هدایت شده از کانال خبری ، تحلیلی گردباد نیوز
صفحه آستان قدس رضوی با نيم ميليون مخاطب پس از پوشش مراسم تشييع شهيد حاج قاسم سليمانی در حرم مطهر رضوی توسط اينستاگرام بسته شد
@aqr_ir
هدایت شده از کانال آنتیشبهه
🚫تکذیب هشدار ایران به کشتن نظامیان بریتانیا🚫
❇️حمید بعیدینژاد سفیر ایران در انگلیس در واکنش به تیتر نشریه تایمز در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: من بهعنوان سفیر کشورم و مقام مسئول در انگلیس میگویم که تیتر نشریه تایمز دروغی شرمآور و تحریک آمیز است.‼️
🔺وی ادامه داد: من این تیتر را محکوم کرده و از مقامات انگلیس میخواهم تا نسبت به جلوگیری از انتشار چنین تبلیغات دروغین و مخربی در مقطع حساس کنونی اقدام کنند.
🔻نشریه تایمز در شماره امروز(دوشنبه) خود در تیتر یک نوشت: «ایران هشدار داده است که نظامیان بریتانیا را خواهد کشت».❗️
#حاج_قاسم_سلیمانی
#انتقام_سخت
✅با #آنتی_شبهه آگاهانه بپذیریم👇
@Antishobheh
🔸️شناخت اخبارجعلی از اخبار واقعی
👈 شما در مورد حقانیت اخبار چگونه قضاوت می کنید؟
⭕#اخبارجعلی
1️⃣دامنه یا URL مشکوک دارد (ممکن است به چیزی مانند .com.co ختم شود).
2️⃣تنها به یک منبع یا هیچ یک اشاره نمی کند.
3️⃣داستانها پیرامون حدس و گمان تدوین می شوند.
4️⃣داستانها در مورد یک نظر واحد شکل می گیرند ، نه اینکه همه طرف ها از دیدگاه های مختلف داستان باشند.
5️⃣زبان احساساتی و / یا تزئین شده است
6️⃣حالت ها یا وضعیت های نظریه های توطئه داشتن.
7️⃣تعصب حزبی سنگین.
8️⃣هیچ خبرنامه ای در مورد آنها گزارش نشده است.
9️⃣تاریخ و زمان انتشار قدیمی یا اصلاً هیچ یک را یادداشت نمی کند.
⭕#اخبار_واقعی
1️⃣منابع مختلف را از دیدگاههای مختلف ذکر می کند.
2️⃣زبانش ساده است.
3️⃣حقایق با گزارش یا آمار اثبات می شوند.
4️⃣«حقایق جایگزین» را ذکر نمی کند.
5️⃣تیتر حقایق را بیان می کند و منعکس کننده داستان است
6️⃣شامل تمام عناصر یک داستان است - نه فقط اجزای انتخابی
7️⃣حداقل تعصب حزبی
8️⃣روزنامه نگار دارای سابقه ای معتبر از داستانهای منصفانه است
9️⃣تاریخ و زمان انتشار اخیر است
https://buchananpr.com/2017/03/what-is-the-new-definition-of-fake-news
#صوت_جعلی
🔸️ بلافاصله بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی فایل صوتی در شبکه های مجازی منتشر شد که در آن خانمی از مردم می خواهد قیام کنند. این فایل در تمام شبکه های اجتماعی به عنوان فایل صوتی همسر سردار سلیمانی منتشر گشت.
🔸️سه روز از این انتشار گذشته رسانه های رسمی در یک خبر اعلام کردند که این فایل جعلی است. فارس نوشت که «خانواده محترم سردار شهید نه در زمان حیات و نه پس از شهادت، چنین سلوکی ندارند؛ بنابراین از اهالی محترم رسانه و همه علاقمندان به سردار سلیمانی درخواست میشود از انتشار و بازنشر آن خودداری کنند.»
🔸️به نظر می رسد طبق معمول و مرسوم در شبکه های مجازی افراد بدون آنکه توجه کنند منبع خبر چه رسانه ای است و آیا این رسانه اعتباری دارد به صرف سوزناک بودن و عبارت «بشنو حاج قاسمم» تصور کرد که فایل مربوط به همسر ایشان است.
یکبار دیگر ضعف عمومی ما در تحت تاثیرقرار گرفتن با هر پستی در فضای مجازی مشهود می شود.
🔸️ ترس از حقیقت
✍ سورن کیرکگور
🔹️ترجمه: صالح نجفی
🔹️هیچکس چندان که از حقیقت، از مرگ نمیهراسد – این حقیقت در مورد همه آن یاوههای مزورانه راجع به عشق به حقیقت و آمادگی برای پیروی از آن صدق میکند، همه آن ریاکارانی که میگویند ایکاش درک حقیقت ممکن بود و از این دست حرفهای مفت.
نه؛ آدمی از روی طبع از حقیقت بیشتر از مرگ میترسد – و این کاملاً طبیعی است؛ چراکه برای وجود طبیعی بشر، حقیقت بهمراتب نفرتانگیزتر از مرگ است. پس چه جای شگفتی است که این همه از حقیقت میهراسد؟
🔹️توجه به حقیقت در گرو برکنار بودن است (پس مسیح او را از میان جماعت به کنار برد [1])، بر کنار از انبوه خلق، از جماعت و همین بس برای ترساندن و مضطرب ساختن فرد – بیش از هراس و اضطرابی که از مواجهه با مرگ به او دست میدهد. آخر آدمی حیوانی اجتماعی است – تنها در میان رمه است که احساس شادی و خوشبینی میکند. برایش فرقی نمیکند که این رمه کذایی، این جماعت، چه مایه چرند و یاوه یا غرق در تبهکاری باشد – همین که چشمش به جمال رمه روشن گردد، همین که خیالش تخت باشد که میتواند همرنگ جماعت گردد، همه غمها و بیقراریها از یادش میرود. آخر آدمی حیوانی است که میتواند روح گردد و آدمی از آن حیث که حیوان است از این سرنوشت بیش از مردن میترسد. آدمی حیوان است – و کنار رفتن سرِ آن دارد که او را مبدل به روح سازد.
و این کنار بودن، هنگامی که آدمی میخواهد پای در ساحت حقیقت بگذارد، دقیقاً در حکم آن است که دیگران – همان رمه/جماعت – هر لحظه میتواند فرد کنار رفته را به باد مسخره گیرند، تحقیر کنند و آزار دهند.
🔹️از همین روی است که آدمیان در مفهوم «حقیقت» دست میبرند و قلبش میکنند: حقیقت [نزد ایشان] یعنی به رمه چریدن و همرنگ جماعت گشتن، و سپس اضافه میکنند که منظور از عشق نیز چیزی جز این نیست. و این است آنچه در روزگار ما به نام مسیحیت میشناسند.
🔹️حقیقت تله است: نمیتوانی پای در آن بگذاری و به دام نیفتی. نمیتوانی آن را به چنگ آوری و گیر اندازی، حقیقت است که تو را گیر میاندازد.
🔹️پینوشت:
[1] کیر کگور به آیههای 31 تا 35 باب هفتم انجیل مرقس اشاره میکند: «... آنگاه کری را که لکنت زبان داشت نزد وی آورده التماس کردند که دست بر وی بگذارد. پس او را از میان جماعت به کنار برد، انگشتان خود را در گوشهای او نهاد و [...] به سوی آسمان نگریست و آهی کشید و بدو گفت: «باز شو!» در ساعت، گوشهای او گشاده و عقده زبانش واشد».
▪️منبع:نوشته فوق جزو یاداشتهای دو سال آخر عمر کیر کگور است که در یکی از روزنامههای آن روز دانمارک به چاپ میرساند:
Edited and translated by Soren Kierkegaard The last Years: Journals 1853-55 by Smith, pp. 131-33 Ronald Gregor
🔸️خبری با اطلاعات نادرست و جعلی
👈آیا دختر سردارشهید سلیمانی تابعیت آمریکایی است؟
🔹این خبر جعلی است
🔹️در شبکه های اجتماعی پستی به اشتراک گذاشته شده است که ادعا دارد دختر سردار سلیمانی گرین کارت امریکا دارد. اما این پست دارای اطلاعات غلط، دست کاری شده و جعلی به منظور گمراه کردن مخاطبان است.
🔹️حقیقت ماجرا چیست؟
با بررسی مشاهده شد صفحه ویکی دختر سردار در کمتر از ۲۱ ساعت ویرایش شده است
مقابل نام مادر نوشته نامشخص! در حالی که در همهی اسناد هویتی امریکایی نام مادر درج میشه و بسیار مهم است حتی بیشتر از نام پدر.
🔹️صفحه voa_persian در اینستاگرام ارتباطی با صدای آمریکا نداشته و یک صفحه جعلی است.
🔹️منبع این خبر در این صفحه، یک عکس از وبسایتی به نام dreshare.com است.
این وبسایت که اعتبار مطالبش قابل تایید نیست، توسط شخصی به نام Rajinder Verma در هند ثبت شدهاست. در حال حاضر، تابعیت زینب سلیمانی در این وبسایت ایرانی ذکر شدهاست اما تابعیت او تا اندکی پیش در این وبسایت، آمریکایی عنوان شدهبود که بهتازگی به ایرانی تغییر داده شده است.
⏺ تفاوت مدیریت رسانه با سواد رسانه
🔷 مدیریت رسانه، جنبه عرضه (Supply) را در فضای رسانه مورد توجه قرار میدهد.
🔶 سواد رسانه، بخش تقاضا (Demand) را مورد توجه قرار میدهد.
به عبارتی، عرضهکنندگان محتوا و مدیران رسانهها باید #مدیریت_رسانه بدانند و مخاطبان باید #سواد_رسانه را بیاموزند تا در دام فعالیتهای غیرعلمی و غیراخلاقی رسانهها گرفتار نشوند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دو روز پیش پمپئو وزیر امور خارجه امریکا فیلمی از شادی مردم عراق پس از انتشار خبر شهادت سردار دل ها منتشر کرد . اما خانم رانیا کالک پرده از حقیقت این ماجرا برداشت این فیلم توسط کار فارس الساری، رئیس شبکه تلویزیونی الشرقیه است که با پول و پشتیبانی امارات اداره میشود. در واقع، فارس نمایشنامهای طراحی کرده و با پول چند نفر را استخدام کرده تا این فیلم را بازی کنند. تا پیوست رسانه ای عملیات ترور را با هدف مدیریت افکار عمومی تکمیل کند.
🔸عکس سمت چپ خلبانی هست که بمب اتمی را بر روی هیروشیما انداخت و صدها هزار نفر را به کام مرگ فرستاد!
🔸عکس سمت راست شخصیت شهیدی هست که با تروریستها مبارزه کرد و صدها هزار نفر را در کشورهای مختلف نجات داد!
🔺اما اگر من عکس این شهید بزرگوار را تار و مات نکنم اینستاگرام آمریکایی_صهیونیستی پس از گذشته چند لحظه صفحه بنده را یه دلیل ترویج خشونت حذف می کند!
🔺اما عکس خلبانی که با بمب اتمی صدها هزار نفر را کشت به هیچ وجه خشونت آمیز نیست!
این طویله اسمش #جامعه_جهانی هست.
اسم این فضا هم فضای آزاد اطلاعات.
قاسم قسمت کننده راست و دروغ ادعای غربی ها در آزادی ، مبارزه با تروریست و #جریان_آزاد_اطلاعات بود.
رسانه های بی بی سی، ایران اینترنشنال ، منوتو و... حضور میلیونی مردم در تشیع پیگیر سردار #قاسم_سیلمانی را در شهر های مشهد، اهواز، تهران و قم را بایکوت کردن ولی با انتشار خبر جان باختن تعدادی از هم میهنان عزیزمان در شهر کرمان ناگهان به پوشش خبری حداکثری این اتفاق پرداختند!
🔸️ #پسا_حقیقت | سواد مصنوعی و الگوی جدید نادانی
✍️مجتبی لشکربلوکی
🔹️روزانه فقط در تلگرام بیش از 3 میلیون مطلب منتشر می شود. جالب است بدانید در ساعت 4 صبح که میزان مطالب منتشر شده به کمترین مقدار خود می رسد نیز 25 هزار مطلب نشر می یابد. این میزان تولید محتوا در شبکه های مختلف اجتماعی در طول تاریخ بی نظیر و فوق العاده است و منجر به پدیده جالبی شده: «همه ما» راجع به «همه چیز» می دانیم اما با ويژگی هایی خاص.
🔹️کارل تارو ژورنالیست معروف ژاپنی می گوید: هر وقت هر کسی از هر چیزی سخن میگوید ما وانمود می کنیم که دربارۀ آن میدانیم.
(اینجا را بخوانید #اثر_حقیقت_واهی )
همکارانمان دربارۀ فیلم، کتاب، قیمت ارز، حمله نظامی آمریکا صحبت میکنند سرمان را بالا و پایین می بریم یعنی من هم دربارۀ آن می دانم. این درصورتی است که آن ها دربارۀ آن موضوع فقط نظرات کس دیگری را در یک شبکه اجتماعی خوانده اند و آن را بازگو می کنند همان گونه که ما نیز چنین می کنیم. ما به شکلی خطرناک به نوعی کپی برداری از دانایی نزدیک میشویم، که در واقع الگوی جدید نادانی است. ما با سواد مصنوعی روبرو هستیم.
🔹️تحلیل و تجویز راهبردی:
رسانه ها باعث شده اند به سرعت برق در معرض اخبار و به سرعت باد در معرض تحلیل اخبار قرار بگیریم. محیط اطراف ما پر است از اخبار مغشوش، اعداد و ارقام گول زننده و حرف های جهتدار. سه مساله این موضوع را تشدید می کند:
1- حجم بالای اخبار و تحلیل ها. اطلاعات بیشتر یعنی فرصت کمتر برای بررسی دقیق تر آن ها.
2- سبک زندگی شتابان: زندگی امروزی نسبت به 200 سال پیش بسیار چگال تر شده است. یعنی میزان رخدادهای کاری و ارتباطاتی در واحد زمان بیشتر شده است.
3- سواد مصنوعی: نظرات ما از پرسهزدن در شبکههای اجتماعی سرچشمه میگیرند، نه مطالعۀ کتابها! این کپی برداری از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است.
🔹️به همین خاطر است که اخبار درست و غلط و شایعه و حقیقت در فضای مجازی تقریبا هم ارزشاند. چرا؟ چون ما فرصت نمی کنیم که درستی آن چه را که دریافت می کنیم، بررسی کنیم. بلافاصله آن را می خوانیم و احتمالا آن را برای دیگران فوروارد (ارسال) می کنیم و در گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه یا کاری مان از آن اطلاعات استفاده می کنیم که نشان دهیم از زمانه عقب نیستیم. مثلا گزارشی در فضای مجازی منتشر شد در مورد وضعیت اقتصاد ایران در سال 97، ملت هم بدون اینکه از صحت و سقم آن و همچنین اعتبار منبع آن اطمینان حاصل کنند، آن را برای دیگران ارسال می کردند. وقتی هم که با این انتقاد روبرو می شدند که این گزارش مکنزی نیست. جواب می دادند که گزاره های آن درست است. خوب! اولا اینکه از کجا معلوم که این گزاره درست است. مرجع صحت سنجی این گزاره ها کجاست؟ شخص شما؟ حتی اگر مکنزی گفته باشد اگر چیزی به شهود ما نزدیک است حتما درست است؟ اگر حتی چند گزاره در این گزارش درست باشد آیا به آن معناست که همه آن گزاره ها درست اند و متعلق به مکنزی؟
🔹️چه می توان کرد؟
1- تعلیق قضاوت. نه باور کنید و نه رد کنید. زمانی که استدلال به نفع یا علیه آن گفته یا نوشته ندارید نه ردش کنید، قضاوت خود را معلق کنید تا زمان دریافت اطلاعات کافی برای قضاوت.
2- در حالت مستی قضاوت نکنید. دو روانشناس آمریکایی در مطالعات خود نشان دادند زمانی که افراد از آرامش فکری بیشتری برخورداند، کیفیت قضاوتهای حرفه ای شان افزایش پیدا می کند. مطالعات نشان داده زمانی که شتابزده، هیجانی، خسته و پریشان هستیم، کیفیت قضاوت های ما افت می کند و قضاوتی که در زمان شتابزدگی می کنیم به اندازه قضاوت یک فرد مست، غیرقابل اتکاست.
3- به ساختارهای مشکوک، حساس باشید. جملاتی که با فعل مجهول و بدون فاعل ساخته شدهاند مانند «گفته میشود» یا «شنیدهها حاکی از آن است که» و «یا بر اساس اخبار منتشر شده» روشی برای پیچاندن شما هستند. در این ساختارها خبر وجود دارد. اما منبع خبر وجود ندارد.
4- برای هر چه می خوانید یا می شنوید از خودتان بپرسید: الف) آیا از منبع خبر/گزارش مطمئن هستم؟ ب) آیا شواهد تاییدکننده یا استدلال های قانع کننده آورده شده یا اینکه یک حرف به زبان های مختلف تکرار شده؟ ج) آیا بین مقدمه و اطلاعات ارایه شده و نتایج رابطه منطقی وجود دارد؟ د) آیا تمام واقعیت بیان شده یا بخشی از واقعیت؟
(اینجا را بخوانید #تحریف_واقعیت )
5- از چرا و کلمات هم خانواده استفاده کنید. آدم های دقیق دائم می پرسند چرا؟ چرا کاندیدای ریاست جمهوری شما بهتر است؟ چه چیز باعث می شود که فکر کنید قیمت ارز بالا می رود؟ چطور به این نتیجه رسیدید؟
6- حضور در شبکه های اجتماعی مفید است. جریان آزاد اطلاعات در آن بسیار جذاب، مفید و غنیمت است. اما فراموش نکنیم که آن ها نمی توانند جایگزین کتاب و تفکر عمیق شوند
#اثر_حقیقت_واهی
#تحریف_واقعیت
❌در خطرناکترین آزمایش روانشناسی تاریخ چه گذشت؟
🔻در این مطلب با جزئیات مخوفترین آزمایش روانشناسی تاریخ یعنی آزمایش زندان استنفورد آشنا خواهید شد:
📎http://bit.ly/2SHQnHi