eitaa logo
کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
29.8هزار دنبال‌کننده
6.3هزار عکس
1.8هزار ویدیو
4 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
📌طریقۀ خوابانیدن نوزاد 🔸 پس از پوشانیدن لباس به طفل باید ملاحظات اوّلیه را در حالت معدۀ او بکنند. او را به رخت خواب ببرند امّا در رخت خواب مادر نخوابانند، چون هوای رختخواب مادر و نفس او نامناسب است و طفل را مریض می‌کند. گاهی مادر را خواب ربوده، به روی طفل افتادةا لحاف را سخت پیچیدةا او را تنگ در آغوش گرفته طفل را خفه کرده است. آن گاه باید او را در گهواره گذاشت که لب آن بلندتر از تشک باشد که وقتی می¬غلتد و حرکت می‌کند به زمین نیافتد و در زیر گهواره قرقره¬ای باشد که به آسانی بتوان آن را از جایی به جایی منتقل کرد. 🔸تشک آن¬ها از پر و پشم نباشد. اوّل تشک بزرگی کفِ گهواره گذارده، تشک دیگر که سه قطعه است به روی آن بگذارند که بتوان هر یک قطعۀ آن را جداگانه برداشت به خصوص وسطی را که اغلب آلوده می‌شود و باید آن را شست و تجدید کرد؛ اما اگر پارچۀ نازکی از پنبةا کتان به روی تشک اندازند که بول را به خود جذب نماید و همین که آلوده می‌شود بشویند و تجدید نمایند، بهتر از پلاستیک است. 🔸باید طفل را با احتیاط قدری به پهلو بخوابانند برای این که بلغمهایی که در دهان و بینی او جمع شده به سهولت خارج گردند و به حلق او نروند ؛در وسط روز هم که بیدار است او را رو به روی پنجره و جایی که روشنایی زیاد دارد نخوابانند که روشنایی چشم او را اذیّت می‌کند. اگر در این حالت او را به پهلو بخوابانند احول (چپ چشم) می‌شود. 🔸پوشش روی او را بر حسب حالت فصل، کم و زیاد کنند، امّا مُلاحظۀ سرما را بیشتر از گرما بکنند که سرما نخورند و به روی گهوارۀ آن‌ها پرده ای از تور یا پارچۀ مشبّک دیگر یا پارچۀ سفید نازکی بیاندازند که هوا به سهولت از آن ها داخل و خارج شود و از اذیّت جانوران محفوظ باشند. امّا در زمستان باید پارچۀ کلفتی به عنوان پرده بیاندازندالبته به گونه ای که نوزاد از نظر دور نماند و این ملاحظه بسیار مهم و برای حفظ صحّت آن ها مفید است. گهواره را در جای تنگی که هوا نداشته و در نزدیک بخاری که آتش دارد و در محل جریان هوا نگذارند. 🔸در گذشته، جنبانیدن گهواره در همه جا متداول بود تکان دادن کودک در گهواره¬هایی که به شکل قدیمی ساخته می‌شوند بسیار مفید است چرا که دافع ریاح (بادها) از بدن آن‌ها است و نیز از تشنج و صرع هم جلوگیری می‌کند.در مبانی جدید نیز تأکید می گردد که نوزاد در تخت جدا، ولی در کنار مادر باشد نوزاد باید در مسیر جریان هوا یا در محل تابش نور خورشید باشد گرم نگه داشتن متعادل نوزاد و شیرخوار بسیار حائز اهمیت است. 📒منبع: ذریه طیبه •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈• 🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
📌اعتراف آنتونی فائوچی 💢 واکسن‌ها آنطور که تبلیغ می‌شد کار نمی‌کنند و واکسینه‌شدگان امروز در معرض خطر کرونا هستند. 💢 ✍️ منبع : yun.ir/h6ky6c •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
📌غذاهاي محلي استان آذربايجان غربي نام غذا: 🔰 مواد لازم: ✔️ نخود: دو پيمانه ✔️ لوبيا سفيد: يك دوم پيمانه ✔️ عدس: دو سوم پيمانه ✔️ كلم برگ خرد شده: ٢٠٠ گرم ✔️ زردك (هويج ايراني): سه عدد ✔️ برگ كرفس: ٥٠ گرم ✔️ رشته آش: ٢٠٠ گرم ✔️ پياز سرخ شده: سه قاشق غذاخوري ✔️ سير داغ: يك قاشق غذاخوري ✔️ كشك: نصف پيمانه ✔️ نمك سالم، زردچوبه و ادويه زيرخاكي: به مقدار لازم ✔️ آب سالم: به مقدار لازم 🔰 روش طبخ: 🥣 ابتدا نخود و لوبيا را نيم پز كرده و سپس عدس را اضافه مي كنيم. 🥣 پس از ده دقيقه، كلم برگ و زردك ريز خرد شده و بقيه مواد غير از رشته را افزوده و مي گذاريم كاملاً بپزند. 🥣 سپس رشته را افزوده و پس از نرم شدن آن، كشك را اضافه كرده و پس از چند دقيقه در ظرف مورد نظر مي ريزيم. 🔰 نظر متخصصين تغذيه: 🟩 وجود ماده اي به نام تارتاريك اسيد در كلم، از تبديل قند و كربوهيدرات به چربي در بدن جلوگيري مي كند. ✍️ منبع: كتاب خوراك هاي بومي ايران •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
بنام خدا ذکر روز چهارشنبه:عزت دائمی ۱۰۰ مرتبه یاحی یاقیوم (ای زنده وپاینده) ---------------------------------------- امیرالمومنین علی ع فرمودند: الفِكرُ فِي الخَيرِ يَدعُو إلَى العَمَلِ بِهِ [ . ميزان الحكمه ، ح 16179 .] انديشيدن به خوبى ها آدمى را به انجام دادن آنها بر مى انگيزد. •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com
📌 تدابیراز شیر گرفتن (فطام) شیرخوران 🟦 مقصود از فطام (هنگام از شیر گرفتن) این است که دیگر به طفل شیر ندهند و برای آن زمانی را بایددر نظر گرفت که طفل در سلامت کامل باشد. بهتر این است که در بهار و پاییز او را از شیر بگیرند نه در تابستان که احتماًل می‌رود مریض شود. هرگاه ملتفت شوند که اسهال دارد یا مبتلا به اسهالی است که قبل از وبا پیش می آید او را از شیر نگیرند، اگر هم از شیر گرفته باشند دوباره به او شیر بدهند تا مرض وبایی به کلّی موقوف گردد. 🟦حدّ وسط شیر دادن را بعضی بیرون آمدن دوازده دندان یا جمیع دندان های شیر قرار داده اند ولی این حد اعتباری ندارد به جهت اینکه در بعضی دندانها زودتر و در بعضی دیرتر بیرون می آید، چنانچه مذکور خواهد شد بعضی با دندان متولّد می شوند، بعضی دیگر از بیست ماهگی تا دو سالگی را معیّن کرده اند، بالجمله برای اینکه خطرات تسنین (روییدن دندان¬ها) و امراضی که در آن وقت عارض می‌شود بگذرد، باید صبر کند تا دندان¬های اوّلیّه همگی خارج شوند، آن وقت از شیر بگیرند. 🟦 گاهی وقت شیر گرفتن و غذادادن می‌رسد و هر غذایی که به طفل می‌دهند هضم نمی شود و روز به روز ضعیف می‌گردد. از این است که معدۀ او هنوز قوّت هضم غذا را ندارد به خصوص اگر غذا سنگین و غلیظ هم باشد که احتماًل دارد موجب ورم امعا (روده‌ها) شود، در آن وقت بالضّروره باید آن قدر شیر بدهند که معده قوّت بگیرد و بتواند غذا را هضم کند، امّا باید بگوییم اگر خیلی از موعد شیر گرفتن بگذرد باید باز هم شیر بدهند البته طفل از نموّ باز می ماند، تنبل و لاغر شده، استخوان¬های او نرم مانده و مستعدّ نرمی استخوان (راشیتیسم) می‌گردد؛ چرا که شیر آن قدر مغذی نیست که کفایت بدن را در وقتی که همۀ دندان¬ها بیرون آمده انجام دهد و طبیعت بدن انسان غذا می طلبد. همین که شروع به دادن غذا کردند باید شیر را کم کنند و کم¬کم شیردادن شب را موقوف کرده، در بین روز هم از دفعات آن بکاهند و سپس از مقدار آن کم کنند تا به کلّی قطع شود. از شیرگرفتن بعضی از اطفال خیلی مشکل است، متّصل گریه می¬کنند، در این حالت لابد باید دواهای تلخ و بدمزه مثل افسنتین و جنطیانا و صبر زرد به سر پستان خود بمالند که دیگر سینة مادر را نگیرد. همین که طفل را از شیر گرفتند از دادن گوشت و غذاهای ثقیل غلیظ پرهیز کنند. 🟦اوّل غذاهای آردی و نباتی و به تدریج گوشت¬های طیور و غذاهای حیوانی بدهند که موجب تحریک و ورم مجرای تغذیه نشود. باید دانست که در شیر قند فراوانی وجود دارد پس اگر طفل را یک مرتبه از شیر ببرند و غذای او را منحصر به مواد آردی و حیوانی و نباتی که شیرین نیست کنند طفل مریض می‌شود بنابراین باید این ملاحظه را داشته عسل، شکر سرخ، شیرةا موادی که به طور طبیعی شیرین هستند به او بدهند. در هنگام از شیر گرفتن کودک هر قدر کمتر به طفل شیر می¬دهند به تدریج شیر مادر هم کمتر می‌شود تا وقتی که به کلّی قطع گردد و شیر تمام شود، امّا گاهی با وجود از شیر گرفتن کودک شیر او کم نمی شود، در این حالت باید هر روز صبح گل زیرفون را طبخ کرده، بنوشد. خلاصـةالحکمه آمده است: «و بر تارک سرِ آن حنا بندند یک روز در میان. و نشاسته در سرکه و گلاب حل کرده بر آن طلا نمایند. و شب¬ها حنا بر دست و پای آن بسته و روز وقت ظهر در میان دوغ گاوی سرد نشانیدن و بر بدن او مالیدن مفید است. » و این به آن معنا است که بر فرق سر کودک حنا ببندند یک روزدر میان نشاسته را در گلاب و سرکه حل کنند و بر سینه ها بمالند و شبها به دست و پای او حنا ببندند و موضع ظهر در میان دوغ گاوی سرد او را بنشانند و حتی بر بدن او بمالند. 🟦توجه به نکات ذیل برای این مطلب ضروری است: 1ـ مدت زمان كامل شيردهي طبق نظر قرآن كريم، 24 ماه قمري است؛ لذا سعي كنيد به هيچ وجه قبل از اين مدت كودك را از شير نگيريد. 2ـ راه¬هاي مختلفي براي ايجاد بي ميلي كودك نسبت به پستان مادر وجود دارد؛ انواع روش¬هايي كه منجر به بدرنگي و بدمزّگي پستان مي¬شوند. پيشنهاد ما «صبر زرد» است كه از قديم الايّام به عنوان يك روش ساده و مؤثّر، مورد استفاده زنان ايراني بوده است. مقدار كمي صبر زرد را در مقدار اندكي آب حل كرده روي سينه بماليد. رنگ سياه صبر زرد باعث خواهد شد كه كودك، رغبتي به گرفتن سينه نداشته باشد. كودكان سِمِج تر، معمولاً به محض چشيدن طعم تلخ صبر زرد، از شير خوردن منصرف خواهند شد. البته بسياري از مادران، اقدام به رنگ كردن پستان خود با ماژيك و مانند آن مي كنند كه تا وقتي كودك نخواهد سينه را بمكد؛ مشكل مهمّي را در پي نخواهد داشت امّا اگر كودك با ديدن هيبت ناساز پستان، كوتاه نيايد و اقدام به مكيدن سينه كند؛ موادّ شيميايي و خطرناك اين گونه رنگ¬ها، وارد بدن نازنين او خواهد شد. 🟦 3ـ در مدت از شير گرفتن كودك، شبها وقتي كه كودك خواب است؛ يكي دو نوبت به او شير بدهيد تا كمي سينه تخليه شود. 4ـ در روز، چند بار سينه را زير آب
سرد گرفته و با فشار به عقب، آن را ماساژ دهيد. 5ـ اكثر مادران با كارهاي ساده فوق به نتيجه مطلوب خواهند رسيد و كم شدن تحريك ناشي از مكيدن پستان، به تدريج، ترشّح شير را متوقّف خواهد كرد. در مواردي كه ترشّح شير از سينه كم نمي¬شود مي-توان از دوا هاي خشك كننده استفاده كرد. راحت¬ترين راه آن است كه مادر، روزي 1 تا 2 بار و هر بار يك قاشق غذاخوري «سُداب» را با يك ليوان آب، 15 دقيقه روي حرارت كم جوشانده صاف كرده شيرين نموده ميل كند. 🟦6ـ در مدتي كه كودك را از شير مي گيريد بايد از مصرف غذاها يا دوا هايي كه باعث افزايش شير مي شوند، پرهيز كنيد (رازيانه، شويد، آويشن، سياهدانه، زيره سبز و...). اگر براي مادر قابل تحمّل باشد؛ مي-تواند در اين دوره، مصرف غذاهاي سردي را در رژيم غذايي خود، اندكي افزايش دهد. 🟦7ـ رفتار بسياري از كودكان در هنگام جدا شدن از شير، مشابه يك فرد داغدار در فراق يار عزيز خود است؛ لذا در اين دوره بيشترين محبّت را به او داشته؛ با روش¬هاي مختلف وي را سرگرم كنيد تا كم كم اين داغ! را فراموش كند. بيدارخوابي والدين در نيمه¬هاي شب بر سر بالين كودكي كه بنابر عادت خود براي شيرخوردن از خواب برمي خيزد؛ چيز غريبي نيست؛ لذا والدين بايد به لحاظ روحي، خود را براي اين مشكلات كاملا طبيعي آماده كنند. 🟦8ـ اشتباه بسياري از والدين اين است كه با اين استدلال كه بهتر است خود و فرزندانشان، يك بار اين استرس را تحمّل كنند؛ به طور همزمان، اقدام به از شير گرفتن و نيز آموزش كنترل ادرار و مدفوع به كودك خود مي¬كنند؛ غافل از اين كه تحمّل اين دو استرس همزمان، براي كودك بسيار سنگين است. در اين حال، يا حدّاقل يكي از اين دو اقدام به شكست مي¬انجامد يا اگر هم به ظاهر موفّقيتي در كار باشد؛ به تجربه بسيار ديده¬ام كه چنين كودكاني پس از يك دوره چند ماهه يا چند ساله كنترل ادرار و مدفوع، بدون وجود دليل ظاهري خاصّي، دچار مشكلات متعدّدي در اين زمينه ازجمله بي اختياري دفع، شب ادراري و مانند آن مي شوند. 🟦پيشنهاد ما اين است كه حدّاقل يك دوره چند ماهه بين اين دو اقدام فاصله بيندازيد و بعد از اين كه مطمئن شديد كه كودك، داغ شير نخوردن را فراموش كرده است؛ نسبت به آموزش دفع ادرار و مدفوع به وي اقدام كنيد. البتّه اين مسئله در مورد كودكاني كه توانايي آن را دارند كه قبل از دو سالگي در مورد كنترل ادارار و مدفوع، آموزشهاي لازم را فرا بگيرند؛ مصداق نخواهد داشت. 🟦9ـ در زمان دندان در آوردن نباشد بلکه در فاصلة بین دو دندان در آوردن باشد. 10ـ با ملایمت و مدارا و به دور از هرگونه ترس و غم و ناراحتی باشد. 11ـ بتدریج با افزایش غذاهای خوشمزه و لقمه ای نیاز او را به شیر کم کنید. 12ـ اسباب شادی و بازی را بیشتر فراهم نمایید. 🟦13-طریقه خشکانیدن شیر جوشانده نی شکر (شش مثقال در دویست مثقال آب) بنوشد یا مطبوخِ دو مثقال برگ غار بدهند، این درخت در نقاط مختلف کشور به نام برگ بو می‌باشد و نام عربی آن در کتب قدیم غار و رند ذکر شده است و نیز غذاهای تحریک کننده و سنگین را ترک کند و پستان ها را گرم بپوشاند. 📕منبع: ذریه طیبه •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈• 🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اشتباه یا افشای ... مجری اخبار شبانگاهی شبکه سه سیما: 90 درصد مرگ‌و‌میرها به علت واکسیناسیون است! •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
📌غذاهاي محلي استان اصفهان نام غذا: 🔰 مواد لازم: ✔️ كدو حلوايي پوست گرفته: نيم كيلو ✔️ پياز متوسط: يك عدد ✔️ سبزي آش: يك كيلو ✔️ لوبيا سفيد، عدس، بلغور گندم، ماش و نخود: از هر كدام نصف پيمانه ✔️ روغن زرد محلي: دو قاشق غذاخوري ✔️ نمك سالم، زردچوبه و ادويه زيرخاكي: به مقدار لازم ✔️ آب سالم: به مقدار لازم 🔰 روش طبخ: 🥣 ابتدا پياز و كدوي خرد شده را با روغن تفت داده و سپس مقداري آب اضافه كرده و مي گذاريم بجوشد. 🥣 سبزي، حبوبات نيم پز شده وعدس را افزوده و پس از پخت كامل، بلغور را اضافه مي كنيم و مي گذاريم با حرارت ملايم كاملاً پخته و جا بيفتد. 🔰 نظر متخصصين تغذيه: 🟧 كدو اثر ملين و مدر داشته و به رفع يبوست و سوء هاضمه كمك مي كند. حاوي ويتامين A مي باشد كه براي رشد و نمو و تقويت سيستم ايمني سودمند است. 🟧 حبوبات موجود در اين غذا حاوي فيتواستروژن ها مي باشند كه ممكن است در كاهش عوارض يائسگي مفيد باشند. 🟧 البته بانواني كه سابقه خانوادگي سرطان پستان دارند، بايد دريافت استروژن خود را كنترل كنند. 🟧 فيبر موجود در حبوبات، در كنترل بيماري هاي قلبي و نيز چربي خون مؤثر است. ✍️ منبع: كتاب خوراك هاي بومي ايران •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
بنام خدا ذکر روز پنج شنبه:رزق وروزی ۱۰۰ مرتبه لااله الا الله الملک الحق المبین (هیچ خدایی نیست مگر خدای  سلطان حق وآشکار است) ---------------------------------------- امیرالمومنین علی ع فرمودند: دَعِ المُماراةَ و مُجاراةَ مَن لاعَقلَ لَهُ و لاعِلمَ [ الأمالى ، طوسى ، ص 8 .] ستيز و بگو مگو با بى خردِ بى دانش را واگذار. •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com
📌( ) 🟣 یک‌قاشق غذاخوری پودر سنجد در یک‌لیوان شیر محلی به اضافه شیرۀ خرما، زنجفیل، انجیر همه رو میکس کنیدو میل بفرمایید. 🟣 برای از بین بردن درد آرتروز، روغن رازیانه و سیاهدانه و روغن های گرم را به محل درد بمالید. 🟣 استفاده ازکرسی درکاهش دردهای مفصلی بسیارموثر است. 🟣 رژیم غذایی باکمترین مصرف سردیجات ومصرف گرمیجات دربهبود دردهای مفصلی بسیار تاثیر گذار است. •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ مهم: کارآزمایی بالینی واکسن های سازمان بهداشت جهانی در ایران و روی ایرانیان همراه با ارائه مستندات و مدارک از خود سازمان بهداشت جهانی 🔸ارائه مستندات توسط مهندس شکوهیان راد؛ متخصص مطالعات سایبرنتیک و مدرس دانشگاه تهران ❗️ ایران در چندآزمایش جهانی بیماران کرونایی را در اختیار داروهای سازمان بهداشت جهانی قرار داده است؟ ❗️۵۲ کشوری که پذیرفته اند در مطالعات جدید توسط WHO مردم آنها به عنوان موش آزمایشگاهی مورد کارآزمایی بالینی قرار گیرند و ایران نیز جزء این کشورهاست. ❗️سند کارآزمایی بالایی برای واکسن روی افراد بالای ۱۶ سال و افرادی که قبلا واکسن تزریق نکرده اند و فقط با واکسن هایی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کند!! ❗️اطلاعات تک تک افراد شرکت کننده در این کارآزمایی باید در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار بگیرد. •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
📌غذاهاي محلي استان همدان نام غذا: () 🔰 مواد لازم: ✔️ بلغور گندم: دو پیمانه ✔️ روغن زرد محلی: دو قاشق غذاخوری ✔️ کشک: ۳۰۰ گرم ✔️ آب سالم: هشت پیمانه ✔️ نمک سالم: به مقدار لازم 🔰 روش طبخ: 🥣 ابتدا بلغور را با آب و نمک می گذاریم تا کاملاً بپزد و ضمن پختن هم می زنیم تا ته نگیرد. 🥣 در آخر روغن را اضافه نموده، در ظرف مورد نظر ريخته و روي آن را با كشك تزئين مي كنيم. 🔰 نظر متخصصين تغذيه: 🟨 اين غذا در عين سادگي به دليل وجود گندم، روغن و كشك بسيار مقوي و مغذي مي باشد. ✍️ منبع: كتاب خوراك هاي بومي ايران •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
بنام خدا ذکر روز جمعه:عزیز شدن ۱۰۰ مرتبه اللهم صل علی محمد وآل محمد (خدایا درود بفرست به محمد وآل محمد) ---------------------------------------- امیرالمومنین علی ع فرمودند: أجمِلُوا فِي الخِطابِ تَسمَعُوا جَميلَ الجَوابِ [ غررالحكم و دررالكلم ، 2568 ] با مردم زيبا سخن بگوييد تا پاسخ زيبا بشنويد. •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com
📌تب غب به چه معناست؟ 🟡 کاربرد معنا و مفهوم تب و ذکر اصطلاح تب در ادبیات فارسی با توجه به اصطلاحات پزشکی در ادبیات فارسی بررسی شده است. 🟡 تب غب در طب امروز همان تب سه یک(t ertian-fever) یعنی یکی از انواع بیماری مالاریاست که بر اثر وجود آغازیان انگلی در خون فرد مبتلا ایجاد می شود. 🟡 این بیماری با حمله ی کوتاهی از لرز،تب و تعریق همراه است و فاصله بین حمله های تب دو روز است. ( ۱) 🟡 در هدایة المتعلمین درباره ی تب غب چنین توضیح داده شده است: «تب غب آن بود که یک روز بیاید و یک روز نه و علامت این تب و اعراض او آن بود که با لرزه صعب گیرد.... و همه ی تن جنبان گردد و گویی سوزن اندر خلیدی بدان و این را «نافض» گویند به تازی 🟡 و بس پای ندارد و زود تن گرم گردد و این آن وقت بود که غب نایبه بود.... تشنگی و سوزش بسیار بود بدین تب و درد صعب.... .»(۲) 🟡 «و اگر خلط صفرایی باشد یک روز تب آید و دگر روز نه و این را تب غب گویند.»(۳) 🟨 وین اطبا که خالی اند از طب هیچ نشناخته ز نوبت، غب 1-رک:فرهنگ پزشکی آکسفورد/295 و 810 2-هدایه/704 3-ذخیره/206نیز رک:دانشنامه میسری/246 ✍️ منبع: طب و مضامین طبی و بازتاب آن در ادب فارسی، دکتر اکرم گلشنی •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
📌غذاهاي محلي استان اردبيل نام غذا: 🔰 مواد لازم: ✔️ لپه: يك و نيم پيمانه ✔️ اسفناج پخته: نيم كيلو ✔️ پياز متوسط: يك عدد ✔️ سير: دو حبه ✔️ روغن زرد محلي: دو قاشق غذاخوري ✔️ تخم مرغ محلي: يك عدد ✔️ رب انار: دو قاشق غذاخوري ✔️ نمك سالم، زردچوبه و ادويه زيرخاكي: به مقدار لازم ✔️ آب سالم: به مقدار لازم 🔰 روش طبخ: 🥣 لپه را نيم پز نموده و پس از تمام شدن آب لپه، آن را با روغن و رب انار تفت مي دهيم. 🥣 پياز را خرد و سرخ مي كنيم و سپس سير خرد شده و نمك، زردچوبه و ادويه را افزوده و بعد اسفناج را اضافه مي كنيم و مي گذاريم بجوشد. 🥣 تخم مرغ را كمي هم زده و به مواد اضافه مي كنيم. زماني كه تخم مرغ خودش را گرفت، از روي حرارت بر داشته و در ظرف مورد نظر مي ريزيم. 🔰 نظر متخصصين تغذيه: ⬜️ اين غذا منبع خوبي از فيبر و آنتي اكسيدان ها مي باشد كه براي سلامتي سودمند است. ✍️ منبع: كتاب خوراك هاي بومي ايران •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com ✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده ➡️ t.me/ravazadeh 📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir ✴️ eitaa.com/ravazadeh 🆔 splus.ir/ravazadeh
بنام خدا ذکر روز شنبه: بی نیازی ۱۰۰ مرتبه یارب العالمین (ای پروردگار جهانیان) ---------------------------------------- امیرالمومنین علی ع می فرمایند: حُسنُ الظَّنِّ يُخَفِّفُ الهَمَّ و يُنجي مِن تَقَلُّدِ الإثمِ [ میزان الحکمه ، ح 4823 .] خوش بينى، اندوه را مى كاهد و از افتادن در بند گناه مى رهاند. •┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•        🌐 ravazadeh.com