❄️ لزوم مدیریت بدن در فصول چهارگانه – بخش چهارم (فصل #زمستان)
🌨☃️ در فصل زمستان، گرما به درون بدن می رود و مصرف میوه کم می شود. مردم، بیش تر غذاهای سبک می خورند و پس از غذا اشتراحت می کنند و به وسایل گرمازا پناه می برند، از این رو دستگاه گوارش بهترین حالت را دارد.
🌨☃️ بیش تر بیماری های این فصل، بلغمی هستند، مانند زکام، گلو درد، عفونت ریه، درد پهلو و پشت، سردرد، سکته، صرع و بیماری های عصبی(به ویژه افسردگی). خشکی پوست نیز در زمستان شایع است. این فصل مایه دردسر پیران و راحتی میانسالان است و بدترین فصل برای بلغمی مزاج هاست.
🌨☃️ با توجه به ویژگی سرد و تر بودن طبیعت فصل زمستان، توصیه امام رضا(ع) به مصرف غذاهای پر انرژی است. مالیدن روغن و ماساژ استخوان ها با روغن های گرم و مفید نظیر روغن بنفشه، به تقویت و استحکام آن ها کمک می کند. سفارش ایشان به خوردن حبوبات گرم و استحمام خوب نیز از آن روست که با افزایش تعریق، سبب کاهش بلغم می شود. پرهیز از مصرف شیرینی ها و خوردن همزمان ماهی و ماست نیز به علت افزایش سردی و بلغم است.
🌨☃️ استفاده از خشکبار و میوه های خشک و مفید، نظیر پسته و بادامو فندق و گردو و سنجد، از دیگر سفارش های این امام است. توصیه ایشان برای ماه پایانی زمستان، خوردن گوشت پرنده و شکار است، زیرا در روزهای پایانی زمستان، هنوز سرمای هوا محتمل است و از سوی دیگر، بدن انسان در قیاس با ماه های پیش رو، محتاجِ حرارت بیش تری است و گوشت حیوانات، حرارت بالایی در بدن تولید می کند.
🌨☃️ در توصیه ای پایانی برای این ماه، به افزایش تحرک و ورزش و فعالیت های بدنی اشاره می فرماید، زیرا فعالیت های بدنی، سبب نشاط و شادمانی انسان می گردد و به بیدار شدن و احیای اعصاب نیز کمک می کند؛ اعصابی که در سرمای زمستان به نوعی به رخوت دچار شده بودند.
🌨☃️ امام رضا (ع) درباره زکام و سرماخوردگی می فرماید:
هر کس می خواهد در همه زمستان از زکام ایمن بماند، هر روز، سه لقمه عسل با موم آن بخورد… و گل نرگس ببوید، زیرا از زکام، ایمنی می دهد. سیاه دانه نیز چنین خاصیتی دارد.
📘 منبع: کتاب طب اسلامی، مبانی و اصول، دکتر علی رضایی بیرجندی،ص۲۳۶.
#تدابیر_زمستان
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
🍲 #آش_سماق
✅ مواد لازم: برنج نیم دانه ۱پیمانه
➖ آرد برنج؛ ۲ ق و
➖ سماق :خشک نیم کیلو
➖ گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
➖ سبزی( جعفری،تره،ترخون، گشنیز) ۱کیلو
➖ پیاز و تخم مرغ هر کدام یک عدد
➖ نعناع خشک به مقدار لازم
⬅️ روش پخت: برنج خیس کرده را میپزیم، برنج که پخته شد، سبزی را شسته و خرد کرده در برنج می ریزیم، گوشت را با آرد برنج و کمی سبزی و یک عدد تخم مرغ مخلوط میکنیم و به صورت گلوله های کوچک در می آوریم ، در روغن سرخ میکنیم و داخل آش میریزیم، پس از پخته شدن ، سماق را که از قبل حدودا ۲ ساعت خیس کردیم از صافی رد کرده و در آش می ریزیم .
🔺 حال پیاز را سرخ کرده، مقداری از آن را همراه با ادویه کاری ، زردچوبه، و فلفل در آش میریزیم. در آخر مقداری از پیاز و نعناع داغ را برای تزیین روی آش میریزیم، میتوان این غذا را با آبلیمو میل کرد.
📗 منبع: خوراک های بومی، ص ۱۰۰
#آشپزخانه_احیای_سلامت
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
•🍃°🌾✼🍁•🍃•
•🍃°✼💐•°
°🌾•🍁°
•🍁•°
🍂
•°
💫 جامعیت دارو های #طب_اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین
🍃 ابتدای امر باید چنین گفت که در طب اسلامی با توجه به عقل و حتی فراتر از آن علم و قلب و شهود و بالاتر نظر به کالبد و جسم انسان یا بدن حال حاضر او می شود به گونه ای که جایگاه او در عالم هستی طوری باشد که باعث برهم خوردن طبیعت وی نگردد و اگر بیماری حاصل گشته علت آن است که طبیعت فرد دچار تغییر شده و اصطلاحاً از مدار طبیعت خارج شده که حکمای اسلامی با توجه به علم خود این برهم خوردگی را پیدا کرده و با تدابیر خاص خود و گاهی حتی بدون دارو و تنها با چند دستور ساده این بر هم خوردگی را به جای خود بازگردانده و بیمار را آماده می کردند تا ان شاالله شفا برای وی حاصل گردد .
🍃 با توجه به این دید بلند و عالمانه بعضاً داروهایی نیز تجویز می شود لکن چون این دارو ها بر اساس مربع الطبایع تولید می شده است فلذا خواص آن بعضاً برای بسیاری از بیماری ها مثمر به ثمر بوده است به طور مثال روغن زرد گاوی که به طور معمول یک روغن برای پخت و پز محصوب می شود در واقع درمان کبد چرب و ضعف قلب و کلسترول و تری گلیسیرید است و جهت شادابی پوست کرمی فوق العاده و جهت تسهیل در بهبود زخم های سوختگی فوق العاده است
🍃 در صورتی که این تنها یک روغن روزانه مصرفی است حکما برای مردم بر مبنای دواعنا غذاعنا و غذاعنا دواعنا در سفره مردم جای داده اند حال درست است که صحبت پیرامون طب اسلامی تمام نشده ولی به دلیل ضیق وقت , توضیحات پیرامون طب اسلامی را به وقت دیگر موکول می کنیم و در اینجا به بررسی طب رایج می پردازیم که هویت آن از تجارب به دست آمده یعنی با توجه به آزمون و خطا و تجربه به دست آمده به گونه ای که دیده شده فردی مریض است و برای درمان وی به او فلان گیاه را می دهیم خوب شد به بقیه هم می دهیم نشد که هیچ و این روش روش آزمون و خطایی وسیر در فضای بی کران عرض است که اعراض هیچگاه پایان ندارند
🍃 و هرگاه ممکن است عرض جدیدی به ظاهر , ظاهر شود تا وقتی که حرف از عرض مطرح است یعنی که هنوز ما در وادی عقل قدم بر نداشته ایم چه برسد به علم در طب رایج تا حدودی به وادی عقل قدم گذاشته شده و لیکن هنوز به علم دسترسی پیدا نشده و انسان از دید طب رایج یک ربات است که هرگاه تکه ای از او خراب شد.
🍃 به بررسی آن پرداخته می شود مثلا اگر قلب خراب کار کرد آن را عوض کن یا برای شادابی پوست کرم حلزون بمال یا برای تری گلیسیرید بالا قرص لیپتور بخور در صورتی که هر یک از این ها جدای از این که دارای منفعت هستند ضررهایی میزنند که برای رفع ضررهای ناشی از هر قرص حداقل یک قرص دیگر لازم است و این یعنی شروع به ورود کردن به چرخه نا تمام داروهایی که هیچ وقت قرار نیست تمام شوند .
🍃 داروهای طب اسلامی با توجه به اندیشه بلند و گذر حکمای این طب از مراتب عقلی علمی قلبی و شهود و بالاتر از این ها جامعیت دارد آن ها با توجه به شرایط تمام عالم و نحوه ی حضور شخص در این عالم و یافتن ارتباط شخص با عالم دارویی می دهند که نه تنها ضرری ندارد بلکه اثر آن بر روی تمام طبیعت فرد است که به لفظ (طب رایج) می شود اثر چند جانبه ولی دارو ها در طب غربی با توجه به عدم عبور حکمای آنها از مراتب عقلی جزع نگر است و وقتی دید جزع نگر است در نتیجه دارو نیز جزع نگر ساخته شده و تنها برای بخش خاص طراحی می شود.
⬅️ در پایان باید چنین ذکر کنیم که قصد توهین به کسی را نداریم مطالبی که پیرامون عقل و علم و قلب و… شد نیاز به شناخت و مطالعه دارد تا مشخص شود که مضمون در این متن چه بوده طب اسلامی بر پایه علم و فراتر از آن استوار است و البته باید طب اسلامی نیز تعریف شود و طب رایج نیز همینطور که در این مقال نمی گنجد.
این سخن بگذار تا وقت دگر …
✍️ تدوین کننده : یکی از حامیان احیای سلامت
#مقالات
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
⭕️ طرز استفاده از #واجبی
❓ پرسش:
لطفاً طرز استفاده از واجبی یا نوره را بیان فرمایید؟
✅ پاسخ :
🔹 واجبی یا نوره را باید روی پوست خشک بگذارید، یعنی قبل از خیس شدن بدن و به غیر از سر و صورت، میتوانیم در تمامی بدن استفاده کنیم.
قرار دادن نوره روی پوست خیس، باعث سوزاندن پوست میشود. قبل از خیس کردن پوست در حمام باید پودر نوره را با مقداری آب گرم مخلوط کرده و روی پوست بگذارید و نباید مدت طولانی روی پوست باشد و مدت زمانی که مو براحتی کنده میشود، بسته به پوست افراد کفایت میکند که حدود ده دقیقه میباشد.
🔸 طبع واجبی شدیداً گرم و خشک است لذا افرادی که دارای طبع به شدت گرم و خشک هستند (غلبه شدید صفرا) و پوستشان گرم و خشک است ممکن است بعد از استفاده از واجبی مخصوصاً در بار اول شاهد زدن جوشهای ریز باشند که طبیعی است و باید موضع را چرب نمایند تا جوشها از بین بروند، ضمناً توصیه میشود مدت کمتری واجبی را روی پوستشان بگذارند.
ضمناً واجبی را به غیر از سر و صورت برای تمام پوست بدن میتوانید استفاده نمایید.
📘 منبع: کتاب #پرسش_و_پاسخ حکیم دکتر روازاده
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw
⬅️ مطالب هفته:
👈 لینک دلخواه خود را لمس کنید:
✅ معنای گرسنگی را بهتر بدانید
https://t.me/ravazadeh/7677
✅ طرز تهیه شیرینی شکرپاره
https://t.me/ravazadeh/7696
✅ شیخ الرئیس و حرکت و سکون
https://t.me/ravazadeh/7703
✅ جایگزین های فولیک اسید و...
https://t.me/ravazadeh/7707
✅ کیفیت نشاندن درخت بادام
https://t.me/ravazadeh/7716
✅ بیماری و رابطه آن با بوی بدن
https://t.me/ravazadeh/7694
✅ علت و درمان جوش صورت
https://t.me/ravazadeh/7718
✅ درمورد مزاج جبلی
https://t.me/ravazadeh/7698
✅ زردآلو و خواص آن
https://t.me/ravazadeh/7709
✅ مضرات مصرف زیاد ماهی
https://t.me/ravazadeh/7726
✅ رایحه ها
https://t.me/ravazadeh/7681
✅ پیشگری از زکام و حدیث امام رضا
https://t.me/ravazadeh/7740
✅ طرز تهیه حلوا تارت
https://t.me/ravazadeh/7670
✅ امام طبابت پزشکان غرب را قبول نداشتند
https://t.me/ravazadeh/7730
✅ غذاهای مقوی نیروی جنسی
https://t.me/ravazadeh/7701
✅ چند توصیه ساده برای برطرف نمودن #بیخوابی در بیماران دیابتی
🔸🔹 روغن بنفشه، بادام و گل سرخ را مخلوط کنید و روزی سه بار هر بار یک قطره داخل هر سوراخ بینی بچکانید. این روغن ها را روزی دو بار بر پیشانی، لبها و کف دست و پا بمالید.
🔸🔹 عرق بیدمشک و گلاب را در ظرف دهانه گشادی بریزید و کنار میز کار خود بگذارید و مکرر ببویید. شب ها ظرف مذکور را در اتاق خواب خود قرار دهید تا بوی ملایم آن به مشام برسد.
🔸🔹 قبل از خواب از دعوا و مشاجره پرهیز کنید. می توانید قبل از خواب دعا یا قرآن بخوانید یا به مدت ۱۵ دقیقه به تلاوت قرآن یا موسیقی سنتی ملایم ایرانی گوش فرادهید.
🔸🔹 اگر بیش از ۲۰ دقیقه در رختخواب بیدار ماندید از رختخواب خارج شده و خود را به کارهایی مانند مطالعه مشغول کنید و بعد از خسته شده مجدداً به رختخواب بروید.
📙 منبع: آشنایی با مرض قند یا #دیابت شیرین و توصیه هایی برای کنترل آن بر اساس آموزه های طب ایرانی- مؤلف: دکتر محمود خدادوست
🎯 برگرفته از:
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
🆔 sapp.ir/ravazadeh
✴️ eitaa.com/ravazadeh
➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw