🔴 نفوذ در صداوسیما جدی است
این چه جریانی در صداوسیماست که مدام سعی دارد با معرفی پلتفرمهای خارجی بیهویت، مردم را از چالهای به چالهی دیگر در فضای مجازی بیندازد؟ تجربه تلخ معرفی توییتر و اینستاگرام و تلگرام بهوسیله صداوسیما آیا کافی نبود که حالا متاثر از فضای سیاسی آمریکا دوباره دارند یک پیامرسان خارجی جدید را به مردم معرفی میکنند؟
اصلاً به صداوسیمای جمهوری اسلامی چه ربطی دارد که مدام در حال معرفی پلتفرمهای خارجی در کشور است؟
چرا صداوسیما این تبلیغات رایگان را برای پیامرسانها و پلتفرمهای داخلی انجام نمیدهد؟
چرا مدیران صداوسیما دوست دارند مردم ایران زیست مجازی در پلتفرمهای خارجی داشته باشند؟
آیا این نشانهی آشکاری از خط #نفوذ برای تداوم اشغال سایبری کشور نیست؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا میدونید #فابینگ چیست؟
⭕️ متاسفانه امروزه در جمعهایمان با پدیدهی فابینگ مواجه هستیم...
🔴چرا جنگ افزار شناختی-سایبری سیگنال برای تروریست ها و جنایتکاران بستر امن و جذابی است
✍سید علیرضا آل داود
🔹چند روزی است به بهانه هشدار پیام رسان آمریکایی واتس اپ متعلق به فیس بوک در خصوص اشتراک داده هایش با مالکش، در داخل کشور جریانی خاص به تبلیغات پیام رسانی آمریکایی دیگر به نام سیگنال به طور گسترده می پردازد.
🔸اشتراک داده های واتس اپ و اینستاگرام با مالکشان یعنی فیس بوک موضوع جدیدی نیست و در راستای یکپارچه سازی و همزمانی داده خدمات در این شبکه اجتماعی قابل تحلیل است(در مدل اقتصادی فیس بوک یکپارچه سازی خدمات، اشتراک پایگاه های داده و کاربران برای بهره مندی از تمام خدمات هر 3 سکو به صورت آسان و یکسان و با یکبار ورود قابل توجیه است) و این در حالی است که پیش از این نیز به صورت پنهان این سرقت داده ها صورت میگرفته است.
🔹اما تبلیغ پیام رسان سیگنال که پیمانکار فراری سابق و مشکوک آژانس امنیتی ملی آمریکا یعنی ادوارد اسنودن از آن به عنوان امن ترین پیام رسان یاد میکند میتواند بستری امن و جذاب برای زیست تروریست ها و عملیات های تروریستی باشد که وقایع تلخ تلگرام در استفاده تروریست های داعش در حملات تروریستی در تهران و اهواز را میتواند برای ما خدای نکرده زنده کند.
🔸کمی هوشیار تر باید در خصوص پیام رسانی که سطح دسترسی ها و جمع آوری اطلاعاتش کمتر از تلگرام و واتس اپ نیست باید عمل کنیم مخصوصا وقتی پای رمزگذاری پیشرفته اطلاعات و آژانس امنیت ملی آمریکا در میان باشد.
🔸نکته مهم آنجاست که سیگنال میتواند بستری برای تولد آمدنیوزهای دیگر در آستانه انتخابات 1400 باشد.
براحتی بیانیههای خود را در اختیار رسانهها قرار میداد!
داود مدرسی یان: طبق قانون آمریکا، ترامپ هنوز قانوناً رئیس جمهور است ولی هیات حاکمه آمریکا او را در حصر اطلاعرسانی قراردادند وحسابهای اورا در فیسبوک،توئیتر، اینستاگرام و.. محدود کردند! میرحسین موسوی، ۲۰ماه بعداز انتخابات محصور شد و تا ۲۰ ماه، براحتی بیانیههای خود را در اختیار رسانهها قرار میداد!
🔶 یک روانپزشک: جامعه ایران غمگین نیست
ميگنا- دكتر سيدهادی معتمدی با بیان اینکه قبل از بروز کرونا هم جامعه ایران چندان شاد نبود، افزود: در کشور مقوله افسردگی و نبود جامعه شاد بارها مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس آمار، میزان افسردگی و دیگر اختلالات روان در جامعه آمریکا بیش از ایران است.
در کشورهای اروپای شمالی، اسکاندیناوی و ... میزان خودکشی و افسردگی بیش از ایران است. جامعه ایران غمگین نیست، بلکه تحت فشار است.
▪ میزان افسردگی در اروپا بیش از ایران
این روانپزشک افزود: ایرانیها به راحتی جوک میگویند و خوشحال هستند. در کشور ما مردم آموختهاند که از کمترین امکانات لذت ببرند. میزان افسردگی در اروپا در مقایسه با جامعه ایران از 50 درصد بیشتر است.
▪ جامعه ایران تحت فشار است
او در پایان تصریح کرد: جامعه تحت فشار با استرس، عصبانیت و پرخاشگری مواجه است. در کشور ما میزان افسردگی زیاد نیست. درمان افسردگی هم از لحاظ روان درمانی، اصلاح روابط بین فردی، تغییر سبک زندگی و ... باید صورت گیرد و با بررسی مسائل اجتماعی از سوی دولت باید آرامش بیشتری برای مردم فراهم شود.....👇
https://www.migna.ir/news/52005/preview/
این روزها اگر در شبکههای اجتماعی واژه «شاد» را جستجو کنید ,با حجم وسیعی مطلب، فیلم و صوت مواجه می شوید که همه آنها مرتبط با شبکه آموزشی دانشآموزان است اما این مرتبط بودن به معنی مورد تأیید بودن این حساب های کاربری یا تائید همه محتواهای موجود درآنها نیست. برخی مطالب صرفا سرگرمی است و برخی هم البته نقدهایی است که نسبت به این شبکه میشود.
اما برخی مطالب که در کانالها و گروههای مختلف در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، مسائلی است که با دستاندرکاران آموزش و پرورش سنخیتی ندارد مثلا در برخی کانالها، بخشنامههای دروغین بارگذاری میشود یا اخذ هزینه از خانوادهها با ارسال شمارهای درخواست میشود.
بر همین اساس، آموزش و پرورش اعلام کرد: «شبکه آموزشی دانشآموز (شاد) هیچ صفحهای در شبکههای اجتماعی (اینستاگرام، توییتر، تلگرام و...) ندارد و تمامی صفحات موجود تقلبی هستند.
اخبار رسمی شاد را از کانال @shadofficial در سامانه شاد و پرتال medu.ir پیگیری کنید. دانشآموزان و فرهنگیان عزیز ملزم به پرداخت هیچ هزینهای برای استفاده از شاد نیستند.
کد پیامک شده از سرشماره ۴۰۷۵ برای احراز هویت شما در سامانه است. این کد را هرگز در اختیار دیگران قرار ندهید».
سیستمهای عصبی مغز چگونه در شبکههای اجتماعی درگیر میشوند؟ دانشمندان علم اعصاب دو دلیل مهم استفاده از شبکههای مجازی را «ارتباط با دیگران» و «مدیریت ذهنیت مردم از خود» نام میبرند. این انگیزهها مدتها قبل از اینکه شبکههای اجتماعی جدید روی کار بیایند وجود داشته اند. به عقیده برخی محققان عضویت در گروههای اجتماعی میتواند در رده نیازهای بیولوژیک مانند غذا خوردن قرار بگیرد. یعنی اهمیت آن برای فرد به اندازه غذا برای بدن است. پیوندهای اجتماعی قوی، بهزیستی روانشناختی را تقویت میکنند و افراد را از احساس تنهایی و افسردگی محافظت میکنند. شبکههای اجتماعی بستری را فراهم میکنند تا مردم بتوانند این انگیزههای اساسی اجتماعی را برآورده کنند. متن کامل گزارش خبرگزاری فارس را در این لینک بخوانید:
b2n.ir/220234.
🔴هشدار 3 سال پیش سید علیرضا آل داود در خصوص #جاسوسی_استارتاپی:
🔹فعالیت برخی استارتاپهای چند تابعیتی در ایران خطرناکتر از مسئولان دوتابعیتی
🔸پژوهشگر فضای مجازی با اشاره به اینکه قانون تجارت الکترونیک کشور از سال ۸۲ بروز نشده است، گفت: حضور و فعالیت برخی استارتاپهای چند تابعیتی در ایران میتواند خطرناکتر از مسئولان دوتابعیتی برای کشور باشد.
🔸طبق شواهد، برخی از این استارتاپها با ادعای جذب سرمایهگذار خارجی مورد حمایتهای برخی دستگاههای دولتی قرار گرفتهاند اما بررسیهای نشان میدهد شرکتهای کاغذی سوئدی، هلندی و آلمانی به کشور وارده شدهاند و در واقع سرمایهای به کشور وارد نشده و اهداف خاصی در این نوع سرمایهگذاریها محتمل است.
🔸وی فعالیتهای برخی شرکتهای خارجی با مدیریت برخی از یهودیان سرشناس مانند آقای بکر را برای آینده کشور خطرناک توصیف کرد و گفت: آقای بکر سرمایهگذار یکی از اپراتورهای فعال در کشور است و نکته جالب اینجاست که این شرکت طی چند سال اخیر با ورود مستقیم برای حمایت و خرید سهام برخی از استارتاپها در حال ایجاد یک فضای انحصاری در کشور است.
ادامه👇
🌐 https://tn.ai/1650299
▪️ ۸ دلیل برای اینکه بدانیم چرا ایران کوبا را برای تولید واکسن مشترک انتخاب کرد
@Fars_Plus
📰اسپوتنیک:
🔹«پوتین»، رئیس جمهور روسیه، قانونی امضا کرد که به واسطه آن شبکه های اجتماعی یوتیوب، توییتر و فیسبوک بخاطر تبعیض در نشر عقاید دیگران و سانسور آزادی بیان، مسدود شوند.
🔸پی نوشت :
👈چین، روسیه و حتی خود آمریکا
خیلی از چیز هایی رو که خلاف امنیت ملی و عقایدشون باشه مثل هولوکاست رو می بندند
👈بعد توی ایران به لطف وزارت ارتباطات هیچ محدودیتی حتی در سطح امنیت ملی در اینترنت وجود نداره
✍حجت الاسلام سید محمد عجمی
▪️بایکوت رسانه ای ترامپ چیزی حدود ۵۱ میلیارد دلار فقط به توییتر و فیسبوک خسارت زده.
پ.ن: حفظ امنیت هزینه دارد و هزینه کردن برای آن نیز عین عقل است
اینجا اما برخی برای از بین بردن امنیت است که، هزینه میکنند....#فتنه_۸۸
برخی هم میگویند، چرا به فلسطین و حزب الله لبنان کمک میکنید!
💬 جعفر بلوری
@Fars_Plus
فلج شدن صورت ۱۳ اسرائیلی و جانباختن ۲۳ نروژی بعد از تزریق واکسن های آمریکایی و انگلیسی...
هر دم از این باغ( فایزر آمریکایی و واکسن انگلیسی) بری می رسد..
به تدریج، #حکمت_ممنوعیت و پاشنه آشیل واکسن های آمریکایی و انگلیسی روشن تر می شود. بهداشت و سیاست در قاموس نظام سلطه، گره خورده و تفکیک ایندو با هشتگ بازی و شانتاژ علیه فرمایش حکیم انقلاب، خدمت نیست که خیانت ناشی از خام اندیشی یا خباثت است.
#سواد_رسانه
#علوم_شناختی
اخبار، ساختار مغزتان را تغییر میدهد
اخبار مثل مواد عمل میکند. وقتی داستانی آغاز میشود، طبیعتاً میخواهیم بدانیم که به کجا میکشد. با صدها خط داستان مندرآوردی در سرمان، چنین میلی بیشازپیش جذاب شده و بیاعتنایی به آن دشوار میشود.
چرا اخبار اعتیادآور است؟ وقتی عادت میکنید اخبار را چک کنید، تحریک میشوید که حتی بیشتر از قبل چک کنید. توجهتان روی اتفاقهایی که سریع رخ میدهند متمرکز است، پس تشنه هستید تا دادههای بیشتری دربارهشان کسب کنید. این موضوع با فرایندی به نام «تقویت بلندمدت انتقال سیناپسی» (LTP) و مدارهای پاداش در مغز شما ارتباط دارد. معتادان دنبال مقدار بیشتری مادۀ مخدر هستند تا حالشان خوب شود، چون در مقایسه با غیرمعتادان به تحریک بیشتری نیاز دارند تا به آستانۀ #پاداش_رضایتبخش برسند. اگر توجهتان را روی چیزهای دیگر متمرکز کنید -مثلاً ادبیات، علوم، هنر، تاریخ، آشپزی، رسیدگی به حیوان خانگی، هر چیزی- بیشتر بر روی چیزهای دیگر متمرکز میشوید. مغز اینطوری کار میکند.
علم قبلاً فکر میکرد مغز ما مجموعهای از ارتباطهای متراکم است که بین ۱۰۰ میلیارد نورون داخل جمجمهمان شکل گرفته است، و این ارتباطها تا وقتی بزرگ بشویم تا حد زیادی تثبیت شده است. امروز میدانیم که اینطور نیست. مغز انسان بهشدت انعطافپذیر است. سلولهای عصبی به کرات ارتباطهای قدیمی را قطع میکنند و ارتباطات جدیدی برقرار میکنند. وقتی با پدیدۀ فرهنگی جدیدی از جمله مصرف اخبار وفق پیدا میکنیم، در نهایت مغزمان متفاوت میشود. تطبیق با اخبار در سطح بیولوژیک اتفاق میافتد. اخبار از نو برنامهمان را مینویسند. یعنی مغزمان متفاوت کار میکند، حتی وقتی در حال مصرف اخبار نیستیم. و این خطرناک است.
هر چه بیشتر اخبار مصرف کنیم، بیشتر از مدارهای عصبی مخصوصِ مرور و چندکارگی استفاده میکنیم، و به مدارهای عصبی مورد استفاده برای مطالعۀ عمیق و تفکر با تمرکز ژرف بیاعتناییِ بیشتری میکنیم. اکثر مصرفکنندگان اخبار -حتی اگر قبلاً کتابخوانهایی پرشور بوده باشند- تواناییشان برای خواندن و درک مقالات بلند و کتاب را از دست دادهاند. بعد از چهار، پنج صفحه خسته میشوند، تمرکزشان از بین میرود و آشفته میشوند. دلیلش این نیست که سنشان بالاتر رفته یا برنامههایشان سنگینتر شده است. علتش این است که ساختار فیزیکی مغزشان تغییر کرده است. به زبان استاد مایکل مرزنیچ (دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو) که در حوزۀ انعطافپذیری عصبی پیشگام است، «مغزهایمان را آموزش دادهایم تا به مزخرفات توجه کنند».
مطالعۀ عمیق از تفکر عمیق تمایزناپذیر است. وقتی خبر مصرف میکنید، مغزتان از نظر ساختاری تغییر میکند. این یعنی نحوۀ تفکرتان تغییر میکند. کسب مجدد توانایی تمرکز و تأمل، مستلزم یک رژیم همهجانبۀ عاری از اخبار است.
منبع: فصلنامه ترجمان
#سوادرسانه
#علوم_شناختی
گستره خبرخوانی و افرایش خطاهای شناختی
اخبار به منشأ تمام خطاهای شناختی خوراک میدهد: #سوگیری_تأییدی. به طور خودکار و سیستماتیک شواهدی که در تضاد با پیشفرضهایمان هستند را به نفع شواهدی که باورهایمان را تأیید میکنند، رد میکنیم. از زبان وارن بافت: «بهترین کاری که انسان انجام میدهد، تفسیر اطلاعات تازه به شیوهای است که نتایج قبلی دستنخورده باقی بماند». این سوگیری تأییدی است. مصرف اخبار، مخصوصاً پذیرش اخبار سفارشی، این خطای انسانی را تشدید میکند. نتیجهاش میشود اینکه در غباری از دادههای ظاهراً تأییدکننده راه میرویم؛ حتی وقتی احتمالاً نظریههایمان دربارۀ جهان و خودمان اشتباه است. مستعد اطمینان بیشازحد به خود میشویم، دست به ریسکهای احمقانه میزنیم و دربارۀ فرصتها اشتباه قضاوت میکنیم.
اخبار نهتنها سوگیری تأییدی را تغدیه میکند، بلکه باعث تشدید خطای شناختی دیگری نیز میشود: سوگیری داستان. مغزهایمان در تمنای داستانهایی هستند که «با عقل جور در بیایند»؛ حتی اگر با واقعیت تطبیق نداشته باشند. و سازمانهای خبری با کمال میل این داستانهای ساختگی را عرضه میکنند. به جای اینکه فقط گزارش بدهند که بازار سهام ۲ درصد افت (یا رشد) کرده، گویندگان تلویزیونی خبر اعلام میکنند: «بازار به دلیل ایکس ۲ درصد افت داشت». این ایکس میتواند یک پیشبینی سود بانکی، ترس دربارۀ یورو، آمار حقوقبگیران غیرکشاورزی، تصمیمی فدرال، حملۀ تروریستی در مادرید، اعتصاب مترو در نیویورک، توافق بین دو رئیس جمهور یا در واقع هر چیزی باشد.
منبع:فصلنامه ترجمان
#سوادرسانه
تیپولوژی سه گانه در باب رسانه خوان ها
تیپ اطلاعات محور: برخی بشدت عاشق خبرند و در پی اطلاعات و داده بیقرارند. اینکه چه کسی چه گفت برایشان بسیار اهمیت دارد و کارکرد اصلی این پیگیری مجدانه، اشباع حس کنجکاوی و قدرت نقل خبر بالا برای صاحبان چنین روحیه و تیپ رفتاری است. #انبار_اطلاعات_خام هستند و انسان مطلع در پیشانی آنها نقش بسته است و به دلیل فقدان مبانی، تحلیل درست و واقع نمایانه ای ندارند و دچار نزدیک بینی یا دوربینی های بد موقع می شوند.
تیپ دانش محور: برخی برایشان دانش رسانه ای مهم است و کبریات و قواعد رسانه ای را بشدت دنبال می کنند و هیجان شناختی بالایی دارند. عمده کتاب های در باب رسانه و ارتباطات را خریده و خوانده اند و قافله دانش را رهروی قدران و جدی هستند. این تیپ رفتاری نیز دانشمندانی با پرستیژ و دیسیپلین بالا به شمار می آیند و از سر هیجان شناختی و نداشتن داده های کافی در تحلیل مسائل، چه بسا در #تله_های_ادراکی و خطاهای شناختی ناشی از ضعف در مساله شناسی گیر افتاده اند.
تیپ مساله محور: برخی از رسانه دان ها و خبرخوان ها به معنای واقعی، هم قواعد رسانه ای و راهبردها را خوب بلدند و هم دیتا و اطلاعات کافی جهت آنالیز و ارزیابی در چنته دارند و اساسا در رسانه به دنبال حل مساله هستند. دچار افراط و تفریط در خوانش رسانه ای نمی شوند و کمتر هیجانی شده و واکنش های تکانشی و آنی ندارند. #نقل_خبر_برایشان_یک_راهبرد_است نه جبران ضعف خودکم بینی و ارائه دانش برایشان یک رسالت به شمار می آید نه یک پرستیژ و افزایش شخصیت و سرمایه اجتماعی.
✅این تیپ رفتاری سوم، اطلاعات را با نگاهی قاعده مند و چینشی پازل گونه و حتی الامکان متصل باهم و شبکه ای مطالعه می کنند. از آنجایی که صرف مطالعه اخبار باعث کاشت روحیه انفعالی و اقدام انعکاسی می شود، هر متنی را با فرامتن و زیرمتن آن ضرب نموده و جمع بندی دقیق تری برای کنشگری فعال در اتمسفر رسانه ای طراحی می کنند تا از مارپیچ مصرف کننده های ساکت و مقلد رسانه ای به در آیند.
✍علیرضامحمدلو
آغاز تجمع افراد مسلح اصراف مجلس در تهران!!!
اِاِاِاِ ببخشید؛
ظاهراً در واشنگتن هست، پس ارزش تیتر یک شدن برای خبرگزاریهای ظاهراً آزاد و مستقل جهان رو نداره....
علیرضا
@Fars_Plus
▪️پلیس فدرال آمریکا «کلت کلر» قهرمان المپیک رو به جرم شرکت در تجمعات اعتراضی و حمایت از ترامپ بازداشت کرده کانالهای کلر هم در شبکههای اجتماعی مسدود شده
ولی متاسفانه جنیفر لارنس و جرج کلونی اندازه بهاره و مهناز ما بینش سیاسی ندارن که براش کمپین فری کلر راه بندازن..
💬 آرمــا
@Fars_Plus
▪️باز هم BBC ، باز هم لجن پراکنی!!!
مینو محرز: درباره عدم ورود واکسن خارجی با نظر رهبر انقلاب کاملا موافقم/ هدف BBC لجن پراکنی است
💬 هادی کهندل
@Fars_Plus
گلوبالتایمز نوشته «۲۳کشته» بعد از تزریق فایزر تو یه کشور کمجمعیت مثل نروژ، «عدد بزرگی» محسوب میشه اما در کمال تعجب رسانههای انگلیس و آمریکا خیلی کم و دیر بهش پرداختن.
در واقع تصمیم گرفتن چشمشون رو روی این آمار ببندن.
@Fars_Plus
مغالطه اول؛
«انقلابیها» هر روز نمیگن روزانه صدها نفر را میکشد (!!).
بلومبرگ و گلوبالتایمز و رسانههای اروپا و آمریکا از کشتهشدن افراد توی نروژ و پرتقال و خود آمریکا بعد از تزریق واکسن کرونا گفتن.
مغالطه دوم؛ کل واکسنی که «قرار بود» از طریق یه جمع خیر به ایران بدن، ۱۵۰هزاردوز بود یعنی برای ۷۵هزارنفر که طبیعتا به کادر درمان و گروههای با ریسک بالا تزریق میشد نه مردم عادی. یعنی همینگروههایی که طبق گفته «رسانههای اروپایی» دارن کشته میدن.
مغالطه سوم؛ کی گفته واکسن وارد نمیکنیم؟!!
خیلی حقیرانهست که آمریکا و انگلیس رو کل دنیا میبینن.
توی فلسطین اشغالی «۱۷ درصد» کسانیکه تزریق کردن، دوباره کرونا گرفتن. این علاوه بر عوارضی مثل فلج صورت هست که باعث شده مقامات بهداشتی رژیم صهیونیستی برای تزریق دوز دوم واکسن به افراد مردد بشن.
📝 راضیه حسینی
@Fars_Plus
▪️کوبای حامی تروریسم تیم پزشکی و درمانیشو میفرسته اینور اونور برای کمک!
آمریکای زیبا و آزاد هم مزدوران قاتلشو میفرسته اینور اونور واسه ترور...
💬 بنفشه سبز
@Fars_Plus
سالهای طولانی همین موجودات به حکومت ایران انتقاد داشتند که آشوبگران را به بیگانه متصل می کند، حالا که خودشان گرفتار آشوب و بلوا شده اند، به آنها اتهام میزنند که از سوی خارجیها ساپورت شده اند. از جمله 500 هزار دلار که گفته میشود از سمت فرانسه به حساب معترضان ریخته شده!
💬Hamed Sarrafpour
@Fars_Plus
🔴رونمایی بیبیسی از اوج خرافهپرستی در لندن/ «کلاغدار اعظم» حافظ تاج و تخت سلطنتی!
🔹روز گذشته حساب اینستاگرامی بیبیسی فارسی در مطلبی نوشت: «مرلینا»، ملکه کلاغهای برج لندن و یکی از ۶ کلاغی که همیشه در این برج نگهداری میشود، مدتی است که ناپــدید شده و احتمالا مرده است.
🔹اینکه دربار ملکه انگلیس «کلاغدار اعظم» دارد، یعنی بخشی از مالیات مردم این کشور صرف حقوق کلاغدار و امکانات نگهداری از چند کلاغ به دلیل یک خرافه پوچ میشود!
🔹این حجم از اعتقاد به خرافات نزد حاکمان بریتانیا و انتشار چنین گزارشی در بیبیسی فارسی در حالی است که تمسخر و حمله به اعتقادات دیگران به ویژه طیفهای مذهبی و متهم کردن آنان به خرافهگرایی و خرافهپرستی، همواره جزء اصول ثابت این شبکه بوده است.
#جریان_تحریف
تیمورا
#یادداشت
گفتمان تسلیم، قم هراسی و فرافکنی به سبک انتخاب
🔹بافت خبری حاکم بر رسانههای دولت اعتدال حاکی است که فرافکنی و تولید کانال انحرافی برای مهندسی حواس افکارعمومی، مأموریت ویژه این روزهای جریان های رسانهای منتسب به دولت است و بایستی تا ایام انتخابات به دقت رصد شوند تا هرگونه تحریف، تشویش و تحریک در فضای رسانه خنثی و کم اثر شود.
🔹پایگاه خبری انتخاب که بارها به جرم نشر اکاذیب، تشویش و توهین، به تعلیق، تعطیلی و فیلتر محکوم شده است علیرغم اینکه خود را در بیوگرافی، سفید و فراجناحی معرفی میکند، اما در راستای احیای مجدد پروژه قم هراسی که این بار از جانب رئیسی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا کلید خورد و همچنین جاده صاف کنی برای گفتمان تسلیم و مذاکره و از طرفی به دنبال فرافکنی از سوء مدیریت دولتی در قطعی گاز، برق، آلودگی هوا، افت شدید شاخص بورس و... تیتری گزینشی و کاریکاتوری و غرضورزانه برای بازنشر خطبههای نمازجمعه هفته گذشته قم انتخاب کرد.
🔹حجت الاسلام سعیدی در خطبههای نماز جمعه قم با اشاره به ضرورت قطع وابستگی اقتصادی، توجه به توان داخلی و تمرکز بر اقتصاد درونزا گفته بود: نباید به گشایش اقتصادی از سوی دشمن دل بست و در صدد مذاکرات مخفیانه به امید رفع تحریم بر آمد که برای این سخنان به آیه قرآنی تمسک جسته بود که قطع ارتباط با بیگانگان را مانع فقر و عامل بینیازی و قطع وابستگی بیان میکرد.
🔹در واقع تأکید بر واژهای و تأکیدزدایی از واژههای اطراف و مفسر آن، شاید به ظاهر غلط نباشد و نمیتوان خرده گرفت ولی وقتی معنا و مراد حاکم بر کلام و خطبه را گزینشی بیان میکند، چیزی جز شیطنت و مأموریت برای تحریف از آن بر نمیآید که سایت خبری مذکور با برجسته سازی و تیتر زدن بخش "قطع ارتباط با بیگانگان مانع فقر می شود" علاوه بر تمسخر و خلاف منطق جلوه دادن تریبونهای دینی و مخالفان مذاکره با دشمن کینهتوز، تیری هم در امتداد قم هراسی شلیک نمود که بازار خبری را به نفع سوءمدیریت دولت روحانی آلوده کند.
🔹امروزه چینش خبری یک امر حرفهای است اما تحریف کلام و معنا، یک تکنیک عملیات روانی است که خطای شناختی مخاطب را در راستای اهدافی چون قم هراسی سوگیرانه و جاده صاف کنی برای مذاکرات مجدد شکست خورده رقم می زند که برای رسانههای دولتی و اصلاح طلب، تکنیکی آشنا است.
🖌حجت الاسلام علیرضا محمدلو
حامیان ترامپ از قطع شدن رسانه ها در سراسر منطقه شمال شرقی ایالات متحده می نالند!
همچنین، شبکه CBS در سراسر ایالات متحده از دسترس خارج شده است!
#همه_چیز_طبیعی_است!
⭕️قدرت رسانهها به مثابه سرمایهداری
💢 دیگر صحنه از همیشه روشنتر شده است. نه اینکه این داستان برای امروز و دیروز باشد که سالها وجود داشته است. ما به پایان عصر رهبری سیاستمداران و به انتهای دوران حکومتهای کلاسیک رسیده ایم.
💢 توییتر، فیس بوک، اینستاگرام و غولهای ارتباطی صفحه رییس جمهوری یک کشور را به طور کامل مسدود و او را از ساحت رسانه به کلی حذف کردند و این پیامآور عصری جدید و به غایت خطرناک است.
💢 این دیگر فلان رییس جمهور یا رهبر یا حزب سیاسی نیست که بر جهان ما، و بر کشور ما، و بر شهر ما حکومت می کند، که حالا روشن تر از همیشه عصر سلطه و حکمرانی غولهای رسانههای دیجیتالی فرا رسیده است.
💢 عصر سرمایهداری نظارتی با کنترل، حذف، مراقبت و جمعآوری اطلاعات شهروندان از دهههای گذشته، پا را یک قدم جلوتر گذاشته و حالا آشکارا در امر سیاسی مداخله می کند و قدرت خود را به رخ رییس جمهور ابرقدرت جهان می کشاند.
💢 ما برای عصر سلطه رسانههای دیجیتال باید به دنبال نامی جدید باشیم. غولهای چند ملیتی فصل نظارت را سپری کرده و وارد مرحلهای جدید شدهاند. دوران سرمایهداری نظارتی Surveillance capitalism یک قدم به پیش آمده است.
عصرجدیدی که رسانه در قامت یک قدرت گسترده میتواند نوعی کاتالیزور برای سرمایهداری باشد.
#رسانه_شناسی
#سواد_رسانه_ای
آرما
⭕️ ترامپ و «دارودسته فیسبوکی»!
👤 حسن میثمی
💢در لابهلای تمامی اتفاقات سه روز گذشته در آمریکا، آن چیزی که بیش از همه توجهم را جلب کرد، بیانیه مارک زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی «فیسبوک» بود. بیانیهای که چند ساعت پس از محدودکردن حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیسجمهوری مستقر ایالات متحده آمریکا منتشر شد و قصد داشت محدودیتهای دوهفتهای آقای رئیسجمهوری را در پلتفرمهای تحت مدیریت خود (فیسبوک و اینستاگرام) توجیه کند:
🔺 «در طول چند سال گذشته، ما به رئیسجمهوری ترامپ اجازه دادهایم که از پلتفرم ما با قوانین خاص ما استفاده کند. اگر پستهای او سیاستهای ما را نقض کرده، در مواردی محتوا را حذف یا پستها را برچسبگذاری کردیم. ما این کار را انجام دادیم زیرا معتقدیم که عموم مردم حق دسترسی سریع به گفتار سیاسی و حتی سخنرانیهای بحثبرانگیز را دارند اما شرایط کنونی متفاوت است و شامل استفاده از پلتفرم ما برای تحریک خشونتآمیز علیه یک دولت منتخب دموکراتیک است.»
💢این بخشی از آن چیزی که بود که مدیر بزرگترین و مؤثرترین پلتفرم اجتماعی جهان میگوید. میدانید کجای این بیانیه بیش از همه نگرانم کرد؟ زاکربرگ برای مسدودکردن رئیسجمهوری کشورش به هیچ دستور قضایی یا دستوری از نهاد قانونی استناد نمیکند و میگوید «ما» اینطور تشخیص دادیم.
🔺اینکه یک آمریکایی مالک یک پلتفرم آمریکایی برای یک واقعه سیاسی در جامعه آمریکایی رأساً تصمیم میگیرد، علاوه بر اینکه نشاندهنده قدرت مالک این پلتفرم است، گزاره بزرگتری را به رخ همه کشورهایی میکشاند که محصولات فیسبوک در کشورشان خودنمایی میکند: «من مدیر پلتفرم آمریکایی میتوانم برای کشور غیرآمریکایی تو هم تصمیمگیری کنم، بدون آنکه تو در تصمیم من دخالتی داشته باشی!»
💢سابقه فیسبوک در مدیریت انقلاب رنگین اوکراین در ۲۰۰۴، مدیریت بیداری اسلامی (موسوم به بهار عربی) مصر در ۲۰۱۱، مدیریت اغتشاشات لندن در ۲۰۱۱، سرکوب و حذف محتواهای مرتبط با محور مقاومت در سالهای اخیر، حذف بدون وقفه محتواهای مربوط به سردار شهید سلیمانی در اینستاگرام و دهها اتفاق مشابه دیگر، به ما میگوید این نوع کارها از مدیر یهودی زاده بنگاه فیسبوک برمیآید؛ فیسبوکی که برخی محصولاتش همچون اینستاگرام و واتساپ در کشور ما سهم قابلتوجهی از پهنای باند را در اختیار داشته و قرابت جدی با جریان دموکرات در آمریکا دارد.
💢هر چه زمان بیشتر جلو میرود، بیشتر شاهد توسعه قدرت نرم پلتفرمها و دادههای کلان رایج در آن میشویم. فکر نمیکنم احدی از مردم ما تمایل داشته باشد یک آمریکایی و نظام بالاسریاش برای انتخابات ما تعیین تکلیف کند. کاش «متولیان ارتباطات در کشور» کمی دقیقتر گوش کنند. صدای آژیر خطر را نمیشنوید؟
#جنگ_رسانه_ای
#رسانه_شناسی
#نبرد_ادراکی
آرما
قطعی اینترنت در سال 2020 چقدر به کشورها ضرر زده است؟ سایت «Top10VPN» در مطالعهای به بررسی تاثیر قطعی اینترنت بر اقتصاد جهان پرداخته و یافتههای آن نشان میدهد اختلال در شبکه طی سال ۲۰۲۰ باعث شده ۲۱ کشور جهان از جمله ایران در مجموع متحمل زیان ۴ میلیارد دلاری شوند. در این فهرست اقتصاد هند به واسطه قطعی فوقالعاده زیاد ۸۹۲۷ ساعتی بیش از ۲.۷ میلیارد دلار زیان دیده که از مجموع تمامی ۲۰ کشور دیگر بیشتر است. برآوردها حاکی از این است که طی سال ۲۰۲۰ شبکه اینترنت در این کشور ۸۳ بار دچار اختلال شده اما نقش اصلی را در این زمینه قطع دسترسی مناطق جامو و کشمیر به اینترنت داشته است. دولت هند سال گذشته و در پی اوج گیری اعتراضات در جامو و کشمیر دسترسی به اینترنت را در این مناطق قطع کرد و سرانجام پس از حدود یکسال در مرداد ماه به شکل محدود شبکه 4G را دوباره برقرار کرد.
در مورد زیان این اختلالهای اینترنتی در هند «اتاق بازرگانی و صنعت کشمیر» نظر دیگری دارد و بر این باور است که کسب و کارها حدود ۵.۳ میلیارد دلار ضرر دیدهاند. فارغ از اینکه کدام آمار دقیقتر است نقطه اشتراک هر دوی آنها خسارت هنگفت ناشی از قطع اینترنت است.
در ردههای بعدی این فهرست بلاروس، یمن، میانمار، آذربایجان و اتیوپی قرار دارند که در مجموع یک میلیارد دلار ار قطع اینترنت زیان دیدهاند. با نگاهی به رده ۱۶ فهرست نام ایران به چشم میخورد که به واسطه اختلال ۹ ساعته ۲ میلیون دلار زیان دیده است. این اختلال ۵۸ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده که از جمعیت بالای کاربران ایرانی اینترنت حکایت دارد.
35.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمت پانزدهم مجموعه مرورگر: رد پای دیجیتال چیست؟/ هنگام استفاده از موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی، چه اطلاعاتی از فعالیت های ما ذخیره می شود؟