🌐 وضعیت نظارت بر فضای مجازی در کشورهای مختلف
◻️ #فضای_مجازی از مباحث مهم و کلیدی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
هر جامعه ای چارچوبهای اطلاعاتی خاص خود را دارد.
◻️ خوشبختانه، با وجود هیاهوی بسیاری که شبکه جهانی اینترنت و فضاهای سایبر را غیرقابل کنترل معرفی می کند، فناوری لازم برای کنترل این شبکه و انتخاب اطلاعات سالم، رو به گسترش و تکامل است و دولتها میتوانند به راحتی به مدیریت و کنترل این فضا همت گمارند.
◻️ تهدید اصلی و بالفعل کشور در مورد اینترنت، فقدان گفتمان امنیتی در مورد این پدیده است. در چنین فضایی، بررسی وضعیت امنیت و روشهای نظارت بر فضای مجازی در کشورهای دیگر، راهکار خوبی برای نیل به یک امنیت مطلوب در کشور خودمان است.
◻️ طبق افشاگری های سه سال گذشته ادوارد اسنودن، دولت آمریکا بزرگترین شنود و رصد اینترنتی را انجام میدهد.
حالا حتی کشورهایی مانند: سوئد، هند، کره جنوبی، مالزی و کانادا که نمادهای مردم سالاری و آزادی بیان محسوب می شوند، گسترده ترین میزان فیلترینگ اینترنت را اعمال می کنند و در حقیقت، نسبتی مستقیم بین قدرت کشورها و میزان کنترلشان بر اینترنت وجود دارد.
◻️ #حاکمیت_داده، اصلیترین رویکرد کشورها در مدیریت فضای مجازی به حساب میآید و مرور تجربیات کشورهای توسعه یافته و نیز کشورهایی که در خصوص اینترنت، دغدغه های مشابه با ما دارند، نشان میدهد که این کشورها نیز مایل به مدیریت فضای اینترنت هستند.
◻️ آمریکا در حالی برای وضع قوانین برای فعالیت شبکه های اجتماعی اقدام می کند که در کشور ما شبکههای خارجی بدون هیچگونه مجوزی فعالیت میکنند و به دلیل نبود حاکمیت سایبری داخلی در کشور، قوانین و مقرراتی نیز برای آنها متصور نیست.
وضعیت نظارت بر فضای مجازی در کشورهای مختلف:👇
hawzahnews.com/news/938838
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹مرکز امنیت سایبری آمریکا هر از چند گاهی درباره شکار شدن توسط جاسوسان خارجی هشدار میدهد.
🔹بسیاری از افراد تحصیلکرده و جوان با پیچیدگی کار سازمانهای اطلاعاتی آشنایی ندارند، و به راحتی شکار میشوند. دعوت به شرکت در یک کنفرانس بینالمللی، همراه با پرداخت هزینه بلیت و هتل، را بعید است کسی رد کند.
🔹اما همین موقعیت کافی است تا بلایی سر آدم بیاورند که تا آخر عمرش نتواند از منویات آن سازمان اطلاعاتی سرپیچی کند.
🔹ایکاش در ایران هم کسی در این باره به جوانترها آموزش کافی بدهد.
جبهه
❌ نخست وزیر استرالیا: مردم استرالیا تسلیم تهدیدهای گوگل نمی شوند‼️
❌ بعد از آن که پیش نویس قانونی در استرالیا منتشر شد مبنی بر اینکه گوگل و فیسبوک و سایر پلتفرم ها باید به صاحبان سایت هایی که در فضای خود نشان می دهند، پول بدهند؛ گوگل تهدید کرد که کاری می کند که مردم استرالیا نتوانند از امکانات سرچ گوگل در آن کشور ۲۵ میلیون نفری بهره ببرند‼️
❌ حالا اسکات موریسون نخست وزیر این کشور به عنوان مهمترین مقام سیاسی، رسما موضع گرفته و اعلام کرده مردم استرالیا در برابر #تهدید گوگل #تسلیم نمی شوند.
#شورای_عالی_فضای_مجازی #رگولاتوری_فضای_مجازی #ساترا #سازمان_تنظیم_گری_رسانه #سانسور #فیلتر
منبع:
http://ow.ly/L4Th102xmBq
❌دنیای بدون فیلتر را در #خارج_بدون_فیلتر ببین
@kharej2025
⭕️ نسبت میان دانش سایبرنتیک و علوم شناختی
موضوع دانش سایبرنتیک، «کنترل» است. کنترل از طریق تغذیهی هدفمند اطلاعات رقم میخورد. اطلاعات نیز به فرمدهندهی ذهن (formation of mind) تعبیر میشود.
از طرفی، موضوع علوم شناختی، «ذهن» و به تعبیری ذهن انسان است. ذهن، فرمگیرنده با اطلاعات است.
هنگامی که سایبرنتیک به کنترل انسان ورود میکند، چارهای ندارد جز اینکه ذهن انسان را بشناسد و در اینجا علوم شناختی به یاری او میآید.
🌐 http://cysp.ut.ac.ir
🆔 @ut_cyber
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 دیوار مجازی؛
❌ شبکههای اجتماعی، کاربران را پشت دیوارهای مجازی زندانی کردهاند.
🔻 گلن بک، کارشناس شبکه فاکسنیوز معتقد است، کاری که شبکههای اجتماعی در مواجهه با اخبار اعتراضات آمریکا کردند، مشابه کاریست که ادعا میشود آلمان نازی با یهودیان کرده است.
جبههٔ
💢 سرویس رسانهای ریاست جمهوری ترکیه و همچنین وزارت دفاع این کشور پس از معرفی قوانین جدید، استفاده از واتساپ را تعليق و گروههای خود را به پیامرسان BiP ترکسل منتقل کردند...
▫️mehrnews.com/xTxb2
▪️یه جوری تیتر میزنن انگار وسط کُشتی بردن اعدامش کردن، خب بگو که توی دعوا یکی رو کُشته اولیاءدم رضایت نداده.
💬 روئين تن
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اظهارات وقیحانه کارشناس من و تو: ایران هم باید مثل عراق شود!
رویا حکاکیان در اظهاراتی ضد ایرانی در شبکه لندنی من و تو گفت:
همانطور که اپوزیسیون عراق در واشنگتن، آمریکاییها را قانع کردتا به این کشور حمله کند، اپوزیسیون ایران هم باید آمریکایی هارا برای ورود به ایران متقاعد سازند
@Fars_Plus
▪️این شیطنت نیست خباثت است
بیبیسی فارسی تیتر زده یک کشتی گیر اعدام شد؛ در متن هم اورده او دریک دعوا فردی را به قتل رسانده است
به گفته رییس هیات کشتی اندیمشک این فرد اصلا کشتی گیر نبوده، اتحادیه جهانی کشتی هم گفته پرونده جنایی است
💬 Mohammad Farahani
@Fars_Plus
▪️وقتی قرار شد محدودیت تردد، بین استانها و نیز داخل شهر از ساعت ۲۱ تا ۴ اعمال شود، در توییتر چقدر جوک ساختند و این سیاست را بی تاثیر دانستند. اما حالا که تعداد فوتیها از ۵۰۰ به زیر ۱۰۰ نفر رسیده، یک نفر هم نمینویسد ما اشتباه کردیم، تاثیرش را نمیفهمیدیم، دانشش را نداشتیم.
💬 کبری آسوپار
@Fars_Plus
آل داود در گفتگو با روزنامه رسالت:
قش رمزارزها در نقل و انتقال پول قمار
الگوریتم سایتهای شرطبندی به گونهای طراحیشده که مخاطب را به سمت باخت هدایت میکند
سیدعلیرضا آل داود، تحلیلگر فضای مجازی درباره نحوه عملکرد سایتهای شرطبندی و قمار اظهار کرد: الگوریتم سایتهای شرطبندی بهگونهای طراحیشده که مخاطب را به سمت باخت هدایت میکند و فرد تا اندازه مشخصی میتواند سود کند و از مرحلهای به بعد برای اینکه باختهای قبلی را جبران کند، به سمت بازیهای بیشتر میرود.
وی با اشاره به اینکه چرا حجم بالای گردش مالی سایتهای شرطبندی توسط بانک مرکزی با دقت رصد نمیشود، افزود: درگاه واسط خدمات بانکی (PSP) نقش بسیار مهمی در انتقال پول برای این سایتها دارند، اما چرا کشوری که شرطبندی را کسبوکاری حرام تلقی میکند، با غفلت نظارت از سوی بانک مرکزی مواجه شده است.
http://snn.ir/003nmE
📣 هشدار درباره راستیآزمایی اخبار در ایران توسط فیسبوک
🔺 دکتر انتظاری، عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی: هماکنون فیسبوک با شرکتهایی در ۵۰ کشور دنیا قرارداد بسته است تا راستیآزمایی اخبار را انجام دهند. در ایران نیز راستیآزمایی محتوا را به یک شرکت ایرانی سپرده است.
🔺 اگر کسانی که دغدغه فضای مجازی پاک را دارند سکوت کرده و دیر بجنبند، شرکتهایی از جانب فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ میآیند و در داخل کشور ما محتوای فضای مجازی را راستیآزمایی خواهند کرد.
🔺 باید خودمان استانداردهای راستیآزمایی و ملاکهای راست بودن و دروغ بودن اخبار فضای مجازی را تدوین کنیم.
جزئیات:
🔗 mehrnews.com/xTzdv
♦️ از اپل به خاطر میزبانی از تلگرام و نفرتپراکنی شکایت شد
🔹 با خروج جهانی مردم از واتساپ، تلگرام به یکی از پیامرسانهایی تبدیل شده که مقصد شمار زیادی از کاربران از جمله معترضان، تندروها و گروههای سیاسی مختلف است. این سرویس چند روز پیش به مرز ۵۰۰ میلیون کاربر فعال رسید و حالا با انتقادات شدیدی مواجه شده است. عده زیادی مدتهاست که از تلگرام به خاطر عدم کنترل کافی روی محتواهای این سرویس انتقاد میکنند. اما به تازگی گروهی به نام «ائتلاف وب ایمنتر» با شکایت از اپل خواستار حذف این اپلیکیشن از اپ استور شدهاند. آنها میگویند تلگرام به محلی برای فعالیت گروههای تندرو بدل گشته است.
دولت هند از واتساپ درخواست کرده تغییری که قرار هست در قوانین حریم شخصیش به وجود بیاره رو کنار بزاره. هند بیشترین کاربران واتساپ در جهان رو داره و بیش از 450 میلیون نفر در هند عضو واتساپ هستن.
وزارت ارتباطات این کشور در نامه ای به مدیرعامل واتساپ گفته این تغییرات باعث نگرانی های جدی از بابت حریم شخصی و ازادی کاربران هندی شده، به همین خاطر از این شرکت درخواست کرده که اعمال این تغییرات رو به طور کامل کنار بزاره.
تغییرات جدید واتساپ در قوانین حریم شخصیش، که اعمال اونها به خاطر انتقادات فراوان برای سه ماه به تعویق افتاده، به این مسنجر اجازه میدن که داده هایی مثل شماره موبایل، شماره مخاطبین، عکس پروفایل، مکان جغرافیایی و غیره کاربران رو با فیسبوک به اشتراک بزاره.
این قوانین باعث مهاجرت کاربران زیادی به مسنجرهای رقیب از جمله تلگرام و سینگال شد و این مسنجر برای کم کردن نگرانی ها و شایعه ها، در این رابطه اقدام به انتشار اگهی هایی در روزنامه های بزرگ هندی کرد تا این قوانین جدید رو برای کاربران هندی شفاف کنه.
این کشور همچنین به عدم اعمال این قوانین روی کاربران اروپایی اشاره کرده و از این شرکت خواسته در این مورد شفاف سازی کنه و بگه چرا کاربران اروپایی از این قوانین جدید مستنثی شدن ولی کاربران هندی مجبورن اونهارو قبول کنن.
علاوه بر این کشور به سیاست هیچی یا همه چی واتساپ که اشاره به قبول قوانین جدید یا ترک واتساپ داره، اعتراض کرده و گفته این سیاست حق انتخاب کاربران هندی رو سلب میکنه و این مسنجر از اهمیت و نفوذی که در بین مردم هند داره استفاده میکنه تا این قوانین جدید رو به اونها قالب کنه؛ قوانینی که منافع کاربران رو در رابطه با امنیت و حریم شخصی اونها نقض میکنن.
▪️یکی از دلائلی که رهبری، خواهانِ شکل گیری کرسی های آزاد اندیشی،بین تفکرات مختلف هستند این است تاجریاناتِ بی ریشه از اندیشه رسوا شوند...
کافیست مناظراتِ متعدد زیباکلام وتاجزاده را ببینیم تا متوجه بیسوادیِ این جماعت بشویم.
افسوس صداوسیما خیلی ضعف دارد دراین خصوص!
💬 مستوره شهسوارسیستانی
@Fars_Plus
▪️کارشناس BBC هفته قبل: حکومت اصلا مشارکت مردم براش مهم نیست.
همون بابا دیروز (چهارشنبه): این که به محصورین تلفن دادن به خاطر افزایش مشارکت مردمه.
پدیده #شبه_کارشناس ها رو جدی بگیرید.
💬 رضا بهزادیان نژاد
@Fars_Plus
تاسیس دفتر فیسبوک و اینستاگرام در ترکیه/همسایههایی که کمتر وقت کشی میکنند این روزها در کشوری در همسایگی ما، اتفاق جدیدی در حوزه حکمرانی فضای مجازی در حال وقوع است. «فیس بوک و اینستاگرام در ترکیه دفتر می زنند»، این خبری است که عمر فاتح سایان، معاون وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه در حساب توییتری خود اعلام کرد. همچنین تبلیغ در این شبکههای اجتماعی هم در ترکیه ممنوع شده است.
وی گفت: فیس بوک و اینستاگرام اعلام کردند که پیرو قانون ۷۲۵۳ مورخ اول اکتبر ۲۰۲۰ دفاتر نمایندگی ترکیه افتتاح میکنند و از توییتر و سایر شبکههای اجتماعی که هنوز گزارشی درباره دفاتر نمایندگی ارائه ندادهاند، انتظار خبرهای مشابه و خوب داریم.
بر اساس این قانون تمام شبکههای اجتماعی که دارای بیش از یک میلیون کاربر ترکیهای هستند باید نمایندگی حقوقی در ترکیه تاسیس کنند و در صورت عدم افتتاح دفتر رسمی، از سوی دولت ترکیه با جریمه 10 میلیون لیری مواجه خواهند شد. متن کامل گزارش خبرگزاری فارس را در این لینک بخوانید:
b2n.ir/164426
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاخصترین اطلاعات مصرف بازیهای دیجیتال در ایران
📌 این موشن گرافیک به مرور مهمترین اطلاعات الگوی مصرف بازی در میان خانوارهای ایرانی میپردازد. این اطلاعات شامل متغیرهای زمینهای بازیکنان، میزان نفوذ پلتفرمهای مختلف، هزینهکرد بازیکنان ایرانی و ملاحظاتی در مورد الگوی بازی کردن بازیکنان میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 چگونه اخبار جعلی را شناسایی کنیم؟
نکات مهمی که در برخورد با اخبار جعلی باید در نظر گرفته شود.
◾️چرا باید از اینفلوئنسرها دوری کرد؟
✍️نیکول ماچئیوسکا
▪️دنیای اینفلوئنسرها به بهشت میماند، بهگونهای که اعتمادبهنفس ما را از بین میبرد. این مسئله باعث میشود که ترس از دست دادن فرصتها در ما تقویت شود و اضطراب ما را بیشتر کند.
▪️واقعیت این است که اینفلوئنسرها فقط آن جنبههایی از زندگیشان را به ما نشان میدهند که میخواهند ما ببینیم: میخواهند ببینیم که بعد از شکست چه زیبا و خوشخیال به نظر میرسند، تعطیلات اخیرشان چقدر فوقالعاده بوده است و لباسهایی که ما از پس خریدشان برنمیآییم چه به تنشان نشسته است.
▪️اینفلوئنسرها بر ما تأثیر میگذارند: با رشد شبکههای اجتماعی ما به نسل «شیفتۀ تصویر» یا «در تسخیر تصویر» بدل شدهایم که آمادهایم در صورت نرسیدن به آرزوهایمان بهآسانی تسلیم شویم. آنها میتوانند از قدرتشان استفاده کنند تا شما را وادار به خرید چیزی کنند که به آن نیازی ندارید.
▪️اینفلوئنسرها بر محیطزیست نیز تاثیر مخربی داشتهاند؛ عموما صنعت فست فشن را تبلیغ میکنند که با تولید انبوه و ارزان سعی دارند به سودی بیشتر دست یابند و شما را به مشتری دائمی خود تبدیل کنند. البته موضوع فقط ترویج مصرفگرایی میان جوامع نیست بلکه پای محیطزیست، ایجاد آلودگیهای مختلف و استثمار کارگران هم در میان است.
🗞منبع: گزیدهای از مقالهای با همین تیتر، ترجمه محسن محمودی، شماره 125 #ماهنامه_مدیریت_ارتباطات#ماهنامه_مدیریت_ارتباطات، مهر 1399
#اینفلونسر
#مصرفگرایی
@toluenou_ir 🔆
▪️دیروز در ایران 91 بیمار کرونا فوت کردند.
جمعیت ایران: 83 میلیون نفر
دیروز در انگلستان 1568 بیمار کرونا فوت کردند.
جمعیت انگلستان: 56 میلیون نفر
💬 برزین جعفر تاش
@Fars_Plus
▪️این فعال سیاسی از اعضای موثر گروه ضد خشونت جیشالعدل بود و در عملیات دیپلماتیک ربایش 5 مرزبان ایرانی و شهادت استوار داناییفر بعنوان رییس گروه حضور داشت
این فعال حقوق بشر، در عملیات تروریستی کوه بیرک ایرانشهر که منجر به شهادت دو نیروی سپاه پاسداران شد هم مشارکت مدنی داشته
💬 Mohammad Farahan
@Fars_Plus
▪️یک گروه مسوولیت حمله به سفارت اسراییل در دهلینو را پذیرفته؛ مورد مشابهی هم در یک کشور اروپایی اتفاق افتاده.
در خبر به استفاده از پیامرسان تلگرام اشاره شده تا احتمالا مقدمات مسدودسازی جهانیاش را فراهم آورد؛ این است واقعیت #حکمرانی_مجازی.
💬 فرشاد مهدیپور
@Fars_Plus
▪️متاسفانه معاون وزیر ارتباطات هنوز در فضای رقیبهراسی انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ است.
به جای این سیاسیکاریها، وضعیت فضای مجازی ایران را با آنچه شایسته آن است، مقایسه کنید.
کشورهای مشابه ما هفت سال پیش کجا بودند و اکنون کجا هستند؟
💬 محمد سرشار
@Fars_Plus