.
به نقل از دکتر مسعود صدر، کارشناس مسائل ترکیه و قفقاز:
یک تحلیلگر اگر بخواهد واقعا تحلیل کند باید به سمت فهم تصویر موضوع در ذهن مخاطب خود حرکت کند. وگرنه تحلیلگر نیست، شاعر است. انسانها در جوامع مختلف مبتنی بر تصور ذهنیشان از عالم بیرون دست به کنشگری میزنند و ما هم برای فهم نوع عملکردشان و پیشبینی رفتارشان باید به جهان تصوری آنها رسوخ کنیم.
اردوغان یک پدیده بزرگ در تاریخ معاصر جهان اسلام است و پس از این حتی اگر چند روز بعد دیگر رئیس جمهور ترکیه نباشد چنان خود را بر تاریخ تحمیل کرد و چنان امضایی به جای گذاشت که نمیشود او را نادیده گرفت.
یکی از وجهههای اردوغان یا بهتر بگویم یکی از تصورهای مردم ترکیه از اردوغان جنبه الهیاتی او بود/است. بسیاری او را یک سیاستمدار که برای خاطر قیمت پیاز و دلار بشود راهی خانهاش کرد نمیدانند و از نظر آنها اردوغان ولیای از اولیای الهی است. میدانم برای مخاطب ایرانی این حرف چقدر عجیب است. اما چه دوست داشته باشیم یا نه، اردوغان بخشی از توده را با این تصویر خود مدیریت کرده است.
مثلا در فیلم اول میبینید که یک شیخ دارد در مورد اینکه وظیفه اردوغان آمادهسازی زمینه ظهور حضرت مهدی (عج) است سخن میگوید! تاکید میکند؛ وقتی حضرت ظهور کرد طبیعتا با تکنولوژی روز علیه کفار خواهد جنگید و اردوغان دارد با پیشرفتهای تکنولوژیک در ترکیه زمینهسازی ظهور را انجام میدهد. برای همین کسی توان شکست دادن او را نخواهد داشت. به نوعی تقدیر الهی است که او پرچم را تقدیم حضرت کند.
در فیلم دوم التماس دعای مردم زلزلهزده را میبینید. بخشی از مردم به جای اینکه از او بخاطر مشکلات خود در روزهای پس از زلزله بازخواست کنند با زاری از او میخواهند در نماز شبش برای آنها از خداوند طلب صبر کند!
اگر فکر میکنید چرا اردوغان با تورم سه رقمی، کاهش ارزش پول چهارصد درصدی، این حجم از مشکلات سیاسی و ... چرا همچنان اعتماد به نفس دارد باید این تصویر او در جهان ذهنی ترکها را درک کرد.
نکته: این حرفها به معنای شکست ناپذیری او نیست و اتفاقا خیلی جدی شرایط علیه اوست اما بخشی از ریشههای قدرت اجتماعی او را نشان میدهد.
#ترکیه
@risman
یک حامی سرمایه داری وحشی و بی قید، هیچگاه به صراحت نمیگوید که هزینه کردن پول برای دهکهای پایین، حمایت از فقرا و اقشار ضعیف و بازتوزیع عادلانه منابع کشور و کاهش نابرابریهای و فاصله طبقاتی سرسام آور بد است، نه هرگز! در دانشگاه به او گفته اند که این چیزها را مستقیم نباید به خلق الله بگویی، اینها رم میکنند!
بلکه باید در لباس یک روشنفکر اقتصاد خوانده با کلمات زیبایی چون آزادی، حق مالکیت و.... به اصل و ریشه حمله کنید، یعنی خشکاندن درآمدهای مالیاتی دولت و راحت کردن سرمایه داران.
غافل از اینکه این نوع آزادی و بی قیدی و بی مالیاتی و بی دولتی در هیچ کجای دنیا حتی در مرکز ثقل سرمایه داری هم وجود ندارد و و در آنجا کوچکترین تراکنش ها و داده های مالی تحت کنترل، نظارت و محاسبات مالیاتی دولتهاست.
چون آنها به چشم خود نتیجه بی دولتی وسفته بازیهای بی حد دو دهه اول قرن بیستم را بعد از فاجعه رکود اقتصادی دهه ۳۰ میلادی و ورشکست شدن میلیونها نفر و تلف شدن هزارن نفر دیگر به چشم دیدند و از آن تاریخ دیگر هیچ احمقی در دنیا به اسم اقتصاد آزاد و لیبرالیسم، مملکت را به حال خودش ول نمیکند!
اما این بی سواد ها هنوز در افکار قرن نوزدهمی گیر کرده اند. در حالیکه در نیم قرن گذشته، چندین موج تئوریک لیبرالیسم و مباحث چالشی عدالت اجتماعی و نسبت آن با آزادی جهان غرب را در گیر کرده و از دلش چندین نظریه نو متولد شده است که با لیبرالیسم خیالی احمقانه اینها، فرسنگها فاصله دارد.
(ان شاءالله در آینده به بعضی از آنها خواهم پرداخت)
@risman
ریسمان
یک حامی سرمایه داری وحشی و بی قید، هیچگاه به صراحت نمیگوید که هزینه کردن پول برای دهکهای پایین، حمای
این لمپنیسم احمقانه که مدام بر طبل بی دولتی و آزادسازی و مالیات زدایی و در یک کلام ول کردن همه چیز میزند و تز روشنفکری هم میگیرد نه بنیان علمی دارد و نه تجربی، فقط یک اسم دارد وآن «لیبرالیسم توهمی ایرانی» است.
من بعد مثالهای بیشتری از این نگاه تخیلی را با هشتک
#لیبرالیسم_توهمی_ایرانی
قرار خواهم داد.
@risman
پوتین مدال «مادر قهرمان» را تقدیم همسر رمضان قدیروف رئیس جمهور چچن کرد.
این مدال به دلیل فداکاری وی در به دنیا آوردن پرورش سیزده فرزند اعطا شده است.
روسیه نیز مانند ما طرحهای مبارزه با پیری و رشد جمعیت را اجرا میکند و البته در طی سالهای اخیر بسیار موفق تر ازما بوده است و یک دلیل آن طرحهای تشویقی مثل اعطای چندین هکتار از اراضی کشاورزی به مادران و فرهنگ سازی و معرفی الگوهای ملی است. خصوصا در سطح مسئولین ارشد، وزرا و رؤسای جمهور ایالتها.
جا دارد ماهم بررسی کنیم و ببینیم بعد از پانزده سال از توصیه رهبری به سیاستهای جوانی و افزایش جمعیت، در میان مسئولین ارشد و حتی میانی که مشکل اقتصادی هم ندارند و ادعای ولایتمداریشان هم هست، چند نفرشان مانند قدیروف به فرهنگ جدید خانواده پرجمعیت تمکین کرده اند؟! این خود یکی از ساده ترین ملاکها برای تعیین عیار انقلابیهای شعاری از انقلابی اهل عمل است.
(به جز مجمع تشخیص و مجلس خبرگان که تکلیفشان مشخص است، بیشتر اینها حتی در مجلس و دولت جوان انقلابی هم از سن زاد آوریشان گذشته و باید سالها قبل بازنشست میشدند و البته همین یکی دوتا آقازاده شان هم کم دردسر برای مملکت درست نکرده اند، از سیمونی گیت بگیر تا جاسوسی برای منافقین و مصاحبه با اینترنشنال و هیات مدیره پتروشیمی و خودروسازی و گرگ بورس شدن و.... پس همان بهتر که تغییر رویه نداده اند و گرنه میز و صندلی در واحد ریاست ادارات کم می آمد.)
#روسیه
#ژن_خوب
@risman
هدایت شده از پارتیزان
🔹انجام "شبیه سازی" عملیات ضد سیستم پدافندی توسط پهپاد مجهز به هوش مصنوعی و تصمیم گیری آن در هدف قرار دادن "اپراتور انسانی خود" در امریکا.
🔹در جریان یک شبیه سازی عملیات هوایی سرکوب سیستم پدافندی SEAD توسط پهپادی که مجهز به هوش مصنوعی برای انجام عملیات بصورت مستقل شده بود واقعه ای عجیب رقم خورد. به این هوش مصنوعی برنامه داده شده بود که عملیات خود را انجام دهد اما در صورت صدور دستورها از اپراتور انسانی زمینی مانند فرمان شلیک و یا تغییر هدف و لغو عملیات و عدم شلیک از اپراتور فرمان بری کند.
🔹هوش مصنوعی در میانه عملیات سرکوب پدافند SEAD هنگامی که با فرمان "لغو شلیک" از سوی اپراتور "انسانی" را دریافت میکند بصورت مستقل تصمیم گیری کرده و اپراتور را "مانع" انجام کار خود میداند و به محل اپراتور انسانی خود "حمله" میکند.
🔹مسئول پروژه اضافه کرد که ما برای نرم افزار هوش مصنوعی تعریف کرده بودیم که اپراتور خود را نزند و این کار نادرست است، اما در جریان تمرین ، مستقل تصمیم گیری کرده و این کار را انجام داد!
ECM
@Partisan2015
ریسمان
🔹انجام "شبیه سازی" عملیات ضد سیستم پدافندی توسط پهپاد مجهز به هوش مصنوعی و تصمیم گیری آن در هدف قرار
گسترش هوش مصنوعی علیرغم رفاه و پیشرفتهای زیادی که برای آن متصور است، یک ریسک بسیار بزرگ را نیز به همراه دارد.
طغیان علیه بشر و تصمیم گیری مستقل از اراده انسانی
این واقعه را شاید بتوان اولین نمونه از این خطر دانست. اپراتور پهباد مذکور هم طبق اخرین اخبار کشته شده است.
پس میتوان گفت که دیگر خطر هوش مصنوعی یک خطر بالفعل است.
@risman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سالروز رحلت بنیان گذار جمهوری اسلامی نگاهی داشته باشیم به سخنان کمتر شنیده شده با بهتر بگوییم [اصلا شنیده نشده] امام خمینی
#امام_خمینی
@risman
دیشب جناب ظریف، وزیر پیشین امور خارجه و تبلیغات داخله، به مدت ۶ ساعت و ۳۲ دقیقه در کلاب هاوس به سخنرانی و دفاع از دوره وزارت خودشان پرداختند، البته در یک محفل یکطرفه و بدون حضور هیچ منتقدی و صرفا با سوالات و سناریوی آماده شده از قبل با مجری گری مجید تفرشی از اعضای اپوزسیون.
🔶چهار ساعت اخر این گفت و گو را توانستم زنده تا نزدیک صبح گوش دهم.
صبح نشده، رسانه های اصلاح طلب هماهنگ شده تماما این سخنرانی غرا را پوشش دادند و بسیاری از کارشناسان روابط بین الملل هم به شدت آن را نقدکرده و غلطهای فاحش آن را بولد کردند(اگر علاقه مند بودید به کانالهای دکتر یوسف عزیزی و دکتر ابوالفضل بازرگان و پرفسور امیر احمدی مراجعه کنید)
🔷ولی نظر حقیر این است: حیف چهارساعت وقت و حجم اینترنت...
کل این سخنرانی که نوعی نرمش و گرم کردن قبل از انتخابات است و اصلا ارزش نقد ندارد را می توان در یک عبارت خلاصه کرد:
«لاف در غربت»
🔷حذف همه کارشناسان و منتقدان و ارائه یک روایت ناقص یکطرفه و مونولوگ برای عوام الناس.البته جناب ظریف قبلا بار ها اثبات کرده که نظرات سایر کارشناسان برایش مهم نیست (فی المثل فیلم بالا و هشدار دکتر فواد ایزدی) و در مصاحبه با لیلاز هم گفته که اصولا رئالیست نیست و تکیه اش به حرفهای قشنگی مثل حقوق بین الملل و مقبولیت جهانی و اینهاست و نه واقعیت های صحنه رقابت جهانی و پارادیم قدرت و ابزار واقعی چانه زنی و امتیازگیری.
و اصلا برعکس، او هر نوع کارت امتیازی مثل برتری میدانی را مانعی در برابر مشی دیپلماسی خودش، یعنی «تخریب دیوار بی اعتمادی» می داند (بخوانید دپلماسی بده بره)
#برجام
@risman
لاف در غربت:
محور همه سخنان این بود که ما خوب بودیم و مثل بلبل انگلیسی حرف میزدیم همه حسنات از صدقه سر من و عراقچی و جان کری و زبان بلد بودنمان بود و همه مشکلات تقصیر احمدینژاد و جلیلی و لاوروف بود.
خلاصه که بهتر بود به جای اینهمه فک زدن و فیلمنامه نویسی و سنارو سازی و شعبده، از دیالوگ معروف فیلم قیصر استفاده میکرد می گفت:
«من بودم و حاجی صالحی و آبجی اشتون و حسین فریدون و عراقچی اینا و خلاصه خیلی بودیم، کری آقامون هم بود، کدوم کری؟ جان کری!
رفتیم هواخوری دم هتل کوبرگ اومدیم پایین و یه برجام زدیم بالا به سلامتی جمع، علی واعظ نامرد و نایاک هم ساقیمون بودن، برگشتنی دم کنگره ترامپ جلومونو گرفت، با یه جوال تحریم جدید، گفتم مبنای مقبولیت جهانی؟ یکی گذاشت تو گوشم، گفتم قطعنامه شورای امنیت؟ دومی رو محکمتر زد، خلاصه که گرفت هرچی نوشته بودیم پاره کرد، ولی ما به همه گفتیم زدیم شما هم بگید زده....»
#برجام
@risman
هدایت شده از گفتمان
⭕یه جای کار می لنگد!!!
✏برخی از حضرات اصولگرا گمان میکنند که با تهدید امنیتی میتوان طیف رقیب ( اصلاحطلب) را وادار به حضور در انتخابات آخر سال کرد و به آن رونق داد،گیریم برخی احزاب و نیروهای اصلاحطلب نیز مرعوب این تهدیدها شوند و یا به طمع پست و موقعیتی، اعلام حضور در انتخابات و معرفی کاندیدا کنند، نه اینکه اصلاحیون آش دهن سوزی باشند،با فضایی که در جامعه حاکم است و عملکرد ضعیف مجلس در بهبود شرایط اقتصادی و معیشت مردم،حضور این نوع احزاب،تأثیر معناداری درافزایش مشارکت عمومی در انتخابات نخواهد داشت،بنابراین، تهدید و تطمیع چاره کار نیست و کار از جای دیگر لنگ می زند!!!
🔴تنها و تنها به یک طریق میتوان انتخابات پایان سال را با رونق برگزار کرد و آن هم مجلس شدن مجلس است!برای اینکه مجلس مجلس شود، باید تغییراتی ملموس در کارکردها و رویکردهای جاری و تحولی بنیادی در نگرشهای سیاسی موجود پدید آید به طوری که کارشناسان بیطرف آن را آغازی صادقانه در جهت رفع معضلات انباشتشده کشور بدانند و قشر خاکستری و خاموش جامعه نیز نسبت به بهبود شرایط امیدوار شوند و معیشت مردم تغییر ملموسی باید ،در غیر این صورت ،صرف کُند کردن تیغ نظارت استصوابی و اجازه حضوربه جمعی بیشتر برای ورود به مجلسی که مجلس نیست ، جامعه را برای رأی دادن راغب نمیکند،حال خواه پند گیرند، خواه ملال!!!
🌹🙏🙏
@goftteman
اخیرا یکی از وبگاه های اسرائیلی با استناد به تصاویر ماهواره های جاسوسی این کشور از پایگاه یالتای روسیه در شرق اورال، عکسی رامنتشر کرده که در آن بیست و پنج فروند سوخو۳۵ نو بدون طرح های نظامی و پرچم کشور خاصی، آماده رنگ آمیزی هستند.
این وبگاه مدعی شده قرار است این جنگنده ها به همراه سی و پنج فروند دیگر در مجموع ۶۰ فروند به زودی به ایران تحویل گردد و خلبانان ایرانی ماه هاست که در این پایگاه در حال گذراندن دوره آموزشی هستند.
گفتنی است که هم اکنون بار اصلی نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران در جت های جنگنده و شکاری، بر عهده حدود ۴۸ فروند اف ۱۴ تامکت است.(در زمان پهلوی تعداد ۷۹ فروند از امریکا خریداری شد که ۱۹ فروند آن در دوره جنگ تحمیلی از دست رفت و تعدادی نیز دچار سانحه شدند.)
جنگنده های SU_35 از پیشرقته ترین جنگنده های حال حاضر دنیا بوده و در نسل ۴++ طبقه بندی می شوند.
این جتها علاوه بر وظایف دفاع هوایی و اسکرامبل، قادر به انجام ماموریتهای شناسایی، تهاجمی و اسکورت نیز هستند و بنابر این در دسته چند ماموریتی یا multirole دسته بندی میشوند.
ضمنا یکی دیگر از عوامل تسریع این معامله، تحویل f16 به طرف اوکراینی از جانب اروپاییها در چند ماه آتی است که باعث شده تا دولت روسیه در جواب اقدام به فروش سوخو ۳۵ به ایران بکند.
#روسیه
#ایران
#جنگنده
@risman
ریسمان
👆پیرو تحلیل قبلی
🔷خوشبختانه عوامل مختلفی دست به دست هم دادند و بلاخره خط حمایت ۵۱ هزار تومان برای دلار شکسته شد و به لطف خدا طبق سناریو آبی رنگ که قبلا رسم شده بود، قیمت این ارز در میان مدت رو به پایین نزولی خواهد بود (حداکثر تا ۴۲ هزار)
پس هر بازگشتی به بالا صرفا پولبک مثبت است و موقتی خواهد بود.
🔶البته چنانچه برای یک هفته یا بیشتر(حداقل چهار کندل محکم) قیمت بالای ۵۱ باقی بماند، این تحلیل آپدیت شده و روند مورد انتظار تغییر خواهد کرد.
#دلار
@risman
یکبار برای همیشه:
می فرماد که: نتیجه دولت یک آدمی که فقط تا ششم درس خونده از این بیشتر نمیشه و....( ادامه بلغورات متعارف و منقولات نامتعارف با ژست روشنفکری و تز تأسف)
عرض کردم که: فارغ از همه روشهای ساده سرچ رزومه و غیره، ساده ترین دلیل اشتباه حرف شما اینکه، نظام آموزشی ۶/۳/۳ سال ۱۳۴۶ منقضی شد و جناب رئیسی متولد سال ۳۹ هستند، یعنی زمان دوازده سالگی ایشان و موعد ششم ابتدایی در سال ۱۳۵۱، پنج سال بود که ششم دبستان وجود نداشت! چطور شما همچین ادعایی میکنید که با تاریخ هم در تضاد است!؟
کوتاه نمی آید و پاسخ می دهد که اینها جای دفاع ندارند و چند فروند فحش نشسته هم حواله شان میکند.
درنهایت، عذر خواهی کردم از اینکه به اشتباه ایشان را فرهیخته تصور کرده و وارد گفت و گو شده ام.
@risman
ریسمان
💠نقد و تفکر انتقادی امر بسیار پسندیده و پازل گمشده نظام آموزشی ما و همچنین مهمتر از همه ضعف و نقطه غیبت منظومه تفکر بیشتر دوستان انقلابی و دلسوز است و ایشان اکثرا به خود جرأت نقد همفکرانشان را نداده و در بند قیود منصفانه و به مصلحت بودن و.... می مانند. و اینگونه در غیبت عناصر فرهیخته، مفهوم انتقاد (خارج از هرقیدی) تغییر کرده و به تهمت و لمپنیزم و تمسخر فرومیکاهد.
🔷 اساسا قید گذاشتن بر نقد امر غیرموجهی است و هر نقدی چه منصفانه و مغرضانه در نهایت به اصلاح کمک میکند و مفید است. به عبارت دیگر، فارغ از نیت گوینده، آشکار شدن فساد و کشف نقاط ضعف برای مدیران یک مجموعه، کمک بزرگی برای بهبود کارآمدی آن است.
🔷اصلا مبنای وجود احزاب مختلف و رقابتهایشان با هم و نظارت متقابلشان بر هم نیز، بر مبنای همین نقد مغرضانه و نگاه حزبیشان است که این خود موجب کاهش فساد و محدودتر و محتاطتر شدن فعالین سیاسی از ترس رقیبانشان میشود.
🔶اما بحث اصلی این است که نقد باید بر مبنای حقیقت و فکت باشد و نه پروپاگاندا، توهین یا ادعایی دروغین و البته که این اصل، قید بر نقد نیست و تعریف ساده نقد است.
🔶برای ایجاد تمایز بین حقیقت و کذب نیز میانجی به نام قوه قضاییه وجود دارد. پس هر ادعای مستند و قابل دفاعی، با هر نیتی میتواند انتشار یابد. _توجه کنیم که طبق قوانین کیفری، جرمی به نام تشویش اذهان عمومی (نیت مغرضانه) وجود ندارد و فقط نشر اکاذیب (عدم انطباق با حقیقت) جرم است_
🔷 قطعا دولت فعلی نیز جای نقد بسیار دارد و حقیر هم به هیچ عنوان طرفدار صم و بکم ایشان نیستیم و در زمانش حتما و حتما زبانمان رسا و بدون لکنت خواهد چرخید.
🔴اما اشکال عمده سید ابراهیم این بود که به موقع و در همان نطفه، از ابزارهای قانونی و شکایت علیه این ادعای کذب و شخص مذکور (مهرعلیزاده) استفاده نکرد و صرفا پدرانه، بین دو مناظره نصیحت کرده و به آخرت حواله داد!
این اطمینان از عدم پیگرد قضایی، طرف مقابل را تشجیع کرده و از همان روز تیمی مامور شد تا موبه مو سخنرانیهای رئیس جمهور را رصد کرده و تُپق و غلطهایش را رسانه ای کند(که البته این روش، غیر قانونی نیست) این عملیات رسانه ای برنامه ریزی شده و دقیق، در کمتر از چند ماه به خوبی کارگر افتاد و در عطف به ادعای شش کلاسه بودن، پارادایم بیسوادی ایشان را در نزد عوام کاملا تثبیت کرد!
🔶اینگونه بود که بسیار ماهرانه، تهمت بزرگی که از شدت بداهت کذب آن، متهم حتی به خود زحمت پیگرد قانونی هم نداد، با پیوست ده ها حقیقت کوچکتر و مسمتر، در نزد افکار عمومی به تدریج مقبول افتاد!
🔶جناب رئیسی و تیمشان، هرچقدر که در مقابل عملیات رسانه ای جلاد جلوه دادن خوب و جدی عمل کردند، اما در عوض با بی عملی و بی تفاوتی، بر ادعای دوم و پارادایم بی سوادی صحه گذاشتند.
@risman
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علمالهدی، همسر رئیسجمهور در مصاحبه با رسانۀ ونزوئلایی: سن درختان دانشگاه شهید بهشتی که در آن تدریس میکنم بیشتر از سن آمریکاست؛ برای همین ایرانیان از تلاشهای آمریکا خندهشون میگیره.
سوسماست 😂👌
@BisimchiMedia
ریسمان
علمالهدی، همسر رئیسجمهور در مصاحبه با رسانۀ ونزوئلایی: سن درختان دانشگاه شهید بهشتی که در آن تدریس
خانم دکتر عزیز، این اصل در مورد همه کشورهای قاره آمریکا صدق میکنه، حتی همان میزبان شما ونزوئلا!
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.
این هوشمندی نیست که در مصاحبه با رسانه های ونزوئلا و نیکارگوئه، که تاریخی کمتر از دویست سال ولی غنی از مبارزات ضد استعماری و استقلال خواهانه دارند، بنشینیم و به عمق تاریخی نداشتن ایالات متحده کنایه بندازیم!
چرا از بین پیامبران، جرجیس را انتخاب میکنید؟! از اینهمه پیشینه استعمار، جنایات و ظلمهای این کشور، شما فقط همین عمق تاریخی نداشتن را سراغ داشتید؟ این چه استدلال مضحکیست؟
الان مثلا مصر یا یونان با تاریخ چند هزار ساله، چه حرفی برای گفتن در جهان امروز دارند و چه تحفه ای محسوب میشوند؟
این عمق تاریخی داشتن یا نداشتن را از کدام مبانی اسلام و انقلاب برداشت کردید؟!
@risman
ریسمان
خانم دکتر عزیز، این اصل در مورد همه کشورهای قاره آمریکا صدق میکنه، حتی همان میزبان شما ونزوئلا! هر
البته خانم علم الهدی در همین مصاحبه کوتاهشان چندین مورد گاف بسیار بد دیگر هم داشتند که تا هفته ها خوراک خبری اپوزسیون را جور میکند (از جمله استفاده از واژه قتل برای توصیف مرگ مرحومه امینی)
ظاهرا مشکل نداشتن مشاوران و تیم رسانه ای قوی، همچنان به قوت در دولت جناب رئیسی باقیست.
بیماری مغزی:
قبل از کشف آمریکا توسط اروپاییان، در این سرزمین تمدنها و ادیان و فرهنگهای بسیار زیادی وجود داشت، یکی از بزرگترین آنها امپراتوری آزتک در محل مکزیک امروزی بود.
این امپراتوری با این که از جهان خارج به طور کلی جداافتاده و منزوی بود، ولی در طی قرنها از نظر نجوم، ریاضیات، کشاورزی، معماری و پزشکی پیشرفتهای قابل توجهی کرده ولی با اینهمه هنوز به مرحله کشف آلیاژهای فلزی نرسیده بودند.
وقتی کاشف و ماجراجوی اسپانیایی، هرنان کورتز برای اولین بار با استقبال بومیان، وارد پایتخت امپراتوری آزتک شد، علاوه بر ساختمان های بلند و جاده ها و فرهنگ و تمدن غنی، از یک چیز دیگر نیز به شدت شگفت زده شد:
کودکان سرخپوست به جای اسباب بازی، با خمیرهای بزرگی از طلای خالص بازی میکردند!
همراهان بومی وی در جواب تعجب وی گفتند:(این فلز زرد آنقدر نرم است که به درد هیچ کاری نمیخورد، نه ساخت ابزار آلات و نه اسلحه)
در واقع طلا در فرهنگ آزتکها ارزشی نداشته و اجناس دیگری چون تنباکو و صدف به عنوان کالای واسطه مبادله استفاده میشدند.
کورتز بعد از اینکه مورد استقبال گرم پادشاه آزتک ها قرار گرفت، در اولین درخواستش از وی چند جعبه از این فلز نرم و بی خاصیت را به عنوان هدیه طلب کرد ودر توجیه علت این درخواست به کنایه گفت:
((مردم سرزمین من مبتلا به نوعی بیماری مغزی هستند که این فلز زرد برای مدتی آن را تسکین می دهد.))
جمله کورتز، حقیقت تلخی بود که البته سرخپوستان بینوا، مفهوم کنایی اش را نفهمیدند...
#تاریخ
#استعمار
@risman
در طی روزهای بعد، کورتز هر روز چندین جعبه طلا هدیه می گرفت و شمنهای آزتک برای بهبودی بیماری مغزی میهمانانشان پیوسته دعا میکردند، ولی بیماری آنها نه تنها بهبود نمی یافت، بلکه بدتر هم میشد، کورتز و همراهانش که در قصر پادشاه آزتک مهمان بودند، تصمیم گرفتند مخفیانه گارد محافظ را کشته و او را گروگان بگیرند و مردم شهر را مجبور کنند در ازای آزادی پادشاهشان، کل محوطه کاخ را از فلز زرد بی خاصیت پر کنند!
در طی ماههای بعد، ماجراجویان اسپانیایی موفق شدند به چیزی حتی بیشتر از خواست اولیه شان برسند. ولی بعد از بار زدن طلاها در کشتی، نقض پیمان کرده و پادشاه و شهرش را همزمان به آتش کشیدند....
متاسفانه این اتفاق تلخ و آوازه صدها کیلو طلا، رویا و الگویی شد برای سایر ماجراجویان اروپایی و آنها به این سرزمین جدید سرازیر شدند و در دویست سال بعد از آلاسکا تا آرژانتین، در تمام تمدنهای امریکا، سلسله عملیاتهای مستمری از گرونگان گیری سران قبایل، باج خواهی از مردم، چپاول و آتش زدن شهرها و قتل عام روستاها اجرا شد.
برای دو قرن بومیان سرخپوست، مجبور بودند برای اربابان سفید پوستشان طلا جمع کنند تا بلکه مانع از مرگ عزیزان یا ریش سفیدانشان شوند. در حالی که حتی دلیل محبوبیت این فلز را هم به درستی نمی دانستند!
تخمین زده میشود در طول این مدت دویست هزار کیلو طلای خالص جمع آوری شده است. و بیش از صد میلیون سرخپوست در اثر قحطی بیماری یا کشتار مستقیم، جان خود را از دست داده اند.
اکنون از فرهنگ و تمدن ها با شکوه آمریکای پیشااستعمار، فقط اهرام سنگی عظیم و معابد سوخته باقی مانده است.(تصاویر بالا)
#تاریخ
@risman
آخرین قبیله سرخپوستی که هنوز سرسختانه مقاومت میکرد، قبیله سیوکس در داکوتای شمالی نزدیک مرز کانادای امروزی بود.
این قبیله با درایت رهبر کارزماتیک خود، توانسته بود با گردهم آوردن قبایل کوچکتر و متحد کردن آنها، ارتش نسبتا بزرگی را ایجادکند.
در سال ۱۸۷۶ لشکر هفتم سوارنظام ایالات متحده و ژنرال افسانه آن جورج کاستر، قهرمان جنگهای داخلی، برای سرکوب سرخپوستان با این منطقه اعزام شد.
ژنرال کاستر با غرور و تخبتر و بدون ملاحظات معمول جنگی، مستقیم و با تمام قوا به محل استقرار قبیله حمله کرد، غافل از اینکه در تله ی سرخپوستان گرفتار شده است.
ارتش سواره نظام او هنگام عبور از دره در کمین افتاده وبه کل قتل عام شده و خودش نیز اسیر شد.
رهبر قبیله، کلت شخصی کاستر را از کمرش جدا کرده و مستقیم به سرش نشانه رفته و با این جمله شلیک کرد:
((اکنون ما با قاطعیت دریافتیم که امیدی به بهبودی بیماری مغزی شما سفید ها نیست، شاید بهتر باشد به جای طلا، سرب را امتحان کنید))
نزدیک سیصد سال طول کشید تا بومیان توانستند منظور واقعی جمله کورتز را درک کرده و پاسخ کنایی درخوری به آن بدهند.
(تصویر بالا، فاتح نبرد داکوتا و آخرین رئیس قبیله سرخپوستهای آمریکای شمالی ملقب به sitting bull)
#تاریخ
#استعمار
@risman
نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ از جوانان قاره سبز: در صورت وقوع جنگ حاضرید برای کشورتان بجنگید؟
درصد جوابهای مثبت:
ترکیه🇹🇷 و فنلاند🇫🇮 بالای۷۰ درصد
روسیه🇷🇺، اوکراین🇺🇦، سوئد🇸🇪، نروژ 🇳🇴و یونان🇬🇷 بیش از ۵۰
لهستان🇵🇱، مجارستان🇭🇺، بوسنی🇧🇦 صربستان🇸🇰 نردیک ۴۰
فرانسه🇫🇷 انگلیس🇬🇧 اسپانیا🇪🇸 پرتغال🇵🇹 ایتالیا🇮🇹 ۲۰تا ۳۰ درصد
آلمان🇩🇪، هلند🇳🇱، بلژیک🇹🇩 زیر ۲۰درصد!
پ. ن: مرحوم رایش سوم، بلند شو ببین بعد رفتنت سبزها و گلوبال ها چه کار کردن با حس وطن پرستی جوانانت
@risman