ویرانی و نابودی یک تمدن را فراهم کرده اند . کافی است سری به تاریخ بزنیم تا ببینیم داشتت یا نداشتن مشاوران امین و مجرب چه تفاوتی در حکومت و حاکمیت حاکمان ، سلاطین و پادشاهان داشته ....
پس به روانشناسی و جامعه شناسی بیشتر توجه کنیم.
https://eitaa.com/ravanshenasyvamoshaverh
محمد هادی مهرآذین:
«جوگیر شدن» یعنی چه؟ بهترین تعریف از نظر شما برای این اصطلاح چیست؟
با توجه به تغییرات گفتمان در زبان امروز جوانان، بسیاری از کلمات و عبارتها مفهوم خود را از دست داده یا دارای معانی جدید و متفاوتی شدهاند. یکی از این عبارات «جوگیر شدن» است. از نظر رفتارشناسی «جوگیر شدن» به معنای اسیر عوامل محیطی و تسلیم فشارهای محیط شدن و تن دادن به خواستههای اطرافیان اعم از دوستان یا همراهان است.
اما در گفتمان امروز «جوگیر شدن» به حالتی اطلاق میشود که فرد هنگامی که تحت فشار رفتارهای محیطی قرار میگیرد، برای همرنگ شدن با آن دست به کارهایی میزند که در شرایط عادی امکان ندارد به انجام آن حرکتها اقدام کند.رفتارهایی همچون استفاده از مواد مخدر، کشیدن سیگار یا سایر هنجارشکنیهایی که مغایر با اصول اخلاقی و رفتار درست و انسانیت است اراذل و اوباشی که به صورت دسته و گروه اقدام به مردم آزاری و قانون شکنی میکنند، همه و همه ناشی از جوگیر شدن بعضی از افراد است.
اراذل و اوباش در بیان امیرالمومنین! :
«آنان کسانی اند که چون اجتماع کنند ضرر می زنند و چون پراکنده گردند سود می رسانند... به دنبال پراکنده شدن اوباش پیشه وران به پیشه خود باز می گردند و مردم ازپیشه وران سود می برند.»
@mehrazinravanshenas
معرفی اراذل و اوباش در بیان امیرالمومنین!
«آنان کسانی اند که چون اجتماع کنند ضرر می زنند و چون پراکنده گردند سود می رسانند... به دنبال پراکنده شدن اوباش پیشه وران به پیشه خود باز می گردند و مردم ازپیشه وران سود می برند.»
#نهج البلاغه
اوباش
شاخصه اراذل بودن!!!
فرهنگ معین، واژه «اوباش» را یک واژه عربی و آن را جمع «وَبش» می داند و برای آن مفاهیمی از قبیل فرومایگان، ناکسان، مردمان پست، بی سروپایان، سفله مردم، ولگردان، عامیان بی تربیت، بی باکان و ... ارائه می دهد.
پدیده اذیت و آزار، اخاذی، ایجاد مزاحمت و ایجاد ترس در شهروندان در فضاهای عمومی از نمونه های بارز جرم و کجروی است. برچسبی که به مجرمان این پدیده الصاق می شود، «اراذل و اوباش» است. این مفهوم در حوزه عمومی بیشتر برای کسانی به کار می رود که دارای جرایمی مانند اخاذی، ایجاد مزاحمت و عربده کشی و ... در سابقه خود هستند.
برای تعریف شاخص اراذل و اوباش بودن، مفهوم «مهاجمان فضا یا محله» مفهوم مناسبی است. این اصطلاح از سال ١٩٩٠ رایج شد و عمدتاً به افراد جوانی اطلاق می شود که در جهانی از ناهنجاری و هیجانات گم شده اند. پرسه زنی و علافی، هجوم به فضای دارندگان قدرت، درگیری خیابانی، ضرب و شتم، جابه جایی مواد مخدر، بی پروایی و جسارت و ماجراجویی بی نتیجه و پرسه زنی و بیکاری از ویژگی های این گروه است. این افراد محله ها و خیابان های خاصی را قلمرو و حوزه در اختیار خود تعریف می کنند و از آنجا به عنوان مکانی برای تضادهاو دوستی ها بهره می جویند.
سوال این است که «جوگیر شدن» جوانها چقدر در گرایش آنها به رفتارهای پرخطر و ضدهنجار تأثیر میگذارد؟
از آنجایی که حد و مرز رفتارها و نتایج آنها برای بسیاری از جوانها و نوجوانها روشن نیست، «جوگیری» به عنوان یک ناهنجاری رفتاری ممکن است منجر به سقوط آنها به اعتیاد یا دچار شدن به افسردگی یا آسیبهایی همچون فرار از خانه، ترک تحصیل خرابکاریهای سیاسی و حتی خودکشی شود.
https://eitaa.com/ravanshenasyvamoshaverh
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
#منهای_روانشناسی
🔴یک طرح عالی برای #بنزین که رئیس جمهور باآن مخالفت کرده بود
یکی از طرحهایی که اگه اجرا میشد برای سهمیه بندی بنزین خیلی عالی بود، اختصاص بنزین به فرد بود نه ماشین. چون خیلیا ماشین ندارن
الان کسی که چهارتا ماشین داره، بیشتر به نفعشه، از چهارتا کارت سوخت استفاده میکنه، درصورتی که اگه به فرد سهمیه تعلق میگرفت، یک سهمیه داشت. وکسی که ماشین نداره سهمیهای نداره
یعنی مثلا به هر فرد فلان لیتر بنزین تعلق میگرفت، در بازار آزاد هم بنزین لیتری 3تومن، اصلا 10تومن فروخته میشد. هرکی دوست داشت بنزینش رو مصرف میکرد، هرکی دوست نداشت میفروخت. اینطوری خیلی به عدالت نزدیکتر بود که متأسفانه این طرح رو شخص رئیس جمهور باهاش مخالفت کرد
شاید طراحی یک ساختاری که همچین مکانیزمی رو بتونه محقق کنه که خرید و فروش بنزین توش انجام بشه، یکمی سخت بوده، دولت هم خستهس نمیتونه وقت بگذاره برای این کارا، باهاش مخالفت کرد. شایدم از این روش چیزی تو جیب دولت نمیرفته مخالفت کرده. خلاصه این طرح قرار بود انجام بشه که نشد!
#کانال حسین_دارابی
@Mignair
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
🥞به کودک گرسنه، شکلات و شیرینی ندهید...
هنگامی که معده #کودک خالی است، اگر به جای غذای سالم و کافی (پروتئین دار)، شکلات و شیرینی به کودک بدهید، سبب بالا رفتن سریع و ناگهانی قند خون او می گردد. در این هنگام #انسولین ترشح میشود تا قند خون بالا را پایین بیاورد. بنابراین پس از سی دقیقه قند خون کودک پایین می افتد و مقدار قند خون او کمتر از زمانی میشود که هنوز شکلات و شیرینی نخورده بود. این کم شدن قند خون، موجب آشفتگی و عصبانیت کودک میگردد. پس در مواقعی که کودک گرسنه است و غذای اصلی کودک آماده نیست، به کودک تکه ای نان یا قطعه ای میوه مثل موز بدهید.
@Mignair
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
🔶ویژگیهای دانش آموزی که اختلال خواندن دارد:
@Mignair
۱) بیش تر این کودکان پسر هستند. بنابر برخی تحقیقات، تعداد پسرانی که این مشکل را دارند، چهار برابر #دختران است.
۲) در کلاس های درس غالبا مشکلات رفتاری دارند.
۳) تمایل به #خواندن ندارند.
۴) قادر نیستند یک دایره لغات بینایی ایجاد کنند.
۵) دامنه توجه شان کوتاه است.
۶) در تمرکز، مشکل دارند.
۷) معمولا در مدرسه افت تحصیلی دارند.
۸) معمولا دارای مشکلات جسمی مانند ضعف بینایی و شنوایی هستند.
۹) اغلب شان مسائل هیجانی دارند.
۱۰) احساس ناامیدی، بی لیاقتی و کم جراتی می کنند.
۱۱) در خواندن شفاهی و کلامی تردید می کنند و گاه دچار لکنت می شوند.
۱۲) هنگام خواندن، به جای این که چشم هایشان را تکان دهند، سرشان را حرکت می دهند.
۱۳) کلمه به کلمه می خوانند.
۱۴) به زحمت، با صدای کشیده و لحن یکنواخت می خوانند.
۱۵) به نقطه گذاری ها توجه ندارند و از توجه کردن به معنی کلمات غافل اند.
۱۶) وقتی مطلبی را آهسته می خوانند، لب های شان را تکان می دهند یا در ذهن شان کلمات را می خوانند.
۱۷) واژه ها را غیرمرتبط با محتوا و غیرمرتبط با عناصر آوایی حدس می زنند.
۱۸) کلماتی را که تازه خوانده اند، جا به جا یا تکرار می کنند.
۱۹) حافظه ی دیداری و شنیداری شان ضعیف است.
۲۰) فاقد تمیز و تشخیص کافی شنیداری هستند.
۲۱) محیط خانوادگی شان برای موفقیت در مدرسه به آن ها فشار می آورد و یا این که نگرش منفی افراطی به عملکرد مدرسه دارند.
۲۲) در مدرسه سازگاری مناسبی ندارند.
۲۳) رشد اجتماعی کافی ندارند.
24)افعال را به میل خودشان تغییر می دهند
25) ) ضعف توانایی در خواندن کلمات، ضعف در حافظه دیداری جهت ارتباط علائم زیانی
26) اشکال در تخیل و تجسم کلمات، اشکال در ذخیره سازی و بازیابی اسامی حروف نوشته شده.
27) از خواندن لذت نمی برند.
28) اشکا لات در نوشتن دیکته، اشکال در اعمال آنچه نسبت به موقعیت های اجتماعی یا #یادگیری خوانده شده است.
29) خط ناخوانا، پریشانی در استفاده از حروف و جایگزینی حروف همخوان مانند همپازی به جا همبازی .
30) نسنجیدگی و بیقراری در استفاده از دست..
31) دامنه توجهشان کوتاه اس
33) منفی افراطی به عملکرد مدرسه دارند.
نارساییهایی که به مشکلات خواندن منجر می شوند
🛑 میتوان گفت سببشناسی این اختلال تقریباً در تمام تئوریها بر پایه چهار اصل بنا شده است:
1- درک بینایی و حافظه بینایی مختل
2- ترکیب بین حسی مختل
در این مورد معلم میبایستی بر ترکیب هجاها تاکید کند.
3- یادآوری مختل نظم تداعیها و سریها
4-پردازش کلامی مختل
🛑 در رویکردهای تربیتی و بازپروری، طبقهبندیهای مختلفی درباره علل و انواع اختلال خواندن صورت گرفته است که این امر حاکی از دقتهای نظری محققان و پژوهشگران است اگرچه هرقدر اطلاعات #درمانگر از دیدگاههای گوناگون بیشتر باشد، دانایی بیشتری خواهد داشت اما درمانگر #اختلالات یادگیری، بیش از اینکه به ظرافتهای نظری تئوریها آشنا باشد، باید به توانمندی در درمان و بازپروری مجهز شود. نکته دیگری که برای درمانگر لازم است پرهیز از تشخیص گذاریهای قالبی است. اگرچه مشکلات یادگیری و ویژگیهای افراد دارای مشکلات یادگیری مشخص شده است، اما حتماً باید به این نکته توجه داشت که هر کودک موجودی است بیهمتا و بیمانند و مشکل او نیز بیهمتاست و شیوه درمانش نیز بیهمتا و بیمانند باید باشد.
✔️ کانال روانشناسی در ایتا👇
🆔 @Mignair
هدایت شده از حدیث گراف
امام على عليه السلام:
پيروزى، با دور انديشى و اراده پايدار به دست مى آيد
الظَّفَرُ بالحَزْمِ و الجَزْمِ
ميزان الحكمه جلد3 صفحه54
🆔 @hadisgraph
غیرت خداوند ؛
هتک مستور مؤمنان هتک ناموس الهی؛
تردیدی نیست که ورود در حریم خصوصی مردم، خواه ناخواه سبب هتک حیثیت آنان خواهد شد؛ زیرا زشتی های پنهان انسان ها در این حرکت باطل آشکار می گردد و آنان نمی توانند مانند گذشته در موقعیت #اجتماعی یا #شغلی شان قرار بگیرند. از آن جا که خداوند ساتر عیوب یا پوشاننده زشتی های بندگان است، اخلاق اجتماعی اسلام اقتضا می کند که مؤمنان مظهر #ستارالعیوب باشند.
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن؛
قرآن کریم آن گاه که از آسیب های اخلاقی و شخصیتی انسان ها سخن می راند، تجسس در امور و زندگی شخصی دیگران را یاد می کند و ایمان آورندگان را از استمرار این رفتار ناپسند اخلاقی بر حذر می دارد:
«یَا أیُّهَا الّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثیرًا مِنَ الظَّنِّ إنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إثْمٌ وَلا تَجَسَّسُوا وَلا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً أیُحِبُّ أحَدُکُمْ أنْ یَأْکُلَ لَحْمَ أخیهِ مَیْتاً فَکَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللهَ إنَّ اللهَ تَوّابٌ رَحِیمٌ»
ای کسانی که ایمان آورده اید، از بسیاری از گمان ها بپرهیزید که پاره ای از گمان ها گناه است و جاسوسی مکنید و بعضی از شما غیبت بعضی نکند. آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده اش را بخورد؟ از آن کراهت دارید (پس) از خدا بترسید که خدا توبه پذیر و مهربان است.
https://eitaa.com/ravanshenasyvamoshaverh
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🖼پس از سهمیه بندی بنزین، اینترنت کشور چه شد؟
👉 my.farsnews.com/c/13843
@Farsna
هدایت شده از پایگاه خبری بیان گلپایگان
🔴 حالا که اینترنت جهانی قطعه میتونید از لینک ها و امکانات زیر برای رفع بعضی نیازتون استفاده کنید:
۱. موتورهای جستجو (سرچ):
🔻پارسیجو parsijoo.ir
🔻یوز yooz.ir
🔻پارسیک parseek.ir
۲. مسیریاب:
🔻نشان nshn.ir
🔻بلد balad.ir
🔻دال daal.ir
۳. ایمیل:
🔻النون elenoon.ir
🔻چاپار chmail.ir
🔻میهنمیل mihanmail.ir
🔺 #لطفا_اطلاع_رسانی_کنید🔺
📱خبرگزاری بیان در تلگرام
🆔 @bayan_news
📱خبرگزاری بیان در ایتا
🆔 @bayannews_agency
📱خبرگزاری بیان در سروش
🆔 @bayangolpayegan_news
📱بیان در اینستاگرام
🆔 bayangolpayegan_agency
هدایت شده از زناشویـــــے پایــــدار
یاعلی:
♦️آداب شوهرداری♦️
🌱خدمت به شوهر🌱
امام صادق صلوات الله علیه
هر زني كه به شوهرش مقداري آب دهد، براي او بهتر از عبادت يك سال است كه روزهايش روزه باشد و شب هايش عبادت كند .
و خداوند به جاي هر مقدار آبي كه به شوهرش بنوشاند، شهري در بهشت برايش مي سازد و شصت گناهش را مي آمرزد
📚📝✏️📒وسائل الشیعة، ج 14، ص 123
https://eitaa.com/Zanashuie_paedar
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
#زنگ_تفکر
#عروسک یا اسباب بازی که در پنج سالگی خراب شد و کلی غصه اش را خوردیم، در ده سالگی دیگر اصلا مهم نیست..
نمره امتحانی که در دبیرستان کم شدیم و آنقدر به خاطرش اشک ریختیم و روزگارمان را تلخ کرد در دوران دانشگاه هیچ اهمیتی ندارد و کلا فراموش شده است...
@Mignair
آدمی که در دانشگاه آنقدر به خاطرش غصه خوردیم و اشک ریختیم و دنیایمان ویران شد، در سی سالگی تبدیل به غباری از یک خاطره دور دور دور شده که حتی ناراحتمان هم نمیکند....
و چکی که برای پاس کردنش در سی سالگی آنقدر استرس و بی خوابی کشیدیم، در چهل سالگی یک کاغذ پاره بی ارزش و فراموش شده است...
پس یقین داشته باش که مشکل امروزت، اینقدرها هم که فکر میکنی بزرگ نیست...
این یکی هم حل می شود ...
میگذرد و تمام میشود...
#غصه خوردن برای این یکی هم همان قدر احمقانه است که در ، سی سالگی برای خراب شدن عروسک پنج سالگی ات غصه بخوری!!!!!
همه مشکلات، همان عروسک پنج سالگی است..
👈🏻 تکنیک کاربردی :
✅به هر مساله ای از ده سال آینده به آن نگاه کنید! آن را تبدیل کنید به عروسک/اسباب بازی پنج سالگی
✔️ کانال روانشناسی ایتا👇
🆔 @Mignair