⭕روزنامهنگاران، پادزهر همهگیری اطلاعات غلط
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی ویدئویی به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات
روزنامهنگاران نقش پادزهری را برای اینفودمی (همهگیری اطلاعات غلط) درباره بحران کووید-۱۹ ایفا میکنند، باید از این قشر شد حفاظت و حمایت ویژه کرد
🔸️ گسترش همهگیری ویروس کرونا همزمان به یک همهگیری ثانویه اطلاعات غلط، از توصیههای مضر گرفته تا تئوری توطئههای غیرواقع بینانه، منجر شده است اما مطبوعات با انتشار اخبار و تحلیلهای موثق، علمی و مبتنی بر حقیقت پادزهر این همهگیری را فراهم میکنند.
🔸️ با اشاره به نقش مهمی که رسانهها در تصمیمگیریهای آگاهانه افراد دارند، خاطرنشان کرد که در بحران کنونی تصمیماتی که براساس اطلاعات درست گرفته میشوند، میتوانند فرق بین مرگ و زندگی باشند.
🔸️ از دولتها می خواهم تا از روزنامهنگاران و دیگر افرادی که در حوزه رسانه فعالیت میکنند، محافظت کنند و از آزادی مطبوعات پاسداری کنند.
🔸️ اگرچه محدودیتهای موقت در رفت و آمد لازمه مقابله با کووید-۱۹ است اما نباید از این محدودیتها به عنوان بهانهای برای جلوگیری از فعالیت آزادانه روزنامهنگاران استفاده کرد.
این در حالی است که دیوید کی گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حمایت و ترویج حق آزادی بیان و عقیده در گزارشی که به شورای حقوق بشر این سازمان ارائه داده است، به بازداشت خبرنگاران و اقدامات تلافی جویانه علیه آنها به جرم تلاش برای پرده برداری از حقیقت اشاره میکند. بنابر آمار کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، چیزی حدود ۲۵۰ روزنامه نگار در جهان زندانی هستند.
🔸️گوترش از روزنامهنگارانی که با گزارش تحولات در مورد سلامت عمومی نقشی حیاتی ایفا میکنند، قدردانی کرد و حفظ آزادی مطبوعات را لازمه دستیابی به آیندهای سرشار از صلح، عدالت و حقوق انسانی برای همگان دانست.
⭕️هشدار مجدد #گوگل نسبت به افزایش بی سابقه پیامهای آلوده
شیوع کرونا علاوه بر آسیب های متعدد آن، فرصت مناسبی برای هکرها به وجود آورده است تا با پوشش #کرونا، اخبارها و درمانهای آن اقدام به آلوده سازی، سرقت و استثمار طیف گسترده ای از مردم بکنند، به طوری که مسئولین گوگل اعلام کرده اند که علاوه بر مسدود سازی روزانه 240 میلیون اسپم کرونائی، روزانه 18 میلیون ایمیل فیشینگ کرونائی را مسدود و بلاک می کنند.
هکرها در حملات به سبک فیشینگ می توانند اطلاعات شخصی، شغلی و مالی افراد را به سرقت ببرند و در حملات به سبک بدافزار بارگذاری شده می توانند با آلوده کردن سیستم طعمه علاوه بر سرقت اطلاعاتی، از آنها در فرآیند استثمار بات نت، استخراج ارز دیجیتال و غیره استفاده کنند و این در حالی است که صاحبین سیستم های آلوده از استثمار سایبری و آلت دست قرار گرفتن توسط هکرها هیچ اطلاعی ندارند.
بنا به گفته مسئولین گوگل، مسدود سازی روزانه 18 میلیون ایمیل فیشینگ کرونائی معادل %99.9 از حجم کلی پیامهای فیشینگ کرونائی است و علی رغم همه تلاشها حدودا %0.1 از ایمیلهای فیشینگ به دست افراد طعمه می رسد و لذا گوگل در تلاش است تا با راه اندازی گونه ای خاص از #هوش_مصنوعی با قدرت و دقتی بیشتر به مقابله با هکرها بپردازد.
https://medium.com/pcmag-access/google-were-blocking-18-million-covid-19-phishing-emails-a-day-ebf15ebf59b2
#مغالطه یکی از مفهوم های مهم در زندگی انسان است ، زیرا بخش بزرگی از اندیشیدن انسان ، خودفریبی یا دیگر فریبی است.
انسان در حالت طبیعیاش به سمت حقیقت حرکت نمیکند و الزامن دوست دار حقیقت نیست.
خودش را دوست می دارد و چیزهایی را که به او خدمت می کنند و او را بهتر از آنچه هست نشان میدهند و خواستههایش را برآورده می کنند. چیزهایی را دوست می دارد که عامل های تهدید کننده او را شناسایی و نابود میکنند. اگر با دقت به رفتارها و تصمیمهای انسان ها نگاه می کنیم به آسانی متوجه میشویم که در زندگی انسانها حقانیت محلی از اعراب ندارد.(اهمیت قابل توجهی ندارد)
این که 'حق با کیست' اهمیتی ندارد.
مهم این است که چه کسی برنده است.
این ، افراد صاحب قدرت ، ثروت ، سلاح یا نفوذ سیاسی و ایدئولوژیک هستند که مشخص می کنند کدام حقیقت در بوق و کرنا شود و به گوش جهانیان رسانده شود و کدام حقیقت به تمسخر گرفته شود ، مسکوت بماند یا سرکوب شود.
مقدمه ی کتاب #مغالطات_پرکاربرد
نویسندگان:
#ریچاردپل
#لینداالدر
#تفکرنقاد
💠حقیقت و فریب در ذهن انسان💠
ذهن انسان از ساختارها و سامانههای شگفتانگیز تشکیل شده است که جهان بینی و هویتی منحصر به فردی برای شخص ایجاد می کند.
ذهن انسان ، ممکن است به راحتی یک امر کاذب را صادق تصور کرده و آن را باور کند. ذهن از یک سو قادر است زیبایی را در کردار های درست ، تشخیص دهد و از سوی دیگر ممکن است چیزی را که آشکارا غیر اخلاقی است، توجیه کند.
انسان با ذهنی که دارد از یک سو می تواند از موجوداتی که قابلیت های کمتری دارند ، فراتر برود ، اما از سوی دیگر ممکن است آنچنان سقوط کند که با بی رحمی و خودفریبی اش به نجابت و معصومیت موجودات دیگر توهین کند.
شاید سودمندترین تعریف معرفت شناسانه از انسان این باشد که بگوییم :
انسان ، حیوان خود فریب است.
فریب ، نیرنگ بازی ، سفسطه گری ، وهم زدگی ، جزء بنیادی ترین چیزهایی است که از طبیعت انسان بر میآیند ، مگر آنکه انسان با آموختن و تمرین کردن از این حالت طبیعی فاصله بگیرد.
اما تحصیلات و سایر عاملهای اجتماعی ، اغلب به جای آنکه این گرایش های طبیعی را کاهش دهند ، صرفاً جهت شان را تغییر میدهند ، آنها را پیچیده تر و پوشیده تر می کنند و به افراد یاد میدهند که چگونه این گرایش ها را به شکل ماهرانه تر و فریبکارانه تر ، جامع عمل بپوشانند .
آنچه موضوع را وخیم تر می کند این است که انسان ها علاوه بر اینکه خودشان را به طور غریزی فریب میدهند بنابر طبعشان جامعه محور نیز هستند . هر شخص ، فرهنگ و جامعه خودش را خاص میبیند و گمان میکند که همه ارزشها و تابو هایش و همه باورهای بنیادینش مواجه اند.
کلیشهها ، تصویر های کاریکاتوری از امور ، ساده سازی بیش از اندازه ، تعمیم های فراگیر ، توهم ها ، دلیل تراشی ها دو راهی های کاذب و مصادره به مطلوب ها ، بخش اصلی اندیشیدن بسیاری از مردم را تشکیل می دهند ، اگر سر نخ انگیزههای آنها را بگیریم و دنبال کنیم به دلبستگی ها و طرح های نامعقول ، حسادت های شخصی ، خود بزرگ بینی و ساده لوحی ها ، در یک کلام به منشاء روانشناختی و فرگشتی خطاهای ذهن یعنی #خودشیفتگی میرسیم.
#مغالطات_پرکاربرد
🔻اعتراض کاربران به سیاستهای یک بامودو هوای BBC فارسی
▪️بیبیسی فارسی برای ایران با «۵ قربانی» از واژهی «قتلگاه»استفاده میکند و برای بریتانیا با «بیش از ۳۲۰۰۰جانباخته» یاد معاشقهی انسان با پرندهای زیبا در فضایی دلانگیز میافتد.انتخاب واژههای «قربانی» و «جانباخته» هم که خود حکایتی است.
💬 سالار افشار
▪️حالا چرا طوطی و مهربانی گذاشتی؟ پس کجاست عکس جسد و سردخانه و بلواری خالی که روی تابلو اول آن نوشته باشد، بهشت زهرا 3 کیلومتر؟ برای اثبات فضاحت bbc فارسی همین تلفیق عکس و خبر کافی است.
💬 alireza key IR
▪️اگر در رابطه با ایران بود، یا عکس سردخانه بود یا گورستان.
💬 mehrdad
▪️اگر توی ایران ۳۲ هزار نفر در اثر کرونا و بنابر آمار رسمی فوت کرده بودند، در خبر bbc عکس متناسب با متن چه طور می شد؟
بازم عکس لطافت یک طوطی و...؟
شایدم از عمد میخوان لج کاربران ایرانی را در بیاورند و بیشتر دیده بشن.
💬 mr.strategist
▪️انگلیس دومین آمار تلفات ویروس کرونا در جهان را دارد
متن و عکسی که bbc برای این خبر استفاده کرده را مقایسه کنید با تیتر اسفند ۹۸:
قم دومین قتلگاه کرونا در جهان
💬 ضدجنگ
@Fars_plus
هدایت شده از فارس پلاس
▪️شبکه سعودی از قول نماینده ایلام گفته اون دختر 11ساله که خود کشی کرد چون پول قبرستان نداشتند 200 متری منزل دفن شد
پیگیری کردم نه نمایند ایلام چنین حرفی زده ونه در روستاهای ایران پول قبرستان می دهند این حرف از اساس کذب است
💬 عبدالله گنجی
@fars_plus
هدایت شده از فارس پلاس
زمانی که فشارها برای توقف پرواز ماهان به چین زیاد شده بود،من مدام برنامه پرواز چند فرودگاه اصلی چین را چکمی کردم؛پرواز های لندن به چین،هیچگاه متوقف نشد؛اکنون فقط ماهان مقصر است!اما لندن که یکی از رکوردداران کشته های کرونا است،پروازهایش به چین تقصیری در گسترش ویروس نداشته!
💬 mahmoud maleki
▪️این گزارش بیبیسی فارسی در لندن تهیه شده.
شهری که حتی یک روز پرواز چین را لغو نکرد!
در اوج بحران کرونا روزی ۳ هواپیمای مسافربری چینی در فرودگاههای لندن مینشست.
بعد با این دروغ بزرگ شروع میکند که:
"شرکت ماهانایر علیرغم ممنوعیت پروازهای بینالمللی..."
شما رو چی فرض کرده؟🤔
💬 علی نقیه
@fars_plus
هدایت شده از فارس پلاس
▪️منطق BBC یعنی اگه نخبه و المپیادی بودی دیگه مجاز هستی عضو هر گروهک تروریستی که خواستی بشی و مردم بیگناه رو قتل عام کنی!
🖌 پیمان علیشاهی
@fars_plus
💥فیسبوک صدها حساب وابسته به صدا و سیمای ایران را بست!
💢شرکت فیسبوک اعلام کرد که شبکه ای از حساب های کاربری و صفحات را که صداوسیمای ایران از آنها برای تبلیغ سیاسی استفاده می کرد مسدود کرده است.
🔸طبق گزارش ماهیانه فیسبوک از حسابهای تعلیق شده، هشت شبکه از حسابهای کاربری در هفتههای اخیر به حالت تعلیق درآمدهاند که یکی از این شبکهها با صدها حساب کاربری ساختگی، به صدا و سیمای حکومت ایران مرتبط بوده است.
🔸بنا به اعلام فیسیوک هدف تبلیغات سیاسی این شبکه که منشاء فعالیت آن در ایران بوده کشورهای الجزایر، بنگلادش، بوسنی، مصر، غنا، لیبی، موریتانی، مراکش، نیجریه، سنگال، سیرالئون، سومالی، سودان، تانزانیا، تونس، آمریکا، بریتانیا و زیمبابوه بودند.
@medialogy1
دستگیری ۳۲۰ شایعهساز کرونایی
🔹فرمانده نیروی انتظامی: پلیس فتا با شیوع کرونا، با شایعه پراکنان برخورد کرد و بیش از یک هزار و ۳۰۰ تارنما را شناسایی و ۳۲۰ نفر را نیز دستگیر کرد.
🔻تا زمانی که فضای مجازی درست مدیریت نشود شایعهسازان همچنان فضا را برای فریب مردم امن میبینند
هدایت شده از محمد عبدالهی
تلویزیون تبدیل شده به بنگاه تبلیغاتی کالا و خدمات که گاهی ما بین تبلیغات برنامه های بی کیفیتی را هم به خورد مخاطب می دهد.
جناب علی عسگری! دانشگاه بودن رسانه ملی پیشکش! اینقدر فرهنگ مصرف گرایی را به ملت تحمیل نکنید!
#محمد_عبداللهی در توییتر
https://twitter.com/Abdollahy_moh3?s=09
☑️ @abdollahy_moh