⭕️چرا ترکیب اخبار جعلی و هوش مصنوعی خطرناک است؟
🔺ما در زمانی زندگی میکنیم که متأسفانه به طور فزاینده همه چیز آن چیزی نیست که به نظر می رسد یا آنچه که باید باشد.
از زمان شکلگیری مفهوم اخبار جعلی، فناوری به سرعت پیشرفت کرده است. در نتیجه، ما اکنون با نمونههایی از اخبار جعلی روبرو هستیم که چند ماه پیش اصلا قابل تصور نبودند. ویدئوهای دیپ فیک یکی از معضلات ترکیب هوش مصنوعی با اخبار جعلی است.
🔺دیپ فیک یا جعل عمیق، یک تکنیک برای ترکیب تصویر انسان مبتنی بر هوش مصنوعی است. جعل عمیق تصاویر و فیلمهای موجود را بر روی تصاویر یا فیلمهای منبع قرار میدهد. دیپ فیک فرد یا افرادی را درحال انجام یک کار در موقعیتی نشان میدهد که هرگز در واقعیت اتفاق نیفتاده است.
هر شخصی با استفاده از هوش مصنوعی میتواند یک دیپ فیک بسازد و برای این کار نیازی نیست که اصلاً شخص مورد نظر جملهای را ادا یا در مکان خاصی حضور پیدا کند.
🔺مورد خطرناک دیگر رباتهای دارای هوش مصنوعی هستند که می توانند حقیقت را مخدوش و محتوای دروغین را جای آن، جا بزنند. وقتی این رباتها هوشمندتر شوند، میتوانند با استفاده از دادههای موجود در دسترس عموم، صدا و دستخط هرکسی را تقلید کنند.
🔺اخبار جعلی عادی، به خودی خود خطرناک است؛ حال ترکیب آن با هوش مصنوعی، آن را به مراتب خطرناکتر خواهد کرد. تشخیص تفاوت بین جعل و واقعیت نیز به همان مراتب دشوارتر میشود.
⭕️دلایل زیادی برای خطرناک بودن اخبار جعلی مجهز به هوش مصنوعی وجود دارد؛ اما برجستهترین آنها از نظر عضو هیئتعلمی مؤسسه تحقیقات بلاکچین کانادا به شرح زیر است:
🔻اطلاعات و اخبار معتبر برای اداره جامعه بسیار مهم است. انسانها باید در مورد عملکرد خودشان مسئول باشند؛ اما اگر از وقوع این اقدامات توسط افراد اطمینان نداشته باشیم و نتوانیم تشخیص دهیم جعل کدام است و واقعیت کدام؛ انجام این امر بسیار مشکل خواهد بود.
🔻اخبار جعلی مجهز به هوش مصنوعی نه تنها تهدیدی برای دموکراسی است، بلکه بازارهای مالی را نیز تهدید میکند. چراکه به راحتی با انتشار اخبار جعلی درباره شرکتها و همچنین روند قیمتها، بر بازار سهام و قیمتها تاثیر میگذارد.
🔻مهمترین عامل «بیحسی نسبت به واقعیت» است که بر این اساس، مردم دیگر خسته شده و به اخبار هیچتوجهی نمیکنند؛ چراکه میدانند به هرحال بیشتر این اخبار، جعلی است و زمانی که چنین اتفاقی رخ دهد، سطح اساسی آگاهی مورد نیاز برای تحقق دموکراسی، بسیار ناپایدار خواهد بود.
#سواد_رسانه_ای
⭕️تله شناسی سایبری
❓چگونه شبکه های اجتماعی ما را به دام خود می اندازند؟
🔺اهداف مصنوعی
🔺رسانه های بدون اصطکاک
💢سایتها و شبکههای اجتماعی مختلف جوری طراحی شدهاند که وقت بیشتری از ما را بگیرند. البته سود آنها در استفاده بیشتر ما از این برنامهها است برای همین مدام چیزهای جالب و گزینههای جدیدی به فضاهای خود اضافه میکنند تا ما را به استفاده هرچه بیشتر از خود ترغیب کنند. دو قلاب اصلی که تحقیقات این حوزه به آن پرداختهاند یکی اهداف مصنوعی است و دیگری رسانههای بدون اصطکاک.
💢اهداف مصنوعی شامل موضوعاتی مانند بازیهای دیجیتال، تعداد لایک و دنبال کننده میشود. واقعیت این است که اینها همیشه اهدافی هستند که آخر ندارند. یک بازی دیجیتال میتواند سالها ادامه داشته باشد و به پایان نرسد، تلاش برای جلب لایک و دنبال کننده هم حد نهایت ندارد برای همین تا بینهایت میتوان زمان ما را به خود اختصاص دهد.
💢مفهوم رسانههای بدون اصطکاک هم به آن دسته از رسانهای مانند یوتیوب گفته میشود که بعد از تمام شدن یک ویدئو بهصورت خودکار ویدئوی بعدی را نمایش میدهد. یکی از بزرگترین کارهایی که بسیاری از شرکتها انجام دادهاند حذف نشانههای توقف است. تمام شدن یک متن یا یک ویدئو یعنی شروع شدن بعدی و این یعنی تا بینهایت میتوان به تماشا نشست. برای همین بهتر است انواع کانالها و فضاهای غیرضروری که در آنها عضو هستیم را خاموشکنیم تا مدام در معرض پیامهای وسوسه کننده برای دیدن کلیپ، تصویر یا محتوای جدید قرار نگیریم.
#رسانه_شناسی
📌۸۰ درصد ایرانیها از اینترنت استفاده میکنند
سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔸طبق آخرین آمارها، ۸۰ درصد مردم ایران یعنی جمعیتی بالغ بر ۶۷ میلیون نفر از اینترنت استفاده می کنند.
🔸براساس نتایج موج سوم پیمایش سبک زندگی توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
تقریباً ۷۰ درصد از مردم در اوقات فراغت موسیقی گوش میدهند، ۲۲درصد فیلمهای ایرانی تماشا می کنند و ۱۹.۸ درصد سریالهای خانگی میبینند، البته این آمار در تلویزیون اینترنتی متفاوت است که ۵۰درصد استفاده میکنند و باید دادهکاوی انجام گیرد.
پ.ن: این آمار نشان می دهد فرآیند ایجاد جریان و هدایت افکار عمومی به سمت و سوی خاص توسط رهبران فکری جریان ها می تواند بزرگترین عامل تعیین سرنوشت کشور در حوزه های فرهنگ ، سیاست ، اقتصاد و ... باشد
#سواد_رسانه_ای
#نبرد_ادراکی
▪️مسیح علینژاد فعال اجتماعی یا خبرنگار نیست؛ حقوقبگیر وزارتخارجه پمپئو است، تحت قرارداد پرواسراییلیترین و ضدایرانیترین دولت معاصر تاریخ آمریکا که حاضر است نصف #ایران بسوزد تا منفعت #نتانیاهو تامین شود
از این مواضعش نباید تعجب کرد، درمورد ماهیتش باید اطلاعرسانی کرد
💬 فرشاد
▪️مسیح دوزاری نژاد اگه راست میگه به اربابانش بگه دستور سانسور مطالب در مورد سردار سلیمانی رو از اینستاگرام بردارن تا نظر واقعی مردم ایران رو درباره سردار بشنون.
امریکای فیلترچی، نمیشه که یک پلتفرم رو کلا سانسور کنی و بعد چرندیات مزدورانت رو بعنوان نظر مردم ایران غالب کنی.
💬 zahrahb
@Fars_Plus
▪️مسیح علینژاد 305 هزار دلار ناقابل از دولت آمریکا دریافت کرده؛ یه عده ساده دل هم فکر میکنند اینها دردشون ایرانه؛ نه عزیزان پول همیشه درد اصلی اونها بوده
💬 رضا بهزادیان نژاد
@Fars_Plus
▪️مسیح علینژاد تاکنون ۴۱۵ هزار دلار معادل بیش از ۱۰ میلیارد تومان قرارداد با دولت آمریکا و شبکه #صدای_آمریکا داشته! او از معدود مزدوران "فارسی زبان" است که مدافع تحریمها و فشار حداکثری بر مردم ایران است. البته چارهای جز این ندارد؛ برای همین کار این #چمدان_دلار کوچک را دریافت کرده!
💬 محمدامین رعیا
@Fars_Plus
▪️این تصاویر را به یاد دارید؟ تصویر شهید داناییفر و فرزندی که او را ندید
🔻امروز الیاس قلندرزهی یکی از عوامل گروهک تروریستی جیش العدل که با شلیک گلوله در قتل مرزبان شهید، داناییفر مشارکت داشت به دار مجازات آویخته شد.
🔻 ۱۷ بهمن ماه سال ۱۳۹۲ به ناگاه خبری مبنی بر ربایش مرزبانان جمهوری اسلامی توسط گروههای تروریستی (جیش العدل) در رسانهها منتشر شد. خیلی زود کمپینهایی برای آزادی این ۵ مرزبان ایرانی که متشکل از ۴ سرباز وظیفه و یک گروهبان بودند، تشکیل شد. سرانجام در فروردین ۹۳، چهار سرباز وظیفه به وطن بازگردانده شدند، اما همچنان خبری از گروهبان ربایش شده یعنی جمشید دانایی فر نبود.
🔻در این مدت تهمت های زیادی از جمله این که شهید به گروهک های تروریستی پیوسته یا به آمریکا پناهنده شده منتشر شد. ولی بالاخره پیکر شهید دانایی فر در تاریخ اول فروردین ۱۳۹۴ از خاک پاکستان به کشور بازگشته و در تاریخ چهارم فروردین در زادگاهش به خاک سپرده شد.
🔻قدسآنلاین درباره جزئیات شهادت شهید جمشید داناییفر نوشته بود: چند نفر مسئول اجرای حکم اعدام داناییفر میشوند که برای اجرای همین جنایت ایشان را از جمع جدا میکنند و بر روی تپهای میروند و ماشین تویوتایی را در تپه میگذارند و از ماشین طنابی آویزان میکنند که ایشان را به همان طناب میبندد که به علت ارتفاع کم پای ایشان به زمین میرسد و شهید نمیشود و هنگامیکه این را میبینند با پارچهای ایشان را خفه میکنند و بعد هم برای اطمینان بیشتر تیر خلاص به ایشان میزنند. در آخر هم در همان مکان روی ایشان خاک میریزند و بهاصطلاح دفن میکنند.
@Fars_Plus
▪️منظور اصلاحطلبان از عدم مصادره جناحی حاج قاسم این است که از او نگویید تا ما راحتتر تحریف کنیم!
جهانگیری و جواد امام میتوانند از علقه سردار به خاتمی بگویند؛ اما آن نامه سال ۷۸ فرماندهان سپاه به خاتمی که اصلاحطلبان نام کودتا را بر آن گذاشتند، مزین به امضای قاسم سلیمانی هم بود.
💬 کبری آسوپار
@Fars_Plus
▪️یه جوری میگن "کشته شدن"، گویی یه دعوای خیابونی بوده و وسط دعوا هم که حلوا خیرات نمیکنند و یک نفر کشته شده!
یک مقام رسمی کشوری به دعوت رسمی نخست وزیرِ کشور دوم، با هواپیما و غیرمخفی به اون کشور سفر کرده
کشور سومی بدون احترام به تمامیت ارضی، موشک می زنه!
اسمش هم ترور هم نیست
💬 الهام عابدینی
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اعتراف BBC فارسی: دانشمندان ایرانی به دستاورد مهمی در تولید واکسن کرونا دست یافتهاند.
🔸دانش خوبی در ایران برای تولید انواع واکسن وجود دارد.
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی مجری بی بی سی اجازه ندارد از لفظ "ترور" برای سردار ایران استفاده کند!
در حالیکه ترور سردار قاسم سلیمانی توسط ایالات متحده یک اقدام تروریستی آشکار بود اما رسانه های فارسی زبان آمریکایی_سعودی در اقدامی هماهنگ مأموریت دارند تا از لفظ "ترور" برای این اقدام تروریستی استفاده نکنند! به همین دلیل زمانیکه مجری برنامه به اشتباه از لفظ "ترور" استفاده می کند دستپاچه می شود و آن را با لفظ "کشته شدن" جایگزین می کند!!
پ؛ن؛وقتی در ایران سرطان اصلاحات تیتر میزنه میراث قاسم سلیمانی! چه انتظار از اون ور آب داریم؟!
@AntiBBC
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مغز چگونه اخبار جعلی را قبول میکند؟
محققان علوم اعصاب با بررسی ساختار مغزی دریافتهاند که مغز انسان اطلاعات همسو با باورهایش را صرفنظر از عجیب و غیرمنطقی بودنش، بهراحتی میپذیرد.
@AntiBBC
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 درس سیاست و وطنپرستی به مجری منوتو؛ما وسط اروپا نیستیم!
🔸ناراحتی مجری منوتو از بیان اقدامات تروریستی عربستان!
◀️نگاهی متفاوت به شبکههای ماهوارهای و اپوزیسیون!
🆔 @dishplus
🔴تفاوت دو تیتر؛ کنتور که نمیندازه، مخاطب هم که حوصله تحقیق نداره!
🆔 @dishplus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🔴حمله شبکه منوتو به بازیگران و تخریب سینماگران فقط بخاطر پیام تسلیت به دانشمند ایرانی!
🔸پس از تسلیت دهها بازیگر در پی اقدام غیرانسانی و بزدلانه دشمنان ایران، شبکه منوتو به پرویز پرستویی و سینماگران صاحب نامی چون مجید مجیدی حمله کرده و در برنامههای مختلف درصدد تخریب آنها برآمده است!
◀️نگاهی متفاوت به شبکههای ماهوارهای و اپوزیسیون!
🆔 @dishplus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥ایستاده در غبار؛ پاسخهای جنجالآفرین پژوهشگر ایرانی در منوتو!
◀️نگاهی متفاوت به شبکههای ماهوارهای و اپوزیسیون!
🆔 @dishplus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥ایستاده در غبار؛ پاسخهای جنجالآفرین پژوهشگر ایرانی در منوتو!
◀️نگاهی متفاوت به شبکههای ماهوارهای و اپوزیسیون!
🆔 @dishplus
▪️سالی حدود نیم میلیون دلار هزینه کردیم تا برنامههای شما برای محصور کردن ایران را به هم بزنیم.
موفق هم شدیم!
در شرایط تحریم، سالانه ۱۰ میلیارد دلار صادرات به عراق و ۲.۵ میلیارد دلار صادرات به افغانستان داریم!
به دو کشور تحت اشغال شما.
این یعنی؛ سرمایهگذاری با بازگشت زیر دو سال!
💬 رضا
@Fars_Plus
🔻بایکوت مستندی که به دغدغه رهبرانقلاب درباره فساد پرداخته بود
کارگردان مستند «نفس خوار» که درباره کوهخواری و ساخت و ساز در منابع طبیعی است در برنامه تلویزیونی "سینما مردم" گفت:
🔻این مستند را به جشنوارههای دیگر هم فرستادیم یکی از این جشنوارهها که داعیه انقلابی هم داشت، کار را نپذیرفت، تنها جشنواره عمار بود
🔻این کارها را معمولا تلویزیون پخش نمیکند.
🔻در این مستند با کسانی مواجه بودیم که خودشان باید ناظر این موضوعات باشند ولی خودشان هم ذینفع بودند.
@Fars_Plus
▪️تحقیقات دانشمندان بی بی سی فارسی نشان می دهد که روزانه ۱۰۰ نفر بر اثر کرونای انگلیسی به دنیا می آیند!
💬 مجید قربانی
@Fars_Plus
▪️به عنوان یک "روان پزشک"می گویم.مشاهده بیش از نیم ساعت #ایران_اینترنشنال در شبانه روز با ریسک بالای افسردگی،اضطراب و افکار مزاحم وسواس گونه همراه هست
علی نیک جو
@Fars_Plus
▪️تیتر این خبر باید اینطور باشه:
کرونای انگلیسی، لندن و ملکه الیزابت
💬 میم چه
@Fars_Plus
▪️بعد از حمله #عراق به کویت، وزارتخارجه بوش دختری بنام "نیره" را به کنگره آورد که شهادتی بشدت احساسی داد درمورد عراقیهایی که نوزادان را کشتند تا تجهیزات بیمارستان را بدزدند
بعدها اظهارات نیره توسط بوش هم استفاده شد و "امنستی" و سایر نهادهای (مثلا) حقوقبشری هم به آن استناد کردند.
🔻بعدها مشخص شد "نیره" درواقع "نیره الصباح" دختر سفیر کویت در آمریکا بوده، و همه اظهاراتش دروغ و برنامهریزی وزارتخارجه آمریکا بوده
درواقع نوزادانی جان دادند، منتها علتش فرار دکترها و پرستاران و رها کردن نوزادان بود. هیچ تجهیزاتی توسط ارتش #عراق دزدیده نشده بود .
ادامه این رشته توییت را در لینک زیر بخوانید👇
https://telegra.ph/رشته-توییتی-از-toomadj-01-05
💬فرشاد
@Fars_Plus