رو به راه | رها عبداللهی
🔴شرق و دروغ شاخدار محبوبیت حسن روحانی
🔺روزنامه شرق قابلیت وارونهنمایی هرگونه تفسیر و تحلیلی را به نفع خود و جناح سیاسی متبوعش را دارد. اما حواسش نیست که این مدل کنشگری رسانهای باعث میشود کمکم تمام مخاطبان هوشمند و منصف خود را از دست داده و به صنف زردها بپیوندد. کمااینکه تا کنون هم این اتفاق افتاده.
🔹نمونهای از وارونهنمایی شرق، مطلبی در تحلیل نظرسنجی اخیر ایسپا در سنجش میزان محبوبیت آقای رئیسیست. این روزنامه با تیتر «امید به دولت رئیسی کمتر از روحانی است»، نوشته در شهریور ۹۲، ۷۷.۳ درصد مخاطبان نظرسنجی ایسپا محبوبیت حسن روحانی را زیاد و خیلی زیاد دانستهاند؛ ولی در شهریور ۱۴۰۰ فقط ۳۰ درصد مردم توانایی دولت سیزدهم را باور دارند.
🔹دروغ اول شرق درباره عدد ۳۰ درصد است که هرچه سایت افکارسنجی ایسپا را بالا و پایین کنید، چنین چیزی یافت نمیشود! حتی اگر نظرسنجی ساختگی واقعیت داشت، شاخص محبوبیت روحانی را باید با محبوبیت رئیسی قیاس کرد نه با باور به تواناییهای وی. شرق حتی در دروغگویی خود هم تلاش نکرده اندکی به شعور مخاطب احترام بگذارد.
🔹خیانت بعدی شرق به مخاطبینش آنجاست که این روزنامه جرأت نکرده نظرسنجیهای واقعی ایسپا را منعکس کند که طبق آن ۶۸.۷ درصد مردم سیاستها و اقدامات آقای رئیسی را تایید کردهاند، ۵۱ درصد محبوبیت او را زیاد دانستهاند، ۵۷.۶ درصد گفتهاند آقای رئیسی توانمندی لازم برای مدیریت امور کشور را دارد و ۵۳.۲ درصد گفتهاند دولت سیزدهم در مقایسه با دولت قبل بهتر عمل خواهد کرد!
و رئیسی این اعداد و ارقام قابل قبول را در افکار عمومی طی شرایطی کسب کرده که با افتضاحات مدیریتی دولت روحانی، وضعیت امید و اعتماد جامعه از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ به مقطعی رسیده که تنها ۴۹ درصد مردم حاضر شدهاند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.
🔹چرا شرق به مخاطبان خود نمیگوید رییسجمهور محبوبشان حسن روحانی چه بر سر مردم آورده که محبوبیت ۷۷ درصدیش به زیر ۷ درصد سقوط کرده و امید اجتماعی به طرز بیسابقهای رو به افول رفته؟
🔹اگر در شهریور ۱۴۰۰، ۵۳ درصد مردم امید پیدا کردهاند دولت رئیسی بهتر از دولت قبل عمل کند، نتیجه بازتولید تدریجی امید اجتماعی ست که تحت تأثیر تغییر مدل مردمداری دولت طی یک ماه و نیم پس از روی کار آمدنش بوده.
🔻سوالی که پیش میآید این است که شرق چه سودی از ضربه زدن به اندک امید ایجاد شده در دل مردم میبرد که به خاطرش حتی حاضر است زیر علم محبوبیت شخصیت معلومالحالی مثل حسن روحانی سینه بزند؟
نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا را اینجا ببینید👇http://www.ispa.ir/
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
«حوض خون» اثری ارزشمند و متفاوت است که با روایتهای زنان رختشورخانه جنگ توانسته بخشی از چهره زنانه جنگ را به تصویر بکشد. «فاطمه سادات میرعالی» نویسنده جوان و خوش قلم اندیمشکی که هم تحقیق و هم تدوین کتاب را بر عهده داشته، پس از صدها ساعت مصاحبه با ۶۴ بانوی رختشورخانه جبهه در اندیمشک، قهرمانهای گمنام و مفقودالقصهای را برای ما آشکار می کند. گمنامند چراکه تا کنون روایتهایشان را نه در کتابی خوانده ایم و نه در سینما و تلویزیون اثری از آنان به چشم می خورد.
برای پرونده ویژه مجله رایات و روایات با خانم میرعالی درباره کتابش گفتگویی داشتم؛ میگفت «این بانوان قهرمان، حقیقتا گمنام هستند. حتی اطرافیانشان هم نمیدانند چهکارهایی کردهاند. دنبال معرفی خودشان نیستند. با قد خمیده و دستهای پینه بسته هنوز هم در کارهای جهادی پیشقدم هستند. نه افسردهاند و نه ناامید. نشستن پای صحبتهایشان حال آدم را خوش میکند.»
حوض خون را بخوانید و اندکی در فضای خاطرات عجیب بانوان غیور راوی آن نفس بکشید؛ از شخصیت های نابشان توشه بگیرید و با اشک و لبخندهایشان حالتان را خوش کنید.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
با وجودیکه هنوز قانون «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» برای اجرا ابلاغ نشده، جریانی دوست دارد هر اتفاق عجیبی در کشور را به این قانون نسبت دهد و با حاشیه سازی جلوی خبردار شدن مردم از مزایای آن را بگیرد!
این جریان با دروغهای شاخدارش میخواهد کاری کند پیش پیش در مردم و بدنه اجرایی کشور ذهنیت منفی و مقاومت نسبت به قانون جمعیتی به وجود آید تا پنبه آن را بزند. چه هدفی در سر دارد و چه از جان مردم میخواهد؟
متن زیر را بخوانید👇
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
با وجودیکه هنوز قانون «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» برای اجرا ابلاغ نشده، جریانی دوست دارد هر اتفاق
🔴چه از جان مردم میخواهند؟
🔺درحالیکه هنوز طرح «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» برای اجرا به دستگاهها ابلاغ نشده، جریانی در کشور میخواهد هر اتفاقی را به این قانون ربط دهد تا پیش پیش ذهنیت جامعه را نسبت به آن مخدوش نماید. همین جریان ماههاست تمام تلاشش را کرده قانونی که به جرأت میتوان گفت پرفایدهترین و جامعترین قانون به نفع خانوادهها و رفاهشان است و میتواند در کوتاهمدت به بازتولید امید و انگیزه و زندگی در رگهای جامعه منجر شود را پیش از ورود به بخشهای اجرایی تضعیف و تخطئه کند.
🔹این جریان چه پیش از تصویب طرح جوانی جمعیت در مجلس چه در دوران بررسی آن در شورای نگهبان چه امروز که تبدیل به قانون شده و در انتظار ابلاغ است، آنقدر صدایش را در دروغگویی و حاشیه سازی بلند کرد که دیگر صدای واقعیات آن به گوش کسی نرسید.
🔹به نظر شما چرا مردم باید ذهنشان درگیر حاشیهسازیهای دروغین پیرامون موضوع غربالگری شود و خبر تسهیلات بیسابقه درمان ناباروری و برنامههای تحقیقاتی و آموزشی جهت خودکفایی در این درمان در تمام مناطق کشور و گسترش مراکز درمانی ناباروری در سراسر کشور ذیل قانون جوانی جمعیت را اصلا نشنوند؟
🔹چرا نمیخواهند کسی از پوشش بیمهای بیسابقه آزمایشهای مادر و جنین، پوشش بیمهای مادران باردار و شیرده، ارائه رایگان سبد تغذیهای مادران باردار و شیرده، ارتقای کیفی مراقبتهای بارداری... بر اساس این قانون مطلع شود و به دروغ شایعه منع توزیع اقلام پیشگیری از بارداری را وایرال میکنند؟
🔹چطور است که خبر افزایش ۲۵ درصدی سقف تسهیلات مسکن به ازای هر فرزند، پرداخت ۱ میلیون بلاعوض چهت سرمایهگذاری در بورس به نام فرزندان متولد ۱۴۰۰ و بعد از آن، تسهیلات قرضالحسنه برای تولد فرزندان ... را به هیچ عنوان پوشش نمیدهند و به جای آن از دروغ فرزندآوری اجباری میم میسازند و سر مردم را گرم میکنند؟
🔹چه سودی دارد که به جای انتشار خبر اصلاح تعرفهها و کارانهها در جهت افزایش زایمان طبیعی و رایگان شدن آن و آموزش مادران و افزایش نیروی متخصص برای زایمان طبیعی در بیمارستانها، به دروغ تهمت ممنوعیت سزارین را به قانون جمعیتی مجلس نسبت میدهند؟
🔹نباید به این اقدامات که حداقل ده ماه است در دستور کار جریان رسانهای مشخصی قرار گرفته و خط فریبکاری و دروغ و تهمت را در راستای اهداف #مافیای_هزار_میلیاردی غربالگری و سزارین در مراکز پزشکی کشور پی گرفته و جاده صاف کن آنان برای خالی کردن جیب مردم، از بین بردن جنینهای بیگناه، کاهش تصمیم به فرزندآوری و کاهش سن باروری خانمها شده شک کرد؟ چه از جان مردم میخواهند که بر سر راه هر اتفاق خوبی این همه سنگاندازی میکنند؟
🔻قانون «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» درصورت اجرایی شدن به قطع میتواند تا حد زیادی موانع ازدواج و فرزندآوری را بردارد و منجر به تحکیم بنیان خانوادهها و پرورش نهال امید در دل ایرانیان شود. همه کسانی که به هر دلیلی در حال تضعیف این قانون نوپا پیش از ابلاغ به دستگاهها هستند، آگاهانه یا ناآگاهانه مرتکب خیانت به ایران و ایرانی میشوند. ما رسانهها موظفیم واقعیات را پیرامون موارد این قانون و اهداف جریان خائن و شبهات مطرح شده به گوش مردم برسانیم. بیایید به اندازه دلسوزیمان برای آینده ایران این واقعیات را منتشر کرده و دست بهانهگیران را رو کنیم.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔻جامعه ما از سویی به عاطفه و خلاقیت و هنر و علم زن نیاز دارد و از سوی دیگر برای بقا به مادری او. اما به جای اینکه مسیر را برای این دو فراهم کند، مدام بر سر راهش سنگاندازی میکند.
🔹وقتی میبینیم با افزایش تمایل بانوان به فعالیتهای اجتماعی نسبت به تشکیل خانواده، تعادل جمعیت بههم خورده، برگردیم پشت سرمان را نگاه کنیم و بفهمیم کجای راه را اشتباه آمدیم که این بلا سرمان آمد؟
کجا ارزش و جایگاه مادری را لگدمال کردیم که برخی زنان این سرزمین عطای تحقق رویای مادری را به لقایش بخشیدند؟
🔹در سرچشمه یعنی نظام آموزشی ریشههای جنسیتی و تمایزات زن و مرد را حذف یا کمرنگ کردیم تا در پاییندست به تعارضات خانوادگی ناشی از برهم خوردن نظام نقشها برخورد کنیم؛
🔹از سویی زنان را به تحصیل و اشتغال تشویق کردیم و از سوی دیگر با فراهم نکردن زیرساختها و همکاری نکردن با مادران دانشجو و کارمند و معلم، رابطه مادر و کودک را خطخطی و کودک را عامل عقبماندگی مادر از درس و موقعیتهای اجتماعیش معرفی کردیم؛
🔹با قضاوتها و نگاههای منفی در محیطهای علمی و اداری و حتی رسانهها، «مادری» را عامل هدررفت سالهای جوانی و پویایی زنان جا زدیم.
🔹«مادر» را که نه تنها واسطه خلق الهیست که پردازش شخصیت نسل آینده بر عهده اوست، تا توانستیم تحقیر کردیم!
🔻مادران، سرمایهگذاران ارزشمندترین پروژههای یک جامعه یعنی انسانسازیند. دست از تحقیر آنان برداریم.
#گلایه_های_جدی_زنانه
#شکوه_مادری
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رهبر انقلاب هم از #حوض_خون گفتند...
مقام معظم رهبری در دیدار با دستاندرکاران کنگره شهدای زنجان از کتاب #حوض_خون و تحت تاثیر روایتهای بانوان رختشورخانه جنگ قرار گرفتن گفتند و فرمودند: «انسان واقعاً حیرت میکند؛ انسان شرمنده میشود در مقابل این همه خدمتی که این بانوان انجام دادند در طول چند سال و چه زحماتی را متحمّل شدند؛ اینها چیزهایی است که قابل ذکر کردن است.»
پ.ن: این کتاب خیلی من را تحت تاثیر قرار داد؛ چون در جایجای این حوض خون ادای تکلیف بدون ادعا موج میزد. ماهایی که مثلاً خودمان را کف میدان میدانیم(حالا نه خودِ خودِ کف، کمی این طرفتر یا آن طرفتر ...)، از سر تا پا چه هستیم جز ادعا؟ جز ژست گرفتن و مدعی انجام فلان کار و صاحب بهمان ایده و آن اثر و این گروه و آن تعداد ممبر و فالور و چنین و چنان بودن... درونمان را اگر برون بکشند، از سر و روی ادای تکلیفهایمان بیآبرویی میچکد که چقدر قید و بند و تبصره خورده! دیگر سخن را بازتر نکنم...
حوض خون بخوانیم و کمی بیادعایی مشق کنیم.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
تروریستهای آمریکایی میخواستند با دزدی دریایی، قبل از آغاز مذاکرات، در میدان برای جنتلمنهایشان در میز مذاکره برگ برنده بخرند!
قابل توجه زبان دنیا بلدهایی که دوگانه دیپلماسی_میدان میساختند.
#دزدان_دریایی_آمریکایی
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔴 پاسخی محترمانه به انتقادهای بیادبانه
قسمت اول
🔺 قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به جرات یکی از مردمیترین و آیندهنگرترین قوانین کشور از انقلاب اسلامی تا کنون است. همانطور که از ماهها قبل از تصویب طرح در مجلس و در دوران رفتوبرگشت آن بین مجلس و شورای نگهبان، بازار انتقاد و تخریب و توهین علیه طرح و بانیان آن داغ بود، امروز هم پس از تصویب نهایی قانون همان بساط برقرار است و شاهد هجوم ناجوانمردانه به قانون حمایتی جدید برای تضعیف و تخریب آن در افکار عمومی و تلاش برای کاهش انگیزه مدیران در اجرا که مهمترین مرحله آن است، هستیم.
🔹 انتقاد و بحث و گفتگو خوب است؛ به شرطی که مخالفان فضای نقد را به سمت تخریب و اتهام بر پایه سوءاستفاده از بیاطلاعی مردم از جزئیات طرح نبرند. آنهم با تیترها و عبارات توهین آمیز و بیادبانهای مثل «دخالت حکومت در اتاق خواب مردم»، «فرزندآوری با تفنگ» و «تجاوز به حریم خصوصی شهروندان»... ما موظفیم با پاسخهای محترمانه و مستدل خود این بستر آلوده و ناجوانمردانه را به فرصتی برای آگاهسازی جامعه و تبیین واقعیات قانون و منافع آن برای حال و آینده کشور عزیزمان ایران تبدیل کنیم.
🔹 در اینجا سعی میکنم به برخی ازین اتهامات جدا غیرمنصفانه که این روزها در حال نشر است اشاره کرده و با استفاده از واقعیات قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به آنها پاسخ دهم و افکار عمومی را به قضاوت منصفانه دعوت نمایم؛ چراکه اقناع و همراهی افکارعمومی از نخستین شروط موفقیت یک قانون است.
1⃣ محمدرضا جلاییپور فعال سیاسی اصلاحطلب درباره قانون جمعیت نوشته طبق نظریه جمعیت بهینه، جمعیت مطلوب ایران ۳۵ میلیون است؛ پس افزایش جمعیت اساسا هدف مطلوب نیست. روزنامه آفتاب یزد هم با تیتر «کیفیت جمعیت مهم است نه میزان آن» تلویحا بر همین مطلب تاکید کرده.
⬅ قبلا در مقاله «جمعیت و اقتصاد» به طور کامل وزن نظریات اقتصادی مخالف جمعیت را بررسی کردهام. ( https://tn.ai/2451799) اما با چند جمله هم میتوان تلویحا مغالطه موجود در این نظرات را آشکار کرد. اساسا چه منافاتی بین کیفیت و کمیت داشتن توأمان جمعیت یک کشور وجود دارد؟ اگر کمیت مهم نیست، چرا امروز غالب کشورهای پیشرفتهای که با بحران جمعیت روبرو هستند، با تمام قوا دنبال اجرای سیاستهای افزایش جمعیت هستند؟
🔹 در قرنی که پیش روی ماست، مزیت نسبی را انسان میآفریند. پس با نگرشی درست به انسان، او یک نیروی خلاق و تولیدکننده است. از آنجا که مزیت نسبی همراه با دانش فنی توسط انسان پدید میآید، تحقیقات -علاوه بر تأثیر مهارت و آموزش او در رشد اقتصادی- رویکردی نوین نیز یافته که بررسی و تأکید بر نقش، اندازه و رشد جمعیت بر رشد اقتصادی، از آن جمله است. برد در جهان آینده با کشورهایی ست که به اندازه کافی نیروی انسانی آموزش دیده و صاحب فکر داشته باشند. کشوری با وسعت و منابع غنی مانند ایران که مورد رشک بسیاری از قدرتهای جهانیست و پر است از ظرفیتهای دستنخورده، در صورت کاهش نیروی انسانی فعال، با چه کیفیتی در آینده روبرو خواهد شد؟
2⃣ جلاییپور همچنین به نقد ساماندهی غربالگری جنین در قانون جمعیت پرداخته و میگوید در قانون قبلی وقتی سه پزشک ضرر ادامه بارداری برای مادر یا معلولیت «قطعی» جنین را تایید میکردند، جواز سقط صادر میشد اما اکنون با قانون جدید هزاران کودک معلول به دنیا خواهد آمد. وی پرسیده مسئولیت این همه رنج و مرگ به عهده کیست؟
⬅ جالب است که نویسنده ظاهرا نه با قانون قبلی آشنایی کافی دارد نه با جزئیات قانون جدید و دربارهاش اظهارنظر میکند. در روال قبلی صرف «احتمال» معلولیت موجب جواز سقط میشد و عملا جنین فاقد حقوق انسانی دیده شده که درصورت تردید بین سلامت یا معلولیت باید از بین می رفت. ارجاع غیرعلمی ۹۴ درصدی مادران باردار به غربالگری برخلاف تمام کشورهای پیشرفته که فقط در سطح بارداری خطرناک چنین ارجاعی دارند، موجب بار مالی و روانی بسیار و سقط هزاران جنین سالم به صرف احتمال نقص میشد. من از آقای جلایی پور می پرسم مسئولیت این همه جنین مقتولی که قربانی پرشدن جیب مافیای هزار میلیاردی ژنتیک و غربالگری شدهاند برعهده کیست؟ بالا بردن دقت غربالگری منجر به تولد نوزادان معلول میشود یا کساد شدن بازار یک عده مال مردم خور؟
4⃣ جلایی پور در یادداشتش از جرمانگاری عقیم سازی حتی به صورت موقت گلایه کرده.
⬅ اولا که چنین چیزی واقعیت ندارد و تنها عقیم سازی دائمی ممنوع اعلام شده. ثانیا ماده ۵۲ این قانون جواز عقیم سازی درصورت عوارض برای مادر را در نظر گرفته. ثالثا ایشان طوری نوشته انگار این جرمانگاری برای مردم است؛ درحالیکه جرم انگاری عقیم سازی دائم برای پزشکان عامل است نه مردم. نمی دانم چطور اسم این دروغگویی ها را نقد می گذارند!
ادامه دارد...
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔴 پاسخی محترمانه به انتقادهای بیادبانه قسمت اول 🔺 قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به جرات یکی
🔴پاسخی محترمانه به انتقادهای بیادبانه
قسمت دوم
5⃣ این فعال اصلاح طلب (محمدرضا جلاییپور) در ادامه نسبت به بحث سالمندی جمعیت مغالطه آشکاری کرده که اگرچه از یک مدعی جامعه شناسی بعید است، اما دروغ گوییهای قبلی ایشان نسبت به قانون جمعیت این بُعد را منتفی می کند.
وی گفته افزایش نرخ باروری از نسبت جمعیت سالمندان به جمعیت کل میکاهد ولی از تعداد آنان که نمیکاهد؛ پس افزایش زاد و ولد نمیتواند بحران سالمندی را چاره کند.
⬅ اساسا بحران بودن سالمندی جمعیت به دلیل افزایش نسبت سالمندان جامعه به نیروی کار فعال است که افزایش باروری از این افزایش نسبت میکاهد و ساختار جمعیتی را اصلاح میکند. بیان چنین مغلطهای یا نشانه سادهلوحی گوینده است یا نشان از سادهلوح پنداشتن مخاطبان!
6⃣ روزنامه شرق در مقاله ای با عنوان «صیانت از فرزندآوری با ضرب و زور» در نقد قانون جمعیتی (بخوانید تخریب) از قول سیمین کاظمی، جمعیتشناس و جامعهشناس سلامت نوشته [در این قانون] مخصوصا برای زنان بهعنوان شهروندان درجه دوم، حق کنترل بر بدنشان نقض میشود و بهعنوان ابزار تولیدمثل در خدمت دولت نگریسته میشوند که باید از حق انتخاب و تصمیمگیری در حوزه بارداری محروم شوند.
⬅ این جمعیت شناس و روزنامه شرق، دهه هفتاد که در دولت مرحوم هاشمی وزارت بهداشت، زنان روستایی و عشایر را بیخبر از همه جا سوار مینیبوس کرده به شهر میبرد تا به نام عقیم سازی موقت برای همیشه قطع نسلشان کند، کجا بودند تا از حق مالکیت زنان بر بدنشان نطق سر دهند؟ چرا برنامه ملی کاهش جمعیت آن دوره با توزیع گسترده و عجیب و غریب اقلام پیشگیری از بارداری و فشار و تحقیر شدید زنانی که برای بار سوم یا بیشتر باردار می شدند در مراکز بهداشتی، دخالت در امور خصوصی و اتاق خواب ملت نبود؟
🔹 برخورد دوگانه، صداقت گوینده را به شدت برای ما زیر سوال میبرد. ضمن اینکه وصلههایی که ایشان میگوید به قانون جمعیتی جدید نمیچسبد. توجهی که این قانون به زنان کرده اگر بیسابقه نباشد، بسیار کمسابقه است. از تسهیلات بی سابقه برای مادران باردار شاغل، غیرشاغل و مادران دانشجو و طلبه گرفته تا حمایتها و توجهات و تشویقهایی که به دنبال احیای ارزش مادری ست که سال ها در قوانین نادیده گرفته میشد. کجای این قانون اجبار به باروری دیده شده؟ نکند ایشان هم مثل فمنیستهایی که حق حیات را از جنین بیگناه سلب کرده و او را جزئی از بدن مادرش می دانند که راجع به مرگ یا زندگی او تصمیم بگیرد، سقط جنین را حق مادر میدانند؟ این رسواترین تناقض بین ادعای طرفداری از حقوق بشر و طرفداری از آزادی سقط جنین است.
7⃣ شرق در ادامه مینویسد: به نظر میرسد افزایش جمعیت «به هر نحوی» یکی از اهداف طرح جوانی جمعیت است. طبق ماده ۵۴ آزمایشگاهها باید اطلاعات مراجعهکنندگان را ثبت آنلاین کنند و زنان باردار شناسایی شوند و اگر فرزندشان بعدا به دنیا نیاید متهم به سقط میشوند. چه کسی چنین حقی به دولت داده؟ براساس ماده ۵۱ ، توزیع دولتیِ یارانهای و رایگان وسایل جلوگیری از بارداری ممنوع میشود. فروش داروهای جلوگیری از بارداری هم نیازمند دستور پزشک شده است.
⬅ در متن ماده ۵۴ قانون، صحبت از سامانهای جامع برای ثبت اطلاعات باروری، سقط و زایمان است و جملات بعدی درباره بازخواست زنان در صورت سقط جنین، تخیلات شرق است نه چیز دیگر. این بانک اطلاعات جهت در دست داشتن آمار دقیق برای سیاستگذاران و برنامهریزان است و مطلقا قرار نیست کسی سراغ خانوادههایی که اسمشان ثبت شده برود. ضمانت این موضوع آنجاست که در هیچ کجای این قانون فرآیندی برای مقابله با والدین سقط کننده پیش بینی نشده. در واقع قانون چنین اجازهای به حاکمیت نداده که بخواهد کسی را به خاطر به محصول رسیدن یا نرسیدن بارداریاش بازخواست کند. اگر بنا بر مجازات یا برخورد با والدین بود حتما نوع این برخورد و متولی آن در قانون مشخص میشد.
🔹قصه پلیسی ساختن از ماجرا برای نگران و بدبین کردن مردم یکی از عادتهای زشت این جریان بوده که گویا قصد ترکش را ندارند. سامانههای ثبت اطلاعات ابزار خوبی در اختیار دولتها برای سنجش اثربخشی سیاستها و موفقیت برنامههای فرهنگی، بهداشتی و ... هستند که پیش از این هم موجود بوده (مانند سامانه سیب) بدون اینکه حساسیتی در مردم ایجاد شود. ثبت اطلاعات دریافت کنندگان خدمات پزشکی(مردم) و ارائه دهندگان خدمات پزشکی(ازمایشگاهها، بیمارستانها، پاراکلینیک ها و..) در همه دنیا مرسومند و کاربرد گزارشگیری و کمک به سیاستگذاری دارند.
ادامه دارد...
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔴پاسخی محترمانه به انتقادهای بیادبانه قسمت دوم 5⃣ این فعال اصلاح طلب (محمدرضا جلاییپور) در ادامه
🔴پاسخی محترمانه به انتقادهای بیادبانه
قسمت سوم
⬅ بحث ممنوعیت توزیع رایگان اقلام پیشگیری از بارداری هم موضوعیست که در صورت اجرا تازه ما را شبیه امریکاییها و اکثر کشورهای اروپایی میکند. تنها ۲۰ کشور در دنیا توزیع رایگان چنین اقلامی را دارند. ضمن اینکه در سالهای اخیر هم به دلیل کسری بودجه، عملا توزیع رایگان این اقلام در بسیاری از مراکز بهداشت متوقف شده بود؛ بدون اینکه از روزنامه شرق فریاد وامصیبتا بلند شود. البته روی کار نبودن دولت و مجلس انقلابی در آن سالها هم حتما در این سکوت بیتاثیر نبوده!
🔹 با قانون جدید تازه اقلام پیشگیری مثل داروهای دیابت و قلبی میشود که با یارانه و قیمت ارزانتر توزیع میشوند و نه رایگان.
🔹معمولا دولتها برای ترویج فرهنگ استفاده از یک کالا در اوایل اجرای یک سیاست، توزیع آن را رایگان میکنند که پس از فرهنگسازی متوقف میشود. مانند توزیع رایگان اقلام پیشگیری در دهه هفتاد برای ترویج فرهنگ کمفرزندی و توزیع رایگان ماسک در ابتدای شیوع کرونا.
8⃣ دکتر گیسو ناظمی، فوقتخصص زنان و زایمان درباره رفع اجبار غربالگری در تبصره ۱ ماده ۵۳ قانون جوانی جمعیت به «شرق» میگوید: «من اصلا معنای اجباریبودن را نمیدانم. یعنی شما وقتی سهماهه باردار باشید، میآیند شما را برای غربالگری میبرند؟ یا مثلا اگر غربالگریهای دورهای را انجام ندهید زمان زایمان شما را بیمارستان راه نمیدهند؟ کدام زمان غربالگری اجبار بوده؟ اصلا چه کسی چنین حرفی زده است؟ به نظر میرسد عدهای صرفا میخواهند آرامش روانی جامعه را بر هم بزنند»
⬅ بهتر است پاسخ ایشان را از یکی از همکارانشان بشنویم. زهرا علامه عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، درباره اجبار به غربالگری به فارس گفته: در تستهای غربالگری، پزشکان حمایتی نمیشوند و از ترس اینکه ممکن است ابتلا به سندروم داون اتفاق بیفتد، میزان ارجاع بیماران برای انجام آزمایشات تکمیلی بیش از حد استانداردهای دنیا است و سعی میکنند بیمار را برای غربالگری متقاعد کنند و این، بار مالی بزرگی را به مردم تحمیل میکند.
🔹اجبار در غربالگری به این معناست که پزشکان در صورت به دنیا آوردن نوزادانی که به بیماریهایی از جمله سندروم داون مبتلا باشند، به پرداخت جریمه محکوم میشوند به همین دلیل ترجیح میدهند احتمال خطای بالا در غربالگری را نادیده بگیرند و اجازه سقط بدهند. قانون جوانی جمعیت با برداشتن اجبار غربالگری از پزشکان حمایت و خطاهای غربالگری را به حداقل میرساند.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔴 خلاصهای از گفتوشنودهای این روزهایمان در فضای مجازی و حقیقی
🔺میگوید قانون جمعیتی میخواهد مردمی را که نان شب ندارند با زور تفنگ مجبور به بچهدار شدن کند.
🔹میگویم کدام زور تفنگ؟!
🔺میگوید مگر نشنیدی دیگر توزیع رایگان وسایل پیشگیری از بارداری ممنوع است؟ این یعنی تبعیض بین فقیر و غنی و افزایش بارداریهای ناخواسته و سقط جنین خطرناک در مناطق فقیرنشین...
🔹میگویم ممنوعیت توزیع رایگان است نه ممنوعیت توزیع. توزیع رایگان به خاطر تشویق به فرهنگ کم فرزندی بود که چنین سیاستی خیلی وقت است تغییر کرده و توزیع رایگان هم سالهاست عملا بسیار محدود شده بدون اینکه فاجعهای بشود. ضمن اینکه الان هم اقلام پیشگیری، با قیمت یارانه ای –که فشار خاصی هم بر سبد خانوار ندارد- در هر سوپرمارکتی در دسترس است. کدام فرزندآوری اجباری؟!
🔺میگوید در این شرایط بد اقتصادی که هشت مردم گرو نهشان است کسی دیگر دوست ندارد بچهدار شود.
🔹میگویم ممکن است به خاطر تغییر فرهنگ، در ظاهر خیلی از مردم به فرزندآوری برای بار دوم و سوم بیمیلی نشان دهند. اما اتفاقا طبق مطالعات، نرخ فرزندخواهی ایرانیان ۳ است و نرخ فرزندآوری ۱.۵. تسهیلات بیسابقه قانون جمعیتی میتواند به آنان که فزند میخواهند ولی نگرانی آینده و عدم حمایت دولت برایشان مانع ایجاد کرده، انگیزه بدهد.
🔺میگوید تو هم دلت خوش است ها! کدام تسهیلات؟ با این تحریم و کسری بودجه، دولت کجا از عهده بار مالی چنین طرحی برمیآید؟
🔹میگویم اگر منابع و مصارف این قانون همخوانی نداشت، شورای نگهبان تاییدش نمیکرد و مثل هفت سال گذشته در کمیسیون خاک میخورد. بخش زیادی از این تسهیلات یا بار مالی جدید ندارد و از بودجه جاری دستگاهها تامین میشود، یا در بودجه منابعش دیده شده.
🔺میگوید من به این حرفها کار ندارم. حکومت دنبال فرزندآوری اجباریست. پس حق زنان بر بدنشان چه میشود؟ حکومت میخواهد در خصوصیترین امور مردم دخالت کند...
🔹میگویم بیشتر زنان مادری را دوست دارند. این قانون میخواهد موانع را تا حدامکان بردارد تا هرکس مایل به فرزندآوریست معطل موانعی چون هزینههای بالای درمان ناباروری، نگرانی اقتصادی فوق العاده یا فشار اجتماعی نباشد. این چه ربطی به فرزندآوری اجباری دارد؟ دخالت حکومت در امور خصوصی مردم آن وقتی بود که در دولتهای دهه هفتاد بدون اجازه یا با فشار خانههای بهداشت، زنان عشایر و روستایی و حاشیه شهرها را عقیم میکردند و کسی اعتراض نمی کرد و الان هم منتقدان امروزی قانون جمعیتی کاری به اقدامات آن روز دولتها ندارند. آن زنان بر بدن خود حقی نداشتند؟! امان از روزی که قضاوتمان راجع به حقوق انسانها تحت تاثیر جناح سیاسیمان رنگ عوض کند.
🔺میگوید قبول؛ اما درباره سامانه ثبت اطلاعات باروری چه جوابی داری؟ میخواهند با گشتاپو بازی کاری کنند مردم از ترس بازخواست شدن، از مراجعه به آزمایشگاه برای تست بارداری هم وحشت کنند. چون اگر جنینشان از بین برود، باید برای دادگاه اثبات کنند سقط عمد در کار نبوده. چرا آرامش مردم را بهم میزنید؟
🔹میگویم این سناریوی تخیلی را دیگر کجا خواندی؟ این سامانه ها که قبلا هم بوده و اطلاعات سلامت را ثبت میکرده؛ مثل سامانه سیب. شما خبر داشتی؟ حساسیتی ایجاد کرده بود؟ معلوم است که نه. اصلا کجای قانون حمایت از خانواده آمده که بناست مردم بازخواست شوند؟ اگر همچین قراری بود حتما باید مرجع رسیدگی در ماده ۵۴ مشخص میشد. چنین بازخواستی نه شرعی ست نه قانونی. بعد هم تمام کشورهای پیشرفته سامانههای ثبت اطلاعات برای ثبت ریزترین امور خصوصی مردم دارند که سامانه های ما در برابر آن به شوخی شبیه است. تا ثبت اطلاعات صورت نگیرد قانونگذار چگونه میزان موفقیت یا شکست سیاستهایش را پایش میکند؟
میگوید اصلا اینها را ول کن؛ مملکت فقیر بدبخت جمعیت بالا میخواهد چکار؟
🔹میگویم اولا در هیچ محاسبهای به کشوری که رشد اقتصادی مثبت دارد، نمی گویند فقیر بدبخت؛ عزت نفس داشته باش. ثانیا این قانون خیلی هنر کند کشور را از رشد جمعیت منفی و بحران سالمندی نجات دهد؛ پرجمعیتی پیشکش! تا پنجاه سال دیگر به ازای هر سالمند یک نیروی کار فعال در کشور خواهیم داشت که کمترین ضررش بحران تامین اجتماعی و کمبود شدید نیروی تولیدکننده است. این برای هر کشوری با اقتصاد فوق پیشرفته هم بحران ساز است. ثالثا در رویکرد نوین رشد اقتصادی، برد با کشورهاییست که به اندازه کافی نیروی انسانی آموزشدیده و صاحب فکر داشته باشند. نظریات مالتوسی و جمعیت بهینه خیلی وقت است در محاسبات اقتصادی دنیا کمرنگ شده.
🔺میگوید: من کار ندارم؛ این دولت میخواهد به ضرب تفنگ مردم را وادار به بچه آوری کند؛ میخواهد در اتاق خواب مردم هم دخالت کند؛ میخواهد جیک و پوک زندگی مردم را به دادگاهها اطلاع دهد؛ میخواهد با نوزادان مونگول جمعیت را زیاد کند...
🔹من:😐😳🤢
📝 #رها_عبداللهی
@roo_be_rah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این خانم نخستوزیر نیوزیلند است که بهراحتی پخش زنده فیسبوک را بهخاطر خواباندن کودکش قطع میکند؛ بدوناینکه نگران سیل توهین و تمسخر مخاطبان برای چنین کاری باشد.
به نظرتان اگر از یک مسئول خانم در کشورمان همچین حرکتی سر میزد، با چه برخوردی از مردم و فعالان فضای مجازی روبرو میشد؟
نمونه زندهاش ماجرای به دنیا آمدن نوزاد یکی از نمایندگان خانم مجلس یازدهم در سال گذشته که بازخوردهای بعضاً شرمآوری داشت و نشان داد چقدر برای بخش زیادی از جامعه فجازی حضور در صحنه یک فعال سیاسی زن با فرزندش غیرقابل تحمل است.
عدهای توییتری همیشه در صحنه او را بابت مرخصی احتمالی زایمان در ایام نمایندگی مجلس سرزنش کردند و برخی هم تهمت زدند که پول پرستار بچهات را از جیب مردم میدهی؟ و به جای رسیدگی به امور مردم میخواهی بچهداری کنی...
بگذریم...هرچند آن خانم نماینده درحال حاضر از فعالترین نمایندههای کشور است و امروز هم یکی از اقدامات مهمش خبرساز شد، اما بحث من موضوع ارج و #ارزش_مادری ست که در جامعه ما حسابی نیاز به احیا دارد.
ارزش مادری به چهارتا شعر و جمله عاشقانه روز مادر نیست. به همین است که بپذیریم یک مادر اجازه دارد با کودکش در جامعه فعال باشد. درصورت تخصص و شایستگی بدون اینکه توقع حذف نقش مادری او را داشته باشیم، اجازه دهیم کرسیهای نمایندگی و مدیریتی به او سپرده شود.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مهرماه ۹۴ ، مجلس شورای اسلامی، مذاکرات تصویب برجام
🔹به جملات منتقدان توجه کنید؛ کدامیک از آنان محقق نشد؟ آیا این افراد علم غیب داشتند؟ یا بر اساس آنچه در سند برجام میدیدند و واقعیاتی که در دنیا رخ داده و آنچه قابل پیشبینی بود، نظر میدادند؟ آیا تشخیص این که محتوای برجام، لغو واقعی تحریمها را به دنبال نخواهد داشت اینقدر سخت بود؟
🔹خیر؛ ولی خوشخیالی مفرط، تحلیل براساس آرزو، هول حلیم ارتباط با آمریکا و تعجیل کودکانه راه تشخیص صحیح را برایشان مسدود کرده بود.
🔻مدافعان آن روز برجام امروز هم درحال نسخه پیچی برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی هستند. از تجربیات برجام این است که بدانیم تحلیلهای این دست افراد را باید بر دیوار بکوبیم.
#مستند_سهشنبه_14جولای
#جریان_تحریف
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
رو به راه | رها عبداللهی
🔴چشمان بسته دیدبان حقوق بشر!
🔺«دیدبان حقوق بشر قانون جوانی جمعیت را ناقض حقوق زنان دانست و خواستار لغو فوری آن شد.»
🔹خبر کوتاهیست؛ اما حرفهای زیادی دارد و دلایل بسیاری از افتراهای این مدت رسانهها به ویژه طیف خاصی از آنان را آشکار میسازد.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر آمده محرومیت از دسترسی به سقط جنین ایمن و قانونی، جان و سلامت زنان و دختران را به خطر میاندازد. درواقع این جمله محل نزاع اصلی بسیاری از سروصداها علیه قانون جوانی جمعیت در داخل کشور را برملا میکند؛ «تلاش برای لغو ممنوعیت قتل جنین». چراکه سایر نکاتی که در این گزارش آمده مانند محدودیت دسترسی به وسایل پیشگیری از بارداری و مخالفت با غربالگری مادران باردار چیزی جز پروپاگاندای رسانهای این گزارش نیست و واقعیت آن بارها توسط بانیان قانون و رسانههای همسو پاسخ داده شده.
🔹این سازمان غیردولتی بینالمللی از جمله جوامع حقوق بشریست که منع سقط جنین را خشونت علیه زنان میداند و معتقد است جرمانگاری سقط جنین ناچار زنان را به روشهای ناامن سوق میدهد و نیز حق آنان بر تمامیت جسمانی و حق حریم خصوصی را نقض میکند. بنابر این اعتقاد، آنان شخصیت حقوقی جنین را به طور کلی انکار نموده و برای تغییر قوانین کشورها علیه سقط جنین مبارزه میکنند و با واتیکان هم پیرامون این موضوع درگیر شدهاند. درحالیکه چنین امری حتی با اسناد حقوق بشری سازمان ملل نیز در تناقض است؛ اسنادی چون قانون «منع اعدام مادران باردار» در «میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی» که ارزش زندگی جنین را به رسمیت شناخته و همچنین اشاره به «لزوم حمایتهای قانونی مناسب پیش و پس از تولد» در مقدمه «اعلاميه حقوق كودك» که نشاندهنده پذیرش شخصیت حقوقی جنین تولدنیافته میباشد. رویههای بینالمللی در جرمزدایی از سقط جنین عمدی و غیردرمانی در تناقض فاحش با این تعهدات حقوق بشریست.
🔹قانون جوانی جمعیت قانونی است که پس از تلاش بسیار و پس از سالها معطلی بالاخره تصویب و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد، از سویی سعی کرده با الزام دولتها به ارائه تسهیلات قابل توجهی موانع اقتصادی اقدام به ازدواج و فرزندآوری را تعدیل کند، ارزش و جایگاه مادری را بهبود دهد، مراقبت از مادران باردار را ارتقا داده و غربالگری جنین را استاندارد سازی و ساماندهی کند، و همچنین اولا با فرهنگسازی و اطلاع رسانی در جامعه و ثانیا با تشدید نظارت و تعقیب مراکز سقط جنایی از آمار هولناک روزانه قتل هزار جنین در کشور بکاهد.
🔹طی ماههای گذشته جریانهای مخالف قانون جمعیت با ایجاد فشارهای شدیدی در رسانه و افکار عمومی سعی کردند از تصویب و ابلاغ آن جلوگیری کنند. روشنگریها و پاسخ به ابهامات موجب شد بخشی از مخالفان قانع شوند و برخی با وجود پاسخ دادنهای چندباره به اشکالات و ابهاماتشان باز هم همان ایرادات را تکرار کرده و با ادبیات نامناسبی تلاش کنند مردم را نسبت به قانون جمعیتی بدبین و مدیران را دلسرد سازند. به ویژه جریان غربگرا با تمام قوا و عده و عُده برای زمین زدن این قانون پای کار آمد. تاجاییکه میتوان گفت این موضوع برایشان به اندازه ارتباط با آمریکا راهبردی و حیثیتیست.
🔹حالا ورود مستقیم دیدهبان حقوق بشر به ماجرا نشان داد اصل نزاع، قضیه سقط جنین است که باید ایران اسلامی هم مانند باقی کشورها عقاید و نگاه انسانیش را در این موضوع کنار بگذارد و در نظام حقوقی دلخواه لیبرالها هضم شود. همان نظامی که در آن ما حق نداریم بدون اجازه آمریکا انرژی هستهای و موشک داشته باشیم؛ نظام آموزشیمان باید طبق روال تعریف شده لیبرالی باشد. همجنسگرایی را باید مانند دیگر آیات نازله حقوق بشر غربی بپذیریم؛ جان جنینهای بیگناه را باید جزو حقوق مادر بر بدنش بدانیم و الی آخر.
🔻جالب اینجاست که موسسات حقوقی چون دیدبان حقوق بشر، مجازات اعدام را غیرانسانی و برخلاف حقوق بشر قلمداد میکنند، ولی تلاش دارند تحمیل مجازات اعدام خودسرانۀ کودکان متولد نشده را قانونی و همهگیر سازند. این چه تفاوتی با سنت ارتجاعی بردهداری دارد؟ ظلم و خشونت علیه زنان ریشه در جای دیگر دارد. با ظلم و خشونت ریختن خون جنینهای بیگناه، میخواهند به خشونتها پایان دهد؟!
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
فرق میکند نگاهمان به زن و مرد در بستر خانواده نگاه به «دو عنصر مستقل و در رقابت با هم» باشد، یا «دو عنصر هم سرنوشت» که با کمک هم قادر به برقراری آرامش و سکون و تعادلند.
وقتی نگاه اول بر اظهاراتمان مسلط باشد، مادری را عامل محدودیت زنان و سلطهیابی مردان میبینیم و وقتی با نگاه دوم به قضایا ورود کنیم، فرزندان را عامل تکامل کشتی خانواده میدانیم و زن و مرد را شریک حفظ تعادل و حرکت آن.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔴«من زندهام» را در صفحه ۴ وطن امروز بخوانید👇
http://www.vatanemrooz.ir/newspaper/page/3365/4/241029/0
🔺در این یادداشت از قتل سالانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون جنین در جهان سخن گفتهام؛
🔺از چرایی و چگونگی موج حقوقی - رسانهای فمنیستها در مبارزه با ممنوعیت قتل جنین،
🔺از خشونتی که به نام مبارزه با خشونت علیه زنان، علیه جنینهای بیگناه روا داشته میشود؛ علیه موجودی تکامل یافته و خارقالعاده که تفاوتش با دیگر انسانها فقط کوچک بودن اوست و دنیا به نام حقوق بشر، شخصیت حقوقیش را نادیده میگیرد...
🔺از دلایل آمار هولناک سقط جنین عمدی در ایران و راهکارهای پیشگیری از آن؛
🔺و دست آخر از واقعیت جنجالهای اخیر علیه قانون جوانی جمعیت نوشتهام.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔴ایرانیها حسرت بخورید! آزادی برای آمریکاییها به خانههایشان پست میشود!
🔺در سال ۱۹۷۳ دیوان عالی ایالات متحده آمریکا تصویب کرد که «سقط جنین امری خصوصیست که زنان، خود حق دارند درباره آن تصمیم بگیرند.» تا پیش از آن سقط جنین عمدی در آمریکا جرم محسوب میشد. طبق آمار رسمی، بعد از این حکم، طی شش سال سقط جنین در ایالات متحده از سالانه ۷۴۴,۶۷۰ مرتبه به ۱,۴۹۷,۵۷۰ مرتبه رسید. یعنی بیش از دوبرابر!
🔹یکی از دلایل چنین افزایش غیرمعمولی، برداشته شدن یک مانع بزرگ برای روابط ناسالم بود. گویی منع سقط جنین، تاحدی به عنوان یک عامل بازدارنده برای افسارگسیختگی روابط جنسی عمل میکرد.
روابط نامشروع بیشتر، سقط جنین بیشتر...
🔹این یعنی نهادینه شدن خشونت و بیرحمی در وجود افراد جامعه با ریختن قبح قتل جنین؛ گرفته شدن جان میلیونها جنین بیگناه؛ تحمیل عوارض روابط خارج از خانواده برای افراد جامعه به ویژه زنان؛ افزایش عوارض خطرناک روحی و جسمی بعد از سقط، سقوط جایگاه نهاد خانواده... و البته پرشدن جیب کاسبان پورن و کمپانیهای خدمات سقط جنین...
🔻حالا بگذار منوتو با ذوق برای فارسی زبانان از آزادی بیحدی که با قرصهای سقط جنین به خانههای مردم آمریکا پست میشود بگوید و یک عده سادهلوح هم حسرت این سطح از دموکراسی، حتی در تصمیم آزادانه به قتل بچهها را بخورند.
پ.ن: گفته میشود آمار سقط جنین در ایران به تناسب جمعیت بیش از آمار فعلی کشور آمریکاست!
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715
🔺این مدل اظهار نظر ناشی از نگاه حداقلی و حتی کاریکاتوری به حجاب است. چه عوامانه است که بگوییم حجاب آمده تا دل و دین مردان نلرزد. خروجی همین نگاه عوامانه، بهانهجوییهای کف خیابانیست که «من هرطور بخواهم بیرون میآیم، مردان چشمانشان را ببندند!» و حالا از زبان زنی مدعی روشنفکری به زبان میآید.
🔹«حجاب» برای زنان و «غض بصر» برای مردان تشریع شده تا جامعه ویترین عرضه و تقاضای جذابیتهای جنسی نشود و انسانیت و شعور و آگاهی مبنای روابط و مناسبات اجتماعی شود و سلایق و دلخواه افراد عرصه عمومی را به تشویش و آشفتگی نکشاند.
🔹تفسیرهای کوته نظرانه از حجاب به عنوان یک پدیده دینی فرهنگی تاریخی در ایران اسلامی از کسی که در این مملکت دکترای تاریخ خوانده و بعنوان دبیر کل یک حزب سیاسی انتخاب میشود جای تأسف دارد.
🔻کاش میشد مفهوم حجاب را از صحنه کشمکشها و کینهتوزیهای سیاسی بیرون کشید و در مباحثات اجتماعی به آن پرداخت. آن وقت است که میبینم این مفهوم نه یک چالش که یک مزیت برای جوامع اسلامیست.
📝 #رها_عبداللهی
http://eitaa.com/joinchat/3364487185Ca303041715