#اگزیستانسیالیسم
#اگزیستانسیال
#روان_شناسی_وجودی
🔵موضع اصلی در روان درمانی وجودی این است که آنچه موجب سردرگمی و مشکلات روانی می شود می تواند ناشی از نحوه ی رویارویی ما به "هستی و وجود" باشد.
🔴ما ابتدا باید درک کنیم که "هستیم"، سپس به این بپردازیم که "چگونه" هستیم.
🔻 بسیاری از اوقات درگیری با "چگونه بودن" ما را از خود هستی و زندگی واقعی دور می کند و ما را به انواع پریشانی های روحی و روانی دچار می سازد.
🔻 وظیفه ی درمانگر وجودی این است که فرد را در درک "بودن" خود در هستی کمک کند، واقعیت های هستی منحصر به فرد شخص را به او نشان دهد و او را به سمت چیزی که واقعا می خواهد باشد رهنمون سازد.
🔹 رویکرد وجودی معتقد است که شرایط وابسته به هستی انسان یعنی مرگ، تنهایی، آزادی، معنا و ... ما را دچار وحشتی به نام "اضطراب وجودی" می سازد.
🔹 اضطرابی که اغلب منجر به گریختن از آگاهی و مواجه شدن با این مسائل می گردد. این گریختن از اضطراب وجودی به اشکال گوناگونی نمود پیدا می کند.
🔹 اگر چه این گریز موقتا ما را از اضطراب دور نگه می دارد اما نپذیرفتن این حقایق و ناتوانی در کنار آمدن با این اضطراب خود منجر به اضطرابی مضاعف و ابتلا به ناهنجاری های روانی می گردد.
🔷🔶🔹🔸🔷🔶🔹🔸🔷🔶🔹🔸
@ravanshenasyvamoshavereh
روان درمانگری وجودی
#روان_درمانگری #وجودی نوعی فلسفه مشاوره است که در آن درمان، فرایند جستجوی معنا و ارزش در زندگی است.از نظر تاریخی وجودگرایی در روانشناسی، موضوعی جدید است. روانشناسی وجودی یک جریان و نهضت فکری است که از فلسفه وجود سرچشمه میگیرد. در این تفکر انسان به عنوان یک موجود منحصر به فرد در جریان هستی در نظر گرفته میشود. در این رویکرد فرض بر این است که هیچ یک از مکاتب روانکاوی یا رفتارگرایی کاملا جوابگوی مسائل انسان نیستند. هدف روان درمانی وجودی بسط مفهوم جامعی از انسان است که میخواهد موجودیت واقعی و تمامیت وجود انسان را بررسی کند.
بنا به گفته یالوم (۱۹۳۱)، تمرکز درمان وجودی به چهار مسأله اساسی است : مرگ، آزادی، انزوای وجودی، بی معنایی
مفاهیم اساسی رویکرد وجودی: توانایی برای خودآگاهی، آزادی و مسئولیت ، به وجود آوردن هویت خویش و برقراری روابط معنی دار با دیگران ، جستجو برای معنی، ارزش ها و هدف ها ، اضطراب به عنوان شرط زیستن ، آگاهی از مرگ و نیستی
شخصیت های اصلی رویکرد وجودی:
#ویکتور_فرانکل (۱۹۹۷- ۱۹۰۵) Victor Frankl
Frankl
Victor Frankl
#رولو_می (۱۹۹۴- ۱۹۰۹) Rollo May
Rollo May
Rollo May
#جیمز_بوگنتال (۲۰۰۸- ۱۹۱۵) James Bugental
Bugental
James Bugental
#ایروین_یالوم (۱۹۳۱) Irvin Yalom
Yalom
Irvin Yalom
⬜️⬛️◻️◼️◽️◾️⬜️⬛️◻️◼️◽️◾️
@ravanshenasyvamoshavereh
قوانین همسویی با جهان هستی
وقتی با جهان هستی، همسو شوید، مورد حمایت ابر و باد و مه وخورشید و آسمان و زمین و فرشتگان قرار می گیرید. برای کمک گرفتن از تمام انرژی های جهان هستی و رشد و تعالی، باید ۱۰ قانون زیر را بپذیرید و به آنها عمل کنید:
قانون خلاء
هر انسانی که خالی شود، قدرتمندتر می شود. خالی شوید از کینه، حسادت، دروغ، نفرت و گناه . هر چه دانش دارید به دیگران یاد بدهید تا درها برای ورود علم جدید باز شود.
قانون حرکت
هر چیزی که جاری ست قویتر است و هر جا سکون باشد فقر است. آب زلال هم اگر چند روز در جایی راکد بماند به مُرداب تبدیل می شود.
قانون نظم
در زندگی روی نظم حر کت کنید تا مغزتان هم به این نظم عادت کند. هدفهایتان را بنویسید و اقداماتتان را با نظم انجام دهید و باور کنید که با فعالیتهای منظم به نتیجه مضاعف میرسید.
قانون پاکی
یکی از قوانین مهم طبیعت، پاکی است موهبت های الهی جذب ناپاکیها نمیشوند. گناه، ناپاکی است و عمر انسان را کم می کند و موهبتهای الهی را دفع میکند .
قانون بارش
ببارید مهر، ببارید احترام، ببارید دوستی، ببارید عشق، ببارید خنده، ببارید امید. جهان هستی، جهان بخشش است هر قدر دریاها بخار آب بیشتری به آسمان بفرستند، باران بیشتری جذب خواهند کرد.
قانون سحرخیزی
تمام گیاهان در اولین ساعات روز فتوسنتز می کنند. هر چه سحرخیزتر باشید رزق و روزی شما بیشتر است. طول عمر زیاد، شادمانی، نشاط، زیبایی و آرامش در سحرخیزی است.
قانون جمع
یکی از راههای همسو شدن با کائنات، قانون جمع است. باهم غذا بخورید، باهم دعا کنید،باهم بازی کنید. تنهایی، افسردگی، بیماری و ناهماهنگی با جهان هستی، فقر و فلاکت می آورد.
قانون هماهنگی
هماهنگی با هستی یعنی چون هستی، اهل بخشش و رهایش باشی. از ناسپاسی دیگران نرنجید. خودتان سپاسگزار باشید. با جهان هستی هماهنگ باشید. بیمنّت ببخشید تا بخشیده شوید.
قانون تنوّع
دنبال تازه ها بگردید. تنوّع انسان را به آرامش می رساند و موهبت های الهی را جذب می کند وقتی تنوّع داریم روحیه کار، افزایش می یابد و انرژی بیشتری را جذب می کنیم.
قانون کارما
کارهایما یعنی اعمال ما، بازتاب دارد. هر کار بدی درون شما می ماند و هر کار خوبی نیز به خود شما بر می گردد. سلول های مغز انسان به کلمات مهر آمیز پاسخ مثبت می دهند.
هر ذره ای محبت را می فهمد.
ورود 👇
@ravanshenasyvamoshavereh
#نظریه_های_شخصیت
#نظریه_های_انسانگرا_اگزیستانسیال
#کارل_راجرز
✅ فرآیند ارزش گذاری شخصی/ از دیدگاه راجرز
📋 راجرز، از ارگانیزم تعریف خاصی دارد که آن را در بخش مربوط به خود-پنداره توضیح خواهیم داد. فعلا اشاره میکنیم که راجرز یک (رویکرد ارگانیزمی) اقتباس میکند، رویکردی که ارگانیزم انسان را یک موجود کلی و چند بعدی در نظر میگیرد، به این معنا که نمیتوان جنبه های فیزیکی، روانی، و معنوی آن را از هم جدا کرد، مگر با روشهای مصنوعی.
🔹به اعتقاد راجرز، در انسان مکانیزمی وجود دارد که تمایل به شکوفایی برای افتادن در مسیر درست را راه اندازی میکند. این مکانیسم، فرایند ارزیابی ارگانیزمی، یا (فرآید ارزش گذاری شخصی، organismic valuing process) یا فرایند ارزش دهی به تجربه های شخصی، نامیده میشود. یعنی فرد بعضی تجربه ها را به صورت تجربه های خوب، خنثی، یا بد ارزش گذاری میکند.
🔻 هدف از فرایند ارزش گذاری شخصی، ارزیابی تجربه های شخصی، از لحاظ پتانسیلهای کوتاه مدت و بلند مدت برای کمک به فرد در جهت دستیابی به عزت نفس است. تجربه هایی که با هدف مورد نظر(تقویت عزت نفس) همخوانی دارند، مثبت و آنهایی که با تقویت عزت نفس مغایرت دارند، منفی ارزیابی میشوند.
مثلاً، فرد تصمیم میگیرد که ، دیگر مواد مخدر مصرف نکند، حتی زمانی که فشار گروه ادامه دارد. تصمیم گیری به توقف استعمال مواد مخدر، بر سنجش فرآیند ارزش گذاری شخصی استوار است که، طبق آن، مورد پذیرش قرار گرفتن از طرف دوستان، یک موفقیت موقتی است و تحت تأثیر مواد مخدر قرار گرفتن، خطرات زیادی دارد (مثلاً، دستگیر و مجازات شدن).
♻️ راجرز معتقد بود که اگر به افراد، برای خیر و شر، حق انتخاب داده شود، افرادی که از لحاظ هیجانی سالم هستند و از لحاظ خود - آگاهی در سطح بالایی قرار دارند، همیشه گزینه هایی را
انتخاب خواهند کرد که ارتقا دهندهٔ تمایل به خود - شکوفایی ارزیابی می شوند.
▪️به عقیدهٔ راجرز، نوزادان و کودکان خردسال با محیط تعامل می کنند و از خود و از دنیای اطراف، برداشتهایی به دست می آورند.
🔸با این فرآیند، آنها متوجه می شوند که کدام تجربه ها لذت بخشی است و کدامها لذت بخش نیست. بعد از مدتی، کودکان میتوانند متوجه شوند که تجربه های لذت بخش به رشد و نمو آنها کمک می کنند، در حالی که تجربه های ناخوشایند مانع رشد و نمو آنها می شوند. در کودکان، فرآیند مستمری به وجود می آید که، بر اساس آن، می توانند دربارهٔ ارزش تجربه های مختلف، قضاوت کنند. این قضاوت ارزشی بر اسناد و شواهدی استوار است که از حواس پنجگانه به دست می آید. راجرز این فرآیند را organismic Valuing prOCeSS می نامید (چون در نظریهٔ راجرز، OrganiSm با PerSOn مترادف است، به جای اصطلاح «فرآیند ارزش گذاری ارگانیزمی »، اصطلاح «فرآیند ارزش گذاری شخصی» را
قرار داده ایم).
@ravanshenasyvamoshavereh
#نظریه_های_شخصیت
#نظریه_های_انسانگرا_اگزیستانسیال
#کارل_راجرز
✅ تمایل به خود-شکوفایی/از دیدگاه راجرز
📋 راجرز معتقد است که در همه انسانها یک تمایل بنیادی وجود دارد: تمایل به شکوفایی خود واقعی (ارگانیزم)، حفظ آن، و تقویت عزت نفس. انگیزه پشت پرده تمایل به بهتر ساختن خود، تمایل به شکوفایی است.
🔹تمایل به شکوفایی، رشد تک تک جنبه های اجتماعی، معنوی، عقلانی، و توانایی های فیزیکی و ذهنی فرد را، در جهت افزایش آزادی و استقلال، از طریق خود-آگاهی، موجب میشود. مثلا، زنی که دایما از شوهرش کتک میخورد و با انواع بدرفتاری های وی مواجه میشود، میتواند بر زندگی خود کنترل بیشتری اعمال کند. برای اینکار، میتواند یک مهارت شغلی جدید، (جنبه شغلی شخص)؛ و یک اعتماد به نفس بیشتر، به منظور تصمیم گیری برای تنهایی زندگی کردن(توانایی ذهنی)، به دست آورد.
⭕️این نوع تغییرات باعث میشوند که او بتواند به کند وکاو در پتانسیلهایش برای رشد شخصی بپردازد و آنها را توسعه دهد. نگاه به گذشته و جستوجوی علل یا راه حل های مشکلات گذشته، زیاد به او کمک نخواهد کرد.
🔻راجرز، مطالعه خود درباره طبیعت انسان را با شخصیت های رنجور آغاز کرد. او تلاش میکرد، در شخصیت کسانی که برای مشاوره یا رواندرمانی میآمدند، تغییراتی را بوجود آورد و، به همین دلیل، توانایی های بالقوه آنها را مورد کندوکاو قرار میداد. راجرز متوجه شد که وقتی جلوی افراد گرفته میشود و آنها اجازه نمییابند تا به کسی تبدیل شوند که واقعا هستند، به مشکلات روانی دچار میشوند.
🔹به عقیده راجرز، همه موجودات زنده(ارگانیزمها) فعال هستند و به طور تدریجی تلاش میکنند تا خودشان را محفوظ نگهدارند، تقویت کنند، و بچه به وجود آورند. این کار مهمترین ویژگی زندگی و، همچنین، مهمترین ویژگی انگیزه های انسانی است. او تمایل را actualizing tendency مینامید. یعنی، تمایل، انگیزه یا سایق برای به فعل درآوردن تواناییهای بالقوه، یا تمایل به شکوفایی
@ravanshenasyvamoshavereh
#نظریه_های_شخصیت
#نظریه_های_انسانگرا_اگزیستانسیال
#کارل_راجرز
✅ شخص-شخصیت/ تجربه ذهنی
📋 تجربه ذهنی به روش منحصر به فرد تک تک انسانها در نگرش به رویدادهای دنیا به تجربه های حاصل از آنها اشاره میکند. به عقیده راجرز، همه انسانها در یک دنیای ذهنی شخصی(subjective word) زندگی میکنند که تنها برای خودشان شناخته شده است و هیچ کس دیگری نمیتوانند آن را به طور کامل بشناسد. دنیای ذهنی است که رفتار افراد را تعیین میکند(نه دنیای فیزیکی).
🔸راجرز روی نقش تجربه ها در شخصیت تاکید میکند. او، تا اندازه ای، تحت تاثیر دو روانشناس به نامهای combs , snygg ، مفهوم میدان پایداری (phenomenal field)، و همچنین تحت تاثیر روانشناسان اگزیستانسیال، میدان پدیداری یا میدان ادراکی را چنین تعریف میکند: کل رویدادهایی که، در هر لحظه از زمان، در محیط فرد به وقوع میپیوندند و این پتانسیل را دارند که وارد آگاهی شوند.
🔹همچنین، تجربه، به محرکهایی گفته میشود که شخص را تحریک میکنند و فرقی نمیکند که این محرکها در داخل آگاهی باشند یا نباشند(فرد از آنها آگاهی داشته باشد یا نداشته باشد.)
🔸در حالت ایده آل، شخصی باید به روی تجربه باز باشد و احساسات خود را کاملا تجربه کند. اگر فرد، در واقع، the self، با تجربه همخوانی یا مطابقت داشته باشد، تجربه های بالقوه، به هنگام سمبولیزه (symbolized) شدن، وارد آگاهی فرد خواهند شد و قسمتی از میدان پایداری او را تشکیل خواهند داد.
🔹سمبولهایی که به صورت وسیله نقلیه وارد عمل میشوند تا تجربه های فرد را در آگاهی جای دهند، معمولا کلمات هستند. اما راجرز اعتقاد داشت که، علاوه بر کلمات، تصاویر ذهنی بصری یا سمعی نیز میتوانند نماد یا سمبل باشند.
🔸 از نظر راجرز، تمییز بین تجربه و آگاهی بسیار مهم است. همانطور که گفتیم، در نظریه او، (تجربه، experience)، عبارت است از همه هیجانات، افکار و ادراکاتی که، در هر لحظه از زمان روی میدهند و امکان دارد که آنها را بهطور هوشیار در نظر بگیرد.
🔹 آگاهی یعنی ادراک هشیار تجربه ها. از آنجا که هر انسانی برای ادراک تجربه ها، روش منحصر به فرد دارد، واکنشها در مقابل واقعیتهای شخصی نیز منحصر به فرد خواهند بود. مثلا، یک نفر شغلش را از دست میدهد و با اضطراب و افسردگی به آن واکنش نشان میدهد، زیرا آن را از دست دادن امنیت فکری و آرامش خاطر ادراک میکند. نفر دیگری نیز شغلش را از دست میدهد ولی آن را فرصتی برای امتحان شغلهای جدید میداند و با خوشبینی با رویداد مواجه میشود. به این ترتیب، از زاویه پدیدار شناسی، مهم این است که بدانیم فرد به رویداد پیش آمده چگونه مینگرد، ماهیت خود رویداد زیاد اهمیت ندارد.
@ravanshenasyvamoshavereh
دلایل ازدحام مردم برای سفر و امتناع از انجام قرنطینه خانگی چیست؟
تحلیل پروفسور مجید صفاری نیا استاد روان شناسی اجتماعی
سلام و روز خوش این مسئله دلایل متعددی دارد.
نظریه ای در روان شناسی سلامت داریم به نام باور سلامتی. وقتی افراد باور سلامتی برایشان ایجاد نشود برایشان فرقی ندارد سفر بروند یا نه؟
🔺 مثلا بعضی افراد با اینکه می دانند سیگار برایشان مضر است ولی مصرف می کنند. یا بیمار دیابتی با اینکه می داند مصرف قند یا خوردن بعضی مواد غذایی برایش خطرناک است ولی آن را مصرف می کند.
🔺مسئله دوم بر می گردد به رفتارهای خودکار و عادات خودکار بر اساس نظریه های روانکاوی ما غالبا موجودات ناهوشیاری هستیم و در تصمیم گیریها و رفتارهای روزمره از رفتارهای خودکار و عادات قبلی استفاده می کنیم، یا به واسطه نظریه خسیس های شناختی در حل مسئله از طرحواره های دم دستی ، گمانه زنی دسترس پذیری.... و اسنادهای غلط استفاده می کنیم.
🔺سوم اینکه قرنطینه های خانگی چون آزادی ما را سلب می کنند. گاهی افراد واکنش روانی بیشتری از خود نشان می دهند و حوصله در خانه ماندن ندارند.
🔺چهارم بعضی افراد مبتلا به تریت های شخصیت ناهنجار و یا اختلال شخصیت هستند که از مشکلات ناسازگاری بیشتری برخوردار ند مثلا یک دفعه وقتی در حال درمان دیابت هستند به دلیل بگو مگو با همسرشان انسولین زیاد تر مصرف می کنند یا از زدن انسولین خودداری می کنند و به کما می روند. البته این نظریه برای تبیین به نظریه واکنش روانی جک برم نزدیک است.
🔺بنابراین بعضی افراد به دلیل مشکلات شخصیتی مثل صفت های خود شیفتگی، نمایشی و مرزی تبعیت از نورم های اجتماعی را کنار می گذارند.
🔺در نظریه پنجم دیدگاه چشم انداز زمان زیمباردو تبیین جالبی ارایه می کند. حال لذت طلب. عده ای همیشه در حال لذت طلب هستند. و به آینده فکر نمی کنند و همچنین گذشته نیز برایشان تجربه ای برای عبرت نیست. عده ای هستند که دیشب با چهارشنبه سوری کیف کردند بدون توجه به عواقب آن، و از آتش و ترقه لذت بردند. دمی را غنیمت است . به روز زندگی کن و از زندگیت لذت ببر.
🔺ششم اینکه گاهی برای مردم جوامعی که سطح استانداردهای سلامت اجتماعی چون بیکاری، مشکلات اقتصادی، اعتیاد، ادراک فساد و ....... بالاست پدیده افسردگی اجتماعی موجب اهمال کاری اجتماعی، لوث مسئولیت و بی تفاوتی نسبت به حفظ جان خود و دیگران می شود. پناه جویان کنار مرز یونان و ترکیه را مشاهده کنید. جانشان را کف دستشان گذاشتند یا مرگ یا مهاجرت! یعنی مردن را به این زندگی ترجیح دادن. میگویند از این بدتر نمی شود. مرگ بهتر از این زندگی است.
🔺هفتماینکه ما رفتارهای نوع دوستانه و داوطلبانه را در سیستم آموزشی و تربیتی خود آموزش نمی دهیم. کجای سیستم آموزشی و تربیتی ما در مهدکودک، مدرسه و خانواده همدلی، مهربانی و نوع دوستی و کمک به سایرین را آموزش می دهد. کجای این کشور الگوهای نوع دوستانه را ترغیب کردیم. کدام خیابان را به نام آتش نشان فداکار پلاسکو نام گذاری کردیم. کدام جایزه نوع دوستانه را سالیانه به انسانهای نوع دوست اهدا و یا برگزار کردیم.
🔺البته ده ها دلیل دیگر نیز وجود دارد. مشکلات اقتصادی، ابعاد فرهنگی و قومیتی... که منجر به این سفرها و عدم همکاری می شود.
❇️ بنابراین نظر من این است که حکمرانی باید مداخلات ساختاری اعمال کند. مثلا محدودیت تردد، جریمه و یا قرنطینه اجباری و..... احتمالا چون این مداخلات هزینه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیادی دارد، خیلی جدی گرفته نمی شود. تبعات بستن حرم حضرت معصومه (ع) را ببینید.
🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺
@ravanshenasyvamoshavereh
✅ کاربردهای عملی روان شناسی در زندگی روزمره
🔅اگر فکر میکنید که روانشناسی تنها به درد دانشجویان و استادان میخورد، بهتر است در آن تجدید نظر کنید، زیرا روان شناسی، موضوعی نظری و کاربردی است و به شیوههای گوناگون میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
آنچه در زیر آمده است، کاربردهای عملی روان شناسی در زندگی روزمره است.
🔷 بهبود کارآیی
صدها کتاب و مقاله به ما روشهایی برای انجام کار بیشتر و موثرتر در یک روز را آموزش میدهند، اما پایه علمی و پژوهشی این توصیهها چیست؟
برای مثال، تاکنون چند بار شنیده اید که انجام چند کار همزمان، میتواند کارآیی و راندمان شما را افزایش دهد؟
در حالی که پژوهشها نشان داده اند که سعی در انجام بیش از یک کار در یک زمان، به طور جدی باعث کاهش سرعت، دقت و کارایی خواهد شد؛ بنابراین درسهایی که از روان شناسی برای بهبود کارایی خود میتوانید بگیرید عبارتند از:
پرهیز از انجام چند کار به طور همزمان، به ویژه هنگام انجام کارهای پیچیده یا خطرناک.
تمرکز بر روی کاری که در دست دارید.
کنار گذاشتن عواملی که موجب حواس پرتی میشود.
🔶 پیدا کردن انگیزه بیشتر
هدف شما چه ترک سیگار باشد، چه کاهش وزن و چه یادگیری یک زبان جدید، درسهایی از روان شناسی میتواند راهنمای شما در پیدا کردن انگیزه قویتر و بیشتر باشد.
برای افزایش سطح انگیزشی خود در انجام دادن یک کار، میتوانید برخی از راهنماییها و توصیههای زیر را که برگرفته از پژوهشهایی در روان شناسی شناختی و آموزشی هستند، به کار ببندید:
معرفی عناصر بدیع و تازه برای بالا نگاه داشتن میزان علاقه مندی خود.
تغییر مسیر به منظور جلوگیری از خستگی و یکنواختی.
یادگیری چیزی تازه بر پایه دانستههای موجود خود.
قرار دادن هدفهای روشن که مستقیما مربوط به آن کار باشند.
پاداش دادن به خود برای خوب انجام دادن کار.
🔷بهبود مهارتهای مدیریت
تفاوتی ندارد که شما مدیر یک اداره باشید یا عضو داوطلب یک گروه، دارا بودن مهارتهای رهبری، به احتمال زیاد در مقطعی از زندگی به دردتان خواهد خورد.
همه افراد به طور فطری چنین مهارتی را ندارند، اما چند راهنمایی ساده که از پژوهشهای روان شناسی به دست آمده میتواند مهارتهای رهبری را در شما بهبود بخشد.
یکی از معروفترین مطالعات در این زمینه به ارائه نظریههای رهبری انجامیده است که سه سبک مختلف رهبری را مطرح میسازد.
بر پایه یافتههای این مطالعه و پژوهشهای بعدی، یکی از روشهای زیر را میتوانید هنگامی که در موقعیت رهبری یک گروه قرار گرفتید به کار بندید:
مسیر کلی را مشخص کنید، اما به اعضای گروه اجازه دهید که عقایدشان را بیان کنند.
درباره راه حلهای ممکن برای مساله، با اعضای گروه صحبت کنید.
تمرکز خود را بر انگیزش ایدهها قرار دهید و به نوآوری و خلاقیت افراد پاداش دهید.
🔶 تقویت حافظه
آیا تاکنون این سوال برایتان پیش آمده است که چرا جزییات دقیق حادثهای که در دوران کودکی برایتان پیش آمده را به یاد میآورید، اما نام کسی که همین دیروز ملاقاتش کردید را فراموش کرده اید؟
پژوهشهایی که در زمینه چگونگی شکل گیری خاطرههای جدید در ذهن صورت گرفته و نیز پژوهشهایی درباره اینکه چرا فراموش میکنیم، یافتههایی را در پی داشته که مستقیما قابل اعمال در زندگی روزمره است.
برخی از روشهای افزایش قدرت حافظه عبارتند از:
تمرکز بر روی اطلاعات.
مرور آموخته ها.
🔷 بهبود ارتباطات فردی
ارتباطات چیزی بسیار فراتر از چگونگی صحبت کردن یا نوشتن است. پژوهشها نشان داده اند که علایم غیرشفاهی، بخش اعظمی از ارتباطات میان فردی ما را تشکیل میدهند.
شما به منظور بهتر و موثرتر رساندن پیام خود، باید یاد بگیرید که چگونه از ارتباطات غیرشفاهی برای بیان مقصود خود استفاده کنید و نیز این گونه پیامهای غیرشفاهی را از کسانی که در پیرامون تان قرار دارند بگیرید.
برخی راهبردهای کلیدی در زیر آورده شده است:
استفاده از برخورد چشمی مناسب.
توجه کردن به علایم غیرشفاهی در دیگران.
یادگیری استفاده از لحن صدا برای تقویت پیام خود.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله راهنمای ارتباطات غیرشفاهی را بخوانید.
🔷 درک بهتر دیگران
همانند ارتباطات غیرشفاهی، توانایی شما در درک هیجانات خود و دیگرانی که پیرامون تان قرار دارند، نقش مهمی در روابط و زندگی حرفهای شما بازی میکند.
عبارت هوش هیجانی بیانگر قابلیت درک هیجانات خود و دیگران است.
آزمون هوش هیجانی میتواند به شما در ارزیابی این توانایی خود کمک کند. به گفته دانیل گولمن روانشناسی، ضریب هوش هیجانی درواقع میتواند مهمتر از ضریب هوشی باشد. برای بالا بردن هوش هیجانی چه کار باید کرد؟
برخی از راهبردهای زیر را میتوانید در نظر بگیرید:
ارزیابی و برآورد دقیق واکنشهای هیجانی خود.
ثبت تجربیات و هیجانات خود در دفتر خاطرات روزانه.
سعی در دیدن وضعیتها و شرایط از دیدگاه یک فرد دیگر
هوالمدبر
📣 انجمن علمی روانشناسی اسلامی_مثبت گرای دانشگاه قرآن و حدیث برگزار میکند.
🔴 عنوان کارگاه آنلاین: اصول نظریه روان درمانی چند بعدی معنوی
🔺مدرس: دکتر مسعود جانبزرگی
🔺هزینه: ۶۰۰ هزار تومان
🔺 زمان: شنبه ها ساعت ١۶ تا ١٨
(به مدت ١٠ جلسه)
⭕️ نکته: قبل از برگزاری کارگاه جلسه معارفه ای تشکیل خواهد شد که در تاریخ ١٢ مهر ساعت ١۶ بصورت رایگان و مجازی خواهد بود.
🔺گواهی پایاندوره به شرکت کنندگان اعطا خواهد شد.
🔺جهت ثبتنام به آیدی ذیل پیام دهید.
@Z_Sakhipor
هدایت شده از استاد علامه محمد تقی جعفری (ره)
📌 #حکمت
💠 هیچ انسان عاقل و هشیاری نمیتواند منکر این حقیقت باشد که به فعلیت رسیدن وجدان اخلاقی در انسانها موجب وصول جامعه بشری به امتیازات مادی روانی و روحی فراوان و منتفی شدن دردهای خانمانسوزی است که جامعه بشری همواره به آنها مبتلا بوده است .
👈🏻 در حقیقت قوانین و مقررات و حقوق و هر آنچه که بعنوان تنظیم کننده حیات بشری مطرح بوده است ، بدون وجدان اخلاقی ، درست مانند آن کاخهای مجلل است که بر قلّه های کوه آتشفشان ساخته شده اند.
🍃 علامه محمد تقی جعفری ، #تفسیر_نهج_البلاغه ، جلد ۲۴ ، خطبه ۱۴۹
🌿استاد علامه محمدتقی جعفری🌿
@allameh_jafari
هدایت شده از روان شناسی میگنا 📶
بهره برداری از ساختمان جدید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور+تصاویر
ساختمان جدید سازمان نظام دارای چهار طبقه و فضای مناسب برای انجام امور اداری و اجرایی میباشد. آدرس ساختمان جدید سازمان نظام روانشناسی عبارتست از: یوسف آباد،خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی،بعد از میدان سیدجمال الدین اسدآبادی،نبش کوچه 46،(سمت چپ)،پلاک362 👇👇👇
https://www.migna.ir/news/51400
هدایت شده از انگشتر و حرز امام جواد اسرارالشفاء
💠 #رهبر_انقلاب :بخش عمدهای از قضیهی #محرم_و_نامحرم باز برمیگردد به #خانواده. یعنی چشم پاک و دل بیوسوسه برای هر یک از زوجین موجب میشود که محیط خانواده از طرف او تقویت و گرم شود؛ اگر چنانچه چشم و دست خائن، زبان دو وجه، دل بیمحبت و بیاعتقاد به #همسر و همسری وجود داشت، ولو ظاهرسازیهائی هم باشد، محیط خانواده سرد میشود.
۱۳۹۰/۱۰/۱۴
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر