رضا قاسمپور
❇️ دکتر بادکوبهای فردوسی پژوه:
"اسطورهها بنیان فرهنگی ما هستند"
✍ #رضا_قاسمپور
چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴۰۴ به مناسبت گرامیداشت حکیم فردوسی به همت انجمن ادبی فرزانگان البرز، آئین تجلیل از بزرگان ادبیات "پروفسور سید حسن امین،دکتر مصطفی بادکوبهای و دکتر علیاصغر فراز" در سالن ابنسینای تالار نژادفلاح کرج برگزار گردید.
🔷 درک درستی از فردوسی نداریم
در این مراسم سه ساعته که با مجریگری سرکارخانم کاظمیپور اجرا میشد شعرای حاضر آخرین سرودههای خود را عرضه کرده و مورد تشویق حاضرین قرار گرفتند. از میهمانان تجلیلی برنامه تنها دکتر بادکوبهای موفق به حضور در مراسم شده بودند. دکتر بادکوبهای ضمن تشکر از انجمن فرزانگان به خاطر برگزاری برنامه تجلیل از مفاخر ادبی افزود:خیلیها از فردسی دم میزنند ولی اکثرا درک درستی از شاهنامه و فردوسی ندارند هنوز اتفاق اصلی در این خصوص رخ نداده است.
اتفاق مهم شناخت ابعاد شخصیتی حکیم طوس و پرورش فردوسیهاست نه شاهنامه شناسی و نقالی.
🔷 شاهنامه درس زندگی است
بادکوبهای در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از بیعملیها افزود:بنیان فرهنگی ما اسطورههاست کار سترگ فردوسی اختراع زبان جدید نیست بلکه تنظیم و دستهبندی اسطورهها و روایات پیشینیان و به نظم کشیدن آنها به زبان مردم کوچه و بازار عصر فردوسی است.
ابشخور تمام عرفان اسلامی در شاهنامه بوده و فردوسی دشمنان ایران را کوچک و خوار نکرده است شاهنامه درس زندگی است.فردوسی و مولانا بالهای حماسی و معنوی ادبیات فارسی است.بادکوبهای در پایان مثلث انگیزه،استعداد و آموزش را لازمه شاعری در هزاره سوم معرفی کرده افزود:باورمندی شاعر به سروده خود، وجود انگیزه و تم اجتماعی و همذات پنداری با مردم لازمه یک شعر خوب است.
🔷دل من قطب شمال است
در پایان استاد غلامی مایانی از شعرای پیشکسوت و پرکار کرج پشت تریبون قرار گرفته و ضمن شکایت از زمانه و اظهار گلهمندی از رشد سرطانی و نامتناسب کرج افزود: تاکنون ۷۸ کتاب نوشتهام.در نیم قرن اخیر جمعیت کرج دهها برابر شده است ولی متناسب با این رشد تصاعدی جمعیت متاسفانه ما انکشاف فکری و رشد فرهنگی نداشتهایم. کرج امروز کلهای بزرگ و مغزی نخودی داشته و غوطهور در حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی چندلایه است.غلامی در پایان ضمن اظهار خرسندی از آئین تجلیل از مفاخر ادبی، قصیدهای بلند و بالا و اعتراضی سرکشید.
تصاویر مرتبط در کانال
مدیرکل میراثفرهنگیالبرز پاسخ دهد⁉️
✍ #رضا_قاسمپور
به دلیل بیتوجهیهای مستمر و مکرر اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان البرز به موزه تخصصی تمبر یکتای گوهردشت کرج؛ به عنوان غنیترین و غریبترین موزه تمبر ایران و شاید جهان، در گرگ و میش شنبه ۲۲ اردیبهشت ۴۰۳ راهی وزارت میراث فرهنگی شده و مورد استقبال مدیرکل موزههای کشور جناب میرزایی و کارشناسان مربوطه قرار میگیریم.
میرزایی پس از استماع رنجنامه موزه تمبریکتا توضیحاتی راهگشا داده و سپس با اقای خاکی(مدیرکل میراث البرز) تماس گرفته و خواستار بازدید فوری از موزهتمبر و پیگیری چالشهای این مجموعه فاخر فرهنگی کشور میشود.
🔻در ادامه آقای خانی مدیر موزه کشور پس از دریافت گزارش مسائل و مشکلات موزه تمبر یکتا از طرف هیات امنا و مدیر موزه، با گشادهرویی تمام با آقای اربابی مسئول موزههای استان البرز تماس گرفته و خواستار ارسال فرم اطلاعات و امتیازبندی فعالیتهای سالانه موزه تمبر یکتا جهت شرکت در ارزیابی ملی موزهها میشوند.
متاسفانه به دلیل اهمال میراث فرهنگی البرز تاکنون این مهم صورت نگرفته و موزه تمبر یکتا چون گذشته از حضور در در ساز و کار ارزیابی کشوری محروم مانده و به همت اداره کل میراث البرز غلظت غربت آن دوچندان میشود.
🔻حال سوال دو قبضه و بیجوابی که روی میز مسئولیت آقای خاکی قرار دارد آنست که مدیرکل میراث فرهنگی در یکسال حضورش در البرز چه کار مهمتری از بازدید از تنها موزه غریب و غنی البرز دارد؟ که تاکنون نتوانسته و یا نخواسته از زیرمجموعه ارزشمند خود دیدن نموده و بصورت عینی در جریان چالشهای موزه قرار گیرد؟
جالبتر انکه مسئولین ادارهکل میراث فرهنگی استان در مصاحبهها و گزارشدهیهای خود با افتخار و سینه سپر، البرز را استان فاقد موزه اعلام مینمایند؟
آقای مدیرکل؛ کلاهت را بالاتر بگذار⁉️
رضا قاسمپور
⭕️🔴 روابطی که عمومی نمی شود !
✍ #رضا_قاسمپور
به جهت اهمیت روزافزون نقش روابط عمومی (Public relations) در مناسبات سازمانها و موسسات دولتی و خصوصی روز ۱۷ ماه می (مصادف با ۲۷ اردیبهشت) از طرف مجمع عمومی سازمان ملل به روز جهانی روابط عمومی تخصیص یافته است.
این روز خجسته را به دکتر #داوداسدی (روابط عمومی حاذق، پرکار و فرهیخته اداره کار تعاون و امور اجتماعی استان البرز) و تمام دوستان روابط عمومی در سایر بخشهای دولتی و خصوصی از صمیم قلب تبریک و شادباش میگویم.
🔻پیشینه و تاریخچه روابط عمومی
قدمت روابط عمومی به بیش از یک قرن رسیده و خاستگاه آن کشور آمریکاست.
در ایران روابط عمومی پیشینه هفتاد ساله داشته و پدر روابط عمومی ایران دکتر حمید نطقی (متولد ۱۲۹۹ تبریز) شاعر و نویسنده دو زبانه (ترکی و فارسی) است. کتاب ارزشمند *مدیریت روابط عمومی* زاییده فکری بنیانگذار روابط عمومی ایران است.
جمله معروف وی در خصوص تعریف روابط عمومی هنوز هم بدیل ندارد:
"روابط عمومی وکیل مدافع سازمان در بیرون و مدعی العموم در درون سازمان است".
🔻بایستههای یک روابط عمومی پویا
از روابط عمومی بعنوان چشم و گوش مدیریت و آیینه تمام نمای یک مؤسسه یاد میشود.
روابط عمومی ترکیبی از علم، فن و هنر است:
منظور از علم، مهارتهای اکتسابی علمی، احساس مسئولیت، ایمان به حقانیت، آشنایی با شاخه های مختلف علوم انسانی (روانشناسی، مدیریت، علوم اجتماعی، ادبیات، مردم شناسی و...) است.
منظور از فن، آشنایی با فنون روزنامه نگاری، سخنراتی، مصاحبه، تهیه گزارش و رموز و مهارتهای اطلاعرسانی است.
منظور از هنر نیز، آشنایی و به کارگیری هنرهای هفتگانه شعر، موسیقی، نقاشی، مجسمه سازی، نویسندگی و ... برای اقناع مخاطب است.
بهرهمندی از مثلث علم، فن و هنر ضامن کارآمدی یک روابط عمومی بذله گو، شاداب، خلاق و روزآمد میباشد.
🔻آفات روابط عمومی درجهانسوم
در دول مونوپولی تمام فعالیتهای اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم معطوف به دولتهاست. این نظامها معمولا پایبندی خاصی به لوازمات دموکراسی همچون توجه به نظرات مخالف و شنیدن انتقادات و سعی در رفع عیوب از خود نشان نداده و عدم توجه لازم و بایسته به افکار عمومی و خرد جمعی، حلقه مفقوده چنین نظامهای بسته و انعطاف ناپذیر میباشد.
در چنین سیستمهایی اغلب روابط عمومیها توجیهگر رفتار و تصمیمات (درست و یا نادرست) مدیران خودرأی بوده و عملاً نقش اطلاعرسانی روابط عمومی ها به نقش توجیهی و تبلیغی سیستم تنزل می یابد و مسئول روابط عمومی بیشتر نقش تشریفاتی داشته و بعضا به درج آگهیها و اعلامیههای مناسبتی پرداخته و خلاصه به خاطر نداشتن استراتژی منسجم و مدون، در حواشی روزمرگی سیر میکند و به دلیل فقدان استقلال و اقتدار لازم، به جای رفتن به سمت حرفهای گری، سمت و سیاق پاچهخواری و تبلیغ عملکرد مدیران پیش میگیرد.
علاوه بر آفتهای مذکور، استیلای نگرش جناحی و باندی در انتخاب مسئول روابط عمومیها، فقدان استراتژی راهبردی و افتادن در ورطه روزمرگی، نبود شناخت دقیق مدیران از کارکرد روابط عمومیها و انتظار تبلیغاتچیِ مدیر بودن از یک روابط عمومی نیز از آسیبهای جدی روابط عمومیهاست.
🔻لوازماتروابطعمومی پویا و کارآمد
در موسسات غیردولتی کار ویژه روابط عمومیها بیشتر در جهتدهی به افکار عمومی، بازاریابی و پرداخت عالمانه به توسعه و تحول سازمانی است.
در نظامهای مدرن، مستندسازی نظام پاسخگویی به مشتریان به عنوان عنصر اصلی مشتری گرایی تلقی میگردد.
دهکده جهانی به واقع عصر انفجار اطلاعات و فوران ارتباطات میباشد. در هزاره سوم، بهره گیری از سیستم روابط عمومی های سنتی، عامل واپسگرایی سیستم و اغفال مدیران از تحولات و واقعیات پیرامونی بوده و خروجی آن ناکارآمدی تشکیلات و دمده شدن سیستم خواهد بود.
🔻مهارتهای ذاتیو اکتسابی لازم
برای ایجاد تفاهم بین سازمان و مخاطب، تبیین اقدامات سازمان متبوع، تولید رضایت حداکثری در ارباب رجوع، پاسخگویی به هنگام و عالمانه به پیشنهادات و انتقادات درون و برون سازمانی نسبت به عملکرد موسسه، بررسی بازخورد اقدامات سازمان و انتقال بی کم و کاست آن به مدیران، آماده کردن اذهان عمومی برای اقدامات جدید و تحولات احتمالی در سازمان و... خلاصه برای امین مدیر و چشم و گوش سازمان بودن از یک طرف و همچنین جلب رضایت نسبی مخاطبان و متقاعد کردن اکثریت، بدون شک کاری هنرمندانه و خلاقانه میباشد و چنین توانایی مختص کسانی است که علاوه بر مهارتهای اکتسابی، واجد مهارتهای ذاتی و انواع هوشها از هیجانی گرفته تا هوش رسانه ای و ...است و بالانس مثلث علم، فن و هنر لازمه موفقیت یک روابط عمومی کارآمد و تمام عیار در سه حیطه اصلی اطلاعرسانی، پاسخگویی و ایجاد و تداوم تفاهم درون و برون سازمانی میباشد.
❇️ درنگی در استقبال از شهردار زنجان
✍ #رضا_قاسمپور
جستارگشایی
چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۴۰۳ تصویر استقبال غیرمعمول و نامرتبط دانشآموزان مدرسه علوم قرآنی امام حسن مجتبی(ع) از شهردار زنجان مرزهای زمان، مکان،زبان و جغرافیا را درنوردیده و با ایجاد حواشی رسانهای در حد لالیگا خبرساز شد. ترکشهای این بمب خبری تا انجا پیش رفت که زنجان با کره شمالی و رهبر دیکتاتورش مقایسه شده و کلی نکوهشهای پسینی به دنبال داشت. در این مجال درنگی گذرا بر این اتفاق ظاهرن ساده و عادی برای برخی از مدیران خام و تندرو(جا مانده در دهه شصت) مدارس خواهیم داشت تا ابعاد قضیه را بعد از فروکش کردن طوفان خبری واکاوی نمائیم.
🌀فیروزفر؛ مدیری از جنس فرهنگ
یک دههایست علیرغم زاویه سیاسی با شهردار زنجان آشنایی و ارتباط دورادور دارم. دکتر فیروزفر قبل از اینکه شهردار زنجان باشد چهرهایست پراگماتیست و تکنوکرات و البته استوار بر سه پایه علم،فرهنگ و مذهب.
وی از اساتید بنام دانشگاه زنجان بوده و مدتی ریاست دانشگاه آزاد زنجان را به عهده داشته و البته از فعالان نامبر وان حسینه اعظم زنجان میباشد.در زمان مدیریتش بر دانشگاه آزاد زنجان، بزرگترین مدرسه بدون کیف کشور در ساختمان اعتمادیه دانشگاه آزاد پایهگذاری گردید.شخصا انتظار داشتم که دکتر فیروزفر حاذق و باهوش با مشاهده پوزیشن معیوب استقبال در این دام غیرعمد و هجمه رسانه نمیافتاد.
🌀روایت مدیر مدرسه از مراسم استقبال
شناخت مستقیمی از این واحد آموزشی و مدیرش ندارم. خانم خدیری مدیر مدرسه در مصاحبه با خبرگزاری مهر سعی در عادی و مرسوم جلوه دادن عکس استقبال دختران از شهردار کرده میافزاید:
رسم دیرین دانش آموزان در مدرسه این است که در ورود بزرگان و میهمانان به مدرسه اعم از خیران مردمی و مسؤولیا حامی قرآن و فرهنگ قرآنی، که به احترام
ای کتاب آسمانی و دختران قرآنی وارد این مدرسه میشوند، به نحو احسن و به رسم ادب میزبانی کرده و با افتخار با گذاشتن گل در مسیر ورود میهمانان، از ایشان استقبال و خوش آمد گویی میکنند.
استقبال و خوش آمد گویی گفتن همراه با گذاشت گل در مسیر مهمانان نه برخلاف شرع و نه برخلاف عرف، بلکه مطابق و موافق ادب یک دانشآموز دریک مدرسه قرآنی است.
خدیری که در متن منتشر شده از خود به عنوان خادم قرآن و دختران قرآنی در مدارس قرآنی امام حسن مجتبی(ع) زنجان نام برده است، میافزاید: تخریب شخصیت یک مدرسه و دانشآموز قرآنی و یا تخریب یک شخصیت یا یک مسئول دلسوز که حامی فعالیتهای قرآنی و گسترش فرهنگ اسلامی مهمان بوده، آن هم با استفاده از یک عکس لحظهایی(که اتفاقاً فیلم و عکس کامل این حضور و استقبال از سایر مهمانان ثبت و موجود میباشد) دور از عدالت و انصاف است.
🌀روایت آ.پ از مراسم استقبال
روابط عمومی اداره کل آپ زنجان نیز در بیانیهای مینویسد:"تصویری که ابتدا در کانال اطلاع رسانی شهرداری زنجان منتشر شد دستمایه برداشتهای گسترده و هجمه علیه آپ شد، تصویری که القا کننده تعظیم دختران شاغل به تحصیل در مدرسه قرآنی امام حسن مجتبی(ع) است، در حالی که این تصویر تنها قاب کوچک از صحنه استقبال از شهردار زنجان است که (درست در زمانی که دانش آموزان گلها را روی زمین گذاشته و در حال بلند شدن هستند را ثبت کرده است. و این لحظه ثبت شده به بدسلیقگی شهرداری زنجان در کانال این مجموعه منتشر و باعث شده مباحث غیرواقع در این زمینه در فضای مجازی منتشر شود.
تعدادی دانشآموز شاخههای گل را در طرفین مسیر حرکت مهمان به سمت داخل مدرسه به زمین میگذارند و به عبارتی مسیر تردد مهمان را با گل تزئین میکنند."
"لازم به ذکر است تخریب شخصیت یک مدرسه و دانشآموز قرآنی و یا تخریب یک شخصیت یا یک مسؤول که حامی فعالیتهای قرآنی و گسترش فرهنگ اسلامی بوده، آن هم با استفاده از یک عکس لحظهای و شیطنت رسانهای (درست در زمانی که دانش آموزان گلها را روی زمین گذاشته و در حال بلند شدن هستند) آنها را در حالت تعظیم به شهردار نشان داده و جنجال رسانهای راه انداختهاند، بر خلاف اخلاق حرفهای و اسلامی بوده و کاملاً دور از عدل و انصاف است."
حرف آخر ⁉️
ما معلمان و مدیران مدارس باید بپذیریم که در دهکده جهانی هزاره سوم زمانه عوض شده و مدیرانی همچون خانم خدیری(جا مانده در دهه شصت)یا باید همانند راقم این سطور عرصه را برای جوانترها خالی کنند و یا خود را با اقتضائات زمان و مکان و الزامات نسل جدید وفق دهند وگرنه دیر یا زود اینرسی چنین اتفاقاتی جبرا آنها را از گردونه خدمت به بیرون پرتاب خواهد کرد.جا دارد از مسئولین آپ استان زنجان بپرسیم که: دقیقا کجای این جهان پهناور ستاد استقبال(پیشتازان)گل را روی زمین و مقابل قدوم بازدید کننده میگذارند؟ آنچه معمول و مرسوم است نگهداشت گل در دست گروه پیشتاز و ستاد استقبال، اهدای گل به بازدید کننده و یا پرپر کردنش روی سر مسئولین میباشد.
❇️ از مهرشهرکرج تا روستای سرزیارت
✍ #رضا_قاسمپور
امسال به مناسبت گرامیداشت هفته معلم
میهمان هنرستان دستغیب،بنیاد فرهنگی آموزشی نصر(دو نوبت)،شهیدستان کرج، دبیرستان باقرالعلوم مهرشهر و دبیرستان امیرالمؤمنین (فاز ۴ مهرشهر) بودم.این حجم از لطف و دعوت از یک معلم بازنشستهِ خانهنشین در هفته معلم اندکی غیرمنتظره در نوع خود کمنظیر و البته باعث افتخار بنده میباشد.
🌀ضرورت مراسمات غیر رسمی
ضمن سپاسگزاری از تک تک مدیران واحدهای آموزشی یادشده، یکی از برنامههای متفاوت روز معلم امسال مربوط به دبیرستان امیرالمومنین(ع)بود. استاد #علیچمنی با رزرو سوئیتهای آموزش و پرورش ناحیه ۱ در روستای توریستی سرزیارت جادهچالوس در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته پایانی اردیبهشت پای همکارانش را به این مرکز رفاهیخدماتی نُقلی باز کرد.انصافا در اردیبهشتِ جان،بهشت از آسمان به زمین اردوکشی کرده و یکبار دیگر با تجلی زیباییهای آفرینش، قدرت خالق مطلق را به رخ آدمیان غوطهور در زندگی روزمره به رخ میکشد.
🌀تئوری بازیها و تبادل تجربه
میگویند اگر میخواهی کسی را دقیقتر بشناسی با وی همسفر باش. اسکان شبانهروزی معلمان در این مرکز علاوه بر زدودن غبار خستگی سال تحصیلی از جسم و جان همکاران، یک آورده ملموس دیگری بنام شناخت عمیقتر همکاران از همدیگر داشت. چه بسا افرادی سالها در روابط خشک و رسمی اداری ظاهرن ملازمان هم بوده ولی عملا هیچ شناخت اندرونی از روحیات مشارکت جویانه، احوالات شخصی و قابلیتهای پیدا و پنهان همدیگر ندارند. مشارکت در بازیهای گروهی مانند والیبال،فوتبال، کوهنوردی، طبیعتگردی،شطرنج و... همچنین پخت و پز و پذیرایی از دیگر همکاران باعث شناخت دقیقتر و عمیقتر از سیمای پنهان همکاران در روابط خارج از محیط اداری از یکدیگر میشود.
🌀تعلق خاطر و همبستگی صنفی
میگویند اخبار اصلی و زیرپوستی معمولا در حاشیه جلسات رد و بدل میشود نه در بطن جلسات رسمی اداری.
از طرفی فرصت تبادل تجربیات شغلی، رسیدن به درک و فهم مشترک از چالشهای(فرصتها و تهدیدات)مبتلابه و همچنین افزایش حس تعلق خاطر و همبستگی صنفی و حلول روابط صمیمی و دوستانه در چنین اردوهای خارج از سیستم اداری راونتر و آسانتر شکل میگیرد. بعضا حضور کادر اداری در چنین اردوهایی باعث شکستن فاصله کاذب صف و ستاد در بین فرهنگیان شده و نطفه تفکر انتقادی در مواجهه همکاران بسته میشود.
خلاصه هفته معلم امسال رضاقاسمپور از همه طرف سورپرایز شده و به لطف مدیران مدارس یاد شده ضمن یافتن دوستان جدید، شناختش از همکاران قدیمی کاملتر گردید.
رضا قاسمپور
رئیسجمهور آتی از چه طیفیست⁉️
✍ #رضا_قاسمپور
🌀رهبری؛رکنرکین جمهوری اسلامی
باید شجاعانه اعتراف کنیم اگر حادثهای مانند سقوط بالگرد رئیس جمهور در سایر کشورهای جهان اتفاق میافتاد چه بسا آن کشور با چالش های جدی امنیتی و تکانههای اجتماعی مواجه میشد ولی در ایران با وجود رهبری قدرتمند و پیام خردمندانهاش "...نگران نباشید هیچ اتفاقی نخواهد افتاد..." جامعه روی آرامش و استواری خود را حفظ کرده و به عبارتی آب از آب تکان نخورد.
در مقطعی که کشور فاقد رئیس جمهور و در شروع کار مجلس جدید فاقد رئیس مجلس است تدوام این آرامش ستودنی و البته قابل انتظار از جمهوری اسلامی در دوره تثبیت میباشد.
آنچه بدیهی است توسعه و پیشرفت مملکت قبل از هرچیز مستلزم آرامش و انسجام درونی(درک مشترک همگانی از مسائل استراتژیک) و تدابیر خردمندانه بیرونی است.
🌀کارنامه دولتسیزدهم در بوته نقد
اگر دوره ریاست جمهوری رییس جمهور شهید تداوم مییافت در سال پایانیِ خدمت دولت سیزدهم قطعا کارنامه دولت مورد نقد و انتقاد عریان و بیرحمانه رقبا قرار گرفته و چه بسا اوضاع و احوالی بدتر از وضعیت فعلی آقای روحانی پیدا میکرد.
البته این نقد و چالش احتمالی نه لزوما از روی غرص و مرض بلکه جوهره و ذات سیاست بوده و مشخصا هیزم رقابتهای انتخاباتی است.به هر حال در روزهای آتی به خاطر گرم شدن تنور انتخاباتِ زودرس هم که شده، احتمالا کارنامه سه ساله دولت سیزدهم در بوته نقد ملایم، قیاس با دوره مشابه دولتهای پیشین و معطوف به میزان تحقق شعارها و وعدههای داده شده قرار خواهد گرفت. طرفدران وضعیت فعلی قطعا در تلاشی بیامان هستند تا رئیس جمهور آتی شخصی همفکر و ادامه دهنده برنامههای رئیس جمهور شهید باشد تا تعادل نسبی شرایط موجود برای ذینفعان سیاسیِ طیف اصولگرا بهم نخورد.
به هر حال آنچه مسلم است سقوط بالگرد رئیس جمهور فقید نقطه عطفی در تحولات ایران و منطقه خواهد بود.
🌀رئیس جمهوری از جنس...
به خاطر اوضاع و احوال نابهسامان اقتصادی مملکت و پریشان احوالی معیشتی مردم کوچه و بازار برخی از نظرسنجیها حکایت از افزایش روزافزون شانس رایآوری گزینههای معتدل اصلاح و اعتدال همچون دکتر ظریف،دکتر پزشکیان و... داشته و علیرغم سیاهنمایی برخی از تندروهای جبهه پایداری،در صورت تاییدِ صلاحیت کاندیداهای یادشده،احتمالا تمایلات قشر خاکستری به مرور بیشتر به سمت اصلاح و اعتدال خواهد بود.
از اردوگاه اصولگرایان نیز دکتر قالیباف، دکتر لاریجانی ظاهرا شانس بالاتری از رقبا دارند گرچه اسامی گزینههایی مانند دکتر بذرپاش نیز به نوعی روی میز پایداریچیهاست ولی خوشبینی مذاکرات عمان و احتمال چرخش نرم و منطقی عقربههای سیاست خارجی از روسیه و چین به سمت غرب و ایجاد تعادل و بالانس بین شرق و غرب در سیاست خارجی باعث کمرنگ شدن شانس طیف پایداریچیهاست.
ضمن اینکه پذیرش تداوم ریاست قالیباف در مجلس شورای اسلامی برای منتخبین طیف خالصساز با مشقت و اکراه روبروست و البته بنظر میرسد که دکتر احمدینژاد نیز از منظر نظام از حیز انتفاع ساقط شده است.
نکته آخر اینکه: شیرینی سیاست در غیرقابل پیشبینی قطعی این حوزه میباشد.امیدواریم بهترین انتخاب برای احساسیترین و خونگرمترین مردم روی کره زمین رخ دهد.
هدایت شده از رضا قاسمپور
رئیسجمهور آتی از چه طیفیست⁉️
✍ #رضا_قاسمپور
🌀رهبری؛رکنرکین جمهوری اسلامی
باید شجاعانه اعتراف کنیم اگر حادثهای مانند سقوط بالگرد رئیس جمهور در سایر کشورهای جهان اتفاق میافتاد چه بسا آن کشور با چالش های جدی امنیتی و تکانههای اجتماعی مواجه میشد ولی در ایران با وجود رهبری قدرتمند و پیام خردمندانهاش "...نگران نباشید هیچ اتفاقی نخواهد افتاد..." جامعه روی آرامش و استواری خود را حفظ کرده و به عبارتی آب از آب تکان نخورد.
در مقطعی که کشور فاقد رئیس جمهور و در شروع کار مجلس جدید فاقد رئیس مجلس است تدوام این آرامش ستودنی و البته قابل انتظار از جمهوری اسلامی در دوره تثبیت میباشد.
آنچه بدیهی است توسعه و پیشرفت مملکت قبل از هرچیز مستلزم آرامش و انسجام درونی(درک مشترک همگانی از مسائل استراتژیک) و تدابیر خردمندانه بیرونی است.
🌀کارنامه دولتسیزدهم در بوته نقد
اگر دوره ریاست جمهوری رییس جمهور شهید تداوم مییافت در سال پایانیِ خدمت دولت سیزدهم قطعا کارنامه دولت مورد نقد و انتقاد عریان و بیرحمانه رقبا قرار گرفته و چه بسا اوضاع و احوالی بدتر از وضعیت فعلی آقای روحانی پیدا میکرد.
البته این نقد و چالش احتمالی نه لزوما از روی غرص و مرض بلکه جوهره و ذات سیاست بوده و مشخصا هیزم رقابتهای انتخاباتی است.به هر حال در روزهای آتی به خاطر گرم شدن تنور انتخاباتِ زودرس هم که شده، احتمالا کارنامه سه ساله دولت سیزدهم در بوته نقد ملایم، قیاس با دوره مشابه دولتهای پیشین و معطوف به میزان تحقق شعارها و وعدههای داده شده قرار خواهد گرفت. طرفدران وضعیت فعلی قطعا در تلاشی بیامان هستند تا رئیس جمهور آتی شخصی همفکر و ادامه دهنده برنامههای رئیس جمهور شهید باشد تا تعادل نسبی شرایط موجود برای ذینفعان سیاسیِ طیف اصولگرا بهم نخورد.
به هر حال آنچه مسلم است سقوط بالگرد رئیس جمهور فقید نقطه عطفی در تحولات ایران و منطقه خواهد بود.
🌀رئیس جمهوری از جنس...
به خاطر اوضاع و احوال نابهسامان اقتصادی مملکت و پریشان احوالی معیشتی مردم کوچه و بازار برخی از نظرسنجیها حکایت از افزایش روزافزون شانس رایآوری گزینههای معتدل اصلاح و اعتدال همچون دکتر ظریف،دکتر پزشکیان و... داشته و علیرغم سیاهنمایی برخی از تندروهای جبهه پایداری،در صورت تاییدِ صلاحیت کاندیداهای یادشده،احتمالا تمایلات قشر خاکستری به مرور بیشتر به سمت اصلاح و اعتدال خواهد بود.
از اردوگاه اصولگرایان نیز دکتر قالیباف، دکتر لاریجانی ظاهرا شانس بالاتری از رقبا دارند گرچه اسامی گزینههایی مانند دکتر بذرپاش نیز به نوعی روی میز پایداریچیهاست ولی خوشبینی مذاکرات عمان و احتمال چرخش نرم و منطقی عقربههای سیاست خارجی از روسیه و چین به سمت غرب و ایجاد تعادل و بالانس بین شرق و غرب در سیاست خارجی باعث کمرنگ شدن شانس طیف پایداریچیهاست.
ضمن اینکه پذیرش تداوم ریاست قالیباف در مجلس شورای اسلامی برای منتخبین طیف خالصساز با مشقت و اکراه روبروست و البته بنظر میرسد که دکتر احمدینژاد نیز از منظر نظام از حیز انتفاع ساقط شده است.
نکته آخر اینکه: شیرینی سیاست در غیرقابل پیشبینی قطعی این حوزه میباشد.امیدواریم بهترین انتخاب برای احساسیترین و خونگرمترین مردم روی کره زمین رخ دهد.
⁉️ تالاب صالحیه نظرآباد کرج:
نگینی در بهار؛ زگیلی در تابستان
✍ #رضا_قاسمپور
پنجشنبه ۳ خرداد ۴۰۳ در معیت برادران فرهیخته غفارنژاد بازدیدی از تالاب نیمهجان صالحیه نظرآباد کرج داشتیم.
گرچه بخش مهمی از آب تالاب در دو هفته اخیر بخار شده است ولی این تالاب زیبا هنوز برای بازدیدکنندگان و رهگذران از بزرگراه غدیر چشمکپرانی میکند.
به دلیل تغییرات اقلیمی،خشکسالیهای پیدر پی و همچنین عدم دریافت حقآبه قزوین،تالاب صالحیه به مثابه نگینی در بهار و زگیلی در تابستان عمل میکند.
مردم و مسئولین اکثرا زیباییهای تالاب را در فصل بهار دیده و از کانون گردوغبار تابستان غافلند به باور کارشناسان؛ وجود ریزگردها محصول بیبرنامهگیهای مسئولین مرتبط میباشد.
🔷یک فصل گردوغباری برای البرز
رضا قاسمپور معاون محیط زیست استان البرز معتقد است: مطالعات هوش مصنوعی نشان میدهد که ۴۰ درصد عرصههای تالابی کشور به کانون ریزگردهای داخلی تبدیل شدهاند نابودی تالاب صالحیه یعنی غرق شدن تهران کرج در گردوغبار و تعطیلی این کلانشهرها میلیاردها خسارت مادی و معنوی و تهدید سلامت جانی مردم را به همراه خواهد داشت. اگر تا ۴۰۶ تالاب صالحیه احیا نگردد ما شاهد حداقل ۸۶ روز گردو غبار در البرز خواهیم بود.
🔷چالشهای تالاب صالحیه
درگی مدیرکل محیط زیست البرز معترف است که: سه مسئله "زهکشی، چرای دام و عدم تامین آب لازم برای تالاب" چالشهای اصلی تالاب صالحیه هستند با اینکه ضرورت احیای تالاب مورد تاکید تمام مسئولین از رئیس جمهور تا استاندار البرز میباشد ولی در مرحله عمل حلقههای مفقود و گرههای کوری وجود دارد که حل و فصل آنها عزمی ملی و پیگیریهای مردمی را میطلبد لذا برگزاری نشست های تخصصی جهت پایکار آوردن تشکلهای مردم نهاد محیط زیستی و رسیدن به درکمشترک از مسائل با همکاری جمعیت همیارکرج و دیگر فعالین این عرصه لازم و ضروری است.
🔷قزوین حقآبه تالاب را نمیدهد
مدیرکل محیط زیست البرز با اشاره به مشخص شدن وظایف دستگاهها در شورای برنامهریزی استانی میافزاید:با این وجود در ۱۵ ماه گذشته اکثر دستگاهای درگیر با موضوع تالاب بجز شعاردرمانی کار خاصی در مرحله عمل صورت ندادهاند و بعضا حتی گزارشکاری هم به ستادملی احیا ارسال نشده است.
وی با اشاره به عدم همکاری مسئولین استان قزوین در پرداخت حقآبه تالاب صالحیه میگوید:برای زهکشی تالاب سازمان ملل ۱۲۰ هزار یورو بودجه اختصاص داده است و تابستان امسال زهکشی آغاز خواهد شد.
🔷راهاندازی مرکز سیپای تالاب صالحیه
درگی ضمن اشاره به ۱۲۰ گونه پرنده شناسایی شده در تالاب صالحیه میافزاید: خوشبختانه البرز در اخذ صنایع سبز دومین استان کشور است به پاس قدردانی از زحمات این صنایع در حفاظت از محیط زیست و رعایت مسائل زیست محیطی لازم است از این صنایع تقدیر و تجلیل گردد.
لازم است مرکز تخصصی پیگیری مطالبات مردمی در حوزه فرهنگسازی، مطالبهگری،آموزش کشاورزان و دامداران منطقه در مرکز سیپای تالاب صالحیه برنامهریزی،تجمیع و اجرایی گردد.
🔷 جمعیت همیار کرج پایکار است
محسن کشاورز دبیر جمعیت همیار کرج
در تلاش است تا با هماهنگی دستگاههای ذیربط دولتی،سمنها و تشکلهای مردم نهاد محیط زیستی با برگزاری نشستهای تخصصی با هدف اطلاعرسانی و فرهنگسازی در ماههای آتی در جهت حفاظت از تالاب صالحیه قدمهایی موثر بردارد.
بدیهی است که علاوه بر دولت اگر مردم استانهای تهران البرز بیتفاوت به مسئله احیای تالاب صالحیه باشند دود این بیتفاوتی در قالب ریزگردهای فصلی نهایتا چشم و حلق خودشان را نشانه خواهد رفت.
رضا قاسمپور
قابل توجه استاندار محترم البرز⁉️
✍ #رضا_قاسمپور
جناب دکتر عبدالهی عزیز
آیا در جریان هستید که مردم برای تمدید یک گواهینامه علیرغم پرداخت هزینههای جورواجور باید چه هفتخوانی را طی نمایند؟
فلسفه تاسیس دولت الکترونیک و برون سپاری کارها در قالب ایجاد دفاتر تسهیلگری، کاستن از آمد و شدهای غیرضرور،روانی ترافیک،به حداقل رساندن اتلاف انرژی و هزینه، ایجاد تنفس روحی و روانی،تکریم ارباب رجوع،پاسداشت حقوق شهروندی و دریک کلام رعایت حرمت شهروندان بود.
ولی آنچه در کف جامعه میگذرد عکس مطالب بالاست.
🌀جناب استاندار
ای کاش به عنوان نماینده عالی دولت بصورت سرزده به چند تا از دفاتر پلیس بعلاوه ۱۰ سری میزدید تا بیواسطه در برخورد با مردم از فرایند بوروکراتیک ماجرا و زایل شدن کرامت،اتلاف وقت و انرژی، استهلاک روحی و روانی مردم مثلا در فرایند تمدید گواهینامه بصورت میدانی قرار میگرفتید. شنیدن داستان تمدید گواهی نامه یک معلم خبرنگار خالی از لطف نیست.
🌀روزی روزگاری برای تمدید گواهینامه به پلیس +۱۰ مهرشهر مراجعه میکنم. دفتر خدمات انتظامی کیپ کیپ پر و خالی میشد. سراغ باجه تمدید گواهینامه را گرفتم یکی از مراجعین سنگین وزن که که ظاهرن به زحمت خود را از پلههای دفتر تا طبقه دوم بالاکشیده بود و از ازدحام حادثه و علاف شدنش حسابی کلافه بود گفت: "خوشی آقا؛ ۵ صبح باید بیایی اون پایین اسمتو نوشته نوبت بگیری و بعدش هفت خوان رستم و...
من یک هفتهس در رفت و امدم و هنوز نقطه سرخطم."
گفتم مگه کارها الکترونیکی نیست؟
با نگاه عاقل اندر سفیه گفت: "برو فردا صبح خواب نمونی اومدی میفهمی یک من ماست چقد کره داره..."
🌀انتظاری کشنده در گرگ و میش هوا
خلاصه فردا ۵ صبح در گرگ و میش هوا از آقایی که پایین ساختمان اسامی را روی ورق پارهای به ترتیب حضور مینوشت وقت میگیرم خدای من! نفر بیستم هستم. بلاخره گوش شیطان کر، حوالی ساعت ۱۰ نوبت به من میرسد و باقی ماجرا...
"دفاتر پیشخوان پس از پرکردن یکسری اطلاعات شخصی و مکتوب نمودن آن و نیز دریافت انواع و اقسام تعرفه از جمله دیرکرد زمان تمدید گواهینامه، پس از گرفتن عکس بیومتریک، اگر مخاطب مشکلات دیگر جسمی و نقص مدارک نداشته باشد بلاخره فرد متقاضی را برای معاینات چشم نزد پزشک معتمد حواله میکنند.
🌀6 پزشکمعتمد برای کلانشهرکرج⁉️
قبل از خروج از دفتر پلیس +۱۰ تصویر لیست پزشکان معتمد معاینه چشم را میگیرم.خدای من برای کلانشهر دو میلیون نفری کرج فقط شش پزشک معتمد در محلات گلشهر،گوهردشت،بلوار ماهان، محمدشهر،حصارک و... در نظر گرفته شده است.اول صبحِ فردای دیروز راهی نزدیکترین آدرس در چهل و پنج متری گلشهر میشوم.
دفتر معاینه چشم در طبقه اول ساحتمان بانک کشاورزی است. پلهها را یکی پس از دیگری پشت سر میگذارم کل راهرو مختوم به دفتر معاینه چشم مملو از صف مراجعین است. پیش از من ۳۰ نفری آمدهاند و منشی دکتر اسامی مراجعین را یادداشت میکند. مطب فضای نقلی و قدیمی داشته و تعداد زیادی از مراجعه کنندگان همانند من در راهپلهها ایستادهاند. فضایی مطلوب و آماده برای انتشار انواع و اقسام ویروسها و...
🌀تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد
ظاهرا دکتر طبق برنامه اعلامی قرار است ساعت ۹ شروع به کار کند اما عقربههای لرزان ساعت از ۱۱ گذشته و هنوز نیامده است. البته منشی مدعی است که دکتر در جلسه با بزرگان تشریف دارند. صدای اعتراض و تماسهای مکرر منشی مطب بلاخره سبب پیدا شدن سر و کله پزشک معتمد میشود.
فهرست مراجعان به ۵۰ نفر رسیده است و جای سوزن انداختن در مطب،راهرو و راهپله تنگ و تاریک نیست! دکتر ویزیتش را که شروع میکند چند نفری به سرعت برق و باد معاینه میشوند ناگهان دستگاه کارتخوان مطب به مشکل خورده و این بار صدای اعتراض حاضران بیشتر میشود. دکتر کارش را رها کرده و معطل راهاندازی دستگاه کارتخوان است تا اینکه پس از نیمساعتی کارتخوان راه افتاده و معاینات از سر گرفته میشود!
🌀تکریماربابرجوع لقلقهزبانی است
راستی چرا در کلانشهری مانند کرج با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت تنها باید شش مرکز برای مراجعان معاینات رانندگی در نظر گرفته شده باشد؟
جایگاه دولت الکترونیک و همچنین تکریم ارباب رجوع و مقوله حقوق شهروندی در داستانهایی چون تمدید گواهینامه مردم دقیقا کجاست؟
آیا مسئولین مرتبط در این آمد و شدهای بعضا زائد و کلافهکننده از میزان اتلاف وقت و انرژی شهروندان به عنوان ولینعمتان خود در ترافیک کشنده کلانشهری مانند کرج آگاهند؟
برونسپاری امورات انتظامی دولت به بخش خصوصی جهت تسهیلگری در کار مردم از منظر کیفیت بخشی خدمات چقدر موجبات رضایت عمومی را جلب کرده است؟
عکسهای مرتبط در کانال موجود است
قابل توجه جناب حجرگشت
(مدیرکل محترم آ.پ البرز)
حدود یکسال قبل آموزش و پرورش استان البرز در حرکتی نمایشی و بدون طی تشریفات قانونی اقدام به کلنگ زنی مدرسه ای در منطقه مهرشهر جنب مرکز مخابرات قائم نمود، دوستان مختلفی آمدند و سخنان رسائی بر زبان راندند و عکسها و فیلمهای زیبایی گرفتند و رفتند.
با گذشت یکسال از این مراسم تشریفاتی باشکوه هیچ خبری از ساخت مدرسه نیست و علیرغم پیگیریهای اهالی محل و تحویل زمین از سوی شهرداری به آموزش و پرورش متاسفانه مسئولین آموزش و پرورش هیچ اقدامی انجام نمی دهند.
نمیدانیم مشکل چیست ولی هر چه هست تعلل در ساخت مدرسه موجب سلب اعتماد مردمی که شاهد کلنگ زنی و سخنان رسای مسئولین بودند خواهد شد.
🔹انجمن ادبی آذربایجان استان البرز برگزار میکند:
📚 مراسم رونمایی از مجموعه شعر؛
" آناممنیگوزلهییر"
سروده دکتر غفارنژاد (حکیم میرزه)
با حضور شعرا، ادبا و علاقمندانی از
استانهای تهران، البرز، زنجان و آذربایجان
🔸زمان: چهارشنبه ۹ خرداد ساعت ۱۶ الی ۱۸
▫️مکان: کرج - خیابان شهید مطهری - اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز - سالن گفتگو