eitaa logo
سواد رسانه و روانشناسی
193 دنبال‌کننده
3.4هزار عکس
1.6هزار ویدیو
49 فایل
سواد رسانه یکی از نیازهای دنیای مدرن است. با سواد رسانه و شناخت اصول روانشناسی به قدرت تحلیل مسلح شوید. برای ارتباط، پیشنهاد، انتقاد و... با شناسه مدیر تماس بگیرید. مدیر: @Vavgh01 #سواد_رسانه کانال حداقل "یک روز در هفته" به روز رسانی می شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
🎯 معتاد گوشی‌تان هستید؟ خب نباشید — نیر ایال که روزگاری دفترچۀ راهنمای معتادکردن آدم‌ها به فناوری را نوشته، حالا به دنبال پادزهر است 📍نیر ایال روزگاری نه چندان دور، به شرکت‌های فناوری مشاوره می‌داد که چطور اپلیکیشن‌هایشان را شبیه مواد مخدر کنند. چیزهایی که خلاصی از دست آن‌ آسان نباشد. اما یک‌بار که خودش مشغول ور رفتن با گوشی‌اش بود، دختر کوچکش بارها تلاش کرد با او حرف بزند ولی موفق نمی‌شد. ایال ناگهان متوجه شد و شدیداً تحت تأثیر وضعیتی قرار گرفت که خودش یکی از مسببان آن بود. حالا او مروج راه‌حلی‌هایی برای خلاصی از اعتیاد دیجیتال است. 🔖 ۱۸۰۰ کلمه ⏰ زمان مطالعه: ۱۱ دقيقه 📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید: http://tarjomaan.com/barresi_ketab/9556/
چند باور غلط حقوقی نزد عموم که از فیلم و سریال‌ها ایجاد شده و متاسفانه مردم با نسبت بالایی اون ها را باور کردن. 1- اگر از کسی شکایت کنید و نتوانید آن را اثبات کنید، طرف مقابل اعاده‌ی حیثیت می‌کند و شما محکوم می‌شوید. این باور غلط است. دادگاه محل تظلم خواهی و رسیدگی به شکایات است. حق شما طرح شکایت و وظیفه‌ی دادگاه بررسی آن است. عدم اثبات مسئولیت کیفری برای شما نمی‌آورد. 2- پدر و مادر می‌توانند فرزند خود را از ارث محروم کنند! خیر، هیچ کس نمی‌تواند وارث خود را از ارث محروم کند. وصیت نامه‌ی متوفی نیز فقط در مورد یک سوم میراث معتبر است. تنها وارثی که مورث خود را به قتل برساند از ارث محروم می‌شود. 3- اگر گواهینامه‌ی رانندگی نداشته باشید و بر اثر تصادف باعث مرگ کسی شوید مرتکب قتل عمد شده اید! ابدا این طور نیست. رانندگی بدون گواهینامه تخلفی جداگانه است. اگر بدون گواهینامه باعث تصادف منجر به فوت شوید علاوه بر پرداخت دیه به حداکثر دوسال حبس محکوم می‌شوید. تصادف منجر به مرگ حتی اگر گواهینامه داشته باشید هم علاوه بر دیه بین ۶ ماه تا دو سال بسته به تشخیص قاضی زندان در پی خواهد داشت . 4- دیه‌ی ماه‌های حرام دو برابر است! این شایعه هم صحت ندارد. در ماه‌های حرام دیه فقط یک سوم بیشتر از سایر ماه‌هاست. ماه‌های حرام عبارتند از : ذی القعده، ذی الحجه، محرم و رجب. ماه صفر هم برخلاف باور غلط عمومی عده‌ی زیادی از مردم ماه حرام نیست. 5- حضانت فرزند همیشه با پدر است. خیر. اول این که تا هفت سالگی اولویت حضانت فرزند با مادر است. بعد از آن‌هم در صورتی که پدر صلاحیت نگهداری از فرزند نداشته باشد، حضانت آن‌ها به مادر سپرده خواهد شد. ضمن این که صلاح فرزند هم در نظر در سپردن حضانت در نظر گرفته می‌شود.
✍️مطلبی که پدران و مادران باید بخوانند اندر وصف دنیای قبل از اینترنت، مهاجران و بومیان دیجیتال 🎯چیزی نمانده تا زمانی که هیچ‌کس روی زمین یادش نیاید دنیا پیش از اینترنت چه شکلی بود. آن‌هایی که اواخر دهۀ ۱۹۷۰ به دنیا آمدند، آخرین نسلی‌اند که بدون اینترنت بزرگ شدند. جامعه‌شناسان به آن‌ها «واپسین معصومان» یا «» می‌گویند یعنی کسانی که در هر دو حالِ «با و بدون اتصال شلوغ حیات آنلاین» زیسته‌اند. 🎯آمار و ارقام از رشد دیوانه وار همه شاخص‌ها خبر می‌دهند و هر روز جلوه های تازه ای از زندگی آفلاین به دنیای دیجیتال و آنلاین (تعبیر صحیح به جای اصطلاح غلط و من درآوردی فضای مجازی) منتقل می‌شود و آدم‌ها هر روز بیش از دیروز وقتشان را با گجت‌های خود می‌گذارنند. 🎯زیر هر سقفی تعداد گجتها از تعداد آدمها بیشتر است. باور نمیکنید؟ امتحان کنید! تعداد گوشی‌های هوشمند، لپتاپ‌ها، کنسول‌های بازی، تبلت‌های خانه یا محل کار خود را بشمارید. اقلا دو برابر تعداد آدم‌ها گجت پیدا خواهید کرد. 🎯در این معرکه اما نسل جدید آدم‌ها (منظورم متولدین ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر است) بدجوری روی دست همه مانده اند. این آدم‌ها عصر بی‌ارتباطی (Disconnectedness) را تجربه نکرده‌اند و اصطلاحا آیفون به دست به دنیا آمده‌اند. 🎯اینها ساکنان و یا اصطلاحا Digital Native هستند. مشکل اما اینجاست که، اینها والدینی دارند که تنها نسل بشر هستند که هم عصر بی ارتباطی را تجربه کرده‌اند و هم عصر دیجیتال را. در واقع اینها مهاجرین عصر دیجیتال Digital immigrants محسوب می‌شوند. این نسل همیشه سردرگم، بعد از همه تلاطم‌های ۴۰ سال اخیر از یک طرف خود درگیر هضم انقلاب عظیم دیجیتال است و از طرف دیگر خود را مسئول حفاظت از بچه های عصر دیجیتال می‌داند. 🎯در دهه ۶۰ مشکل با بچه های دهه ۵۰ این بود که ما از صبح تا شب در کوچه و خیابان بودیم مشغول هفت سنگ و زو و فوتیال و غیره بودیم. در دهه ۷۰ مشکل با بچه های دهه ۶۰ این بود دائم پای تلویزیون هستند. در دهه ۸۰ مشکل با بچه های دهه ۷۰ این بود که دائما پای ماهواره و کامپیوتر بودند. در دهه ۹۰ مشکل با بچه های دهه ۸۰ اما خیلی بزرگتر از این حرفها است! امروز معضل خانواده ها، این است که بچه های خانواده دائما در حال کار کردن با گوشی‌های هوشمند یا گجت‌های مختلف هستند. با کسی در خانه حرف نمیزنند و تا زمانی که حجم اینترنتشان تمام نشده صدایی از ایشان به گوش نمی‌رسد. 🎯دلیل هم این است که کلا هر جور کاری که در همه قرون و اعصار بشر قابل انجام بود از طریق همین جعبه لعنت قابل انجام است. از بازی و معاشرت گرفته تا موزیک گوش دادن و فیلم دیدن و درس خواندن و خرید کردن و علافی و غیره. نتیجه این است که والدین در عصر جاری با همه مشکلاتی که همه والدین قبلی روبرو بودند یکجا روبرو هستند. مضافا به اینکه خود این والدین درک ناقص و بعضا نادرستی از الزامات و مقتضیات عصر دیجیتال دارند. 🎯نوجوانان در سنین بلوغ عموما از پیله خانواده عزم خروج کرده و درصدد شناخت جهان و جامعه بر میایند. به دنبال دوستی‌های جدید، کارهای جدید و مستقل شدن هر چه بیشتر خواهند بود. گوشی‌های هوشمند دروازه ای هستند برای این بچه ها که بغل دست من و شما بنشینند و دنیای مستقل خود را بسازند و آب هم از آب تکان نخورد. 💢مساله تقابل میان بومیان و مهاجران است؛ مهاجرانی که حق دارند دغدغه داشته باشند و بومیانی که راه خود را می‌روند و معتقدند رفتارشان غیر طبیعی نیست.
🔸این 7 سوال را به خاطر بسپارید این روزها درباره مطالب زیادی نوشته می‌شود. طرح چند پرسش شاید برای علاقه‌مندان به این مبحث جالب باشد: ۱.نويسنده كيست و هدف پيامش چيست؟ ۲.چه ارزش‌ها و شيوه‌های زندگی و يا ديدگاه‌هايی توسط نویسنده پيام مطرح شده است؟ ۳.چه تكنيك‌هایی برای جلب توجه شما به كار رفته است؟ ۴.چه تكنيك‌هایی برای سنديت دهی و اعتبار بخشی به پيام خرج شده است؟ ۵. چرا افراد مختلف امكان برداشت‌های متفاوت از پيام را داشته‌اند؟ ۶. چه چيزهایی از پيام حذف شده است؟ ۷.چه كساني از پيام‌ نفع می‌برند.
ریا در شبکه های اجتماعی موج می زند سید حسن کاظمینی شبکه های اجتماعی، ابزار بروز عواطف، احساس ها، داشته ها، خواسته ها، افکار و ... هستند. ما هر روز مطالب مختلفی را به اشتراک می گذاریم و یا نسبت به مطالب دیگران واکنش نشان می دهیم. اما مساله اینجاست که به چند درصد از آنچه که منتشر می کنیم واقعا باور داریم؟ به نظر من، ریا، خودنمایی، وارونه نمایی از جلوه های جدی حضور ما در فضای مجازی است. این فضا، فرصت مناسب تری را در اختیار قرار داده ما تا گندم نمای جو فروش باشیم. و در عین حال که رزیلانه ترین رفتار را داریم ادعای فیمنیست بودن، آزادی خواه بودن، برابری طلبی و جنتلمن بودن و روشنفکری داشته باشیم. در حالی که بدترین بازده را در محیط کارمان داریم، خود را فردی تلاشگر و دلسوز نشان می دهیم. البته ریا و دورویی در فضای مجازی به وجود نیامده است اما در فضای مجازی هم وجود دارد و نمی توان آنرا نادیده گرفت. ما هویت خود را به شکلی وارونه در فضای مجازی به نمایش می گذاریم تا شهوت تائید طلبی و موجه بودن را سیر کنیم.
حصر رسانه اي اربعين شكست/ حب الحسين يجمعنا اولین كليدواژه پرتكرار «جهان» در شد 🔹بر اساس گزارش شركت معتبر داده كاوي «تالك واكر»، علي رغم جانبداري رسانه هاي بين المللي در انعكاس اربعين به عنوان بزرگترين مراسم عبادي سياسي جهان و سانسور كامل اين پديده بي همتا اما كاربران شبكه اجتماعي توئيتر از «سراسر جهان» در پويش بزرگ «» با انتشار بيش از يك ميليون و ۴۰۰ هزار پيام با موضوع اربعين به اول جهاني توئيتر دست يافتند. 🔹هشتگ «حب الحسين يجمعنا» اگرچه از ماه محرم آغاز شده بود اما در يك هفته منتهي به اربعين توانست بيش از ۲۹۰ ميليون ظرفيت بالقوه براي بازديد اكانتهاي يونيك ايجادكند. 🔹اين توانست در يك هفته اخير يك ميليون و ٧٠٠هزار بار واكنش توسط كابران توئيتر را به همراه داشته باشد 🔹ماندگاري بيش از ۵ ساعته اين كليدواژه در جايگاه اول و دوم ترندهاي جهاني از ظهر امروز قابل توجه است 🔹 ۴۵ درصد كاربران اين پويش از بانوان هستند. منبع: خبرگزاری فارس @savad_rasaneh
هدایت شده از گردباد نیوز
🔴 نگاهی به شاهکار اطلاعاتی شکار زم 🔹 ، در کنار شاهکارهای نظامی و امنیتی خود که گوشه هایی از آن را اخیرا در گوشمالی عربستان و آمریکا با سقوط پهپاد آمریکایی و.. شاهد بودیم، پس از خنثی سازی طرح پیچیده ترور سردار برگ جدیدی از اقتدار اطلاعاتی خود را هم رو کرد. عملیات حیرت انگیزی که به یقین در زمره ممتازترین اتفاقات در مقابله با تهدیدات نیمه سخت در چهل سال پس از انقلاب است .عملیات دستگیری ، سرشبکه کانال معاند آمدنیوز ابعاد مختلفی دارد: 🔸اهمیت عملیات: طراحی چند لایه اطلاعاتی باعث شد زم از مجموعه سپرهای حفاظتی سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف خصوصا جدا شود. مهندسی عملیات، فراتر از برآورد و انتظار سرویس‌های جاسوسی دشمن و یک و رودست بزرگ برای آنان بود که نشان از حقیقت عنکبوتی این سازمانها و دست برتر دارد. در گذشته نیز سپاه با پروژه های مشابه ضربه های سختی بر شبکه های اطلاعاتی امنیتی غرب وارد آورده بود. اصل غافلگیری، فریب و برتری نامتقارن، مهمترین شاخصه مهندسی این عملیات بود که نظیر دیگر عملیات های سپاه، حریف را دچار حیرت و شوک کرد. گویا سپاه در حال تبدیل نشان و برند خود به عنوان غافلگیرکننده ترین و ماهرترین سرویس نظامی، اطلاعاتی و امنیتی جهان است. 🔹روح الله به عنوان مهره عملیات چند جانبه اطلاعاتی علیه انقلاب اسلامی آنچنان برای دشمن اهمیت داشت که علاوه بر پوشش های چندلایه حفاظتی شخصی از وی در فرانسه، تحت پشتیبانی کامل رسانه ای و سایبری بیگانگان قرار داشت. چنانکه در اغتشاشات دی ماه 96 وقتی سرویس جاسوسی صهیونیستی ، به دنبال نشر پیام‌های تروریستی از کانال اول آن (آمدنیوز) تحت فشار افکار عمومی مجبور به مسدود کردن کانال آن شد، در اقدامی غیرحرفه ای و عجیب تمامی اعضای آن را به کانالی جدید (صدای مردم) منتقل کرد تا ذره ای از نقش مخرب این رسانه برانداز کاسته نشود. پس از آن نیز، دولت با وجود امکان مذاکره برای مسدود کردن این کانال و زیرمجموعه هایش تلاش شایانی نکرد. 🔶هدف عملیات: 1️⃣قطعا دستگیری یک فرد که با مستند اطلاعاتی به عنوان براندازی ساده لوح و خنگ معروف شد هدف اصلی چنین عملیاتی نیست. در وهله اول، دستگیری زم به عنوان سرشبکه و محل تلاقی شبکه داخلی و خارجی آمدنیوز، اهمیت دارد که مهره های مختلف مرتبط با پروژه و رسانه ای ایرانیان در فضای را افشا و منهدم میکند. شناسایی مهره های داخلی و خارجی شبکه تروریسم مجازی که شامل عناصر نفوذی در دستگاههای دولتی و حاکمیتی میشود. 2️⃣این شبکه رسانه ای مدعی نشت اطلاعات و دسترسی به اخبار طبقه‌بندی شده از داخل نهادهای مختلف بود که با دستگیری سرشبکه آن، سیستم پدافندی کشور در مقابله با جریان نفوذ ترمیم خواهد شد. 3️⃣از دی ۹۶ به بعد یکی از رویکردهای اصلی جریان ، برقراری یک جبهه واحد به واسطه ایجاد ائتلاف میان براندازان بود. آمدنیوز با هشتگ بسیار امیدوار به ایجاد ائتلاف اپوزیسیون بود. از این رو با انهدام کانون این شبکه، جریان معاند بار دیگر گیج و بی سر می‌ماند. 4️⃣چهارم. ماموریت اصلی شبکه ، دستکاری روانی جامعه ایران و پروژه جنگ ادراکی بود که با سواستفاده از نارضایتی ها و فقدان سواد رسانه ای بخشی از افکار عمومی، تلاش میکرد با شایعات و شبهات سیاسی و اعتقادی، موج بدبینی، یأس و نفرت، شکاف ملت حکومت، شکاف ملت ملت، انباشت خشم و حتی عملیات تروریستی و مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی و تطهیر دشمنان را القا کند. علت سرویس دهی شبکه‌های امنیتی غربی خصوصا فرانسه به وی نیز تاثیرگذاری این شبکه در ایجاد آشوب‌های مصنوعی در دی 96، آشوب دراویش و تحریک اصناف مختلف بود که به زعم آنان می توانست راه حلی برای تولید و تشدید فشاربرحاکمیت در جهت اثربخش نمودن تحریم ها و التیامی بر شکست های منطقه ای از جمهوری اسلامی باشد. 🔹پیامدهای عملیات: 1️⃣ بخشی از پروژه با ایران خصوصا در انتخابات مجلس دچار حفره، ضربه و گیجی شده و با حذف دروغ ها و شایعات روزانه، شاهد بیشتری در فضای رسانه ای وسیاسی و روانی جامعه خواهیم بود. 2️⃣دستگیری زم، خاک شک و تردید و انشقاق بر اجساد مهره های برانداز میپاشد و این عناصر را که قاطبه آنها به هوای عیاشی و خوشگذرانی مشغول سرکیسه کردن سرویس های بیگانه هستند در لانه های خود منزوی تر می سازد. حال دیگر همه آنها به خوبی میدانند تمام حرکات و گفته هایشان تحت رصد و سلطه اطلاعاتی سپاه قرار دارد و شان در راه است. ✍️
هدایت شده از گردباد نیوز
🛑در 🌎 جدید رسانه 💻📱🖥📺 نقشی از اساسی در تربیت کودکان ایفا می کند این حداقل در سه مجرا می توانند تاثیری بنیادی بر ما داشته باشد ۱ دادن اطلاعات غلط و زودهنگام ۲ برقراری نادرست و پرخطر ۳ پر کردن تمام به شکلی بیهوده و کم ثمر 🌺ما نمی توانیم از کودکمان توقع استفاده درست از رسانه را داشته باشیم در حالی که خودمان به عنوان و و یا بزرگتر این کار را انجام نمی‌دهیم 🌸پس از خودمان شروع کنیم☺️☺️ آرمانا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 استاپ موشن جذاب با موضوع تعریف رسانه ♦️سیر تحول رسانه ها در طول تاریخ♦️ 🎬 قسمت اول ✅ بزرگترین کانال سواد رسانه ای در ایتا 👇 http://eitaa.com/joinchat/600440835C70c35d8d3e
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
شبکه‌های اجتماعی چگونه زندگی انسان‌ها را نابود می‌کنند؟ براساس مطالعات جدید، مضرات وابستگی به شبکه‌های اجتماعی بسیار بیشتر از ان است که فکرش را می‌کردیم. https://www.yjc.ir/fa/news/7110195 @seda24
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
پول اینستاگرام برای سلبریتی‌ها؛ هزینه‌ها برای مردم/ چرا درآمد رونالدو از اینستاگرام بیشتر است تا فوتبال؟ https://www.yjc.ir/fa/news/7110276/ @seda24
هدایت شده از جواد جاویدنیا
🔺فروش رمز ارز تلگرام در آمریکا ممنوع شد: کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا طی اقدامی فوری دستور توقف فروش رمز ارز تلگرام در این کشور را صادر کرده است mehrnews.com/news/4744302 @Dr_Javidnia
معادل فارسی استارت آپ انتخاب شد https://www.yjc.ir/fa/amp/news/7112604
🔸مارپیچ سکوت؛ قربانگاه آزادی اندیشه در شبکه‌های اجتماعی مارپیچ سکوت خانم الیزابت نوئل نئومان یک نظریه مرتبط با چگونگی شکل‌گیری افکار عمومی است. بر اساس این نظریه؛  اگر افراد حس کنند از نظر فکری در اقلیت قرار دارند یا احساس کنند افکار عمومی در جهت فاصله گرفتن از فکر آن‌هاست، ترجیح می‌دهند سکوت اختیار کنند وهر چقدر اقلیت بیشتر سکوت کند، مارپیچ سکوت تشدید می‌شود. به عنوان مثال هنگامی که توزیع افکار و عقاید توسط رسانه‌های جمعی به عنوان فکرهای مسلط و رایج و غالب به طرزی پیوسته ارائه شود، حمایت از عقیده اقلیت به مرور ضعیف و گرایش به عقیده اکثریت بیشتر می‌شود و مارپیچ سکوت در جامعه شکل می‌گیرد. با این رویکرد اگر خانم یا آقای بازیگری(سلبریتی) برود کربلا، از خدا حرف بزند، از کشور آشکارا دفاع کند، شادی بعد از گلش فرق داشته باشد با سایرین و ... چون با جریان غالب رسانه ای این گروه تفاوت دارد یا مجبور به سکوت می شود، یا کنار گذاشته میشود یا طعنه می شنود تا جایی که از ابراز آنچه درست می داند، فاصله گرفته یا آن را کتمان کند. مارپیچ سکوت نوعی تمکین به جبر رسانه هاست که تعیین می کنند ما چگونه فکر کنیم، چگونه زندگی کنیم و اساسا چه کسی باشیم. مارپیچ سکوت در تناقض جدی با دموکراسی و آزادی اندیشه است. اگر گروه غالب به گونه ای رفتار کنند که اقلیت برای بیان نظر هزینه های سنگینی پرداخت کنند در واقع علی رغم ویترین آزادی و حق انتخاب، مجال بروز و ظهور را به سایر اندیشه ها ندادند و آنها را به حاشیه برده اند. یکی از مجریان خوشنام و معروف تعریف میکرد اگر زیارت رفته باشد و عکس بگذارد، موج کامنت های دشنام را دریافت می‌کند و اگر روزی فضای متفاوتی را به اشتراک بگذارد، همان کامنت های ناسزا تبدیل به محبت و ابراز لطف میشود. او بدون اینکه بداند مارپیچ سکوت چیست نگران بود که در اثر این واکنش ها ممکن است اگر زیارت رفت عکسی منتشر نکند. به او گفتم این یعنی مارپیچ سکوت.
💢چگونه بفهمیم نماد اعتماد الکترونیک سایت‌ها واقعی است یا خیر؟! 🔹 وزارت صنعت و معدن برای کنترل و مدیریت فروشگاه‌های اینترنتی و جلوگیری از فعالیت‌های مجرمانه آنها اقدام به راه اندازی نماد اعتماد الکترونیک کرد ولی بعضی از سودجویان و متخلفین، این نماد را نیز دور زده‌اند و بعضا به صورت تقلبی از آن استفاده می‌کنند. شما میتوانید برای مشاهده لیست سایت‌های دارای مجوز از طریق لینک زیر اقدام نمایید. https://enamad.ir/DomainListForMIMT
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی دست بی‌بی‌سی فارسی برای ایجاد تنش در روز بزرگداشت کوروش خالی است این در‌حالی است که در خود تصویر مشخص است نه راهی بسته است نه ایست بازرسی وجود دارد
‍ ❇️ماليخولياى افتخار به گذشته هاى باستانى! 📕جلال آل احمد ، غرب زدگی 🔻👈اين نيز دنباله ى ماليخولياى بزرگ نمايى است ؛ 🔻اين نوع را بيش تر مى شنوى . لاف در غربت زدن، تخرخرانگيز، و ، من آنم كه رستم يلى بود در سيستان، و آن چه تمام راديوهاى مملكت را پر مى كند و از آن راه مطبوعات را. 🔻اين ماليخوليا نيز گوش پركن است. جوان خسته اى را ديده ايد كه شبى تاريك از كوچه اى خلوت مى گذرد؟ 🔻لابد شنيده ايد كه اغلب آواز مى خواند؟ و مى دانيد چرا؟ چون از تنهايى مى ترسد. با صداى خودش، گوش خودش را پر مى كند. و از اين راه ترس را مى راند. و نمى دانم توجه كرده ايد يا نه كه راديو درست همين نقش را دارد. راديو همه جا باز است، فقط براى اين كه صدايى بكند. گوش را پر كند. 📚جلال آل احمد، غرب زدگی، ص 176-177؛
استعفای اقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی را در بخش خبری ساعت ۱۷ امروز ششم آبان ۹۸ بدون منبع اعلام‌کرد اما حدود نیم ساعت بعد در کانال تلگرامی‌اش به نقل از منبع (روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی) ، استعفای وزیر را تکذیب کرده است.
نسخه دیجیتال کتاب «خلاقیت و کارایی در سازمان‌های رسانه‌ای» را از طاقچه دریافت کنید https://taaghche.ir/book/55942
🔸مارپیچ سکوت؛ قربانگاه آزادی اندیشه در شبکه‌های اجتماعی مارپیچ سکوت خانم الیزابت نوئل نئومان یک نظریه مرتبط با چگونگی شکل‌گیری افکار عمومی است. بر اساس این نظریه؛  اگر افراد حس کنند از نظر فکری در اقلیت قرار دارند یا احساس کنند افکار عمومی در جهت فاصله گرفتن از فکر آن‌هاست، ترجیح می‌دهند سکوت اختیار کنند وهر چقدر اقلیت بیشتر سکوت کند، مارپیچ سکوت تشدید می‌شود. به عنوان مثال هنگامی که توزیع افکار و عقاید توسط رسانه‌های جمعی به عنوان فکرهای مسلط و رایج و غالب به طرزی پیوسته ارائه شود، حمایت از عقیده اقلیت به مرور ضعیف و گرایش به عقیده اکثریت بیشتر می‌شود و مارپیچ سکوت در جامعه شکل می‌گیرد. با این رویکرد اگر خانم یا آقای بازیگری(سلبریتی) برود کربلا، از خدا حرف بزند، از کشور آشکارا دفاع کند، شادی بعد از گلش فرق داشته باشد با سایرین و ... چون با جریان غالب رسانه ای این گروه تفاوت دارد یا مجبور به سکوت می شود، یا کنار گذاشته میشود یا طعنه می شنود تا جایی که از ابراز آنچه درست می داند، فاصله گرفته یا آن را کتمان کند. مارپیچ سکوت نوعی تمکین به جبر رسانه هاست که تعیین می کنند ما چگونه فکر کنیم، چگونه زندگی کنیم و اساسا چه کسی باشیم. مارپیچ سکوت در تناقض جدی با دموکراسی و آزادی اندیشه است. اگر گروه غالب به گونه ای رفتار کنند که اقلیت برای بیان نظر هزینه های سنگینی پرداخت کنند در واقع علی رغم ویترین آزادی و حق انتخاب، مجال بروز و ظهور را به سایر اندیشه ها ندادند و آنها را به حاشیه برده اند. یکی از مجریان خوشنام و معروف تعریف میکرد اگر زیارت رفته باشد و عکس بگذارد، موج کامنت های دشنام را دریافت می‌کند و اگر روزی فضای متفاوتی را به اشتراک بگذارد، همان کامنت های ناسزا تبدیل به محبت و ابراز لطف میشود. او بدون اینکه بداند مارپیچ سکوت چیست نگران بود که در اثر این واکنش ها ممکن است اگر زیارت رفت عکسی منتشر نکند. به او گفتم این یعنی مارپیچ سکوت.
✍️همه چیز درباره 🔹چگونه هشتگ‌ها امروز جای متن‌ها را گرفته‌اند و جریان‌سازی می‌کنند؟ 🔹چه هشتگ‌های موفق می‌شوند و چگونه هشتگ بسازیم؟ 🔹تفاوت‌های هشتگ‌گذاری در توئیتر، اینستاگرام و فیس‌بوک چیست؟ 🔻پاسخ را در لینک زیر بخوانید: http://asrehooshmandi.ir/%d9%87%d8%b4%d8%aa%da%af-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/
چند نکته درباره اخبار جعلی اینستاگرام دراقدام علیه انتشار اخبار جعلی، قابلیت تازه‌ای عرضه کرده که با استفاده ازبررسی‌کنندگان حقیقت موسوم به فکت چکرهاپست‌های دارای اطلاعات غلط یا نیمه غلط را شناسایی کرده وهشدار می‌دهد تا کاربران بدانند عکس،کپشن یا محتواجعلی است. علت این اقدام نیز جلوگیری ازاتفاقات انتخابات۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا درانتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰عنوان شده است. اخبار جعلی می توانند سیاه را سفید نشان دهند وما آنها راباور کنیم.دربررسی یک پژوهش درباره دلایل پذیرش اخبارجعلی از سوی مخاطبان می‌توان چنددلیل راعنوان کرد:ناهماهنگی درشناخت،اثر پس زدن و وحدت گروهی واجتماعی.بصری‌سازی داده‌ها،ارسال هماهنگ والبته تکرار پیام‌ها،بهره‌گیری ازعکس‌های دستکاری‌شده، استفاده ازتیترهای عجیب وهیجان‌انگیز این فرآیند راتسریع و این تأثیر رابیشتر می‌کنند. اخبارجعلی بر پایه اطلاعات جعلی استوار هستند.اطلاعات جعلی دودسته‌اند، «اطلاعات غلط» و «اطلاعات گمراه‌کننده».تشخیص این دو نیازمند داشتن توانایی تجزیه وتحلیل ومجهز بودن به مهارت‌های تفکر انتقادی است.یادمان باشد مخاطبی که سوادرسانه‌ای داردبلای جان رسانه است.
4_5875358288463267755.pdf
1.84M
📚کتاب «در سایه اکثریت خاموش» ✍تالیف ژان بودریار نظریه‌پرداز پست مدرن فرانسوی موضوع: توده، جامعه توده‌وار، سازش پذیری،