هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
30 درصد جرائم کیفری ناشی از تبعات فضای مجازی
http://www.dana.ir/news/1507915.html
@seda24
هدایت شده از خبرهای فضای مجازی
رئیس پلیس فتای ناجا گفت: شاخهای اینستاگرام در حوزه رصد و شناسایی پلیس هستند و اگر تخلفی کنند با هماهنگی دستگاه قضایی با آنان برخورد خواهد شد.
http://www.rajanews.com/news/324673
@seda24
«شفافسازی» راهی برای گسترش اعتماد عمومی
http://newspaper.hamshahri.org/id/66812/%C2%AB%D8%B4%D9%81%D8%A7%D9%81%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C%C2%BB-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B4-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%AF-%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C.html
موج کند تولید محتوا در کشور آسیب زاست/ گرداب خطرناک زود باوریهای مجازی
معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات وزارت فرهنگ گفت: کمتر شدن گرایش تولید محتوا در فضای مجازی آسیبزا بوده و در این خصوص انتظار ویژهای از دانشجویان و نخبگان جامعه وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، محمدصادق افراسیابی پیش از ظهر امروز در نخستین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی استان اردبیل که در سالن همایش مجتمع فدک برگزار شد، اظهار کرد: در برخی از مواقع مشاهده میشود که دانشجویان و نخبگان جامعه گرایش کمی نسبت به تولید محتوا داشته و استفاده خود از فضای مجازی را به حوزههای مصرفگرایی، به اشتراکگذاری مطالب، مرور صرف و دانلود محتوا محدود میکنند.
وی با بیان اینکه توسعه چنین استفادهای از فضای مجازی یک آسیب خواهد بود، افزود: برای ایفای نقش در جهان باید به سمت تولید محتوای علمی و فرهنگی هدفمند حرکت کنیم تا در ثروتآفرینی و ایجاد اشتغال نیز موفق ظاهر شویم.
https://www.farsnews.com/ardabil/news/13980501000613
سواد رسانه و روانشناسی
مدیر: Vavgh01@
برای پیشنهاد، انتقاد و... با شناسه مدیر تماس بگیرید.
کانال حداقل "سه روز در هفته" به روز رسانی می شود.
https://eitaa.com/resane_ravanshenasi
⚠️ #نکته_روز
✔️ در دام شگردهای مهندسی اجتماعی نیافتید
▪️ نرم افزاری را که قصد نصب کردن اش را نداشته اید، #نصب نکنید. آنتی ویروس های تقلبی زیادی هستند که با حقه تلاش می کنند شما را وادار به نصب یک #بدافزار بر روی سیستم تان بکنند. تنها کاری که باید بکنید این است که َآن را نصب نکنید.
▪️ اگر در حال وب گردی هستید، در صورت برخورد با درخواست نصب #کدک ویدوئوی جدید، آن را کلیک نکنید چون ممکن است موجب نصب نرم افزار جدید بر روی سیستم تان شود. ویدوئو های جعلی بسیاری هستند که با حقه تلاش می کنند در فضای وب قربانی را وادار به ارتقای نرم افزارش کنند اما در حقیقت با این کار قصد نصب #بدافزار بر روی رایانه ی قربانی را دارند.گول این حقه را نخورید.
▪️ نرم افزاری را از فایل های ضمیمه ای ایمیل #دانلود و یا #نصب نکنید. اگر فایلی را در ایمیل دریافت کرده اید اطمینان حاصل کنید که از دسته فایل های قابل اجرا مثل فایل exe. نباشد. فایل های جعلی که از سوی فرصت طلبان و سودجویان به ایمیل شما ارسال می گردند ممکن است موجب آسیب به سیستم رایانه ی تان شوند. خاطر جمع باشید که هیچ بانکی برای شما از طریق ایمیل، نرم افزار آنتی ویروس یا نوار ابزار نمی فرستد. مراقب باشید در دام این گونه کلاه برداری ها نیافتید.
✔️ خطر #شنود در گوشی های اندرویدی/ سوءاستفاده از ضعف سنسور « #شتابسنج »
▪️ گوشیهای اندرویدی به حملات #شنود از طریق ضعف سنسور حرکتی «شتابسنج» این گوشی ها آسیب پذیر هستند.
▪️این حمله «Spearphone» نامیده میشود، از یک سنسور حرکتی مبتنی بر سختافزار با نام شتابسنج استفاده میکند که در اکثر دستگاههای اندروید وجود دارد.
▪️این سختافزار میتواند بدون هیچگونه محدودیتی توسط هر نرمافزاری که روی یک دستگاه نصب شده است (حتی با مجوز صفر) #دسترسی پیدا کند.
خب بابابزرگ خاطره اون روزی که از ساختمون چهار طبقه افتادین و هیچی تون نشد رو دوباره تعریف کنید.
#طنز
گوشیهای هوشمند چاقمان میکند
نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که استفاده مداوم و طولانیمدت از گوشیهای تلفن هوشمند باعث بروز چاقی، دیابت و بیماری قلبی میشود. مطالعات پیشین نشان داده بود که تمام روز پشت کامپیوتر نشستن برای سلامت خوب نیست. حال با استناد به تحقیقات اخیر محققان دانشکده علوم سلامت دانشگاه سیمون بولیوار ونزوئلا، میتوان گفت که همین گزاره در مورد استفاده از گوشیهای هوشمند نیز صدق میکند.
به گفته میراری مانتیلا موروم مولف ارشد این پژوهش، «این اهمیت دارد که مردم بدانند و آگاه باشند که اگرچه فناوری گوشیهای هوشمند بدون شک به دلیل کارکردهای متنوع، قابل حمل بودن، راحتی، دسترسی به سرویسهای بیشمار و برخورداری از منابع اطلاعاتی و سرگرمکننده، جذابیت دارد اما باید از آن در بهبود عادات و رفتارهای سالم نیز استفاده شود.»
نتایج مطالعات این تیم تحقیقاتی بر روی دانشآموزان نشان داد، احتمال بروز چاقی در آن دسته از دانشآموزانی که بیش از ۵ ساعت در روز از گوشیهای هوشمند خود استفاده میکنند، ۴۳ درصد بیشتر است و این افراد بیش از سایرین به سبک ناسالمی از زندگی دچار میشوند که زمینه بروز بیماری قلبی است. این امر ریشه در آن دارد که آن دسته از افرادی که وقت زیادی را پای گوشیهای هوشمند خود میگذرانند، بیش از سایرین در معرض نوشیدن نوشیدنیهای حاوی شکر، خوردن غذاهای آماده، شکلات و دیگر هله هولهها قرار دارند.
مانتیلا مورون میافزاید: نشستن پای گوشیهای هوشمند برای مدت طولانی، کمتحرکی را افزایش میدهد و با کاستن از مدت زمان فعالیتهای فیزیکی، خطر مرگ زودرس، دیابت، بیماری قلبی، انواع مختلف سرطان، استخوان درد و علائم اختلالات اسکلتی - عضلانی را بالا میبرد.»
✔️ #کاهش_فروش تلفنهای هوشمند تا سال 2020 ادامه خواهد داشت
▪️ مؤسسه گارتنر : #ممنوعیت_هواوی تأثیر محسوسی بر آمار فروش تلفن های همراه گذاشته و با وجود برداشته شدن نصفه و نیمه ممنوعیت ها، باز هم کاربران دیدی #منفی نسبت به این سازنده پیدا کرده اند.
🚦مروری بر عوامل شیوع و پذیرش #شایعه در مردم!
🔹دو شرط «اهميت» و «ابهام» یک موضوع، در #تولید_و_انتقال_شايعه، بسیار تأثيرگذار است!
🔹با تحقیق بیگانهایم!
سیستم آموزشی ما مبتنی بر تحقیق نیست؛ لذا ما روش تحقیق و شناخت درست از غلط را یاد نگرفتهایم. ما عادت کردهایم که اطلاعات ورودی درست هستند. براحتی میپذیریم و براحتی #انتقال میدهیم. در قریب به اتقاق شایعات به هیچ منبعی اشاره نشده، ولی آن را قبول میکنیم.
🔹تنفر!
آدمی هنگامی كه از كسی متنفر است، تصورات خود را بهگونهای زشت درباره آن ترسیم میكند و بدون هیچ دلیلی هر خبر منفی را درباره او میپذیرد.
🔹بیگانه با مطالعه هستیم!
براحتی میشود جملاتی را به یک کتاب یا نویسنده نسبت داد و ما می پذیریم.
🔹اختلاط باورهای اعتقادی با خرافه!
🔹عدم اطلاع رسانی صحیح و بموقع اخبار و رویدادها به مردم
🔹منابع مورد اعتماد را نمی شناسیم و یا به آن #دسترسی نداریم!
🔹تعداد معدود رسانههای مستقل و مورد اعتماد!
🔹تحلیل احساسی و متعصبانه و غیر منطقی مسائل ناشی از حب و بغض ما به موضوع شایعه!
شایعاتی که برایمان خوشایند است باور می کنیم و چیزهایی که دوست داریم واقعی باشند بدون تحقیق می پذیریم.
🔹علاقه به داستان های محیرالعقول عامه پسند!
🔹حس شیرین قرار گرفتن در مرکز توجه!
کسی که شایعه ای را بازنشر میکند به سرعت مورد توجه عوام قرار میگیرد.
🔹اسطوره سازی!
دوست داریم یک انسان را بسیار خاص معرفی کنیم و در مقابل این ابرقهرمانان همیشه ضدقهرمان هایی می سازیم.
🔹پذيرش شايعه برای توجيه خود!
هنگامی كه بدترين چيزها را درباره ديگران باور میكنيم، در واقع در حال تلاش برای توجيه خود هستيم. اما اگر خود را هم مسئول بدانيم، آن وقت كمتر مستعد پذيرش شايعه خواهيم بود.
🔹کمبود #سواد_رسانه_ای!
🔹حس حقارت!
فرد می خواهد كمبود خود را از طريق تخريب ديگران جبران كند.
🔹پرخاشگري و دشمنی!
بهتان، غيبت و شايعه میتواند به علت پرخاشگری و دشمنی با فرد يا جماعتی كه به هر علتی دوستشان نداريم، بيان شود.
🔹عدم اطلاع از پیامد انتشار شایعه!
ما به پیامدهای احتمالی انتشار شایعات توجه نمیکنیم. فکر نمیکنیم اگر کسی شایعه را جدی تلقی کند چه اتفاقی خواهد افتاد. بسیاری از شایعات تبعات جدی جانی، مالی و روحی روانی دارند.