قاعدهای کلی در مورد اعتقادات مذهبی که رهبری عزیز در سال 1351 در هیئت انصار الحسین مطرح میکند!
همه مجموعههای فرهنگی مذهبی باید به این نکته توجه داشته باشند و دین را کارربردی برای مردم مطرح کنند
البته نه به سبک بعضی (بیشتر در پیش و مقارن با انقلاب) که برای نشان دادن کاربردی بودن دین آن را ترجمه لیبرالی بعنوان تنها مکتب نجات بخش انسان قرن بیستم، میکردند!
نه، کاربردی بودن طرح دین بمعنای انفعال در مقابل لیبرالیسم نیست بلکه بمعنای پاسخ بدون ترس به مهمترین مسائل اجتماع است.
نه ترس از لیبرالها و نه ترس از متحجرین و مقدسنماها
✍🏻#رضا_افشار
_______________
📚@reza_afshar
🔺اربعین "نه" جهانی مستضعفین
(بازنشر)
شیعه دینداری را با "نه" آغاز میکند. یعنی وقتی میخواهی در وادی توحید قدم بگذاری ابتدا میگویی "نه"؛ همان نهای که محمد را مقابل ابولهبها و ابوسفیانها قرار داد. نه، در مقابل آداب و رسوم جاهلی؛ نه، در مقابل زنده به گور کردن دختران؛ نه، در مقابل نگاه جنسیتی به زن و نه، در مقابل نژادپرستی. و باز نه علی به دیوانسالاری، ویژهخواری، اصالت سود، رانت و انحصارات و دستدرازی به بیتالمال. نه، به لابیگری اهل قدرت در شورای ششنفره؛ نه، به حزبگرایی در جمل؛ نه، به تحجر و تقدس مآبی در نهروان و نه، به اشرافیت در صفین. عاشورا هم با همین نه ایجاد شد؛ نه، به ارتجاع ارزشهای نبوی و علوی؛ نه، به بازگشتن از آرمانهای انقلاب مصطفوی و نه، به سلطه دوباره اشرافیت به نام دین.
بنابراین نه گفتن سرآغاز دینداریست. یعنی ابتدا باید بر علیه شرایط تحمیلی اهالی قدرت و ثروت قیام کنی؛ دین «ان تقوموا لله مثنا و فرادا.» و در این میان رساترین نه را حسین و کربلائیان فریاد زدند و به بهترین شکل از هنر و حماسه و احساسات و خون در خلق تصویری روشن از چگونگی این نه گفتن استفاده کردند تا شیعه آخرالزمان حیران و سرگردان "چه باید کرد"، نماند. البته این نه به اینجا ختم نمیشود. برای ماندگار شدن حماسه عاشورا یک نه همیشگی دیگری باید باشد. نه زینب، این بزرگترین خبرنگار تاریخ، به سلطه رسانهای جور. و نه¬ای که شیعه تا ابد با اشک و سوگواری و زیارت حسین باید زنده نگاهش دارد.
برای این نه شیعه ابزار بدیع دیگری را نیز در اختیار دارد. کنگره اربعین، بزرگترین اجتماع انسانی، بدون توجه به رنگ و نژاد، لهجه و گویش و زبان، ملیت و جغرافیا، و حتی مذهب و دین؛ تنها یک چیز، یک تقابل، ندایی برای یک صفکشی، صف مستضعفان عالم در مقابل مستکبرین، فقرا در مقابل اغنیاء، کوخ در مقابل کاخ، شرافت در مقابل اشرافیت، و تسلیم نشدن در مقابل ناعدالتی و بیتفاوتی. لذا اگر این گردهمایی و این زیارت چنین تقابل و لشکرکشیای ایجاد می¬کند، بدیهیست که استکبار نگذارد شکل بگیرد؛ بر آن آب ببندد؛ تخریب کند؛ زائران را به شهادت برساند و هر چه میتواند برای محو کردن آن تلاش کند.
بنابراین از آنجا که همه دین بسته به این نه دارد و حسین رساترین نه اسلام است، حفظ جان و امنیت طریق در سفر حج شرط استطاعت است اما در طریق حسین ملاک نیست. وقتی خونها ریخته شده در این طریق، محو نام حسین ناممکن گشته است. لذا دست به دامان تحریف می¬شوند و چه تحریفی بزرگتر از گرفتن این نه و مخدوش کردن این جهتگیری؟ تحریفی که روح دین و مناسکش را گرفته، کارکرد اجتماعیش را از بین میبرد. و حتی در مواردی به ابزاری در دست سرمایهداران تبدیل میکند؛ تقلبی از جنس اسلام اموی که با سلاح روایت به جنگ اسلام میآمد و میآید.
نمیگوید به زیارت حسین نرو، بلکه ظاهر کلام امام باقر را میگیرد که «لو یعلم الناس ما فی زیارة قبر الحسین من الفضل لماتوا شوقا» اگر مردم میدانستند که زیارت حسین چه ثوابی دارد، از شوق میمردند؛ این را میگوید اما باطن کلام امام را سرپوش میگذارد. درست میگوید اما نمیگوید به چه شرط! چه تعهداتی را زیارت حسین برگردن تو میگذارد و تو باید به چه چیزهایی نه بگویی تا بهشتی شوی! نمیگوید دین حسین دین عقیده و جهاد است. تو را راضی میکند که با زیارتی تکلیفت را در قبال حسین انجام دادهای. این هوشمندانهترین جنگ علیه خط حسین است.
آری، آنگاه که عصر خلفاء است و حسین و قیام علیه جور سلاطین به هم آمیخته است، زیارت اعلام همبستگی و خیز علیه خلفاست و خطر جانی دارد، هر قدم پر از ترس و اضطراب و دلهره و تقابل رفاهزدگی و دنیاگرایی و قیام لله است؛ هر قدم خود مبارزه است و عمل به تعهدات؛ خود مقصود موقتی-ست؛ خود هزینهایست که باید برای آن نه پرداخت کنی. اما زمانی که زیارت ظاهری و پیادهروی اربعین سکه رایج است و هزاران نفر برای خدمت به تو دست به سینه آماده هستند، آیین پیادهروی را که بجا آوردی هزینهات را جای دیگری باید پرداخت کنی. از این اربعین تا آن اربعین میدان رزم توست برای نه گفتن به آنچه حسین نمی¬پسندد. «کل یوم عاشورا» یعنی اگر مقلد حسینی، برای همه روزهای خدا یک نه بدهکاری به آنچه خدا نمیخواهد. نهای که باید پای آن بایستی و خود را خرج آن کنی. آنکه در بند حسین است، از این نه خلاصی ندارد.
تا شدم حلقه به گوش در میخانه عشق، هردم آید غمی از نو به مبارکبادم ...
✍🏼#رضا_افشار
اربعین ١۴٠٠
_________________
📚@reza_afshar
⭕️اشک بر قیام یا اشک برای قیام؟!
🔹اسفند ۱۳۵۲، در زمانهی ظلم و ظلمت پهلوی، استاد سید علی #خامنهای برای جان بخشی به #مبارزین و انقلابیون، به آنها نشانی #اربعین حسینی را میدهد و از #اشک بر او میگوید؛ اما نه اشکی که سرد کننده و آرام کننده داغ دل باشد، که از اشک داغ کننده و #برافروزاننده میگوید. اشکی که آتش #قیام را در جانها شعلهور کند.
🎬 @Mostazafin_TV
🔺*ماموریت تاریخی اشک*
چه وقت میتوانی بر حسین اشک بریزی؟
تا وقتی مفهوم عدالت و ضد عدالت را نفهمی نمیتوانی بر حسین اشک بریزی! تا بیطرف باشی در جبهه عدل و ظلم، اشک تو بر حسین باعث نجاتت نمیشود. نه نمیشود! چرا که اشک بر روضههای حسین یعنی تو داری هل من ناصر حسین را میشنوی، یعنی خطاب اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید را داری میشنوی، یعنی پاره پاره شدن حسین را داری نظاره میکنی و #تنها و تنها بر او اشک میریزی و باز نظاره میکنی! این آن لحظه خطرناک است!
در این لحظه تو دیگر نمیتوانی بیطرف باشی. نمیتوانی منفعل باشی. علی(ع) تو را خطاب میکند من لم یکن معنا کان علینا که اگر با ما نیستی بر مایی. یا با حسینی یا علیه حسین.
و با حسین بودن یعنی #سکوت_نکردن در برابر همه آنچه حسین را به قیام واداشت، یعنی مبارزه با #اشرافیت_مذهبی، ناعدالتی، در بند کردن آزادی، بستن دهان منتقدین، تبعیض و دست درازی به اموال عمومی و ترس خواص از هزینه دادن.
اشکی که اینها را ندارد #اشک_عاطفی است و غریزی. لکن اشک بر حسین نه اشک عاطفی بلکه #اشک_سیاسی و اشک ایدئولوژیک است #گریه_افشاگری_و_اعتراض است.
ماموریت تاریخی این اشک افشای ظلم و ظالم است. سلاح تبلیغی پرقدرتیست که علاوه بر اینکه احساساتی از جنس غم و عشق و غرور و غضب و ایثار را برمیانگیزاند تو را به تفکر وامیدارد که من کجای این تقابل ایستادهام؟
شیعه از اشک، #رسانهای_مردمی ساخت تا به جنگ بوقهای دولتی و رسانههای حکومتی زمان برود و آنقدر گسترشش داد تا سیل اشکها بنیامیه و امثالش را سرنگون ساخت. و این ماموریت همچنان باقیست...
لذا اشک بر حسین یک مکتب است که اگر وارد آن شدی باید الزاماتش را نیز بپذیری و آن وقت است که این اشک تو را به کربلای زمانت و پس از آن جنة الماوا میکشاند.
پ. ن. اگر هنوز فکر میکنی با اشک بر حسین به تنهایی میتونی بری بهشت باید پشت سر عمر سعد صف بگیری تا در رو بروت بازکنن چون اون جزو اولین گریه کنندگان بود.
✍🏻 #رضا_افشار
_____________
📚@reza_afshar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 گریه موکب داران عراقی موقع جمع کردن مواکب...
کجای دنیا چنین میزبانانی را میبینید؟
اساسا معنا و نگاه به زندگی را عوض میکند این صحنهها...
صحنههایی که کل تمدن غرب را به استیضاح میکشاند و تراز جدیدی از انسانیت را به تصویر میکشد
نظام سرمایهداری با اصالت سودش را بر هم زده، عشق را مینمایاند و چه کسی چنین چیزی را در دنیای امروز میتواند باور کند؟
مکتب حسین تنها راه نجات بشریت است
✍🏼#رضا_افشار
______________
📚@reza_afshar
مرزهای پزشکی دنیا را جابجا کردیم!
نخستین پیوند سر (کلیه عروق و نای و عضلهها) موفق در جهان بنام ایرانیان و در ایران انجام شده است
عمل پیوند سر فقط سه بار بصورت موفق انجام شده اما بیماران قدرت تکلم را پس از بهوش آمدن نداشتند
اما جراحی انجام شده در ایران تنها موردی بوده که بیمار پس از بهوش آمدن بطور کامل قدرت تکلم داشته و در بالاترین سطح سلامت در نوع خود بوده است
حالا آیا دنیا نباید کلاهش را برای عظمت ما از سر بردارد؟
چه کسی باور میکرد روزی ایران باورنکردنیترین کارهای ممکن پزشکی را برای اولین بار در دنیا انجام دهند؟
🔸در بزرگی این کار هر چه بگوییم کم است اما نکته مهم این است که غرب بواسطه برتری علم و تکنولوژیش میخواست برای جهان در حیطه فرهنگ هم، باید مشخص کرده و بر جهان بینی و علوم انسانیش هم سلطه پیدا کنند
میگوید
من صنعت دارم پس روابط خانوادگی، پوشش، حقوق اجتماعی، نوع اداره سیاسی کشورها، معنویت، قوانین قضایی و... را نیز من باید مشخص کنم.
من پیشرفته هستم پس من هم میگویم بر خلاف عقل و شرع و مصلحت ١٢هزار ساله انسان، همجنسگرایی را نشانه عقل و پیشرفت میدانم و همه باید بزور این نگاه را بپذیرند
این عمل جراحی بزرگترین ضربهاش به سلطه فرهنگی حاصل از پیشرفت علمی غرب خواهد بود!!
✍🏼#رضا_افشار
_________________
📚@reza_afshar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارزش پول ملی (۲)
⁉️ چرا ارزش پول ایران با خاک کوچه یکی شده...؟!
⁉️ دولت رئیسی برای حفظ ارزش پول چیکار کرده؟
⁉️ آیا امکان داره دوباره ارزش پول ملی ما برگرده؟
⁉️ ریشه این مشکل دقیقا کجاست؟
______________________
📚@reza_afshar
راه روشن.pdf
2.19M
🇮🇷 راه روشن
✅ استناد فرمایش رهبری براساس #آمارهای_بینالمللی و داخلی
رهبر معظم انقلاب در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت: "...تعداد قابل توجّهی از شاخصهای اقتصاد کلان، رشد را نشان میدهد، پیشرفت را نشان میدهد، تغییرات مثبت را نشان میدهد..." (۱۴۰۲/۰۶/۰۸)
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
👈🏼 این کار مجموعه سعداء یعنی داشتن ایمان آگاهانه، یعنی اگر میگیم رهبری تعصبی نگیم و بتونیم با استدلال و منطق از ایشون دفاع کنیم نه کورکورانه و تقلیدی!!!
________________
📚@reza_afshar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
" ارزش پول ملی "
⁉️ چرا پول ایران بی ارزش شده...؟!
⁉️ دولت سیزدهم برای حفظ ارزش پول تو این یک سال چیکار کرده؟!
🇮🇷 #همین_یک_سال
___________________
💠 تولید شده در رویداد رسانهای جهت
برگرفته از پژوهش اندیشکده راهبردی
________________
📚@reza_afshar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ برنامه هفتم با اقتصاد و سیاست کشور چه میکند؟!
🔸بندهایی از لایحه برنامه هفتم توسعه دولت را موظف میکند حجم بالایی از اموال، شرکتها و داراییهای خود را با سرعت واگذار کند.
🔹همه میدانیم در شرایط فعلی،اصلیترین گیرندهها،بخش #خصوصی و حاکمیتی غیردولتی است و جمعیت میلیونی #مردم به علت نبود سازوکار مشخص امکان واگذاری به آنها وجود ندارد!
🔸در فصل مردمی سازی، صراحتا گفته «به منظور جلب مشارکت بخش خصوصی»،دستگاهها موظفند تمامی شرکتهای خود به جز آنهایی که در سیاستهای اصل۴۴ منع شده را واگذار کنند! آن هم طی۳سال!
🔹در فصل مولدسازی هم آمده یک سال پس از ابلاغ،همه دستگاهها مکلفند اموال غیرمنقول مازاد را بفروشند.
🔸یعنی تا ۳ سال بعد نه اموال مازاد نزد دولت داریم و نه بنگاهی از اصل۴۴! آنچه خواهد ماند دولتی است نحیف وضعیف و یک بخش خصوصی بسیار قدرتمند!
🔹اتفاق خطرناک این است که در این شرایط #جمهوریت_سیاسی هم نخواهیم داشت! اگر مردم، ببینند کارشان دست بخش خصوصی است، دست دولت نیست، چه انگیزهای برای مشارکت و رای دادن به رئیس جمهور دارند؟!
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ اگر اقتصاد به معنای واقعی کلمه مردمی نشد، جمهوری سیاسی هم نخواهیم داشت!
برنامه ثریا/ نقد برنامه هفتم توسعه/ ۱۹شهریور۱۴۰۲/ حجت الاسلام #قنبریان
📺 مشاهده فیلم کامل برنامه
☑️ @m_ghanbarian
رهبر انقلاب: در مدارس نظرسنجی کنید ببینید چند نفر رونالدو را میشناسند، چند نفر کاظمیآشتیانی را
بایستی کاری کنیم که دانشآموز دارای هویت ملی بشود. مهمتر از علمآموزی یا لااقل در حد علمآموزی این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته بشود، یک هویت ملی، هویت احساس اعتماد به نفس ملی پیدا بکند.
از عمق جان کودک ما با افتخارات کشور آشنا بشود این چیزی است که امروز وجود ندارد خیلی از افتخارات حالا ایشان اسم مرحوم آقای کاظمیآشتیانی را آوردند شما بین بچههای مدرسهتان، مدارستان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمیآشتیانی را با آن همه خدمات، با آن ارزش وجودی که این مرد، این جوان، جوان هم بود داشت میشناسند چند درصد، رونالدو را چند درصد میشناسند، ما چرا افتخارات ملی خودمان را نمیشناسیم؟
این خیلی مهم است یک بخش از این چیزهایی که میگوییم هویت ملی همین است که افتخارات ملی را، گذشتهی علمی را، گذشتهی سیاسی را، گذشتهی بینالمللی را بشناسند.
________________
📚@reza_afshar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اگر بریتانیاییها پا به هند نمیگذاشتند، وضعیت الان هند چگونه بود؟🤔
🔻میدونستید که #هند در سال ۱۷۰۰ میلادی، ۲۷ درصد و در سال ۱۸۰۰ میلادی، ۲۳ درصد از کل تولید ناخالص جهان رو تأمین میکرده؟😳
🔻#بریتانیا اما طی بیش از ۲۰۰ سال استثمار، غارت و تاراج، چپاول و ویرانی، هند که یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا بود را تبدیل به نماد فقر و بیچارگی کرد که فقط ۳ درصد از تولید ناخالص جهان را داشت و ۹۰ درصد مردمش زیر خط فقر زندگی میکردند.😡
________________
📚@reza_afshar