«سارا اورارد» اهل لندن،که تقریبا دو سال پیش،پلیس لندن بهش تجاوز میکنه،به قتلش میرسونه وجنازشو آتش میزنه
عجیبش اینه که عبارت انگلیسی مهسا امینی در وبسایت"بی بی سی" 170000 نتیجه در برداشته.
🔻قتل و تجاوز سارا اورارد تا امروز فقط 1700 نتیجه در برداشته.
🔶اگه کسی گفت کی گفته ما در جنگ رسانه ای و جنگ سایبری هستیم بکنین تو چشمش😕
jebreil1
@resane_ravanshenasi
برای این تعطیلی اجباری!
پشت همه فراخوانها برای اعتصابات نیمه آذر میشود چشمان نگران زیادی را دید که به دنبال تهدید برای برهم زدن کسب و کارشان دست به تعطیلی دستوری زدهاند. آن هم با اجبار کسانی که پشت شعارهایشان درباره "آزادی" غول زورگویی به نام آشوب نشسته.
تبیان
@resane_ravanshenasi
🔴 شکست کمپینهای دروغین/خریدهای ایرانیان در آبام 66هزار میلیارد تومان افزایش یافت
🔸رصد تراکنشهای انجامشده در شبکه شاپرک ابزار خوبی برای فهم تغییر و تحولات بازار است.این تراکنشها که شامل تراکنشهای موبایلی،کارتخوانهاو خریدهای اینترنتی است،رفتار خرید مردم و فعالان اقتصادی در بازار را به خوبی ترسیم میکند.
🔸طبق گزارش بانک مرکزی ایران،در مهرماه تراکنشهای شاپرک کاهش۱۵/۵هزارمیلیاردتومانی نسبت به شهریور داشت که برخی از تحلیگران این موضوع را به اغتشاشات ربط داده وبرخی دیگر معتقد بودند در شهریور بهدلیل شروع سال تحصیلی خریدها افزایش یافته و کاهش آن در مهرماه تاحدودی طبیعی است.
🔸اما در آبانماه رقم تراکنشهای شبکه شاپرک به حدود۷۷۱هزارمیلیاردتومان رسیده که نسبت به تراکنشهای مهرماه رشد نزدیک به۶۶هزارمیلیاردتومانی را نشان میدهد.همچنین تراکنشهای شاپرک در آبان، رکورددار سال جاری است.
🔸در ماههای اخیر،رسانههای خارجی با راهاندازی اخبار دروغ،قصد داشتند با ایجاد کمپینهای تحریمی علیه برندهای ملی،اقتصاد ایران را زمینگیر کنند که این آمارها نشان میدهد کمپینها با شکست روبرو شد.
@resane_ravanshenasi
💢افشاگری ریحانه پارسا از کسب درآمد سلبریتی ها از اغتشاشات!
🔹🔸ریحانه پارسا در اینستاگرام اعلام کرد احسان کرمی و برزو ارجمند که طی هفته های اخیر تلاش کردند نقش لیدر اغتشاشات را بازی کنند در واقع از این مسیر برای کسب درآمد استفاده کرده اند.
♦طبق گفتههای وی (که خود در اغتشاشات اخیر نقش یک لیدر را بازی میکرد) درست وقتی این جماعت (برزو ارجمند، احسان کرمی و..)، بلاگرها و سلبریتی های داخلی را مجبور به همراهی با اغتشاشگران و تعطیلی کارهایشان می کردند خود مشغول راه اندازی کاسبی جدیدشان بوده اند!
jebreil1
@resane_ravanshenasi
سازندگان پیامرسان ایرانی گپ در حال توسعه یک شبکه اجتماعی مشابه توییتر هستند
🔺 تیم توسعه پیامرسان بومی «گپ»، یک شبکه اجتماعی به نام «ویراستی» راهاندازی کرده که در نگاه اول شباهتهای بسیاری در طراحی و تجربه کاربری به توییتر دارد؛ تا جایی که حتی لوگوی آن هم بیشباهت به پرنده آبی توییتر نیست.
🔹 مهدی انجیدنی مدیر پیامرسان گپ میگوید ویراستی یک «توییتر بومی» نیست و اهداف متفاوتی دارد.
🔹 انجیدنی در پاسخ به این سوال که اگر ویراستی یک توییتر ایرانی نیست چرا تا این حد از نظر ظاهری به توییتر شبیه است، گفت که آنها قصد داشتند رابط کاربری که برای کاربران آشنا است را عرضه کنند و روی یک فرمولی که جواب خود را پس داده، تمرکز کنند.
@resane_ravanshenasi
🟣ماساژ پیام
🔸انواع بیشماری از فریب در انبوه اطلاعات و دانشی که هر روز از کارخانه کار فکری رسانه به بیرون جریان مییابد، دیده شده است که به «ماساژ پیام» معروف است.
🔻 چند نمونه از تاکتیکهای ماساژ پیام:
🔸 تاکتیک زمانبندی: در این نوع تاکتیک معمولترین رهیافت، به تأخیر انداختن ارسال پیام است تا حدی که دیگر پیامگیر نتواند کاری بکند.
🔹 تاکتیک قطره چکانی: در اینجا اطلاعات و دانش به جای آنکه در سندی واحد منتشر شود، در زمانهای گوناگون به مقدار کم منتقل میشود. در این شیوه الگوی رخدادها تجزیه میشود و از دید گیرنده مخفی میماند.
🔸 تاکتیک موجی: وقتی مردم شکایت میکنند که چرا از موضوعی بیاطلاع ماندهاند، رسانهها آنقدر مطلب را به صورت گسترده و افزایشی ارائه میدهند تا مردم در انبوه اطلاعات غرق شوند و دیگر نتوانند واقعیتهای اساسی را دریابند.
🔹 تاکتیک دروغ بزرگ: این تاکتیک توسط وزیر تبلیغات هیتلر، «یوزف گوبلز» شهرت یافت و بر این ایده مبتنی است که اگر دروغی به اندازه کافی بزرگ باشد، راحتتر از دروغهای کوچک باور میشود.
pelaak1
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انتقاد رئیس فیفا از نژاد پرستی در فوتبال
✅ #ذره_بین دریچهای به حقیقت...
🌐 www.ofoghtv.ir
@resane_ravanshenasi
ظاهراً...!! این ظاهراً در حوزه خبر یعنی دروغ، کلاهبرداری و شیره سر مخاطب مالیدن. این خبر آن اندازه فیک و زرد است که خبرگزاری لیبرال ایسنا هم بر «ظاهری» بودن و درست نبودن خبر تاکید داشته اما یحتمل دستور بوده که کار شود. در طول ماههای گذشته یک دستور کار مشخص در رسانههای فارسی زبان، به ویژه رسانههای وابسته به دولت و نهادهای حکومتی در جریان بوده تا در کنار روسیه و چین کره شمالی را هم تخریب کنند. در روزهای آینده از این خط تخریب که محتوایش در جای دیگری تهیه و به رسانههای همسو با لیبرالها در سراسر جهان ارسال میشودبیشتر خواهیم نوشت.
شما فکر نکنید که مترجم ایسنا همینجوری رفته و روزنامه چوسون ایلبو را پیدا کرده و بین این همه خبر، این خبر را انتخاب کرده و بعد هم خبرآنلاین وابسته به آقایان به آن ضریب داده است. در دنیای پر از کثافتکاری خبری زندگی میکنیم که احترام به شعور مخاطب هیچ ارزشی ندارد. انتظار میرفت که مدیرعامل جدید ایسنا رویه را درست کند، اما از قرار معلوم او هم با موج همراه شده است!
syriankhabar
@resane_ravanshenasi
🅾 پیش از باور هرخبر به۵ پرسش کلیدی پاسخ دهید؟
💢 چگونه اخبار جعلی در اینترنت را تشخیص دهیم؟
🔸 در نوامبر ۲۰۱۶ پژوهشگران دانشگاه استنفورد هشدار دادند که :
👈 بسیاری از دانشجویان آمریکا توانایی تشخیص "گزارشخبری"، "مقاله فنی" و "آگهی خبری" را از هم ندارند.
🔹 این کمبود #سوادرسانهای میتواند پیامدهای ناگواری داشته باشد.
🔸 اگر میخواهید توانایی خود را در تشخیص خبر درست از شایعه و خبرهای ساختگی تقویت کنید باید این ۵ پرسش را در هنگام خواندن خبر از خود بپرسید.
1️⃣ خبر را چه کسی نوشته است؟
👈 در خبر درست همیشه نامی واقعی از یک خبرنگار یا روزنامهنگار واقعی، که قابل پیگیری باشد به عنوان مرجع و منبع خبر گفته میشود ولی در خبرهای ساختگی، شایعه یا تبلیغاتی، چنین چیزی وجود ندارد.
🔹 وقتی نام نویسنده یا گوینده را در خبر میبینید حتما بیوگرافی او را نیز دنبال کنید.
🔸 اینگونه در مییابید که آیا این "گزارش خبری" است و یک خبرنگار به قصد اطلاع رسانی آن را نوشته است یا یک "مقالهی فنی" است که یک کارشناس مطلع از موضوع خبر، آنرا نوشته است و یا اینکه چیز دیگری از قبیل تبلیغات، شایعه و یا خبر ساختگی است!
2️⃣ خبر چه چیزی میخواهد بگوید؟
🔹 خبر واقعی وقتی درباره موضوعی جنجالی باشد معمولا آنرا به نقل از منابع واقعیِ معتبر که قابل پیگیری باشند، میگوید.
🔸 در حالیکه خبر ساختگی منبع دروغین، آدرس اینترنتی ساختگی، عنوان کلی غیر قابل پیگیری، و یا با استناد به مطالب مشابه غلط انداز دیگر میگوید که با اندکی کندوکاو و ژرفنگری، نادرستی آن قابل تشخیص است.
3️⃣ خبر چه زمانی منتشر شده است؟
🔹 حتما به تاریخ انتشار خبر دقت کنید اگر به کلمههای "خبر فوری" در خبر بر میخورید بیشتر دقت کنید زیرا احتمال ساختگی بودن یا تبلیغاتی بودن آن بیشتر است.
4️⃣ خبر در کجا منتشر شده؟
🔸 خبر درست و مهم، حتما در خبرگزاریها و سایتهای مشهورِ دارای اعتبار نیز منتشر میشود.
🔹 اگر خبر را برای نخستین باردر شبکههای اجتماعی میبینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را بیازمایید.
5️⃣ از خواندن خبر چه احساسی به شما دست میدهد؟
🔸 خبر ساختگی مثل همهی تبلیغات دیگر برای برانگیختن احساس شما طراحی شده است.
🔹 پس اگر با خواندن خبری بسیار ناراحت شدید، دِرَنگ کنید و نفس عمیقی بکشید.
🔸 ادعایی که در خبر وجوددارد را دست کم درسه خبرگزاری ویارسانهی معتبر تحقیق کنید و سپس تصمیم بگیرید که خبر را ساختگی یا واقعی به حساب آورید.
🔹 نباید همه چیزرازود باور کرد.هیچ چیزی بهتراز تفکرانتقادی در روبرو شدن با خبر نیست.
🔸 اگر ۵ پرسش بالا را در خواندن خبرها رعایت کنید به تدریج سواد رسانهای خود را افزایش میدهید.
🔹 در هر صورت اینها تکنیکهای اولیهی تشخیص خبر درست از نادرست هستند برای افزایش بیشتر تواناییهای خود در این زمینه، باید منابع مرتبط را مطالعه نمایید
#سوادرسانه
@resane_ravanshenasi
فاکسنیوز:
🔺تیکتاک خنجری است که قلب ایالات متحده را نشانه رفته است و طبق هشدار کارشناسان و سیاستمداران، «جوانان آمریکایی را فاسد» میکند…
➡️ هشدار به مفسد بودن تیکتاک برای جوانان آمریکایی نشان میدهد، محتوای فحشاخانۀ اینستاگرام در آمریکا کنترل میشود؛ وگرنه طبیعتاً نباید برای آنها فسادانگیز بودن یک نرمافزار، شگفتانگیز باشد!
🔻کانال سواد رسانه ای
CyberSp
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رسوایی دیگر برای ضدانقلاب در پروژه کشتهسازی/ماجرای فوت «روحالله عابدینی» چه بود؟
🔹رسانهها و کانالهای تلگرامی ضدانقلاب زبان چند روزی است با انتشار خبری کذب با موضوع ماجرای مرگ «روحالله عابدینی» در حال ایجاد جو روانی و تشویش اذهان عمومی هستند، اما گفته برادران متوفی بار دیگر ضدانقلاب را رسوا میکند.
jebreil1
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زاکانی: اینترنشنال الان بلندگوی همه آشوبھا در داخل ایران است؛ چه کسی مسئول آن است؟ کسی که یک خبرنگار را به جرم انتقاد، با اره تکه تکه کرد
jebreil1
@resane_ravanshenasi
💢 توییتر بومی در راه است
🔺 سازندگان پیامرسان ایرانی گپ، در حال توسعه یک شبکه اجتماعی جدید بهنام «ویراستی» هستند که از آن بهعنوان توییتر بومی یاد میشود!
🔺 با گستردگی فیلترینگ در ایران و مسدودسازی شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای بزرگی مانند اینستاگرام و واتساپ، دولت تصمیم گرفت تا بهصورت جدی از پلتفرمهای داخلی حمایت کند و مسیر را برای رشد و پیشرفت آنها هموار سازد. حالا بهتازگی یک شبکه اجتماعی ایرانی با نام «ویراستی» آغاز به کار کرده که در ظاهر، بسیار به توییتر شباهت دارد؛ به همین دلیل بسیاری معتقدند که یک توییتر بومی پا به عرصه گذاشته است! اما بهراستی مگر میشود چرخ را از ابتدا اختراع کرد و توییتری که ایلان ماسک با ۴۴ میلیارد دلار تصاحباش کرد را بومیسازی کرد؟ آن هم با زیرساختهای داخلی ما!
🔺مهدی انجیدنی، مدیرعامل ویراستی که پیش از این بهعنوان مدیر پیامرسان «گپ» هم شناخته شده بود، معتقد است که این شبکه اجتماعی، در واقع یک توییتر بومی نیست و اهداف گستردهتر و متفاوتی را دنبال میکند!
حاتم رسانه|مرتضی حاتمی
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصمیمگیری بر اساس خبرها
🔺در طول روز چقدر اخبار مطالعه می کنیم؟ چه تعداد از این اخبار را باور می کنیم؟ و چه تعداد تصمیم را متناسب با این اخبار میگیریم؟
jebreil1
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدایا پای این کلیپ چی بنویسم که مردم ببیند و کمی به خود بیاند.🤔
فقط بگم این بابا نه آخوند نه پاسدار.ِ نه بسیجیه بلکه از مخالفان جمهوری اسلامیه
jebreil1
@resane_ravanshenasi
تصویری که بود؛ تصویری که برایتان می سازند!
بین تصویری که رسانه ها، شبکه های مجازی و ماهواره ای با تحریف تاریخ برایتان می سازند تا در ذهن و دل شما حس "حسرت زدگی" درباره زیستن در دوره پهلوی ایجاد شود؛ با تصویر واقعی تفاوت وجود دارد. یکی از آن مقوله مساله آزادی و اینکه شاه آدم نکشت! براحتی این تصویرسازی جعلی با طرح سوالاتی نظیر سوال بالا قابل فروپاشی است.
متاسفانه در خلا ذهن تاریخی یا بهتر میگیم نسلی که بی تاریخ شده است، عده ای بهره خود را برده و هر چه میخواهند می بافند. ذهنِ بی تاریخ، در برابر این جعلیات تعطیل است. فورا می پذیرد. مغلوب میشود. می بازد و به او حسِ حسرت دست میدهد که ای کاش زمان شاه بودم! روایت نکنید، روایت نخوانید، به کتب و اسناد اعتماد نکنید، همگی قبول؛ اما فقط به این جنس سوالات پاسخ دهید! من نام این سوالات را "پاک کن ذهن بی تاریخ" می گذارم. چون با طرح دهها سوال ساده اینچنینی شما میتوانید تصویر ذهنی غلط و جعلی از تاریخ پهلوی را برهم بزنید.
jaryanshenasi_11
@resane_ravanshenasi
▪️معمای قرارداد ۲۷ ساله چین و قطر/ بالاخره چین ما را مستعمره کرد یا دور زد؟
🔹چندی پیش شرکت قطر انرژی و سینوپک چین قراردادی برای صادرات سالانه ۴ میلیون تن LNG به مدت ۲۷ سال و ارزش ۶۰ میلیارد دلار امضا کردند که از سال ۲۰۲۶ اجرایی خواهد شد. در این بین اتاق بازرگانی در گزارشی مدعی شد که چین قید تجارت با ایران را زده است. اما این ادعا چقدر صحت دارد؟
🔹طبق آمار BP چین سالانه ۱۲.۳ میلیارد متر مکعب گاز (LNG) از قطر وارد میکند که قرارداد جدید دو کشور تنها به میزان ۵.۶ میلیارد متر مکعب (۴ میلیون تن) بوده و در جهت تثبیت رقم واردات فعلی است.
🔹در واقع با افزایش ابهامات درباره آینده انرژی دنیا، چینیها به سمت امضای قراردادهای بلندمدت واردات گاز با قطریها حرکت کردهاند تا در رقابت با اروپای دارای بحران گاز عقب نمانند.
🔹پیشتر در مارس و دسامبر ۲۰۲۱ نیز چینیها با شرکت قطر انرژی دو قرارداد ۱۰ ساله خرید ۲ و ۱ میلیون تن LNG منعقد کرده بودند که از سال ۲۰۲۴ آغاز شده و با هدف تامین پایدار انرژی چین انجام شده است.
🔹اما سوال اساسی این است که امضای قرارداد تجارت گاز بین قطر و چین چه ارتباطی با ایران دارد؟ چرا که طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس اولویت اول صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه و منطقه مثل عراق، ترکیه، پاکستان، عمان و غیره بوده که در حال حاضر در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
🔹در نتیجه قرارداد قطر و چین به معنای تصاحب بازار ایران نیست، زیرا اساسا چین در دسته بازارهای هدف ایران قرار ندارد، فارغ از اینکه ایران گاز مازادی هم ندارد که به چین صادر کند.
🔹البته از اتاق بازرگانی نمیتوان انتظار کار کارشناسی و واقعبینی داشت چرا که همین گروه در یک سال گذشته در رسانهها مدعی بودند که صادرات نفت ایران به چین روزانه هزار بشکه است! درحالیکه تمامی موسسات داخلی و خارجی ارقام صادراتی را در حدود یک میلیون بشکه در روز برآورد کردهاند.
🔹اما جالبتر از این موضوع، خط رسانهای بلندگوهای اتاق بازرگانی است، به گونهای که تک تک قراردادهای صادرات گاز دنیا را بر سر ایران میکوبند، گویا ایران باید در همه قراردادهای دنیا، یک طرف قرارداد باشد.
🔹نکته عجیب دیگر اینکه از دید رسانههای اتاق بازرگانی اگر چین در ایران سرمایهگذاری کند مستعمره چین شدهایم و اگر با یک کشور دیگه قرارداد ببندد ما را دور زده است! این تحلیلهای زرد و خودمتناقض، مرغ پخته را نیز به خنده درمیآورد.
Fars_plus
@resane_ravanshenasi
⭕️تصویر زن خانهدار در سریالهای نمایش خانگی
🔺طبق آخرین نتایج سرشماری در سال ۱۳۹۵، ۶۲.۱ در صد از جمعیت زنان ایران را زنان خانهدار تشکیل میدادند، یعنی اکثریت جمعیت زنان. با این حال، در فیلم و سریالها این جمعیت به نمایش گذاشته نمیشوند و میتوان گفت نمایندهی خوبی در رسانه ندارند.
🔹براساس یک بررسی، از میان شخصیتهای زن سریالهای نمایش خانگی تنها ۲۸ درصد خانهدار هستند. حدود ۸ درصد از زنان بازیگر در این سریالها کار خانه انجام میدهند و در بیش از ۴۱ درصد از سریالها، خدمتکار زن حضور دارد.
🔹بررسی محتوایی نقش زن در این سریالها نیز نشان میدهد شخصیت زن خانهدار قصه، موجودی ضعیف، عاجز از تصمیمگیری، ناتوان در رفع نیازهای شخصی و وابسته است.
@resane_ravanshenasi
🔴صرفا جهت تأمل...
✍🏾در ایران برخی شبکههای اجتماعی را منجی جامعه و عامل رشد و آگاهی مردم میدانند و یک سویه و بدون سند له یا علیه حمکرانی فضای مجازی سخن میرانند اما آمریکاییها دعوا دارند که شبکههای اجتماعی چه بلایی سر دموکراسی آورده است؛ آن هم با دستکاری هدفمند خبرها برای سانسور یا دیده شدن برخی!
"مهدی پناهی"
VOINEWS
@resane_ravanshenasi
✍🏾تو انفرداریه،ممنوع الملاقاته و اجازه تماس با خانواده اش رو هم نداره ولی اینترنشنال تا رنگ زیرپوشش هم خبر داره
👈تو فیلم هم که صحیح و سالمه نمیدونم کجاش شکسته که ما ندیدیم
VOINEWS
@resane_ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این یکی هم تحت تاثیر فضای مجازی بوده...
timoora