۱۹ تیرماه ، #سالروز_شهادت #روحانی_مبارز #اهل_تسنن ، ماموستا #شهید_ملاعلی_جلالیزاده گرامی باد . 🥀
🗓 ولادت : ۵ آذر ۱۳۰۲
(کردستان، اطراف سنندج، روستای گلين)
👈 پدر #شهید_ملامسلم_جلالی_زاده
🗓 ترور ناجوانمردانه و شهادت مظلومانه ۱۹ تیر ۱۳۶۰
🔹 توسط گروهک های#ضدانقلاب
📌 محل شهادت : سنتدج، محله قطارچيان، در مقابل منزلشان، هنگام بازگشت از مسجد به اتفاق پسر
📍 مزار : کردستان، سنندج، گلزار شهدای بهشت محمدی
#شهدای_اهل_سنت
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#زندگينامه
#شهید_ملا_علی_جلالیزاده
علي جلاليزاده، پنجم آذر ماه 1302 در روستاي گلين سنندج به دنيا آمد. پدرش ملا جلالالدين امام جماعت گلين بود و كشاورزي ميكرد. علي جلاليزاده نتوانست از دانش پدرش بهرهمند شود زيرا در طفلي از ساية پدر محروم ماند؛ مادرش او را بزرگ كرد، قرائت قرآن را نيز نزد مادرش آموخت، بعد از آن به مكتبخانة ده رفت و علوم مقدماتي و كتابهاي رايج مكتبخانهها مثل گلستان و بوستان را نزد ملا عباس آموخت. از پانزده سالگي براي كسب علوم ديني به نقاط مختلف سفر كرد، از جمله در روستاي هويه از محضر مرحوم ملا سيد عنايتالله هويه برخوردار گشت سپس نزد ملا اسعد پايگلاني در روستاي پايگلان رفت. پس از آن به عراق رفت و از فيض صحبت ملا عبدالكريم مدرّس بهره برد و همچنان محضر استاداني چون ملا حسن خليفي، شيخ قسيم مردوخي، ملا عارف و شهيد ملا حيدر فهيم را درك كرد.
ملا علي جلاليزاده وقتي به وطن بازگشت اجازة افتاء در مذهب امام شافعي را از مفتي وقت كردستان ـ ملا خالد مفتي ـ دريافت كرد و امام جمعه و جماعت روستاي گلين گشت و به ارشاد و هدايت مردم پرداخت. ملا علي جلاليزاده علاوه بر ارشاد مذهبي مردم، آنان را از اوضاع سياسي آگاه ميكرد و نسبت به ستم خوانين و حكام محلي به اعتراض واميداشت.
سالهاي 1339و 1340 معلمي ميكرد ليكن نيمة سال 1340 به سبب فعاليتهاي سياسي ضد رژيم از كار بركنار شد پس از آن به دامنة فعاليتهايش افزود كه سبب دستگيري او گشت، ملا علي جلاليزاده هفت ماه در سنندج و كرمانشاه محبوس شد و تحت شكنجه قرار گرفت، پس از آزادي به روستاي گلين بازگشت و به مبارزات خود ادامه داد تا انقلاب اسلامي به پيروزي رسيد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي به حفظ و حراست از آن پرداخت و در مقابل فتنههاي منافقان به روشنگري پرداخت و هويت ضدديني و ضدمردمي آنان را آشكار ساخت. از بدو تأسيس مركز بزرگ اسلامي غرب كشور به عضويت آن درآمد و به صورت گسترده با آن همكاري كرد، سال 1359 به سبب ستم و فشار گروهكها مدتي متواري بود تا آن كه از روستاي گلين به شهر سنندج مهاجرت كرد و در محلة قطارچيان ساكن شد. به دعوت مردم، امامت جماعت مسجد محلة قطارچيان را برعهده گرفت و در پاكسازي شهر سنندج از لوث وجود منافقان تلاش بسيار كرد. افراد ضدانقلاب براي خاموش كردن صداي حقطلبي ملا علي جلاليزاده روشهايي چون تهديد، آزار و توهين را آزمودند اما كاري از پيش نبردند از اين روي وقاحت را به نهايت رساندند و شب نوزدهم تير ماه 1360 وقتي ملا علي جلاليزاده و فرزندش مسلم جلاليزاده بعد از اقامة نماز عشا از مسجد محلة قطارچيان برميگشتند آن دو را جلو در حياط منزلشان با شليك گلوله به شهادت رساندند، پيكر پاك آنان را در بهشت محمدي سنندج به خاك سپردهاند. از شهيد جلاليزاده چهار فرزند به يادگار مانده است.
فعاليتها و افكار
پس از تكميل تحصيلات ديني به روستاي گلين بازگشت و با صبر و حوصله به ارشاد مردم پرداخت و تلاش كرد تا ايمان و معرفت آنان را تكامل بخشد. مشكلات شرعي مردم را رفع ميكرد و به جوانان قرآن تعليم ميداد. شهيد جلاليزاده ضمن ارشاد مذهبي مردم، آنان را از اوضاع سياسي آگاه ميساخت.
1320 تا 1322 سالهاي آشوب و هرج و مرج بود؛ بيگانگان از هر سوي به ايران روي نهاده بودند و كشور عملاً در دست متفقين بود، ملا علي جلاليزاده در اين زمان به مبارزه با نيروهاي اشغالگر پرداخت و مردم را به دفاع از خود در مقابل بيگانگان تشويق كرد.
وقتي اربابان و حكام محلي از دسترنج ضعيفان و تهيدستان استفاده ميكردند و بر ستم خويش ميافزودند هر روز بر سختي و فلاكت كشاورزان و فقرا افزوده ميشد، مشاهدة اين وضع براي ملا علي جلاليزاده سخت ناگوار بود بدين سبب، با كلامي قاطع و پرشكوه به دفاع از حقوق مردم مستضعف پرداخت و مستضعفان را به مطالبة حقوق خود تشويق و تحريض كرد. در بخشي از مبارزات سياسي خود در دهة بيست به افشاي هويت مؤسسان و اهداف شوم دو حزب «سعادت» و «عدالت» پرداخت و آنان را فرمايشي و غيرواقعي خواند. سال 1332 به صورت پنهان عليه كودتاي آمريكايي بيست و هشت مرداد تبليغ كرد و مردم را از حقيقت ماجرا آگاه ساخت. به خاطر روحية مبارزهطلبي وي بود كه رژيم پهلوي نتوانست او را در كسوت معلمي تحمل كند. سال 1340 او را از شغل معلمي بركنار كرد در حالي كه كمتر از دو سال معلمي كرد و در آن زمان به معلمان در هر حد و سواد سخت نياز بود.
#ادامه👇
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
ملا علي جلاليزاده هر فرصتي پيدا ميكرد عليه رژيم پهلوي به مبارزه برميخاست و در سخنرانيهاي خود پيوسته رژيم سلطنتي را ضددين و ضدمردم معرفي ميكرد. انجمنهاي ايالتي و ولايتي و انقلاب سفيد را نيز از مصداقهاي بارز اين اعمال ضد ديني و مردمي ميدانست، به سبب اين افشاگريها بود كه هفت ماه به زندان افتاد اما همچنان به مبارزة خود ادامه داد تا انقلاب اسلامي مردم ايران به رهبري امام خميني به پيروزي رسيد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي به دفاع از دستاوردهاي آن پرداخت و در مقابل مزدوران و منافقان ايستادگي كرد و نگذاشت مردم را از انقلاب نوميد كنند. ابتدا در روستاي گلين و پس از آن در شهر سنندج به افشاي هويت گروهكها و منافقان پرداخت و شعارهاي آنان را واهي و پوچ خواند؛ اعلان كرد سلاح و پول گروهكها را دولتهاي بيگانه براي نابودي اسلام و مسلمانان به آنان دادهاند و نبايد فريب آنها را خورد. وقتي افراد ضدانقلاب ميزان نفوذ شهيد جلاليزاده را در ميان مردم مشاهده كردند خواستند او را به سوي خود بكشانند تا از نفوذ كلام او استفاده كنند اما اين روحاني متقي در پيش جمع با فرياد بلند گفت: مسلمان و كافر هيچ وقت با هم سازش ندارند، وقتي از او نااميد شدند دستگيرش كردند تا او را به زور وادار كنند تا به نفع آنان سخن بگويد، از او خواسته بودند دربارة كشتگان منافق فتوا بدهد كه آنان شهيد هستند اما شهيد جلاليزاده فرياد زده بود: كدام شهيد؟ شهيد كسي است كه در مقابله با كفار و براي اسلام كشته شود، كساني كه عليه اسلام و مصداق بارز آن يعني انقلاب اسلامي ميجنگند نه تنها شهيد نيستند بلكه كافرند و از اين جا به جهنم ميروند، شهيد دوست خداست ليكن اين منافقان با خدا محاربه ميكنند پس دشمن خدا هستند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#سیره_شهدا
خصوصيات اخلاقی و اجتماعی #شهید_ملا_علی_جلالیزاده
در مقابل جباران و ظالمان گردنفرازي ميكرد و نسبت به آنان سر فرو نميآورد و تهديدهاي آنان را به چيزي نميگرفت ليكن نسبت به تهيدستان و مظلومان فروتن بود خود را در غم و سختي آنان شريك ميدانست و براي رفع حاجت و نياز آنان ميكوشيد.
علاقة زيادي به تعليم نوآموزان داشت بدين سبب بود كه علاوه بر تعليم قرآن به نوجوانان و جوانان، به شغل معلمي در مدرسه روي آورد هر چند به سبب فعاليتهاي سياسياش او را از ادامة آن كار باز داشتند ليكن همواره در پي آن بود كه دانستههاي خود را به ديگران بياموزد.
قلبي مهربان داشت؛ نسبت به خطاهاي جزيي بندگان خدا و آشنايان خود اغماض ميكرد و كريمانه ميگذشت هرچند ظالمان از او به ستوه آمدند و او را به شهادت رساندند اما هيچ مسلماني را از خود آزرده نساخت كه در حديث آمده است: «المُسلِمُ مَنْ سَلَمَ النَّاسُ مِنْ يَدِهِ و لِسانِهِ»: مسلمان كسي است كه مردم از دست و زبانش آسوده و در امان باشند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۱۹ تیرماه ، #سالروز_شهادت انقلابی و مبارز اهل تسنن، #شهید_ملامسلم_جلالیزاده
👈 فرزند روحانی شهید ، ماموستا ملا
#علی_جلالی_زاده گرامی باد . 🥀
🗓 ولادت : ۴ فروردين ۱۳۳۴
(کردستان، اطراف سنندج، روستای گلين)
🗓 ترور ناجوانمردانه و شهادت مظلومانه ۱۹ تیر ۱۳۶۰
🔹 توسط گروهک های#ضدانقلاب
📌 محل شهادت : سنتدج، محله قطارچيان، در مقابل منزلشان، هنگام بازگشت از مسجد به اتفاق پدر
📍 مزار : کردستان، سنندج، گلزار شهدای بهشت محمدی
#شهدای_اهل_سنت
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
کانال محتوای روایتگری راویان
۱۹ تیرماه ، #سالروز_شهادت انقلابی و مبارز اهل تسنن، #شهید_ملامسلم_جلالیزاده 👈 فرزند روحانی شهید ، م
#زندگينامه
#شهید_ملا_مسلم_جلالیزاده
فروردين ماه 1334 در روستاي گلين سنندج به دنيا آمد. علوم ديني را ابتدا نزد پدرش آموخت، پس از آن به روستاي آويهنگ رفت و از محضر ملا حيدر فهيم بهره برد بعد از آن در روستاي بالك از فضل ملا باقر بالك برخوردار گشت.
در طلب علم به شهرهاي سليمانيه و حلبچة عراق سفر كرد، سال 1350 به ايران بازگشت، در شهر پاوه ضمن تكميل معلومات دينياش، به صورت متفرقه در امتحانات آموزش و پرورش شركت كرد و مدرك ششم ابتدايي گرفت. سال 1352 به سنندج آمد دورة مدرسة علوم ديني را تا سال 1355 به پايان رساند. همزمان در دبيرستان نيز تحصيل ميكرد از اين روي سال 1356 موفق شد ديپلم بگيرد همان سال در آزمون ورودي دانشگاه تهران در رشتة حقوق قضايي پذيرفته شد. ملا مسلم جلاليزاده همگام با دانشجويان و قشرهاي مختلف مردم به مبارزه با حكومت فاسد پهلوي روي آورد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي و انقلاب فرهنگي و تعطيلي موقت دانشگاهها به همراه تعــدادي از جوانان كميتــة انقلاب اسلامي سنندج را پيريزي كرد و بدان پيوست، در اين زمـان ازدواج كــرد و صاحب يك پسر شد.
در صدا و سيماي مركز كردستان به تفسير قرآن و ارشاد مسلمانان پرداخت. وقتي گروهكها و افراد ضدانقلاب در منطقة كردستان دست به آشوب و فتنهگري زدند، ملا مسلم جلاليزاده به مقابله با آنان برخاست و دسيسة آنان را براي ايجاد تفرقه ميان مسلمانان و بر هم زدن وحدت ملي كمرنگ ساخت. منافقان تحمل سخنان منطقي و مستدل مسلم جلاليزاده و پدرش را نداشتند و نتوانستند آنان را وادار به تسليم كنند بدين سبب بود كه شب نوزدهم تير ماه 1360 آن دو را جلو حياط منزلشان در محلة قطارچيان سنندج به شهادت رساندند و اين زماني بود كه آنان پس از برگزاري نماز از مسجد راهي خانه بودند به خانه نرسيدند به بهشت رفتند. پيكر آنان در بهشت محمدي سنندج مدفون است.
خصوصيات اخلاقي و اجتماعي
شهيد مسلم جلاليزاده، روحي جستجوگر و تشنة آگاهي داشت بدين سبب بود كه پيوسته سفر ميگزيد و ميان مدرسه و مسجد و دانشگاه در تكاپو بود. نسبت به دستورهاي ديني سخت پايبند بود. اعمال و رفتار او الگوي مناسبي براي اطرافيان و آشنايانش بود.
دوستانش از مصاحبت با او سير نميشدند و در حضور او احساس امن و آرامش ميكردند.
با مردم و خانوادهاش بسيار مهربان بود، حديث خوشرويي او هنوز هم زبانزد است. نسبت به پدر و مادرش احترام زيادي قائل بود. نامههايي كه هنگام تحصيل از راههاي دور براي خانوادهاش فرستاده است و اكنون محفوظ است گواه احترام بسيار او نسبت به پدر و مادر و دوستي اعضاي خانواده است.
شهيد جلاليزاده خود اهل عبادت و راز و نياز با خداوند بود اما دعاي مادر را نزديكتر به اجابت ميديد از اين روي از مادرش ميخواست او را دعا كند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#محتوای_روایتگری
مجموعه #روایت_ناب
راوی #حاج_یوسف_غلامی
#روایت_هشتم
سالها شبهای جمعه به زیارت خانواده های شهدامی رفتیم.
درزیارت منزل #شهید_علی _آقابابایی ، در زدیم ، مادر شهید از داخل منزل گفت ازدیوار بپرید در را بازکنید؟!
گفتیم : مادرچرا از دیوار بپریم ؟
گفت: از دیواربیاید درب راباز کنید!
سید هاشمیان به یکی از بچه ها گفت از دیوار برو در را باز کن...
وقتی درب باز شد مادر شهید زیر پلکان نشسته بود!
گفتیم مادر چی شده ؟!
گفت سالها درب منزل بازبود اگررعلی آقا آمد معطل نشود ، امشب درب را بستم شما در زدید گفتم نکنه علی ام باشه دویدم در ر ابازکنم از پله زمین خوردم زانویم به پله خورد و زخم شد و درد می آید نمی توانم بلندشوم ....
خدایا بحق حضرت زهرا سلام الله علیها ما را شرمنده شهدا نکن ...
#روایتگری
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫#استوری
🏴 #شهادت_جواد_الائمه
🖤#امام_جواد #علیه_السلام
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کلام_امام
🏴 اوج گرایش به اهل بیت علیهم السّلام از زمان امام جواد است.
◾ #امام_خامنهای :
در دوران زندگی #امام_جواد و #امام_هادی و #امام_عسکری (علیهم السّلام) موجب گرایش به اهل بیت و حکومت آل علی در دنیای اسلام و گسترش بیشتری پیدا کرده. راوی میگوید دیدم از تمام دنیای اسلام کسانی آمدند برای دیدن محمد بن علی؛ معلوم میشود اوج این معروفیت وجود داشته. ۶۴/۵/۲۶
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
فرارسیدن #سالروز_شهادت #امام_جواد #علیه_السلام تسلیت باد . 🏴
شناخت شناسنامهای #امام_جواد علیه السلام
✅نام: محمد علیه السلام
✅نام پدر: امام رضا علیه السلام
✅نام مادر: سبیکه (نام دیگر اُم حبیبه یا خیزران)
✅نام همسر: سمانه (بانویی با فضیلت) و اُمّ الفضل به اجبار مأمون
✅نام فرزند: امام علی النقی علیه السلام
🌸روز و ماه تولد: ۱۰ رجب
🌸سال تولد: ۱۹۵ هجری قمری
🌸محل تولد: مدینه منوّره
✅القاب: #جواد، #تقی، رضی، متقی
✅کنیه: ابو جعفر
✅توصیف پدر از او: بابرکتترین مولود
✅مقام امامت: امام نهم
✅مقام عصمت: معصوم یازدهم
✅شروع امامت: ۲۰۳ هجری قمری
✅آغاز سن امامت: ۸ سالگی (نخستین امام خردسال)
✅مدت امامت: ۱۷ سال
✅مدت عمر: ۲۵ سال
✅فرزندان: ۴ پسر و ۷ دختر (مرقد موسی مبرقع و سه تن از دختران در قم)
✅شهرت: جوانترین امام
✅وجه شهرت: دانشمند جوان
✅هجرت اجباری: از مدینه به بغداد
✅خلفای غاصب معاصر: مأمون و معتصم عباسی
☑️روز و ماه شهادت: آخر ماه ذیقعده
☑️سال شهادت: سال ۲۲۰ هجری قمری
✔️نام قاتل: معتصم توسط اُمّ الفَضل
✅محل شهادت: بغداد عراق
✅وسیله شهادت: سمّ
✅حرم مطهر: کاظمین در عراق
✅معروفترین حدیث: جواب به پرسش مربوط به شکار توسط مُحرم
✅بهترین حاجت دهنده: جهت حوایج مادی و مسکن
✅وجه اشتراک با امام حسین علیه السلام: ماندن سه روزه پیکر مطهرش زیر آفتاب
✅برخی از خدمات ظاهری امام: هدایت، حمایت و ارتباط با شیعیان و دستگیری از آنان، اظهار کرامات در عین خردسالی، نقل روایت و حدیث، شرکت در مناظرات با مخالفان ، فَوران علم و دانش از او، پاسخ به سوالات و شبهات ..
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری
@ravianerohani