⭕️خبر برای مغز مانند شکر است برای بدن!
👤«رالف دابلی» نویسنده و محقق آمریکایی در کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» میگوید طی دهههای اخیر انسان متوجه شده که رژیم غذایی نامناسب، زندگی را بهخطر میاندازد و بیماریهای زیادی نظیر سکته و دیابت بهدنبال دارد. با این حال، بسیاری از ما هنوز متوجه نیستیم که خبر برای مغز مانند شکر است برای بدن! هضم اخبار برای مغز بهسادگی هضم شکر برای بدن است.
💢شکر میتواند بهسادگی جذب بدن شود و برای بدن مضر است. رسانه یکسره تکههای بسیار کوچکی از اخبار را به خورد مغز ما میدهد. این تکههای خبر آنقدر کوچک هستند که اگر آنها را جداگانه در نظر بگیرید، اصلاً دچار نگرانی نمیشوید و فهم و جذب آنها نیاز چندانی به فکر کردن ندارد.
💢این دقیقاْ دلیل اصلی سیریناپذیریِ مغز ما در مصرف خبر است. ما از مصرف خبر سیر نمیشویم. نقطه مقابل این وضعیت را میتوان در مطالعه کتاب یا مقاله دید. خواندن و هضم کردن اطلاعات موجود در یک کتاب یا مقاله طولانی نیاز به فکر کردن دارد. گزارهها و خبرهایی که رسانه در اختیار شما قرار میدهد، برای مغز مانند شکلاتهایی در زرورقهای رنگ و وارنگ است. به گفته دابلی امروز ما با اطلاعات و اخبار همانطور برخورد میکنیم که بیست سال پیش با غذاها برخورد میکردیم.
🔺اخبار بد بسیار سریعتر از سایر اخبار جذب مغز میشود و اثری عمیقتر روی ناخودآگاه فرد میگذارد. دلیل اصلی سرعت بالای جذب اخبار بد، امکان همذاتپنداریِ مخاطب با کسانی است که درگیر یک سانحه بودهاند. شما ذاتاً تمایل دارید خودتان را جای افراد درگیر حادثه بگذارید. رسانه از این تمایل بهخوبی آگاه است.
#سواد_رسانه_ای
⭕️تاثیر کرونا بر مصرف دیتا
⭕️ مصرف اینترنت ایران در دوران کرونا و خانه نشینی بیشتر از سایر کشورها
🔸 تیم محققان استرالیایی در بررسی های خود عملکرد هر ملت را در زمان خانه نشینی به خاطر شیوع کرونا بررسی کردند و فعالیت آنها در زمینه گیمینگ و استریم فیلم و همچنین برگزاری ویدیو کنفرانس و دیگر فعالیت های آنلاین را ارزیابی کردند.
🔸این تیم همچنین بررسی های خود را روی کشورهایی متمرکز کرد که موارد ابتلا به کووید ۱۹ در آنها تایید شد؛ یعنی کشورهایی که در آنها دولت ها مردم را به خانه نشینی تشویق می کنند
💢کاربران جریان معاند با ایجاد هشتگ COVIDSanctionsLie در توئیتر و حمایت از آن، بر ادعای خود مبنی بر تلاش ایران برای رفع تحریمها به بهانه گسترش کرونا با هدف دستیابی به پول نقد برای حمایت از متحدان منطقه ای خود، پافشاری کردند.
🔺این هشتگ عمدتاً در واکنش به جلوگیری از فعالیت پزشکان بدون مرز در ایران و نیز در واکنش به انتقاد بخشی از اپوزیسیون از تحریمهای آمریکا علیه ایران ایجاد شده است. معاندان در روزهای اخیر با هجمه علیه بخشی از اپوزیسیون به خصوص برخی از اعضای نایاک که با توجه به بحران کرونا خواستار رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران شده بودند، این افراد را مزدور جمهوری اسلامی خواندند.
🔺از زمان ممانعت ایران از فعالیت پزشکان بدون مرز در ایران، ضدانقلاب تلاش گسترده ای را برای القای تلاش ایران برای دستیابی به پول نقد برای حمایت از محور مقاومت ترتیب داده است.
🎯اخبار با تمرکز ما چه میکنند؟
📌قرار گرفتن در معرض اخبار، مخصوصاً اخبار بد، برای فرایند تفکر مضر است. فکر کردن نیازمند دوره زمانی غیر مقطوع و یک پارچهای است که هیچچیز در آن اختلال ایجاد نکند. چنین تمرکزی بهشدت آسیبپذیر است. تکههای اخبار عامدانه بهگونهای طراحی شدهاند که رشته افکار را پاره و بلافاصله نظر فرد را بهخود جلب کنند. بنابراین، شنیدن یا دیدن اخبار، بهخاطر ایجاد اختلال دائم در فرایند فکر کردن، افراد را به #متفکرانی_سطحینگر با #تفکری_کمعمق تبدیل میکند.
📌اخبار همچنین تأثیری منفی روی حافظه دارد. ساختار مغز از دو نوع حافظه تشکیل شده است: حافظه بلندمدت که تقریباً بیپایان است و حافظه کوتاهمدت یا فعال که ظرفیت محدودی برای گنجایش اطلاعات دارد. دادهها برای حرکت از حافظه کوتاهمدت به بلندمدت باید از یک درگاه در مغز عبور کنند و تنها راه عبور از این درگاه، #تمرکز است. اگر چیزی تمرکز انسان را برهم بزند، قوه استدراک مختل میشود. طبق نظر دابلی، «اخبار با ایجاد اختلال در فرایند تمرکز، قدرت استدراک و شناخت انسان را کاهش میدهد.»
📌اوضاع در مورد اخبار اینترنتی یا #آنلاین بهمراتب بغرنجتر است. هرچه تعداد هایپر لینکهای موجود در یک متن بیشتر شود، قدرت تمرکز و درک مخاطب کاهش پیدا میکند، زیرا زمانیکه یک لینک در متن ظاهر میشود، مغز باید بین کلیک کردن یا کلیک نکردن روی آن لینک یکی را انتخاب کند. همین مسئله باعث از بین رفتن تمرکز میشود. اخبار، سیستمیست که عامدانه برای پاره کردن رشته افکار طراحی شده است.
#علوم_شناختی
💢دو پیشنهاد راهبردی برای ارتقای سواد رسانهای
❇️همه ما باید نسبت به ارتقای سواد رسانهای خود اقدام کنیم که نیازمند مطالعه و تمرین است. برای شروع به این دو اصل کلیدی پایبند باشیم:
1️⃣طراحی #رژیم_مصرف_رسانه_ای: به اینکه چه میزان اطلاعاتمان را از کدام رسانه دریافت میکنیم، حساس باشیم. کسانی که سواد رسانه ای دارند، رژیم مصرف متعادلی دارند و از منابع و رسانه های مختلف به میزان مشخصی اطلاعات دریافت میکنند. اگر رژیم مصرف رسانه ای به درستی طراحی نشود، در فضای اشباع رسانه ای و بمباران اطلاعاتی خفه خواهیم شد.
2️⃣ تبدیل شدن از #مخاطب_منفعل به #مخاطب_فعال و منتقد: اگر بدانیم رسانه ها واقعیت را می سازند، از این به بعد استراتژی مطالعه و تماشای انتقادی را در مواجهه با رسانه ها در پیش خواهیم گرفت.
❇️برای تبدیل شدن به خواننده/بیننده/شنونده فعال رسانهها همیشه این سه سوال را از خود بپرسید:
۱.چه کسی این پیام را خلق کرده است و چرا این پیام ارسال شده است؟(هدف او چه بوده است؟)
۲.چه ارزشها و دیدگاههایی را در این پیام به صورت پنهان جاسازی و تبلیغ کرده اند؟
۳.احتمالا چه بخش هایی از واقعیت حذف شده و چه بخش هایی از واقعیت برجسته سازی شده است؟
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اخبار_ویروسی
از ترسیدن تا اقدام سریع و بدون تفکر
♦️شایعه و وحشت
#آنتی_کرونا
#سواد_رسانه_ای
#مخاطب_فعال
#کرونا
🔶 در دوران قرنطینه چه اتفاقاتی برای بدن و روان شما رخ میدهد؟
🔻خطر افسردگی و اضطراب در کمین مردم جهان است
میگنا- با وجود همه تلاشهای شما در قرنطینه برای وقت گذرانی مهم نیست که در این لحظه چقدر احساس سلامتی دارید، روانشناسان معتقدند که احساسات منفی و تجربیات مرتبط با #انزوای طولانی مدت برای همه ما به وجود خواهد آمد. انسانها موجودات اجتماعی هستند. بله، همه ما. در حالی که جهان گیری ویروس کرونا تا این لحظه شدید و بی سابقه است، مردم نیز شرایط انزوای بی سابقهای را تجربه میکنند. به عبارتی دیگر بسیاری از ما تا کنون تجربه قرنطینه در این سطح را نداشتیم.
♦ تأثیرات #انزوای اجتماعی بر بدن و ذهن ما در گروههای مختلفی، از فضانوردان تا افراد زندانی و از کودکانی که دچار مشکل نقص ایمنی هستند تا محققان قطب جنوب بارها و بارها مطالعه شده است. الگویی که از تجربیات آنها پدید آمده است، روشهای درک و پیشرفت را روشن میکند. اول از همه، مهم است که به خاطر انزوای شدید مغز شما احساس کسل بودن نکند. جان وینسنت، روانشناس بالینی در دانشگاه هیوستون، میگوید: «مردم وقتی که ورودی مثبتی به دنیای کوچک خود نداشته باشند، دچار بی حسی میشوند. ما میتوانیم انتظار داشته باشیم که #افسردگی شروع شود و سپس اضطراب که به نوعی برادر افسردگی محسوب میشود سراغ افراد میآید.»
♦ به گفته لارنس پالینکاس، که به بررسی سازگاری روانی-اجتماعی با محیطهای خاص در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی میپردازد، این علائم (افسردگی و اضطراب) به ویژه در حین قرنطینه کروناویروس شدید است. پالینکاس میگوید: «اغلب اوقات، اگر مدت زمانی کاملاً مشخص از افراد جدا شده باشید، تا نیمه کارها خوب پیش میروید. سپس یک تجربه سقوط انرژی را تجربه میکنید. اما در شرایطی نامشخص، مانند شرایطی که ما اکنون در آن قرار دارید و مطمئن نیستیم که چه مدت باید از اجتماع دور باشیم، به مرور احساس #اضطراب خواهیم کرد.»
♦ افرادی که در سلول انفرادی نگهداری میشوند یا دانشمندانی که در یک منطقه دور افتاده کار میکنند و میدانند که چه زمانی دوران دوری آنان از اجتماع به پایان میرسد، وضعیت مناسب تری دارند، اما افرادی که به دلیل Covid-۱۹ #دوری اجتماعی را تجربه میکنند ممکن است به زودی آرامش را تجربه نکنند. دکتر پالینکاس در این خصوص میگوید: «ارتباطات باز، شفاف و مداوم مهمترین کاری است که دولتها و سازمانها میتوانند انجام دهند: اطمینان حاصل کنید که مردم بدانند که چرا در درجه اول قرنطینه میشوند و در درجه دوم چه مدت انتظار میرود در قرنطینه بمانند. به نظر میرسد یک عامل بزرگ در تأثیر منفی روانی، سردرگمی در مورد آنچه اتفاق میافتد، نداشتن دستورالعملهای روشن یا دریافت پیامهای مختلف از سازمانهای مختلف است.» تاکنون، بسیاری از دولتها، از جمله ایالات متحده، این توصیه را رعایت نکرده اند.
♦ شاید موضوع نگران کنندهتر این باشد که فشار روانی #تنهایی میتواند در حوزه فیزیولوژیکی بروز پیدا کند. هری تیلور، که در مورد انزوای اجتماعی در افراد مسن، به ویژه در جامعه سیاه پوست مطالعه میکند، میگوید: «این یکی از بدترین کارهایی است که انسان میتواند برای رفاه عمومی خود انجام دهد اثر مرگ و میر ناشی از انزوای اجتماعی مانند کشیدن ۱۵ سیگار در روز است. به نظر میرسد در افراد مسنی که بیماریهایی مثل بیماریهای قلبی عروقی و آلزایمر دارند، تنهایی منجر به تشدید علائم میشود. اما اثرات تنهایی محدود به افراد بالای ۶۰ سال نمیشود»......ادامه مقاله👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50016/preview
📽 #پیشنهاد_فیلم
🔸 مجموعه ای از فیلم های سینمایی با موضوعات داده کاوی، اوسینت، تحلیل شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی
دانلود در لینک زیر 👇
https://bigdata-ir.com/فیلم-های-سینمایی-برتر-با-موضوع-داده-کاو/
💢زحمت معرفی و گردآوری این فیلم ها با مجموعه «#بیگ_دیتا» بوده است.
#سواد_رسانهای
⚠️ هنگام مشاهده یک پیام در فضای مجازی، به نکات زیر توجه داشته باشید:
1⃣ زودباور نباشید و سریعا آن را نپذیرید( در نگاه اول به آن اعتماد نکنید).
2⃣ سریعا آن را برای اشخاص و در گروه های مختلف ارسال نکنید.
3⃣ منبع آن را بررسی کنید و اطمینان پیدا کنید منبع نما(ساختگی) نمی باشد.
4⃣ بررسی کنید آیا در مطلب تمامی واقعیت گفته شده یا بخشی از آن.
5⃣ تکلیف خود را برای پذیرش یا رد آن مطلب یا خبر مشخص می کنیم.
🔴 به این واکنش ها و اقدامات، سواد رسانه و تفکر انتقادی گفته می شود.
بهترین برنامه های تماس تصویری رایگان برای دوران شیوع کرونا!
اگرچه در دوران شیوع کرونا ممکن است از نظر فیزیکی احساس ایزوله شدن کنیم، با این حال به لطف تکنولوژی، هیچ چیز ما را از نظر اجتماعی ایزوله نخواهد کرد. در اصل، متخصصان سلامت روان مردم را تشویق می کنند تا در این ایام با دیگران از طریق تماس تصویری، پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی در ارتباط باشند. ویدیوکال و چت کردن با همکاران نیز می تواند اهمیت بسیاری در زمینه کار از منزل داشته باشد. با تعدادی از بهترین برنامه های رایگان ویدیوکال آشنا شوید:
فیس تایم
فیس تایم یک پلتفرم ویدیو چت است که در دستگاه های کمپانی اپل مانند آیفون، آیپد و کامپیوترهای مکینتاش (از iOS 10.6.6 به بعد) فراهم است.
ظرفیت: تا 32 نفر در هر فیس تایم گروهی
واتس اپ
واتس اپ یک برنامه پیام رسان است که توسط فیسبوک خریداری شده است. این برنامه به کاربران اجازه می دهد تا پیام متنی و صوتی ارسال کنند، تماس های صوتی و ویدیویی بگیرند و تصاویر، فایل های مختلف و لوکیشن ها را با بقیه به اشتراک بگذارند. این برنامه قابل استفاده در دستگاه های اندرویدی و iOS است.
ظرفیت: تا 16 نفر در هر تماس ویدیویی گروهی
فیسبوک مسنجر
فیسبوک مسنجر یک برنامه پیام رسان، تماس و ویدیو چت است که توسط فیسبوک توسعه یافته است. فیسبوک مسنجر یکی از بهترین برنامه های ویدیوکال است که در دستگاه های اندرویدی و iOS قابل استفاده است.
ظرفیت: تا 50 نفر در هر ویدیوچت گروهی
زوم
زوم یک سرویس ویژه کنفرانس است که برای کاربران قابلیت ویدیو و چت های صوتی و برگزاری جلسات آنلاین را فراهم می کند. این برنامه در دستگاه های iOS، اندروید، بلک بری، ویندوز و مک قابل استفاده است.
زوم برنامه ای پایه برای استفاده رایگان و برگزاری جلسات آنلاین نامحدود دارد. با این حال این برنامه محدودیتی 40 دقیقه ای برای کنفرانس هایی با 3 عضو یا بیشتر دارد. البته که می توان این برنامه را به حالت پرو، بیزینس و شرکتی ارتقا داد که هزینه آن بین 20 تا 27 دلار در هر ماه است.
ظرفیت: تا 100 نفر در هر ویدیوچت در حالت عادی و پرو، تا 300 نفر در حالت بیزینس و تا 500 نفر در حالت شرکتی
اسکایپ
اسکایپ برنامه ای مخصوص پیام رسانی، ویدیو چت و تماس های صوتی بین کامپیوترها، تبلت ها و موبایل ها، کنسول های ایکس باکس وان و ساعت های هوشمند است. اسکایپ در ویندوز، مک، iOS و اندروید قابل استفاده است.
ظرفیت: تا 50 نفر در هر ویدیوکال
گوگل هنگ آوتس
گوگل هنگ آوتس یک برنامه کنفرانس است که توسط گوگل توسعه یافته و با اکانت جی میل کار می کند. این برنامه در ویندوز، اندروید و iOS قابل استفاده است.
ظرفیت: تا 10 نفر در هر ویدیوکال - با جی میل یا برنامه بیسیک 25 نفر
🔶 بیکاری، عامل مهم هجوم افکار منفی و اضطراب
میگنا- دکتر وحید شهریاری اظهارکرد: با برنامه ریزی منظم روزانه، تحرک کافی، برقراری ارتباطات موثر و بیان احساسات، تفکر در خصوص ارزش های زندگی، استفاده از تکنیک های آرام سازی و ... می توان بر اضطراب و استرس غلبه کرد.
▫ ترس در هنگام شیوع بیماری هایی نظیر کرونا ویروس نه تنها واکنش غیر طبیعی نبوده، بلکه سبب می شود رفتارهای فرد معطوف به هدف باشد. ترس و نگرانی که فرد را به سمت و سوی دوری از خطر و پیشگیری از بیماری سوق دهد طبیعی است.
▫ شهریاری اضطراب را مشکل ساز و خطرآفرین اعلام و عنوان کرد: ترس موجب می شود، خطر بیماری را جدی بگیریم و به سمت رفتارهای هدفمند، مراقبت های بهداشتی و ...حرکت کنیم، اما در اضطراب، رفتارها هدفمند نیست و نگرانی افراطی وجود دارد.
▫ فرد مضطرب منتظر بروز فاجعه است و اضطراب به رفتارهایی نظیر پرخاشگری، عصبانیت، بی قراری، کم خوابی، گوشه گیری، شتابزدگی و علایم هیجانی مانند تحریک پذیری، ناامیدی ، وحشت و... منجر می شود.
▫ شهریاری با بیان اینکه نگرانی، مانع انجام عمل موثر می شود، خاطرنشان کرد: پذیرش، در هر مساله یا بحرانی نظیر کرونا ویروس بسیار حایز اهمیت است و علاوه بر آن استفاده از تجارب قبلی، خودگویی، تماشای فیلم، به اشتراک گذاشتن نگرانی با افراد صمیمی و صحبت کردن با آن ها تاثیر به سزایی در کاهش اضطراب ناشی از مساله جدید دارد.
▫ شرایط کنونی، بهترین فرصت برای ارزش های زندگی است ، بنابراین با مدیریت و برنامه ریزی منظم می توان اولویت ها و ارزش های زندگی را واکاوی کرد....
http://www.migna.ir/news/50028/preview/