فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تفاوت گزارش بیبیسی از وضعیت کرونا در ایران و انگلیس
در ایران؛ بحران گرسنگی است و مردم در حال مردن هستند!
در انگلیس؛ مردم برای کادر درمان دست میزنند!
▪️میگویند مریم سما حرف دل مردم را میزند
حرف دل مردم امنیت است
حرف دل مردم کار است
حرف دل مردم کینه شما از ایران نیست بانو سما که با 544 رای و 700 رای تقلبی وارد مجلس شدی!
واکنش سما به انفجار دیروز کابل چه بود؟
کافیست به صفحه اش نگاه کنید
💬 نگار
▪️خانم "مریم سما" سوار بر موج بیبیسی فارسی دارد خودش را تبدیل به یک چهره خوشگل سیاسی افغانستانی میکند و حرفهای درشت درشت میزند. مسیری که در نهایت میشود: افغانستان مستعمره زیبا و صلحدوستی است.
انتهای پیشرفتش هم چندجایزه رنگی و شهرت است.
اما هیچ ویرانی آباد نمیشود.
💬 عطیه همتی
▪️در روزهای گذشته بیبیسی تمام سعی خود را کرد تا با القای وجود نژادپرستی در ایران، مردم ایران را به خیابانها بکشاند و باز هم ایران را تبدیل به صحنه آشوب کند.
شاید برایتان جالب باشد که اعضای یک بنیاد به اصطلاح خیریه در ایران نیز موازی با بیبیسی در حال اجرای این عملیات بودهاند!
💬amirsalehi
▪️باورتون میشود #شبکه_ملکه برای مخاطبان فارسی زبان خود علت آتش زدن پرچم آمریکا توسط خود آمریکایی ها در روزهای اخیر را اینگونه توجیه کرده باشد؟ 👇
آتش زدن یکی از محترمانهترین شیوههای پایان دادن به عمر پرچمهای کهنه در ایالاتمتحده محسوب میشود!
💬 عبدالله گنجی
▪️عفو بین الملل گفته اپلیکیشن های کرونایی بحرین، کویت و نروژ بیشترین نقض حریم شخصی کاربران رو دارند؛ رسانه ی خیلی مستقل #بیبیسی از توهین به نروژ خوشش نمیاومد، حذفش کرد... همینقدر بیطرفانه.
💬 zahra tohidian
📲تأثیر شبکههای اجتماعی روی مغز افراد/ چرا عکسهایمان را به اشتراک میگذاریم؟
◽️توجه مثبت به شبکههای اجتماعی روی بخشهای مختلفی از مغزمان تاثیر میگذارد. طبق مقالهای که در نشریه «علوم اعصاب شناختی اجتماعی و عاطفی» منتشر شده، همین «لایکهای» ساده در فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام موجب فعال شدن «مدار عصبی مرتبط با #سیستم_پاداش» در مغزمان میشود.
◽️زمانی که پست دوستانتان را لایک میکنید، دو منطقه از مغزتان به نامهای تگمنتوم شکمی و جسم مخطط یا استریاتوم فعال میشود که اولی بخش #هیجانی است که مسئولیت آزادسازی دوپامین را دارد و دومی ورودیها را از قشر مغز دریافت میکند و نقش مهمی در پیادهسازی حافظه کوتاه مدت دارد.
◽️محققان در یک تحقیق، مغز بزرگسالان را در حین اینستاگرام گردی تحلیل کردند و دریافتند که هر چقدر میزان لایک عکسها بیشتر باشد، فعالیت گستردهتری در بخش عصبی مرتبط با #سیستم_پاداشدهی، #شناخت_اجتماعی و #توجه آنها مشاهده میشود. جالب است بدانید که #قمار و #موادمخدر نیز به همین روش بخشهای مربوط به پاداشدهی مغز را فعال میکنند.
◽️باید بدانید که به غیر از سیستمهای پاداشدهی، رسانههای اجتماعی روی #تصمیمگیری و عملکرد #پردازش_عاطفی مغز نیز تاثیر میگذارد.
◽️در مطالعه دیگری که در آن فعالیت مغز نوجوانان مورد بررسی قرار گرفته، محققان دریافتند که قسمتهایی از مغز که با پردازش عاطفی و حسی سروکار دارند، به طرز چشمگیری زمانی که داوطلبان احساس محرومیت داشتند، فعال میشود.
◽️در این پژوهش، تاثیرات «#محرومیت_اجتماعی_آنلاین» روی مغزهای در حال رشد نوجوانان بررسی شد. به این معنا که زمانی که کاربران شبکههای اجتماعی خود را از گروههای آنلاین، چتها یا رویدادها محروم میشوند، این قسمت از مغزشان فعال میشود.
◽️ادامه مطلب درباره انگیزههای روانشناختی برای پست محتوا در شبکههای اجتماعی و تاثیرات شناختی شبکه های اجتماعی بر ذهن مخاطبان را در سایت زیر بخوانید:
👉http://asrehooshmandi.ir
#علوم_شناختی
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سوادرسانهای و اطلاعاتی
🔻نکتهای که همه مخاطبان باید بدانند
🔹دالاس اسمایت با توجه به عملکردهای اقتصادی وسایل ارتباط جمعی در نظام سرمایهداری میگوید: «نقش مهم رسانههای جمعی، فروش بستههای ایدئولوژی به مصرفکنندگان نیست، بلکه هدف آنها فروش مخاطبان به تبلیغات و صاحبان آگهیهای تجاری است.
🔹او خاطرنشان میکند که مخاطبان عملاً برای صاحبان تبلیغات (یعنی استثمارگران اصلی خود) کار میکنند، چراکه وقت خود را به طور رایگان به رسانه ها اختصاص می دهند و رسانه ها نیز وقت آن ها را یک جا و بهعنوان یک کالا به صاحبان تبلیغات میفروشند.»
#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سوادرسانهای و اطلاعاتی
#عکس_مکث
#زندانیهای_مدرن
❌پرسهزدن در اینترنت چیزی فراتر از اعتیاد است
🔸پژوهشهای یک انسانشناس نشان میدهد الگوی استفاده از شبکههای اجتماعی مهمتر از الگوی اعتیاد به چیزهاست.
🔸از شدت پرکاری، یا شاید بیکاری، وقتی حوصلهٔ هیچ چیز را نداریم، احتمالاً تنها کاری که به ذهنمان بیاید بازکردن اینستاگرام یا توییتر باشد. اینجاست که دو ساعت انگشتکشیدن بر روی صفحهٔ موبایل شروع میشود. از روزمرگی بیرون میآییم و میافتیم درون تکرار و ملالتی دیگر. اما این دو ملالت با هم یک تفاوت دارند، در تکرار و خستگیِ دوم همه چیز یادمان میرود: اسکرولکردن، مثل عوضکردن کانالِ تلویزیون، هر آنچه را مربوط به ماست برای چند دقیقه نابود میکند.
اثر:
Alex Falcó Chang
سواد رسانه و روانشناسی
مدیر: Vavgh01@
برای ارتباط، پیشنهاد، انتقاد و... با شناسه مدیر تماس بگیرید.
کانال حداقل "سه روز در هفته" به روز رسانی می شود.
https://eitaa.com/resane_ravanshenasi
🔴این جماعت در هیچ شرایطی دست از دروغگویی نمیکشند......
⏪خبر درست:تلگرام برای رفع فیلتر شرایط دولت روسیه را پذیرفت
در حالی که برخی کانال های ضدانقلاب در حال انتشار ناقص خبر رفع فیلتر #تلگرام در روسیه هستند باید به عرضتون برسونم سایت مدوزا از قول سازمان ارتباطات روسیه اعلام کرده که رفع فیلتر تلگرام در پی توافقی با بازپرسان فدرال صورت گرفته است.
یعنی تلگرام شرایط دولت روسیه را پذیرفته است و اکنون دولت روسیه به سرورها و دیتای تلگرام برای کنترل و نظارت بر آن دسترسی دارد. مسئله ای که جریان آلوده امنیتی و منحرف حاکم بر فضای مجازی کشورما حاضر نشدند آن را به مدیر تلگرام تحمیل کنند تا تلگرام همچنان محیط امنی برای شبکه های فساد و ضدانقلاب و براندازان و تروریستها جهت فعالیت باشد
▪️راوی این حماسه کجاست!؟
🔻بدون شک آنچه در اقیانوس های جهان طی این چند هفته رقم خورده؛ یک نقطه عطف تاریخی بوده است! حماسه ای که تاثیرات منطقه ای و بین المللی آن ابعادی دارد که می شود برای آن چند ده کتاب و صدها مقاله نوشت. اتفاقی که بسیاری از کشورهای قدرتمند جهان از انجام آن صرف نظر کردند اما ایران به پشتوانه اقتدار منطقه ای منبعث از انقلاب اسلامی و بر مبنای تجربه این چهار دهه که هرگاه موضع مقاومت مواجهه داشته پیشرفت کرده دست به این اقدام زد!
🔻برخلاف ادعای آمریکایی ها که چند هفته لاف در غریبی زدند که نمی گذارند کشتی های نفتکش ایرانی به سواحل #ونزوئلا برسد؛ این کشتی ها یک به یک در ساحل کاراکاس پهلو گرفتند.
از هر زاویه ای به این پدیده نگاه کنیم جز حس غرور و افتخار چیزی نتیجه نخواهیم یافت اما آیا این افتخارآفرینی را ثبت و ضبط هم کرده ایم!؟
🔻اینکه می گویند ما در دوران «جنگ روایتها» قرار داریم و امروز جبهه بزرگ و وسیعی در فضای رسانه ای پیشروی ماست به نگاه برخی هنوز درست جا نیفتاده است و الا این کشتی ها از همان ابتدا تا مقصد می توانستند سوژه روایت چند ده سفرنامه نویس؛ ژورنالیست و مستندساز باشند.
🔻ژان بودریار در نظریه ابرواقعیت یا واقعیت حاد میگوید «در دوران مدرن، هنر، واقعیت را بازنمایی میکرد. اما در دوران پست مدرن، این رابطه به هم ریخته و مرز واقعیت و بازنمایی از بین رفته، و گاهی رابطه آن دو برعکس شده، و واقعیت تقلیدی از بازنمایی شده است؛ و بازنماییها به جای بازنمایی از واقعیت، از همدیگر تقلید میکنند و به یکدیگر ارجاع میدهند.» این فراواقعیت تا آنجا جلو می رود که بودریار به نحوی طنزآمیز و دیوانه وار گفت در واقعیت جنگی رخ نداده و این رسانه ها بودند که جنگ را با تصاویر و روایت های خود خلق کردند. حال در زمانی که جنگ روایت و رسانه تا این اندازه اهمیت دارد، آیا رواست فرصتی که در آن واقعیت اقتدار ایران که می توانست از طریق فعالان رسانه ای می توانست به تصویری ماندگار تبدیل شود، اینگونه با بی توجهی از بین رود؟ آیا نباید مسئولان مربوط از خود این سوال را بکنند که «چرا ما با خود تیم رسانه ای برای پوشش این حماسه نداشتیم؟» و چرا حالا که نیاز به روایت های رسمی و غیررسمی حرفه ای و ژورنالیستی از دل این ماجرا داریم، از داشتنش محرومیم؟
آمریکا از نداشته هایش فراواقعیت جعلی می سازد و ما داشته هایمان و واقعیت هایمان را بی توجهی از دست می دهیم!
💬 میکائیل دیانی
⭕️آمارهای جدید و جالب درباره اینستاگرام
🔺اینستاگرام که یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در جهان به شمار میرود در سالهای اخیر با افزودن قابلیت های جدید رشد بیشتری را از لحاظ جذب کاربر و محبوبیت در جهان آن تجربه کرده است.
🔺در واقع اینستاگرام بعد از فیس بوک دومین شبکه اجتماعی بزرگ و پرطرفدار از لحاظ تعداد کاربران فعال در ماه به شمار می رود.
🔺بر اساس آمار و گزارش های منتشر شده ۵۲ درصد از کاربران اینستاگرام زن هستند این در حالی است که ۴۸ درصد از آنها مرد بوده اند. این بدان معناست که کاربران زن علاقه بیشتری به گشت و گذار در این شبکه اجتماعی داشته و زمان بیشتری را به آن اختصاص میدهند.
🔺تازهترین برآوردهای صورت گرفته حاکی از آن است که کاربران فضای مجازی در سال جاری میلادی به طور میانگین حدود ۲۸ دقیقه در روز را به گشت و گذار این شبکه اجتماعی
اختصاص میدهند.
🔺آمار و گزارش های جدید منتشر شده نشان می دهد که ۷۵.۳ درصد شرکت ها و برند ها و کسب و کارهای تجاری در ایالات متحده آمریکا از شبکه اجتماعی اینستاگرام در سال جاری میلادی استفاده خواهند کرد.
✅آرما
✅ مصطفی رحماندوست: تقریبا همه خانوادهها، تغذیه فرهنگیشان را از کانالهای غیرایرانی میگیرند
شاعر و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان:
🔸در مملکتی که تیراژ کتاب ۵۰۰ نسخه شده، انتظار اینکه ادبیات بتواند بر تربیت اجتماعی مردم تأثیر بگذارد، انتظار بیخودی است.
🔸آنقدر اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مملکتمان مسئله دارد که ادبیات به گوشهای رفته است. حتی کتابهایی که زمانی ممنوعه حساب میشد و مردم از پشت پستو میخریدند و پنهانی میخواندند، دیگر خریدار ندارند.
🔸مشکل رومینا فقط خشونت خانوادگی نیست بلکه پایین بودن شدید سطح فرهنگ است. وگرنه دختر ۱۳ساله چنین کاری را نمیکند
🔸آیا آموزش و پرورش ما میخواهد به کودک تربیت فکری بدهد؟ آموزش و پرورشی که سرتاپایش شعار است و هر سال تکرار همان شعارها.
🔸تقریبا همه خانوادهها تغذیه فرهنگیشان را از کانالهای غیرایرانی میگیرند. «بیگانه» تعلیم و تربیت میکند و دوست میراند و هیچ امکان انتخاب شخصی برای گسترش فرهنگ وجود ندارد. با این وضعیت میخواهید چه شود؟
✅آرما
⭕️خدمات بلاکچینی شرکت McAfee گوشی های موبایل را غیر قابل ردیابی می کند
💢شرکت خدمات امنیتی مک افی از مطرح ترین شرکتهای سازنده آنتی ویروس که مدتی پیش ارز دیجیتال مخصوص خود را با نام Ghost ارائه کرده بود اعلام کرده است که با ارائه سرویسِ روح، کاربران می توانند مانع از شناسایی و ردیابی گوشی های موبایل خود شوند.
🔺این سرویس که هم اکنون در فاز آزمایش عمومی به سر می برد در ماه سپتامبر عرضه خواهد شد و هویت و مکان گوشی را مخفی نگاه می دارد.
💢گفتنی است مقارنه اعلام سرویس جدید مک آفی با زبانه کشیدن آتش اعتراضات در آمریکا و تشکیل ناحیه خود مختار Chaz در ایالت واشینگتن، در کنار جدال توئیتر با ترامپ و خدمات ناشناس سازی تصاویر اپلیکشن Signal می توانند نشانی از صف آرائی شرکتهای فن آوری در اعلام حمایت عملی از اعتراضات مردمی باشد. (اقتصاد دیجیتال)
✅آرما
📌مبانی را در زمینه فضای مجازی گم کرده ایم
🔺معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان
تهران گفت: در کشور ما فقدان زیرساخت، سواد رسانهای و اینترنت کودک منجر به مشکلات میشود.
🔺جواد جاویدنیا قاضی دادگستری معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران، درباره چرایی استفاده بیشتر دختران از شبکههای اجتماعی و پسران از پلتفرمهای بازی گفت: با توجه به تفاوت روحیه بین دختران و پسران و تمایل بیشتر خانمها به خودنمایی این گرایش به شبکههای اجتماعی شاید طبیعی باشد، اما گسترش استفاده از شبکههای اجتماعی در سنین پایین نشان از فقدان مهندسی فرهنگی دارد.
🔺وی افزود: در بعضی کشورهای دنیا اگر جوانان و نوجوانان به پلتفرمهای خاص یا اینترنت آزاد دسترسی پیدا کنند، این مقررات وجود دارد که از پدر و مادر سلب حضانت میشود، چون به صورت علمی ضرر این مسائل و مشکلات عدیده آن اثبات شده است.
🔺همچنین با اشاره به مصداقهای اشتباه در رسانهها که به وسیله بعضی اشخاص به وجود میآید، گفت: نکته اساسی اینجاست که قضیه مسیح علینژاد و چهرهسازیها خلاف حجاب در کشور اتفاق می افتد و همه دست به دست هم میدهند که از جوان کشور ما عنصری منفعل بسازند.
🔺جاویدنیا با تأکید بر فرمایش امام(ره) درباره اسلامیت اصیل توضیح داد: اسم اسلامی یا رأی به اسلامیت، یک مملکت اسلامی نمیشود بلکه محتوای مملکت باید اسلامی باشد و شما (رسانهها) میتوانید از آن عکسها درست کنید تا جوانان را از بین ببرید.
🔺وی با اشاره به مصداقهای اشتباه در رسانهها که به وسیله بعضی اشخاص به وجود میآید، گفت: نکته اساسی اینجاست که قضیه مسیح علینژاد و چهرهسازیها خلاف حجاب در کشور اتفاق می افتد و همه دست به دست هم میدهند که از جوان کشور ما عنصری منفعل بسازند.
🔺معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران یادآوری کرد: در حال حاضر وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی مقابل این جریانات سکوت کرده و حتی بستر آن را فراهم نمیکند.
✅آرما
⭕️ ما معتادهای شیکپوش ادکلنزده هستیم!
🔻چند ساعت که از گوشیمان دور میشویم، احساس میکنیم داریم فرصتهای بزرگی را از دست میدهیم.
🔻 بیقرار میشویم که نکند درخواست دوستیای را به موقع نبینیم یا پیام مهمی آمده باشد که ندیدنش ضرر بزرگی داشته باشد یا خبر مهمی باشد که ما از آن عقب بمانیم.
🔻 واقعیت آن است که هیچ ضرری متوجه دور بودن ما از اینترنت و گوشی نیست؛ ما معتاد شدهایم به بودن گوشی همراه. در نبود آن مانند همان معتادان خماری هستیم که آرام و قرار ندارند و گمان میکنند اگر مصرف نکنند، میمیرند.
#سواد_رسانه_ای
#اعتیاد_رسانه
✅آرما
📌میزان اعتماد شهروندان تهرانی به اخبار مربوط به کرونا در رسانه ها؛ مردم به اخبار صدا و سیما درخصوص کرونا بیشتر اعتماد دارند
🔺نتایج جدیدترین نظرسنجی #ایسپا و دفتر مطالعات اجتماعی #شهرداری تهران نشان می دهد، 37.6 درصد از مردم شهر تهران به مقدار «کم»، 33 درصد به میزان «متوسط» و 29.4 درصد به میزان «زیاد» به اخبار صدا و سیما در خصوص کرونا اعتماد دارند. این در حالی است که 10.8 درصد از شهروندان به مقدار زیاد به اخبار منتشر شده در فضای مجازی اعتماد «زیاد» دارند. میزان اعتماد «زیاد» به اخبار منتشر شده در شبکه های ماهواره 12.6 درصد است.
🔺موج ششم نظرسنجی ابعاد شیوع ویروس کرونا در #تهران به سفارش دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی #شهرداری_تهران توسط #ایسپا به صورت تلفنی، با جامعه آماری شهروندان بالای 18 سال ساکن شهر #تهران و با اندازه نمونه 1055 در تاریخ 11 تا 13 خرداد 1399 اجرا شده است.
📚(ايسپا)
✅آرما
⭕️رسانههای سرد، رسانه های گرم
🔻رسانههای سرد از عبارتهای ابداعی مارشال مک لوهان، نظریهپرداز سرشناس کانادایی، است.
💢وی به رسانههایی سرد میگوید که کاربران برای دریافت پیام آنها، به تمرکز فراوان حواس نیاز دارند. برای مثال، تلویزیون، خط تصویری و تلفن رسانههای سرد هستند و چون کمتر به تشریح و توصیف میپردازند، مشارکت زیادی را میطلبند.
💢در مقابل، رسانههای گرم، رسانههایی هستند که کاربران در برخورد با آنها احتیاج به تمرکز شدید حواس ندارند و نحوه انتقال، عرضه پیام و معنی واضحی دارد و بار معنایی خود را به روشنی منتقل می کند.
🔺برای مثال، عکس، رادیو و سینما، وسایل ارتباطی گرم هستند، زیرا مک لوهان معتقد است این دسته از وسایل ارتباطی، فقط در امتداد یکی از حواس آدمی هستند و توصیف و تشریح زیادی را در بر دارند، یعنی با میزان زیادی از داده ها همراه و از نظر بیان مقصود کامل هستند.
💢برای گوشدادن به رادیو، به جمع کردن تمام حواس نیازی نیست و این وسیله میتواند به عنوان آوایی جنبی در کنار دیگر فعالیتهای انسان باشد، در حالی که در تلویزیون چنین وضعی وجود ندارد و تلویزیون تماشاگر را با تمام وجودش جذب برنامه خود میکند و او را وا میدارد تا از تمامی حواسش برای درک آن استفاده کند.
👤مک لوهان، جوامع را نیز به دو دسته سرد و گرم تقسیم می کند. وی، جوامع کم سواد را جامعه سرد و جامعه اروپایی را جامعه گرم مینامد.
#رسانه_شناسی
✅آرما
#سواد_رسانهای
⚠️حافظ محیط زیست باشیم!
🔹️اگر از نرمافزارها، پیامرسانها، شبکههای اجتماعی و رسانههای تعاملی ایرانی و بومی استفاده کنیم، آسیبهای محیطزیستی کمتری خواهیم زد.
🤔چگونه⁉️
🔸️زیرا فاصله از سرور IDC (internet data center) یا همان مرکز داده اینترنتی کمتر است، لذا برق کمتری مصرف میکنیم.
📎مرکز داده اینترنتی یا IDC به مجموعه اى از سرویس دهندهها، زیرساختارهاى ارتباطى و تجهیزات دسترسى که به منظور ارائه، نگه دارى و پشتیبانى از میزبانى سرویسهاى اینترنتى بکارگرفته شدهاند، گفته میشود.
🔹️بهتر است بدانیم یکی از دلایل گرمشدن کره زمین که تبعات فراوان و همهجانبهای دارد، ناشی از مصرف برق زیاد است.
🔸️بدیهی است هر چه سرعت اینترنت افزایش یابد، مصرف برق بیشتری در پی خواهد داشت.
🦋پس اگر از تولید داخل حمایت کنیم، به محیط زیست خود آسیب کمتری میزنیم.
↩سمت: آموزشگاه مجازی سواد رسانهای
🔛@resanesamt